DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

23 Pages « < 7 8 9 10 11 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Civilizatia pe sosele, Chiar nu putem sa ne respectam unii pe altii?

Sony
post 24 Dec 2007, 11:04
Post #241

Membru autentic

Group: Members
From: Ban Land

Cred ca trebuia sa postez aici.
QUOTE(Sony @ 24 Dec 2007, 10:53)
Desi este un topic despre soferii care ne enerveaza vreau sa-l felicit pentru ingeniozitate pe soferul trailerului care a ramas in pana aseara pe A2 intr-o ceata densa! Omul transporta masini noi si dupa ce a tras masina pe dreapta a aprins avariile tuturor masinilor de pe trailer pentru a fi vazut. aplauze.gif Pacat ca sunt asa de putini cei ca el!
*

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Lord Hades
post 24 Dec 2007, 11:36
Post #242

Memento Mori

From: Brasov

QUOTE(bulan @ 23 Dec 2007, 19:03)
... Nu pot sa nu observ ca in progresie aritmetica evoluam si in progresie geometrica involuam.De ce oare?
*

De ce? Iti spun eu de ce. Pentru ca masculii feroce de alta data s-au transformat in posesori de multi cai putere si simt nevoia sa arate asta oricu le pune la indoiala suprematia. De ce? Pentru ca buna purtare a devenit un lux, si pentru ca e mai usor sa injuri decat sa spui "Multumesc" ...
De ce? Pentru ca legea e facuta si respectata pentru/doar de cei saraci. Pentru ca vedem in masini si in sosele un loc in care sa ne incordam muschii, un loc in care daca "esti bazat" iti permiti orice. Daca in masina lovita de Sonycu s-ar fi aflat 4 malaci cred ca ar fi fost si Sonycu "avariat" la ora asta, si nu din cauza accidentului.
De ce? pentru ca in scoli se preda cultura banului, nu se mai preda cum sa fii om. Cei ce seamana azi vant maine vor culege furtuna. Cei ce culeg maine furtuna poimaine vor avea un uragan pe cap. De ce? Pentru ca toti stau si privesc si nimeni nu ia masuri.

Nu as incalca niciodata limita de viteza daca nu s-ar trezi un posesor de cai putere in spatele meu sa imi dea flashuri sa ma injure, sa ma depaseasca si sa imi taie fata ...

A trecut aproape o luna de cand 2 colegi de munca sot si sotie au murit intr-un accident de masina din vina unui "bazat al soselelor". se aflau intr-o solenza, au plecat de la munca, un BMW a ajuns in spatele lor, si-a reclamat suprematia soselei, neavand rabdare sa o si primeasca a depasit in curba pe contrasens, si ajuns in fata solenzei a franat maxim intentionat. Cei din solenza au franat pentru a evita impactul (aveam cam 100-120 km/h) si din spate a venit puternic un alt vehicul care a intrat in solenza (accidentul s-a desfasurat intr-o curba cu vizibilitate redusa). Sotia afata in dreapta a murit pe loc (si-a fracturat gatul datorita lipsei tetierei), masina a ajuns pe contrasens si s-a oprit in sant. Soferul a murit la spital ceva mai tarziu. Dumnezeu sa ii odihneasca. ... si sa il ierte pe cel cu BMW ...

QUOTE(Sony @ 24 Dec 2007, 12:04)
Cred ca trebuia sa postez aici.
*

Asa ceva ar trebui considerat normal pe o sosea civilizata, nu o raritate. Din fericire inca mai exista si oameni adevarati. Sa nu ii lasam singuri fratilor, SA NU II LASAM SINGURI ...

CRACIUN FERICIT TUTUROR smile.gif

--------------------
OOOO A3 2010 / Vorsprung Durch Technik - BV03:-)
"Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
+
sonycu
post 24 Dec 2007, 13:55
Post #243

Alpinist de weekend !!

