Militarii morti in misiuni, Eroi sau mercenari?
![]() ![]() ![]() |
Militarii morti in misiuni, Eroi sau mercenari?
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
wo_name |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 10 August 04 From: Timisoara ![]() |
Fratele unui fost coleg, la terminarea facultatii il iau baietii in armata, in timpul noptii facand de paza langa gardul unitatii este lovit de 2 hoti. Mai multe luni de zile a fost in coma dupa care a murit, respectivul nu a fost erou, la inmormantare nu s-au tras salve de tun si familia sa nu a primit porcoiul cu bani. Si toate astea s-au intamplat fara ca el sa fi fost voluntar ca si cei din Iraq, Afganistan.
Ca el au fost multi tineri luati fara voia lor in armata si care au ajuns acasa fara suflare. Ei nu au devenit eroi. Rusine "armatei". |
--------------------
Dacia
Logan MCV Laureate 1.6 8v
2011
- TM ?? ??? Parerea mea ...
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.945 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
da, asa este, dar vezi, daca era mediatizat primea onoruri militare. bine zicea bulan, vai de tara noastra.
kramer, unde esti kramer. el era cu papucul, in schimb. ma retrag din polemica inca ceva, sa nu ziceti ca sunt eu razboinicul luminii kaki. nu sunt si nu am fost niciodata de acord cu detasarea soldatilor rom in irak, afg. sau serbia/kosovo This post has been edited by wolfin: 26 Sep 2007, 15:29 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE inca ceva, sa nu ziceti ca sunt eu razboinicul luminii kaki. nu sunt si nu am fost niciodata de acord cu detasarea soldatilor rom in irak, afg. sau serbia/kosovo pai da .... si din cauza astora ca tine nu se trimit mai multi ai idee cate case, masini si copii raman "nefacute" din cauza asta ![]() |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.945 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
din cate stiu, usor usor o sa ii cheme inapoi.
glumetule... This post has been edited by wolfin: 26 Sep 2007, 15:41 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(tarzy @ 26 Sep 2007, 14:59) ...diferenta intre mine si tine este ca eu am facut remarca aia "cinica" cu privire la o idee (aia cum ca un soldatad voluntar mor in Irak ajunge automat erou)..... pe cand tu ai facut-o direct asupra mea. iar aici .... Nu ai atacat ideea ca un soldat voluntar care moare in Iraq ajunge automat erou, ci ai facu o remarca directa la adresa familiei militarului Ioan Grosaru, si nu te-ai referit la faptul ca ajunge meritat sau nu erou ci te-ai referit la sumele de bani pe care familia Grosaru le va incasa de pe urma militarului mort Ioan Grosaru. O dai cotita ca in bancurile cu radio Erevan, atata doar ca esti un banc rasuflat... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
auzi bre nene .... dute de te culca
si daca nu ai cu cine sa te certi .... iti dau telefonul lu' finamea de 2 ani .... sunt convins ca o sa aveti ce discuta |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tribunul @ 26 Sep 2007, 08:56) Sunt unele meserii in care daca faci EXACT ce spun sefii, esti bun. Iara daca mai si mori facand EXACT ce spun sefii, l-ai luat pe Dumenzeu de picior. Strabunicul meu Matei a facut ce i-au zis sefii in ww1, a supravietuit si s-a ales cu o medalie si ceva pamant, daruite de Rege. Probabil a fost erou, a omorat la nemti la Oituz de s-a inrosit teava la arma. Dar notiunea de "erou" a devenit desueta de cand medalia care certifica (viu sa post-mortem) fapta e infipta in uniforma de indivizi pentru care cuvinte gen "informator", "curvar", "incompetent", "bolsevic" nu sunt deloc deplasate. Mercenari? Nu, fiindca nu sunt trupe combatante. In Afghanistan de exemplu le construim case, scoli, fantani (apa se gaseste la 30-40m de foraj in teren stancos), drumuri si, cand ni se da voie, le mai facem bocancii celor de la SAS sau Delta Force, adevaratii eroi si in acelasi timp mercenari ai razboaielor inutile. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
