DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Militarii morti in misiuni, Eroi sau mercenari?

St
post 26 Sep 2007, 14:12
Post #61

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Am uitat sa va spun.
Conform statului romai ei nu pleaca acolo(Irak si Afganistan) la razboi ci in misiune de mentinere a pacii.

This post has been edited by St: 26 Sep 2007, 14:13

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tarzy
post 26 Sep 2007, 14:13
Post #62

aroist

da mhai wofin .... nimeni nu se duce de placere ... ci ptr bani .... o stim cu toti ... si nu-i o rusine asta ....

vs se refera la mercenari si eroi

daca tu-mi spui ca aia se duc acolo doar din spirit de sacrificiu ... da-mi voie sa nu te cred

unde vreau sa ajung. nu stiu, daca nu ai avut militari in familie nu poti simti ceea ce simt eu cand vad ..........

mha .... la unii in familie nu le-a displacut chiar asa de tare munca ..... si ca urmare au "servit patria" numa stagiu obligatoriu

This post has been edited by tarzy: 26 Sep 2007, 14:14

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
radian
post 26 Sep 2007, 14:14
Post #63

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(tarzy @ 26 Sep 2007, 13:20)
de acord

sa intelegem ca matale ai impresia ca-ti este ingradit dreptul la opinie?

parerea mea e ca in acest caz situatia ar cam deveni patologogica....

Ce zic eu si ce intelegi tu, du-te bea un pahar de apa rece si relaxeaza-te!

Cu patologicul ia-o usurel, ca incepe sa sune a jignire.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
tarzy
post 26 Sep 2007, 14:17
Post #64

aroist

radiane ..... daca nu te derajeaza .... in loc sa-mi doresti fericirea familiei cu bani de asigurari poate nu ar strica sa comuti robinetul de pe apa calda

daca eu oi fi mai slabut si nu inteleg explica-mi te rog ce ai vrut sa spui .... ca pe mine sincer iti spun nu ma duce capu' la mai mult

--------------------
Aha
+
wolfin
post 26 Sep 2007, 14:17
Post #65

Haha

mai citeste o data tarzy. se duc sa pota sa-si cumpere si ei o casa, masina. eu cred ca este tragic, pt bani. si credema, stiu.

din capul locului. un soldat roman a murit in razboi. este erou punct.

nimeni, vad ca nu a scris. sa le fie tarana usoara ca au lasat copii acasa. pt ei luptau.

eu am iesit ca nu are rost

This post has been edited by wolfin: 26 Sep 2007, 14:18

--------------------
pegas 3120 ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 - Curand de provincie
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
radian
post 26 Sep 2007, 14:21
Post #66

QUOTE(tarzy @ 26 Sep 2007, 10:37)
si .... acum sa vedem

http://www.newz.ro/stiri/cat-costa-viata-u...man_n47214.html

daca-mi permiteti sa fiu cinic ... se pare ca ptr familie nu e deloc dezavantajos cel putin dpdv finaciar

Familia militarului roman ucis in Irak va primi, potrivit procedurii in caz de deces al unui militar, 80.000 de euro reprezentand polita de asigurare, o suta de solde si un ajutor de inmormantare in valoare de 1.250 de lei, platite din bugetul Ministerului Apararii.

*

Tu ne-ai cerut permisiunea sa faci o remarca cinica... Ti-am facut si eu o contraremarca pe acelasi ton, sau tu savurezi chestiile cinice doar atunci cand altii sunt cei vizati?

--------------------
+
tribunul
post 26 Sep 2007, 14:23
Post #67

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Deci daca unul se duce in Irak si moare pe acolo e erou, ca de' s-a dus pt. copii lui, iar altul care moare in mina nu e erou, sau altul care moare pe santier.

Tragic sau nu, toti presteaza o munca platita, mai mult sa mai putin, asumanadusi un risc mai mic sau mai mare, dar din a face pe unii eroi iar pe altii nu, e aiurea.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
os
post 26 Sep 2007, 14:29
Post #68

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

@tarzy:

am mai avut ceva quasi-ciocniri, pe care - e drept, cu indeminare - le tii pe ceea ce crezi tu ca-i marginea arogantei.

