DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

14 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> A2 , cimitirul estival...

IsNa
post 10 Jul 2007, 09:08
Post #61

Membru autentic

Group: Members
From: Timisoara

QUOTE(LemonDemon @ 9 Jul 2007, 22:57)
Problema cu Dealul Negru este ca nu merg tare pe el , insa la deal imi place sa depasesc si atunci cand prind o Skoda in fata ma enerveaza ca el are impresia ca TDI-ul ala e cel mai tare motor.Si eu trebuie sa accelerez pana la 130 in fundul lui , pun frana si tot asa , e chiar enervant efectul.Nu zic ca este legal ce fac , insa nu periclitez pe nimeni , iar pe dreapta nu depasesc nicio data.Am vazut cu ochii  mei cum un BMW a intrat in depasire pe dreapta , din spate a venit altul tare iar cel care nu se dadea a schimbat brusc banda drept in BMW.
*

Lemon, mai vorbim dupa ce se intampla odata sa franeze si cel din fata in timp ce tu-ti etalezi virtutile intimidante ale propriului motor, si sa presupunem ca chiar ar avea un motiv intemeiat sa franeze (ex. animal sarit in drum, etc...). Doamne ajuta, sa nu omori pe cineva...
Just ca nici pe dreapta nu eprea safe sa depasesti, ca asa cum nu se uita in spate omul sa te lase, nu se uita nici in dreapta...., dar ce zici de ideea asta: sa astepti in spatele lui un pic, chiar daca e risc sa se rupa ceva prin orgoliul propriu. Ca oricum, in Mertz nu se rupe nimic

Atata timp cat toti consideram ca avem dreptul divin sa nu fim "deranjati" de ceilalti de pe sosea, vom tot muri ca prostii si pe Ax, si pe DNy, si chiar pe DJz...

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
LemonDemon
post 10 Jul 2007, 09:14
Post #62

Membru autentic

Problema este nu ca s-a intamplat o data pe drumul respectiv , ci de cate ori urcam si trecem pe doua benzi respectivul se punea pe banda 2 si accelera , chiar daca banda 1 era libera.

--------------------
None None N/A
+
tarzy
post 10 Jul 2007, 09:21
Post #63

aroist

From: Bucuresti

QUOTE(mariuscond @ 10 Jul 2007, 09:06)
Eu n-am "ornamente"! 10561582.gif
Si nici nu-mi pun.
*

pacat .... sa intelegi ca te dezici de cei din tagma ta?

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
ydaniel
post 10 Jul 2007, 09:26
Post #64

Adrenaline junkie!

From: black sea

majoritatea soferilor se cred stapanii autbahn-ului A2.am fost mirat sa merg cu 120km/h cu chrysler-u si sa vad cum trec pe banda 2 dacii 1300,1303,logane,asa intr-o veselie.odata mergeam cu 90 si trece o raba cu lemne vijelios pe langa mine duap 3 km ,avea cabina rabatata si iese un gheizer din motor.alt fenomen,deloc normal sunt bikerii care merg pe banda de urgenta,ca pe banda express.

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
hash
post 10 Jul 2007, 09:36
Post #65

calculatorist

Matrix reloaded ..

--------------------
- - -
+
IsNa
post 10 Jul 2007, 09:36
Post #66

Membru autentic

From: Timisoara

QUOTE(LemonDemon @ 10 Jul 2007, 11:14)
Problema este nu ca s-a intamplat o data pe drumul respectiv , ci de cate ori urcam si trecem pe doua benzi respectivul se punea pe banda 2 si accelera , chiar daca banda 1  era libera.
*

Aha, deci e unul anume cu Skoda TDI pe care ai pata pusa! (Incepeam sa ma simt si eu lezat biggrin.gif )

Anyway, civilizatia si toleranta pe sosea trebuie sa fie de ambele parti: si a celor cu masini mai "slabe", sau care opteaza sa conduca incet, si a celora care opteaza si pot sa mearga repede.
Eu am grija cat pot sa nnu incomodez pe altii, dar mi s-a intamplat si mie sa intru in depasirea unui camion pe autostrada, vazand banda 2 libera in spate, ca dupa 10 sec sa ma trezesc cu o pereche de faruri de Porsche Carrera in spate. Dar pt. ca eram in Austria, el "s-a oprit" la 20 metri in spatele meu, fara flashuri, fara manevre de intimidare, fara degete scoase pe geam si a asteptat inca 5 secunde sa-mi termin depasirea, dupa care a decolat ca avionul pe langa mine fara sa se uite cu un aer de superioritate la mine in timp ce trecea.

