Logan = S Class de pana in 10.000 ?
![]() ![]() ![]() |
Logan = S Class de pana in 10.000 ?
nh1980ro |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
|
||
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|||
Puiu Tabara |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 28 November 04 From: Oradea, Timisoara ![]() |
Sa-ti iei tu Logan ar intrece orice imaginatie, iar eu m-am referit la masina. in cazul tau, poate tot o solenta
|
--------------------
dacia
logan ambition
- bh-04-yek
|
|
TheFastOne |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 18 Joined: 28 December 06 From: Brasov ![]() |
QUOTE(LemonDemon @ 27 Sep 2007, 12:06) Orice am spune , Logan este un pas inainte facut de acum 3 ani.Se pregateste Sandero , sa vedem atunci ce noutati apar.In legatura cu bune si rele despre Logan , trebuie sa fi mult prea coclit ca sa crezi ca un 1.4 are performante dinamice , mult prea badaran sa o compari cu masini ce apartin unor producatori renumiti , mult prea lispsit de realitate sa ai astepatri de la o masina de 8000 eur ca de la una de 16000 eur.In alta ordine de idei trebuie sa fii mult prea coclit sa consideri TDI cel mai tare motor cand el este vai de mama lui , foarte taran sa consideri ca numai nemtii stiu sa faca masini. Militez pentru scoaterea din circulatie a 1310 datorita pericolelor pe care le creeaza , daca nu macar interzicerea comercializarii. Tarziu am descoperit postul lu' demonu' lamaie. Auzi bai nene. Tu te-ai autoproclamat profetul mileniului ? Tie la servici sau acasa nu are cine sa-ti asculte prelegerile ? Habar n-ai cu se mananca tedeiu ala da dai din gura sa te afli si tu in treaba prin zona. A zis cineva ca tedeiu e cel mai tare motor ? Nu vad ce relevanta au spusele tale. De parca are vreo legatura daca motorul este MAS sau MAC. Conteaza cine il produce. Afla ca si dci, tot un fel de tedeiu este doar ca VAG a inregistrat marca TDI si astia de la reno nu-i mai pot spune asa. Si ford echipeaza masinile tot cu tedeiuri chiar daca le zice TDCI. Si opel le zice tot DTI Nu intru in amanunte ca si-asa nu le pricepi matale. Dar pentru informarea lu' matale: DCI - Diesel commonrail injection TDI - Turbo diesel injection TDCI - Turbo diesel commonrail injection DTI - Diesel turbo injection CDTI - Commonrail diesel turbo injection Toate sunt motoare fiabile. Ca unele sunt mai fiabile ca altele asta e alta poveste. Tu esti aici doar ca sa agiti spiritele, sa-ti dai importanta si sa enervezi lumea. Daca nu stii despre ce vorbesti nu vad de ce tii neaparat sa-ti dai cu parerea. Nu vad de ce sustii cu atata tarie o prostie in loc sa fii ma rezervat. Nu stiu cum te suporta prietenii/colegii. Sincer eu ti-as zice vreo doua asa pe romaneste. Sincer, esti prea "coclit" pentru forumul asta. Vad aici oameni demni de respect, printre care din pacate tu nu te numeri. This post has been edited by TheFastOne: 27 Sep 2007, 22:15 |
--------------------
VolksWagen
Golf Mk4 Variant Highline
2004 1.9 TDI 131 CP
- BV 11 WUW STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
muhaha.. deci la vag se ascunde marele furnizor de motoare diesel pt ford, renault & others. nene, fara suparare insa ai cam dat cu batul in balta. il las pe klaus sa iti explice ca un dci sau un hdi sau un jtd nu are nimic de a face cu vag-ul si ca pd-ul e deja la capat de drum.
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
TheFastOne |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 18 Joined: 28 December 06 From: Brasov ![]() |
N-ai inteles nimic prietene. Chiar nimic. Ori nu citesti atent, ori intelegi ce vrei tu. N-am spus ca-s facute de vag, am spus ca solutia tehnica este folosita de mai multi producatori. Adica motor diesel + turbina + intercooler.
