DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

92 Pages « < 45 46 47 48 49 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Sfaturi camere foto digitale COMPACTE, care NU sint dSLR

ursamajor
post 12 Sep 2008, 14:04
Post #1381

Membru pasager

Group: Members
From: Orașul lui Panait Istrati

Da, pare a fi un hibrid (deși e derivat, clar, dintr-un dSLR), mai ales că n-are oglindă, o componentă cu probleme de fiabilitate la dSLR-uri. Partea cea mai bună, dar care și încurcă oarecum este senzorul, mai mare decât la bridge-urile actuale. Chiar și Fuji S100FS are senzor la jumătate. Încurcă, fiindcă e dificil de proiectat un obiectiv unic, wide-tele bun, gen 28-300 (sau mai mult) de pe 6500, care a fost un obiectiv superbun. Tare mi-ar plăcea să țin aproape (dpdv financiar) când va apărea un hibrid d-ăsta, marca Fuji, cu senzor SuperCCD HR de generația a noua (poate), de 4/3 țoli... Wow! Cu provocarea ăstora cu micro 4/3, nu cred să fie așa departe vremurile, nu? wink.gif

PS: oricum, pare a fi începutul sfârșitului pentru dSLR. Acesta va rămâne să fie utilizat, ca și SLR-uri, de către entuziaști sau strict de așa-zișii profesioniști. Mie-mi convine, chiar dacă acum folosesc un dSLR. E un sistem care are mult prea multe dezavantaje pentru a nu putea fi contracarat cumva. Ei, ăsta e începutul. icon_mrgreen.gif

This post has been edited by ursamajor: 12 Sep 2008, 14:09

--------------------
Dacia Logan 1.0 Eco-G - BR02UMa 2021 Comfort (+ 4 optiuni)
Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 12 Sep 2008, 14:11
Post #1382

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

si comparatia cu 420-ul de la olymus:
sursa

Attached thumbnail(s)
ZG1vsE420L.jpg ( Size: 98.29k ) Number of downloads: 97

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
os
post 12 Sep 2008, 14:27
Post #1383

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

@ursamajor: mie nu-mi place sa fiu profet, asa ca ma abtin wink.gif

Fiecare sistem are dezavantaje si avantaje. Mai mult, acestea capata ponderi diferite in functie de ce_vrea_sa_faca_lumea_cu_camera, sau acelasi lucru poate sa fie avantaj- si dezavantaj in acelasi timp. Dau aici ca exemplu marimea (mai bine zis micimea) lui Oly 420: am incercat, si am senzatia ca-mi scapa din mina. Pentru alte persoane diemnsiunea mica poate sa fie un avantaj.

Ca SLR-urile au multa mecanica suntem de acord. Ca mecanica e musai sa se strice... am acasa o camera SLR mecanica de prin anii 60. Ceea ce s-a stricat la ea este exponometrul ("electronic" cu seleniu), in rest (adica: mecanic) camera lucreaza perfect: oglinda, obturator, tragatorul de film, vizor (ma rog, la vizor nu prea are ce sa se strice). E drept ca face parca tragi cu Kalasnikovul.

Dezavantejele SLR-ului vin dupa mine mai degraba de la faptul ca obiectivele trebuie sa fie "retrofocus" ca sa lase loc oglinzii - aici avantaj clar pentru noul sistem.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
ursamajor
post 12 Sep 2008, 15:10
Post #1384

Membru pasager

Fac prinsoare că SLR-ul tău din '60 e rusesc. wink.gif Păi cum să se strice, dacă rușii, dintotdeauna, au supradimensionat la greu. În toate domeniile. Dar uită-te la alții: ce ușor se bulesc shutter-ele, se decalibrează oglinzile etc.

