Vor sa interzica detectoarele de radar, cred ca nu mai au banii destui din spagi
![]() ![]() ![]() |
Vor sa interzica detectoarele de radar, cred ca nu mai au banii destui din spagi
borciparte |
![]()
|
||
![]() da Group: Banned Posts: 171 Joined: 7 June 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia 1300
1980
- x 10 BOR Romania, tara tuturor imposibilitatilor!
Clona de-a lui cristirenault |
|||
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Am fost tentat sa dechid alt topic cu titlul "Detectorul saracului si bogatul fara detector!" dar m-am razgandit.
Confuzie fac cei care sustin aici (off topic, de fapt dar cu o vehementa demna de lucruri mai bune) necesitatea/justificarea incalcarii legii ca forma de protest la insatisfactiile de orice gen (guvern, parlament, presedinte, politia rutiera etc) si respectiv sustin dreptul conferit de "dreptate" de a "executa" orice gresit, cu o atitudine bizonic-balcanica "Da-l in ma-sa, daca-i fraier!", cum bine spune IsNa mai sus ( ![]() Reamintesc ca topicul se refera de fapt la introducerea in lege a unui articol de interzicere a utilizarii detectorului si majoritatea au fost de acord ca este o masura cel putin nesimtit de inconsecventa , avand in vedere ca oamenii si-au cumparat detectoare sau au investit in importul lor (probabil cei care trebuiau sa o faca au distribuit deja marfa pe la hipermarket-uri ![]() In acest context, regret situatia lui Dariusboom, despre el si despre unii ca el era vorba, pe langa cei ca sfintia-sa (asa sa fie!) Sinaxis cara au dat un ban si nu stiu acum pentru ce. Altfel, adip ( ![]() "Eu unul sunt complet de acord. Drumurile publice nu-s piste piste de racing. In muuuulte tari civilizate, mult mai civilizate decat cocina noastra balcanica, ele sunt interzise." S-aveti o zi buna! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
dariusboom |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 18 October 04 ![]() |
Oricum, toate detectoarele de radar ieftine (sub 5 milioane) dau destul de multe alarme false, ceea ce ne face pe majoritatea dintre noi ori sa incetinim, ori sa ignoram alarmele date de el, ceea ce face inutila utilizarea lor.
De exemplu, in topul vanzarilor oricarei firme se inscrie invariabil COBRA ESD 7000, un model destul de bun la drum intins, dar in oras face creierii prastie daca il folosesti din cauza alarmelor false. La drum intins insa se dovedeste a fi un prieten destul de bun, mai ales ca investitia in el este destul de mica, cca 160RON, raza de detectie este destul de buna, si cred ca aici politistii nostri au avut de pierdut. Eu sunt subiectiv acum in privinta interzicerii detectoarelor de radar, avand in vedere ca le comercializez, dar cert este ca te fac in destule cazuri sa incetinesti, chiar si in afara localitatilor mai dau alarme false. Corect mi s-ar parea sa-si adapteze radarele astfel incat sa nu fie detectabile, de exemplu urma sa se intraduca banda "Ku" (sau s-a si introdus deja) nedetectabila de majoritatea detectoarelor de radar Atata timp cat si comercializarea lor nu este interzisa, cum a fost si pana acum, lumea va constinua sa le foloseasca si sa le cumpere. |
--------------------
dacia
logan prestige
2007
- B-60-NRW
|
|
dRg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 13 September 04 From: Galati ![]() |
QUOTE(cristi.r @ 8 Jun 2007, 22:38) Sunt curios daca l-au amendat pe ala de m-a depasit cu X5-ul in apropiere de Braila, venind dinspre Slobozia ! Si politia statea "la panda" ca era restrictie de 30 la ora, dar si soferu-i dadea bine masinii mentionate. De ce era restrictia ? O "banalitate" de pietris turnat pe asfalt pentru refacerea soselei. Dar, deh, parbrizul de la X5 este mai sus decat ala de la Dacie si altfel te-nfigi in copac cu un X5 fata de-o Dacie. ... da , in weekend acolo mi-a inflorit parbrizul acolo. La pocnit piatra exact la margine unde sunt sensibile parbrizele. Eu cred ca aveam 30km/h si tiristul vre-o 80. A si nu se poate generaliza ca doar x-arul face asa, pentru ca eu am mers incet pe acolo si veneau zmeii cu cielo, nova, fabia de ziceau ca au super masini. Daca era sa ma pun cu ei nu aveam ce mirosi. Nu erau constienti ca arunca pietre un parbrize + ca stabilitatea masini e afectata pe pietris. |
--------------------
VW
Bora 1.9 TDI 115CP
2000 Highline
- XXXX
|
|
sobolanu' |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 25 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Chiar credeti ca detectoarele sunt cauza tuturor relelor ? Ce ne facem cu presedintele care trage un sprit si se urca la volan, cu politicienii care adorm prin intersectii sau mananca mere de se- nverzeste tot in jurul lor, cu fii de "smecheri" care de-abia isi iau carnetul si au superbolizi la scara sau cu politzaii care in loc sa descurajeze stau la panda ? Cum bine spunea si "vis-a-vis", cu detectorul o inmoi pentru ca stii ca daca ai mai mult de 20-30 de km peste nu mai ai timp sa reactionezi. Daca insa stii ca nu poti pati nimic sau alcoolul din cap iti spune asta , te doare-n fund si de detector si de radare si de politisti. Problema reala este cat de civilizat esti la volan, nu daca ai sau nu detector!