From: Bucuresti

bine zis man..

cuvintele sunt de prisos insa stii prea bine..

m-am uitat la omul asta cu care am avut accident.. nici macar nu stia sa scrie.. a venit alt tigan cu el si ii dicta..

mai poti spune ceva? si ai dreptate.. daca era cu gasca lui in masina eram "avariat" rau la ora asta.. avand in vedere ca eram singur in masina in momentul producerii accidentului.. asta in conditiile in care nu eram eu de vina.. dar ma indoiesc ca ar mai fi contat pentru ei..

intr-un fel multumesc lui Dumnezeu ca nu era si sotia cu mine.. pentru ca s-ar fi speriat in mod cert.. iar daca ar mai fi sarit si tiganii la ea nu stiu ce as fi facut..

cu stima, cristi

si sarbatori fericite la toti !

--------------------
Ex Dacia Solenza, Echiparea Scala, An 2004
Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
+
Sony
post 24 Dec 2007, 14:14
Post #244

Membru autentic

From: Ban Land

Lord Hades up.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
beginer_driver
post 26 Dec 2007, 09:56
Post #245

Membru

sonycu mai citeste legea aia....nu poate sa ti se suspende carnetul decat pe maxim 3 luni

--------------------
Dacia Solenza Scala - B xx FIN
+
vadim_braia
post 26 Dec 2007, 10:13
Post #246

Membru autentic

Sunt foarte putini oameni civilizati in țara asta din pacate ( Brașoveni jos palaria ) tot timpul se gasește cineva sa-ți taie calea sa te injure etc.

Raspuns nu biggrin.gif

Craciun Fericit

This post has been edited by vadim_braia: 26 Dec 2007, 10:14

--------------------
DACIA LOGAN 2007 1.5 DCI VAN & MCV LAUREATE
Volvo 850 2500cmc , Rover 600 1800cmc 16 V , Toyota Previa 2.2D
+
sonycu
post 26 Dec 2007, 13:12
Post #247

Alpinist de weekend !!

QUOTE(beginer_driver @ 26 Dec 2007, 09:56)
sonycu mai citeste legea aia....nu poate sa ti se suspende carnetul decat pe maxim 3 luni
*

asa am inteles.. pentru ca accidentul s-a soldat si cu o victima.. sotia lui s-a lovit putin la cap..

este posibil sa fi inteles gresit nu zic nu.. dar e putin probabil..

cu stima, cristi

--------------------
Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
+
Lord Hades
post 26 Dec 2007, 13:21
Post #248

Memento Mori

QUOTE(vadim_braia @ 26 Dec 2007, 11:13)
Sunt foarte putini oameni civilizati in țara asta din pacate ( Brașoveni jos palaria )
*

Multumesc de aprecieri, dar si noi (brsovenii) avem "specimenele" noastre negative. Din pacate sad.gif

--------------------
+
CriSTI68
post 26 Dec 2007, 16:34
Post #249

Membru Valvos

cum sa fim civilizati cand sonycu isi marcheaza victimile pe aripa radmasa.gif

--------------------
Dacia Logan 2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere - EDH
Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
+
Lord Hades
post 28 Dec 2007, 10:06
Post #250

Memento Mori

cum adica isi marcheaza victimele cu aripa?

--------------------
+
bolek_bolek
post 28 Dec 2007, 10:13
Post #251

Membru autentic

From: Bucurestii din deal

Vezi in poza de la avatar, langa nickname...Desi ma indoiesc ca aia era solenza lui sonycu...

--------------------
dacia slz $K@|@_04 - Numar inmatriculare
Dau raspunsuri tampite la intrebari tampite.
Conduc Incet, Dar Prost...asa , ca si voi...
+
sonycu
post 29 Dec 2007, 01:08
Post #252

Alpinist de weekend !!

