DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

92 Pages « < 21 22 23 24 25 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Sfaturi camere foto digitale COMPACTE, care NU sint dSLR

Liviu
post 8 Mar 2006, 17:40
Post #661

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Pai la un aparat foto (indiferent de care) trebuie sa te uiti dupa cateva caracteristici :

1. ISO minim/maxim : ISO mic = claritate mare a imaginii, zgomot redus DAR sensibilitate mica (ma refer la sensibilitatea la lumina). ISO mare = sensibiliatte mare, zgomot mult, claritate mai mica a imaginii. Important este sa aiba un iso mare cat mai mare si mai nezgomotos smile.gif.
2. Deschiderea diafragmei minim/maxim: CU cat deschiderea este mai mare cu atat poate ajunge mai multa lumina la film/senzor => timpi de expunere mai mici => se pot lua night shot-uri mai usor. Dezavantaz, adancimea de camp. Cu o diafragma cu deschidere mare toate obiectele in afara zinei de focalizare apar defocalizate (campul focal este foarte mic). Cu o deschidere mica, ai un camp de focalizare din ce in ce mai mare dar asta inseamna implicit lumina mai putina, timpi de expunere mai mari. Aici intra si aberatiile cromatice ale lentilelor care se reduc odata cu inchiderea diafragmei ... e o poveste lunga smile.gif. Aici se cauta aparate/obiective cu o deschidere cat mai mare a diafragmei dar in acelasi timp cu aberatii cat mai mici.
3. Distanta focala in echivalent 35mm. Asta determina intr-un fel zoom-ul aparatului. O focala de 35 ar insemna un zoom de 1:1. O focala de 18 (de exemplu) ar insemna un wide angle pe cand una 350 ar insemna un zoom optic de 10x. Idealul la point and shoot ar fi sa fie scala cat mai mare, dar incepand de la valori subunitare (un 18 ca minim ar fi absolut superb, dar mi-e teama ca numai SLR-urile ofera asa ceva).
4. Shutter lag (intarzierea din momentul cand apesi pe buton si pana se face poza) : e indicat sa fie cat mai mic
5. Posibilitatea de a atasa un flash extern. Ca sa poti face poze de interior si sa mai si iasa corect expuse smile.gif.

Sunt foarte multe lucruri de povestit despre caracteristicile unui aparat foto. Ideea e sa stii sa le combini in mod manual astfel incat sa iti iasa ceea ce doresti.

In cazul in care faci poze numai apasand pe buton, adica in mod full automat , se recomanda un point and shoot cat mai performant.

S2IS este o alegere foarte buna. Mai ales ca iti ofera si posibilitatea de reglaje manuale. Pacat ca nu are posibilitatea de a-i pune flash extern.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vis-a-vis
post 8 Mar 2006, 17:47
Post #662

DaciaClubber

Group: Members
From: Bucuresti

Sarumana! M-am dumirit cat de cat.

Am gasit si S3 IS, dar pretul estimativ este undeva la 500$, sare din buget biggrin.gif

This post has been edited by vis-a-vis: 8 Mar 2006, 17:51

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
MariusI
post 8 Mar 2006, 20:05
Post #663

Membru autentic

Daca nu te deranjeaza sa mergi cu un aparat ceva mai voluminos dupa tine, S2IS cred ca e o alegere foarte buna, acopera o plaja larga de situatii. Pe amazon.com e 380 inclusiv un card de 256 MB sau 350 la beachcamera.com.

Daca vrei ceva mai mic, iti recomand un A610, este aparatul pe care vreau eu sa-l iau acum in asteptarea lui S3IS, pretul e in jur de 220.

Deci sugestia mea ar fi asa :
- esti dispus sa folosesti o camera ceva mai mare, ai nevoie de zoom + IS, esti dispus sa accepti unele aberatii cromatice / purple fringing / softness : go for S2IS

- vrei o camera mai portabila, fara superzoom / IS, cu lentile ceva mai clare si cu un senzor mai mare (zgomot mai mic la ISO mare), ia a610

--------------------
Solenza Scala
Dixit.
+
klaus
post 8 Mar 2006, 22:59
Post #664

步步

Group: Moderatori

Ca opinie personala, nu recomand g6 fata de s2. Doar si pentru digicul II care-i lipseste lui g6

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
MariusI
post 9 Mar 2006, 00:49
Post #665

Membru autentic

Nici eu nu recomand G6. As recomanda in schimb un Pro1, dar depaseste lejer bugetul..