Voi explica aici _pentru_ultima_oara_ (daca nu esti convins te rog sa arunci o privire la avatarul meu, pe care nu degeaba l-am ales) - voi explica asadar cum merge treaba:

Atitudinea ta vesnic sictirista nu-ti sade bine. Din acest motiv te-am intrebat daca esti sigur ca vrei sa fac curatenie: caci ar trebui sa incep cu tine. Tu imi raspunzi ca nici usturoi n-ai mincat, nici gura nu-ti miroase. Ei bine, cel putin pentru mine miroase.

Te rog insistent ca, pentru binele prezentei tale intre noi, sa-ti revizuiesti atitudinea. De fapt ar fi cazul sa-ti revizuiesti si opiniile, dar teama mi-e ca asta nu se poate - asa ca pastreaza-le pentru tine.

Cu multumiri.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
wolfin
post 26 Sep 2007, 14:30
Post #69

Haha

este erou cel care intra in mina sa ii salveze pe cei prinsi acolo. este erou soferul de salvare care mergea ca nebunul pe ploaie si a murit in intersecti pt ca nu i s-a dat prioritate.

este erou cel care este tot timpul sub amenintarea doamnei cu coasa.

care este rolul unui militar. sa apere pe cei nevinovati, oprimati etc. acum ca nu prea se potriveste in irak global vorbind asta este, ca de fapt americanii s-au dus pt petrol, in fine, dar pt un soldat politica il lasa rece. la propriu si la figurat.

si iar aduc aminte ca rom a trimis trupe de mentinere a "pacii" si nu delta sau rangers

--------------------
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
b76bgaarh
post 26 Sep 2007, 14:32
Post #70

Membru autentic

Aici e o chestie de principiu.........
mercenari - inseamna ca zse duc si isi ofera serviciile contra unei sume de bani celui care plateste.....
soldati - statul roman este oficial angajat in irak.....asa ca soldatii care se duc acolo nu pot fi numiti mercenari.......oricat ar fi platiti sau remunerati in diverse situatii.....
punct. parerea mea.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
wolfin
post 26 Sep 2007, 14:40
Post #71

Haha

ati uitat de angola, cand 2 asistente au murit (cum au murit nu conteaza), a trecut timpul, unii cred ca inca erau la gradinita, nu ca eu as fi mai batran.

hm, ce mai mercenare.

This post has been edited by wolfin: 26 Sep 2007, 14:40

--------------------
+
tribunul
post 26 Sep 2007, 14:42
Post #72

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

pt. wolfin.

Hai sa facem o incercare, sa-i trimitem pe cei care pleaca in Irak fara bani suplimentari, doar cu salariul care il luau si in tara, sa vedem atunci care se inghesuie sa se mai duca.

Pt. mine eroul este cel care-si pune viata in primejdie sa salveze pe cineva/ceva, dar care o face fara sa obtina avantaje in urma interventiei.
Cel care o face stiind ca va obtine un profit din actiunile lui, pt. mine nu mai este erou.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
radian
post 26 Sep 2007, 14:43
Post #73

Alea au fost cele intoxicate cu alcool tehnic?

--------------------
+
wolfin
post 26 Sep 2007, 14:46
Post #74

Haha

ma, asa se spunea oficial, neoficial cred ca au fost pe unde nu trebuiau sa fie. ca au venit cu capacul pus

<span class='edit'>26 Sep 2007, 14:49:</span>
QUOTE(tribunul @ 26 Sep 2007, 14:42)
pt. wolfin.

Hai sa facem o incercare, sa-i trimitem pe cei care pleaca in Irak fara bani suplimentari, doar cu salariul care il luau si in tara, sa vedem atunci care se inghesuie sa se mai duca.

Pt. mine eroul este cel care-si pune viata in primejdie sa salveze pe cineva/ceva, dar care o face fara sa obtina avantaje in urma interventiei.
Cel care o face stiind ca va obtine un profit din actiunile lui, pt. mine nu mai este erou.
*

pana si cei din primul si al doilea razboi mondial primeau bani, ca doar nu se hranesc , ei si familiile cu aer. a ,ca in irak primesc de 10 ori mai mult pe luna, corect, ca doar merg pe mine, nu stau in unitate si beau bere sau joaca tenis de picior in curte.

a si inca ceva. se duceau, ca na ordinul este ordin. vezi, nu ai facut armata. nici eu blush.gif