QUOTE(Adrianno @ 26 Dec 2007, 16:34)
cum sa fim civilizati cand sonycu isi marcheaza victimile pe aripa  radmasa.gif
*

lol man radmasa.gif

se vede si din pozele reale ca am acel sticker pe masina.. e identic..

am marcati multi oameni biggrin.gif

viata asta.. astazi am facut iar accident.. iar nu a fost vina mea..

deci sa recapitulam.. in 1 saptamana am facut 2 accidente.. niciunul din vina mea.. am permisul de vreo 3 ani si am vreo 40 k.. am "batut" cu masina toata tara de mai multe ori (mai putin satu mare) si n-am avut nimic.. iar in buc in 1 sapt am facut 2 accidente..

traiasca "civilizatia" pe sosele..

desi nu imi place sa recunosc imi este frica sa mai merg cu masina..

--------------------
+
Garett
post 29 Dec 2007, 09:13
Post #253

Membru autentic

From: Galati

Eu am permisul de aproape 3 ani si nu pot sa ma laud ca am 'jde mii de km, doar vreo 20 (de mii) dar impresia mea generala este ca se circula din ce in ce mai rau. Este o nebuneala generalizata pe strazi, prioritatea e o chestie relativa, bazata mai mult pe ambitie, semnalizarea e optionala, asigurarea o gluma. Ieri eram pe o strada principala din Galati, pe o zona cu sens unic, (apropo, cred ca e singura strada pe care se respecta cat de cat sensul unic in tot Galatiul, in rest Dumnezeu cu mila!) si doi pustani au trecut in fuga strada la vreo 50 de m de trecere uitandu-se in partea opusa! Noroc ca n-aveam viteza, si eram la vreo 20 de m de ei. Parerea mea este ca nu se poate vorbi de civilizatie in traficul din Romania ci doar de scaderea chiar si a brumei de respect fata de lege care mai era. Romania incepe sa semene din ce in ce mai mult a jungla, si nu m-ar mira sa aud in curand de diferende reglate cu pusca in mijlocul soselei.

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
adip
post 29 Dec 2007, 12:10
Post #254

Banned

From: Melbourne, Victoria

Garett, nu ti se pare, chiar asa e. In romania a crescut in 2007 numarul de accidente cu 10% fata de 2006, in timp ce in tarile cu apa calda numarul lor scade. Motivele principale sunt, dupa mine:
1. neaplicarea legii (romanul nu mai are nici o frica de autoritate, fiindca autoritatea nu-i face nimic, legea nu se aplica)
2. infrastructura praf.
Problema de la punctul 1 nu se va rezolva decat cand vom avea nemti in loc de romani ca politisti, procurori si judecatori, adica niciodata. Cea de la punctul 2 se va rezolva cand romanul va renunta la furat, iar asta nu se va intampla decat cand vom fi rezolvat punctul 1, deci niciodata smile.gif

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
sonycu
post 29 Dec 2007, 20:49
Post #255

Alpinist de weekend !!

salutare..

am observat ca exista multe persoane care afirma: "imi vine sa cumpar un jaf de masina si sa ies cu ea pe strada la vanatoare de frustrati, inconstienti, nesimtiti, asa-zisi soferi etc"

ideea ca si definitie este interesanta dar nu sunt de acord cu ea.. cu toate ca in ultima saptamana se pare ca am practicat-o..

nu sunt de acord cu ideea deoarece acei "frustrati, inconstienti, nesimtiti, asa-zisi soferi etc" de regula mai circula si cu iubita/sotia/prietenii in masina si daca ne facem ambitie cu ei riscam sa lovim pe langa cel vinovat alte persoane absolut nevinovate (si de ce nu, ne putem lovi chiar noi)

de ce spun ca desi nu imi place am practicat-o in ultima saptamana? pentru ca in ultima saptamana am avut 2 accidente.. nici unul nu a fost din vina mea desi la ultimul de ieri autorul moral a fugit.. i-a dat talpa..