--------------------
Solenza Scala
Dixit.
+
Liviu
post 9 Mar 2006, 13:12
Post #666

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Marius, pur ca point and shoot, S2 ar fi o alegere mai buna decat G6.
Dar ca high-end al compactelor, de la care ai pretentii , intre G6 si Pro1 clar G6-le e peste Pro1. Uita-te peste niste review-uri profesionale, nu ma asculta pe mine.

Eu am vrut sa imi iau Pro1 dar am renuntat din cateva motive clare:
1. purple firing
2. vigneting
3. nu are AF assist lamp
4. inelul de focuz/zoom e unul digital, cu impulsuri (are aceeasi manevrabilitate ca si butoanele +/-)
5. CCD zgomotos
6. Apertura maxima F2.4 - F3.5 (G6 are F2.0 - F3.0)

SI G6-le are multe neajunsuri (principalul fiind procesorul grafic) dar nu despre asta discutam acum.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
vis-a-vis
post 9 Mar 2006, 13:26
Post #667

DaciaClubber

Pana la urma alegerea mea e si de ordin estetic.

Cea mai mare parte din timp, o sa fie la o persoana de sex feminin si aspectul lui S2 IS i se potriveste cel mai bine. Oricum, cautam ceva cat de cat compact dar si performant in acelasi timp.
Despre calitatea pozelor, pentru un ochi neavizat, diferentele sunt mici.

Va intreb pe voi, chiar merita sa platesc aproape inca o data in plus pentru detalii?

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
MariusI
post 9 Mar 2006, 14:26
Post #668

Membru autentic

Estetic ?? 173.gif Ok, no comment...de fapt comment: vezi ca are Canon niste modele colorate, seria SD, nu mai stiu exact ..

Liviu, eu am recomandat Pro1 pentru ca e singurul aparat cu obiectiv fix de la Canon care are lentila seria "L", are senzor de 2/3" si wide de la 28mm. Dupa parerea mea Pro1 reprezinta in sine o clasa de aparat foto (nu cred ca mai exista altul similar). G6 e o camera buna, dar dupa parerea mea cea mai reusita din seria a fost G3, dupa aceea calitatea a scazut oarecum..
In fine, date fiind noile 'cerinte' cred ca suntem total off cu recomandarile smile.gif

This post has been edited by MariusI: 9 Mar 2006, 14:36

--------------------
Solenza Scala
Dixit.
+
vis-a-vis
post 9 Mar 2006, 15:39
Post #669

DaciaClubber

QUOTE(MariusI @ 9 Mar 2006, 14:26)
Estetic ??  173.gif Ok, no comment...de fapt comment: vezi ca are Canon niste modele colorate, seria SD, nu mai stiu exact  ..
*

Asta e cumva un ton arogant de superioritate?

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
MoneyTalks
post 9 Mar 2006, 15:57
Post #670

-

From: Ireland

QUOTE(vis-a-vis @ 9 Mar 2006, 12:26)
Va intreb pe voi, chiar merita sa platesc aproape inca o data in plus pentru detalii?
*

DA, merita sa platesti.

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
MariusI
post 9 Mar 2006, 16:31
Post #671

Membru autentic

QUOTE(vis-a-vis @ 9 Mar 2006, 15:39)
Asta e cumva un ton arogant de superioritate?
*

Nu, e un ton putin ironic...aparatul foto nu e exact un obiect de fashion, ce e important la el este performanta, pentru ea platesti. Cand vii sa ceri parerea cuiva pe un topic dedicat aparatlor foto se presupune ca vrei sa stii ce fel de poze face si vrei sa afli care e alegerea potrivita din punctul asta de vedere, nu daca se asorteaza cu un anumit pulover ..

Nu am vrut sa te ofensez in vreun fel, doar ca poate ai pus intrebarea in locul gresit.

Iar aparatele de care ti-am spus chiar exista.

--------------------
Solenza Scala
Dixit.
+
vis-a-vis
post 9 Mar 2006, 16:44
Post #672

DaciaClubber

Am aflat pareri competente de la persoane care au respectul meu si al multora de pe forum.

