DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

14 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> A2 , cimitirul estival...

vijelie
post 9 Jul 2007, 15:51
Post #31

membru violet

Group: Members
From: Bucuresti

Atata vreme cat Min. Transporturilor nu a alocat UN LEU pentru intretinere, ce te mai miri?

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
LemonDemon
post 9 Jul 2007, 15:58
Post #32

Membru autentic

Eu sunt de parere ca cei care merg mai incet sa tina pe cat posibil banda 1 , chiar daca circula cu 130km/h.De foarte multe ori nu pot sa depasesc din cauza unora care de abia se taraie pe autostrada sau , pe orice drum.Am fost ieri pana la Valcea iar pe Dealul Negru chiar incepusem sa ma enervez de Octavii si Opeluri care isi taria basinile la deal.
Eu pe banda 2 el pe banda 2 , 1 era libera, vin din spate ii fac semn ca vreau sa trec , el nimic , ma apropii mai mult si il presez un pic , el nimic , blitz scurt , iarasi nimic.Claxoane , blitzuri el , nimic , ma tinea dupa mirobolantul lui TDI de zicica arde pacura cand ii accelereaza.Nu inteleg , vrea sa imi demonstreze ceva? Nu a reusit decat sa imi arate ce prost este.I
In alta ordine de idei , m-a depasit si Dacia 1310 si Trabant , dar daca omul se grabeste ii fac loc , nu trebuie sa imi admire mie posteriorul.

--------------------
None None N/A
+
tarzy
post 9 Jul 2007, 16:15
Post #33

aroist

QUOTE(mitzaciobanu @ 9 Jul 2007, 15:38)
@AlinI:
........

Dar daca cel care depaseste TIR-ul are deja 130-135 si sunt unii si altii care fac "pressing" din spate, chiar si fara flashuri, nu mi se pare corect.
*

de ce? ce te "aia" grija de cum merge altul?

daca nu ma insel la regulament scrie clar - cir circulatia se face pe banda 1, banda 2 - 3- 4 - etc sunt destinate depasirii si circulatiei cu viteze superioare

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
tatabobu
post 9 Jul 2007, 16:18
Post #34

membru

Tarzy, vad ca nu intelegi. Sa-ti traduc: eu, pe banda doi, mergand cu 131,723 kmh depasesc un tir care merge pe banda 1 cu 111,122 kmh. De ce @##@ mea vine @#$%#^ in spatele meu si-mi da flash-uri?

This post has been edited by tatabobu: 9 Jul 2007, 16:21

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
LemonDemon
post 9 Jul 2007, 16:23
Post #35

Membru autentic

Nu cred ca ai depasit tu cu 130 km/h un camion care merge cu 11 km/h (lucru ilegal de altfel , camionul nu are ce cauta pe autostrada) si a venit unul sa iti dea flashuri.Daca ar fi asa tu ai depasii camionul intr-un timp asa de scurt ca nu ar avea timp sa puna ala mana pe semnalizator.

--------------------
None None N/A
+
vijelie
post 9 Jul 2007, 16:27
Post #36

membru violet

In baza carei legi va sustineti afirmatia conform careia un camion nu are ce cauta pe autostrada?

--------------------
+
hash
post 9 Jul 2007, 16:28
Post #37

calculatorist

Niste camere nu se instaleaza pe autostrada aia, sa imparta niste premii vitejilor cu peste 130 km/h ? Locul I, mihael sumaheru, sampanie, amenda 1000 ron si permis saltat pe 3 luni; locul II emerson fifipaldi, amenda 500 ron si carnet saltat pe 2 luni; etc. Nu de alta, dar poate mai vor si altii sa circule pe ea, care nu doresc decat sa ajunga 'intr-o singura bucata' la destinatie.

S-a inaugurat A2 sau circuit de F1 ?!

Si astia care merg mai repede ce vor sa demonstreze ? Ca pot ? Cineva zicea ca "romanul e viteaz mare. Dar o are mica". Si are dreptate.

