DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

11 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Vor sa interzica detectoarele de radar, cred ca nu mai au banii destui din spagi

borciparte
post 11 Jun 2007, 20:11
Post #91

da

Group: Banned

sincer nu stiam daca in toate statele SUA sunt permise sau nu, multumesc de completare si lamurire.
Vrei sa zici ca la capitolul circulatie rutiera sunt peste Europa? In ce tari din Europa ai mers si ti s-a parut ca ar fi sub SUA? Eu nu am fost in SUA si de aceea nu pot sa fac o comparatie obiectiva.

--------------------
Dacia 1300 1980 - x 10 BOR
Romania, tara tuturor imposibilitatilor!
Clona de-a lui cristirenault
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 11 Jun 2007, 20:12
Post #92

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Areas where illegal:

United States law varies from state to state, but detectors are generally legal in private vehicles under the Communications Act of 1934[3] and illegal in commercial vehicles by DOT regulation (49 CFR 392.71). Exceptions:

* Illegal in all vehicles: Virginia, Washington D.C., U.S. military bases
* Illegal in commercial vehicles under state law: Illinois, New York (specifically, commercial vehicles over 10,000 lb. and all vehicles over 18,000 lb.)
* Indirectly illegal: Minnesota and California (illegal to hang anything from the windshield with suction cups; however both dashboard and visor mounting is allowed.) [1]
* Repealed: Connecticut (repealed in 1998)
* Proposed legislation: Florida [2][3]

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
Mutzunache
post 11 Jun 2007, 20:21
Post #93

Milk my sheep, bitch!

Group: Members
From: Bucuresti

Ce legatura au locurile unde nu ai voie cu radar si interzicerea lor pe teritoriul tarii noastre?
Ok, informatiile sunt utile la Calatorii, dar aici nu le vad rostul.

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
+
adip
post 11 Jun 2007, 20:26
Post #94

Banned

From: Melbourne, Victoria

Am auzit ca in Australia - probabil in functie de infractiunea savarsita - dupa ce ti se suspenda permisul, la expirarea suspendarii te prezinti in fata unui judecator, si el decide daca mai stai pe bara sau nu. Daca el considera ca prejudiciul pe care tu l-ai putea cauza prin comportamentul rutier e mare, si daca te poti descurca (impreuna cu familia) fara carnet inca o vreme, sau daca nu-i place de moaca ta, mai stai o data smile.gif
E simplu: prin tarile civilizate NU VREI sa ajungi sa le dai carnetul, fiindca urmarile sunt naspa! Iar diferenta majora intre ei si noi e ca la ei legea se IMPUNE si e respectata de frica. La noi nu exista frica asta, fiindca e usor sa o dai la pace cu o spaga.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
Iuliutz
post 11 Jun 2007, 20:26
Post #95

No Signal

From: Alba Iulia

ideea lui cred ca era ca la americani sunt legale radarele

--------------------
Dacia Super Nova 2001 Confort - AB05XTP
Statie: Yaesu ft857d, Wouxun KG-UVD1P
Antena: Sirio ML145, Proxel Slim Gainer AZ505
Ford Focus turnier 2002, 1.6 benzina
Matiz 2003 798 cc
+
borciparte
post 11 Jun 2007, 20:32
Post #96

da

si as zice in completare, americanii le-au dat si un sens util tuturor, acela de prevenire a soferilor prin mesaje si semnale ca urmeaza zone periculoase, masini de pol, amb, pomp in deplasare ori alte pericole.

--------------------
+
ady85btz
post 11 Jun 2007, 20:48
Post #97

Membru onorific

@adip

100% aprobat! am o ruda in state care mi.a zis ca toti americanii prefera sa intarzie la munca decat sa incalce legea;consecintele sunt devastatoare wink.gif

--------------------
Kia Cee'd ~the BEST~ 1.4T 16V
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi
Ex- Dacia 1310 Sport
+
nh1980ro
post 11 Jun 2007, 20:55
Post #98

Membru

From: Togo-Togo.

Da, e vorba de strobe alert. Si unele semafoare detecteaza asa ceva si trec pe verde la apropierea unei masini speciale. Diferenta ar fi ca la ei se respecta legea si banda se elibereaza la trecerea unei masini speciale.
Apoi politistii americani au pistoale laser pentru radar, asa ca detectorul s-ar putea sa fie cam inutil.
Dupa ce te opreste politia acolo o data nu prea mai vrei sa te mai opreasca. Acolo cand te opresc sta un politist in dreapta cu mana pe pistol si celalalt iti cere actele.
La noi te dai jos, mai stai de vorba putin cu el etc.

