Vreau sa-mi cumpar bicicleta.
![]() ![]() ![]() |
Vreau sa-mi cumpar bicicleta.
kog |
![]()
|
||
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|||
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Eu spal de regula cu jet bicicleta cand vin din ture unde incaseaza noroi asa,industrial. Dar am mereu cu mine un WD-40 si inaite sa mi-o spele baiatu de la spalatorie o dau de sus pana jos. La fel face si prietenul cu care ies de obicei si nu avem nici unul nici o problema. Le spala asa de ani de zile. Merg in acelasi loc de ani de zile si stie sa nu dea cu presiune mare si sa nu apropie lancea prea mult. Dupa spalare se mai da o data cu WD-40 toata si se lasa putin asa, dupa care se sterge frumos uscata, se unge lantul daca-i necesar, apoi se pleaca acasa.
Furca intra in al 4-lea sezon si simeringurile anti-praf sunt in cea mai buna forma, dar la fiecare iesire curat furca si transmisia. Nu cred ca se intampla de 2 ori pe sezon sa neglijez aspectul asta. Momentan ma ingrijoreaza butucii cei noi pe rulment, Shimano Parallax-urile pe care le aveam inainte (vechi si fiabile) aveau simeringuri foarte bune. Stickerele nu mi-au zburat de pe furca. De praf si mizerie usoara se curata prin pulverizare cu WD-40 si stergere cu carpa curata. Poze cu ea plina de noroi nu am, insa ultima oara cand a fost industriala treaba nu se mai vedeau niplurile spitelor ![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
QUOTE(VladG @ 28 Feb 2010, 13:55) Pai daca "Liviu" era luat dincolo .. ce pot face ? .. am recurs la alternative ![]() Lantul cum il curatati ? Eu am reusit in aceeasi noapte cand am si spalat bicla pe la 1 sa termin un spray degresant ptr lant (de 20 ron) ca sa curat un lant de 35 ron ![]() Si mai mult, de oboseala + un pic de alcool .. am aruncat la ghena, odata cu resturile, si powerlinkul ![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca l-ai dat jos, puteai sa-l bagi direct in benzina (sau motorina).
Apropo', pana sa explodeze fenomenul asta cu bicicleta la noi, crezi ca se gaseau piese si smacuri d-astea de uns sau curatat pe toate drumurile? Acum daca-i dai cu vaselina si ulei de transmisie sau de motor, sughita a dracu' bicicleta, nu i se mai invarte lantu'... This post has been edited by vis-a-vis: 28 Feb 2010, 20:48 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Parca totusi ala-i Iasiul...
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Stai sa apara comunicatul oficial, sa vedem daca dezminte sau nu...
|
--------------------
Tucson
JM
2007
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(Altis @ 28 Feb 2010, 21:08) ![]() LE. Ma tot uit la "Random Picture" si nu-mi explic. Aparuse pe un topic o poza cu sanii unei cantarete. A disparut. Nu de alta, dar probabil ca se excita vreunu'. Bai nene, intrebarea e de ce nu sterge "random picture-ul" de sub topicul lui, ca e plin de sani goi!? This post has been edited by Victoras2001: 28 Feb 2010, 21:42 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeþ
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Lantul este indicat sa se schimbe impreuna cu angrenaje cu tot pentru ca un lant nou pe angrenaje care au deja ceva uzura le va accentua foarte mult uzura.
Lanturile YG si HG de la Shimano merg mult si bine cu conditia sa fie intretinute corespunzator si nu sunt deloc scumpe. Cine nu poate trai fara 9 pinioane pe spate plateste pretul la uzura ![]() Pana la aparitia "smacurilor" curatam lantul cu petrol, il lasam sa se scurga si-l ungeam frumos cu ulei de cutie sau de motor. Toata treba-i sa te pui sa-l cureti periodic, cu smacuri sau fara smacuri ![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Eu am momentan caseta si 7 pinioane cu adaptor .. am sa trec la 8 dar cand mi-oi schimba manetele. Pana una alta gasesc ultra suficiente 21 de viteze .. poate ar merge si 24 .. dar sincer, nu am simtit prea tare nevoia. Si un lant de 6-7-8 viteze e super ieftin.
|
--------------------
.
.
|
|
Serpico |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(dr_mKe @ 28 Feb 2010, 21:55) Lantul este indicat sa se schimbe impreuna cu angrenaje cu tot pentru ca un lant nou pe angrenaje care au deja ceva uzura le va accentua foarte mult uzura. Cand schimbi pinioanele (deoarece s-au uzat) este recomandabil (as zice chiar obligatoriu) sa inlocuiesti si lantul. Invers nu este obligatoriu (adica un set de pinioane trebuie sa tina cateva lanturi). Angrenajele (respectiv foile) se schimba si mai rar. Pentru 9-speed, un lant bun si relativ ieftin este Shimano HG 73. Despre curatarea lantului am mai scris cu cateva pagini in urma. This post has been edited by Serpico: 28 Feb 2010, 22:28 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4MPI 2007
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Teoretic da, din experienta mea doar angrenajul de fata a supravietuit de regula la 2 lanturi si pinioane. Depinde si de modul in care este exploatata bicicleta. Rulajul mare la drum intins uzeaza de regula 3-4 pinioane si foile medie si mare pentru ca se ruleaza alternativ in functie de profilul drumului.