QUOTE(tribunul @ 26 Sep 2007, 08:56) Este foarte enervant faptul ca atunci cand moare cineva in uniforma in vreo actiune imediat este declarat erou si avansat in grad.Nu ar trebui sa se faca macar o ancheta formala si sa ni se arate si noua ca 999 au murit ca niste eroi si unul singur a murit din diferite cauze care nu implica eroismul.Sa le fie familiile sanatoase si mandre la gramada de eroi care au murit din diverse cauze. Atata timp cat ne vom minti pe noi insine nu vom iesi din marasmul in care ne aflam. Ce lacrimi varasa un ministru al armatei la inmormantarea unui erou?Aceleasi lacrimi cu care a plans-o pe nevasta sa cand a murit si imediat s-a combinat cu o pustoaica care se plimba prin camera deputatilor si vota in locul matusii. La toate inmormantarile nu s-a gasit nimeni sa-l scuipe in ochi pe Domnul ministru Melescanu?Cameleonul dracului!Era mare familist cand traia sotia lui,apoi amant zelos si acum ministru indurerat. |
--------------------
a
b
c
|
|
tarzy |
![]()
|
bre bulan ..... da ce-ai cu omul .... te-as intelege daca-ai tu femeie sa-ti dai saliva pe ochii lu' ala (din spirit de solidaritate) daca nevasta-sa mai traia .... da asa .... pana sio-n biserica omu'a jurat numa "pana cand moartea ne va desparti" nevasta-sa dumnezeu sa o ierte a murit .... si acum tu ce vrei .... sa nu mai aiba omul parte feminina deloc?
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
Ai si tu dreptate,dar si eu am!Pentru mine,eroi,sunt cei care sunt familisti si isi dedica intreaga viata familiei,murind de batranete,in patul lor.
TINA TURNER - WE DON'T NEED ANOTHER HERO |
--------------------
a
b
c
|
|
tarzy |
![]()
|
bravo nea bulan ..... respect maxim .....
![]() acum ma duc la baie sa ma "refresuiesc" ca m-au podiptit lacrimile ![]() PS: nevasta ta tot langa tine e cand dai clik pe "send" ![]() |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(bulan @ 27 Sep 2007, 07:52) Pentru mine,eroi,sunt cei care sunt familisti si isi dedica intreaga viata familiei,murind de batranete,in patul lor. Corect, aia care-si suporta nevasta pana pe patul de moarte ![]() ![]() ![]() On-topic: merg si eu pe varianta cu accidentul de munca. Eroi? Sa nu fim ipocriti. |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Nu, in mod cert nu sunt eroi. Stiau la ce riscuri se expun, sunt voluntari si platiti pentru ceea ce fac.
Erou e militarul care isi apara tara, pompierul care isi da viata incercand sa salveze pe cineva, politistul ucis la datorie... dar nu baietii astia care pleaca sa faca un ban in plus prin tari exotice. |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
eu cred ca se pune problema gresit. nu cred ca ii judecam pe soldati ci pe aia care arunca cu eroi asa de usor (presa, politicieni etc). Oricum (si o dau in paranoia) mi se pare ciudat cum au inceput sa explodeze taburile astea intr-o veselie tocmai cand trebuiau sa se decida daca cumpara sau nu noi blindate de la elvetieni
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
... daa, e o constipatie internationala. Impotriva blindatelor Logan.
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Bre, unii au o adevarata obsesie cu Loganul asta!
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(BlaueCorsa @ 27 Sep 2007, 08:49) Nu, in mod cert nu sunt eroi. Stiau la ce riscuri se expun, sunt voluntari si platiti pentru ceea ce fac. Erou e militarul care isi apara tara, pompierul care isi da viata incercand sa salveze pe cineva, politistul ucis la datorie... dar nu baietii astia care pleaca sa faca un ban in plus prin tari exotice. Pompierul sau potlitistul de care vorbesti fac cumva munca voluntara? Ei nu stiau la ce riscuri se expun? Diferenta intre a fi erou si a nu fi erou se reduce doar la cuantumul salariului? This post has been edited by radian: 27 Sep 2007, 20:30 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Ba eu cred ca stiu la ce riscuri se expun pompierii. Aici intervine problema. Intra sa scoata pe cineva cand stie ca situatia ii extrema si ar putea muri acolo sau se retrage si zice...dehhh asta este...
