DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

19 Pages « < 9 10 11 12 13 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Aveti Xenon pe Solenza voastra?, De care?

marius80_eugen
post 5 Feb 2010, 22:38
Post #301

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(Bullix @ 25 Aug 2009, 16:55)
As vrea si eu sa tin in mana (de soclu  tongue.gif ) un astfel de bec cu xenon in timpul functionarii. Sa vad si eu despre ce xenon vorbesc unii. Si apoi sa vad cat % din cei de aici cunosc ce este acela Xenon. Deja presimt ca am sa ma tavalesc de ras.
*

Orice ai tine in mana , fie lampa de halogen , fie de Xenon , in maxim 5 minute o sa te friga destul de tare . Deci cand mai ai astfel de placeri sado-maso , incearca pe la evacuare . icon_mrgreen.gif Daca tii mana pe sticla farului vre-o 10 minute e cam aceeasi senzatie ...
Daca te uiti in lampa vre-o 10 minute s-ar putea sa vezi pete cateva zile , deci nici macar vizual nu este recomandat !

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
extasy_myhay
post 8 Jun 2010, 14:09
Post #302

un pitic intr-o lume mare

QUOTE(sharkky @ 3 Feb 2010, 12:15)
Ca sa incerc sa fiu on-topic, saptamana viitoare imi voi monta un set de xenoane de 6000K. Urmatorul test, dupa aceasta montare, va fi cu un set de 4300K.
*

si pana la urma cu care ai vazut mai bine? huh.gif

--------------------
DACIA SOLENZA 2004 Confort sporit chiar spre scala - B XX HWO
+
sharkky
post 8 Jun 2010, 17:28
Post #303

Membru autentic

In momentul de fata am o instalatie bi-xenon de 4300K. Fasciculul proiectat pe perete este identic cu cel al becului original, nu o pata neuniforma ...

--------------------
Dacia / Ford Solenza / Mondeo 2004 Clima / 2006 Ghia X, 2.0 Tdci - B XX XXX
+
extasy_myhay
post 8 Jun 2010, 20:29
Post #304

pai la fel se vad si la mine doar ca pareca sunt o idee mai spre albastru decat halogenele insa pana acum nu am avut probleme de genul sa imi dea cineva flash-uri ca ii orbesc,

pana la urma ce rezistenta trebuie ca sa nu ma ramana blocate pe faza lunga?

--------------------
+
dandrei
post 8 Jun 2010, 22:46
Post #305

Membru autentic

stiu pe cineva care si-a pus becuri de 100w si intr-un an i s-au topit contactele ... :|

--------------------
dacia solenza 2004 1,4 mpi - bxxxxx
+
anecula_08
post 8 Jun 2010, 22:49
Post #306

Membru autentic

Daca l-a mancat undeva... Sa zica mersi ca nu s-a topit faru... dry.gif Ca sa nu mai zicem ca ii bronza pe ceilalti cu ele

--------------------
Dacia Solenza Europa cu AC - 1.4 MPI / Renault Laguna 2 Facelift - 1.6 16v / Dacia Logan Stepway - 1.0 TCE
+
sharkky
post 9 Jun 2010, 01:07
Post #307

Membru autentic

Eu nu am avut nevoie de rezistenta sau bec ... Nu mi-a ramas blocat pe faza lunga niciodata si tot o singura mufa e infipta ..

--------------------
+
kyssy
post 9 Jun 2010, 09:24
Post #308

100/105

am inteles mai nou ca iti poti pune xenoane pe dsn,solenza,logan pe la reprezentantele dacia,e in jur de 500-600 lei si ca sunt si omologate r.a.r.

--------------------
dacia/wv logan/jetta 1.0 Eco-G 2021/A5 2008 - br ** ***
+
sharkky
post 9 Jun 2010, 11:51
Post #309

Membru autentic

De unde ai auzit treaba asta?

--------------------
+
Maskatu
post 9 Jun 2010, 13:32
Post #310

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

O fi citit in cancan...

Oare cand vor intelege unii ca nu se pot monta xenoane pe o masina care este dotata cu faruri ce au striatii? Instalarea sistemelor Xenon pe faruri de tip vechi, cu geamuri din sticla si striatii, este mai putin recomandata. Imprastierea luminii in partea de sus este o problema pentru cei de pe contra-sens. Asta o spun cei care monteaza xenoane, nu eu. Firmele care se respecta nu ar fi de acord in veci sa monteze xenon pe un far cu striatii, fara lupe si fara sticla clara. Cu alte cuvinte o improvizatie 100%.

