DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

91 Pages « < 15 16 17 18 19 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Logan pe GPL

adiya
post 25 Mar 2007, 12:41
Post #481

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Nici al 4-lea surub nici spalat motorul.
Era un link de la gif-ul anterior dar cred ca nu l-ati observat. Il mai pun odata.
link

This post has been edited by adiya: 25 Mar 2007, 12:42

--------------------
Dacia Logan 2007 ABS PLUS dci - B-00-XXX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 18 Apr 2007, 12:53
Post #482

-

From: Romania

Alexys, ce stii de Ro Group International ? Cat de buna este instalatia Landi Renzo ?

This post has been edited by IRONICK: 18 Apr 2007, 13:15

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
mihai0070
post 18 Apr 2007, 13:15
Post #483

NOVA Gt , 1997

Sunt curios cat ia un logan pe GPL ... oras si afara ...

ma refer la date noi ... in special din bucuresti ...

--------------------
Dacia Nova LPG Benzina 1997 GT Rosu 1600cc - 1-B-5550
+
klaus
post 18 Apr 2007, 13:45
Post #484

步步

Group: Moderatori

Oricum probabil ca la pret per kilometru va iesi cam cat cel pe motorina, iar pretul de achizitie va fi potential mai mic decat cel pe motorina, si cu oarece dezavantaje de la motorina eliminate. Si se va adauga si garantia producatorului inclusiv la instalatia de GPL
Cu dezavantajul bidonului din portbagaj.
La cat de apropiata se zvoneste ca e lansarea Loganului pe GPL (cica ar fi cam intr-o luna), prevad un viitor negru si sumbru pentru Cielo pe GPL, si cred ca nici dieselurile nu se vor mai vinde chiar asa de bine.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
doctorasul
post 18 Apr 2007, 13:51
Post #485

Membru imbatranit

Group: Validating DaciaClub
From: Pitesti

Loganul pe GPL din cate stiu eu se va comercializa numai afara.

--------------------
Dacia Dacia 92 - ot
+
aliuta2000
post 19 Apr 2007, 14:47
Post #486

Membru autentic

era o vorba sa se faca vreo 10.000 de masini LOGAN cu GPL. diferentele nu ar fi fost mari fata de benzina (1.4 1.6)schimbat la chiulasa scaunele si supapele .
Toate masinile erau pentru export , dar nu s-a mai auzit nimic despre ,dar nu e exclus sa se faca acest model si sa se comercializeze si la noi in tara .
Oricum urmeaza un alt model de logan in 2008 un pic diferit decat actualul logan .

This post has been edited by aliuta2000: 19 Apr 2007, 14:49

--------------------
Renault -Megane 3 2014 - -
+
alexys
post 21 Apr 2007, 23:17
Post #487

Membru autentic

From: Topoloveni

QUOTE(IRONICK @ 18 Apr 2007, 13:53)
Alexys, ce stii de Ro Group International ? Cat de buna este instalatia Landi Renzo ?
*

Este o firma care se ocupa de import si distributie pe profil auto, au si o autodescriere pe tema asta pe site. Pentru detalii cred ca poti incerca sa le scrii. Cat despre instalatie, depinde la ce te referi, un lucru pe care il pot afirma fara sa ma contrazica nimeni ar fi ca e cea mai scumpa din instalatiile comercializate in Ro, indiferent de tipul auto de destinatie. Din punct de vedere al utilizatorului ar fi fost mai bine sa adresezi intrebarea tuturor celor ce citesc pe aici, poate unii au instalatii L. R. . Desi sunt convins ca majoritatea care au o astfel de instalatie nu umbla pe net pe forumuri despre GPL. Nu pot raspunde exact la intrebare, poate:
a) unii apreciaza un pret cat mai mic la montaj si o "garantie" de 5 ani, au bani sa se prezinte la toate reviziile obligatorii si scumpe si timp pentru interventiile dese si neprevazute, in 5 ani mai platesi inca odata si masina...
cool.gif altii prefera un pret mare si un consum si mai mare fara service corespunzator in garantie desi auto e cumparata gata echipata de la Bucuresti, dar poti macar spune ca si inst. GPL si auto sunt "Made in Turkey",
c) sau poate unii prefera sa aiba o instalatie de care uita ca e acolo desi o foloseste... Dar si astia devin nemultumiti cand aud pe altii ca a lor consuma 4-5 l/100 km si a fost mai ieftina...
Din experienta proprie pot spune ca apreciez in primul rand stabilitatea in reglaje, adica sa nu am azi un consum de 5 si maine de 15, sa nu-mi impuna un stil anume de mers, sa stiu intotdeauna ca mai am aproximativ x km de mers pe "rosu" si obigatoriu fara "surprize" care sa ma oblige sa merg pe benzina pana dimineata si pana gasesc un service pt gpl.
@ Klaus pe ce te bazezi cand zici ca la pret pe km GPL-ul e tot pe acolo cu motorina? Tocmai ma uitam la 2 bonuri facute plin pe plin, unul e la ora 12:21 in Pitesti si altul de 38,06 litri la ora 18:38 in Arad, adica 436 km intr-o zi foarte aglomerata cu o amarata de dacie ... Deci viteza MEDIE si cei ce stiu ce inseamna drumul asta lunea inteleg de ce zic asta, fara a scadea pauzele, ~ 70 kph si pret per km, deoarece am alimentat la 1,55 RON/litru in Pitesti, ~ 0,1353 RON/km, asta cu o dacie amarata ce consuma mereu mai mult decat un Logan. Daca va veni cineva cu un pret mai mic pe motorina in aceleasi conditii, il avertizez ca il invit la o plimbare cu suma fixa disponibila si viteza medie impusa chiar cu un logan pe gpl ce poate trece sub pragul de 10 bani/km. Scuze pt lungimea . . . traseului!

