Sfaturi camere foto digitale COMPACTE, care NU sint dSLR
![]() ![]() ![]() |
Sfaturi camere foto digitale COMPACTE, care NU sint dSLR
trf |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 6 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
- B - 81 - T R F
2004 Preference 1.4
|
|||
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Sony H1 iti ofera imagini mai bune, Panasonic FZ5 iti da versatilitate mai mare. Fuji-ul e mai (prea) zgomotos...
Vezi si Canon S2IS. Este o camera surprinzatoare si se incadreaza in bugetul tau, daca o iei din SUA that is... |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
- Bsiceva...
2006/7 Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Pentru cei care spun ca rezolutia nu e importanta. Vreau sa ii anunt ca pentru a putea face CROP la o fotografie pentru a scoate ceva mai special din ea iti trebuie rezolutie .. asta daca nu vrei sa pierzi din calitate.
Am sa atasez niste poze putin mai tarziu. Cat despre intrebarea lui Gogu ... DIGIC II e super ca procesor foto. Eu ii simt lipsa la CANON G6-le meu. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Va confirm si eu, ca fost posesor de A95 (procesor Digic) si actualmente de A610 (procesor Digic2): asta versiunea 2 e de departe mai bun decat versiunea 1.
Si la viteza de focusare, si la viteza de prelucrare (care se simte la viteza de scriere pe card) si la calitatea zgomotului de fond. Insa viteza de focusare e aproape de 2 ori mai mare. Eu as alege un aparat cu digic2, insa 410 fata de 520 are niste neajunsuri (rezolutie mai mica, senzor mai mic, lipsa focusare manuala, un ecran ceva mai mic - mai putin semnificativ totusi -). Am umblat cu un A400, care mi s-a parut super OK pentru incepatori, deci nu vad de ce un A410 nu ar satisface cerintele. Intre alea 2 eu as inclina spre A410. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Mai, da' un cadru cu mai mult rosu nu gaseai si tu?
![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Daca vrei .. caut unul si il pun
![]() Later edit .. pentru Klaus cu dedicatie (toate sunt crop-uri din pozele originale) : Mult rosu : multrosu4dv.th.jpg Mult rosu si galben ![]() rosusigalben1fk.th.jpg Si un vulcan (stins, fireste) din Gutai (am umblat putin la contrast) ... asta asa, ca sa pun si un peisaj: vulcan0yg.th.jpg Gata! |
--------------------
.
.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.765 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Momentam ma gandeam sa cumpar un A520. Dar, daca voi continuati cu lauda despre A610, ma faceti sa imi schimba parerea.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
laur |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 8 July 02 From: Iasi ![]() |
Ce parere aveti de Canon Ixus 40 ?
|
--------------------
Peugeot
206 1,4 HDI
- . "parerea mea"
|
|
klaus |
![]()
|
1. Pt Liviu: asa e mai bine. Nu de alta, dar toate aparatele digitale pe care le cunosc au tendinta de a satura prea tare culoarea rosie, si lasai o impresie gresita asupra apratului
![]() 2. Pt. Ironick: Eu zic sa ti-o schimbi. 610 merita mai mult. Parerea mea. 3. Pt. Laur: nu e cine stie ce, dar e mic, discret, elegant, nu te pre tine bateria proprietara cine stie cat, dar scoate poze frumoase. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE(Cosmin CP @ 5 Jan 2006, 15:20) Pe mine ma intereseaza diferenta strict intre A610 si R817, daca imi puteti zice care este, si nu in general intre branduri. Daca cei ce au scris inaintea mea nu te-au lamurit, iti fac eu un rezumat: Canon A610 ESTE aparat foto, pe cind HP R817 NU ESTE aparat foto. Seamana doar cu asa ceva... ![]() ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
lungan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 961 Joined: 28 May 05 From: Focsani ![]() |
QUOTE(Andy_ACS @ 5 Jan 2006, 21:37) @lungan, de unde ai luat Canonul A 520? Daca ai timp scrie cateva din parerile tale (obiective). Si eu am citit destule despre aparate foto digitale (dar totusi nu ma pricep prea bine). Si pe mine m-ar tenta tot A520. Mai am de strans ceva bani... Poate se mai ieftineste in 2-3 luni Bafta! L-am luat de la cameredigitale.ro. Am oscilat intre un Canon A610 si modelul pe care mi l-am luat. Sunt multumit de aparat, este exact ceea ce-mi trebuie. Scoate fotografii in culori foarte frumoase si este usor de folosit de catre un incepator. De asemenea se poate fotografia facand setari manuale ale expunerii, deschiderii diafragmei etc, foarte utile unui utilizator avansat. O sa atasez cateva fotografii sa vezi ca parerile au fost obiective. ![]() |