Si ca sa fiu on-topic mi se pare aiurea chestia asta cu detectoarele de radar.
Ori sa le scoata din legalitate dar sa fie obligati sa afiseze la vedere avertismente ca exista un radar prin zona, ori ei sa stea la panda si soferii sa aiba voie sa foloseasca detectoarele de radar. Si cum ei or sa stea la panda cel mai probabil....
Personal nu am simtit ca merita un detector...deocamdata. (si daca pot s-o calc o calc, nu merg intotdeauna legal, dar cu ochii in 4..tongue.gif)

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
prody
post 11 Jun 2007, 22:13
Post #99

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

Un cunoscut mi-a zis ca, in trecut, dupa ce a luat ditamai amenda pentru detectorul de pe bord, s-a dus la proces cu cei doi pasageri pe care ii avea in masina si pe care la insistentele sale i-a mentionat si Garcea in PV, ambii s-au jurat ca politistul nu a vazut bine, obiectul de pe bord era telefonul mobil, in niciun caz detectorul radar. A scapat de amenda, oricum din partea Politiei nu vine nici naiba pe la procese.

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
liviudragusin
post 12 Jun 2007, 08:30
Post #100

Membru incepator

Si eu sint deacord sa facem cu totii un protest impotriza acestei decii de a interzice detectoarele. SI MA BAG PE BUNE!!!!!

--------------------
Renault Clio Symbol Fidji 2006 Symbol Fidji - TR-81-LEV
+
cmandrei
post 12 Jun 2007, 08:42
Post #101

NEWSMAN

From: Bucuresti/Targu Mures

Continuati off-topic si inchidem. unsure.gif

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
Iuliutz
post 12 Jun 2007, 17:17
Post #102

No Signal

From: Alba Iulia

--------------------
Dacia Super Nova 2001 Confort - AB05XTP
Statie: Yaesu ft857d, Wouxun KG-UVD1P
Antena: Sirio ML145, Proxel Slim Gainer AZ505
Ford Focus turnier 2002, 1.6 benzina
Matiz 2003 798 cc
+
C@talin
post 13 Jun 2007, 07:10
Post #103

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

QUOTE(Bliss @ 11 Jun 2007, 17:25)
Practic se merge acum cu 60. Daca limita legala ar fi 60, s-ar merge cu 70. Care creste simtitor distanta de oprire.
*

Practic eu am vazut ca se merge constant cu 80 prin orice sat,tiruri,autobuze alte vehicule,toate cu 80 rolleyes.gif prin sate si comune

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
borciparte
post 13 Jun 2007, 07:21
Post #104

da

C@atalin, e in functie de fiecare zona a Romaniei, mergi in Moldova cu masina si te vor dispera Brailenii (stiu, ei zic ca nu sunt in Moldova dar doar geografic si ma refer doar la orasul Braila si nu la tot judetul), Bacau, la fel, Vaslui (asa si asa) si cam asta e treaba, de multe ori se intampla sa fie restrictie 50 si ei mergeau cu maxim 40 pe vitezometru, imagineaza-ti ce fel treceam eu ca racheta pe langa ei mergand cu impresionanta viteza de 60 km/h tongue.gif

--------------------
+
horiajam
post 13 Jun 2007, 07:55
Post #105

Viitor fost posesor de Dacie

From: Iasi

Daca se interzic iar detectoarele, se revine la situatia de pana in decembrie 2006.
Adica ori le ascundem in masina, ori le scoatem imediat ce tipa.
Eu unul asa am sa fac, il mut inapoi deasupra oglinzii smile.gif
Nu stiu organele ce sa mai faca... cum sa ia mai multi bani .. mi-e sila...

--------------------
Dacia SuperNova Fosta Europa - 3 - IS - 4817
+
BOG
post 13 Jun 2007, 12:58
Post #106

Riders on the Storm

From: Bucuresti/Botosani

Ma bucur ca macar odata se poate intampla si in Romanica o actiune justificata de protest :

ACR protesteaza impotriva propunerii de a interzice detectoarele de radar

--------------------
Reno M 2.1/CD 2005/1.6 16 V - B xx BOG
Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
+
liviudragusin
post 13 Jun 2007, 13:03
Post #107

Membru incepator

E foarte buna ideea de a protesta impotriva interzicerii detectoarelor dar ar trebuii sa protestam cit mai multi .