Acum intelegi sau mai faci muhaha in continuare ? Apropo de PD. Vag nu face doar motoare PD, a facut si motoare non-PD. Ex. ALH si altele. PD-ul este o tehnologie la care s-a renuntat nu datorita faptului ca nu se obtineau performante, ci datorita faptului ca nu se puteau obtine performante mai bune si respecta in acelasi timp standardele noi de poluare ![]() This post has been edited by TheFastOne: 27 Sep 2007, 22:31 |
--------------------
VolksWagen
Golf Mk4 Variant Highline
2004 1.9 TDI 131 CP
- BV 11 WUW STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
QUOTE(aphophis @ 27 Sep 2007, 23:21) muhaha.. deci la vag se ascunde marele furnizor de motoare diesel pt ford, renault & others. nene, fara suparare insa ai cam dat cu batul in balta. il las pe klaus sa iti explice ca un dci sau un hdi sau un jtd nu are nimic de a face cu vag-ul si ca pd-ul e deja la capat de drum. Renault sau Pejo nu pot fi puse prea sus pe lista cu motoare diesel fiabile. Acolo sta bine Toyota si alte masini de genul. Dar aici nu e cazul ca motorasul ala DCI de la Logan isi face treaba cum trebuie. Alte chestii sunt nasoale.. ![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 21 February 06 ![]() |
TheFastOne , numai prostii debitezi , ce are Common Rail cu TDI? In afara ca TDI a aparut cam o data cand te-ai nascut tu ? ('85-'86).Vorbeam in general de TDI , nu stiu de ce te simti? Sau deja ai ajuns pana la indentificare cu troncanitorul ala de 1.9 TDI?
PS: Respectul tau e ultimul lucru la care ma gandesc ...de ce oare? PSS: 85kW inseamna 115 CP nu 131 CP , dar se pare ca poza aia cu TeDeIu o ai de pe google ceva. This post has been edited by LemonDemon: 28 Sep 2007, 07:42 |
--------------------
None
None
N/A
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(nh1980ro @ 27 Sep 2007, 23:42) Renault sau Pejo nu pot fi puse prea sus pe lista cu motoare diesel fiabile. Acolo sta bine Toyota si alte masini de genul. [...] Ahem... HDI-ul de la Pejo e mai fiabil decat dCi-ul Renault. Cel putin din experienta impartasita de oameni care au avut si au in exploatare un motor 2.0 HDI. Cat despre dCi-urile Renault in asociere cu sistemele Delphi... ![]() |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 21 February 06 ![]() |
Oricum ZaFastuan , noua ne place sa vorbim de masini care inca se fabrica , nu de modele depasite moral , ce inca fac valva prin mediul rural.
|
--------------------
None
None
N/A
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Interesant e ca , de exemplu, motorul 3.0 in 6 cilindri pe care l-a pus Audi pe A8 in 2004 (http://www.audiworld.com/news/04/a8tdi/content.shtml) se numeste tot TDI, desi utilizeaza common rail
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(LemonDemon @ 28 Sep 2007, 11:41) Oricum ZaFastuan , noua ne place sa vorbim de masini care inca se fabrica , nu de modele depasite moral , ce inca fac valva prin mediul rural. Asa e. Aici ai si tu dreptate. Logan-ul are tehnologie la zi pe ea. Deja astia de la Seat, Skoda si alte marci ale grupului VAG sunt ingroziti de ce tehnologii sunt puse pe Logan: motoare de ultima generatie, absolut tot ce vrei. Cred ca o sa dea afara personal ca le scad vanzarile. This post has been edited by ionutctn: 28 Sep 2007, 12:43 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
LC_TM |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 27 September 06 ![]() |
Intreb si eu,exista vreo dovada ca un motor de ultima generatie e si neaparat mai fiabil decat unul de generatie mai veche? E vreo statistica facuta pe undeva?
|
--------------------
Nissan/ex. Dacia
Terrano II 2.7TDi/Logan
2004/2005 Ambition 1.6MPI
- TM-XX-XXX
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Stateam si ma gandeam ... daca sunt asa de fiabile masinilea astea straine, oare de ce isi cumpara taximetristii Logan ?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
ca e cel mai moca si mai spatios
![]() Nu taximetristii isi cumpara ci patronii lor, nu e totuna sa cumperi 100 de Passat-uri sau 100 de Logane, in primul caz isi scot banii la pulivara. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Si costuri de intretinere cred ca mai mici mai ales daca nu fac reparatiile prin service Dacia, chit ca s-or strica ceva mai des ca tedeiurile.
