Despre PC-uri, Orice "probleme"
![]() ![]() ![]() |
Despre PC-uri, Orice "probleme"
gabize |
![]()
|
||
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
|
||
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|||
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Poti limita legatura VPN la nivel de server, fara acces in restul retelei.
Dar daca tot ai servere Windows, de ce nu folosesti BITS? Uite un exemplu aici: http://c-nergy.be/blog/?p=2538 This post has been edited by paul_p: 20 Mar 2016, 10:17 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Ca să rezum: fetepeul e cel mai putin sensibil la conexiuni proaste. Pentru că știe să astepte (teoretic infinit, practic conexiunea mea de vis reuseste să-l omoare) și să transfere orice, oricât, oricum. Nu metoda mă omoară. Ideea era simplă: cum pot relua procesul de copiere fără să o iau de la 0. Să verific ce e copiat OK și să continui din acel punct.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Rezumând, cel mai simplu: copiere secvențială a fișierelor, fiecare cu sesiune dedicată și cu un mecanism de verificare a dimensiunii transferate.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
gabize |
![]()
|
Asta intentionez, prima parte usor de realizat, ma documentez pentru a doua.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
La a doua parte e suficient sa generezi un md5sum la sfarsit si sa il compari cu originalul.
Pentru windows sunt utilitare de genul md5deep cred (nu am mai folosit de ceva vreme windows si sunt cam ruginit). 20 Mar 2016, 10:03: Oricum, parerea mea este ca cea mai buna metoda in conditiile tale este un vpn intre servere, strict, model TUN (nu TAP), ceea ce iti asigura un canal intre servere, izoland retelele din care acestea fac parte. De acolo mergi cu rsync. Asta iti asigura si securitatea conexiunii (FTP e necriptat) si izolarea serverelor. rsync va functiona oricand exista conexiune si conexiunea se va stabili de fiecare data cand ai internet ... gata ... This post has been edited by Liviu: 20 Mar 2016, 11:03 |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
gabize |
![]()
|
Prima încercare va fi cu ftp-ul (am 4 conexiuni, 3 functionează perfect, vreau, pe cât se poate, soluțiile să fie identice). La început o să stabilesc câte o conexiune pentru fiecare pachet în parte, cum zice și Markos. O să văd cum mă descurc cu feedback-ul.
În urmă cu ceva vreme am folosit synctoy, cred că o să încerc și cu el. Ideea e că ftp nu poate ce-am vrut eu (by default, fără artificii), așa că o iau pas cu pas, văd eu ce iese. Mulțam fain boieri d-voastră! |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
FTP e o solutie nepotrivita pentru conexiuni proaste. Mai ales daca mai intervine si un firewall pe traseu.
In primul rand FTP incearca sa ocupe toata banda disponibila, ceea ce in cazul unor conexiuni proaste duce de obicei la intreruperea conexiunii. In al doilea rand, in cazul unor transferuri de mari dimensiuni, un NAT sau un firewall vede ca canalul de control este in idle si poate decide sa-l inchida, ceea ce are ca efect intreruperea conexiunii, desi un transfer este in curs. HTTP este mai potrivit decat FTP pentru conexiuni proaste. |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
QUOTE(gabize @ 19 Mar 2016, 14:03) Iaca ce necaz am: Se ezicstă doo servere cu Win 2008 R2. Rețele diferite, nu merge NAT între ele. Conexiuni la WAN proaste. Am pe unul server FTP și de pe celălalt trebuie să transfer duminica gigi întregi. Cam 40, în creștere. Proces ce durează multe ore. Baiul e că e proastă conexiunea și tot cade. Degeaba fac muuuulte arhive mici, rar se transferă tot. Găsesc în loguri cum că "connection lost" și aia e. Baiul e că după ce aduc ditai baza de date, și restaurarea durează. Deci e musai să se realizeze automat, că e imposib să stea cineva să monitorizeze procesul 8-10 ore. Am setat timpii de așteptare pentru FTP pe infinit, degeaba. Exclus soluții ce implică software cu licențe sau gratuite doar pentru home use. Mă gândeam să pun o buclă cu ceva temporizări care să reia procesul de trimitere prin FTP. Cu, să zicem, 10 repetări. Dar problema e că nu știe fetepeul (sau nu știu eu) să verifice fișierele gata trimise și să nu le mai înlocuiască (skip), dar numai în cazul în care au mărimi identice, altfel risc să am la destinație informație viciată. Idei? Săr'na! openssh + winscp, sau orice alta combinatie server + client capabila sa ruleze pe ce ai tu si care implementeaza SFTP 5+ |
--------------------
*
*
*
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.487 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(gabize @ 20 Mar 2016, 10:39) Wget stie continue. Si se pare ca se gaseste si in forma pacatoasa (.exe ![]() Si atunci, ii dai wget -C -r(ecursive, nu pariez, vezi man) ftp://user@server:/path de md5deep ti-o zis deja liviu http://md5deep.sourceforge.net/ Mai instaleaza un server intermediar cu linucs si un hdd decent, pune owncloud pe el si sa se sincronizeze prin el ![]() Alta solutie magareasca ar fi sa creezi torrenti cu ce-ai de transferat, sa copiezi doar fisierul de torrent pe pc-ul destinatie, si sa ai un client de torrent care sa culeaga fisierele torrent noi aparute. Se fac verificari de checksum & shit la torrenti pe fiecare chunk, deci macar cand zice ca-i 100%, chiar e. nu cred ca ti-as recomanda asta ca prima solutie, dar daca ii asa de naspa net-ul intre ele, macar mai ai o alternativa. This post has been edited by bucatzel: 22 Mar 2016, 01:19 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Și dacă le pui pe filelist ai și backup garantat...