Atata timp cat noi toti ne asteptam ca "celalalt" sa se civilizeze primul, va spun, o sa mai murim mult pe sosele sad.gif

This post has been edited by IsNa: 10 Jul 2007, 09:37

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
LC_TM
post 10 Jul 2007, 09:51
Post #67

Membru autentic

QUOTE(LemonDemon @ 10 Jul 2007, 06:59)
Deacord cu SSilviu.
mariuscond , nu sunt deacord cu modul tau de gandire , reflecta ceva de genul : daca eu nu pot mai mult sa nu poata nici altii.Acuma intre noi fie vorba te excita sa ai in spate masinii mai scumpe si mai bune? Ca am mai auzit-o si pe asta : "ce bah l-am tinut pe un fraier cu mertan si pe unu cu bemveu in spate 10 km cu 50km/h , cred ca turbau , nu alta".Daca la inceput nu ma deranjeaza , pana la urma tot trebuie sa te depasesc , altfel sunt nevoit sa merg cu I-a in spatele tau.Autostrada are 2 benzi , poti sa mergi cu 130 si pe banda 1 .Banda 2 lasa-o si tu la astia mai grabiti si o sa vezi ca nu mai injura nimeni, eu chiar te-as invidia : un om care nu are treaba , nu se grabeste".Dar asa din taram , coclit si frustrat nu ii scot pe cei care in pofida flashurilor ei sunt pe pozitii.
*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif
Deci limita maxima legala de 130km/h este un fel de gluma ptr oamenii ca voi...interesanta chestie,iar apoi tot voi sariti in sus ca ala abia se misca(desi el are 130km/h),tare imi doresc sa tranteasca oamenii niste camere pe A2 sa vad daca o sa mai fiti eroi cu peste 130km/h si cate flash-uri o sa mai dati in fata camerelor icon_mrgreen.gif .

--------------------
Nissan/ex. Dacia Terrano II 2.7TDi/Logan 2004/2005 Ambition 1.6MPI - TM-XX-XXX
+
tarzy
post 10 Jul 2007, 09:55
Post #68

aroist

mda ... tipic romanesc

ai orgasme la "bucuriile" altora

iti doresc numai bine da .... in acelas timp tin sa-ti amintesc de vorba aia intelepta din batrani cu cainele care moare de drum lung iar prostul de grija altuia

--------------------
Aha
+
mariuscond
post 10 Jul 2007, 10:00
Post #69

Membru incomod

QUOTE(tarzy @ 10 Jul 2007, 09:21)
pacat .... sa intelegi ca te dezici de cei din tagma ta?
*

Tu crezi ca daca mi-am luat Logan (la 9622E - la ora aia) nu imi permiteam o masina mai scumpa? Chestia e de prioritatile pe care le are fiecare. La 10000E puteam sa-mi iau un passat sh si probabil as fi fost "respectat" pe sosele. Sint convins ca sint multi ca mine care si-au luat o masina low cost pentru functia ei de baza si anume de a te deplasa in conditii de timp/confort rezonabile. Faptul ca multi au vazut in Logan un mic bolid si pe deasupra l-au "tunat" cu "ornamente" ma dezgusta, dar atita pot ei, multi cred ca tunningul incepe de oriunde, dar nu de sub capota.
Inca mai sper ca mai avem o sansa ca natie din punctul de vedere al civilizatiei pe sosele si spun asta pentru ca inca mai vad soferi cu masini puternice/scumpe conducind civilizat pentru care au tot respectul meu.

--------------------
dacia Logan dizăl - B52
+
LC_TM
post 10 Jul 2007, 10:04
Post #70

Membru autentic

@Tarzy and co.
Alt frustrat! radmasa.gif
Sunteti cam frustrati fratilor pe tema asta..."Eu sunt mare jmecher si merg cu 160+ si nenorocitul depaseste in fata mea cu 130,mama lui de nesimtit,hai ca-i dau neste fleshuri sa-l invat minte" radmasa.gif
Patetic!Dati dovada de lipsa de bun simt,lipsa de respect,etc.Prin alte tari nu iti da nimeni flash ca tu depasesti cu 130km/h,franeaza si asteapta cuminte in spatele tau,iar apoi isi continua drumul fara probleme.Oare de ce?Poate ca li se pare normal ca fiecare trebuie sa traiasca si sa se miste...cum poate,unii se misca cu 130km/h,altii cu 120,altii cu peste 130,dar pe cei din urma nu i-am vazut niciodata sa dea vreun flash.I wonder why....think about it!

This post has been edited by LC_TM: 10 Jul 2007, 10:18

--------------------
+
diaconuliviu
post 10 Jul 2007, 10:25
Post #71

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(AlinI @ 9 Jul 2007, 15:29)
nu ai idee ce ma enerveaza aia care depasesc pe autostrada cand vine careva mult mai repede din spate..... mergi incet.. bravo tie.... asa si trebuie, dar nu ma obliga pe mine sa incetinesc ca tie iti este lene sa mai stai cateva secunde in spatele tirului sau te gandesti la consum cand depasesti si nu depasesti decat cu 5km/h mai mult decat tirul....

