Logan pe GPL
![]() ![]() ![]() |
Logan pe GPL
andreiutzu |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 530 Joined: 23 March 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|||
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Verificat Logan 1,4 pe ultimii 1000 de km un consum de 6,6 pe computer de bord. Pesemne vreo 8 pe gaz. Foarte multumit. Folosit 70% extraurban dar in sarcina maxima in 70% din timp. Acum am 15.000 de km si cred ca la finalul lunii viitoare ma duc la prima revizie, de 20.000 de km. Sa vad cat o sa coste.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
alexys |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 350 Joined: 28 February 06 From: Topoloveni ![]() |
@ andreiutzu, te-as ruga sa le spui si celor care ca mine care au pierdut emisiunea ce concluzie ai tras? Ca o butelie mi-as permite sa o cumpar ca s-o pun pe foc si nu mi-ar fi frica, da' Logan nu indraznesc sa lovesc nici daca mi-as permite, mi-e ca nu raman intreg.
|
--------------------
KIA
Sephia
1996
- AG-11-LPG
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Crede-ma ca Logan-ul e mult mai sigur decat Kadett-ul tau ...
![]() This post has been edited by AR-18-MOS: 29 May 2008, 16:52 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 29 May 2008, 01:15) Verificat Logan 1,4 pe ultimii 1000 de km un consum de 6,6 pe computer de bord. Pesemne vreo 8 pe gaz. Foarte multumit. Folosit 70% extraurban dar in sarcina maxima in 70% din timp. Acum am 15.000 de km si cred ca la finalul lunii viitoare ma duc la prima revizie, de 20.000 de km. Sa vad cat o sa coste. Si radeai de mine ca mi-am pus ghepeleu pe clio... ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
MoToR |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 24 May 08 ![]() |
@andreiutzu : Bineinteles ca am vazut emisiunea. Am avut chiar un loc in fata. Il cunosc bine si pe tipul care a prezentat Logan GPL. Seamana cu mine atunci cand ma barbieresc. Doar ca in filmuletul prezentat atunci era vorba despre un Opel.
Crash-test : Am evidenta Logan GPL livite de TIR (Slobozia si Bucuresti) si de tramvai (Constanta si Arad). Rezervorul a reactionat ca structura de rezistenta suplimentara a caroseriei. Posesorii le-au reparat, au inlocuit rezervor+multivalva si circula (au supravietuit). Imi exprimam doar mila pentru auto distruse in crash; sunt echipate complet (ceasuri bord, oglinzi, bricheta, scrumiera,...tot-tot, inclusiv certificat de garantie si manual de utilizare in bord). Ar fi interesant un test cu foc chiar pe Logan. Pun la dispozitie instalatie completa + carburant. Vreau sa filmez si sa dau pe forum. Cine pune la dispozitie o caroserie (chiar si veche, lovita, ruginita) ? |
--------------------
Dacia
Logan 1.4
GPL / 2007
- B 75 YVD
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Si in ce locatie vrei sa faci astfel de "teste"?
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
QUOTE(MoToR @ 29 May 2008, 19:02) ...Ar fi interesant un test cu foc chiar pe Logan. Pun la dispozitie instalatie completa + carburant. Vreau sa filmez si sa dau pe forum. Cine pune la dispozitie o caroserie (chiar si veche, lovita, ruginita) ?... N-ar fi mai bine (pentru tine) sa apelezi la MythBusters pentru asta? mythbusters.jpg Succese! |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
MoToR |
![]()
|
@ AR-18-MOS : in poligonul de testare folosit de RAR-OCP pentru omologarea rezervoarelor GPL produse in Romania (Aerostar) si Bulgaria (Dunarit).
@ koldun : doar nu crezi ca ma duc cu chibritul sa dau foc.... apropo' , singura si cea mai relevanta metoda de testare a scaparilor de gaze este cea cu bricheta aprinsa pe la imbinari ! este folosita de aproape toate atelierele de montaj...din Italia ! |
--------------------
Dacia
Logan 1.4
GPL / 2007
- B 75 YVD
|
|
annem |
![]()
|
Omul Gras Group: Members Posts: 401 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Buna MoToR.