--------------------
M3 - Kia Sportage
- Fiesta ST-Line Hybrid
2021 Drive carefully!
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
pentru cine vrea un review exceptional (dupa parerea mea) pentru foarte multe modele de aparate foto digitale: www.digitalcamerainfo.com
(contine multe teste obiective, nu e doar parerea unui gigel -> de ex. va arata si cati dintre megapixelii aia cu care se lauda producatorul sunt folositi in realitate, in poze). |
--------------------
Renault
Grand Scenic
- B.00.XXX
2008 It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
spiridus |
![]()
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 26 January 06 ![]() |
salutare!
am si eu nevoie de un sfat, am o dilema legata de urmatorul aparat (acum am un nikon coolpix 3200)... intre canon s2 si nikon 5700, ce ar trebui sa iau? merci frumos |
--------------------
Daewoo
Matiz
- B25BUF
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Ca posesor de S2 iti recomand calduros S2-ul!
Intre cele 2 aparate exista o diferenta de 2 ani si 1/2, ceea ce inseamna destul de mult in termeni de camere digitale! La s2 ai in primul rand stabilizarea imaginii, pe langa zoom-ul mai puternic (asta din urma nu e un avantaj in sine, though). Ai un procesor mai rapid, considerabil mai rapid. Deci as recomanda canonul. Mai presus de toate, incearca-le pe amandoua si apoi decide-te! |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
- Bsiceva...
2006/7 Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
spiridus |
![]()
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 26 January 06 ![]() |
Merci frumos de indicatii... ai idee daca / unde as putea sa le incerc la noi? Nu-mi dau seama cum stau cu rezolutia? O sa incerc oricum sa il aduc de afara, ca pe-aici sunt cam scumpe din cate vad...
|
--------------------
Daewoo
Matiz
- B25BUF
|
|
trf |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 6 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Poti sa iei in considerare si un Sony DSC H1...ca iesi mai ieftin decat S2-ul, iar diferenta mare nu e. Eu am luat unul din state cu 360$, nou, pe cand Canon S2 n-am gasit sub 450$...iar de diferenta dintre ele iti mai iei un card de 512, geanta, trepied.
...oricum multa bafta ...oricare ar fi alegerea! |
--------------------
Dacia
Logan
- B - 81 - T R F
2004 Preference 1.4
|
|
klaus |
![]()
|
Usor off-topic:
Minolta se retrage din domeniul camerelor digitale, divizia ei trecand la Sony http://www.dpreview.com/news/0601/06011901...aminoltaout.asp |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.259 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Adevar grait-ai.... R.I.P
![]() Asta nu unseamna ca SONY va face camer emai bune....! |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe
- XX-B-XXX
2004 / 2019/2008 #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
db |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 24 June 03 ![]() |
As avea nevoie si eu de un sfat.