This post has been edited by wolfin: 26 Sep 2007, 14:51

--------------------
+
george_slz
post 26 Sep 2007, 14:52
Post #75

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

Plecarea e pe baza de voluntariat financiar. Vrea racanu sa traga vila, pleaca in Irak bre. Fie ca vrea sa scrie poezii, tot mercenar ii. Castigurile astea, mari pt risc mare, sunt promovate de-a dreptul in randul militarilor, prin ideea ca da bine la CV, se lasa cu medalii, cu promovari si desigur cu cascaval. Decat sa arzi gazu aiurea in unitate in Romania, mai bine risti un picut si scoti eroul din tine la plimbare cu TAB-ul prin IRAk. Toate anchetele alea cu TAB-uri rasturnate si morti inexplicabili, s-au ingropat in medalii si discursuri despre eroism.

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
driverx
post 26 Sep 2007, 14:55
Post #76

--- Membru cu ralanti ---

QUOTE(wolfin @ 26 Sep 2007, 15:17)
...
din capul locului. un soldat roman a murit in razboi. este erou punct.
...
*

Just like that? blink.gif blink.gif blink.gif Aveti unii un stil sa judecati subiectiv. Daca aveti pe cineva in familie gata credeti ca intelegeti mai bine treaba. Sunt sigur ca o intelegeti foarte bine, dar din punctul vostru de vedere, pe pielea voastra, dar asta nu inseamna ca e general aplicabila conceptia.

Daca unu care moare asa plimbandu-se e erou. Atunci unul care chiar mere la razboi in care face acte de eroism (tot felul, nu enumar io acuma), unu care chiar isi asuma niste riscuri si responsabilitati NU prin simpla lui prezenta intr-o zona de coflict, CI chiar in teatrul de razboi (ce-mi place exepresia asta radmasa.gif radmasa.gif ) atunci astia ce mai is? Ajungem sa terfelim si notiunea "erou"? Toata lumea trebuie sa fie cu facultate? Toata lumea trebuie sa fie erou? DOAR ASA? blink.gif blink.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
wolfin
post 26 Sep 2007, 14:56
Post #77

Haha

cu 1500 euro pe luna nu cred ca iti tragi vila, doar poate o garsioniera sau un ap cu 2 cam in provincie.

--------------------
+
Slider
post 26 Sep 2007, 14:57
Post #78

Membru autentic

From: Cernavoda

Un pompier care moare in timpul unei interventii poate fi considerat erou?

--------------------
LOGAN Ambiance - CT-xx-xxx
+
tarzy
post 26 Sep 2007, 14:59
Post #79

aroist

QUOTE(wolfin @ 26 Sep 2007, 14:17)
mai citeste o data tarzy. se duc sa pota sa-si cumpere si ei o casa, masina. eu cred ca este tragic, pt bani.  si credema, stiu.

.....
*

majoritatea dintre noi ne cumparam case, masini si sa crestem copii facnd altceva .... nu vad cu ce e mai cu mot cel care alege (in cunostinta de cauza si stiind la ce riscuri se baga) sa se ofere voluntar ptr Irak
stiu ... este cinica abordarea dar .... aceasta e realitatea .....

am spus mai sus .... in Irak americani pierd mult mai multi oameni dar .... ptr ei nu este politic sa-i declare eroi .....

QUOTE(radian @ 26 Sep 2007, 14:21)
Tu ne-ai cerut permisiunea sa faci o remarca cinica... Ti-am facut si eu o contraremarca pe acelasi ton, sau tu savurezi chestiile cinice doar atunci cand altii sunt cei vizati?
*

diferenta intre mine si tine este ca eu am facut remarca aia "cinica" cu privire la o idee (aia cum ca un soldatad voluntar mor in Irak ajunge automat erou)..... pe cand tu ai facut-o direct asupra mea. iar aici .... Regulamentul acestui forum prevede ceva (art. 2 lit e) Nu este permis atacul la persoana. Nu atacati persoanele ci ideile lor). oricum pe aceasta cale eu rog moderatorii sa fie ingaduitori .... nu gasesc nimic constructiv in faptul ca te vor avertiza sau alta penalitate, daca tu poti intelege de buna voie e foarte bine, daca nu .... nu e mare pierderea.