Bine ai venit pe forum! Dupa cite stiu eu, asa cu am mai spus, Logan GPL are motor Renault modificat pentru GPL (nu mult, dar suficient de esential), Landi Renzo si Renault au facut ceva teste exhaustive in Italia pentru calibrarea instalatiei pentru fiecare tip de Logan echipat cu GPL, iar Renault face in Franta crash-teste cu fiecare tip de Logan GPL, inainte de omologare si de vinzare. Toate aceste teste dureaza ceva. Stiu ca acel Sandero echipat cu GPL a plecat in Franta pentru a face, printre altele, si un crash test. Soacra-mea a lovit in Primavara lui 2007 cu Dacia Break spatele unui Logan. Nu a fost ea vinovata pentru ca Loganul a oprit fara nici un motiv pe carosabil, fara sa se asigure, fara semnalizare, etc. Ea zicea ca avea cam 100km/h. Politia a masurat 35 de m de urme de frinare. Masina a frinat foarte frumos, nu a derapat, a mers drept si s-a oprit in fundul Loganului. La Dacia Break, care e pe GPL, motorul a sarit putin in sus si toate celelate sparte si indoite (aripi, lampi, radiator, alternator, etc.) structura de rezistenta si instalatia GPL nu au patit nimic. In schimb, cel cu Loganul a avut mari probleme, pentru ca roata de rezerva nu era pusa in locas ci, pur si simplu, in portbagaj. Asa ca break-ul meu a intrat ca in brinza in Logan, storcindu-i portbagajul si dislocindu-i plafonul. Asadar, va puteti da seama cit este de important ca acel spatiu al rotii de rezerva de la Logan berlina sa fie plin, cu roata de rezerva sau butelie. La Logan berlina, spre deosebire de Logan MCV, roata de rezerva sau butelia GPL fac parte din structura de rezistenta a masinii. Cit despre consum, am spus mai sus ce consumuri au doi prieteni cu Logan GPL 1.4 si 1.6. Mai mult, chiar, din Noiembrie 2007 pina in Aprilie 2008 am comparat consumul Loganului meu 1.4 benzina cu consumul amicului cu Logan 1.4 GPL pe parcursul a 7000Km. Doar aproape 500km au fost facuti in afara orasului, restul de 6500 km au fost facuti in Bucuresti. Volumetric, Loganul 1.4 GPL a consumat cu 10l mai putin decit Loganul benzina, adica, practic, consumurile au fost aceleasi. Diferenta de 10l poate fi trecuta lejer la capitolul erori de masura, de anotimp, de stil de condus, de perioade de condus, etc. Loganul GPL a consumat cam 40l de benzina, iar restul de 610l au fost GPL. GPL-ul a fost pus numai de la statia OMV City Mall (Pieptanari) din Bucuresti, unde se vinde un GPL mai scump, iar benzina numai de la statii Petrom, unde este cea mai ieftina benzina. Ca valoare, Loganul 1.4 GPL a consumat cu fix 916 lei mai putin decit Loganul 1.4 benzina, adica cam cu 40% mai putin. Parca citeam reclama Dacia pe care am primit-o. Dar astia 916 lei sint bani ramasi efectiv in buzunar, caci nu s-au facut revizii din 3 in 3 luni, asa cum cer unele ateliere de montaj, nu au fost probleme de functionare pentru a mai da bani de verificari, reglaje si mai stiu eu ce piese, nu au fost ciudatenii de comportament ale intalatiei GPL care sa iti faca nervi si sa-ti scoata bani din buzunar. Este evident ca-i mai rentabil sa cumperi un Logan GPL decit un Logan benzina pe care sa pui ulterior GPL. Logan GPL costa cu aproximativ 3000 lei mai mult decit Logan benzina, dar masina are "garantia Dacia", ca sa citez din reclama; adica, motor, intalatie GPL, crash-test, etc, toate cu dedicatie pentru Logan GPL. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate, 2008 Laureate MCV GPL - Puisor 2011 Laureate MCV GPL - Puisor (de la Dacia)
|
|
MoToR |
![]()
|
Buna annem !
