Sfaturi camere foto digitale COMPACTE, care NU sint dSLR
![]() ![]() ![]() |
Sfaturi camere foto digitale COMPACTE, care NU sint dSLR
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
Se face imbarligat pentru ca astia de la Fuji au fost de cel putin 2 ori cretini. Prima cand au pus compresia JPEG de rahat pe care o are aparatul (ca sa stau eu sa pun sharpen pe soft si sa dau unsharpen mask de nebun
![]() |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.710 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu conteaza, important e ca e senzorul curat.
![]() ![]() This post has been edited by einstein1984: 20 Aug 2008, 09:44 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
ursamajor |
![]()
|
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
QUOTE(klaus @ 20 Aug 2008, 10:00) E vorba de focusul LA INFINIT, pe care prefer să-l iau gata făcut. Focusul manual se face foarte ușor, cu inelul dedicat. Pot focaliza și la infinit destul de ușor, dar, cum ziceam, prefer unul gata făcut. einstein1984, dacă tăceai, filozof rămâneai. ![]() PS: Apropo, focusul la infinit e cel mai greu de făcut la o compactă. Mai ales că la subiecte d-astea celeste câteodată focalizarea automată dă rateuri. Dovadă pozele amicului dacotec. This post has been edited by ursamajor: 20 Aug 2008, 13:28 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
2021 Comfort (+ 4 optiuni) Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|
parpanel |
![]()
|
![]() Calator Group: Members Posts: 805 Joined: 11 March 05 ![]() |
Am luat si eu un Fuji S5800 din Real si marea surpriza au fost pozele facute pe AUTO de toata jena.
Am trecut pe setarile manuale, dar tot nu sunt multumit de claritate si calitatea culorilor cam sterse facute afara. Atasez o poza, poate imi spune cineva unde gresesc. Attached thumbnail(s) DSCF0569.JPG ( Size: 785.88k ) Number of downloads: 187 |
--------------------
DACIA
Logan
2006 Ambition
|
|
ursamajor |
![]()
|
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
2021 Comfort (+ 4 optiuni) Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.710 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
ursamajor, la canon sunt de ajuns cateva clickuri pe controllerul circular pentru un focus la infinit, fara sa mai umbli prin 5 meniuri, si se poate face in orice mod de fotografiere. Suna mai simplu decat ce ai descris tu mai sus.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
ursamajor |
![]()
|
Amice, nu intri în niciun meniu. Repet, fie faci singur focus manual la infinit cu inelul, foarte rapid, fie setezi rotița de mod pe Fireworks, treci BUTONUL de focus pe MANUAL FOCUS și gata. Eu prefer varianta a doua. Nu e deloc complicat. Tu-mi spui mie de săpunierele Canon? Chiar am avut una.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
|
|
parpanel |
![]()
|
![]() Calator Group: Members Posts: 805 Joined: 11 March 05 ![]() |
QUOTE(ursamajor @ 21 Aug 2008, 06:06) Nu am la indemana fisierul, dar poza e facuta in SP2 setat pe LANDSCAPE si fara alte reglaje. |
--------------------
DACIA
Logan
2006 Ambition
|
|
ursamajor |
![]()
|
ISO e foarte important. Ține-l la cea mai mică valoare, nu lăsa aparatul să-l aleagă. Pe Softpedia e un topic al deținătorilor. De ce nu intri acolo. Vei afla mai multe despre cameră.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(parpanel @ 20 Aug 2008, 22:59) Am luat si eu un Fuji S5800 din Real si marea surpriza au fost pozele facute pe AUTO de toata jena. Am trecut pe setarile manuale, dar tot nu sunt multumit de claritate si calitatea culorilor cam sterse facute afara. Atasez o poza, poate imi spune cineva unde gresesc. La bridgeuri fuji a incheiat epoca de glorie cu S6500. Dupa aia restul nu mai sunt in top referitor la calitate, nici de senzor, nici de lentile (asta ca sa nu zic ca sunt in partea inferioara a topului). Sunt chiar sub canon, cu toti senzorii aia zgomotsi pe care ii are canonul acum. Asta e, daca nu are superccd, fuji nu are ce oferi, din pacate pentru el. Pentru cine vrea sa-si ia bridgeuri acuma eu l-as sfatui sa mai astepte cca. 6 luni-1 an (sau sa ia un FZ 28 de la panasonic daca chiar ii arde buza). In cca. 6 luni-1 an s-ar putea sa apara DSRL-urile "de buzunar" sau bridgeurile capabile (cum vreti sa le ziceti), in fapt niste P&S cu senzori DSRL, cu lentile mai mici decat DSRLurile dar la calitatea fotografiei apropiate de DSRL. Asta daca e sa dam crezare spuselor lui olympus si panasonic. http://www.dpreview.com/news/0808/08080501...ofourthirds.asp sau mai bine explicat http://www.imaging-resource.com/NEWS/1217960634.html |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ursamajor |