prin urmare nu m-am gandit nici pentru o clipa ca voi iesi cu masina personala la "vanatoare".. uite ca fara intentie asta s-a intamplat in ultima saptamana.. vreti sa cunoasteti rezultatele? am masina facuta praf in partea din fata si o parte o voi face din banii din asigurarea primului vinovat iar a 2-a parte o voi face din banii mei deoarece vinovatul a fugit.. timp/nervi/bani cheltuiti.. pentru ce? primul a ramas fara permis (pe buna dreptate) iar al 2-lea.. ma rog.. a fugit..

deci in esenta nu se merita "vanatoarea".. va spune asta un om care nu a avut nici o intentie de a accidenta voit pe cineva.. am permisul de vreo 3 ani si vreo 40 k.. am "batut" toata tara asta de mai multe ori (mai putin satu mare) si n-am patit nimic iar acum in 1 saptamana am facut 2 accidente..

recunosc.. sincer.. imi este frica sa mai merg cu masina.. cel putin pe prima banda e crima.. ies nebunii fara sa se asigure pe banda rulanta..

cu stima, cristi

--------------------
+
Lord Hades
post 29 Dec 2007, 20:57
Post #256

Memento Mori

QUOTE(sonycu @ 29 Dec 2007, 02:08)

*

Haide ma nu o lua chiar asa in tragic! Depinde doar de noi sa fim mai civilizati. Accidente se pot intampla oricui. Am auzit azi o poveste. Un individ a fost tamponat acum cateva zile in timp ce trecea pe verde (individ cu masina evident). A fost lovit de unul din alt judet, care se grabea, era obosit si a trecut pe rosu. Vinovatul nu a remarcat faptul ca pentru directia mers inainte era verde, iar pentru mers la stanga era rosu (pe unde intentiona sa mearga) si a trecut linistit cu 70km/h. Abia dupa tamponare a realizat ca el de fapt avea rosu ...

QUOTE(Garett @ 29 Dec 2007, 10:13)
Romania incepe sa semene din ce in ce mai mult a jungla, si nu m-ar mira sa aud in curand de diferende reglate cu pusca in mijlocul soselei.
*

Jungla o facem noi toti sa devina. Ia sa mai lasam din nervi acasa si sa uitam cum se apasa pe claxon timp de cateva zile, sa vezi ce bine ar fi ...

QUOTE(adip @ 29 Dec 2007, 13:10)
In romania a crescut in 2007 numarul de accidente cu 10% fata de 2006, in timp ce in tarile cu apa calda numarul lor scade. Motivele principale sunt, dupa mine:
1. neaplicarea legii (romanul nu mai are nici o frica de autoritate, fiindca autoritatea nu-i face nimic, legea nu se aplica)
2. infrastructura praf.
*

Numarul de accidente a crescut din cauza: cresterii numarului de asutovehicule si a vitezelor de deplasare, a pregatirii si testarii insuficiente a soferilor, a proastei educatii a soferilor, a lipsei controalelor rutiere si a amenzilor usturatoare pentru greseli grave, a lipsei educatiei rutiere in scoli ... sa mai continui?

1. Nu sunt de acord. Eu respect legea in 98% din cazuri. Mai intorc pe unde nu e voie, mai merg cu 60 in loc de 50, mai opresc in statia de bus. AMENZI USTURATOARE + SUSPENDAREA de lunga durata a permisului. Ia sa vezi ce minuni ar face! Treci pe rosu? 5.000 lei amenda si un an pe tusa! Sa vad cati mai trec pe rosu! De ce s-a renuntat la ideea de a testa soferii care primeau suspendari ale permiselor? Am auzit de cazuri in care nu erau in stare sa faca 10-11 raspunsuri din 26 de intrebari. Cum vrei sa respecte legea daca nu o cunosc? A fost o mare greseala ca s-a renuntat la testarea teorectica a soferilor carora li se suspenda permisul. Nu iei testul? Mai invata, ca nu vezi permisul inapoi. MARE GRESEALA!

