DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

11 Pages « < 4 5 6 7 8 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Logan = S Class de pana in 10.000 ?

marksman
post 28 Sep 2007, 15:16
Post #151

Post mortem nihil est

Group: Members
From: sat

Placute Ferodo pentru Logan 80 RON. Si inca nu m-am strofocat sa caut mai ieftine, ca sigur gaseam. Am primit si bon fiscal si nu era un magazin de la coltu' strazii. E drept ca schimbarea placutelor am facut-o in regie proprie.

Edit: la dealer placutele costau 140 RON.

This post has been edited by Illusi0n: 28 Sep 2007, 15:19

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bion
post 28 Sep 2007, 15:23
Post #152

Membru autentic

From: TM

OFF TOPICCa sunteti acum un grup compact de lgnisti iaca the best car money can buy. tongue.gif radmasa.gif
Dom` contabil agrar your dream car wub.gif mercedenza.jpg ( Size: 29.38k ) Number of downloads: 67

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
einstein1984
post 28 Sep 2007, 15:24
Post #153

fan Dacia

From: Bucuresti

In definitiv Loganul e o masina ieftina de cumparat si relativ ieftina de intretinut (or zice unii ca preturile pieselor sunt mari, daca luam in considerare producatorii de talie europeana sau mondiala nu e asa). E ceea ce vor/isi permit romanii (dovada si vanzarile).
Loganul face bani, si inca bani grei pentru Renault pe multe piete. De asemena, Loganul ofera cele mai mari posibilitati de crestere si penetratie pe noi piete pentru renault (peitele din europa occidentala sunt saturate).

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
IRONICK
Post #154

-

From: Romania

Evident ca placutele nu se cumpara din Mall sau Unirii ....

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
madhorsefuzzy
Post #155

Membru

From: Bucuresti

QUOTE(ionutctn @ 28 Sep 2007, 16:11)
@madhorsefuzzy
Mah nu vreau sa fiu cu suparare dar nu stiu de unde ai tu preturile astea. Eu pe toata lumea care are Logan nu i-am auzit sub 200 RON placutele de frana indiferent de magazinul de unde le-au cumparat.

Vad ca e nevoie de precizari suplimentare.
Fiind vorba de context si neincrederea unora cred ca nu se va considera reclama (nu lucrez in domeniul pieselor de schimb): ACRUSEM piese auto din import si romanesti Str. Ceaicovski nr. 9 tel: 0727.552.229, 0788.441.652 email: acrusem@pcnet.ro
Ii rog pe necredinciosi sa sune/dea mail si sa intrebe cat costa placutele Ferodo SL 845 pentru logan. nh1980ro?
Si mai important, as dori sa posteze aici raspunsul primit.
Hai Ionut ca un mail nu "costa" decat 1-2 minute.

This post has been edited by madhorsefuzzy: 28 Sep 2007, 15:27

--------------------
Laguna Grandtour 2011 4Control 2.0dci 200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock
"Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
+
marksman
post 28 Sep 2007, 15:32
Post #156

Post mortem nihil est

@bion: Pe mine ma bufneste asa un ras, cand ma gandesc ca unii oameni si-au facut imaginea despre Logan cam in felul asta:
- va costa 5000 E
- va fi un salt inainte fata de Solenza (inclusiv dotari si siguranta)
- intretinerea va fi la fel de ieftina ca si la vechea berlina (ba chiar, daca s-ar putea, sa se intretina singur) si se va putea face in spatele blocului, cu patentul si surubelnita
- va avea o durata de exploatare la fel ca si Dacia 1300 "frantuzoaica"
- va avea forme aerodinamice deosebite (si performante pe masura), cu un consum de combustibil ca si la Tico

--------------------
Nick Ușor
+
driverx
post 28 Sep 2007, 15:34
Post #157

--- Membru cu ralanti ---

Da, dar totusi nu s-au gandit ca pot face un sex pe cinste in logan. E un plus real pentru logan fata de 1300 sau solnita, si fix la asta nu s-au gandit. As usual, romanu' tot pe langa gandeste....

This post has been edited by driverx: 28 Sep 2007, 15:34

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
nh1980ro
post 28 Sep 2007, 15:43
Post #158

Membru

From: Togo-Togo.

@madhorsefuzzy
Pai si au si cutiuta din aia albastra cu abtibild pe ea si cu tot ce trebuie? Ca cei de la Dacia au zis ca ofera garantie doar daca piesele sunt de origine si cumparate din magazine autorizate Dacia si montata in service-uri autorizate Dacia. Altfel ciuciu garantie.