This post has been edited by hash: 9 Jul 2007, 16:29

--------------------
- - -
+
LemonDemon
post 9 Jul 2007, 16:29
Post #38

Membru autentic

Dom'le eu merg la consum , recunosc , numai ca din pacate la 160 consuma cel mai putin smile.gif

--------------------
None None N/A
+
tarzy
post 9 Jul 2007, 16:33
Post #39

aroist

QUOTE(tatabobu @ 9 Jul 2007, 16:18)
Tarzy, vad ca nu intelegi. Sa-ti traduc: eu, pe banda doi, mergand cu 131,723 kmh depasesc un tir care merge pe banda 1 cu 111,122 kmh. De ce @##@ mea vine @#$%#^ in spatele meu si-mi da flash-uri?
*

man ... am intees foarte bine

daca tie iti ia sa depasesti tirul ala mai mult de 1 minut atunci da ..... iti meriti falshurile

pe banda 2 tu nu ai ce sa cauti altceva decat sa depasesti .... nu poti sa o faci mai prompt (nu vrei, nu te lasa constiinta, te zgarcesti la consum, etc) atunci .... stai in coada tirului

--------------------
Aha
+
vijelie
post 9 Jul 2007, 16:37
Post #40

membru violet

Si cine stabileste durata de depasire?
Umblam cu cronometrul in buzunar sau ne mai aducem aminte si de bun simt?

--------------------
+
tatabobu
post 9 Jul 2007, 16:44
Post #41

membru

QUOTE(tarzy @ 9 Jul 2007, 17:33)

daca tie iti ia sa depasesti tirul ala mai mult de 1 minut atunci da ..... iti meriti falshurile

*

In baza....?
In lege nu scrie cat trebuie sa tina o depasire, iar daca ma iei cu "bunul simt" sa stii ca nu tine nici asta. Ar insemna ca ai vrea sa ma convingi ca bunul simt dicteaza ca dreptul meu (perfect legal) de a depasi este mai mic decat dreptul lui Senna de a merge cu tzshpe kilometri la ora peste limita maxima admisa pe acel tronson.

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
bolek_bolek
post 9 Jul 2007, 16:45
Post #42

Membru autentic

From: Bucurestii din deal

Mi s-a parut totusi, destul de neplacuta (daca trecem peste riscurile foarte mari..) intamplarea unuia care a plecat in concediu printr-o tara cu forma de cizma, a dat flashuri repetat la un tir , ala a pus frana (numai un pic, nu a oprit) , si asta a intrat un pic sub el...cand a iesit l-a intrebat tiristul: mah, unde scrie in regulament ce ar trebui sa fac eu cand imi dai flashuri ???
Trist , dar adevarat...

--------------------
dacia slz $K@|@_04 - Numar inmatriculare
Dau raspunsuri tampite la intrebari tampite.
Conduc Incet, Dar Prost...asa , ca si voi...
+
dizzy
post 9 Jul 2007, 16:55
Post #43

Work smart not hard!

Daaaa, mare rahat autostrada asta, ulita asta pietruita, hai sa o dsitrugem si sa mergem noi frumos pe DN.
Chiar, care are chef de plimbare, de ce nu o ia usurel prin satuce uitate de lume, relaxat, 50 in localitate, 90 pe afara?
De-aia, ca vrea pe autostrada!!!
Din pacate in .ro trebuie sa moara oameni ca sa se sesizeze vreun ministriabil.
As propune ca in zilele aglomerate gen vineri si duminica, sa fie patrule cel putin 10 pe sensul grabitilor si 2-3 pe celalalt, cu radar, cu toate cele.
Sa vezi ce de bani s-ar strange la buget.
Daca mrgi ca nebunul, faci autostrada in 50 minute.
Daca mergi cu 130 o faci in 65 minute. Merita sa te grabesti?

This post has been edited by dizzy: 9 Jul 2007, 16:56

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
mitzaciobanu
post 9 Jul 2007, 16:56
Post #44

Membru

From: Brasov

@tarzy:

in acelasi regulament pe care tu il invoci, scrie ca viteza maxima pe autostrada este 130 km/h. De aia nu mi se pare etic sa iei flash-uri la 130...

--------------------
Dacia Logan 1.6 MPI Ambition - 2005 - BV
+
LemonDemon
post 9 Jul 2007, 16:59
Post #45

Membru autentic

Nici mie nu mi se pare etic , insa eu ti-as fi recunoscator daca nu ai merge doar cu 130 pe banda 2 biggrin.gif

--------------------
None None N/A
+
Marius81
post 9 Jul 2007, 17:17
Post #46

Membru autentic

From: -

Eu le-as baga farurile pe gat celor care dau flashuri. Mi se pare cel mai nepoliticos lucru pe care il poate face un sofer.
Daca mie imi dau flashuri pe banda 2 in conditiile in care merg cu 130-140 eu ce ar trebui sa fac, sa ma bag pe banda 1 si sa le dau flashuri celor care merg cu 100-110 ?
In viata mea n-am dat macar un flash pe autostrada chiar daca de multe ori a trebuit sa franez puternic pentru unii care au intrat in depasire desi mergeau mult mai incet ca mine. Nu mor de placere sa tin pe cineva in c...rul meu pe sosea si il las sa depaseasca atunci CAND POT SA O FAC IN SIGURANTA !!! Cand nu...... poate sa dea flashuri pana ii cad degetele ca nu o sa ma pun in pericol pentru el.
Atat timp cat eu respect toate regulile de circulatie si merg cu viteza legala nu accept sa ma forteze cineva sa-i fac loc ca asa vrea muschiul lui.