Este normal ca instalatia sa se parleasca sau sa se topeasca farul in conditiile in care montezi becuri de 100W, deci de doua ori cat a fost proiectata instalatia sa reziste, impreuna cu sticla farului si corpul farului (oglinda). Pacat ca multi dintre noi sunt inconstienti, si atata timp cat vad ei toti boschetii de la marginea drumului, nu mai au alte probleme. Asta in timp ce "noi" cei de pe contrasens, dupa ce trece "soferul" in cauza, ramanem cateva secunde bune cu o lumina puternica intiparita pe retina.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
sharkky
post 9 Jun 2010, 14:24
Post #311

Membru autentic

Da, dar intelegi ca sunt instalatii de xenon care se impaca perfect cu striatiile farului? Detin o astfel de instalatie si am ajuns la ea schimband vreo 2-3 modele si diverse becuri.

--------------------
+
extasy_myhay
post 9 Jun 2010, 14:26
Post #312

in ce numar biggrin.gif radmasa.gif

idea este ca daca iti pui xenoane trebuie sa ai farurile bine reglate, eu unu le am lasate destul de jos, cat sa nu ii derajez pe cei ce vin din sens opus

proba am facut-o cu o dacie 1300 (care are parbrizul zgariat foarte naspa)
in sensul ca am lasat masina pe o strada intunecata cu farurile aprinse apoi m-au urcat in dacia veche si am rulat din sens opus dupa mai multe reglaje am fost multumit mi-am zis ca daca pe mine nu ma deranjeaza inseamna ca nici altora nu o sa le faca ceva

la dsn e alta mancare de peste farurile sunt altfel proiectate si disperseaza urat lumina practic nu prea ai ce sa reglezi la ele( ma refer strict la xenoane, cel putin la cele cu care am umblat eu)

This post has been edited by extasy_myhay: 9 Jun 2010, 14:28

--------------------
+
kyssy
post 9 Jun 2010, 14:30
Post #313

100/105

normal ca mistourile nu au intarziat sa apara,dar in fine este o solenza in braila care are xenoane puse la dacia si un amic de al meu si-a pus pe logan tot la dacia...apropo nu era cancan ci click si numarul 7 pentru cine a intrebat biggrin.gif

--------------------
dacia/wv logan/jetta 1.0 Eco-G 2021/A5 2008 - br ** ***
+
Maskatu
post 9 Jun 2010, 15:14
Post #314

Logan 0.9 TCE

RAR- ul nu omologheaza xenoanele si nu le va omologa din motiv ca nu sunt incluse in dotarea standard a masinii si nu respecta legea, legea care spune ca o instalatie xenon nu poate fi omologata daca nu are autoreglaj si spalator de faruri. Cum nu poate fi omologata, e ilegala.

Dar tot aceasta legislatie Europeana trebuie sa recunoasca acum toatea institutiile de Omologare Europene TUV , E11 , ISO9001 . Daca Legislatia Romana ar considera ca TUV -ul poate fi un echivalent pentru RAR (asa ar trebui) atunci 2 legi ar fi in contradictie si anume ca produsul ar repecta una si contrazice pe cealalta .

Deci... care omologare rar? sleep.gif

--------------------
+
extasy_myhay
post 9 Jun 2010, 18:52
Post #315

pai la noi in romania oricum legea este interpretabila biggrin.gif

--------------------
+
djasu82
post 9 Jun 2010, 19:00
Post #316

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

QUOTE(extasy_myhay @ 9 Jun 2010, 15:26)
in ce numar  biggrin.gif  radmasa.gif

idea este ca daca iti pui xenoane trebuie sa ai farurile bine reglate, eu unu le am lasate destul de jos, cat sa nu ii derajez pe cei ce vin din sens opus

proba am facut-o cu o dacie 1300 (care are parbrizul zgariat foarte naspa)
in sensul ca am lasat masina pe o strada intunecata cu farurile aprinse apoi m-au urcat in dacia veche si am rulat din sens opus dupa mai multe reglaje am fost multumit mi-am zis ca daca pe mine nu ma deranjeaza inseamna ca nici altora nu o sa le faca ceva

la dsn e alta mancare de peste farurile sunt altfel proiectate si disperseaza urat lumina practic nu prea ai ce sa reglezi la ele( ma refer strict la xenoane, cel putin la cele cu care am umblat eu)
*

Atunci la ce le mai montezi daca lasi farurile jos ... nu o sa ai vizibilitate la 50m oricum nu va inteleg eu mereu ai orbesc pe alti pe care ai vad cu xenonul in ochii mei iar mie nu are ce sa-mi faca fiindca conduc cu ochelari polarizati.
E un moft chestia cu xenonul si eu eram inebunit sa pun la sn dar m-am lecuit fiindca am la cealalta din fabrica asa ceva .
Depinde cine interpreteaza legea cand o zice sepcalii ca toti aia care au xenoane pe dacii sau alte marci care nu sunt echipate din fabrica sa li se ridice taloanele sa vezi atunci cum isi fac toti felinare din xenoane.
Apropo mai mult de 70W instalatia nu suporta , in primul rand ia blocul de lumini foc dupa aceea farul cablajul si in final cine stie doamne fereste.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
AdiZ
post 9 Jun 2010, 19:01
Post #317

Membru' Citit

From: Zalau

@sharkky

Daca te rog, pui o poza cu instalatia ta? Chiar sunt curios daca bate asa bine lumina cum spui( daca taie lumina cand stai in fata unui perete).