--------------------
KIA Sephia 1996 - AG-11-LPG
+
IRONICK
post 22 Apr 2007, 16:53
Post #488

-

QUOTE(alexys @ 22 Apr 2007, 00:17)
Pentru detalii cred ca poti incerca sa le scrii
Pai am scris si mi s-a raspuns. Pare ca sunt profesionisti in ceea ce fac. Ma rog si subtili ...

This post has been edited by IRONICK: 22 Apr 2007, 18:10

--------------------
+
klaus
post 22 Apr 2007, 21:46
Post #489

步步

radmasa.gif
Ce schimburi de amabilitati pe aici...

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Miky 48
post 23 Apr 2007, 12:08
Post #490

Taximetrist

From: Arad

@alexys Depinde unde ai alimentat in Arad, la doua pompe de la aceeasi firma decupleaza diferit supapele la umplerea maxima a buteliei. Ex: butelia aproape goala ma duc sa alimentez, intra 24 l si decupleaza sad.gif il rog pe domnul de acolo sa mai incerce deh, trebuia sa intre cam 40 l dupa calculele mele si nimic, nu a mai intrat nici un litru ph34r.gif ). Sun la firma la care mi-am montat instalatia sa vad care este problema. Raspunsul vine imediat: incearca la alte pompe, zis si facut. Ma duc la alta statie a aceleasi firme si ... surpriza excl.gif mai intra 14 l si ceva maruntis.
Concluzia: nu poti sa faci un consum daca nu ai alimentat din acelasi loc in aproximativ aceleasi conditii (nu prima data la amiaz si a doua oara la prima ora a diminetii, chestie de presiune la diferenta de temperatura)
Si alta chestie ce a patit-o un coleg, merge sa alimenteze cu GPL la o statie cere stiam ca are probleme: intr-o butelie de 60l in care ar trebui sa nu intre mai mult de 48 au reusit sa-i bage 75 l wacko.gif cel putin asa aparea pe bon.

--------------------
Dacia Logan 2006 Laureate+ - AR-99-JAF
Nu te enerva! Nu stiu sa conduc!
+
alexys
post 23 Apr 2007, 17:03
Post #491

Membru autentic

From: Topoloveni

@ Miky 48 ei, stiu si eu cand blocheaza multivalva din cauza nivelului si blocheaza constant la acelasi nivel al lichidului in rezervor daca masina e pe o suprafata orizontala si cum suna cand nu mai intra din cauza presiunii fiindca n-a declansat... Si daca e sa fac calculul pe ansamblu la mai multe alimentari ies ceva mai bine.
@ Ironick, doar subtili au stiut sa fie, ironicki nu? Ce-au zis e de bine sau e de rau? Nu de alta dar e o moda sa ne dam cu presupusul, poate tine si sa vezi ce imagine stralucitoare capatam, atentie insa..., imaginea e doar pe forum, in realitate tot ce esti ramai...

--------------------
KIA Sephia 1996 - AG-11-LPG
+
IRONICK
post 23 Apr 2007, 20:36
Post #492

-

Nu au fost deloc ironicki. Si au zis de bine, nu ti-am zis mai sus ca sunt profesionisti. La restu nu am ce sa comentez pentru ca nu sunt in pas cu moda.

--------------------
+
dcn
post 24 Apr 2007, 20:24
Post #493

posesor de ingeras

am vazut pe site la Dacia.ro ca or sa introduca modelul pe benzina din mai si o sa fie mai intai pentru versiunea sedan si mai tarziu pentru versiunea MCV. as fi curios care este diferenta de pret fata de benzina.