This post has been edited by driverx: 28 Sep 2007, 13:22 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(argon @ 28 Sep 2007, 14:21) nu e totuna sa cumperi 100 de Passat-uri sau 100 de Logane QUOTE(driverx @ 28 Sep 2007, 14:22) Si costuri de intretinere cred ca mai mici mai ales daca nu fac reparatiile prin service Dacia Pai nu zic mai .userii de mai sus ca sunt mai fiabile ? Inseamna ca pot sa faca km mai multi, deci amortizeaza investitia. Este aceeasi tip de gandire ca a domnilor de mai sus ... |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 28 Sep 2007, 13:29) Pai nu zic mai .userii de mai sus ca sunt mai fiabile ? Inseamna ca pot sa faca km mai multi, deci amortizeaza investitia. Este aceeasi tip de gandire ca a domnilor de mai sus ... Nu este relevant...sa iti spun si de ce. Am gasit un exemplu (desi sunt simple consumabile); de ce sunt mai scumpe placutele de frana toata fata la Logan fata de Opel Astra modelul 2001 dar care inca se mai fabrica??? Deci la anumite piese poate e mai scump Logan-ul. Am dat un exemplu. Nu zic ca pe total nu iesi mai ieftin cu Logan-ul dar gasesti si comparatii de genul asta. This post has been edited by ionutctn: 28 Sep 2007, 13:44 |
--------------------
Dacia
1310
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
IRONICK
N-am priceput. Ma faci cu gandire de tedeist? ![]() ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
IRONICK |
![]()
|
Cum mai nu este relevant ? Daca piesele la straine sunt mai ieftine, de ce nu cumpara straine ?
PS1. La Logan un set de placute costa 60RON. PS2. Pe tine te-am pus in quote pentru serviceurile Dacia. Deci nu te fac cu gandire de tedeist. This post has been edited by IRONICK: 28 Sep 2007, 13:59 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
driverx |
![]()
|
Ok, atunci nu iti stric Indesitu'...
![]() This post has been edited by driverx: 28 Sep 2007, 14:01 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
IRONICK |
![]()
|
Dar imi faci cadou niste calgon ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
nh1980ro |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 28 Sep 2007, 14:20) Stateam si ma gandeam ... daca sunt asa de fiabile masinilea astea straine, oare de ce isi cumpara taximetristii Logan ? Taximetristii deja cam vand Loganurile (firmele in general) dupa 1 an sau 2 si au cumparat Symbol (desi nu inteleg care e diferenta) si acum ai sa observi ca deja la moda e Skoda Octavia. Pentru ca s-au cam prins ca e cam mult de umblat la Logan si e prea multa bataie de cap. O masina de Taxi care sta in service pierde bani pe 2 parti. Cu Loganuri mai raman liber profesionistii care te fura pe fata la curse. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ionutctn @ 28 Sep 2007, 14:43) de ce sunt mai scumpe placutele de frana toata fata la Logan fata de Opel Astra modelul 2001 dar care inca se mai fabrica??? Cat costa un set pentru Opel Astra modelul 2001 si de unde sunt cumparate? De origine Opel sau echivalente? QUOTE(IRONICK @ 28 Sep 2007, 14:58) PS1. La Logan un set de placute costa 60RON. Pe naiba. Un coleg de forum a platit 260 RON pe un set de placute de logan in service. P.S.3 Eu am cumparat cu 55RON setul. ![]() |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
IRONICK |
![]()
|
Din cauza asta sunt pline orasele de loganuri galbene. Ca le vand si se strica.
28 Sep 2007, 15:11: QUOTE(madhorsefuzzy @ 28 Sep 2007, 15:09) Pe naiba. Un coleg de forum a platit 260 RON pe un set de placute de logan in service. De cand trebuie cumparat de unde costa mai scump ?This post has been edited by IRONICK: 28 Sep 2007, 14:11 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Pai daca sunt multe, nu se vad alea care se strica ..