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
Radiane, politistul te apara (teoretic) de raufacatori, pompierul salveaza vieti... soldatii din Irak de cine te apara? De toanele lu' Georgica Tufiº?
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
radian |
![]()
|
Ne apara de terorismul arab... Cu tot antiamericanismul la moda acum, s-a cam uitat de Bin Laden, de atentatele de la americani, la englezi de la spanioli... S-a cam uitat de fundamentalismul arab care a declarat razboi intregii civilizatii occidentale...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Asa e. Unii uita repede, dar is foarte directi cand vine vorba de emis opinii care tin de contextul international. Bine, sa nu intelegeti ca salut pozitia lu' Bushulica, dar unii chiar uita prea repede....
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
tarzy |
![]()
|
QUOTE(radian @ 28 Sep 2007, 08:07) Ne apara de terorismul arab... Cu tot antiamericanismul la moda acum, s-a cam uitat de Bin Laden, de atentatele de la americani, la englezi de la spanioli... S-a cam uitat de fundamentalismul arab care a declarat razboi intregii civilizatii occidentale... mda ... probabil ca asa au invata ei la lectia de strategi .... ca cea mai buna arma e atacul .... da .... cred eu ca treaba asta este justificata doar in competitii sportive .... ca la razboi e alta socoteala imi explica si mie cineva cum naiba armia romana ne aparat de terorism & fundamentalism daca alearga cu tab-ul prin gradinile oamenilor? si apoi sar de partea inferioara in sus ca ala avea mine plantate pe acolo. This post has been edited by tarzy: 28 Sep 2007, 09:44 |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
@ radian, driverx - Silence! I kill you!
![]() Hai sa nu generalizam. Nu toti musulmanii sunt teroristi si in nici un caz nu vad iminenta unui razboi religios. Sau, ma rog, daca petrolul e o religie... |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Povestile alea cu eroismul, gen a ramas mitraliorul in TAB, ca sa iasa ultimul, adica intocmai unui capitan de vas, a ramas ultimul in conserva, nu vi se par cusute cu ata alba?! Oare daca, omul avea casetofonul cu el sa zicem(poate o manea, nu strica cand ai atata strez pe chelie), si la explozie il loveste fix in dibla si isi pierde cunostinta, moare din vine lui prosteste, pt ca nu avea toate obiectele din jurului lui asigurate, ar avea astia curajul sa expuna neprofesionalismul si sa dea pe fata un adevar neplacut?!
Cand au rasturnat unii un TAB in sant si a murit un militar roman, oare atunci nu erau beti sau dadeau o liniuta ceva?! Nu ma uit la OTV....da?! Si nici nu am jucat la loto pe biletu' lu Ogica! This post has been edited by george_slz: 28 Sep 2007, 12:04 |
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
radian |
![]()
|
QUOTE(BlaueCorsa @ 28 Sep 2007, 11:02) ...Hai sa nu generalizam. Nu toti musulmanii sunt teroristi si in nici un caz nu vad iminenta unui razboi religios. Sau, ma rog, daca petrolul e o religie... Pai cine generalizeaza? Razboi este doar in Iraq, Afganistan, si ma rog, Iranul se chinuie din greu sa fie bagat in seama, dar tarile arabe is mult mai multe. Razboiul religios (chiar daca tu nu-l vezi) a inceput la 11/09! E drept nu este unul clasic... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
Oameni buni, Islamul este o religie a tolerantei (ca altfel mergeati la moschee, nu la biserica, dupa secole de dominatie a turcilor). Si va reamintesc faptul ca atunci cand era Europa prin benza Evului Mediu, civilizatia araba era pastratoarea culturii antice. Hai s-o lasam balta, cateva sute de tembeli cu probleme la mansarda nu sunt reprezentativi pentru sute de milioane de musulmani...
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Da asa e si cand aia au ars biblioteca din Alexandria ei de fapt erau asa de inaintati incat de fapt "ardeau un CD"
![]() ![]() bion |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crãpa-le-ar Domnul ficaþii
ªi setea ogoi-le-ar cu venin, Cãci n-au pãreche-n lume blestemaþii Crîºmarii care toarnã apã-n vin ! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 12:36 |