Daca nu ma pricep, nu inseamna ca-s idiot. Am intrebat, pentru ca vreau sa invat de la cei care stiu mult mai multe despre acest lucru. Si nu stiu ce e gresit in a alege din punct de vedere al designului.
Tu pur si simplu doar te-ai bagat in discutie si ai aruncat o parere nu tocmai la obiect.
Dar asta nu e treaba mea si aici am incheiat discutia cu tine si-ti urez o viata fericita.

Multumesc celor care au avut rabdare cu un novice.

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
driverx
post 9 Mar 2006, 16:56
Post #673

--- Membru cu ralanti ---

vis-a-vis

Ce vrei? Daca vrei poze pentru tort si zambetul nevestei, ia un point and shoot fain (eu era sa iau Canon A610). Daca nu vrei mai mult de atat, nu te uita la SLR-uri sau SLR like-uri (gen S1 S2). Daca vrei sa te joci dea fotografia, atunci te poti uita si la astea, dar ai dezavantajele dimensiunilor si a greutatii acestor aparate, care in viitor iti vor crea o lene sa plimbi aparatul cu tine pentru diverse ocazii

Eu am stat sa aleg intre Canon A610 si Fuji S5600, si am optat pentru Fuji S5600. Poate o sa fie momente in care o sa regret dimensiunile lui, dar in rest nu se compara cel putin la handling cu orice alta sapuniera.

Deci...intrebarea e serioasa....ce vrei?

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
vis-a-vis
post 9 Mar 2006, 17:01
Post #674

DaciaClubber

Pai am raspuns, Canon S2 IS. Performante bune pe o structura destul de compacta si un design placut.
Sper sa fi facut alegerea cea mai buna.
Comanda deja e data, astept sa-mi gaseasca persoana un pret cat mai bun si sa mi-l trimita.

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
IRONICK
post 9 Mar 2006, 17:09
Post #675

-

From: Romania

Fuji S560 Zoom optic 10x (oare ?) echivalent 38-380mm f3.2-3.5 ?

--------------------
CUGIR Albalux 11 - B-11-LUX 1982
+
driverx
post 9 Mar 2006, 17:22
Post #676

Bullshit

Nu stiu de unde ai luat aia, dar chiar are 10x si F este F3.2 - F8, in 1/3 EV increments

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
MoneyTalks
post 9 Mar 2006, 20:08
Post #677

-

From: Ireland

QUOTE(driverx @ 9 Mar 2006, 16:22)
are 10x si F este F3.2 - F8, in 1/3 EV increments
*

Poate imi traduci si mie cum vine aia "F3.2-F8 in 1/3 EV increments"... blink.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
trf
post 9 Mar 2006, 23:25
Post #678

Membru incepator

Poate omul a vrut sa scrie "excrements"....sau poate era vorba de "exposure compesation" de la -2EV la +2EV cu pasul de 1/3EV...

--------------------
Dacia Logan - B - 81 - T R F 2004 Preference 1.4
+
maddan
post 14 Mar 2006, 16:54
Post #679

Speedy Gonzales

Desi am impresia ca vin cam tarziu, ca posesor de S2IS pot spune asa:

1. Pentru ce vrea vis-a-vis, e mai bun S2IS-ul decat G6, pentru ca G6-le este mai orientat catre pasionatii de fotografie, pe cand S2IS-ul e mai usor de folosit si mai user friendly.

2. Mai bun decat S2IS-ul ar fi fost A610-le, in primul rand datorita dimensiunilor sale. Vis-a-vis, desi ai dat comanda, nu uita ca S2IS-ul nu e chiar o camera de mici dimensiuni. Iar zoom-ul sau este ff util, insa nu in toate cazurile...

Oricum, una peste alta, S2IS-ul este una dintre cele mai bune compacte produse de Canon, si sunt cumplit de mirat ca s-au grabit sa mai inghesuiasca inca un MP pe acelasi CCD.... >> klaus, tocmai din acest motiv eu nu m-as grabi sa cumpar un S3IS, sunt convins ca are aberatiile cromatice mai mari, la fel si zgomotul pe imagine...

Cat despre zgomot pe imagine si aberatii cromatice la S2IS... iata doua exemple, la 100%, ISO 200 la cel din camera.

Pe monitor, micsorata la dimensiunea 1024X768, sau pe hartie chiar si pe un A3, nici zgomotul nici aberatiile cromatice nu se vad, sau daca se disting, nu deranjeaza...

