Indemnizatie pentru concediu ingrijire copil, Stie cineva care va fi valoarea acesteia
![]() ![]() ![]() |
Indemnizatie pentru concediu ingrijire copil, Stie cineva care va fi valoarea acesteia
Ake |
![]()
|
||
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|||
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 28 Jun 2005, 19:11) Insa reiterez opinia mea mai veche ca acordarea unei astfel de indemnizatii fixe (nu in functie de contributie) este o masura populista, prin care femei cu salarii minime luau concedii de maternitate de 2 sau 3 ori salariul pe care il luau cand se duceau la munca... Si uite asa au trecut niste alegeri... Momentan nu mai e necesara. Mai vorbim peste 3 ani... Pai bine, atunci sa se revina la cum era acum doi-trei ani, cu 80% din venit. Si nu trebuie s-o lase 2 ani, chiar si 6 luni e suficient. Ce dracu ma, e strigator la cer de nedrept. Pesedii au facut-o muci, iar astia o intind pe geam. Huo. Edit: Sau poate e cum spune Ake. Sunt bulversat, nu mai stiu ce sa cred. Sunt tari bai nene astia cu presa lor, au reusit ca un om informat si plin de discernamant ca mine sa il abureasca in ultimul hal, asa cum credeam io ca i se poate intampla numai unui cioban batran cu 2 clase din fundul tarii, de se uita la stiri si nu inteleg nimic. Supeeeer, senzatii unice numai cu presa din Romania! |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
mihail75 |
![]()
|
![]() mihail Group: Members Posts: 466 Joined: 12 October 03 From: Iasi ![]() |
vezi episodul cu abonamentul la gaz. crezi ca acum nu vor fi reactii? eu unul sigur voi avea de suferit curind. o sa se mai trezeasca Boc sa critice masura...
m75 p.s. si nu vad de ce ar fi "din putul gandirii". ce am zis vreo enormitate? This post has been edited by mihail75: 28 Jun 2005, 19:31 |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
- Is-YY-XXX mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
|
|
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Nu stiu ce nu e clar...Cf. Art.18, se abroga orice a fost inainte...
Iei 35% PUNCT. Daca mama lucreaza in perioada asta, ia 35% SI salariu...Adica dupa 6 luni de la nastere... Nu e buna treaba...Pai de ce? Ptr. ca multe femei vor sa stea sa aiba grija de copil, nu sa lucreze..decat daca sunt probleme financiare grave...Cu alte cuvinte, Mamico, nu stiu cum sa-ti zic, dar dute la munca, la fel ca pe vremea comunistilor (dupa 4 luni atunci, acum dupa 6)!!! Pai in puii mei, in Slovacia se acorda aprox. echivalentul a 15 mil PER copil, timp de 3 ANI !!! Asa mai zic si eu sa creasca populatia! La noi noooooo nu avem voie ca murim de foame! |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
QUOTE(ashu @ 28 Jun 2005, 19:45) Si eu si eu. Din ce-mi spuse nevasta-mea, ohooooo, asta acum vreo citeva zile, se pare ca este cum spune Ake. Se discuta de zori pe forumurile cu bebelusi. Ce dau baietii astia la stiri mi se par frinturi rupte de context. Pe bune. Ar fi o aberatie, ca tu alianta care te-ai batut pentru ne-uniformizare, sa vii acum cu o alocatie de kkt. Dar daca se intimpla sa fie adevarat, astia nu ma mai vad la vot, 100 de ani de aci incolo, ca-s al dreaqului si mor cind vreau eu, nu cind vor ei. ![]() |
--------------------
x
x
- x
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Dantes, din pacate n-am inteles nimic nici acum. Mai explica o data mai clar ca sunt in ceata rau. Ce-i cu 35% si ce-i cu 6 luni si ce-i cu 4 luni si ce dracu vor astia, ca nu inteleg nimic, sa mor io. Ba, m-am tampit io sau nimeni nu poate spune coerent ce vrea legea asta?!