2. Aici recunosc. Dar nu e praf, este subdimensionata. Foarte multe acidente apar la depasiri (lipsa separatoarelor intre sensuri), la viteze mari (radare mai multe) si la alcool&oboseala (inconstienta + lipsa controale de rutina)

29 Dec 2007, 22:00:
sonycu dar nu ai apucat sa vezi nr de inmatriculare? Il poti gasi poate daca e din bucuresti dupa semnalmentele masinii. Daca are urme de lovitura pe masina nu le poate ascunde orice ar face. La o expertiza se poate releva fosrte usor daca a fost reparata recent sau nu.

De acord cu tine fata de vanatoarea de frustrati. Daca am face asta atunci am ajunge inferiori lor. Tot respectul pentru tine smile.gif

This post has been edited by Lord Hades: 29 Dec 2007, 21:00

--------------------
+
sonycu
post 29 Dec 2007, 21:09
Post #257

Alpinist de weekend !!

nu am apucat sa vad numarul lui deoarece eram mai atent sa evit impactul cu cel parcat.. dar nu am putut sa intru pe banda a 2-a deoarece erau multe masini..

in fond nu e decat o bucata de tabla (eu am scapat bine-mersi) din ambele accidente.. dar ramai totusi cu un traumatism.. in fond am facut accident..

bafta

cristi

--------------------
+
Garett
post 30 Dec 2007, 07:14
Post #258

Membru autentic

From: Galati

@lord hades: Perfect de acord cu tine, legi avem...pe hartie. Politisti care sa le si aplice...Chestia cu claxonatul iarasi sunt de acord, dar ce te faci cu bizonul de sofer de maxi-taxi care trage de volan spre stanga in timp ce se uita in dreapta dupa clienti, cu "italianul" cu "A-seis cu genti" care se urca peste tine pe banda 3 ca "asa vrea muschii la el care este" sau cu trei pietoni care traverseaza agale strada esalonati la 50 de metri intre ei? Toate astea mi s-au intamplat ieri, cam in 20 de minute! Nesimtirea creste exponential in tara asta, asta e adevarul. Vanatoarea de frustrati nu mi se pare o solutie din moment de majoritatea frustratilor sunt tuciurii sau spre, cu manele, Merc si sabia sub scaun. Doar cu tancul eventual!

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
adip
post 30 Dec 2007, 11:55
Post #259

Banned

QUOTE(Lord Hades @ 29 Dec 2007, 20:57)
Eu respect legea in 98% din cazuri.
Pai tu esti exceptia care confirma regula. Legile pe care le avem, bune/proaste, sunt degeaba, fiindca trebuie respectate si aplicate in cazul tuturor, nediscretionar, ceea ce nu se intampla in romanica, si nu se va intampla niciodata, pentru ca nu are cine s-o aplice. Degeaba avem gabori, procurori si judecatori, daca ei sunt romanasi pusi pe spaga si furat.
Asta-i problema, jaful si hotia generalizata din tara asta, ca in rest putem discuta cat vrem de tigani frustrati. Eu de ex. sunt teribil de frustrat ca trebuie sa plec cu familia departe de romania, fiindca in romania nu se poate trai fara sa pui botul la jaf. Mizeria umana, nesimtirea, snobismul si invidia sunt la moda in tara asta. Si crede-ma, prefer oricand sa imi salut in engleza vecinii libanezi si vietnamezi, lucratori casual la supermarket-ul din colt, care se apleaca sa ridice hartiuta de pe trotuar, decat sa injur in romaneste vecinul roman de bloc, cu 2 facultati, care-mi ridica stergatoarele sau da cu cheia pe masina fiindca i-am ocupat locul de parcare.

