V-ati ales societatea pentru pensii private ( <35)?
![]() ![]() ![]() |
V-ati ales societatea pentru pensii private ( <35)?
bulan |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
a
b
c
|
|||
autom |
![]()
|
![]() membru pompier Group: Members Posts: 1.198 Joined: 8 January 05 From: Bucuresti-sa traiesti!!!! ![]() |
Militarii sunt obligati sa isi faca pensie din asta? Cum se procedeaza?
|
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Nene bulan, asta o spui acum cand esti in parametri optimi. Dar mai vorbim mai tarziu.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(autom @ 15 Sep 2007, 20:48) Militarii, politistii, jandarmii, pompierii si avocatii NU sunt obligati sa semneze, ei cotizind la un fond de pensii propriu institutiilor din care fac parte, altul decit CAS. 16 Sep 2007, 23:52: QUOTE(mihail75 @ 15 Sep 2007, 10:23) subiectul a devenit brusc actual. de luni incepe perioada de alegere pt. pensiile astea. voi ce ati alege? eu ma gindeam poate o banca, ca astea dau mai greu faliment. ma refer la brd, bcr care au in spate banci straine, nu astea mici. sau ar fi mai bine sa aleg altceva? Administratorul, chiar daca face parte dintr-un grup financiar din care face parte si o banca, este obligat sa aleaga ca depozitar o alta banca. Spre exemplu, ING ca administrator foloseste BRD ca depozitar. QUOTE(mihail75 @ 15 Sep 2007, 17:00) De ce ING? In principal pentru ca are cel mai mic comision de administrare, 2,5%. Mai putem vorbi de succesul plasamentelor financiare, cresterile aferente contractelor existente fiind anul trecut de 14,5%. Ar mai fi increderea pe care romanii au acordat-o acestei firme, ea detinind 42,5% din piata de asigurari de viata de la noi (urmatorii in top au 16%). Daca vrei iti mai spun, da' nu cred ca e cazu'. This post has been edited by Marty: 16 Sep 2007, 22:52 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Despre AIG ce puteti spune? (preferabil nepartinitor
![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
sebybv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 8 August 05 From: Brasov ![]() |
Aceeasi intrabare despre Alianz si Aviva...
Din punctul meu de vedere exista 5 firme "eligibile" la noi: AIG ING AVIVA ALIANZ GENERALI Oridnea e pur aleatoare (cum mi-au venit in minte) Hai sa facem un fel de comparatie cu cele de mai sus (si altele propuse de voi) si sa vedem ce conditii sunt mai atractive.... |
--------------------
Mazda
6 2.0 CD 143CP SPORT
2006 "...The force is strong with this one..."
- Seat Leon 1,6 16v 105 CP - 2001 |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Eu zic atit: comision de administrare la ING - 2,5%
Vedeti si la celalalte cit e |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
tonicelli |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
Intreb si eu
Daca nu inchei cu niciuna din societati un contract am inteles ca se face o distributie aleatorie catre respectivele societați. Oare cum se face și cine mai ia comisioane ??? ![]() This post has been edited by tonicelli: 17 Sep 2007, 18:19 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
- HD-XX-XXX România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
|
|
Marty |
![]()
|
Cica va hotari un computer. Ca respectivul computer va fi sau nu mituibil....
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
Aici o sa apara o combinatie masiva. O sa ramana multi care nu o sa isi aleaga societatea de asigurari si statul o sa ii trimita pe toti la o singura societatea asiguratoare care a stiut sa spaguiasca pe cine trebuie
|
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
Marty |
![]()
|
N-are cum sa-i trimita pe toti, dar va trimite un procent baban.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
tonicelli |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
Aaa uitasem, Marty am inteles ca lucrezi cu o societate de asigurari. La incheierea contractelor se fac si diferente legate de conditiile/periculozitatea locurilor de munca? Ca ma gandesc ca nu e acelasi pensie la un cascador care cotizeaza aceasi suma cu un profesor
![]() Si iar nu am inteles cand poti intra efectiv in posesia pensiei, care este limta de varsta sau cum faci sa mai si beneficiezi de pensie??? ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
- HD-XX-XXX România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
|
|
Marty |
![]()
|
1. La asigurarile de viata exista un Chestionar Ocupational in baza caruia ti se acorda dreptul de a fi asigurat si conditiile in care poti fi asigurat. Exista astfel de chestionare pentru alpinisti, politisti, aviatori, etc.
2. Daca intrebi despre pensia privata obligatorie, iti pot spune ca poti intra in posesia ei odata cu implinirea virstei legale de pensionare si pensionarea propriu-zisa. Mai poti beneficia de ea in caz de handicap de gradul 2 (cel putin). Mai multe detalii nu-ti pot da pentru ca nu s-au adoptat inca normele de aplicare pentru PLATA pensiei (legea zice ca se vor hotari in urmatorii 3 ani) |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Alta intrebare: Legat strict de pensia privata obligatorie, care sunt elementele comune care trebuie urmarite (banuiesc ca nu sunt multe) care totusi diferentiaza societatile de asigurari care actioneaza in zona asta? Comisionul de administrare si mai ce?