--------------------
Dacia Solenza 2003 Rapsodie - TBR
La inceput de drum. (in a face din Solenza masina)
+
extasy_myhay
post 9 Jun 2010, 19:05
Post #318

QUOTE(djasu82 @ 9 Jun 2010, 20:00)
Atunci la ce le mai montezi daca lasi farurile jos ... nu o sa ai vizibilitate la 50m oricum nu va inteleg eu mereu ai orbesc pe alti pe care ai vad cu xenonul in ochii mei iar mie nu are ce sa-mi faca fiindca conduc cu ochelari polarizati.
E un moft chestia cu xenonul si eu eram inebunit sa pun la sn dar m-am lecuit fiindca am la cealalta din fabrica asa ceva .
Depinde cine interpreteaza legea cand o zice sepcalii ca toti aia care au xenoane pe dacii sau alte marci care nu sunt echipate din fabrica sa li se ridice taloanele sa vezi atunci cum isi fac toti felinare din xenoane.
Apropo mai mult de 70W instalatia nu suporta , in primul rand ia blocul de lumini foc dupa aceea farul cablajul si in final cine stie doamne fereste.
*

nu am zis ca le am la 50m de vazut vad mult mai bine si chiar mai departe decat cu halogenele oricum pentru orice eventualitate am in torpedou si 2 becuri halogen ca sa nu mai styau sa alerg dupatalon wink.gif

9 Jun 2010, 20:36:
o sa fac si eu niste poze diseara (astept sa se intunece) pentru o mica demonstratie, daca reusesc sa dau de un amic o sa pot face chiar niste poze comparative cu masini lidentice (el neavand xenoane)

This post has been edited by extasy_myhay: 9 Jun 2010, 19:36

--------------------
+
djasu82
post 9 Jun 2010, 19:57
Post #319

MEMBRU DACIA CLUB

nu trebuie sa ne prezinti noua poze ci celor de la RAR ala mobil cu toate becurile din torpedou iti ridica talonul fiindca o sa zica ca ai umblat la instalatia de lumini si ai modificat.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
extasy_myhay
post 9 Jun 2010, 20:03
Post #320

talonul nu il ridica RAR-ul ci politistul care este langa ei iar el trebuie sa respecte legislatia in viguare si anume orice pentru orice defectiune sau modificare care poate fii remediata pe loc nu se mai aplica sanctiunea complementara de retinere a certificatului de inmatriculare ci se aplica doar sanctiunea care cuprinde cele 2 puncte penalizate si cele 2-4 puncte amenda platibile la jumatate in 48ore (nu mai stiu exact daca atata este amenda dar oricum sunt pe aprope) iar altii nu stiu daca au fost opriti de RAR dar eu am fost oprit si nu sunt chiar atat de duri precum par

9 Jun 2010, 21:07:
iar pntru cine nu stie nu se face nici o modificare la instalatia electrica ea este perfect functionala doar scoti becurile de xenon din far si bagi halogenele in rest totul se poate da jos in maxim 5 minute timpo mai mult decat convenabil pentru a nu il supara pe nene politistul prea rau

This post has been edited by extasy_myhay: 9 Jun 2010, 20:07

--------------------
+
djasu82
post 9 Jun 2010, 20:13
Post #321

MEMBRU DACIA CLUB

si crezi ca halogenele mai bat asa cum trebuie ... asa cum erau farurile reglate fara xenon...
Eu unu nu ma risc daca apare un mic incident nu sti de ce se ia asa ca preventia e cea mai sanatoasa.

--------------------
+
extasy_myhay
post 9 Jun 2010, 21:35
Post #322

halogenele nu or sa bata chiar asa cum bateau inainte dar nici foarte rau avand in vedere ca farurile nu au fost foarte mult laste in jos plus ca functioneaza foarte bine sistemul de reglaj din interior

iata si pozele promise

prima poza: halogene osram bilux 60-55W

poza a doua: xenoane 5000K

restu se observa clar

This post has been edited by extasy_myhay: 9 Jun 2010, 21:49

Attached thumbnail(s)
DSCN0542.JPG ( Size: 203.48k ) Number of downloads: 350
DSCN0544.JPG ( Size: 126.49k ) Number of downloads: 459
DSCN0545.JPG ( Size: 130.36k ) Number of downloads: 347
DSCN0546.JPG ( Size: 164.63k ) Number of downloads: 321

--------------------
+
djasu82
post 9 Jun 2010, 21:39
Post #323

MEMBRU DACIA CLUB

iti spun eu ca e riscant mai ales cand cotesti la o curba sau tai un drum se gasesc momente in care poti baga la altu laserul in ochii si draci la luat si pe ala si pe tine ca intra in tine.
Uite si tu ce intensitate genereaza fata de cea originala pana si fluxul e foarte intens de aceea se folosesc lupe pentru a concentra si fara striati.