@driverx Solenza are avantajul ca se poate deschide hatchback-ul si sa vezi acolo loc cat ai pentru sex.. smile.gif Dar decat sex in Dacie, mai bine pe paturica in padure ..tongue.gif Nu e tocmai masina care sa-ti dea senzatii tari si placute.(mai ales daca scartaie limitatorul de frana radmasa.gif )

@Illusion Pai vad ca sunt destui care repara Lognaul in spatele blocului, dar e clar ca n-o sa mai fie ca vechea 1300 la supravietuire. Deja sunt multi care le vand dupa 2-3 ani.

This post has been edited by nh1980ro: 28 Sep 2007, 15:48

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
marksman
post 28 Sep 2007, 15:48
Post #159

Post mortem nihil est

@nh1980ro: reeaaally? Ia sa vedem ce reparatii de Logan ai vazut in spatele blocului. Schimbarea planetarelor/pivotilor/rulmentilor? Aerisirea franelor? Inlocuirea elementelor de caroserie? Da un exemplu.

vizavi de "magazine autorizate Dacia" radmasa.gif

Edit: @driverx: pai cand unii ziceau "Ma f*t in el Logan; mai bine iau Solenza" nu si-au dat seama cata dreptate aveau radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

This post has been edited by Illusi0n: 28 Sep 2007, 15:50

--------------------
Nick Ușor
+
driverx
post 28 Sep 2007, 15:52
Post #160

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

Daca tot te-ai pus pe enumerari, fa-o ca lumea. Ai uitat de segmentare, schimbat punte, refacut instalatie electrica din sarmele ramase de la electrician dupa ce a schimbat instalatia de la casa, schimbat piese cutie de viteza, etc.

This post has been edited by driverx: 28 Sep 2007, 15:54

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
nh1980ro
post 28 Sep 2007, 15:58
Post #161

Membru

Magazinele de piese auto din cadrul service-urilor sunt autorizate Dacia.. biggrin.gif
Pai poti sa scihmbi destule consumabile fara sa mergi in service. Cred ca stii mai bine ca mine ce se poate schimba la Logan in fata blocului smile.gif

Dar cand te referi la o masina usor de intretinut si cu costuri mici de intretinere, tre sa te referi la costurile din service. Ca asa si BMW-ul il repari in fata blocului (daca te pricepi) si iesi mult mai ieftin (stiut fiind ca manopera in service autorizat e mai mare ca la Dacia)
La fel si piesele, daca le iei fara sa fie certificate de producator sunt mai ieftine, dar nu poti spune ca piesele sunt ieftine.
Tre sa compari preturile de la producator.
Pe langa pretul piesei noi tre sa mai adaugi si durata de viata a respectivei piese. Ca daca placutele la Logan tin 10.000km si la Opel (de exmplu) tin 20.000 si placutele de Logan sunt 80% din pretul celor de Opel, atunci as inclina spre Opel. Aici dau un exemplu (placutele cred ca tin mai mult, dar pentru simplitatea calculului).

--------------------
+
bion
post 28 Sep 2007, 16:02
Post #162

Membru autentic

From: TM

Si vopsitul cu spray ,o mana sambata a.m.inca una duminica. p.m. si luni aratata la bizonii de la servici: Ba labagiilor eu cu manutele astea doua si cu trei spraiuri am facut-o ca in necherman radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
nh1980ro
post 28 Sep 2007, 16:05
Post #163

Membru

Ce Spray bey, cu suflaiul. Iese polish frate.

--------------------
+
marksman
post 28 Sep 2007, 16:10
Post #164

Post mortem nihil est

QUOTE(nh1980ro @ 28 Sep 2007, 16:58)
Magazinele de piese auto din cadrul service-urilor sunt autorizate Dacia.. biggrin.gif
Pai poti sa scihmbi destule consumabile fara sa mergi in service. Cred ca stii mai bine ca mine ce se poate schimba la Logan in fata blocului smile.gif

[...]
La fel si piesele, daca le iei fara sa fie certificate de producator sunt mai ieftine, dar nu poti spune ca piesele sunt ieftine.
Tre sa compari preturile de la producator.
Pe langa pretul piesei noi tre sa mai adaugi si durata de viata a respectivei piese. Ca daca placutele la Logan tin 10.000km si la Opel (de exmplu) tin 20.000 si placutele de Logan sunt 80% din pretul celor de Opel, atunci as inclina spre Opel. Aici dau un exemplu (placutele cred ca tin mai mult, dar pentru simplitatea calculului).
*

A dracu' treaba, cum de nu m-am gandit eu la ea?! Tu crezi ca are Dacia/Renault fabrica de placute de frana, de cuzineti, de pistoane, de etrieri si alte alea cu retea proprie de distributie? Normal ca sunt facute de altcineva pentru firma in cauza iar daca tu iti inchipui ca in cutiile albastre se introduc piesele care au un standard mai bun decat piesele livrate de producator cu sigla proprie esti in eroare...