Ofera vreuna din aceste societati ceva in plus fata de celelalte (in afara de cuantumul unor taxe)? Aceasta pensie obligatorie are si vreun caracter de asigurare sau e ca pensia de la stat (adica vezi niste bani doar dupa varsta de pensionare si daca dai coltul inainte, avantaj ei)? Repet, strict referitor la pensia obligatorie. This post has been edited by GoGu: 17 Sep 2007, 20:29 |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
legat de comisionul de administrare... am auzit, nu stiu sigur, ca Interamerican are comisionul de 0%
Parerea mea e ca merita subscris la o firma mare, cum ar fi Allianz, Generali, Ing, Bcr Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Marty |
![]()
|
GoGuLe, din cite stiu eu, singura treaba care diferentiaza societatile astea (strict financiar vorbind) e comisionul de administrare. In rest, spre deosebire de pensia de stat, unde daca sareai gardu' inainte de termen, iti luai un ajutor de ingropaciune si cu asta basta, la societatile private, contul tau ramine mostenire. Modul in care se incaseaza mostenirea depinde de mostenitor: fie i se transfera in contul lui de pensie tot ce ai tu, fie cash the money then party hard.
Andy, sa inteleg ca INTERAMERICAN e o organizatie non-profit in care toata lumea lucreaza pe baza de voluntariat, singura lor retributie constind in succesul plasamentelor pe piata si bucuria contribuabililor cind incaseaza pensii grase. Sa fim sobri totusi! This post has been edited by Marty: 17 Sep 2007, 20:45 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
GoGu |
![]()
|
@Marty: spui ca singura diferenta e comisionul de administrare, dpdv financiar. Dar ce alte puncte de vedere in afara de cel financiar ar mai fi?
PS: "cash the money then party hard." ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Marty |
![]()
|
1. Celelalte puncte de vedere se refera exclusiv la suprematia intr-un anumit segment al pietei:
- noi suntem numaru' 1 la pensii in lume, da' dupa ora 18.42; - noi suntem numaru' 1 in piata la pensii pentru lauze; - noi suntem numaru' 1 la pensii in Kualalumpur. 2. Ai inteles gresit! NU este vorba de 2% din (9,5% x salariul brut de rahat). Este vorba de 2% din salariul brut de rahat. CAS-ul ramine cu 7,5%. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
GoGu |
![]()
|
Hopa, mersi de lamurire!
Ma duc sa caut manualul de matematica de a 5-a parca, cred ca am nevoie de a little refresh ![]() LE: off-topic: poti sa ma treci la bula si prin prisma faptului ca a spune "lautar la cimpoi" e echivalent cu "buldozerist pe submarin" ![]() This post has been edited by GoGu: 17 Sep 2007, 21:23 |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Azi m-a sunat unu de la aiengi, ieri o pasarica de la aviva...
E groasa! De unde naiba imi stiu astia numarul de telefon? |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Marty |
![]()
|
QUOTE(GoGu @ 17 Sep 2007, 22:17) LE: off-topic: poti sa ma treci la bula si prin prisma faptului ca a spune "lautar la cimpoi" e echivalent cu "buldozerist pe submarin" ![]() Du-te ba d-aici ca rad cu lacrimi de 10 minute! Fi-ti-ar comparatiile de ris!!! ![]() 17 Sep 2007, 22:30: QUOTE(vijelie @ 17 Sep 2007, 22:24) Azi m-a sunat unu de la aiengi, ieri o pasarica de la aviva... E groasa! De unde naiba imi stiu astia numarul de telefon? Da si mie numaru' tau de telefon ca sa te sun, sa poti sa te-ntrebi maine de unde am si eu numaru'. ![]() This post has been edited by Marty: 17 Sep 2007, 21:30 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
zamolxes |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 14 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Interamerican: 2.5%
http://www.interamerican.ro/download/preze...teramerican.pdf Telefonul il stiu pentru ca se cumpara bazele de date de la diversi. |
--------------------
Ford
Mondeo Ghia 2L
2003 Full Options
- B-77-BLD Si uite asa se duc noptile..albe
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Acu pe bune, Marty, iese de 10 litri de motorina sau e consemn sa nu fim mituiti?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Marty |
![]()
|
10 litri de motorina si-o merdenea!
17 Sep 2007, 22:41: Acu' pe bune vorbind, pensiile astea private sunt facute exclusiv pentru a ajuta angajatul. Cum oamenii s-au prins ca-i rost de spaga pe la conduceri de fabrici si uzine + sefi de sindicate, au interzis asta cu "oferirea de mijloace necuvenite". Acu', intre noi fie vorba, iti dai seama ca multi fac asta, da' o fac si ei mai pe sestache, nu-n gura mare, pe forumuri publice. This post has been edited by Marty: 17 Sep 2007, 21:41 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
vijelie |
![]()
|
Merdenele, covrigi, shaorma NU. Am mancat o facultate intreaga, din aia de 5 ani, mersi.
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(Marty @ 17 Sep 2007, 21:39) ... multi fac asta, da' o fac si ei mai pe sestache, nu-n gura mare, pe forumuri publice. ... Pai fa-o si tu, asa mai discret, pe mesaje private... ![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
vijelie |
![]()
|
Se raceste merdeneaua, nea Radiane, la cat de incet merge netu astora de la cooperativa RCS.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Marty |
![]()
|
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Mai tu vrei sa-ti faci o baza de date cu numerele noastre de telefoane pe care apoi s-o comercializezi pe bani grei...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Marty |
![]()
|
Nu, ma, da' macar va scap pe voi de intrebari existentiale gen: "de unde au astia nr. meu de tel?"
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 03:38 |