|
--------------------
Renault
Megane
2003, 1,6L, 16V
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Va rog nu deviati (fara viteze in localitate, intamplari cu politia si altele). Multumesc,
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
red_dog 4 ever |
![]()
|
![]() DINAMO BUCURESTI Group: Members Posts: 218 Joined: 20 July 06 From: Constanta ![]() |
Asa cum l-am ascuns cand nu erau legale asa o sa-l ascund si daca nu o sa mai fie treaba legala.Oricum eu il tin sub parasolar langa oglinda si nu se vede
|
--------------------
VW
POLO HAPPY,Logan ABS plus
2009,2009
- xxx
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.464 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Imi pare rau - dar cred ca eu sunt de vina ca se vor interzice detectoarele radar !
Saptamana trecuta mi-am cumparat si eu insfarsit un astfel de detector. La ghinionul meu proverbial, puteam sa-mi dau seama ca peste cateva zile vor fi interzise... E similar cu faptul ca atunci cand reusesc sa-mi spal si eu masina, incepe automat ploaia... |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
Mi se pare o supernesimtire balcanica treaba cu interzisul lor dupa ce in urma cu jumatate de an au fost legalizate.
Eu am cumparat asa ceva prin februarie si sub cuvant de onoare ii voi da in judecata pentru a primii banii inapoi in cazul in care vor fi din nou trecute in ilegalitate. O tara bananiera in care respectul pentru contribuabil este ZERO. Detectorul a fost cumparat legal , din tara si am platit toate darile la el ...TVA etc. E normal ca statul , care a incasat aceste taxe sa spuna acum pas...arunca-l ? |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
- PH-72-BVR PH-77-MMR body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
liviudragusin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 31 May 06 ![]() |
Adevaru e ca nu e deloc normal ce se intimpla cu intrarea in ilegalitate a detectoarelor mai ales pentru cei care au cumparat in mod legal.Si eu sint in dubiu acum ca tocmai vroiam sa-mi cumpar unu si chestia e ca acum nu stiu ce sa fac.Si imi este teama ca or sa introduca cumva pe linga radar si un aparat care poate sa-i vada pe cei care folosesc detectoare.Plus ca acum ma gindesc daca il iau pe unde sa-l amplasez in masina sa nu se observe.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
2006 Symbol Fidji
- TR-81-LEV
|
|
dariusboom |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 18 October 04 ![]() |
simplu...nu-l folosesti in oras unde exista riscul de nu avea timp sa-l ascunzi in timp util.