Asa cum unora nu le place sa reduca viteza de la 160 la 130, asa nu imi place nici mie sa franez de la 130 la 100 ca sa le fac lor loc.....simplu, nu ? Pentru cei care nu inteleg chestia asta ...... o sa imi faca placere sa va vad candva la stiri ph34r.gif

This post has been edited by hadessutzu: 9 Jul 2007, 17:21

--------------------
- - - - -
+
IsNa
post 9 Jul 2007, 17:17
Post #47

Membru autentic

From: Timisoara

Problema e ca daca tu mergi cu 200Km/h atunci ma ajungi din urma in foarte putin timp, iar eu ma uit in oglinda inainte de depasire, si te vad departe, si n-am cum sa stiu ca mergi cu 200Km/h. In situatia asta, odata eu intrat in depasire, numai am ce face, decat sa accelerez cat poate masina, si daca tu ma ajungi din urma intre timp, va trebui sa incetinesti, asta e. Daca te pui in spatele meu la 70cm si dai flashuri in draci, tot n-o sa scoti 300CP din motorul meu, si nici nu pot sa ma evaporez asa cum te-ai astepta, probabil, tu, ci doar ne expui pe amandoi la pericolul unui accident urat in cazul in care din orice motiv neprevazut eu trebuie sa franez.

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
rhunder
post 9 Jul 2007, 17:27
Post #48

Membru autentic

Incercat in weekend ptsti bucuresti si acum ceva timp (o saptamana) A2, plus saptamanal Bucuresti ploiesti.
Ce ma enerveaza cel mai rau pe bucuresti ploiesti este cand banda 2 e pina de masini, eu merg cu 120 viteza celor din fata si ala din spate imi da flash sa il las pe el.
Unde sa il las mai sunt inca 8-9 masini in fata mea iar pe banda 1 nu prea e loc sa intru. Ce ar trebui sa fac atunci?

--------------------
Dacia SuperNova Clima 2001 - b25wzj
Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :)
VW Golf V 1.9 tdi
+
tarzy
post 9 Jul 2007, 17:57
Post #49

aroist

QUOTE(mitzaciobanu @ 9 Jul 2007, 16:56)
@tarzy:

in acelasi regulament pe care tu il invoci, scrie ca viteza maxima pe autostrada este 130 km/h. De aia nu mi se pare etic sa iei flash-uri la 130...
*

ce are sula cu prefectura?

QUOTE(LemonDemon @ 9 Jul 2007, 16:59)
Nici mie nu mi se pare etic , insa eu ti-as fi recunoscator daca nu ai merge doar cu 130 pe banda 2 biggrin.gif
*

corect

QUOTE(rhunder @ 9 Jul 2007, 17:27)
Incercat in weekend ptsti bucuresti si acum ceva timp (o saptamana) A2, plus saptamanal Bucuresti ploiesti.
Ce ma enerveaza cel mai rau pe bucuresti ploiesti este cand banda 2 e pina de masini, eu merg cu 120 viteza celor din fata si ala din spate imi da flash sa il las pe el.
Unde sa il las mai sunt inca 8-9 masini in fata mea iar pe banda 1 nu prea e loc sa intru. Ce ar trebui sa fac atunci?
*

pai .... sa aprinzi ceata radmasa.gif

serios acum .... sa dai semnal dreapta si sa te regragi pe banda 1 cand este loc

This post has been edited by tarzy: 9 Jul 2007, 18:01

--------------------
Aha
+
mauru007
post 9 Jul 2007, 18:18
Post #50

sir

QUOTE(rhunder @ 9 Jul 2007, 17:27)
Ieu merg cu 120 viteza celor din fata si ala din spate imi da flash sa il las pe el.
*

Eu ma dau la o parte ii las sa treaca si revin apoi in banda doi. Nu dau flashuri pentru ca nu imi place sa primesc, de regula sunt atent cand merg pe banda doi, daca apare cineva din spate si se apropie ma dau singur la o parte sa il las sa treaca.
Lemon, dealul Negru si eu il fac destul de des, sunt persoane enervante care nu se dau de pe banda doi indiferent de viteza cu care ruleaza, daca merg prea incet pentru mine ii depasesc prin dreapta si gata nu stau sa le dau flashuri sau sa merg in c..ul lor. Ideea e viata e prea scurta sa te enervezi cu cu toti "soferii" din trafic, cum spune un prieten incerc sa nu bag in seama toate fleacurile.

