Aveti Xenon pe Solenza voastra?, De care?
![]() ![]() ![]() |
Aveti Xenon pe Solenza voastra?, De care?
abc |
![]()
|
||
old school kid Group: Members Posts: 651 Joined: 28 November 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
solenza
scala
2003
|
|||
Banu1974 |
![]()
|
![]() COSTIN Group: Members Posts: 1.155 Joined: 5 October 08 From: BUCURESTI-CHITILA ![]() |
,,acrii strugurii"
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
- B-33-SAC Voi radeti de mine ca sunt diferit,dar eu rad de voi ca sunteti toti la fel!!!
|
|
abc |
![]()
|
old school kid Group: Members Posts: 651 Joined: 28 November 08 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
solenza
scala
2003
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
cica asa sunt bucurestenii ...
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Banu1974 |
![]()
|
![]() COSTIN Group: Members Posts: 1.155 Joined: 5 October 08 From: BUCURESTI-CHITILA ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
- B-33-SAC Voi radeti de mine ca sunt diferit,dar eu rad de voi ca sunteti toti la fel!!!
|
|
abc |
![]()
|
ma dupa mine sa-si puna si lumanari pe masina,candelabre ce vor ei ..da sa le foloseasca cum trebuie si cand trebuie,nu sa dai tu la ora 6 seara faza lunga si proiectoarele ...da-o in masa
|
--------------------
solenza
scala
2003
|
|
Banu1974 |
![]()
|
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
ALO 30 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 2 January 09 ![]() |
Clar ca nu se merita xenoanele pe Solenza...trebuie far cu geam clar...niste Philipsuri cu 80 % mai multa putere sunt mai mult decat suficiente
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004
- BN 30 ALO
|
|
curentat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 10 December 08 ![]() |
eu am xenoane doar pe proiectoare
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ALO 30 @ 2 Jan 2009, 22:11) Clar ca nu se merita xenoanele pe Solenza...trebuie far cu geam clar...niste Philipsuri cu 80 % mai multa putere sunt mai mult decat suficiente 1. ai citit topicurile despre lumini si modificari faruri si stopuri ? 2. cum faci sa focalizeze lumina si sa o imprastie CORECT un far care din fabrica este facut cu sticla striata , daca pui sticla / geam perfect transparent ? 3. ai avut vreodata Philips Extreme Power / Power2Night GT150 / instalatie Xenon pe propria masina si sa mergi cu ele cel putin 1 luna in mai multe situatii ? Titlul topicului este " Aveti Xenon pe SLZ voastra ?" este neinspirat , pentru ca nu sugereaza nimic , nu se stie de fapt ce se doreste de la acest topic , raspunsul ON TOPIC necesar si suficient fiind DA / NU . Restul de off-topicuri si raspunsuri de genul " nu e nevoie , arata ca porcu , e legal/ilegal , am o mie de culori , mi-am pus xenon cu 20 ron din targ si e tare albastru si misto " sunt INUTILE ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
andr3y_yoo |
![]() ![]()
|
![]() Membru ma Group: Members Posts: 1.060 Joined: 18 November 08 From: Bucuresti ![]() |
eu am xenoane pe solenza mea si se vad mult mai bine ca celelate(parerea mea)
si sunt dalea de 20lei de la colt de drum si e mai bun pentru ochi bleou ala ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
- B-68-BMD Daca Ai cap Iese Altfel Dacia 4 ever :X |
|
Banu1974 |
![]()
|
QUOTE(andr3y_yoo @ 3 Jan 2009, 21:22) eu am xenoane pe solenza mea si se vad mult mai bine ca celelate(parerea mea) si sunt dalea de 20lei de la colt de drum si e mai bun pentru ochi bleou ala ![]() ce zici ca ai tu?fii mai explicit te rog. daca nu stii despre ce se vb. aici,lasa-ne. nu e vb. de ,,pocnitori" de becuri. 4 Jan 2009, 00:38: QUOTE(ALO 30 @ 2 Jan 2009, 22:11) Clar ca nu se merita xenoanele pe Solenza...trebuie far cu geam clar...niste Philipsuri cu 80 % mai multa putere sunt mai mult decat suficiente zici tu ca nu se merita?de unde stii?ai?asculta si tu la altii care au... This post has been edited by B-33 -SAC: 4 Jan 2009, 00:38 |