1. Daca eu am intrat deja in depasirea tirului si tu vii tare din spate? sa incetinesc si sa reintru pe banda 1 ca vrea inaltimea ta sa treaca?
2. Daca tot eu am 130, limita legala si vrei sa treci, nu ma pui in pericol si pe mine si pe altii cu viteza aia mult mai mare? Ca daca ti se intimpla oarece accident, pe linga socul vederii acelui accident mai stau si 2-3 ore pina reuseste descarcerarea sa scoata victimele si masina de pe sosea.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
mariuscond
post 10 Jul 2007, 10:27
Post #72

Membru incomod

QUOTE(LemonDemon @ 10 Jul 2007, 08:59)
mariuscond , nu sunt deacord cu modul tau de gandire , reflecta ceva de genul : daca eu nu pot mai mult sa nu poata nici altii.Acuma intre noi fie vorba te excita sa ai in spate masinii mai scumpe si mai bune? Ca am mai auzit-o si pe asta : "ce bah l-am tinut pe un fraier cu mertan si pe unu cu bemveu in spate 10 km cu 50km/h , cred ca turbau , nu alta".
*
Sincer, pe cei ca tine prefer sa ii stiu in fata mea si nu in spate!
QUOTE(LemonDemon @ 10 Jul 2007, 08:59)
Daca la inceput nu ma deranjeaza , pana la urma tot trebuie sa te depasesc , altfel sunt nevoit sa merg cu I-a in spatele tau.Autostrada are 2 benzi , poti sa mergi cu 130 si pe banda 1 .Banda 2 lasa-o si tu la astia mai grabiti si o sa vezi ca nu mai injura nimeni, eu chiar te-as invidia : un om care nu are treaba , nu se grabeste".Dar asa din taram , coclit si frustrat nu ii scot pe cei care in pofida flashurilor ei sunt pe pozitii.
*
Pai nu intelegi ca pe banda 1 era tirul? Hai ma... ce naiba...

Faptul ca orice sofer poate estima daca poate face o manevra, e valabila in conditiile in care se circula cit de cit civilizat, ca si estimarea asta are la baza unele calcule, experiente, dar in momentul in care se merge cu viteze de 200km/h se duc dracului si estimarile.

--------------------
dacia Logan dizăl - B52
+
tarzy
post 10 Jul 2007, 10:42
Post #73

aroist

QUOTE(mariuscond @ 10 Jul 2007, 10:00)
Tu crezi ca daca mi-am luat Logan (la 9622E - la ora aia) nu imi permiteam o masina mai scumpa? Chestia e de prioritatile pe care le are fiecare. La 10000E puteam sa-mi iau un passat sh si probabil as fi fost "respectat" pe sosele. Sint convins ca sint multi ca mine care si-au luat o masina low cost pentru functia ei de baza si anume de a te deplasa in conditii de timp/confort rezonabile. Faptul ca multi au vazut in Logan un mic bolid si pe deasupra l-au "tunat" cu "ornamente" ma dezgusta, dar atita pot ei, multi cred ca tunningul incepe de oriunde, dar nu de sub capota.
Inca mai sper ca mai avem o sansa ca natie din punctul de vedere al civilizatiei pe sosele si spun asta pentru ca inca mai vad soferi cu masini puternice/scumpe conducind civilizat pentru care au tot respectul meu.
*

si eu tot Logan am ..... si cred ca mi-as fi permis si altceva mai strong. dar asta nu ma face sa nu constientizez ca daca eu incurc pe altul care ptr ca vrea muschii lui merge cu 200 Km/h pun in pericol toata circulatia.
eu merg aproape in fiecare w/e pe autostrada. viteza de croaziera este 140-150 Km/h ..... si folosesc banda 2 doar ptr depasiri. nu vreau sa spun de cate ori a trebui sa franez violent ptr ca vre0-un desptet care mergea "legal" se gandise ca nu ar strica o depasire taman cand eu eram la 10-15 m in spatele lui

QUOTE(LC_TM @ 10 Jul 2007, 10:04)
@Tarzy and co.
  Alt frustrat! radmasa.gif
  Sunteti cam frustrati fratilor pe tema asta..."Eu sunt mare jmecher si merg cu 160+ si nenorocitul depaseste in fata mea cu 130,mama lui de nesimtit,hai ca-i dau neste fleshuri sa-l invat minte"  radmasa.gif
  Patetic!Dati dovada de lipsa de bun simt,lipsa de respect,etc.Prin alte tari nu iti da nimeni flash ca tu depasesti cu 130km/h,franeaza si asteapta cuminte in spatele tau,iar apoi isi continua drumul fara probleme.Oare de ce?Poate ca li se pare normal ca fiecare trebuie sa traiasca si sa se miste...cum poate,unii se misca cu 130km/h,altii cu 120,altii cu peste 130,dar pe cei din urma nu i-am vazut niciodata sa dea vreun flash.I wonder why....think about it!
*

man .... daca tu consideri normal sa incurci pe altii e pba ta .... dar .... daca tu la 130 Km/h vezi ca vine unul din spate si totusi te bagi in depasire si-l faci pe ala sa franeze violent ca sa nu intre in tine eu iti spun ca nu esti doar nesimtit .... esti inconstient de-a binelea

oricum ai un report ptr atac la persoana

QUOTE(diaconuliviu @ 10 Jul 2007, 10:25)
1. Daca eu am intrat deja in depasirea tirului si tu vii tare din spate? sa incetinesc si sa reintru pe banda 1 ca vrea inaltimea ta sa treaca?
2. Daca tot eu am 130, limita legala si vrei sa treci, nu ma pui in pericol si pe mine si pe altii cu viteza aia mult mai mare? Ca daca ti se intimpla oarece accident, pe linga socul vederii acelui accident mai stau si 2-3 ore pina reuseste descarcerarea sa scoata victimele si masina de pe sosea.
*