Te rog sa-mi spui cate piese "de SRL" pentru Dacia SuperNova, Solenza si Logan ai vazut pana acum. Daca pentru derivatele Renault 12 s-a acordat licenta de fabricatie pe ochi frumosi unei firme de la Cuca Macaii, dupa venirea Renault nu s-a mai intamplat acest lucru. De ce? Pentru ca nu orice SRL dispune de SDV-istica necesara realizarii unor piese care sa se incadreze in standardele cerute de un producator de automobile.
Rezultatul e ca piesele "de neorigine" indeplinesc standardele impuse de producator, fiind produse de firmele acreditate si controlate de acesta. Aceleasi firme livreaza si "piesele de origine". Asa se elimina "mult, ieftin si prost" si se inlocuieste cu "suficient, accesibil si calitativ".

Edit: a, ca se mai pirateaza si piesele auto asta e altceva.

Vizavi de schimbarea consumabilelor la Logan, stii foarte bine ca sunt cam aceleasi ca si la Solenza. Bujiile si filtrele de aer si de ulei sunt comune, masinile avand acelasi motor in cazul motorizarii 1.4 MPI.

This post has been edited by Illusi0n: 28 Sep 2007, 22:21

--------------------
Nick Ușor
+
nh1980ro
post 28 Sep 2007, 16:30
Post #165

Membru

Mai, filtre de aer gasesti de la Romcarbon, Mann, si mai e unul de pirn Polonia parca si or mai fi. Si nu cred ca sunt toate la fel de eficiente in retinerea impuritatilor.
La fel placutele de frana de origine sunt garantate de Dacia ca fac ce trebuie. Alea de neorigine sunt garantate de producator. Cam asta ar fi diferenta. Iar producatorul poate spune ca placutele sunt garantate 2 ani sau 2000km ..smile.gif

--------------------
+
driverx
post 28 Sep 2007, 16:32
Post #166

Asta iar se face ca nu pricepe. Cele cu holoshitul albastru dacia is facute tot de unul din producatori. Asa ca iei cu holoshit sau direct de la ACEL producator, tot shit-ul ala e.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
IRONICK
post 28 Sep 2007, 16:49
Post #167

-

QUOTE(driverx @ 28 Sep 2007, 17:32)
Asta iar se face ca nu pricepe.
Nu mah, asa este el.

--------------------
+
LC_TM
post 28 Sep 2007, 18:35
Post #168

Membru autentic

radmasa.gif Fain topic!

Am si eu o intrebare,de unde pana mea stie producatorul ca eu mi-am schimbat placutele sau alte consumabile in fata blocului? Poate pe mine ma tin un set de placute 90.000km.

This post has been edited by LC_TM: 28 Sep 2007, 18:37

--------------------
Nissan/ex. Dacia Terrano II 2.7TDi/Logan 2004/2005 Ambition 1.6MPI - TM-XX-XXX
+
driverx
post 28 Sep 2007, 18:40
Post #169

Nu stie. Da' se vede in carnetu de intretinere ca tu la revizii nu schimbi placoacele.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
IRONICK
post 28 Sep 2007, 18:44
Post #170

-

Cine mai crede ce scrie in carnetul ala mai ?

--------------------
+
driverx
post 28 Sep 2007, 18:47
Post #171

Aia din service dispusi sa bage bau-bau-ul in clienti cum ca isi pierd garantia radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
aphophis
post 28 Sep 2007, 18:47
Post #172

Membru autentic

QUOTE(nh1980ro @ 28 Sep 2007, 14:15)

Deci Loganul are intretinere ieftina, dar cu anumite conditii. De genul sa umbli prin magazine pana gasesti cele mai ieftine consumabile, sa te duci la service-ul din spatele blocului unde e manopera mai mica, sa iei piese fara bon fiscal (evaziune).
Da, corect, e mai ieftina intretinerea Loganului. O sa ajungeti ca babele de prin autobuze sa umblati prin toate pietele pana gasiti cartofii cei mai ieftini. Diferenta ar fi ca mergeti kilometri aiurea cu masina si ardeti benzina inutil.
*

vorbesti de parca in serviceurile de pe langa reprezentantele altor marci gasesti preturi acceptabile. chestia asta e valabila la orice masina , in 90% din cazuri preturile mici le gasesti in magazinele de piese serioase. Si ai sansa sa le iei mai repede decat in service..

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
IRONICK
post 28 Sep 2007, 18:49
Post #173

-

Stai mai, vb. dupa perioada de garantie. Conteaza cate stampile sunt pe carnetul ala, sau cum merge masina ? Se falsifica multe chestii mai complicate, de ce nu si o amarata de stampila ...