Nu-s profet, dar așteptam mai demult pasul ăsta, chiar înainte de a fi anunțat, l-am anticipat (ceea ce nu mă face, totuși, profet, ci, mai degrabă, vizionar biggrin.gif ). Ce mă miră e că încă folosesc sistem de obiective, nu doar un obiectiv plurivalent. Dar vor veni și vremurile alea. Deși, optica e aceeași, indiferent de tehnologiile folosite și greu se vor găsi soluții de miniaturizare pentru a crea un non dSLR cu optică bună și wide-tele competitive, din cauza mărimii ce ar rezulta (vezi obiectivele tele de la dSLR-uri).

--------------------
+
os
post 12 Sep 2008, 15:21
Post #1385

Niet - camera e japoneza, marca necunoscuta (adica nu scrie nimic pe ea). Pe undeva inauntru scrie "Made in Japan". Nu l-am avut de nou (nici eu si nimeni cunoscut) asa ca n-am mai multe detalii. Cind si cind, ca sa ma joc, am mai tras cite un film - poate ar fi cazul s-o fac din nou.

Mai aud si eu ca se strica mai ales obturatoare; eu cred ca adesea lamele sunt stricate de oameni cind sufla senzorul.

La chestia cu sistemul de obiective cred ca ti-ai raspuns singur mai sus: e greu/scump sa proiectez/construiesi un obiectiv polivalent bun. Si anume e cu atit mia greu cu cit cercul imaginii proiectate pe senzor trebuie sa fie mai mare. Poti sa faci relativ usor treaba asta pentru un senzor de 6x8 mm; dar - ca sa imping exemplul la extrem - ia vezi cum arata situatia la o camera MF (cu imaginea 60x60 mm).

In plus - daca ii pui un obiectiv neintersanjabil iese clar un bridge (vezi Sony R1). Ce mai scrii pe prospect? "Am inventat ceva care exista"? Nu merge...

--------------------
. . .
+
dariusz
post 12 Sep 2008, 23:08
Post #1386

Membru autentic

From: baia-mare

de ce nu se pot incarca poze ?

--------------------
dacia supernova - mm 13 ral 2002 europa
membru cooperant
+
os
post 12 Sep 2008, 23:09
Post #1387

Dimensiuni? Incearca max. 1200x1200, max. 500kB.

--------------------
. . .
+
dariusz
post 12 Sep 2008, 23:25
Post #1388

Membru autentic

cam ce nu e bine cu astea ? intreb pentru ca vreau sa invat sa fac fotografii cit mai bune.

Attached thumbnail(s)
IMG_0392.jpg ( Size: 429.25k ) Number of downloads: 100
IMG_0394.jpg ( Size: 454.87k ) Number of downloads: 109
IMG_0535.jpg ( Size: 736.98k ) Number of downloads: 111
IMG_0030.jpg ( Size: 397.55k ) Number of downloads: 118

--------------------
membru cooperant
+
ursamajor
post 13 Sep 2008, 06:24
Post #1389

Membru pasager

Cam n-au mare lucru care să te atragă. Prima e out of focus, adică focalizarea e ioc. Însă esențial e că nu vei învăța FOTOGRAFIE pe un forum auto. wink.gif

Dacă, totuși, vrei, caută să citești pe net pe-aici:
LECȚII
CURS FOTO
Oricum, de la snapshoturile astea la FOTOGRAFIE, e drum de străbătut... Ca să fie fotografie, o poză trebuie să aibă SUBIECT, o COMPOZIȚIE plăcută, TEHNIC să fie corectă (fără "arsuri", noise, cu contrast, saturație corecte etc), într-un cuvânt să te atragă, să placă. smile.gif

PS: Uite o poză de la vulcanii noroioși. Se compară cu a ta?

This post has been edited by ursamajor: 13 Sep 2008, 06:34

--------------------
+
klaus
post 13 Sep 2008, 16:34
Post #1390

步步

QUOTE(ursamajor @ 13 Sep 2008, 07:24)
*

Bine maestre, matale compari snapshotul cu HDR-ul atent realizat?