![]()
|
Da, interesant proiectul ăla microfourthirds.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
dariusz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 13 February 07 From: baia-mare ![]() |
|
--------------------
dacia
supernova
- mm 13 ral
2002 europa membru cooperant
|
|
zodrac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 13 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 21 Aug 2008, 10:30) Pentru cine vrea sa-si ia bridgeuri acuma eu l-as sfatui sa mai astepte cca. 6 luni-1 an (sau sa ia un FZ 28 de la panasonic daca chiar ii arde buza). Cred ca ai vrut sa zici DCM-FZ18 Later, da cred ca si 28-ul merge initial vazusem niste preturi de m-au dat pe spate la el ![]() This post has been edited by zodrac: 5 Sep 2008, 17:02 |
--------------------
*
*
* Dacia Logan Ambition 1.5 dCi - iunie 2006
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
dariusz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 13 February 07 From: baia-mare ![]() |
marea majoritate bine . nu pot sa spun ca sint foarte multumit , da probabil nefiind un mare fotograf e mai mult vina mea decit a aparatului . acum trebuie sa ma apuc de niste teste , sa vad care rezolutie e cea mai potrivita. ideea e ca cu fostul aparat absolut toate pozele imi ieseau foarte clare . era un kodak c 300. simplut , dar sint foarte multumit de el.
insa unele poze , facute cu canon , au iesit cam in ceata. dar trebuie sa invat cum sa lucrez cu rezolutiile , zoomul , expunere si alte alea. |
--------------------
dacia
supernova
- mm 13 ral
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
eu fac pozele la 3MP ... trebuia sa pui pe SCN si setarile plaja si ieseau foarte frumoase pozele
![]() inafara de asta , cand faci poza ... stai nemiscat pana-ti apare poza pe ecran si n-o sa fie probleme ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
dariusz |
![]()
|
eu cele mai multe le-am facut in modul automat
am niste poze , cu rasarit de soare , care pentru mine , ca si amator , sint deosebite This post has been edited by dariusz: 10 Sep 2008, 22:31 Attached thumbnail(s) IMG_1028.jpg ( Size: 839.43k ) Number of downloads: 137 |
--------------------
dacia
supernova
- mm 13 ral
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
@dariusz, despre rezolutie:
Ma bazez pe premizele: 1. spatiul de memorare e ieftin 2. cardurile de memorie au capacitati mari (4GB... eu care-s mai batrin am apucat sa lucrez cu discuri de 40M - sau, cu alta formatare, 48 - a caror unitate era cam cit o masina de gatit cu gaz) 3. Odata pierduta, informatia nu se mai poate regasi 4. poti sa faci le PC orice prelucrare a imaginii face camera intern si inca multe altele (premiza asta nu e in totalitate corecta, dar aproximeaz adestul de bine realitatea) Si trag concluzia: foloseste cu incredere cea mai buna rezolutie(*) pe care ti-o ofera camera. Din 10Megapixeli (sau ma rog citi are camera ta) poti usor sa faci 3, invers nu. Daca se umple cardul - ori mai cumperi card, ori mergi la orice(**) copyshop si-ti arzi pe bani putini pozele pe CD/DVD. (*) cea mai buna rezolutie care nu e interpolata, dar nici o camera serioasa nu mia face asa ceva. Cu alte cuvinte - foloseste toata rezolutia senzorului. (**) orice copyshop mai rasarit, se intelege. Cu doi ani in urma am gasit asa ceva in locuri cum ar fi Sighetul Marmatiei, asa ca sanse sunt. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
dariusz |
![]()
|
os. apropo de formatare. poti te rog sa imi explici cam ce e si la ce ajuta?
cardul nou pe care il am trebuie formatat? multumesc anticipat |
--------------------
dacia
supernova
- mm 13 ral
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Haaa? Formatare? Am scris eu asa ceva? A, da - am scris, despre discuri.