La inceput pedalam la frecventa mica si in forta dupa care la sfatul colegilor de haita am trecut la frecvente in jur de 60 si automat n-am mai uzat in asa hal transmisia. Acum urc pe foaia mare dupa 26-27 kmh. Oricum la urmatoarea schimbare ma mut pe SRAM, angrenajul fata are puse foile de pe Shimano pentru ca inca sunt ok si s-au potrivit, la fel si lantul si pinioanele. Angrenajul Acera de pe fata l-am indoit pe-o catarare unde m-am incapatanat sa pedalez ridicat din sa ![]() Foarte multe variabile care influenteaza uzura lantului si angrenajelor. |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vis-a-vis @ 28 Feb 2010, 20:34) Apropo', pana sa explodeze fenomenul asta cu bicicleta la noi, crezi ca se gaseau piese si smacuri d-astea de uns sau curatat pe toate drumurile? Acum daca-i dai cu vaselina si ulei de transmisie sau de motor, sughita a dracu' bicicleta, nu i se mai invarte lantu'... se curata cu motorina.... intorceai bicla cu rotile in sus...aveai un recipient cu curgere controlata... roteai de pedale si gata.... eu nu inteleg ce tot bibiliti bicicletele astea noi.....lantul il curatam o data pe an... rotile le centram o data pe an... pana faceam maxim 2 pe an... ciudat...e invers ca la masini.. alea vechi cereau bibilit la greu.... |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Si mergeai de 3 ori pe an?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Serpico |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(dr_mKe @ 1 Mar 2010, 00:44) La inceput pedalam la frecventa mica si in forta dupa care la sfatul colegilor de haita am trecut la frecvente in jur de 60 si automat n-am mai uzat in asa hal transmisia. Chiar si o cadenta de 60 e destul de mica. La drum intins, eu incerc sa pastrez o cadenta de 90 RPM. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
visule mergeam mai mult ca toti biciclisti de pe reno...
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Link!
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Depinde de antrenament, tipul predominant de fibre musculare, lungimea picioarelor.
Din cat am observat, cadenta mea optima este intre 60-80. Daca-i nevoie pot rula cu 35 kmh pe foaia medie si pinionul de 11. In general nu ma omor sa obtin un anumit timp pe un anumit traseu, mai ales daca pedalez singur. Cand am concurenta se schimba situatia ![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
De ce? Si tu o ai mica?
![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeþ
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(Altis @ 28 Feb 2010, 21:08) Ala-i GoGu mah, aka Nosferatu' Calare. ![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
fost membru |
![]()
|
![]() membru analfabet Group: Members Posts: 239 Joined: 1 September 09 From: clasa I-a ![]() |
b76bgaarh tu ti-ai schimbat papucii de la avatar?
|
--------------------
dacia
dacia
logan
- CT 09 FMB
|
|
Altis |
![]()
|
Nu e frate,ca Nosferatu iese doar cu pelerina. L-am echipat ca mi-era ca ne intalnim in trafic si ma ia la goana!
|
--------------------
Tucson
JM
2007
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
fost membru..tot timpul au fost lila....
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
fost membru |
![]()
|
![]() membru analfabet Group: Members Posts: 239 Joined: 1 September 09 From: clasa I-a ![]() |
Scuze de offtopic. Cred ca le vad altfel cu ecranul de la noul meu netbook. Multumesc de raspuns.
|
--------------------
dacia
dacia
logan
- CT 09 FMB
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, si-a luat fost membru UN NOU netbook.
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeþ
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
![]() Ausma maimuto, imi pare mie sau ai nasul mai rosu? Ori e din cauza c-am mutat leptoapa pe pian? ![]() This post has been edited by Manuel: 1 Mar 2010, 18:53 |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
da... si acuma se lauda ca are rezolutie si culori bengoase
![]() This post has been edited by kog: 1 Mar 2010, 18:53 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
Victoras2001 |
![]()
|
Da. Si pianul era-n soare, pe Copacabana
copacabana.jpg La astia si noaptea e soare pe plaja. ![]() This post has been edited by Victoras2001: 1 Mar 2010, 18:58 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeþ
|
|
Liviu |
![]()
|
|
--------------------
.
.
|
|
Serpico |
![]()
|
Mai puneai 50 de euro si aveai Tora 318 U-Turn cu Motion Control.
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 03:41 |