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
ursamajor
post 13 Sep 2008, 19:13
Post #1391

Membru pasager

N-ai ghicit, nu e HDR. wink.gif M-am jucat nițel cu canalul albastru, am tras de curves nițel, un gradient orange... et voila! Evident, redimensiunare și USM (unsharp mask), care i-a dat tenta de pseudo HDR. Dar, într-adevăr, dacă prinzi o zi cât de cât noroasă acolo, peisajul e ireal, fantastic. Norii capătă culoarea albastră de-a binelea, în contrast cu gălbuiul accentuat al solului.

This post has been edited by ursamajor: 13 Sep 2008, 19:13

--------------------
+
dariusz
post 13 Sep 2008, 20:24
Post #1392

Membru autentic

QUOTE(ursamajor @ 13 Sep 2008, 07:24)
Cam n-au mare lucru care să te atragă. Prima e out of focus, adică focalizarea e ioc. Însă esențial e că nu vei învăța FOTOGRAFIE pe un forum auto. wink.gif

Dacă, totuși, vrei, caută să citești pe net pe-aici:
LECȚII
CURS FOTO
Oricum, de la snapshoturile astea la FOTOGRAFIE, e drum de străbătut...  Ca să fie fotografie, o poză trebuie să aibă SUBIECT, o COMPOZIȚIE plăcută, TEHNIC să fie corectă (fără "arsuri", noise, cu contrast, saturație corecte etc), într-un cuvânt să te atragă, să placă. smile.gif

*

pai tocmai de aia am pus pozele . pentru a fi criticate , nu admirate . sint la inceput , si acum ca am un aparat care cred ca e bunicel , vreau sa fac si eu poze cum trebuie. pentru mine lucruri ca " arsuri , noise , saturatie " , nu inseamna mare lucru. cel putin deocamdata wink.gif

--------------------
membru cooperant
+
ursamajor
post 13 Sep 2008, 20:42
Post #1393

Membru pasager

"Arsuri"=clipping pe highlights=zonele cele mai luminoase nu mai prezintă detalii, ci doar alb.
Noise=zgomotul datorat senzorilor electronici, granulația ce apare, mai mult sau mai puțin la poze, în funcție de performanța senzorului, capacitățile de noise reduction (reducere software a zgomotului) ale camerei și chiar de îndemânarea pozarului smile.gif
Saturație=mama mă-sii, asta să n-o știi? wink.gif

Termenii ăștia țin de partea tehnică, cea mai ușoară parte a unei fotografii. Sunt și elementele corectabile ale acesteia. Celelalte, mai greu cu ele...

--------------------
+
dariusz
post 13 Sep 2008, 21:00
Post #1394

Membru autentic

QUOTE(ursamajor @ 13 Sep 2008, 21:42)

Saturație=mama mă-sii, asta să n-o știi? wink.gif

*

pentru mine saturatia e aia cind zaharul amestecat cu apa , nu se mai dizolva , oricit ai amesteca sau agita recipientul in care se afla. deci , se ajunge la o solutie saturata.
dar saturatia la fotografii , este o necunoscuta. sint incepator frateee . greenhorn.

--------------------
membru cooperant
+
ursamajor
post 14 Sep 2008, 04:57
Post #1395

Membru pasager

Un DICTIONAR de termeni ar fi cel mai bun lucru, cel puțin pentru început. Sau AICI. Cum saturație nu e definit nici acolo, o să-ți spun că termenul face referire la culori, nu doar în foto, ci și în televiziune și reprezintă intensitatea acestora. Vezi AICI. Când ai neclarități, folosește cu încredere Google (cum am făcut și eu), doar scriind termenul în câmpul de căutare. wink.gif

--------------------
+
CriSTI68
post 15 Sep 2008, 18:34
Post #1396

Membru Valvos

ultra pro am gasit o camera foto digitala Canon IXUS 860IS la ultra pro la formidabilul pret de 105 ron, bun am banii, ma duc sa cumpar.. la ultrapro normal nu au, incerc la alt magazin intreb, ma uit si pe alte site-uri si gasesc numai la pretul de 1050 ron... acum pe bune sa nu faci reclamatie la OPC ?