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
![]() Membru ma Group: Members Posts: 1.060 Joined: 18 November 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(B-33 -SAC @ 4 Jan 2009, 00:35) ce zici ca ai tu?fii mai explicit te rog. daca nu stii despre ce se vb. aici,lasa-ne. nu e vb. de ,,pocnitori" de becuri. <span class='edit'>4 Jan 2009, 00:38:</span> zici tu ca nu se merita?de unde stii?ai?asculta si tu la altii care au... vroiam sa zic : daca pocnitorile mele de xenoane se vad bine atunci alea scumpe se vad si mai bine intelegi?!! |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
Banu1974 |
![]()
|
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
vedeti si voi xenoanele autentice made china
![]() si test in oala cu apa ![]() deci e chinezesc ! This post has been edited by djasu82: 6 Jan 2009, 17:10 |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Foarte tare , ce sexy era chinezoaica aia care lucra cu letconul cu fludor
![]() ![]() Oare romanii nu puateau sa faca asa ceva ? Noi reparam avioane , trenuri , masini germane , dar nu puteam sa facem si noi o "sectie" de Xenoane la kilogram prin Pipera . Macar asa invatam si noi tehnica ambalarii , ca eu nu am reusit niciodata sa mai bag in aceeasi cutie ceva chinezesc ![]() This post has been edited by marius80_eugen: 7 Jan 2009, 23:38 |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Banu1974 |
![]()
|
Sa inteleg ca foarte putini posesori de solenze au xenon?
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
Banu1974 |
![]()
|
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Pana la urma ce-i curiozitatea asta ? Care are , are , care nu , poate o sa-si puna sau nu .
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Banu1974 |
![]()
|
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
tataiedaciotul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 504 Joined: 20 September 08 From: Bucuresti ![]() |
Am bixenon montat si e super ok.Cred ca trebuie reglate farurile in parametri si in me
mers ajustare in functie de incarcatura masinii. |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
- B-31-PGD Bucuresti,Dacia Solenza, Scala 2004
|
|
IcsPe0001 |
![]()
|
![]() Doar interesat... nu si pasionat:D Pasionat de informatica...:x Group: Members Posts: 144 Joined: 23 January 09 ![]() |
nu inteleg ce va plave voua la xenoanele astea.... eu vad foarte bine fara xenoane si fara proiectoare iar voua va trebe exces de lumina.
in primu rand deranjeaza foarte mult xenonu pe cel care vine din sens invers, eu pur si simplu cand vine o masina cu xenon din fata ma orbeste, si ii dau vb de duh sau faza lunga sa se sature:)) in al 2-lea rand nu stiu exact, dar eu cred ca e interzis. este un articol in legislatie care scrie ca nu este voie montarea altoror lumini inafara celor prevazute de fabrica si deasemenea alt articol pt nefolosirea corecta a luminilor pe timp de noapte... |
--------------------
Dacia Solenza
Avantage 1.9D 2004 / Renault Symbol 1.2 16v
2009
|
|
Banu1974 |
![]()
|
QUOTE(IcsPe0001 @ 31 Jan 2009, 10:41) nu inteleg ce va plave voua la xenoanele astea.... eu vad foarte bine fara xenoane si fara proiectoare iar voua va trebe exces de lumina. in primu rand deranjeaza foarte mult xenonu pe cel care vine din sens invers, eu pur si simplu cand vine o masina cu xenon din fata ma orbeste, si ii dau vb de duh sau faza lunga sa se sature:)) in al 2-lea rand nu stiu exact, dar eu cred ca e interzis. este un articol in legislatie care scrie ca nu este voie montarea altoror lumini inafara celor prevazute de fabrica si deasemenea alt articol pt nefolosirea corecta a luminilor pe timp de noapte... Sa mai discutat... |
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