--------------------
Renault Clio Symbol Fidji 2006 Symbol Fidji - TR-81-LEV
+
b76bgaarh
post 13 Jun 2007, 13:19
Post #108

Membru autentic

fratilor io sunt de acord cu interzicerea lor.........
sunt un sofer care merge la limita legala........
daca vrei sa treci de ea platesti..........
sincer mama saturat de smecheri in masini care merg pe autosdrada cu 200km...ca ei e smecheri........
si sunt f multumit ca dn1 sa mai linistit........
ps...stiu ca o sa sariti pe mine......dar frate in vest..viteza legala e lege.......mergi mai repede paltestiiiiiiiiiiiiiii

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
Madriann
post 13 Jun 2007, 13:21
Post #109

Membru autentic

From: Tunisia

FOARTE BINE!

Ia fiti voi sinceri...pentru ce va trebuie detectoare de radar? Mergeti corect, nu va opreste nimeni, mergeti tare, suportati consecintele. Legea e Lege!

Sunt de acord sa mareasca limita de viteza pe unele tronsoane, 130 km/h mi se pare jenant de putin pentru o autostrada, sunt intradevar sate unde te scoate din minti 50 km/h, dar...ce alt scop aveti voi, cei cu detectoare, in afara de cel al depasirii vitezei legale ?

Legat de politistii in civil din intersectii, ar fi fost o solutie buna pentru educarea smecherasilor care depasesc coloana la semafor sau chiar trec pe rosu, mestecand guma intr-o decapotabila si ranjind la "fraierii" care asteapta culoarea verde.
Din pacate, cred ca aceasta initiativa se va transforma intr-o japca pentru presupuse contraventii (cedarea prioritatii, verde-galben - galben-verde, depasirea liniei continue cu 3 cm, samd).

Oricum, succes Politiei cu proiectul legislativ, cat despre "Parlamentul, ca instituție legiuitoare a democrației ne-a permis nouă, șoferilor, să putem folosi aparatele de detecție a radarelor poliției în scop de prevenire și responsabilizare", NU MAI POATE PARLAMENTUL DE GRIJA NOASTRA radmasa.gif .

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
BOG
post 13 Jun 2007, 13:27
Post #110

Riders on the Storm

From: Bucuresti/Botosani

"Legat de politistii in civil din intersectii, ar fi fost o solutie buna pentru educarea smecherasilor care depasesc coloana la semafor sau chiar trec pe rosu, mestecand guma intr-o decapotabila si ranjind la "fraierii" care asteapta culoarea verde."

Prietene....si daca stau 15 politisiti intr-o intersectie "smecherasii" care depasesc coloana stau linistiti....

Si nu confundati prevenirea cu panda...Nimeni din cei care au detectoare nu le folosesc sa se dea cu 300 km/h pe la Ciorogarla...

Iar in conditiile in care nu am vazut pana acum un proiect al politiei romane despre fluidizarea traficului, este total inutil sa vorbim despre alte intiative.

--------------------
Reno M 2.1/CD 2005/1.6 16 V - B xx BOG
Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
+
sinaxis
post 13 Jun 2007, 13:53
Post #111

Membru autentic

Salut decizia ACR!
Ar mai trebui sa protesteze si protectia consumatorului, ca am luat degeaba detectorul fiind inselat sa comit o ilegalitate, si alte institutii de resort chiar si comerciantii, importatorii etc...
Sa nu creada politia ca-i de capul ei... poate s-or trezi si legiuitorii nostri. Oricum acum pleaca in vacanta si nu le interzic, ca le trebuie wink.gif poate prin septembrie...

--------------------
tohan stas 2012 full
"as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
+
Como
post 13 Jun 2007, 14:09
Post #112

Membru autentic

Dupa 17 ani de capitalism, militianul tot militian a ramas. Astia sunt incapabili sa inteleaga faptul ca ar fi mai util pentru toata lumea sa puna accentul pe prevenire si nu pe dat amenzi. Cat despre masuri de fluidizare sau infrastructura, nu cred ca stiu ce-s alea. Daca stau la panda o sa prinda cativa besmetici, dar unii tot o le scape si o sa ramana un pericol. Eu am ramas socat acum 2 ani cand am vazut "trenuletele" de pe DN1: pe banda a doua se mergea in coloana cu peste 100km/h prin sate, in timp ce fraierii mergeau pe banda 1 si isi mai si luau amenda pentru depasirea cu cativa km/h a vitezei.