This post has been edited by adip: 30 Dec 2007, 12:00

--------------------
* * *
+
Lord Hades
post 30 Dec 2007, 15:41
Post #260

Memento Mori

QUOTE(Garett @ 30 Dec 2007, 08:14)
Vanatoarea de frustrati nu mi se pare o solutie din moment de majoritatea frustratilor sunt tuciurii sau spre, cu manele, Merc si sabia sub scaun. Doar cu tancul eventual!
*

Vanand-ui nu esti cu nimic mai presus de ei. Fac pariu ca in tara asta exista mult mai multi oameni civilizati decat frustrati. Singura solutie este sa te feresti cat poti de mult de ei, sa nu raspunzi unei injuraturi cu o alta injuratura, sa nu claxonezi doar pentru ca ai fost claxonat (treaba asta o face fratele meu), si alte asemena comportamente inumane. Stiu ca te lasa nervii, si eu mia patesc asta, dar sa ma dau jos cu bata si/sau/ori levierul in mana n-as face-o ... inca biggrin.gif

QUOTE(adip @ 30 Dec 2007, 12:55)
Pai tu esti exceptia care confirma regula.
*

IMPOSIBIL sa nu fie si altii la fel ca mine. Daca tu ca sofer vezi clar ca ai rosu la semafor, de ce te incapatanezi sa treci cand ai putea traversa in perfecta legalitate si siguranta dupa 1-2 minute (tras de par)? De ce? Din cauza educatiei, sau mai bine zis a lipsei educatiei. Asta e motivul. Vinovat este statul roman ca nu a stiut si nici nu va sti prea curand cum sa isi educe cetatenii si parintii nepasatori.

Referitor la parcari ... prefer sa ma plantez in spatele respectivului, chit ca ma injura si trebuie sa ma ridic de la masa ca sa ii fac loc sa iasa, dar stiu sigur ca intru imediat la locul meu de parcare, decat sa ii zgarii usa sau sa ii intep rotile. Iar despre emigrare ... daca fugi de o problema nu inseaman neaparat ca ai si scapat de ea ...

--------------------
+
CiprianPJM
post 30 Dec 2007, 16:02
Post #261

Membru Avertizat

Imaginati-va urmatoarele: incerc sa schimb banda in coloana care se misca din cand in cand. Prind putin loc si cand se misca toata coloana incep usor-usor sa intru pe banda 2, unde era unu cu o Avensis. Asta sa ma lase cum mi s-a parut? Nuuuu... Daca l-am vazut ca nu vrea, l-am lasat sa se duca. El se opreste paralel cu mine si incepe sa injure. Eu: "Poftim, prietene, du-te!" El nimic, injura si injura. "Ia, du-te, ca ai loc si nu te incurca nimeni!". El sa se duca - pace. DE CE A TREBUIT SA PLECE NUMAI DUPA CE M-AM COBORAT CU O INELARA DE 19 (cu cot) LA EL si i-am raspuns cu alte injuraturi?! Nu se poate si fara Dumnezei si familii luate la sex verbal?

--------------------
Opel Omega 2.0i 1997 - B 33 EZW
Zic si io, nu dau cu paru!
+
adip
post 30 Dec 2007, 16:22
Post #262

Banned

QUOTE(Lord Hades @ 30 Dec 2007, 15:41)
Vinovat este statul roman ca nu a stiut si nici nu va sti prea curand cum sa isi educe cetatenii si parintii nepasatori.
Educatia se face prin aplicarea legii, peste tot in lumea asta. Nemtii sau chinezii sau patagonezii nu-s mai educati decat romanii fiindca au ei gena educatiei, ci fiindca la ei se aplica legea. Te-ai intrebat de ce, o data cu intrarea in ue, imensa majoritate a ciurucurilor de la noi s-au orientat catre italia si spania in loc sa incerce cu danemarca sau germania? Doar fiindca e mai cald? Sau fiindca acolo unde au taiat-o la furat sunt autoritatile mai blande?
QUOTE(Lord Hades @ 30 Dec 2007, 15:41)
Iar despre emigrare ... daca fugi de o problema nu inseaman neaparat ca ai si scapat de ea ...
Nu e propriu-zis fuga, sa-i zic mai degraba goana smile.gif Si oricum asta cu emigrarea e offtopic aici, poate o sa am norocul sa scriu cat mai repede impresii de "dedesubt" la sectiunea de calatorii si o discutam acolo.