QUOTE(os @ 26 Sep 2007, 14:29)
@tarzy:

am mai avut ceva quasi-ciocniri, pe care - e drept, cu indeminare - le tii pe ceea ce crezi tu ca-i marginea arogantei.

Voi explica aici _pentru_ultima_oara_ (daca nu esti convins te rog sa arunci o privire la avatarul meu, pe care nu degeaba l-am ales) - voi explica asadar cum merge treaba:

Atitudinea ta vesnic sictirista nu-ti sade bine. Din acest motiv te-am intrebat daca esti sigur ca vrei sa fac curatenie: caci ar trebui sa incep cu tine. Tu imi raspunzi ca nici usturoi n-ai mincat, nici gura nu-ti miroase. Ei bine, cel putin pentru mine miroase.

Te rog insistent ca, pentru binele prezentei tale intre noi, sa-ti revizuiesti atitudinea. De fapt ar fi cazul sa-ti revizuiesti si opiniile, dar teama mi-e ca asta nu se poate - asa ca pastreaza-le pentru tine.

Cu multumiri.
*

ii multumesc foarte mult ptr interesul si grija acordata. din zi in zi ma minunez de cat interes pot genera unora dintre moderotorii acestui forum.

totusi ... eu te rog ca in ceea ce ma priveste sa nu mai faci rabat la aplicarea indatoririlor tale in calitate de moderator.

nu stiu ce intelegi tu prin aroganta dar ... te inseli daca-mi atribui mie astfel de calitati.

despre faptul ca atitudinea mea e "sictirita" da-mi voie sa-ti spun ca si de as vrea nu o pot avea "vesnic". iar pe de alta parte tin sa-ti precizez ca putin imi pasa de parerea ta cu privire la acest aspect. nu scrie nicarieri in regulament ca pe aici trebuie sa fii numa "hi" asa ca ... pana una alta imi "arog" dreptul sa am ce atitudine vreau si-mi place. bineintelesc ca fara sa deranjez pe altcineva.

si da ... as fi fericit sa faci curateni aici .... dar am impresia ca nu cu mine trebuie sa incepi (nu eu am scris off topic si tendentios) si poate de aceea ai reticente.

despre prezenta mea ... pe aici .... da-mi voie sa-ti spun ca te-oi considera matale
Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.
da .... nu te crede chiar toata lumea

daca a fost un sfat desinteresat da-mi voie sa-ti multumesc dar .... nu e cazul sa te obosesti

daca e o amenitare - da-mi voie sa-ti spun ca putin imi pasa .... daca vrei sa ma sperii trebuie sa vii cu chestii cat de cat sustinute

This post has been edited by tarzy: 26 Sep 2007, 15:07

--------------------
Aha
+
wolfin
post 26 Sep 2007, 15:00
Post #80

Haha

DRIVERX,

corect, dar cei care au murit erau in misiune. patrulau zona de conflict. si pe urma au sarit in aer. in interiorul tabului atmosfera se incinge, aluminiul si metalul la fel, si .... apropo. daca nu te sfasaie explozia te omoara gazul/fumul

topicul era daca cei care au murit sunt sau nu eroi. au murit in misiune. nu vb aici de moralitatea razboiului . RAZBOIUL nu are MORALITATE SI JUSTIFICARE. din pacate trebuie sa lupte cineva pt capetele luminate de la W sau B.

o zi buna si multa sanatate.

This post has been edited by wolfin: 26 Sep 2007, 15:04

--------------------
+
St
post 26 Sep 2007, 15:04
Post #81

Membru

QUOTE(wolfin @ 26 Sep 2007, 15:46)

ca in irak primesc de 10 ori mai mult pe luna, corect

*

si de 10 ori mai putin decat soldatii americani, care fac acelasi lucru ca cei romani, ba chiar in unele tabere lucruri mai putin riscante. Restul de bani unde or fii? Cumva la statul roman? nedumerire.gif

--------------------
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
tarzy
Post #82

aroist

QUOTE(Slider @ 26 Sep 2007, 14:57)
*

in cele mai multe cazuri da .... este cu totul si cu totul altceva ....