Attached thumbnail(s)
aberatii.jpg ( Size: 23.23k ) Number of downloads: 44
detaliu100.jpg ( Size: 76.65k ) Number of downloads: 46

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... - Bsiceva... 2006/7
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
driverx
post 14 Mar 2006, 17:09
Post #680

QUOTE(MoneyTalks @ 9 Mar 2006, 20:08)
Poate imi traduci si mie cum vine aia "F3.2-F8 in 1/3 EV increments"... blink.gif
*

Mda..intradevar ciudat. Am dat copy/paste de pe un sait. Dar nici nu ma stresez prea tare, ca pe alt sait gasesc alte date 10412898.gif 183.gif

Ca sa nu iti mai zic ca F este de la 3.2 la 9 nu la 8, desi am inteles ca 9 nu ar fi standard....

maddan, nu vreau sa te jignesc, dar eu sper ca pozele alea sunt rezultatul unui setup prost al aparatului (ISO prea mare, expunere bla bla) si nu aia e calitatea Canon-ului. E FUUUULLL de zgomot mai ales poza a doua. Ca sa nu mai zic ca prima e prajita rau.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
maddan
post 14 Mar 2006, 17:52
Post #681

Speedy Gonzales

driverx, te cam grabesti... tongue.gif

Pozele sunt cropuri la 100%, ambele experimente duse la extrem pentru a vedea aberatiile cromatice si zgomotul pe imagine. ISO-ul din poza intunecata este pe auto, dar arata la fel si la ISO 200.

Daca vrei poze, ai aici exemple de poze normale... Sunt reduse ca dimensiuni din PSP, din motive de spatiu pe server.

Poza cu luna este tot un crop la 100% dintr-o poza facuta la 5Mp, pe manual, ISO 200, 1/250s. Dupa cate vezi, nu exista nici un fel de zgomot pe cerul de noapte.

Ca o remarca, lentilele de pe Canon S2IS sunt surprinzator de bune, chiar si in contralumina puternica. Iar IS-ul ajuta magnific - poza cu luna este luata doar prin sprijinirea camerei si declansarea cu mana (un mare minus, lipsa telecomenzii incluse), ceea ce ar fi dus in mod normal la blur.

This post has been edited by maddan: 14 Mar 2006, 17:59

Attached thumbnail(s)
frunze.jpg ( Size: 253.57k ) Number of downloads: 35
mogos1.jpg ( Size: 72.37k ) Number of downloads: 34
sun.jpg ( Size: 102.77k ) Number of downloads: 46
scaun.jpg ( Size: 120.33k ) Number of downloads: 39
luna1.jpg ( Size: 19.45k ) Number of downloads: 47

--------------------
+
driverx
post 14 Mar 2006, 18:01
Post #682

Hehe...nu ma grabesc. smile.gif Nus de ce am inteles cum ca prin acele poze incercai sa scoti in evidenta calitatile aparatului. Trageam doar niste concluzii pe baza a ce am vazut. Intradevar noile poze is altceva.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
vis-a-vis
post 14 Mar 2006, 18:37
Post #683

DaciaClubber

maddan, am zis ca sa fie cat de cat compacta... de exemplu, ce are driver x mi se pare mult prea mare.

Puteti explica ce e ala "zgomot" si detalia care sunt aberatiile cromatice din pozele prezentate? (eu sunt si discromat biggrin.gif )

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
maddan
post 14 Mar 2006, 20:03
Post #684

Speedy Gonzales

vis-a-vis, camera e compacta, dar nu iti va incapea in buzunar... asta e sigur! smile.gif

"Zgomot" pe imagine: vezi primul crop cu acel cos de nuiele. Vezi miile de punctulete de toate culorile din fundal? Ala e zgomotul. Cu cat ingramadesc mai multi Mp pe un senzor CCD de aceleasi dimensiuni, cu atat zgomotul respectiv e mai mare (de obicei). Acest zgomot (noise) nu deranjeaza la pozele vizualizate in mod normal pe monitor si nici in printurile de pana la A4. Daca vrei sa faci un A3 insa (un mic afis), el incepe sa se vada.

"Aberatii cromatice" - remarca te rog violetul tip neon ce "imbraca" marginile formei de piatra (tot in primele cropuri). Acele dungi violete sunt aberatiile cromatice, care apar de obicei in jurul corpurilor aflate in lumina puternica. Si aceasta problema nu afecteaza pozele vazute la dimensiuni "normale" - ca dovada ca nu este detectabil cu ochiul liber in pozele puse de mine in al doilea mesaj.