in rest, adica la drum intins se poate monta practic oriunde, ideea e sa nu-l mai tii prins in ventuze ci sa folosesti un soi de "arici" sa-l poti ascunde cand "tipa"... asta daca intra in ilegalitate...sunt destui care au folosit un astfel de dispozitiv si pe vremea cand erau in ilegalitate (montal sub parasolar cel mai frecvent, sau in stanga bordului in josul stalpului, prins in lateralul scaunului soferului sau pasagerului din dreapta...etc...) Cat despre detectarea lor de catre radare este practic imposibila deoarece nu emit nimic, ele doar receptioneaza undele radar produse de radarele politiei Depinde acum ce culoare politica au proprietarii marilor firme care importa astfel de dispozitive. Pentru cei care lucreaza in distributie stiu ca listarea intr-un singur magazin, fie ca este hipermarket sau numai supermarket, costa cateva mii de euro pentru un singur produs introducerea acestui amendament ar inseamna pierderi imense pentru aceste firme (taxele acestea se pun pentru fiecare magazin, nu inseamna ca platesti o taxa si intri in fiecare Carrefour de exemplu). Singura speranta ramasa este in aceste firme si influenta lor in sfera politicului... Problema se pune cam asa: numai politia pierde niste sume incasate altfel din amenzi de viteza, scoaterea lor iar din legalitate nu rezolva cu nimic indisciplina din trafic, si spun asta ca majoritatea clientilor mei sunt tineri care oricum incalca regulile de circulatie. Sunt destul de putini cei care zic ca incearca sa nu incalce regulile in privinta vitezei, dar isi cumpara detector pt ca in anumite situatii pot sa mai calce putin pedale de acceleratie, altfel accidental, si tocmai atunci ar putea sa fie luati de politie. Majoritatea sunt in general pusti teribilisti, unii dintre ei sunt deja la al 5-6 lea detector de radar...Oricum pe unii ii mai linistesc putin alarmele false date de ele Pe mine m-ar afecta cel mai mult interzicerea comercializarii lor, ca altfel clienti vor fi destui, ceea ce in trecut mi se parea aberant ca folosirea lor era ilegala si comercializarea legala. Am inceput comercializarea lor dupa intrarea in legalitate... |
--------------------
dacia
logan prestige
2007
- B-60-NRW
|
|
borciparte |
![]()
|
exista masini care au din fabricatie pe ele detectoare de radar, Mercedes, BMW, Porsche. Culmea, acele masini se fabrica cu aceste dispozitive si pentru tarile EU unde se stie ca sunt interzise, deci probabil ca cei cu asemenea masini sunt obligati sa nu foloseasca aceste detectoare.
Mai exista solutia cumpararii de detectoare modulare care se monteaza in bara, masca fata etc, astea sunt stealth si nu au cum sa ti le descopere. Deci cei care inca nu v-ati cumparat poate ar fi bine sa va luati din astea, numai ca sunt nitel cam scumpicele. Eu am detector si nu mi-e frica ca mi-l gasesc astia, ma opreste, il iau din parbriz pana sa vina nea militian la mine si il bag blat, nu are ce sa imi faca. Inca un sfat, daca va opreste si va duceti voi la el INCUIATI MASINA, a.i. respectivul garcea sa nu poata intra-deschide masina, faceti asta chiar daca aveti pasageri in masina. Sau si mai bine, daca sunteti cu sotia, prietena, prieten, ii dati sa va tina ei detectorul, bineinteles ascunt, militienii nu au niciun drept sa perchezitioneze pe cineva. Intr-un cuvant fiti pe felie, nu au ce sa va faca. Eu am detector pentru a ma pazi de prostii care stau ascunsi ca boschetarii pe sectoare de drum unde nu este trafic si se poate merge cu putin peste limita legala, astfel detectorul ma pazeste de acesti blatisti. Nu sunt de acord cu viteza mare, cu mult peste limita legala. @dRg, am patit acelasi lucru la masina, alaltaieri, sambata, un tigan (nu am cum sa ii spun altfel daca era tigan) cu o skoda octavia 2 argintie m-a depasit pe acelasi sector de drum unde era restrictie 30 la ora si m-a improscat cu o lopata de pietris din ala, rezultat, 2 ciupituri pe parbriz si una pe capota, am oprit ca era garcea cu radarul si i-am zis si a spus ca deja a trecut prea repede si nu are ce sa-i faca, deci imi cumpar pusca cu luneta ca sa-i trag in pneuri... asta e, traim in Romania, tara tuturor imposibilitatilor si a celor mai multi necivilizati pe km patrat. Obisnuiti-va cu asta. |
--------------------
Dacia 1300
1980
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.464 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
@borciparte:
QUOTE deci imi cumpar pusca cu luneta ca sa-i trag in pneuri... Trebuie sa fii un tintas de prima clasa ca sa-l nimeresti din miscare. Mult mai eficace e bazuka... |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
Iuliutz |
![]()
|
![]() No Signal Group: Members Posts: 309 Joined: 9 April 07 From: Alba Iulia ![]() |
@batranul offtopic: sa mai treci si prin alte orase cand e seceta sa iti speli masina.