--------------------
Aha
+
vis-a-vis
Post #83

DaciaClubber

O spun fara pic de rusine, ca militarii din armata romana sunt acolo pentru ca sunt incapabili sa faca altceva mai productiv si cei care pleaca sa mentina pacea americanilor ca sa poata fura pentrol in liniste sunt doar niste profitori de ocazie care nu s-agita prea mult pentru banii castigati.
Ca se intampla sa moara cate un agarici d-asta, ma cam doare-n cot, deja li se face cam multa publicitate.
Mai sunt unii obsedati de uniforma, de armata... asta e viata lor si isi fac sau incearca sa-si faca bine meseria, dar se pierd in mormanul de rahat care este armia romana.
Cum sa ai o armata profesionista, cand pana nu de mult, menirea ei principala era sa sechelizeze pusti de 18-20 de ani, care trebuiau sa-si rupa carca pe GRATIS la munci agricole sau diverse santiere... singura strategie a cadrelor era doar sa le faca viata cat mai grea si sa-i supravegheze.
Mi-e sila de prostia venerata, confundata cu eroismul sau patriotismul.

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
driverx
Post #84

QUOTE(Slider @ 26 Sep 2007, 15:57)
*

ERÓU,  eroi, s.m. 1. Persoană care se distinge prin vitejie și prin curaj excepțional în războaie, prin abnegație deosebită în alte împrejurări grele ori în muncă.

Sa zicem ca da. Si acolo e discutabil. Dar se pare ca dupa unii simpla prezenta a ORICAREI persoane cu scop de mentinere a pacii intr-o zona de coflict se distinge ca act de vitejie si curaj. blink.gif blink.gif blink.gif

This post has been edited by driverx: 26 Sep 2007, 15:07

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
St
post 26 Sep 2007, 15:06
Post #85

Membru

Totusi in Irak si Afganistan nu e zona de mentinere a pacii, acolo e inca razboi..

This post has been edited by St: 26 Sep 2007, 15:07

--------------------
+
driverx
post 26 Sep 2007, 15:08
Post #86

In Irak de mult s-a terminat razboiul nenea St....

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
wolfin
post 26 Sep 2007, 15:09
Post #87

Haha

adica moartea pt tine nu este decat nimic. pai ce trebuia sa mai faca?

cu ce poate sa ii onoreze Romania decat cu declararea sa ca erou pm si cu 7 salve ca in rest mai conteaza ceva?

tot razboi este , dar unul fara fete

This post has been edited by wolfin: 26 Sep 2007, 15:10

--------------------
+
tarzy
post 26 Sep 2007, 15:12
Post #88

aroist

mhai wofin .... in RO se moare mult mai des in accidente rutiere decat mor aia in Irak

sa intelegem de aici ca toti aia de-s soferi profi .... sau au delegatii multe sunt eroi?

--------------------
Aha
+
wolfin
post 26 Sep 2007, 15:15
Post #89

Haha

cand ajungem la analogii deastea...

mai asta este suntem o natie de eroi 10412898.gif

unde este firechif, sa ma ajute...... in idei, ca nu mai razbat cu voi biggrin.gif

apropo tazzy, la un soldat aliat, mor cred ca 10 civili, ca au avut proasta inspiratie sa treaca pe acolo, si tot asa si tat asa. un razboi nu se poate compara cu nimic. ororile sunt prea mari.

This post has been edited by wolfin: 26 Sep 2007, 15:17

--------------------
+
driverx
post 26 Sep 2007, 15:15
Post #90

man, tu prin tot ce zici terfelesti notiunea de erou. Asa, aproape ca ai avea mandrie mai mare de te-ai intoarce mort decat viu, ca esti mai...."apreciat", mai "decorat" decat daca te-ai intoarce viu. Taman, rudele mai si primesc ceva bani de pe urma cenzurat tale.

Ok, patrulau. Dar unde e super vitejia si curajul in asta? Si cel mai cacacios soldat si cel mai pasiv soldat din armata poa' sa faca asta, dar cand vine vorba de actiune, pur si simplu se caca efectiv pe el. pre moale omu'. N-ar fi primul si ultimul om din armata care ar face asta. Dar daca are ghinionu si cu 5 secunde inainte sa un asemenea scenariu ar exploda mina sub ARO si moare, cel mai cacacios soldat devine automat erou, soldat care daca ar fi ajuns intr-o situatie limita de razboi, tot ce ar fi facut ar fi fost sa isi murdareasca pantalonii. Pai cum vine asta?

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
7 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 01:43
Forum Renault