--------------------
Ford Focus 2002/Ghia - vl
Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan
+
LemonDemon
post 9 Jul 2007, 20:57
Post #51

Membru autentic

Problema cu Dealul Negru este ca nu merg tare pe el , insa la deal imi place sa depasesc si atunci cand prind o Skoda in fata ma enerveaza ca el are impresia ca TDI-ul ala e cel mai tare motor.Si eu trebuie sa accelerez pana la 130 in fundul lui , pun frana si tot asa , e chiar enervant efectul.Nu zic ca este legal ce fac , insa nu periclitez pe nimeni , iar pe dreapta nu depasesc nicio data.Am vazut cu ochii mei cum un BMW a intrat in depasire pe dreapta , din spate a venit altul tare iar cel care nu se dadea a schimbat brusc banda drept in BMW.

--------------------
None None N/A
+
ssilviu
post 10 Jul 2007, 06:18
Post #52

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(hadessutzu @ 9 Jul 2007, 18:17)
Mi se pare cel mai nepoliticos lucru pe care il poate face un sofer.

Cel mai nepoliticos lucru pe care il poate face un sofer e ala sa te oblige sa il flashuiesti. Eu dau flashuri la greu. Si claxoane. Si semnalizari. De toate. Pentru ca sunt o groaza de mamaligi si nesimtiti pe sosele. Si cineva trebuie sa le spuna asta. Pentru ca stau pe banda a doua cand banda 1 este libera. Pentru ca se baga in fata mea de pe banda 1 si ma obliga sa franez. Sa fim seriosi. Scuza cu vizibilitatea nu tine. Trebuie sa tii cont ca atunci cand esti pe banda 1 si vrei sa-l depasesti pe cel din fata ta pe banda 2, te uiti in spate, vezi cine vine si ESTIMEZI daca poti sa treci de ala din fata fara sa il jenezi pe cel din spate de pe banda 2. Pentru ca ala deja E pe banda 2. Si tu daca intri acolo si il obligi pe cel din spate sa franeze, brusc, se considera neacordare de prioritate.

Am incercat sa stau si fara sa dau flashuri. Si ma trezesc in spatele unuia care se uita in oglinzi doar atunci cand trebuie sa vada ce mancare mai are printre dinti si stau si astept la nesfarsit in spatele lui. Ia incercati sa va ganditi cat de des va uitati in oglinzi atunci cand mergeti pe banda 2. Si incepeti sa ii intelegeti pe aia care dau flashuri.

This post has been edited by ssilviu: 10 Jul 2007, 06:35

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
tribunul
post 10 Jul 2007, 07:10
Post #53

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Ce-mi place mie cand se discuta de autostrazile din Romania, A1 si A2.

Dar de fapt noi nu aveam nicio autostrada in Romania, cele de mai sus sunt drumuri cu 2 benzi, singurul lucru care le face sa SEMENE cu o autostrada este ca nu taie localitati, alfel sunt pur si simplu drumuri cu 2 benzi.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
vijelie
post 10 Jul 2007, 07:18
Post #54

membru violet

Faza cea mai misto e ca de platit statul a platit ca si cum ar fi adevarate autostrazi. wink.gif

--------------------
+
argon
post 10 Jul 2007, 07:21
Post #55

Mesaj semiautomat

pe putin.

Poate imi explica cineva ce putea sa coste 3 milioane de euro la sistemul ala de telefonie de pe A2, care oricum nu functioneaza.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
vijelie
post 10 Jul 2007, 07:27
Post #56

membru violet

Eu as putea sa raspund dar nu e indicat, ma intelegi...
Poti intreba administratorul drumului, care, conform legii, raspunde si pentru aspectele legate de siguranta in exploatare.