Am nevoie de un point and shoot care care sa fie usor de carat si sa scoata poze bune. Dupa ce m-am documentat am ajuns la urmatoarea dilema: A610 sau Ixus 750? Stiu ca nu au acelasi numar de pixeli dar ma intereseaza o imagine buna. |
--------------------
Renault
Megane
2000 Coupe
|
|
klaus |
![]()
|
Usor de carat si poze chiar bunicele: ixusul (cu baterie proprietara)
A610 e mai complicat oleaca, dar are niste posibilitati mai largi de reglaj |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
db |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 24 June 03 ![]() |
A610 are in plus:
4x optical zoom in loc de 3x Manual focus Apperture priority Shutter priority 8 white balance modes in loc de 5 Macro este 1cm in loc de 5cm Dpdv calitatea pozei: ambele au acelasi senzor ceea ce inseamna ca Ixus are zgomot mai mare? mai multi pixeli in aceeasi suprafata. |
--------------------
Renault
Megane
2000 Coupe
|
|
lungan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 961 Joined: 28 May 05 From: Focsani ![]() |
QUOTE(Liviu @ 6 Jan 2006, 15:50) Ei ... acum sa ii vad pe cei care pot face asta cu 4MP. Si nu e vorba numai de crop ... se pot face multe alte smecherii cu o rezolutie mare ... Sa inteleg ca tu faci poza dupa care te apuci si tai din ea anumite chestii? Era mai bine sa folosesti toti cei 6 MP facand o fotografie de aproape, decat sa faci fotografia de la 'spe metri, dupa care sa faci crop. Cu o camera de 4 MP puteai sa faci lejer fotografii la o rezolutie mai mare decat decupajele postate de tine. |
--------------------
M3 - Kia Sportage
- Fiesta ST-Line Hybrid
2021 Drive carefully!
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
QUOTE(db @ 27 Jan 2006, 14:27) As avea nevoie si eu de un sfat. Am nevoie de un point and shoot care care sa fie usor de carat si sa scoata poze bune. Dupa ce m-am documentat am ajuns la urmatoarea dilema: A610 sau Ixus 750? Stiu ca nu au acelasi numar de pixeli dar ma intereseaza o imagine buna. Fiecare are avantaje si dezavantaje: Ixus: foarte mic (eu il tin in buzunarul de la blugi), foarte usor de folosit, poze de calitate buna. A610: un sistem optic mai performant, functii in plus, totusi si el foarte usor de folosit daca e pus pe auto. Parerea mea: daca il vrei pentru poze de familie si il vei folosi mai mult pe automat, iti recomand Ixus; daca vrei sa faci poze mai deosebite (iti place sa te joci la setari etc.) dar sa fie si usor de folosit si nu te deranjeaza ca nu iti intra in buzunar, atunci e mai bun A610. Rezolutia: daca nu scoti print-uri ami mari de 10/15 nu cred ca vei avea vreodata nevoie de mai mult de 4MP, chiar daca faci crop...acum depinde si cat pastrezi din poza... La capitolul zgomot, e posibil ca la Ixus sa fie un pic mai mare, insa oricum nu e deranjant. Baterie: A610 tine mai mult, insa si cu Ixus-ul faci cam 2-300 de poze la o incarcare, in functie de cat folosesti blitz-ul si lcd-ul. Concluzia: P&S mic = Ixus. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
Liviu |
![]()
|
QUOTE(lungan @ 27 Jan 2006, 15:15) Sa inteleg ca tu faci poza dupa care te apuci si tai din ea anumite chestii? Era mai bine sa folosesti toti cei 6 MP facand o fotografie de aproape, decat sa faci fotografia de la 'spe metri, dupa care sa faci crop. Cu o camera de 4 MP puteai sa faci lejer fotografii la o rezolutie mai mare decat decupajele postate de tine. In primul rand sunt 7.2 MP ![]() In al doilea rand, nici macar profesiostii nu folosesc pozele incadrate cu aparatul foto. Poate mai vrei sa faci o reincadrare, poate subiectul principal nu e in pozitia ideala .. poate vrei sa "elimini" o persoana din fotografie ... etc, etc, etc ....... Si acum despre crop. Ca sa vezi pe computer o poza fara sa iasa in evidenta compresie si alte minuni ai nevoie de cel putin 2MP (1600x1200). Tot asta este si rezolutia minima pentru a face un print frumos (poza pe hartie 9x13). Pai daca te apuci sa faci crop din 3.2 MP sau din 4 MP nu prea ai mult loc de manevra. De asta am spus ca se pot face multe lucruri cu o rezolutie mare. Acum e evident ca nu poti compara un 2MP cu 4MP .. de aceea aparatul tau scoate poze altfel comparate cu crop-urile mele .. dar uita-te putin la poza originala si la crop-uri ... poti face asta cu 4 MP ? Caci despre asta era discutia. Dezavantajul e costul aparatelor de rezolutie mare si spatiul ocupat de fotografii. Aparatul meu scoate (la rezoluti/calitate maxime) un JPG de 3.2-3.5 MB iar in format RAW de cca 8 -10 MB. |
--------------------
.