Chiar ma bucur ca am intrat pe Forum ! La Logan GPL poti conta ca 4-5% din rulaj se face totusi pe benzina! Cu toate astea, GARANTAT, minim 40% este reducerea de cost-transport. Puisorul tau inca nu a aparut. Te tin la curent ! Cateva poze "de foc" cu un rezervor GPL... Attached File(s) |
--------------------
Dacia
Logan 1.4
GPL / 2007
- B 75 YVD
|
|
Corbu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 763 Joined: 6 August 05 From: Canada ![]() |
Mi se pare mie sau pretul la variantele GPL eu crescut cu 600 Euro? Parca la lansare diferenta de pret intre un Laureate simplu si Laureate GPL era 900 Euro, acum diferenta e fix 1530 Euro. ENORM !!!
In cazul asta pot sa isi tina motorul ramforsat din fabrica si toate testele lor, cu 3000 RON maxim iti pui aceeasi instalatie Landi Renzo, ba chiar una decenta iti poti pune la 2.000 RON. |
--------------------
-------
-------
------- Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
andreiutzu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 530 Joined: 23 March 07 ![]() |
@Corbu' si garantia...cum ramane cu ea?
@MoToR din cate imi aduc eu aminte a fost un oficial de la Dacia care a facut prezentarea la dacia Logan GPL. daca imi aduc aminte bine au fost prezentate si imagini cu un incendiu la Logan GPL si se elibera treptat combustibilul ca si in cazul Zafirei. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
Corbu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 763 Joined: 6 August 05 From: Canada ![]() |
Garantia doar la motor, dar sa fiu iertat, ce face Dacia e hotie pe fata. De la 900 Euro diferenta ajunge la 1530 Euro de cand cu scumpirile de motorina? Ma batea un gand sa vand Loganul actual si sa iau unul cu GPL din fabrica, dar asa NO WAY.
P.S. Stie cineva ce masini NOI se mai vand pe piata romaneasca cu optiune de GPL din fabrica? ![]() This post has been edited by Corbu': 29 May 2008, 22:54 |
--------------------
-------
-------
------- Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
koldun |
![]()
|
Cred ca ai gresit pe undeva. Acum e 900 € fara nici o vopsea sau alte bibileli. Pe configurator la mama lor din Mioveni. Parol!
Succese! |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
Corbu' |
![]()
|
Am uitat ca Laureate-ul nu are ABS by default si eu il bifam la varianta GPL
![]() This post has been edited by Corbu': 29 May 2008, 23:02 |
--------------------
-------
-------
|
koldun |
![]()
|
Deci gandul ala care te batea... ramane? Nu de alta, dar te bate bine referitor la preturile astea ce incet incet se aliniaza la UE!
Succese! |
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
ssilviu |
![]()
|
QUOTE(Corbu' @ 30 May 2008, 00:01) Check this out: QUOTE 4. ABS gratuit pentru Logan GPL Oferta valabila pentru orice Logan berlina (Laureate) si MCV echipate cu instalatie GPL, comandate in perioada 6 mai – 2 iunie 2008. Asta a fost si cand am luat eu masina. Practic diferenta de 900 de euro se reduce la 300 de euro. |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
MoToR |
![]()
|
@ andreiutzu : Logan GPL a fost prezentat de directorul de comunicare de la Dacia si de directorul tehnic de la firma care monteaza. Filmuletul era chiar cel cu Opel Zafira! Cu Logan nu s-a prezentat nimic la acea emisiune in afara de masina galbena din platou. Ti-am spus ca am avut un loc in fata !