1. daca eu care vin din spate si sunt nevoit sa pun frana ptr a te astepta pe tine sa despasesti - nu crezi ca ceea ce faci tu se cheama neacordare de prioritate?
2. limita legala se aplica atat pe banda 1 cat si pe 2, daca ai liber pe 1 nu inteleg ce cauti pe 2 - pe 2 se fac depasiri sau se circula cu viteze superioare, daca esti pe 2 ptr a depasi ceva de pe 1 iar povestea asta ii obliga pe aia din spate sa franeze .... vezi pct 1

This post has been edited by tarzy: 10 Jul 2007, 10:47

--------------------
Aha
+
LC_TM
post 10 Jul 2007, 10:55
Post #74

Membru autentic

QUOTE(tarzy @ 10 Jul 2007, 08:42)
man .... daca tu consideri normal sa incurci pe altii e pba ta .... dar .... daca tu la 130 Km/h vezi ca vine unul din spate si totusi te bagi in depasire si-l faci pe ala sa franeze violent ca sa nu intre in tine eu iti spun ca nu esti doar nesimtit .... esti inconstient de-a binelea

oricum ai un report ptr atac la persoana
*

Aham...ii iau fata,ca astea erau datele problemei mai sus radmasa.gif ,citeste cu atentie ce s-a scris la subiect,faptul ca esti un punct mic si negru cand omul se baga in depasire blink.gif .
Inconstient e ala care circula cu 160+ si are pretentia ca toti sa se traga din calea lui!
Cat despre report...nu ma intereseaza( radmasa.gif ),sunt cam satul sa vad aici tot felul de frustrati care stiu sa dea "fleshuri" si claxoane ptr ca omul isi vede linistit de drum cu viteza maxima admisa.Din partea mea sa imi faci 10 rapoarte...cate vrei,sute de rapoarte ca tot nu-s curios si tot imi mentin parerea!

--------------------
+
tarzy
post 10 Jul 2007, 11:02
Post #75

aroist

QUOTE(LC_TM @ 10 Jul 2007, 10:55)
Aham...ii iau fata,ca astea erau datele problemei mai sus  radmasa.gif ,citeste cu atentie ce s-a scris la subiect,faptul ca esti un punct mic si negru cand omul se baga in depasire blink.gif .
  ..........
*

oki .... esti inconstient si ai ceva pbe cu perceptia.

nu stiu cate de mic e punctul ala .... oricuim pe autostrada in conditii normale ai vizibilitatea cativa Km-tri buni - sa zicem 5

la 200 Km/h ptr a parcurge 5 Km e nevoie de circa 1,5 minute, daca scadem sa zicem vitea ta .... de 100 Km/h (sper totusi ca macar cu atata depasesti) => 3 minute

cam cat iti ia matale sa depasesti un camion? .... mai mult de atat ? pai daca e asa tu-n 3-4 camioane faci toata autostrada radmasa.gif

despre faptul ca-ti mentii parerea .... toata stima .... esti un roman autentic

This post has been edited by tarzy: 10 Jul 2007, 11:06

--------------------
Aha
+
LC_TM
post 10 Jul 2007, 11:26
Post #76

Membru autentic

radmasa.gif

Da ma...sunt roman autentic,ar trebui sa fac si eu "report"??Ma doare'n cot de parerea ta.
Du-te si te plimba,eventual iesi la o gurita de aer,revizuieste problema...fa un calcul la 100km/h cat are TIR-ul,eu il depasesc cu 130km/h...mi se pare normal sa ma bag in depasire,nu am de unde sa estimez ca el vine cu 200km/h,daca vine...deja e alta problema si ar face bine sa vina aproape de limita legala sa avem toti loc.Sa vezi numai ce frumos stau politaii in Germania la radar pe autostrazi...si cum insira cate 3-4 masini la amenda ca au fost eroi.Asa ca mai lasa-ma cu atitudinea asta "eu sunt guru,vin cu 200 si da-te'n **** *** din calea mea".
Cum spuneam...abia astept sa puna pe A2 camere icon_mrgreen.gif sa vad atunci care mai are tupeu sa alerge 200km/h(o sa fie cativa,dar nu asa multi).
Hai ca am incheiat,degeaba ti se cere sa citesti care sunt datele problemei ca....whatever,m-am saturat de bullshit-urile tale.

Pa! smile.gif

--------------------
+
tzepesch
post 10 Jul 2007, 11:26
Post #77

Japan Jupan

deci mie mi-e deja frica sa mai calc pe A2 in sezon. ce sa zic eu cu masina mea din 82 care abia trage cu 140pe ceas cu 5 oameni in masina si turometru aproape pe rosu... asta e maxim. prefer 100 curat. sau pe varianta veche chiar daca ajung mai tarziu, ca nu pierd apa calda.jeez, 200... dobitocilor, imbracati-va in perne cu masinile voastre de fibra de sticla.... (ma refer doar la cei care habar n-au ce-i aia responsabilitate la volan si care se cred zmei in auto non-RO)...