.
|
|
alx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.001 Joined: 11 March 04 From: Bucuresti, Berceni ![]() |
Liviu, vreau sa te contrazic putin. Nu spun ca nu se poate folosi o rezolutie mai mare dar cazurile in care un om obisnuit o foloseste sunt extrem de rare. Tu, de ex, nu esti un user obisnuit deoarece ti-a luat aparat din seria almost-profi si a dat o tona de bani pe el. In acelasi timp ai dat si o tona de bani pe stocare (carduri, cd/dvd) si chiar poate si backup (hard portabil, pack-uri de accu separati).
Dar pt userul obisnuit (eu, de ex) mai mult de 2 mp sunt inutili. De ce? De pe 2mp se scoate a4 excelent (am dovada, ti-o pot arata) intr-un lab foto nu pe imprimanta, pozele incap pe monitor destul de bine si nu ocupa mult spatiu. Eu am aparat de 3mp si fac 98% din poze pe 2mp si rar, foarte rar, in 3mp. |
--------------------
Mitsubishi
Outlander 1
- varies
2.0 benzina Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet... |
|
Liviu |
![]()
|
Cu riscul de a declansa putin de off-topic: Unde m-ai contrazis ? ..
Eu vad ca mi-ai dat dreptate ![]() |
--------------------
.
.
|
|
yO_ |
![]()
|
![]() Membru Dacia Felix Group: Members Posts: 528 Joined: 1 January 06 From: Târgoviște & Besançon ![]() |
Eu am un 'batran' A60 cu 2Mpixeli, de atunci sunt fan Canon. Si acum sunt multumit de el, dupa aproape 10000 de fotografii merge perfect. Atentie totusi sa nu va luati aparat cu acumulatoare speciale cum e Ixus (cel putin alea vechi) - sunt scumpe si greu de gasit.
|
--------------------
DACIA
LOGAN
- DB-05-SLE
2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat. Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
|
|
alx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.001 Joined: 11 March 04 From: Bucuresti, Berceni ![]() |
Pai te-am contrazis avand in vedere titlul topicului (nu suntem pe D-SLR) si avand in vedere publicul caruia i se adreseaza gama de ap foto compacte. Pt acestia, o rezolutie mai mare de 2Mp nu inseamna decat: Bani in plus pe aparat, Bani in plus pe memorie, Bani in plus pe stocare definitiva. Asta fara a se castiga ceva real si folosibil. Just my 50 cents...