Cat despre ideea ca legea e lege si daca o respecti nu patesti nimic, ati facut vreun drum Bucuresti-Suceava (de exemplu)? Ca sa nu mai zic si de retur in aceeasi zi. Sa ajungi mai repede tine totusi de confortul personal, plus ca te concentrezi mai bine la drum 5 ore decat 8 ore. Ma mir ca nu zice nimeni sa ne luam toti carute trase de magari, ca 5 km/h e viteza legala si foarte sigura. Iar daca militia hotaraste ca viteza maxima in localitate o sa fie 30 km/h iar pe drum european 70 km/h tot asa o sa ziceti?

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
borciparte
post 13 Jun 2007, 14:27
Post #113

da

mda, frumos punct de vedere...

--------------------
+
nh1980ro
post 13 Jun 2007, 14:38
Post #114

Membru

From: Togo-Togo.

QUOTE(borciparte @ 13 Jun 2007, 08:21)
C@atalin, e in functie de fiecare zona a Romaniei, mergi in Moldova cu masina si te vor dispera Brailenii (stiu, ei zic ca nu sunt in Moldova dar doar geografic si ma refer doar la orasul Braila si nu la tot judetul), Bacau, la fel, Vaslui (asa si asa) si cam asta e treaba, de multe ori se intampla sa fie restrictie 50 si ei mergeau cu maxim 40 pe vitezometru, imagineaza-ti ce fel treceam eu ca racheta pe langa ei mergand cu impresionanta viteza de 60 km/h tongue.gif
*

Stii de ce merge toata lumea cu 40 pe acolo?
Pentru ca sunt treceri de pietoni din 50m in 50m si pietonii trec dormind pe acolo. Daca treci cu 60 ai sanse ori sa calci pe careva, ori sa nu apuci sa opresti la timp si sa ramai fara permis.

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
C@talin
post 13 Jun 2007, 14:46
Post #115

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

Mai dar ieri la ora 14 si ceva de la buzau la braila toata lumea mergea cu 80 prin sate,comune si tot ce era.Tiristi automobile mici orice,inclusiv eu tongue.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
DFA
post 13 Jun 2007, 15:15
Post #116

moderator://DC/Logan

From: Buzău, RO

QUOTE(Madriann @ 13 Jun 2007, 13:21)
........să putem folosi aparatele de detecție a radarelor poliției în scop de prevenire și responsabilizare".........
*

huh.gif Prevenire???? Ce să previi cu detectorul? Să nu iei amendă pentru depășirea vitezei? unsure.gif

huh.gif Responsabilizare???? Pe cine să responsabilizeze detectorul? Pe cel care rulează cu 70-100Km prin localitate?

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
Madriann
post 13 Jun 2007, 15:21
Post #117

Membru autentic

From: Tunisia

Asta e declaratia ACR-ului smile.gif

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
DFA
post 13 Jun 2007, 15:30
Post #118

moderator://DC/Logan

From: Buzău, RO

Păi tocmai!!! Am văzut...

Niște cuvinte mari care ascund motivul real pentru folosirea detectoarelor: de a merge cât mai repede posibil (punând pe toți participanții la trafic în pericol) și de a micșora riscul de a lua amenzi.

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
Como
post 13 Jun 2007, 15:42
Post #119

Membru autentic

Esti sigur cu "cat mai repede posibil"? Tu crezi ca principala cauza a accidentelor este viteza, sau prostia, lipsa de discernamant etc.?

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
dRg
post 13 Jun 2007, 15:50
Post #120

Membru autentic

From: Galati

Atata timp cat smecherii soselelor vor circula cum "vrea muschiul lor" nu se va schimba nimic. Poate sa interzica si mustii sa mai zboare ca tot nu se intampla nimic atat timp cat "baietasii" nu sunt afectati de legislatie. Multi cu un simplu telefon rezolva problema,ca de, politia e tot militia.

--------------------
VW Bora 1.9 TDI 115CP 2000 Highline - XXXX
+
11 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 18:58
Forum Renault