see for your self http://www.ultrapro.ro/produse/foto-video-...on-ixus-860-is/

This post has been edited by CriSTI68: 15 Sep 2008, 18:35

--------------------
Dacia Logan - EDH 2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
+
C a t a l i n
post 15 Sep 2008, 18:39
Post #1397

Pe toate pliantele și site-urile scrie clar că nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele erori de tipar...

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
CriSTI68
post 15 Sep 2008, 19:20
Post #1398

Membru Valvos

in fine am cumparat altceva pana la urma ca sa nu plec cu mana goala smile.gif

--------------------
Dacia Logan - EDH 2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
+
cosmin_2300
post 15 Sep 2008, 19:43
Post #1399

Banned

From: București

QUOTE(dariusz @ 13 Sep 2008, 00:25)
cam ce nu e bine cu astea ? intreb pentru ca vreau sa invat sa fac fotografii cit mai bune.
*

In primele 2 poze ai folosit zoom-ul digital ( adica peste 3.4 x ) si trebuia sa dai pe setarile pt apus ! smile.gif

--------------------
Opel Astra J - 2016 - Diesel inside.
My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
+
C a t a l i n
post 15 Sep 2008, 20:05
Post #1400

Mare rugăminte: îmi puteți recomanda o cameră foto în 3-400 euro cu care să învăț fotografie? DSLR cred că prea complexă pentru mine deocamdată... Eventual Bridge...

Mulțumesc.

--------------------
- - -
+
zax
post 16 Sep 2008, 10:06
Post #1401

Membru autentic

eu am un Panasonic FZ50. Permite toate setarile unui SLR (reglare diafragma, reglare timp de expunere, manual - reglare si timp de expunere si diafragma). Poti sa-i pui filtre, plaja focala mare, trage si raw, in plus fata de slr are liveview - vizare pe lcd-ul rabatabil - si poti face poze din pozitii ciudate dar... super zgomot, focalizare lenta, lipsa de sharp, fara vizor optic ceea ce insemna ca nu prea prinzi obiecte in miscare (vorbesc poze de genul masini la curse, pasari in zbor, copii sau caini jucandu-se, etc).

Eu l-am luat si acum imi pare rau dar asta e, la ce stiam atunci a parut o alegere inspirata. Acum il tin si exersez cu el in asteptarea unui D80 dar pentru tine poate n-ar fi rau sa iei un D40 sau D40x (daca-l mai gasesti) diferenta intre ele fiind de rezolutie - 6mpx la D40 respectiv 10mpx la D40x. In mod normal 6mpx e suficient (si ajuta si la zgomot) dar la obiectivul ala micut de 18-55 vei simti poate de multe ori nevoia sa tai din poze si atunci pierzi din rezolutie, d-aia poate ar fi mai bine sa cauti D40x.

This post has been edited by zax: 16 Sep 2008, 13:29

--------------------
Hyundai/ex Renault I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp aprilie 2022/iunie 2006
"Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
+
einstein1984
post 16 Sep 2008, 10:45
Post #1402

fan Dacia

einstein1984: D40x vazusem la 24 de milioane in kit, insa suntem cam offtopic aici. Nu cred ca trebuie sa te sperii de compelxitate la un dSLR, ca au si mod auto. Decat o galagie de bani pe un bridge, mai bine un dSLR. In anumite situatii e de neegalat.

zax: mda... cam scumpicel deja...

1. am reunit postarile (care si asa sunt off topic)
2. daca vrei Nikon, poate e interesant asa: cauta pe careva care pleaca in Austria/Germania. De acolo poati sa gasesti un "D60 Fat Box" compus din: D60+Obiectiv 18-55VR (stabilizat)+geanta+2 SD_Carduri de 2 GB. Pretul afisat pentru toata povestea asta e sub 600Euro. Cu putin noroc si cu nu multi bani in plus te lipesti de un FatBox cu dublu-kit: un 18-55 si un 55-200 (parca).

