Despre PC-uri, Orice "probleme"
![]() ![]() ![]() |
Despre PC-uri, Orice "probleme"
DragosP |
![]()
|
||
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
||
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|||
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
regional settings-ul e identic configurat pe ambel windowsuri?
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Da, evident că de acolo i se trage; bine, nu e numai aia, când începe să lucreze, stresând la greu proc-ul cu vreo 3 thread-uri, face la fel. Am pus setările ok și trece de faza respectivă, dar când dă de greu, clachează lamentabil.
Ideea e că și numai de la o excepție amărâtă se blochează de numai butonul reset îl scoate din rahat. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Windows Update mai da surprize din astea...
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
DragosP |
![]()
|
E vorba de o aplicație care rulează bine mersi pe un alt pc cu win98.
Aici e vorba de un pc nou, cu mb din 2015, care are instalat același win98. Și pe care softul ne vrea neam să ruleze. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
la win98 cam greu cu update-urile.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Daca poti, incearca sa bagi Win98 intr-o masina virtuala si sa-l rulezi de acolo. N-am o explicatie (nici nu-s de meserie), dar stiu pe cineva care a avut o problema asemanatoare si asa a scapat de ea.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
gabize |
![]()
|
Nu mai bine vorbești cu kinezu' să compileze driver-ele pentru linux?
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DragosP |
![]()
|
Exclus.
În ceea ce privește mașina virtuala, e și asta cam greu. Sistemul e un P3. Sistemul trebuie sa înlocuiască un pc din 2001 care pilotează o mașină unealta. Are o placa specializata care este pe ISA și care nu are (nici acum) drivere decât pentru win98. Ei, placi mai potente cu ISA se găsesc dar nema drivere de '98 pentru ele. Am găsit niște plăci, noi, la nixsys. Numai ca se pare ca am luat teapa: se comporta cum am zis. În plus, inclusiv niște teste din hiren boot se blochează. Acum l-am lăsat cu memtest. Sa vad ce zice și ala... |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
Azi n-ai altă treabă? Sau prezența ta la petrecere nu e esențială?
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DragosP |
![]()
|
Pai dacă nu merge mașina, de unde bani de petrecere?
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
Prin toamnă am reciclat o samă de PIII-uri. Cred că toate erau functionale.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
Wolfman |
![]()
|
![]() The Fastest Group: Members Posts: 483 Joined: 9 July 04 From: Murciélagos ![]() |
Am trei masini arhaice cu Debian, proprietarul aplicatiei instalate pe ele nu mai ofera suport asa ca in caz de hardware failure eram descoperit. Asa ca am pus pe o masina mai potenta ESXI 5.5, am virtualizat toate masinile vechi cu VMWARE converter, le-am facut cate un snapshot si acum stau linistit.
Poti face la fel cu masina aia cu '98, eventual pe un ESXI 4.0 daca n-ai resurse. This post has been edited by Wolfman: 11 Mar 2016, 16:04 |
--------------------
Opel
MOKKA X
1.4 T 2019 "Cu stinga nici cruce nu poti sa-ti faci, daramite sa conduci o tara!" Petre Tutea
|
|
DragosP |
![]()
|
Oameni buni... Are o placa specializata i/o, am serioase îndoieli în privința funcționarii sistemului într-o mașină virtuală.
Plus ca ar fi cam greu sa pun strungarul sa This post has been edited by DragosP: 11 Mar 2016, 16:38 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Daca zici ca sistemul se blocheaza si in Hiren, probabil este o problema hardware.
O varianta ar fi sa cumperi un sistem SH cu sloturi ISA. |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
DragosP |
![]()
|
Exact asta n-am vrut sa fac. Asta de care vorbesc e sistem nou-nouț...
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
Teoretic sistemul IO ar trebui sa functioneze fara probleme in masina virtuala.
Tocmai ma pregatesc sa fac vant la reciclat la un Dell PIII. Daca il vrei cado'... ![]() |
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021 Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999 Ex Dacia 1100, 1969 |
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Tocmai sistemul IO are probleme intr-o masina masina virtuala. Asta presupunand prin absurd ca ai fi in stare sa pasezi o placa ISA catre masina virtuala. Presupunand totodata ca ai putea gasi o masina fizica care sa aiba un slot ISA si sa poata rula un software de virtualizare.
This post has been edited by paul_p: 11 Mar 2016, 19:58 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
gabize |
![]()
|
Cum simulezi ISA in virtual machine???
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
paul_p |
![]()
|
Cu tupeu. Sau cu inocenta
![]() 11 Mar 2016, 20:11: QUOTE(DragosP @ 11 Mar 2016, 18:36) Ar cam trebui sa te grabesti, ca am aruncat o privire scurta la cei ce vand echipamente SH si nu am mai vazut nici un sistem care sa aiba sloturi ISA. This post has been edited by paul_p: 11 Mar 2016, 20:11 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
DragosP |
![]()
|
D'aia am luat nouă. Care, aparent, e cu bube-n cap.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
paul_p |
![]()
|
Ce chipset are placa? Intel sau Via?
|
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
DragosP |
![]()
|
Via. Păgubosa...
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
paul_p |
![]()
|
Probabil de la asta se trage instabilitatea. Via a fost cu probleme. Incearca sa-i pui toate driverele aferente chipset-ului, daca nu le-ai pus deja. Sau si mai bine cauti o placa cu chipset Intel. Windows-ul l-ai instalat clean sau l-ai transferat de pe celalalt PC?
This post has been edited by paul_p: 11 Mar 2016, 21:22 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.228 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(paul_p @ 11 Mar 2016, 21:16) Via a fost cu probleme. Incearca sa o altoiesti ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
DragosP |
![]()
|
Driverele sunt puse toate de pe site-ul nixsys. Placa e asta: http://www.nixsys.com/motherboards/nx370.html.
Windows-ul e pus curat, din kit. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
paul_p |
![]()
|
Avand in vedere ca deja ai incercat alt procesor, alta sursa, alta memorie si ca Windows-ul este instalat clean si ai si toate driver-ele instalate, nu mai ramane decat placa de baza.
Incearca sa gasesti una cu chipset Intel, chiar daca nu este noua. This post has been edited by paul_p: 11 Mar 2016, 23:24 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Da' o alta copie de Win98 ai incercat?
Desi daca ai zis ca face la fel si preos... This post has been edited by R19/16v: 12 Mar 2016, 00:17 |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
DragosP |
![]()
|
Și cu 64 și cu 128 și cu 256M face la fel.
În Hiren crapă în "Windows memory diagnostic". |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
Nu ai la dispoziție și alte module de memorie, diferite, cu alte latențe, poate e ceva incompatibilitate pe acolo.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 15:13 |