In principiu e nevoie si la un card nou, daca nu cumva - sau chiar daca - a venit formatat din fabrica. Dupa mine cel mai bine formatezi cu camera (din motive pe care mi-e lene sa le expun aici). Ce e formatarea (in acest context): crearea pe suport (aici: card) a unor structuri de gestiune a datelor, insotita sau nu (in cazul "quick format") de suprascrierea suportului cu valori prestabilite. La formatarea cu suprascriere are loc in general si un test; daca e posibil, zonele defecte sunt marcate ca atare. Astfel suportul poate ramine utilizabil (la capacitate redusa) desi contine zone (locatii) defecte. |
--------------------
.
.
|
dariusz |
![]()
|
|
--------------------
dacia
supernova
- mm 13 ral
|
|
os |
![]()
|
Arata bine, nici un pic de zgomot. E drept ca-i cam subexpusa - caci nu se vede decit un dreptunghi negru.
Pentru alt soi de critici (mai constructive decit ale mele) -> poate dau pe aici Ov si/sau ursamajor. Ei (si inca altii) se pricep mai bine decit mine. |
--------------------
.
.
|
klaus |
![]()
|
Lumea se misca mai repede decat ma asteptam. Ceea ce spuneam mai sus cu "bridgeurile adevarate" sau "DSRL-urile de buzunar" (cum se doreste a li se spune) si pe care le prognozam a apare in vreo 6 luni deja au aparut si se vor lansa la photokina.
Panasonic a nuntat deja DMC G1 Attached thumbnail(s) g1_panasonic.jpg ( Size: 162.25k ) Number of downloads: 112 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
zodrac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 13 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Interesant conceptul. Insa nu am vazut ca ar putea face si filme, ma gindesc ca poate modelul final va avea si acesta functiune implementata.
Si ar mai fi de vazut si la ce pret va apare acesta minune. |
--------------------
*
*
* Dacia Logan Ambition 1.5 dCi - iunie 2006
|
|
klaus |
![]()
|
g1 nu filmeaza, toti "reviewerii" de pe net au observat acest lucru (se asteptatu sa filmeze, mai ales dupa ce D90 de la nikon are aceasta facilitate). Panasonic a declarat ca va scoate o camera si cu filmare HD undeva prin 2009
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
ursamajor |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 12 Sep 2008, 09:56) "bridgeurile adevarate" sau "DSRL-urile de buzunar" Mini dSLR e mai potrivit. Conceptul de bridge exclude folosirea obiectivelor interschimbabile. De fapt, avem de-a face cu un dSLR, cu senzor de 4/3 țoli (17,3x13 mm), mai mic decât cele mai răspândite (APS-C 22,2x14,8 mm, la Canon) și la care, prin reducerea focalei și regândirea și proiectarea unui nou sistem de obiective, s-a reușit o oarecare miniaturizare. Dimensiunile sale 124 mm x 84 mm x 45 mm nu sunt atât de mici, dacă ținem seama de faptul că 350D de la Canon, de pildă, are 127 x 94 x 64 mm. Interesant va fi prețul cu care va intra pe piață. |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
|
|
os |
![]()
|
Mai degraba bridge/compacta cu obiective intersanjabile si senzor mai mare, caci:
1. nu mai are oglinda rabatabila, pentaprisma/pentaoglinda; 2. vizarea nu-i optica ci electronica; 3. interesant va fi modul in care face AF (pe detectie contrast sau pe detectie de faza, eu unul cred ca pe contrast - ca un bridge/compacta) Aceste caracteristici il fac sa semene mai mult cu o compacta/bridge decit cu un SLR (Single Lens Reflex). Sau daca vreti lipseste "R" si ramine "SL". Probabil va combina unele din avantajele si dezavantajele celor doua sisteme. |
--------------------
.
.
|
klaus |
![]()
|
Autofocusul este ca la compacte, adica pe contrast, insa cei care le-au testat au spus in cor ca e absolut fabulos de rapid ca sistem de focalizare pe contrast. Cica e la fel de rapid ca sistemele de focalizare pe detectie de faza de la dslr-urile ieftine.
De asemenea Panasonic a spus ca nu e mai mica, desi puteau sa o faca (nu prea ii cred totusi, ca bridgeurile de la ei sunt mai mici si nu-s incomode) ca sa se tina bine in mana. E de fapt aproape (foarte) ca dimensiuni de olympus 420, care e dsrl sadea (ma rog, cu limitarile lui). Un avantaj zic ei e dimensiunea mai mica a obiectivelor, chiar daca body-ul e mai maricel decat se astepta lumea |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 20:28 |