--------------------
* * *
+
CriSTI68
post 2 Jan 2008, 18:16
Post #263

Membru Valvos

QUOTE(sonycu @ 29 Dec 2007, 01:08)
lol man  radmasa.gif

se vede si din pozele reale ca am acel sticker pe masina.. e identic..

am marcati multi oameni biggrin.gif

viata asta.. astazi am facut iar accident.. iar nu a fost vina mea..

deci sa recapitulam.. in 1 saptamana am facut 2 accidente.. niciunul din vina mea.. am permisul de vreo 3 ani si am vreo 40 k.. am "batut" cu masina toata tara de mai multe ori (mai putin satu mare) si n-am avut nimic.. iar in buc in 1 sapt am facut 2 accidente..

*

zi unde sa imi fac si eu sa pun pe ea marcajul cu victimele icon_mrgreen.gif

--------------------
+
RIon
post 2 Jan 2008, 20:49
Post #264

pasionat

From: CJ

Legea in RO spune ca daca vrei sa intrii de pe banda 2 pe banda 1, cel de pe 1 trebuie sa cedeze prioritatea.
Cand se intampla sa schimbi de pe 1 pe 2, depinde de ce fel de masina ai sa te lase cel de pe 2... oamenii sunt rai, invidiosi mai ales.
De cand am masina ,,mai mare" pot face asta mai des, adica, vedeti unde ne e respectul?

--------------------
Skoda Octavia 2 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP - de CJ
www.raresion.ro
+
XanRO
post 2 Jan 2008, 22:50
Post #265

Membru

Nu cred pana nu vad scris negru pe alb (citat din codul rutier).

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 2006 - B-XX-XXX
+
RIon
post 2 Jan 2008, 22:55
Post #266

pasionat

Ce? De pe banda 2 pe 1? Pai cauta in codul rutier... biggrin.gif
Eu nu cred ca s-a modificat.

--------------------
www.raresion.ro
+
XanRO
post 2 Jan 2008, 23:11
Post #267

Membru

Am gasit doar asta referitor la schimbarea benzii de mers:

"Art. 54. - (1) Conducatorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a directiei de mers, de iesire dintr-un rand de vehicule stationate sau de intrare Intr-un asemenea rand, de trecere pe o alta banda de circulatie sau de virare spre dreapta ori spre stanga sau care urmeaza sa efectueze o Intoarcere ori sa mearga cu spatele este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna In pericol siguranta celorlalti participanti la trafic."

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 2006 - B-XX-XXX
+
Shush
post 2 Jan 2008, 23:20
Post #268

٩(Ś̯Ś)۶

QUOTE(RIon @ 2 Jan 2008, 20:49)
Legea in RO spune ca daca vrei sa intrii de pe banda 2 pe banda 1, cel de pe 1 trebuie sa cedeze prioritatea.
Cand se intampla sa schimbi de pe 1 pe 2, depinde de ce fel de masina ai sa te lase cel de pe 2... oamenii sunt rai, invidiosi mai ales.
De cand am masina ,,mai mare" pot face asta mai des, adica, vedeti unde ne e respectul?
*

Cred ca faci o mica confuzie.
Eu stiu doar ca daca vrei sa treci de pe banda 3 pa banda 2 ai prioritate fata de cel de pe banda 1 care vrea sa treaca pe banda 2.

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
+
RIon
post 2 Jan 2008, 23:26
Post #269

pasionat

E posibil sa fac o confuzie, desi eu asa stiu...
Mai stiu ca in vest, daca intrii pe banda 1 chiar si din parcare sau drum lateral, te lasa... o fi din educatie smile.gif

--------------------
www.raresion.ro
+
CriSTI68
post 2 Jan 2008, 23:38
Post #270

Membru Valvos

cum se face ca lumea care are masini din 2000 pana in 2007 este asa basinoasa ? sau au uitat ca acum 20 de ani nu stiau ce-i aia masina decat dacia aro oltcit ?

--------------------
+
23 Pages « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th June 2025 - 05:41
Forum Renault