Depinde deci ce doresti de la o camera. Pentru uzul normal, obisnuit, day-by-day, Canonul S2IS nu are probleme prea mari cu zgomotul si cu aberatiile cromatice.

Daca vrei mai mult, upgradezi la Rebel 350D tongue.gif

--------------------
+
vis-a-vis
post 14 Mar 2006, 20:13
Post #685

DaciaClubber

Ala chiar merita sa-l cari dupa tine, dar si buget pe masura.

La accesorii, apare chestia asta: s2is-04-001.jpg la ce-i buna si ce face ea?

This post has been edited by vis-a-vis: 14 Mar 2006, 20:14

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
maddan
post 14 Mar 2006, 21:06
Post #686

Speedy Gonzales

Dupa cate scrie pe el, este un convertor pt wide angle, care permite sa ai un unghi mai cuprinzator... sa zicem ca poti face panorame mai late..., cu aparatoare contra soarelui, nu am timp acum sa caut.

La 12x zoom, crede-ma ca nu prea o sa ai nevoie de inca un tele biggrin.gif

This post has been edited by maddan: 14 Mar 2006, 21:07

--------------------
+
tomlee
post 26 Mar 2006, 20:16
Post #687

Membru incepator

dar voua v-ar place sa aveti o camera cu un editor foto incorporat (gen photoshop) si sa prelucrati astfel imagini direct pe display?

--------------------
Dacia SLZ - B 32 BIT
+
bogdanescu
post 26 Mar 2006, 22:47
Post #688

Membru

QUOTE(Liviu @ 8 Mar 2006, 19:40)
S2IS este o alegere foarte buna. Mai ales ca iti ofera si posibilitatea de reglaje manuale. Pacat ca nu are posibilitatea de a-i pune flash extern.
*

ba, teoretic, se poate insa nu stiu cit de eficient e:
http://www.clubmac.com/clubmac/shop/detail~dpno~561644.asp
http://www.digitalcamerawarehouse.com.au/prod1714.htm

QUOTE(tomlee @ 26 Mar 2006, 22:16)
dar voua v-ar place sa aveti o camera cu un editor foto incorporat (gen photoshop) si sa prelucrati astfel imagini direct pe display?
*

poate doar daca lcd-ul camerei ar fi macar de 19"... biggrin.gif
serios vorbind e imposibil sa prelucrezi o imagine de 5 megapixeli pe un lcd de citeva sute de mii si oricum cred e imposibil de icorporat un soft asa complex intr-o camera foto, poate doar ceva de genul crop, culori, luminozitate, chestii simple (s2-ul, ca tot se vorbeste de el, stie sa roteasca imaginea).
sint niste imprimante de la hp cu care poti sa editezi pozele inainde de a le printa, dar nu m-am jucat cu ele ca sa-ti spun cit de bune sint.
http://search.hp.com/query.html?cc=us&lang...mart+8250&la=en

--------------------
renault megane 2.2 sedan 1.5dci 80cp 2006
+
Andy_ACS
post 27 Apr 2006, 12:18
Post #689

Yes, I'm not!

From: Craiova

Salut! Mi-am dorit de mai mult timp sa imi cumpar un Canon A520, dar din diverse motive nu s-a mai intamplat. Acum vad ca a aparut A530. Are procesor digic 2 si 5 mp. Daca imi poate spune cineva cam ce impresii are despre a 530, am gasit la 7.2 mil. Ce are in plus si in minus fata de a520?
Multumesc!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
klaus
post 27 Apr 2006, 12:34
Post #690

步步

Group: Moderatori

A530 are acelasi senzor ca si A520 (deci s-ar putea sa fie mai zgomotos pe imagine, sau sa aiba o prelucrare pentru reducerea zgomotului mai mare)
A530 are si sensibilitatea de 800 (care are f. mult zgomot de fond de altfel...)
La A530 nu poti monta lentila adaptoare (ma indoiesc ca ai folosi o astfel de functie)
A530 are o reducere la rezolutia displayului (la aceeasi dimensiune cu cel de la A520, are pixeli mai putini)

Insa crede-ma pe cuvand ca DIGIC-ul II face toti banii fata de DIGIC I (viteza focusare, zgomot fond si oarecum culori).

Iti recomand cu caldura A530

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
92 Pages « < 21 22 23 24 25 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th July 2025 - 19:17
Forum Renault