|
--------------------
Mitsubishi
Outlander 1
- varies
2.0 benzina Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet... |
|
lungan |
![]()
|
QUOTE(Liviu @ 28 Jan 2006, 16:16) In primul rand sunt 7.2 MP ![]() In al doilea rand, nici macar profesiostii nu folosesc pozele incadrate cu aparatul foto. .... Pai daca te apuci sa faci crop din 3.2 MP sau din 4 MP nu prea ai mult loc de manevra. De asta am spus ca se pot face multe lucruri cu o rezolutie mare. Acum e evident ca nu poti compara un 2MP cu 4MP .. de aceea aparatul tau scoate poze altfel comparate cu crop-urile mele .. dar uita-te putin la poza originala si la crop-uri ... poti face asta cu 4 MP ? Caci despre asta era discutia. Dezavantajul e costul aparatelor de rezolutie mare si spatiul ocupat de fotografii. Aparatul meu scoate (la rezoluti/calitate maxime) un JPG de 3.2-3.5 MB iar in format RAW de cca 8 -10 MB. Asta cu profesionistii care isi iau aparate foto de 7 MP, incadreaza subiectul intr-un colt, dupa care fac crop, n-o prea cred. Nu are rost sa-ti iei un aparat foto la 7 MP, dupa care sa faci crop-uri la 4 MP. Mai bine iti iei un aparat la 4 Mp si incadrezi corect ceea ce vrei sa fotografiezi. |
--------------------
M3 - Kia Sportage
- Fiesta ST-Line Hybrid
2021 Drive carefully!
|
|
Liviu |
![]()
|
QUOTE(alx @ 29 Jan 2006, 12:11) Pai te-am contrazis avand in vedere titlul topicului (nu suntem pe D-SLR) si avand in vedere publicul caruia i se adreseaza gama de ap foto compacte. Pt acestia, o rezolutie mai mare de 2Mp nu inseamna decat: Bani in plus pe aparat, Bani in plus pe memorie, Bani in plus pe stocare definitiva. Asta fara a se castiga ceva real si folosibil. Just my 50 cents... Eu port discutii aici, la NON-DSLR pentru ca eu detin un aparat compact .. Canon G6 este high-end-ul de la aparatele COMPACTE de la canon (nu e nici macar "DSLR-like"). Este (daca vrei) un A95/A620 mai evoluat putin (putin mai mult) la lentile, CCD, controale manuale. Cat despre partea cu banii cheltuiti pe aparat/accesorii .. asta tine doar de cat de mult iti doresti sa faci fotografii BUNE ! QUOTE(lungan @ 29 Jan 2006, 16:31) Asta cu profesionistii care isi iau aparate foto de 7 MP, incadreaza subiectul intr-un colt, dupa care fac crop, n-o prea cred. In cazul asta trebuie sa te documentezi ... inca nu am vazut NICI UNUL din astia "pro" care sa pastreze macar o poza nealterata. Eu nu sunt pro. Fac de multe ori incadrari aiurea. Cred ca procentul de poze reusite "din prima" este de cel mult 10% in cazul meu (cand zic reusite ma refer la poze fara cusur de incadrare, umbre, lumini, contrast .. etc). Asta inseamna ca ar trebui sa sterg restul de 90% din poze ? .. Asa, prin crop/resize la care adaugi manevre de contrast, saturatie, luminozitate, claritate, si multe alte efecte, se pot recupera mai mult de jumatate din cele 90 de procente nereusite. "parera mea !" (fara "hic" ca nu beau ![]() QUOTE(lungan @ 29 Jan 2006, 16:31) Nu are rost sa-ti iei un aparat foto la 7 MP, dupa care sa faci crop-uri la 4 MP. Mai bine iti iei un aparat la 4 Mp si incadrezi corect ceea ce vrei sa fotografiezi. La faza asta m-ai lasat perplex. Spune-mi tu (deci e o discutie in contradictoriu, sa nu se considere ca vreau sa ma cert cu tine ![]() Dupa cum s-a mai spus, un 2 MP e suficient pentru printuri "home use". Atunci de ce se cheltui bani multi pentru rezolutii mari ? Raspunde-ti la intrebarile astea inainte sa spui ca nu are rost ... Eu nu spun ca detin adevarul absolut si irefutabil in domeniul foto .. dar pana nu imi argumenteaza cineva "de ce" e altfel decat stiu eu, nu pot sa ma orientez pe acea directie. |
--------------------
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 03:18 |