--------------------
+
mariuscond
post 10 Jul 2007, 08:58
Post #57

Membru incomod

Oarecum off:
QUOTE(mariuscond @ 9 Jul 2007, 14:02)
Ce sa mai spun... Incepusem sa depasesc un tir pa A1 si vine un bizon din spate si imi da flashuri, "dau" din avarii in sensul ca l-am vazut si cind am posibilitatea il las sa treaca (eu avind deja 130-140), adica dupa ce depaseam tirul si ce sa vezi ala dadea flashuri in continuare. Nu pot sa va zic ce era la gura mea atunci la adresa lu zmeu' zmeilor. Si colac peste pupaza, dupa ce m-a depasit, la nici un km il vad ca iese de pe autostrada. Deci el gonea cu 150+ si ma flashuia, ca un picut mai in fata sa reduca la 50km/h si sa iasa de pe autostrada.
*

Trebuie precizat ceva pentru citiva "zmei" (se stiu ei...):
In momentul in care am inceput depasirea, unul ca voi se vedea in oglinda mea ca un punct negru si mititel. De unde palaria mea sa stiu eu ca tu vii cu 200km/h? Si daca eu eram deja in depasire ce trebuia sa fac? sa ma bag sub tirul respectiv? Si daca o faceam (Doamne fereste) crezi ca tu ai fi scapat din dezastrul ce s-ar fi intimplat?
Acu' intrebare: cei ca mine care in general merg cu viteza legala pe care banda ar trebui sa mergem? Deci daca merg cu 140 pe autostrada, pe banda I (dupa mintea voastra) ar trebui sa-i flash-uiesc pe toti cei ce merg cu 100, ca doar banda II e a voastra, a celor ce merg cu 200. Practic din cite observ, daca respecti legea esti enervant pentru cei ce o incalca. Faptul ca unii zmei depasesc cu mult viteza legala NU le da dreptul sa-i injure pe cei ce conduc normal. Daca mergi mult mai tare decit iti da dreptul legea, o faci pe barba ta, respectindu-i in acelasi timp pe ceilalti. Daca nu-ti convine... fa-ti autostrada ta. Deocamdata viteza maxima legala pe autostrada e 130 si in consecinta "zmeii", daca nu o respecta nu au nici un drept sa emita pretentii.
Observatia mea este strict d.p.d.v. legal, iar bunul simt e altceva si ar trebui sa-l aiba toti. Faptul ca ai o masina mai puternica (deci poate bani mai multi) nu-ti da drepturi speciale.
Oare cum s-ar circula daca am da toti flash-uri. Cum il prinzi pe unul in fata si merge mai incet ca tine... flash, indiferent de banda si viteza? Ar fi funny?
Am fost si eu de multe ori in situatia de a ajunge pe altii din spate care mergeau cu 100, da' nu le-am dat flashuri chiar nici atunci cind "o meritau".
Asta e natia noastra... fiecare cu "dreptatea lui".

--------------------
dacia Logan dizăl - B52
+
LemonDemon
post 10 Jul 2007, 08:59
Post #58

Membru autentic

Deacord cu SSilviu.
mariuscond , nu sunt deacord cu modul tau de gandire , reflecta ceva de genul : daca eu nu pot mai mult sa nu poata nici altii.Acuma intre noi fie vorba te excita sa ai in spate masinii mai scumpe si mai bune? Ca am mai auzit-o si pe asta : "ce bah l-am tinut pe un fraier cu mertan si pe unu cu bemveu in spate 10 km cu 50km/h , cred ca turbau , nu alta".Daca la inceput nu ma deranjeaza , pana la urma tot trebuie sa te depasesc , altfel sunt nevoit sa merg cu I-a in spatele tau.Autostrada are 2 benzi , poti sa mergi cu 130 si pe banda 1 .Banda 2 lasa-o si tu la astia mai grabiti si o sa vezi ca nu mai injura nimeni, eu chiar te-as invidia : un om care nu are treaba , nu se grabeste".Dar asa din taram , coclit si frustrat nu ii scot pe cei care in pofida flashurilor ei sunt pe pozitii.

This post has been edited by LemonDemon: 10 Jul 2007, 09:04

--------------------
None None N/A
+
ydaniel
post 10 Jul 2007, 09:03
Post #59

Adrenaline junkie!

From: black sea

eram cu o masina care nu era dacia(si care avea un motor cu multe sute de cai) si toti posesorii de logan ii dadeau faruri,dar dupa 160km/h dispareau in oglinda.ce mentalitate au:) numai antenele si ornamentele din vitan sunt de ei.

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
mariuscond
post 10 Jul 2007, 09:06
Post #60

Membru incomod

Eu n-am "ornamente"! 10561582.gif
Si nici nu-mi pun.

This post has been edited by mariuscond: 10 Jul 2007, 09:06

--------------------
dacia Logan dizăl - B52
+
14 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th July 2025 - 13:10
Forum Renault