![]() Mie asta mi-a zis un taximetrist care a condus berlina,solenza,symbol si urma sa primeasca Octavia. Si el mi-a zis ca firma la care lucreaza vinde Loganurile si cumpara octavia. La symbol ii schimbase ambreiajul la 80.000km. Daca esti atent pe strada ai sa vezi ca sunt si multe taxiuri Skoda Octavia, cel putin in Bucuresti. 28 Sep 2007, 15:22: QUOTE(IRONICK @ 28 Sep 2007, 15:10) De cand trebuie cumparat de unde costa mai scump ? Deci Loganul are intretinere ieftina, dar cu anumite conditii. De genul sa umbli prin magazine pana gasesti cele mai ieftine consumabile, sa te duci la service-ul din spatele blocului unde e manopera mai mica, sa iei piese fara bon fiscal (evaziune). Da, corect, e mai ieftina intretinerea Loganului. O sa ajungeti ca babele de prin autobuze sa umblati prin toate pietele pana gasiti cartofii cei mai ieftini. Diferenta ar fi ca mergeti kilometri aiurea cu masina si ardeti benzina inutil. This post has been edited by nh1980ro: 28 Sep 2007, 14:22 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
LC_TM |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 27 September 06 ![]() |
"Hapciu" mai stiu si eu un nene taximetrist care toata ziua urla ca vrea sa isi ia Octavia ca loganul nu mai e bun. Stau si il intreb,dar ce are?Ce a picat?Probleme grave?
R:"Pai nu,nu am schimbat nimic in 50.000km,dar scartaie plasticele si nu trage motorul(1.4)." ![]() Deci astea erau motive ca sa treaca la Octavia ![]() |
--------------------
Nissan/ex. Dacia
Terrano II 2.7TDi/Logan
2004/2005 Ambition 1.6MPI
- TM-XX-XXX
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Ei taximetristul cu care am vb eu avea cu Symbolul 108.000km si masina e cumparata in august 2006. Si Symbolul ala nu era tocmai silentios la gropi.
Si Skoda cumpara firmele in general. Ca asa sunt taximetristi care inca merg cu berlina. Si nu cred ca merg cu ea pentru fiabilitatea ei nemaipomenita. This post has been edited by nh1980ro: 28 Sep 2007, 14:36 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(nh1980ro @ 28 Sep 2007, 15:15) Deci Loganul are intretinere ieftina, dar cu anumite conditii. De genul sa umbli prin magazine pana gasesti cele mai ieftine consumabile, sa te duci la service-ul din spatele blocului unde e manopera mai mica, sa iei piese fara bon fiscal (evaziune). Da, corect, e mai ieftina intretinerea Loganului. O sa ajungeti ca babele de prin autobuze sa umblati prin toate pietele pana gasiti cartofii cei mai ieftini. Diferenta ar fi ca mergeti kilometri aiurea cu masina si ardeti benzina inutil. Nu trebuie sa alergi ca bebele prin autobuze ca doar ai ZKR. ![]() Hai ca se ia si loganaru din mine de tine: 1. Placutele de frana de 55RON sunt Ferodo cumparate de la un magazin de piese auto aflat la 5 min. de mers pe jos de scara blocului, in drumul meu spre casa de la serviciu. Intotdeauna cand am cumparat ceva de acolo mi-au dat bon fiscal batut pe casa, chiar daca nu le-am cerut in mod expres. 2. De schimbat le-am schimbat la service-ul autorizat Dacia unde duci tu solenza la revizii, cu 22RON manopera. E mult? Astept raspuns. Dupa ce il primesc iti trimit pe PM datele de contact ale firmei, ca sa suni si sa intrebi cat costa la ei un set de placute de logan si daca iti dau factura la ele. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
ionutctn |
![]()
|
@madhorsefuzzy
Mah nu vreau sa fiu cu suparare dar nu stiu de unde ai tu preturile astea. Eu pe toata lumea care are Logan nu i-am auzit sub 200 RON placutele de frana indiferent de magazinul de unde le-au cumparat. |
--------------------
Dacia
1310
|
IRONICK |
![]()
|
Placute Bosch pentru Logan ~100RON. Probabil cunostintele alea ale tale sunt un pic cu capul in nori.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 00:11 |