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4
GPL / 2007
- B 75 YVD
|
|
gabau86 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 18 March 07 From: Braila ![]() |
Salut, am instalatie gpl landi renzo, si in oras imi consuma 11,4%, in contextul in care nu ma dau la ea si schim vitezele cam pe la 2400-2600 rpm, aveti idee de unde ar pute fi.
|
--------------------
dacia
logan
2007
- BR 86 GBI
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Da ... ar putea fi vorba de un consum normal, daca circuli la ore de varf. Din ce oras esti ... ?
This post has been edited by AR-18-MOS: 31 May 2008, 13:12 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
gabau86 |
![]()
|
QUOTE(AR-18-MOS @ 31 May 2008, 14:12) Braila. Eu inteleg la ce te referi tu, dar eu in iarna asta am avut cam tot asa jur de 11 dar acum este mai cald afara, decia r trebui sa consume mai putin, nu crezi? P.S. loganul meu are motor de 1.6 mpi This post has been edited by gabau86: 31 May 2008, 13:39 |
--------------------
dacia
logan
2007
- BR 86 GBI
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
Corbu' |
![]()
|
11.4 % GPL pentru un motor 1.6 in oras eu zic ca este chiar super OK, in Brasov ma invart pe la 11.5-12 % si benzina, nu GPL
![]() gabau86 in afara cum ia ? |
--------------------
-------
-------
|
gabau86 |
![]()
|
QUOTE(Corbu' @ 31 May 2008, 15:34) 11.4 % GPL pentru un motor 1.6 in oras eu zic ca este chiar super OK, in Brasov ma invart pe la 11.5-12 % si benzina, nu GPL ![]() gabau86 in afara cum ia ? Da ma dar la voi este mult mai aglomrat decat la noi si in plus drumurile la vooi sunt cat de cat mai indeal si mai in vale. Nu prea merg in afara orasului, eu bag in jur de 1000 si ceva de km in oras, in fiecare luna,afara sa zic k imi ia undeva in jur de 7-8% 31 May 2008, 16:41: QUOTE(AR-18-MOS @ 31 May 2008, 15:14) cat de sigura este sursa de undeai luat datele ? This post has been edited by gabau86: 31 May 2008, 15:41 |
--------------------
dacia
logan
2007
- BR 86 GBI
|
|
koldun |
![]() ![]()
|
[attachmentid=1627452538]
Ia vezi onorabile aici. Mai depinde si cum o "calci" si de cate ori te opresti pe zi. Succese! |
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
Corbu' |
![]()
|
Cred ca o comit si eu foarte curand, o sa imi montez o instalatie GPL, e mai "ieftin" decat sa vand masina actuala si sa iau una noua cu instalatie montata din fabrica.
Sunt intre Tomasetto+Stag 200/300 si Landi Renzo Omegas, nu stiu inca cu ce isi justifica pretul in plus instalatia Landi Renzo si de ce Dacia i-a preferat pe ei. Apoi ramane sa gasesc un atelier bun in zona Brasovului. This post has been edited by Corbu': 31 May 2008, 22:07 |
--------------------
-------
-------
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Recomand Landi Renzo ... pentru ca cealalta instalatie nu am apucat sa vad cum se comporta pe Logan.
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
Corbu' |
![]()
|
Pai de Tomasetto toti zic ca se calibreaza usor si mai toti "cica" s-ar pricepe la ea, vaporizator se pare cel mai bun din ce e la noi pe piata.
De Landi Renzo nu gasesc prea multe info, poate si datorita faptului ca e mai scumpa, poate lumea nu vrea sa le cumpere aftermarket. Ce e montat infabrica e altceva, nu stiu daca este EXACT aceeasi instalatie. Ce ma interesa este care ar fi diferentele intre ele, sa vad si eu daca isi justifica diferenta de pret. |
--------------------
-------
-------
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 20:06 |