This post has been edited by tzepesch: 10 Jul 2007, 11:28

--------------------
Dacia DELTA GALIDI Station Wagon 1982 - 1310 - 4VIT. - B-xx-xxx
De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele

Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus +
+
driverx
post 10 Jul 2007, 11:29
Post #78

--- Membru cu ralanti ---

tzepesch

Vorbeste frustrarica din tine. Cat te-ai dat pe autostrada? Sa vezi cate coji merg pe acolo, cu ce viteze, sau altii care fac setul motor pe banda de urgenta (exagerez, dar am vazut unu full de scule in jurul masinii).

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
tarzy
post 10 Jul 2007, 11:31
Post #79

aroist

QUOTE(LC_TM @ 10 Jul 2007, 11:26)
radmasa.gif

Da ma...sunt roman autentic,ar trebui sa fac si eu "report"??Ma doare'n cot de parerea ta.
  Du-te si te plimba,eventual iesi la o gurita de aer,revizuieste problema...fa un calcul la 100km/h cat are TIR-ul,eu il depasesc cu 130km/h...mi se pare normal sa ma bag in depasire,nu am de unde sa estimez ca el vine cu 200km/h,daca vine...deja e alta problema si ar face bine sa vina aproape de limita legala sa avem toti loc.Sa vezi numai ce frumos stau politaii in Germania la radar pe autostrazi...si cum insira cate 3-4 masini la amenda ca au fost eroi.Asa ca mai lasa-ma cu atitudinea asta "eu sunt guru,vin cu 200 si da-te'n **** *** din calea mea".
  Cum spuneam...abia astept sa puna pe A2 camere icon_mrgreen.gif sa vad atunci care mai are tupeu sa alerge 200km/h(o sa fie cativa,dar nu asa multi).
  Hai ca am incheiat,degeaba ti se cere sa citesti care sunt datele problemei ca....whatever,m-am saturat de bullshit-urile tale.

Pa! smile.gif
*

mestere .... iti recomand sa aplici ptr viza de Coreea - aia de nord .... cam pe acolo e ultima locatie unde e loc ptr toata lumea

a .... si daca nu ai inteles inca .... eu a, tot Logan .... si merg cu 150 Km/h .... dar asta nu ma face iresponsabil sa ma protapesc in fata alora de merg mai repede

a .... si daca nu ma insel .... in Germania parca nu era limita de viteza pe autostrazi .... da ma rog probabil ca treaba asta nu era precizata in filmul ala in care ai vazut tu germania

This post has been edited by tarzy: 10 Jul 2007, 11:33

--------------------
Aha
+
Liviu M
post 10 Jul 2007, 11:33
Post #80

Membru

From: Germania

Din pacate, in Romania nu sistemul nu este inca suficient de matur pentru autostrazi.
Si cand ma refer la sistem, ma gandesc la toate organele icon_mrgreen.gif care au legatura cu circulatia auto: soferi,politie, scoli de soferi, administratori de drumuri.
Ls scoala de soferi nu exista (ma rog, nu exista pe vremea mea) nici un fel de informatie legata de modul de circulare pe autostrazi (in afara de regula "cat mai in dreapta"), nu mai vorbesc de condus pe autostrada, eventual cu proba de examen iar politia si adiministratorii autostrazilor habar n-au ce sa faca in cazul unui incident pe autostrada... Cat despre soferi, nici nu mai vorbesc, pe langa necunoastere mai apare si bunul simt (ma rog, lipsa lui).
Daca a fi dupa mine, as lua toti politisii de la circulatie si i-as trimite (pe banii contribuabililor) cate o saptamana prin tarile cu mai multe autostrazi, sa vada cum se procedeaza. Valabil si pentru soferi, da' pe astia i-as trimite pe banii lor icon_mrgreen.gif .
Am o recomandare (mai multe?) pentru cei care considera ca lor trebuie sa li se faca loc pe banda 2 de pe autostrada: daca ajungeti sa conduceti prin alte tari, Germania de exemplu, fiti foarte atenti, ca pe acolo lumea nu se uita foarte departe in oglinda retrovizoare. Putin, de control si, eventual, peste umar, sa vada ca nu e cineva deja in dreptul lor, dupa care pun semnalul si se baga.
Se mai intampla lucrul asta si cu camioanele, desi astia asteapta sa aiba ceva mai mult loc.
Ghiciti ce se intampla cu cei care vin "tare din spate" pe o banda si vad semnal stanga la o masina de pe banda din dreapta lor. Exact, nu accelereaza sa-i inchida, ci incetinesc si le fac loc. Asteapta cuminti (fara flashuri si in general la o distanta de bun simt) pana cand depasirea se termina, dupa care fiecare isi reia "obiceiurile": cel care tocmai a depasit se baga la loc daca este loc, iar cel care poate mai repede merge mai departe.
Prin "daca este loc" se intelege suficient loc incat cel care se da la o parte sa fie in continuare in siguranta, nu sa trebuiasca sa intre sub urmatorul camion. Fara sa fie vreo regula pe undeva, o distanta intre camioane de mai putin de (cred eu, ca apreciez prost) 200 m nici nu intra in discutie, nu se oboseste nimeni sa se retraga (exceptie fac camioanele).
Nu de alta, da' autostrada e un drum ceva mai bun, pe care toti soferii sa mearga mai repede/bine/civilizat daca masinile lor pot mai mult de 60 km/h (in hartii).

