Militarii morti in misiuni, Eroi sau mercenari?
![]() ![]() ![]() |
Militarii morti in misiuni, Eroi sau mercenari?
Vinti |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 1 June 06 From: Bucuresti / Militari ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Vectra
c18nz
|
|||
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
asigurarea nu este platita din bugetul MAPN...iar restul...lasa ca la cati bani incaseaza ministerul de pe urma lor...au de unde.
This post has been edited by Slider: 26 Sep 2007, 11:18 |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(tarzy @ 26 Sep 2007, 10:06) ptr mercenar exista mai multe definitii http://dexonline.ro/search.php?cuv=mercenar aia cu armata straina e deabia a 3 -4-a atat timp cat armata nu mai e obligatorie eu imi permit sa-i consider pe toti "mercenari" In ideea ca am consultat acelasi dex online... care ar fi prima, a doua, a cincea si a sasea definitie dupa tine? 6 definiții pentru mercenar MERCENÁR, -Ă, mercenari, -e s.m., adj. 1. S.m. Persoană angajată cu leafă într-o armată (străină); fig. persoană care, pentru bani sau pentru unele avantaje materiale, face orice fel de servicii. 2. Adj. Care aparține mercenarilor (1), privitor la mercenari; care se compune din mercenari. – Din fr. mercenaire, lat. mercenarius. Sursa: DEX '98 | Trimisă de RACAI, 30 Sep 2003 | Greșeală de tipar MERCENÁR s. (IST., MIL.) (înv.) joldunar, lefegiu, simbriaș, simbriot, stipendiat. (~ în armata otomană.) Sursa: Sinonime | Trimisă de siveco, 4 Aug 2004 | Greșeală de tipar mercenár s. m., adj. m., pl. mercenári; f. sg. mercenáră, pl. mercenáre Sursa: Dicționar ortografic | Trimisă de siveco, 10 Aug 2004 | Greșeală de tipar MERCENÁR ~i m. 1) Ostaș în solda unei armate străine; lefegiu. 2) fig. Persoană care prestează orice activitate în schimbul unor avantaje materiale. /<fr. mercenaire, lat. mercenarius Sursa: NODEX | Trimisă de siveco, 21 Aug 2004 | Greșeală de tipar MERCENÁR s.m. 1. Militar angajat cu plată într-o armată străină; lefegiu. 2. (Fig.) Persoană care pentru bani, se pune în serviciul oricui, luptând pentru interese de orice natură. // adj. Care aparține mercenarilor; format din mercenari. ♦ Care acționează plătit. [Cf. fr. mercenaire, lat. mercenarius < merces – salariu]. Sursa: DN | Trimisă de LauraGellner, 28 Oct 2006 | Greșeală de tipar MERCENÁR, -Ă I. s. m. 1. militar angajat cu plată într-o armată străină. 2. (fig.) cel care, pentru bani, se pune în serviciul oricui, luptând pentru interese de orice natură. II. adj. care aparține mercenarilor; format din mercenari. (< fr. mercenaire, lat. mercenarius) Sursa: http://dexonline.ro/search.php?cuv=mercenar P.S. Legat de remarca ta cinica... ti-as face o propunere, la fel de cinica... De ce nu-ti faci si tu familia fericita, este o reteta sigura... This post has been edited by radian: 26 Sep 2007, 11:23 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
nenea radian .... lu' matale nu-ti sade bine cu sanatatea?
ptr asigurarea nu ai decat sa-ti pui tu latu' de gat .... nu de alta dar familia mea nu are nevoie de asa "capatuire". pe la matale o sta altfel treaba .... da nu generaliza iar acum sa numaram din dexonline la prima definitie (straina) apare in paranteze .... adica optional la a 2-a e didicata .... ptr otomani a 3-a e tot balarie si deabia la 4 spune CLAR de armate straine asa ca ori te apuci sa inveti sa numeri .... ori il rogi pe ala de-ti citi sa-ti spuna si unde e paranteza This post has been edited by tarzy: 26 Sep 2007, 11:37 |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Eu consider ca Armata Americana sau NATO, cum vreti voi sa-i spuneti, ca tot una este pt. mine este o armata straina pt. Romania.