--------------------
+
LC_TM
post 28 Sep 2007, 18:55
Post #174

Membru autentic

QUOTE(driverx @ 28 Sep 2007, 16:40)
Nu stie. Da' se vede in carnetu de intretinere ca tu la revizii nu schimbi placoacele.
*

Bun,dar atunci teoretic si practic nu mi-am pierdut garantia biggrin.gif ,asta asa dupa mintea mea,poate gresesc.

P.S. Liniste ca posteaza al 3-lea membru al formatiunii DAFP! smile.gif

This post has been edited by LC_TM: 28 Sep 2007, 18:57

--------------------
+
LemonDemon
post 28 Sep 2007, 19:00
Post #175

Membru autentic

Ce este DAFP?

--------------------
None None N/A
+
TheFastOne
post 28 Sep 2007, 19:00
Post #176

Membru cu TDI

From: Brasov

QUOTE(LemonDemon @ 28 Sep 2007, 07:39)
TheFastOne , numai prostii debitezi , ce are Common Rail cu TDI? In afara ca TDI a aparut cam o data cand te-ai nascut tu ? ('85-'86).Vorbeam in general de TDI , nu stiu de ce te simti? Sau deja ai ajuns pana la indentificare cu troncanitorul ala de 1.9 TDI?

PS: Respectul tau e ultimul lucru la care ma gandesc ...de ce oare?
PSS: 85kW inseamna 115 CP nu 131 CP , dar se pare ca poza aia cu TeDeIu o ai de pe google ceva.
*

Nu vad de ce insisti sa te faci de ras. Si ultima generatie de motoare diesel de la VW tot Tedeiu se cheama.
Eu respect motoarele care ajung la 300-400 de mii de km fara probleme wink.gif
Chiar vroiam sa vad daca observa cineva faptul ca 85 kw =/ 131 CP. Ma surprinde ca tocmai tu ai observat. Intr-adevar masina nu are 85 kw, are 96 wink.gif
Una peste alta, nu-ti mai da cu parerea mai ales daca nu e deloc avizata.
Poza cu tedeiu e facuta de mine. Mai am inca vreo 100 cel putin. Toate sunt facute de mine masinii mele. Se poate verifica daca vrei. O poti si vedea in toata splendoarea daca tii neaparat. Merita, crede-ma wink.gif
PS. La intrebarea de ce nu cumpara firmele de taxi passat-uri si cumpara loganuri. Pai un passat incepe de pe la 24 de mii de euro, ma refer la un TDI, ca benzinarele te rup la consum. Iar loganu incepe de pe la 6 mii si ceva daca nu ma insel.
Deci 1 passat = 4 logane. Plus de asta, passaturile rezista ele multi kilometri dar nu pe drumurile noastre. E de ajuns un singur drum pe-o strada din asta laturalnica cu gropi si adio baie de ulei.

This post has been edited by TheFastOne: 28 Sep 2007, 19:14

--------------------
VolksWagen Golf Mk4 Variant Highline 2004 1.9 TDI 131 CP - BV 11 WUW
STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
+
LC_TM
post 28 Sep 2007, 19:01
Post #177

Membru autentic

QUOTE(LemonDemon @ 28 Sep 2007, 17:00)
Ce este DAFP?
*

Dreptate,Adevar si Filtru de Polen(copyright Sony & Shush parca). biggrin.gif

Nenea Za Fast Uan se cheama TeDeIu ptr ca asa s-a decis,e doar o miscare de marketing si atat!

LE2: Mi se pare doar mie sau nenea Za Fast Uan are o masina considerata raritate?????? Am ajuns deja in 2100 si avem old timer? One of the last great TeDeIs! radmasa.gif

This post has been edited by LC_TM: 28 Sep 2007, 19:06

--------------------
+
LemonDemon
post 28 Sep 2007, 19:02
Post #178

Membru autentic

Bem o bere cand vin prin Brasov cheers.gif

--------------------
None None N/A
+
IRONICK
post 28 Sep 2007, 19:02
Post #179

-

QUOTE(LC_TM @ 28 Sep 2007, 20:01)
Dreptate,Adevar si Filtru de Polen(copyright Sony & Shush parca). biggrin.gif
radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gifradmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gifradmasa.gif

EL. Nici macar in visele tale ...

This post has been edited by IRONICK: 28 Sep 2007, 19:07

--------------------
+
driverx
post 28 Sep 2007, 19:05
Post #180

radmasa.gifradmasa.gifradmasa.gifradmasa.gifradmasa.gifradmasa.gifradmasa.gifradmasa.gifradmasa.gifradmasa.gifradmasa.gifradmasa.gifradmasa.gifradmasa.gifradmasa.gifradmasa.gifradmasa.gif

LE: Am mai adaugat smilies sa nu fiu mai slab ca IRONICK

This post has been edited by driverx: 28 Sep 2007, 19:06

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
11 Pages « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 01:44
Forum Renault