--------------------
Ford Mondeo
+
borciparte
post 10 Jul 2007, 11:39
Post #81

da

Group: Banned

cat respect e pe topicul asta tot atata e si pe sosele, oare de ce va mai mirati ca suntem asa cum suntem?

--------------------
Dacia 1300 1980 - x 10 BOR
Romania, tara tuturor imposibilitatilor!
Clona de-a lui cristirenault
+
LC_TM
post 10 Jul 2007, 11:41
Post #82

Membru autentic

@tarzy

Merci ptr oferta,dar stau bine unde sunt!
Nu ma iau de tine ca ai Logan sau Mercedes,ma iau de tine ptr atitudinea de gen...daca mesterul EU vine cu 200km/h si gusterul X intra in depasire cu 1.5km inainte sa apar eu,si are de depasit 3-4 TIR-uri...am pretentia sa nu ma faca sa franez ca e deja nesimtit si ma incurca,desi...limitarea e la 130km/h si mesterul EU vine cu 70km/h peste limita legala.
Deci tu daca vii cu 150 din spate...si unul e in depasire cu 130 sau 140...ai pretentia sa ti se dea din cale ca tu ai plus 10km/h sau plus 20km/h si gata te-a facut sa franezi...crima...ii dau "fleshuri" si claxoane ca ma incomodeaza.Cred ca ai putea sa franezi calm...astepti sa se incheie ce a inceupt,il depasesti si iti vezi de drum linistit...si gusterul X la fel.
Evident ca la stilul asta de gandire eu tot sunt Roman autentic si mai stiu eu ce,desi mi se pare normal sa franez ptr cel din fata care era intrat in depasire cu mult timp inaintea mea.Nu merg nici eu tot timpul legal,dar mi se pare normal sa franez ptr cel care era deja intrat in depasire si nu ma apuc sa ii dau 100 de "fleshuri".

--------------------
+
mariuscond
post 10 Jul 2007, 11:46
Post #83

Membru incomod

QUOTE(tarzy @ 10 Jul 2007, 10:42)
si eu tot Logan am ..... si cred ca mi-as fi permis si altceva mai strong. dar asta nu ma face sa nu constientizez ca daca eu incurc pe altul care ptr ca vrea muschii lui merge cu 200 Km/h pun in pericol toata circulatia.
*
Deci:
ala care merge cu 130 "incurca", iar cel care merge cu 200... asa vrea muschii lui. Ma rog...
1. daca eu care vin din spate si sunt nevoit sa pun frana ptr a te astepta pe tine sa despasesti - nu crezi ca ceea ce faci tu se cheama neacordare de prioritate?
2. limita legala se aplica atat pe banda 1 cat si pe 2, daca ai liber pe 1 nu inteleg ce cauti pe 2 - pe 2 se fac depasiri sau se circula cu viteze superioare, daca esti pe 2 ptr a depasi ceva de pe 1 iar povestea asta ii obliga pe aia din spate sa franeze .... vezi pct 1
*

1. Daca tu ai 200km/h, cred ca de fapt tu incalgi legea. Si in cazul asta punctul 2 il incalca pe primul. Nu crezi?
2. in cazul meu banda 1 nu era libera, da' vad ca citesti superficilal. In mod logic daca esti pe banda 2 si mergi cu 130km/h nu are cum sa te ajunga cineva din spate decit daca acela depaseste viteza legala.

Ca bine zici... da' la tine viteze superioare inseamna viteze superioare celei maxime admise pe portiunea respectiva de drum.
Tu de fapt inecrci sa ne explici ca cei care circula cu viteza legala gresesc facind asta, iar cei care merg cu 200km/h sint indreptatiti sa dea flash-uri.
OK. Cum zici tu...

--------------------
dacia Logan dizăl - B52
+
AlinI
post 10 Jul 2007, 11:47
Post #84

Nd 4 Spd 4 Life

@LC_TM daca nu te uiti decat in treacat in oglinda retrovizoare inainte sa incepi depasirea nici nu ai cum sa aproximezi viteza celui care vine pe banda 2.... poate sa vina cu 300... daca te uiti macar de 2 ori inainte sa incepi depasirea poti estima... vrajala asta cu nu am estimat distanta.. scuze... nu prea tine.. macar recunoaste ca te doare in posterior de aia de pe banda 2.. doar au si ei frane....

de cate ori am mers pe autostrada nu mi-am luat nici un flash in timpul vre-unei depasiri... prefer sa mai stau cateva secunde pe banda 1, eventual sa si franez decat sa ii tai calea cuiva si sa il oblig pe el sa franeze...

nu sunt un sofer model, pe autostrada de regula alerg la limita masinii... cu cat poate cu atata merg. nu dau mai mult de 1 flash decat la cei care chiar si-l merita... la ultimul drum am renuntat sa mai depasec 140 din cauza retarzilor care habar nu au cum se foloseste oglinda retrovizoare.. pur si simplu ma saturasem sa franez. cum prindea si masina viteza trebuia sa dau de vre-unul care depaseste si iar scadeam pe la maxim 120....