--------------------
dacia Sandero 2014 Laureate - AG ** ***
"Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked."
+
Ak-47
post 24 Apr 2007, 22:01
Post #494

Soacra profesionista!

Pe GPL adica...

Detalii aici
http://www.dacia.ro/logan/afla-cu-prioritate

This post has been edited by Ak-47: 24 Apr 2007, 22:07

--------------------
Dacia Logan Preference - B 14 PVB
[B]NU mai dati SPAGI, si asa PLATIM prea MULT![/B]
Mi-am luat Logan... Dacie in curs de evolutie!!!
+
IRONICK
post 25 Apr 2007, 07:40
Post #495

-

Mai eu sunt curios cum este cu garantia extinsa. Ce pret va avea, furnizorul GPL poate sa dea garantie mai mare de 18 luni, avand in vedere ca 18 luni este garantia standard ...

This post has been edited by IRONICK: 25 Apr 2007, 09:04

--------------------
+
klaus
post 25 Apr 2007, 08:51
Post #496

步步

Ceea ce vad eu in linkul postat de Ak-47 este un lucru foarte imbucurator: din linkul ala rezulta, cel putin indirect, ca se va vinde si la noi, nu numai prin alte parti.

--------------------
+
Ak-47
post 1 May 2007, 16:37
Post #497

Soacra profesionista!

Nu cred ca garantia extinsa va fi o problema mai ales ca la revizii va fi taxat suplimentar modelul GPL va dati seama , nu?
In concluzie 3 ani de garantie nu mai par asa multi pentru cei de la dacia, avand in vedere ca trebuie sa treci pe la ei sa faci reviziile si sa le dai de 1,5 ori mai mult pe o revizie, decat la modelele clasice!

--------------------
+
mark``
post 1 May 2007, 21:55
Post #498

Membru autentic

From: Tg.Mures

NU ARUNCATI CU PIETRE!
Mai fratilor voi vedeti cum trage un Logan de 1,4 MPI? Si acum vreti sa-l aveti si pe GPL? Pai o sa mearga mai rau ca fosta mea masina dacia 1300 din `73!
Repet NU ARUNCATI CU PIETRE!
Doar raspundeti!

This post has been edited by mark``: 1 May 2007, 21:55

--------------------
Dacia Spring 2023
+
Ak-47
post 1 May 2007, 23:02
Post #499

Soacra profesionista!

Eu am Logan de 1.4 si crede-ma ca atunci cand ma tarasc 1km/ora in aglomeratia din Bucuresti "imi doresc cu ardoare" sa ma tarasc cu un consum de 12% benzina in loc de 13% pe GPL, fa si tu calculul cat iti iese din buzunar in cazul GPL si cat iti iese in cazul benzinei si zi-mi ce ai prefera.
Pierderea de putere raportata la banii economisiti este infima....
Cred ca s-a mai spus dar nu toti citesc intreg topicul:
1. GPL ul nu este o solutie petru cei care vor sa faca liniute este o solutie pentru cei care vor sa mai economiseasca un ban pe ici pe colo.
2. Daca te mananca talpa poti trece pe benzina oricand.

This post has been edited by Ak-47: 1 May 2007, 23:04

--------------------
+
aliuta2000
post 2 May 2007, 10:21
Post #500

Membru autentic

Cat despre tras (putere)...... ea va fi tot pe acolo,consum nu stiu ce sa zic , dar .. , acest motor va avea ceva piese deosebite fata de cel pe benzina:
scaunele de supape, supapele si ghidurile din chiulasa diferite fata de de modelul pe benzina, segmentii vor avea alte proprietati fata de cei pt benzina, restul teoretic ar trebui sa fie cam identic.

Modificarile care se aduc modelului pe benzina(pui GPLK dupa ce ai cumparat-o)nu sunt chiar asa de bune pt motor mai ales daca mergi vreme indelungata numai GPL (DACIA-RENAUL a calculat cam 150 000 km sau cam 2 ani si motorul tre refacut), si la astea poti sa revi la benzina daca doresti (ceea ce e recomandat cat de des posibil).
Ajunge cu detaliile .....
bafta celor care vor GPL, si totodata ATENTIE!!!!!

This post has been edited by aliuta2000: 2 May 2007, 10:23

--------------------
Renault -Megane 3 2014 - -
+
vad
post 2 May 2007, 17:08
Post #501

Membru

QUOTE(mihai0070 @ 18 Apr 2007, 13:15)
Sunt curios cat ia un logan pe GPL ... oras si afara ...

ma refer la date noi ... in special din bucuresti ...
*

12 l / 100
sub aceasta valoare nu am reusit sa o scot.
bine cei drept nu schimb intre 2000 si 2500 rot ci merg mai sportiv!

sunt curios sa vad ce model va fi instalatia de gpl din fabrica (defapt cred ca se va intampla ca la cielo, instalatia va fi montata de altii), cat va consuma si daca se va comporta pe benzina ca a mea, cu acele mici erori la sonda landra!