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
adica proaspata mamica ce lucra inainte sa aiba copilul ba primi timp de 6 luni si o indemnizatie de la stat egala cu 35% din salariul mediu brut, iar inainte era 85%.
am inteles si eu bine pana aici? |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Am citit proiectul, si am cam inteles urmatoarele:
1. Se abroga prevederile legate de CONCEDIU de crestere a copilului pana la 2 ani (adica nu se va mai acorda concediu, ci OBLIGATORIU va trebui sa se si munceasca) 2. Indemnizatia de crestere a copilului se transforma in ALOCATIE (exact cum e si alocatia aia de 200 k lei si ceva care se acorda acum petnru copii) De fapt, modificarea adevarata este eliminarea concediului de crestere copil. Pe care l-au indulcit cu acordarea unei alocatii (!?!)... (textul proiectului la http://www.mmssf.ro/proiecte-dezbateri/240605crestcopil.htm ) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
@Ashu... Exact cum a zis klaus... cu o mica adaugare... Prevederile privind perioadele raman in picioare, dar partea de bani se abroga si intra astia 35%...
Deci... Perioadele sunt urmatoarele: minim 6 luni sa intre in concediu, si maxim 2 ani... In aceasta perioada se acorda acea alocatie de 35%, INDIFERENT daca lucreaza sau nu! Adica poate sa stea 2 ani, dar primeste doar 35%, dar poate dupa 6 luni sa munceasca si primeste in continuare cei 35% (acum daca incepi serviciul, pierzi indemnizatia de 85%) Pe vremea comunistilor aveai voie sa stai 4 luni...nici minim nici maxim...dupa 4 luni te duci la serviciu... E...interpretarea mea este ca acum ai POSIBILITATEA sa stai 2 ani...dar cine puii mei sta in conditiile astea...deci o mamica va reveni (fortata de bani) la serviciu dupa 6 luni...iar timp de inca 18 luni primeste si salariul si alocatia....lucru bun dealtfel... De aceea am zis ca ne intoarcem pe vremea comunistilor cu o adaugire de 2 luni! |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Asa e, cum zice dantes. Sunt absolut cretini. Nu pot sa cred ca fac asta. Ce pana mea de liberali sunt astia, ma? Ca eu ziceam ca votez cu ei nu cu PD-ul daca se despart, da' legea asta ma pune pe ganduri... ok, n-ai fonduri, da frate 50% din salariu; da' nu asa, dam 'nimic la toata lumea', asta e o porcarie. CE facusera PSDistii era populist da' macar avea o logica. Ce fac astia sfideaza logica, io nu pot sa inteleg
|
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
Deci pot sa-mi trimit si io nevasta la munca ca cu astia 35% oi gasi o bona!
![]() |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|
dantes |
![]()
|
Aaaaa...ca era sa uit...uite un citat...
"Un proiect de lege al Ministerului Muncii, aflat in lucru, prevede ca cuantumul alocatiei maternale sa scada de la 85 la suta din salariul mediu brut, cat este in prezent, la doar 35 la suta. Astfel, proaspetele mamici vor primi aproximativ trei milioane si jumatate de lei. Ministrul Muncii, Gheorghe Barbu considera ca, in acest mod, cetatenii romani sunt incurajati sa aiba copii si mijloacele necesare cresterii lor pana la varsta de 2 ani." Cum pot sa-l calific????? |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
CosminM |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 24 January 05 From: Sibiu ![]() |
Ba frate astia isi bat joc de noi! Si ce scandal au facut cand aia de la psd au uniformizat indemnizatia.Va aduceti aminte ca era un zvon ca astia dupa alegeri vor sa faca concediul de ingrijire de 3 ani si ca maresc indemnizatia de ingijire...HA HA HA ! Cum dracu sa mai faca romanii copii? Cum sa mai creasca natalitatea? Vor face copii cei care nu au nici un venit(sa traiasca de pe urma lor) iar cei cu venituri ... isi baga picioarele.Ce tampenii o sa le mai treaca la astia (si la ceilalti) prin cap????
This post has been edited by CosminM: 29 Jun 2005, 14:21 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4
- SB....... În momentele dificile ale vieții trebuie să ridici capul, să scoți pieptul în față și să spui cu hotărâre: "Acuma chiar că am pus-o!"
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ma scuzati ca intervin, dar puteti sa-mi indicati si mie unde zice de 6 luni si 2 ani? La care articol?