--------------------
Subaru Impreza 2.0 Hatchback 2009
'06 Dacia Logan 1.6 mpi
Whishlist Honda S2000
+
tarzy
post 10 Jul 2007, 11:53
Post #85

aroist

man .... nici eu nu am spus ca dau flashuri - ptr ca nici nu o fac decat in cazuri in care intradevar "bizonul" din fata ma face sa franez violent

ideea este ca nu sunt de acord - din princpiu - cu ceio care incurca circulatia doar asa .... ca ei merg legal

in plus .... pe mine nu ma pasioneaza deloc cu ce viteza circula ceilalti (vorbesc de autostrada) - este vorba de masina, banu si timpul dumnealor - atat timp cat nu ma incurca pot merge si cu 300 Km/h

in schimb ,.,.. mi se pare obositor si mai ales periculos faptul ca cineva iti inra brusc in fata - fie care are sau nu viteza legala

acum ... chiar nu vad rostul discutiei purtate pe acest tot .... daca te consideri deranjat in vre-un fel de ceea ce am scris eu imi cer scuze, nu am avut in intentie sa jignesc pe nimeni

o zi buna

LE:

QUOTE(mariuscond @ 10 Jul 2007, 11:46)
Deci:
ala care merge cu 130 "incurca", iar cel care merge cu 200... asa vrea muschii lui. Ma rog...

1. Daca tu ai 200km/h, cred ca de fapt tu incalgi legea. Si in cazul asta punctul 2 il incalca pe primul. Nu crezi?
2. in cazul meu banda 1 nu era libera, da' vad ca citesti superficilal. In mod logic daca esti pe banda 2 si mergi cu 130km/h nu are cum sa te ajunga cineva din spate decit daca acela depaseste viteza legala.

Ca bine zici... da' la tine viteze superioare inseamna viteze superioare celei maxime admise pe portiunea respectiva de drum.
Tu de fapt inecrci sa ne explici ca cei care circula cu viteza legala gresesc facind asta, iar cei care merg cu 200km/h sint indreptatiti sa dea flash-uri.
OK. Cum zici tu...
*

te rog citeste ce am scris ptr LC_TM - daca mai ai nelamuriri spune-mi si-ti raspund

This post has been edited by tarzy: 10 Jul 2007, 11:54

--------------------
Aha
+
hash
post 10 Jul 2007, 11:55
Post #86

calculatorist

Am o cunostinta care sta in franta, a venit la noi pe vara; ii place sa conduca, face drumetii in Europa la vola, cort etc; conduce un SUV Volvo, omul merge linistit, 120-130. A zis ca e ultima data cand a mai venit in Romania la volan.

--------------------
- - -
+
diaconuliviu
post 10 Jul 2007, 11:55
Post #87

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

1. Nu, se poate exemplifica altfel: intrat pe banda doi in urma mea, dar vii tare, ca-ti permite masina mai mult de 130, si vii, si flash, ca de.. Caz in care nu e neacordare de prioritate.
2. Puneam problema in acelasi context de la 1, adica banda 1 ocupata.

Iar comparatia aia cu "daca ala din spate frineaza=neacordare de prioritate" ERONAT; ia "priveste" putin circulatia pe A1, unii circula pe 1, mai lent, altii pe 2 mai repede ca ei, iar tu vii din spate si mai repede, cu flash. Sind in regula? Da, ca circul pe 2 mai repede decit acel TIR sau ce mai e pe 1. Deci nu e neacordare de prioritate decit in vise...
A, in schimb, la 130 ai mei e depasire de limita legala pentru tine.

Ca aici:
"in plus .... pe mine nu ma pasioneaza deloc cu ce viteza circula ceilalti (vorbesc de autostrada) - este vorba de masina, banu si timpul dumnealor - atat timp cat nu ma incurca pot merge si cu 300 Km/h"
unde nu mai e "problema altora" ci a tuturor, am mai spus, daca din cauza unui vitezoman care face accident mor altii sau pierd eu timp cu descarcerarea lui e TIMPUL meu, PRETIOS si, de ce nu, VIATA MEA, pusa in pericol de altii.