Sigur poti avea probleme apoi cu garantia, daca e "ceva".

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit - negru pe alb masina
+
C a t a l i n
post 16 Sep 2008, 12:02
Post #1403

Multumesc pentru răspunsuri. Am postat aici și nu la dSLR din mai multe considerente.

-Cum spuneam, sunt începător în așa ceva, (am mai umblat doar cu un Zenit vechi cu obiectiv, acum mult timp) și nu cred că mi-ar fi util un SLR pentru început, iar până învăț, cu siguranță un eventual dSLR cumpărat acum ar fi "demodat".
-Apoi mă cam sperie dimensiunile și greutatea aparatelor dSLR, vreau să pot lua cu mine ușor camera foto în voiaj, și nu e tocmai comod pe avion, alături de un laptop de 17". smile.gif
-Cred că în bugetul menționat de mine se încadrează eventual un dSLR entry level, și nu prea îmi plac compromisurile.
-Deasemenea bugetul e relativ, pentru că, e foarte posibil să am ocazia să cumpăr de afara, poste chiar SUA, dar trebuie să știu ce caut... că la fața locului, în magazin, nu pot să mă documentez la fel de bine ca pe dpreview.com.

Prin urmare, dacă aveți sugestii, și sunteți buni să le împărtașiți, vă mulțumesc.

--------------------
- - -
+
os
post 16 Sep 2008, 12:26
Post #1404

Dom'le,

dupa mine e tocmai invers. Si anume: multe camere non-SLR din clasa rasarita permit cam aceleasi (multe) setari. De multe ori, la non-SLR (e drept, si la SLR entry-level) trebuie sa parcurgi cam cinci milioane de meniuri pina ajungi la setarea de care ai nevoie. Prin urmare -> timp pierdut; uiti unde se afla (cele la care umbli mai rar) samd. Un buton e mereu la indemina, chiar daca nu-i asa cool. Iti dau un singur exemplu: flash-ul integrat (la cele care-l au): daca nu vreau flash, il pliez si punct. Daca vreau, il deschid (un mic buton). La o compacta trebuie, daca ai ghinion, sa umbli in 2-3-4 meniuri.

Eu am ajuns ca, atunci cind cumpar o masinarie, sa ma uit daca are suficiente butoane fata de numarul de functii. Daca in loc de butoane are meniuri -> niet. Numai ca ale naibii alea cu butoane costa mai scump...
------
Adaugare sugerata de mesajul lui zax (turnatorul): pentru mine este important sa pot tine bine camera in miini. O camera prea mica (aici m-as referi la Olympus, de altfel executate foarte frumos) nu-mi da senzatia ca o tin bine. Prin urmare, e si asta un test important: mergi la magazin (sau de pe la prieteni) si vezi care e mai convenabila pentru tine din acest punct de vedere.

--------------------
. . .
+
zax
post 16 Sep 2008, 12:31
Post #1405

Membru autentic

As spune Olympus SP550, 560 sau 570... nu stiu cat sunt de bune si nici cat costa dar au plaja focala f mare si-s destul de mici totusi. Dintre ele l-as alege pe 550 ca are 15sec timp max de expunere fata de 4sec celelalte si poate vrei sa faci ceva poze si noaptea...

insa raman la ideea ca tot mai bun e un slr, dar tu faci cum crezi ca si mie mi-au zis altii si n-am ascultat... smile.gif

--------------------
Hyundai/ex Renault I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp aprilie 2022/iunie 2006
+
b76bgaarh
post 16 Sep 2008, 12:56
Post #1406

Membru autentic

ce e naspa la olympusurile astea e ca foloseste card xd... care are capacitate maxima de 2 gb si nici la viteza nu stau prea rasarit......