Iar cei care se duc trimisi de Romania sa lupte pt. NATO, sunt mercenari. Asta-i parerea mea. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(klaus @ 26 Sep 2007, 11:20) Eroi au fost aia de a luptat pentru independenta Tarii noastre, pentru apararea teritoriului etc, nu cei care sunt platiti sa apere interesele altei tari. Aha, si aia au fost luati cu japca in armata, li s-a dat o arma in mana si un polonic de mancare si trimisi in transee, in linia 1, sa vada ce bine se doarme in pat de noroi. Si, cand s-au intors acasa (care s-au mai intors), in loc sa-i plateasca statul pentru ca si-au pus viata la bataie, s-au trezit ca au venit comunistii si ca trebuie sa dea la stat pamanturile si ce averi mai aveau, ca devenisera chiaburi. Aia eroi, care au tremurat cu arma-n mana prin noroaiele rusesti, pentru ca au fost trimisi de stat, si care si-au lasat ciolanele pe acolo, nu militarii astia de-acu care se duc sa "elibereze Iraku si Afganistanu", in fapt sa mai scoata un ban, si in tancuri ei zic ca au Counterstrike gratis si actioneaza in consecinta. Sa fie sanatosi, pentru mine nu-s eroi, ci doar au avut accidente de munca, ca pe aia de le cade un fier in cap prin combinate nu-i mai pomeneste nimeni cum ii pomeneste pe astia. |
--------------------
.
.
.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
@Tarzy: un acealsi text citit de 10 oameni diferiti, poate fi interpretat in 10 moduri diferite. Asta-i sarmul democratiei, toti cei 10 au dreptul garantat de lege, la opinia proprie!
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
de acord
sa intelegem ca matale ai impresia ca-ti este ingradit dreptul la opinie? parerea mea e ca in acest caz situatia ar cam deveni patologogica QUOTE(Laurentziu83 @ 26 Sep 2007, 11:59) Aha, si aia au fost luati cu japca in armata, li s-a dat o arma in mana si un polonic de mancare si trimisi in transee, in linia 1, sa vada ce bine se doarme in pat de noroi. Si, cand s-au intors acasa (care s-au mai intors), in loc sa-i plateasca statul pentru ca si-au pus viata la bataie, s-au trezit ca au venit comunistii si ca trebuie sa dea la stat pamanturile si ce averi mai aveau, ca devenisera chiaburi. Aia eroi, care au tremurat cu arma-n mana prin noroaiele rusesti, pentru ca au fost trimisi de stat, si care si-au lasat ciolanele pe acolo, nu militarii astia de-acu care se duc sa "elibereze Iraku si Afganistanu", in fapt sa mai scoata un ban, si in tancuri ei zic ca au Counterstrike gratis si actioneaza in consecinta. Sa fie sanatosi, pentru mine nu-s eroi, ci doar au avut accidente de munca, ca pe aia de le cade un fier in cap prin combinate nu-i mai pomeneste nimeni cum ii pomeneste pe astia. cred ca le cam incurci pe borcane, pardon razboaie de "independenta" o fost altul cam cu 70 de ani mai 'nainte .... da ma rog situatia se asemana, tot cu japca si tot "ciuciu" au primit apoi "eroii" This post has been edited by tarzy: 26 Sep 2007, 13:22 |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Adica cum situatie patologica?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
tzz...e patologogica...
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
tarzy |
![]()
|
http://dexonline.ro/search.php?cuv=patologic
adica aia care au impresia (falsa) ca nu sunt pe deplin intelesi sau li se ingradesc anumite drepturi (de opinie par exemplu) se cheama ca sufera de ceva. adica .... acea impresie este data de o boala .... nu de "realitate" din pacate eu nu am nici pregatirea si nici calitatea de a ma exprima in acest domeniu. This post has been edited by tarzy: 26 Sep 2007, 13:28 |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
![]() Da, da, stiu specia, chiar pe aici cunosc eu pe un user care are impresia ca-i ingradit si ca unii moderatori vor sa-l vada precum berea, rece si cu spume la gura. ![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
tarzy |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 26 Sep 2007, 13:29) ![]() Da, da, stiu specia, chiar pe aici cunosc eu pe un user care are impresia ca-i ingradit si ca unii moderatori vor sa-l vada precum berea, rece si cu spume la gura. ![]() banuiesc ca ar fi fost bine sa fie doar impresie din pacate .... dupa cum se vede si-n acest caz .... cel putin un anumit moderator nu prea are somnul linistit. iar asta .... e paranoie curata PS: sa stii ca am castigat un pariu pe treaba asta .... eram sigur ca o sa te bagi in seama aiurea This post has been edited by tarzy: 26 Sep 2007, 13:36 |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
klaus |
![]()
|
Deci pe romana: nu sunt eroi, ci sunt mercenari.