Ontopic. Cum a zis cineva intr-un post anterior. Cineva si-a marit bugetul aproband vanzarea si folosirea iar acum la interzicere si-l va mari din nou prin amenzile incasate si taloanele suspendate (parca asa era inainte de aprobarea folosirii detectorului ). |
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Confort
- AB05XTP Statie: Yaesu ft857d, Wouxun KG-UVD1P
Antena: Sirio ML145, Proxel Slim Gainer AZ505 Ford Focus turnier 2002, 1.6 benzina Matiz 2003 798 cc |
|
bolek_bolek |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 309 Joined: 14 June 06 From: Bucurestii din deal ![]() |
Detectorul de radar, poate fi interzis prin lege , sau poate fi facut INUTIL intr-o tara cu (ceva) buget alocat politiei, prin masuri tehnice gen: instant-on, camere fixe, bucle inductive in asfalt, etc...
Orice masura s-ar aplica, insa, tot cetateanul cu KashKeta (creatura foarte departe de a fi corecta si obiectiva) va decide pe cine penalizam...cred ca ati vazut frecvent, masini oprite de echipaj, soferul lasa jos geamul, arata actele ( sau nu!) , politistul il saluta respectuos, si ii ureaza drum bun... Asa ca... ![]() Mie mi-au fost de ajuns pana acum avertismentele celorlalti, si cativa ani de deplasari prin tara...la un moment dat incepusem sa invat unde sta politia cu radarul...din pacate, de cand nu mai circul asa mult, s-au mai mutat locurile ![]() |
--------------------
dacia
slz
$K@|@_04
- Numar inmatriculare Dau raspunsuri tampite la intrebari tampite.
Conduc Incet, Dar Prost...asa , ca si voi... |
|
BOG |
![]()
|
![]() Riders on the Storm Group: Moderatori Posts: 1.364 Joined: 16 August 05 From: Bucuresti/Botosani ![]() |
Constat pe zi ce trece ca avem o clasa politica cu un nivel intelectual din ce in ce mai scazut. Pe langa faptul ca desele schimbari legislative duc spre un haos administrativ, acum mai asistam si la venirea unor habarnisti la conducerea diverselor ministere....Daca idiotul ala de ministru ( relax, imi dau singur un warn...
![]() Da altfel si noi sintem de vina ca acceptam..... |
--------------------
Reno
M 2.1/CD
2005/1.6 16 V
- B xx BOG Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
|
|
borciparte |
![]()
|
|
--------------------
Dacia 1300
1980
|
BOG |
![]()
|
![]() Riders on the Storm Group: Moderatori Posts: 1.364 Joined: 16 August 05 From: Bucuresti/Botosani ![]() |
Sa nu fim off topic dar totusi....daca nemtii pot cred ca si noi am reusi.....Ce se intampla in alte parti si cu alte lucruri e altceva.... Pe langa faptul ca avem un cod rutier plin cu jde puncte de penalizare, amenzi si nu mai stiu eu ce acum se ajunge la situatii utopice de acest gen.....
Si....uite o masura de protest ar fi neplata rovinietei.....ca de mitinguri si pancarde nu mai tine seama nimeni.... |
--------------------
Reno
M 2.1/CD
2005/1.6 16 V
- B xx BOG Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
|
|
borciparte |
![]()
|
pai eu nu am platit rovignieta, cu exceptia zilei de sambata cand a trebuit sa plec pana la mare si am luat pentru o saptamana, dar daca nu o platesc si ma prinde garcea fara si imi articuleaza o amenda de 500 RON numai protest nu e asta din partea mea... noroc ca au bagat plata taxei de drum pe perioade de timp...
scuze de off-topic |
--------------------
Dacia 1300
1980
|
BOG |
![]()
|
Normal....ai privit problema individual...dar daca 2 milioane de soferi anunta public ca vor protesta in acest fel e altceva.....si revin....sa vina cu o statistica serioasa care sa determine interzicerea detectoarelor...si de fapt nu e vorba de interzis cat de initierea unui nou motiv de coruptie...
|
--------------------
Reno
M 2.1/CD
2005/1.6 16 V
|
|
borciparte |
![]()
|
@BOG, teoretic ai dreptate, practic nu uita ca traim in Romania, nu ai cu cine sa protestezi, crede-ma.