--------------------
+
ovidiu87
post 9 Jun 2010, 21:43
Post #324

Membru autentic

From: Resita

xenon 6000 k

Attached thumbnail(s)
DSC02373.JPG ( Size: 248.65k ) Number of downloads: 354

--------------------
Dacia Solenza Rapsodie 2003 - Numar de Caras
"In aceasta lume nimic nu este sigur in afara de moarte si taxe"
+
Maskatu
post 10 Jun 2010, 08:37
Post #325

Logan 0.9 TCE

La ovidiu87 a iesit bine fasciculul luminos. Si chiar nu "bat sus". La extasy_myhay mi se pare ceva dubios la farul din dreapta... nu cred ca sunt reglate corect stanga dreapta, pentru ca cele 2 fascicule se "intrepatrund" prea mult si nici macar nu se vad clar "liniile" delimitate, cum se vad la ovidiu...

--------------------
+
sharkky
post 10 Jun 2010, 09:22
Post #326

Membru autentic

Diseara voi face si eu poze ..
Ovidiu, sigur e xenon de 6000K? Nu prea arata ala a 6000 sincer ...

--------------------
+
Maskatu
post 10 Jun 2010, 10:33
Post #327

Logan 0.9 TCE

In poza lui extasy era bezna, in poza lui ovidiu era ceva lumina afara... poate de aici apare "diferenta".

--------------------
+
ovidiu87
post 10 Jun 2010, 11:03
Post #328

Membru autentic

From: Resita

da, 6000 k , poza e facuta la ora pe la 5 si ceva .lumina e mai alba in realitate, dar asa mi a iesit cu telefonu .
Uite si alta poza sa se vada diferenta dintre proiectoare(becurile originale) si faruri

This post has been edited by ovidiu87: 10 Jun 2010, 11:16

Attached thumbnail(s)
PICTURE4760.jpg ( Size: 238.88k ) Number of downloads: 159

--------------------
Dacia Solenza Rapsodie 2003 - Numar de Caras
"In aceasta lume nimic nu este sigur in afara de moarte si taxe"
+
extasy_myhay
post 10 Jun 2010, 15:44
Post #329

mai conteaza si cat de aproape esti de perete, eu aveam aproximativ o lungime de masina pentru ca in spate aveam un gard

--------------------
+
djasu82
post 10 Jun 2010, 21:17
Post #330

MEMBRU DACIA CLUB

cand o da astia lege ca ai voi sa-ti montezi instalatie made china gen xenon ca aia le fac atunci ne punem si noi .

--------------------
+
DaciaClub - Reno Bot
post Reguli topic / Topic rules
Post #

Mesaj automat

Conform legislatiei, o instalatie xenon nu poate fi omologata daca nu are autoreglaj si spalator de faruri. Cum nu poate fi omologata, este ilegala. In cel mai bun caz ar putea fi omologate TUV sau/si E11, dar cum aceste doua omologari din urma nu sunt recunoscute de organele abilitate din Romania, in speta RAR (registrul auto roman), se considera ca fiind ilegale orice instalatii neomologate rar.

Daca un astfel de sistem de iluminare nu face parte din dotarea "din fabrica" a unui autovehicul, atunci el trebuie omologat dupa montarea sa (daca se citeste codul rutier, se va vedea ca se retine talonul autovehicului in cazul existentei modificarilor neomologate la sistemul de iluminare). Cum aceasta omologare nu poate fi realizata, datorita motivelor de mai sus, ramane sa circuli "la noroc", politia putand salta talonul.

Omologarea echipamentului e una, si montarea sa pe un autovehicul care nu indeplineste conditiile necesare, e cu totul altceva. Daca ar fi puse pe o masina care are deja spalator de faruri si auto-leveling, nu ar incalca nici o lege. Dar situatia de fata e cu totul alta, si o stiti foarte bine.

Iata mai jos un extras din codul rutier.

Art.101. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice:
10. montarea la autovehicul, remorca sau tramvai a luminilor de alta culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonora sau accesorii ori modificari neomologate;

--------------------
19 Pages « < 9 10 11 12 13 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th July 2025 - 09:13
Forum Renault