Ca am impresia ca iarasi se vorbeste de auzite. Eu zic din ce am citit in proiectul de lege. Si nu am gasit nici de-a naibii termene. In afara de cel mentionat la art 12 alin. 5 (care lasa portita concediului de crestere a copilului pe perioada acordarii indemnizatiei), in rest eu nu am gasit nici un termen. Ba mai si scrie la art. 18: QUOTE(art. 18 alin. 1) La data intrării în vigoare a prezentei legi, prevederile Legii nr.19/2000, cu modificările și completările ulterioare, referitoare la concediul și indemnizația pentru creșterea copilului, precum și orice alte dispoziții contrare, se abrogă. . Deci se abroga prevederile privitoare la concediu de crestere copil. Punct. Unde mai vorbeste d concediu de crestere copil? Alta noutate insa este cea de la art. 7 alin. 1 lit. a care mentioneaza ca alocatia se cuvine si se acorda de la data nasterii copilului (sa mentionez ca in perioada respectiva mama se afla in concediu de maternitate si ia indemnizatie de maternitate), deci vor fi o indemnizatie (de maternitate)+ alocatia (de crestere copil) cumulate... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
dantes |
![]()
|
Pai in proiect nu scrie de perioada nimic, deci ramane in vigoare cel din legea veche...parca 19/2000 ...parca... unde scrie negru pe alb (nu e din auzite)!
In cazul in care ai dreptate, inseamna ca NU se mai acorda concediu de maternitate DELOC! |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
cica se dau aia 35%(3,2 mil) la toate femeile, indiferent ca au lucrat vreodata sau nu...fratilor o sa ne umplem de tigani, in 10 -20 de ani o sa fim mai ceva ca la Calcutta
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
liviu_lb |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 11 October 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ashu @ 3 Nov 2004, 22:55) Singura mea sperata naiva e sa castige DA alegerile, s-o puna pe Mona Musca ministru muncii si sa schimbe ea imbecilitatea asta de lege comunista (ca ea a fost printre putinii care s-au luptat impotriva acestei legi). Stiu, vise maica, vise. A castigat. Ei, si? Sa ma lumineze si pe mine cineva aici: http://www.mmssf.ro/proiecte-dezbateri/240605crestcopil.htm Copilul meu face un an acum. Din art. 17 si 18 alin. 2 inteleg ca mamicile care sunt acum in ingrijirea copilului si beneficiaza de 85% din salariul mediu, pot beneficia in continuare de acelasi procent pana cand implineste copilul 2 ani. Gresesc ? |
--------------------
Dacia Logan
Ambition
2004 1.6MPI Fluence 1.5 dCi 110 cp
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Nu gresesti, cele care au intrat in trecut, raman cu cat au intrat(in maternitate).
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
klaus |
![]()
|
As vrea sa fac o clarificare
Concediu maternitate NU ESTE ACELASI cu cel de crestere copil Concediu maternitate este 126 de zile in jurul datei nasterii (63 inainte si 63 dupa cu compensare intre perioade ca nasterea nu este chiar asa ... punctuala ca un ceas elvetian). Ca sa nu fie confuzii... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
mai nu mai catati logica...nu sunt bani asta e singura explicatie si aici si la TVA...cum dragutii de ei nu au curaj sa recunoasca verde....gasesc tot felul de subterfugii aiuristice...
asta cu 3 milioane la gramada e comunism total facut de liberali...nu ajung banii, solutia dam nimic la toata lumea fara osebire...si daca ai servici treci la munca cucoana sa platesti impozite, angajeaza bona...hanimale, cucoana aia saraca de ce a platit impozite la stat mai marisoare inainte, de placere...parca s-a intors CDR-ul pe onoarea mea. |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
ashu |
![]()
|
Deci tot n-am lamurit-o complet. Daca ar fi cum spune Dantes, cu 6 luni, atunci ar fi bine. Mi se pare un termen ok in care statul sa-ti asigure un venit apropiat de cel avut inainte de nastere (ca pana la urma asta e dupa mine cel mai echitabil sistem).