QUOTE(IcsPe0001 @ 31 Jan 2009, 10:41) nu inteleg ce va plave voua la xenoanele astea.... eu vad foarte bine fara xenoane si fara proiectoare iar voua va trebe exces de lumina. in primu rand deranjeaza foarte mult xenonu pe cel care vine din sens invers, eu pur si simplu cand vine o masina cu xenon din fata ma orbeste, si ii dau vb de duh sau faza lunga sa se sature:)) in al 2-lea rand nu stiu exact, dar eu cred ca e interzis. este un articol in legislatie care scrie ca nu este voie montarea altoror lumini inafara celor prevazute de fabrica si deasemenea alt articol pt nefolosirea corecta a luminilor pe timp de noapte... intr-adevar nu prea ai voie cu ele, dar sunt bune in conditiile in care sunt montate corect. am un var cu xenon pe un meganeII si anul trecut am plecat cu ele in provincie. era cam 11 seara si o ceata de nu vedeai la 10m in fata ta. cu xenon se vedea mult mai bine in comparatie cu faruri obisnuite. diferenta s-a vazut la intoarcere cand tatal lui a mers in spatele nostru pentru ca el nu avea xenon si nu vedea la fel de bine. de asemenea in conditii normale ofera o vizibilitate mai mare, ceea ce un lucru bun pe timp de noapte. xenonul deranjeaza pentru cel ce vine din sens invers pentru ca nu sunt montate cum trebuie. daca o sa te uiti la doua masini identice, dintre care una sa aiba xenon din fabrica si una nu, o sa observi ca farurile sunt diferite. montarea de becuri xenon pe faruri neconcepute pentru asa ceva, duce la orbirea celorlalti, datorita imposibilitatii reglarii perfecte. |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
QUOTE(IcsPe0001 @ 31 Jan 2009, 10:41) nu inteleg ce va plave voua la xenoanele astea.... eu vad foarte bine fara xenoane si fara proiectoare iar voua va trebe exces de lumina. in primu rand deranjeaza foarte mult xenonu pe cel care vine din sens invers, eu pur si simplu cand vine o masina cu xenon din fata ma orbeste, si ii dau vb de duh sau faza lunga sa se sature:)) in al 2-lea rand nu stiu exact, dar eu cred ca e interzis. este un articol in legislatie care scrie ca nu este voie montarea altoror lumini inafara celor prevazute de fabrica si deasemenea alt articol pt nefolosirea corecta a luminilor pe timp de noapte... ne place albastru' daca ai farurile reglate bine nu te orbesc |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
mariachiii |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 10 June 08 ![]() |
salut.. am si eu o intrebare (sper sa nu para prosteasca pt ca nu prea ma pricep) : becurile Philips Power2NightGT150 sunt pt faza lunga,scurta sau pt amandoua la un loc ?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004/Confort B-89-CSY
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Conform legislatiei, o instalatie xenon nu poate fi omologata daca nu are autoreglaj si spalator de faruri. Cum nu poate fi omologata, este ilegala. In cel mai bun caz ar putea fi omologate TUV sau/si E11, dar cum aceste doua omologari din urma nu sunt recunoscute de organele abilitate din Romania, in speta RAR (registrul auto roman), se considera ca fiind ilegale orice instalatii neomologate rar.
Daca un astfel de sistem de iluminare nu face parte din dotarea "din fabrica" a unui autovehicul, atunci el trebuie omologat dupa montarea sa (daca se citeste codul rutier, se va vedea ca se retine talonul autovehicului in cazul existentei modificarilor neomologate la sistemul de iluminare). Cum aceasta omologare nu poate fi realizata, datorita motivelor de mai sus, ramane sa circuli "la noroc", politia putand salta talonul. Omologarea echipamentului e una, si montarea sa pe un autovehicul care nu indeplineste conditiile necesare, e cu totul altceva. Daca ar fi puse pe o masina care are deja spalator de faruri si auto-leveling, nu ar incalca nici o lege. Dar situatia de fata e cu totul alta, si o stiti foarte bine. Iata mai jos un extras din codul rutier. QUOTE Art.101. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice: 10. montarea la autovehicul, remorca sau tramvai a luminilor de alta culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonora sau accesorii ori modificari neomologate; |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th July 2025 - 12:45 |