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
C a t a l i n
post 16 Sep 2008, 13:01
Post #1407

Da, o să caut ceva cu multe butoane.
Ca să mai restrâng cercul, aș prefera să aibă:

-acumulator propriu;
-senzor CCD (eventual cu suprafață cât mai mare, în caz că nu-s toate la fel de mici la non-dSLR);
-timp maxim de expunere cât mai mare;

--------------------
- - -
+
zax
post 16 Sep 2008, 13:25
Post #1408

Membru autentic

QUOTE(b76bgaarh @ 16 Sep 2008, 13:56)
..... foloseste card xd... care are capacitate maxima de 2 gb ...
*

Asta e o problema... nu incap decat vreo 1000 de poze pe un card si e cam aiurea sa tot schimbi cardurile la fiecare 30 de minute...

QUOTE(MAERSK @ 16 Sep 2008, 14:01)
Da, o să caut ceva cu multe butoane.
*

Ideea e sa aiba neaparat: apperture priority, shutter priority si manual (pe care setezi singur si timpul de expunere si diafragma) sau daca nu, macar sa te lase sa faci compensare de expunere (EV-ul)

Ca să mai restrâng cercul, aș prefera să aibă:

-senzor cu suprafață cât mai mare, în caz că nu-s toate la fel de mici la non-dSLR;
-timp maxim de expunere cât mai mare;
*

OK

-senzor CCD
*

Nu stiu daca ar trebui sa fie neaparat conditie eliminatorie

-acumulator propriu;
*

Da' di cie?! Crede-ma ca oricum e bine sa mai ai un acumulator de rezerva (care original e de obicei al dracu' de scump) dar chiar si-asa tot te poti trezi ca ramai fara curent cand ti-e lumea mai draga... Parerea mea ce acumulator propriu e un dezavantaj, chiar daca-i ceva mai usor.

--------------------
+
C a t a l i n
post 16 Sep 2008, 14:29
Post #1409

Păi pentru că nu sufăr NiMH:
- memorie
- timp de încărcare
- am impresia că și autonomie
- încărcător mai voluminos
- achiziție separată

(comparativ cu Li-ION inclus)

--------------------
- - -
+
klaus
post 16 Sep 2008, 15:44
Post #1410

步步

Intre bridgeuri eu consider ca in acest moment cea mai buna optiune este panasonic FZ28 (nu fz 18, atentie!). Dupa care ar urma Sony H50 (inlocuitorul lui H7)
Tot prin zona mai sunt si Nikon p80 si Olympus Sp 570, dar care nu nu dau in branci. Canon s5is nici nu mai merita sa fie amintit in aceasta zona, ca nu mai face fata decat ca ergonomie a meniurilor, nu la calitatea foto.
Panasonicul sta f. bine la autonomie iar o baterie de rezerva e cca. 60 ron, iar blitzul se incarca repede (orium, mult mai repede ca la s5is).
Bridegeurile toate ofera controale complete, de la manual la full automat.

Daca se doreste o camera mai mica dar tot cu zoom, se intra in categoria lui sx100 (inlocuit de sx110), Panasonic TZ5 si sony H10.
Dintre toate cel mai bun e panasonicul TZ5, insa nu are reglaje manuale suficiente pentru gustul meu (canonul le are pe toate, de altfel canon pe aproape toata gama are reglaje manuale).

Insa poate nu ar fi rau, la nivelul ala de disponibilitati financiare, sa se arunce o privire asupra unor dsrl mai ieftine, gen Sony A200, care cu 2 obietive e 2000 ron ( http://www.dm.ro/sony-alpha-dslr-a200-obie...00mm-p6100.html ).

@zax: poate n-ar fi rau sa incerci un D90. Mie mi se pare peste d80

--------------------
+
92 Pages « < 45 46 47 48 49 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 21:13
Forum Renault