Nu ar fi totusi mai normal ca ministerul sa explice clar ce se schimba efectiv fata de cum e acum?! Ca sa nu mai speculam noi aiurea. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
thea |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 21 April 04 From: Brasov ![]() |
Eu una tare m-as bucura sa se lamureasca situatia,sa apara niste explicatii clare, pentru ca tocmai am hotarat de cateva luni sa fac un copil. Si macar sa stiu, continui cu ideea asta,sau fug la farmacie dupa prezervative.
|
--------------------
Dacia
1300 Dacia 1300 fabr.1974
|
|
mil |
![]()
|
ashu, eu auzit ministrul la radio...a spus clar in loc de 8 milioane la salariate vom da 3 la toata lumea. Daca nu va convine la munca si angajati bone...un dobitoc dar macar a recunoscut ca nu se ajung cu banii in sistemul actual din capul locului...nu a dat-o dupa cires.
|
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Deci e exact cum ziceam: cretin. De ce la toata lumea? Nu ajung banii, ok, sa adopte o masura LIBERALA - 50% din venituri. Sau cat isi permit. Sau sa zica "masura PSD era populista, nu o putem mentine la nivelul actual, dam 85% din venitul mediu net nu din ala brut, la toti angajatii". Da' el da NIMIC, si da si la aia care nu au contribuit absolut deloc!!! Asta mi se pare mie porcaria maxima, incurajeaza populatia de culoare sa stea degeaba si sa-si trimita copchii la cersit.
|
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
dantes |
![]()
|
@Ashu...Nu iti asigura DECAT 35% in perioada de 6 luni...Dupa aceea ai 35% PLUS salariu... Deci in alea 6 luni, doar daca mamica respectiva are un salariu de sa zicem SUB 3.500.000, acum ar primi "un venit apropiat de cel avut inainte de nastere "...
Asta cu concediu de maternitate, concediu de cresterea copilului, sunt 2 chestii diferite...cel de maternitate e dupa cum spune klaus, iar noi acum vorbim de cel de cresterea copilului... Dupa legea asta, vad UN singur avantaj...6 luni de chinui cu banii aia putini, apoi te duci la munca, faci mai multi bani decat acum (310 lei + salariu), iar in banii astia, iti angajezi bona si nu mai te chinui tu sa-l cresti... Dar dupa cum spunea sandman...o sa avem o mica Calcutta... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
vv |
![]()
|
QUOTE Dupa legea asta, vad UN singur avantaj...6 luni de chinui cu banii aia putini, apoi te duci la munca, faci mai multi bani decat acum (310 lei + salariu), iar in banii astia, iti angajezi bona si nu mai te chinui tu sa-l cresti... Poate imi explici si mie avantajul asta, ca nu il inteleg. Adica e avantajos sa angajezi alti oameni sa-ti traiasca viata? Poate ar fi bine sa emigram in US daca e asa ![]() [later edit] cred ca numai cine nu are copii poate sa creada ca 'o bona = o mama'. E depaaaaaarte de adevar asta. This post has been edited by vv: 29 Jun 2005, 10:24 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
|
|
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
klaus |
![]()
|
Eu tot nu inteleg ce naiba ii tot dati cu 6 luni in sus si in jos...
In proiect nu se prevede nimica, in lg. 19 se prevede 2 ani (dar se abroga, vedeti mai sus ce am mentionat ref. la art. 18), concediu de maternitate este de vreo 4 luni, deci nu inteleg de unde aceasta cifra magica "6 luni"... Oricum, proiect proiect, da' vad ca astia se tin tare sa il faca lege... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
mil |
![]()
|
normal ar fi sa dea alocatia de 8 milioane timp de 4 luni dupa care sa o scada la 3,5 si sa o dea peste salariu.... Asa ar stimula si munca si nu ar lasa mamicile sa faca foamea 4 luni...dupa ce si-au platit taxele la stat corect.
Ce le-a iesit din cap e fix tampenie...in loc s ate incurajeze ca ai un copil statul te infometeaza 4 luni. Discutia cu mama nu-i ca bona o lasam pentru alte timpuri, teoretic ai dreptate vv, practic dobitocilor astora nu le ies socotelile si taie si ei sa se carpeasca. |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 08:23 |