![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Braveheart |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 285 Joined: 12 May 07 From: BT ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
2006 Laureat The answer my friend is blowing in the wind
|
|
tarzy |
![]()
|
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
driverx |
![]()
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
tarzy |
![]()
|
si poate pana la urma se sesieaza un moderator (care sa nu sufere si el de grija mea b- sau daca sufera sa fie capabil sa treaca peste asta) sa faca un pic de curat pe aici
This post has been edited by tarzy: 26 Sep 2007, 13:49 |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Cand am facut topicul ma gandeam sa pun in discutie si pompierii, acu imi dau seama ca iesea cu macel.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
tarzy |
![]()
|
asta cu pompierii a fost bre .... a reiesit ca sunt eroi cu adevarat .... nu de alta dar toti indiferent de cat poarta la pantof trebuie sa lucreze cu cisme nr. 44
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
[quote=tribunul,26 Sep 2007, 11:57]
Eu consider ca Armata Americana sau NATO[/B[B]], cum vreti voi sa-i spuneti, ca tot una este pt. mine este o armata straina pt. Romania. Iar cei care se duc trimisi de Romania sa lupte pt. NATO, sunt mercenari. NATO ii tot una cu Armata Americana? Si atunci armatele celorlalte state europene ce naiba cauta acolo? |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
tarzy |
![]()
|
cel putin deocamdata .... soldatii de se duc in Irak sa lupte ptr Nato sunt TOTI voluntari .... nu-i obliga nimeni sa-o faca
daca om ajunge la situatia cand li se va "ordona" atunci .... poate ..... o sa fie cazul de reconsiderat aprecierea. pana atunci .... sunt mercenari .... oricum .... nu inteletg ce-i asa de grav in lucrul asta, sunt meserii in care ai de facut lucruri mult mai reprobabile (executor judecatoresc, recuperator la banca, calau - in tarile unde mai exista pedeapsa cu moarte, etc) This post has been edited by tarzy: 26 Sep 2007, 13:57 |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
klaus |
![]()
|
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
tribunul |
![]()
|
Pe ceilalti ii tin in fata convoaielor, oare de ce calca asa de multi romani pe mine?
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
@tarzy - esti SIGUR ca vrei sa fac curatenie? Sigur?
|
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
tarzy |
![]()
|
nu e chiar asa .... atat in irak cat si-n afganistan cele mai multe pierderi le au USA. bine .... ei si fac cele mai multe si mai periculoase misiuni. numai ca la ei nu se face asa de mult tam tam.
militari romani mor din cauza de mine ptr ca ei executa numai misiuni de patrulare .... daca e ceva de fight .... intra americani in fata. cand moare un american este chemata echipa "funerara" - aia vin aduna cadavrele (sau ce se mai gaseste din ei) ii trantesc in cosciug (care e gata pregatic - cu steag pe el, etc) apoi la frigider si apoi asteapta sa se stranga suficiente cosgiuge ptr un transport par avion ..... nu-ti inchipui ca asteapta prea mult (din irak cica un transport / saptamana) pana in USA cand moare un roman .... vine TV-ul, da declaratii presedintele, primul ministru, etc .... se organizeaza astepatre cu regimentul de garda la aeroport bla bla .... noroc totusi ca nu se intampla prea des @os - banuiesc ca esti major si vaccinat .... chiar ai nevoie sa-ti spuna cineva ce sa faci? This post has been edited by tarzy: 26 Sep 2007, 14:04 |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.799 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
acum ceva vreme, am avut o problema medicala destul de delicata dpdv al sanatatii. in fine una din asitentele militare care m-au ingrijit am vazut-o in irak pentru un contract de 2 ani. a plecat din puf de aici si a plecat acolo unde opereaza ( cu doctorii americani, spanioli etc)intr-un cort intr-o baza militara copii mutilati, fara maini, picioare, oameni fara piele nu va mai zic ce am vazut pe caseta. in fine. pe langa asta au grija si de un lagar/puscarie. tot medical a se intelege.
sunt militari si eroi. au plecat in razboiul altora pentru a-si ajuta familia sa isi cumpere o casa , televizor , masina. rusine celor care au spus ca sunt mercenari. nu sunt decat soldati romani care inca mananca din gamela. toate trupele romane detasate in irak si afg. nu au ca scop razboiul in sine. ei au prioritati: mrdicle, paza si protectie si patrulare in zona tampon. a, si inca o data, rusine. nimeni nu nu se duce de placere acolo. nimeni. unde vreau sa ajung. nu stiu, daca nu ai avut militari in familie nu poti simti ceea ce simt eu cand vad .......... |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 01:27 |