Ar fi culmea sa facem o manifestatie in Bucuresti in care sa ne aratam dezaprobarea cu privire la interzicerea detectoarelor de radar, mor oameni de foame in tara asta si nu zice nimeni nimic. This post has been edited by borciparte: 11 Jun 2007, 17:10 |
--------------------
Dacia 1300
1980
|
history |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 30 April 06 From: Craiova ![]() |
Garcea nu vrea decât să legifereze dreptul său de a ne vâna, de a sta ascuns ca vita în păpușoi și de a ne hărțui. Trăim într-o țară în care peste 70% din drumuri au restricție de 50. Să-l vad eu pe ăla care nu încalcă legile astea stupide! De ce nu putem merge cu 60 în localitate?(unde se poate?) De ce avem cele mai mari amenzi din Europa, raportate la nivelul de trai? Ca sa-și faca idioții aștia planul și să aibă niște venituri imense, raportate la restul fraierilor de rând, inclusiv eu.
|
--------------------
Citroen
C4
2009
- DJ-26-DIN
|
|
Iuliutz |
![]()
|
![]() No Signal Group: Members Posts: 309 Joined: 9 April 07 From: Alba Iulia ![]() |
putem oare face o petitie online? Ma bag si eu desi nu am detector, dar sunt de acord cu folosirea lui.
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Confort
- AB05XTP Statie: Yaesu ft857d, Wouxun KG-UVD1P
Antena: Sirio ML145, Proxel Slim Gainer AZ505 Ford Focus turnier 2002, 1.6 benzina Matiz 2003 798 cc |
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
QUOTE(history @ 11 Jun 2007, 18:20) De ce nu putem merge cu 60 în localitate?(unde se poate?) Practic se merge acum cu 60. Daca limita legala ar fi 60, s-ar merge cu 70. Care creste simtitor distanta de oprire. |
--------------------
-
-
-
|
|
borciparte |
![]()
|
Poate ca ar fi bine de precizat ca in SUA detectoarele sunt legale, asta ca sa contrabalansam situatia din EU unde sunt interzise in toate tarile mai putin Bulgaria.
Cei din SUA au reusit sa dea un sens pozitiv detectoarelor de radar si au facut ca masinile de salvare, politie, pompieri, cei cu drumurile sa fie echipate cu un sistem care sa transmita anumite semnale catre detectoarele de radar, semnale de atentionare transformate in text pe afisajul detectorului, astfel prevenind pe cei din zona de eventuale accidente, lucrari la carosabil, alte pericole, deplasari ale ambulantelor. Asadar, in loc sa il aud pe Fatuloiu ca incearca sa scoata si ceva bun din faza asta cu detectoarele ei nu gasesc nimic mai bun de facut decat sa le interzica. |
--------------------
Dacia 1300
1980
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Sau poate detectoarele nu au fost legalizate pentru voi, cei care vi le-ati cumparat. Ci pentru vreun unic importator.
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Iar dupa ce se va face scandal cu interzicerea, va aparea bomba: nu aveti voie decat cu un anumit tip de detector, singurul agreat de Politia Romana
![]() |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.114 Joined: 11 February 04 ![]() |
Daca am voie sa folosesc detectorul de radar si il folosesc e treaba mea.
E la fel cu: Daca am voie sa fumez si fumez e treaba mea. Eu oricum o sa merg cu el, si n-au decat sa ma prinda! |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
QUOTE(borciparte @ 11 Jun 2007, 18:26) Poate ca ar fi bine de precizat ca in SUA detectoarele sunt legale, asta ca sa contrabalansam situatia din EU unde sunt interzise in toate tarile mai putin Bulgaria. Detectoarele nu sunt legale in TOATE statele care compun SUA. Sa-ti mai zic ca la ei la intrarea in localitati aveai restrictie de viteza pe freeway sau interstate de 55mph (~90km/h). Sau ca daca depasesti viteza cu peste 25mph mergi la tribunal si te paste puscaria? Hai sa nu comparam SUA cu Europa ca suntem in urma rau.(la circulatie ma refer) This post has been edited by nh1980ro: 11 Jun 2007, 20:07 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 08:21 |