--------------------
logan laureate 1.6 - bz xx vad
iaca si eu pe aici ma bag in seama ... poate invat si eu cate ceva de la cineva ... sau mai invata si altii de la mine!
+
mark``
post 2 May 2007, 18:11
Post #502

Membru autentic

Nu va spun de alta dar un prieten de al meu era sa faca infarct cand s-a urcat pe loganul prietenei lui si intr-o depasire de tir si-a dat seama (cu pedala la fund) ca nu o sa poata face depasirea aflandu-se pe la mijlocul camionului si o masina venind din fata. Noroc ca nea camionagiul a vazut si a franat violent sa-l lase. Mi-a spus ca de-l fac si pe GPL atunci o sa fie pericol public. Asa mi-a zis! Eu nu critic pe nimeni!

--------------------
Dacia Spring 2023
+
klaus
post 2 May 2007, 18:29
Post #503

步步

Nu va spun de alta, dar la depasiri exista si kick-down. Bine, dar pentru asta trebuie sa mai stii cat de cat sa conduci...

--------------------
+
costinasd.
post 2 May 2007, 19:06
Post #504

Membru

Exista kick-down, dar pe GPL sa fim seriosi. O poti tura cat doresti ca tot ''rasuflata'' se duce. Si acum, drept e, tre' sa fi un pic de sofer ca se te stii in depasiri cu un Logan de 1.4 pe GPL, dry.gif Dar ma rog, pt cei dornici de o reducere de cost pt combustibil cred ca e ok.

--------------------
dacia 1300 1980 - cs 05 ***
+
Ak-47
post 2 May 2007, 19:34
Post #505

Soacra profesionista!

e treaba si de minte , daca tu nu simti cat poate masina cand te bagi intr-o depasire , indiferent de combustibil, inseamna ca ori esi incepator ori esti inconstient.....

--------------------
+
mark``
post 2 May 2007, 20:07
Post #506

Membru autentic

Ok dar daca conduci o toyota de 100 de cai si urci in masina prietenei pe care n-ai mai condus-o si primest isurpriza asta cu pedala la pamant nu stiu daca e inconstienta sau incepator!

--------------------
Dacia Spring 2023
+
adiya
post 2 May 2007, 20:14
Post #507

Membru autentic

QUOTE(costinasd. @ 2 May 2007, 19:06)
Exista kick-down, dar pe GPL sa fim seriosi. O poti tura cat doresti ca tot ''rasuflata'' se duce. Si acum, drept e, tre' sa fi un pic de sofer ca se te stii in depasiri cu un Logan de 1.4 pe GPL
*

Nu e chiar asa cum crede lumea. Voi presupuneti ca, in conformitate cu ce se intampla la vechile berline, pierzi putere pe GPL de nu mai poti depasi nimic. In realitate instalatiile secventiale sunt mai aproape de benzina decat s-ar putea crede...
Totusi nu mai dati sfaturi de genul ''daca cu un benzinar de 1.4l nu am putut depasi TIR-ul cand ii pun gaz no sa mai pot depasi nicio caruta''.

--------------------
Dacia Logan 2007 ABS PLUS dci - B-00-XXX
+
costinasd.
post 2 May 2007, 20:17
Post #508

Membru

Sa spunem (presupunem) ca incepator nu esti. Ok, at ramane inconstienta. Esti inconstient cat de ''rasuflata'' se duce daca-i da-i kick-down...pe GPL. Dar e ok, sustin in continuare, pt cei ce vor sa faca economii merita.

--------------------
+
$$ilvviu
post 2 May 2007, 20:25
Post #509

Membru autentic

From: Roman/NT

La o instalatie montata pe un motor cu carburator ai posibilitatea sa reglezi debitul de gaz. La mine daca desfac robinetul fuge de rupe, cu un consum pe masura.
La motoarele pe injectie debitul de gpl este reglat in functie de valorile citite de o sonda lambda? Nu poti sa-ti mai bagi putin nasul pe la reglaje?

--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
+
costinasd.
post 2 May 2007, 20:31
Post #510

Membru

....sa intervina profesionistii dry.gif Cred ca afectezi viata motorului daca-ti bagi nasu la reglaje...cred. Logan pe GPL, cool pt economii si mers la mare (fara multe bagaje)

--------------------
+
91 Pages « < 15 16 17 18 19 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 07:21
Forum Renault