This post has been edited by diaconuliviu: 10 Jul 2007, 12:02

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
LC_TM
post 10 Jul 2007, 12:09
Post #88

Membru autentic

QUOTE(AlinI @ 10 Jul 2007, 09:47)
@LC_TM daca nu te uiti decat in treacat in oglinda retrovizoare inainte sa incepi depasirea nici nu ai cum sa aproximezi viteza celui care vine pe banda 2....  poate sa vina cu 300... daca te uiti macar de 2 ori inainte sa incepi depasirea poti estima... vrajala asta cu nu am estimat distanta.. scuze... nu prea tine.. macar recunoaste ca te doare in posterior de aia de pe banda 2.. doar au si ei frane....

de cate ori am mers pe autostrada nu mi-am luat nici un flash in timpul vre-unei depasiri... prefer sa mai stau cateva secunde pe banda 1, eventual sa si franez decat sa ii tai calea cuiva si sa il oblig pe el sa franeze...

nu sunt un sofer model, pe autostrada de regula alerg la limita masinii... cu cat poate cu atata merg. nu dau mai mult de 1 flash decat la cei care chiar si-l merita... la ultimul drum am renuntat sa mai depasec 140 din cauza retarzilor care habar nu au cum se foloseste oglinda retrovizoare.. pur si simplu ma saturasem sa franez. cum prindea si masina viteza trebuia sa dau de vre-unul care depaseste si iar scadeam pe la maxim 120....
*

O sa am aceleasi discutii si cu tine?Chestia ca ala vine cu 300km/h....hmmm,daca tu imi aproximezi uitandu-te in oglinda ca el vine cu 300km/h esti cel mai tare,dar eu te asigur ca nu apuci sa te asiguri...ala intr-o secunda a facut 100m,de la 1.5km distanta nu iti dai seama cu ce viteza vine,iar fiind la distanta aia orice sofer e tentat sa intre,chiar daca l-a vazut si s-a uitat in oglinda timp de 3-4 secunde sa aproximeze viteza aluia din spate.
Ce pot sa zic...n-am avut nici o problema de genul asta pe autostrada,au venit oamenii cu BMW,Ferrari si Porsche,nu s-au agitat deloc deloc,nici ptr mine,nici ptr altii ca mine care erau deja bagati in depasire...au franat frumusel si au asteptat,ceea ce mi s-a parut normal,ceea ce fac si eu cand sunt in aceeasi situatie ca ei,daca tu esti alt zmeu care ai pretentia sa se dea toti din calea ta...noah...atunci bafta,dar nu te mai plange pe forumuri ca nu ai loc de altii!

QUOTE(tarzy @ 10 Jul 2007, 09:53)
man .... nici eu nu am spus ca dau flashuri - ptr ca nici nu o fac decat in cazuri in care intradevar "bizonul" din fata ma face sa franez violent

ideea este ca nu sunt de acord - din princpiu - cu ceio care incurca circulatia doar asa .... ca ei merg legal

in plus .... pe mine nu ma pasioneaza deloc cu ce viteza circula ceilalti (vorbesc de autostrada) - este vorba de masina, banu si timpul dumnealor - atat timp cat nu ma incurca pot merge si cu 300 Km/h

in schimb ,.,.. mi se pare obositor si mai ales periculos faptul ca cineva iti inra brusc in fata - fie care are sau nu viteza legala

acum ... chiar nu vad rostul discutiei purtate pe acest tot .... daca te consideri deranjat in vre-un fel de ceea ce am scris eu imi cer scuze, nu am avut in intentie sa jignesc pe nimeni

o zi buna

LE:
te rog citeste ce am scris ptr LC_TM - daca mai ai nelamuriri spune-mi si-ti raspund
*

Cel care te face sa franezi brusc iti intra in fata cu <200m inainte sa-l ajungi si nu cu 1km inainte cum spuneam eu.Discutia nu era axata pe cei care intra ca bolovanii cu <200m inaintea celui din spate,ci era axata pe cei care depasesc TIR-ul cu 130km/h si vine zmeul din spate si ii da "fleshuri". smile.gif
"acum ... chiar nu vad rostul discutiei purtate pe acest tot .... daca te consideri deranjat in vre-un fel de ceea ce am scris eu imi cer scuze, nu am avut in intentie sa jignesc pe nimeni" - Same here!

--------------------
+
dRg
post 10 Jul 2007, 12:12
Post #89

Membru autentic

From: Galati

In momentul in care cineva nu poate aprecia sau nu este capabil sa aprecieze din oglinzi cu ce viteza vine "supersonicul" din spate cred ca persoana respectiva are o problema. Cu atat mai mult cu cat "se incapataneaza" sa aproximeze. Sa nu-mi spuneti ca e greu de apreciat ca e de ajuns sa urmaresti in oglinda punctul cateva secunde ca sa vezi cum evolueaza.
Cazul cu incapabilitatea ar trebui sa nu aibe ce cauta pe autostrada iar celalt caz tine de sorici. Dar este de apreciat ca noua romanilor ne place sa ne taiem singuri craca de sub picioare.

--------------------
VW Bora 1.9 TDI 115CP 2000 Highline - XXXX
+
driverx
post 10 Jul 2007, 12:15
Post #90

--- Membru cu ralanti ---

QUOTE(hash @ 10 Jul 2007, 12:55)
...
A zis ca e ultima data cand a mai venit in Romania la volan.
*

Desi nu am mers pe autostrazile din UE, efectiv nu stiu de ce nu mi se pare strain feeling-ul lui si nici nu pot sa il condamn pentru decizia luata.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
14 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th July 2025 - 13:16
Forum Renault