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Chiar in mai multe locuri
![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
gabize |
![]()
|
Duminică a funcționat impecabil. Fără intevenții.
Soluția cea mai simplă și eficientă: o fac de rușine săptămânal. Pe ea, soluție. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.487 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Nu, da' dacă-mi zice, eu îl ajut, să-mi crească rația.
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Pentru asta îl ai pe Sf. RatioMaster, dădătorul de rație.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DragosP |
![]()
|
Ți-am zis la telefon: am pus totuși driverul video de 98 dat de nixsys și merge ok.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
Cu siguranță problemele apărute se datorau interpretării întreruperilor precum și alocărilor de memorie, nițel diferie între cele doo SO-uri.
Oricum, coletul așteaptă ![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() L. E. Corect în ceea ce privește diferențele. Dar softul meu merge pe alt pc cu 98. This post has been edited by DragosP: 23 Mar 2016, 18:08 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
paul_p |
![]()
|
Chipset-urile VIA si SiS au fost dezastruoase.
|
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
DragosP |
![]()
|
În cazul acesta proiectarea plăcilor de baza a fost dezastruoasă. Chipset-ul Via n-a avut nicio vina.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Se da o placa de retea gigabit tp link tg 3269..Montata pt noul abonament de 300mb de la rds..Calculatorul o vede desi spune ca-i neidentificata si deci canci viteza mare si tot 100mb..Descarcat driver,sper ca-i ala corect,pe un Windows 7 64 biti..Sa fie incompatibil cu 64 si sa fie compatibil cu 32 biti? Am citit pe un forum.Insa la altii merg placile astea.Ce nu fac bine? Cica rds imi da cei 3oo mb..Ca sa fie tacamul complet mai demult am luat si router de 300 da' cica si aici trebuie gigabit daca vreau viteza de 300..Sau ma rog cat poate el ca stiu ca pe router nu-i viteza ca pe fir.
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
gabize |
![]()
|
In primul rând trebuie să te convingi că între calculator și router ai conexiune pe giga. Declara win 7 in proprietatile placii de retea. Daca nu, priblema e la cablu sau drivere.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Daca strapez routerul calculatorul n-are internet..Fibra optica in modem si din modem cablu-n calculator si nimic.Nu inteleg de ce nu functioneaza ca altfel o recunoaste.Daca trec calculatirul prin router functioneaza dar la viteza de 100 nu 300..Eu vreau sa am vuteza in calculator ca stiu ca routerul nu poate.
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
paul_p |
![]()
|
Pai ai setat placa de retea atunci cand ai conectat-o direct, fara router?
Ca daca doar ai bagat-o in media convertorul de FO nu are cum sa functioneze. This post has been edited by paul_p: 3 Apr 2016, 14:31 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Asa am facut..Pt ca cica la altii dupa montare a functionat fara alte complicatii.Dar eu daca vreau doar cablul in calculator,fara router,n-ar trebui sa functioneze? De ce-ar trebui conditionat de router? Altii n-au routere in case si atunci cum fac placile sa functioneze? Cu tot driver instalat tot e ceva care nu merge ..De fapt o vede dar nu-mi da cei 300..Ci doar 100..Si-mi zice ca cel mai bun driver pt el este instalat..
This post has been edited by iulia_boris: 3 Apr 2016, 15:08 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Ai toate 8 fire legate in mufele cablului dintre router si calculator?
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Intrebare stupida: cum ai testat viteza?
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 04:15 |