DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

108 Pages « < 37 38 39 40 41 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.

bomicabomic
post 24 Jun 2005, 09:00
Post #1141

Ex-membru DaciaClub

Group: Members

QUOTE(alexadvert @ 24 Jun 2005, 08:27)
Oricum am fost f fericit cand am aflat ca tre sa platesc numerele provizorii mai ales cand la masina parintilor, corect alta marca, nu am platit asa ceva.
*

Banii pentru nr. provizorii ii recuperezi de la politie, cind le predai.

--------------------
x x - x
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
merlin27
post 24 Jun 2005, 09:05
Post #1142

Membru incepator

From: Bucuresti

Mai omule, cum naiba de dai tu atatia bani??????!!! blink.gif Aloooo?? CASCO se poate plati si in RATE, faci TRIMESTRIAL si platesti aprox 78 euro daca faci cu ASIROM. RCA-ul de ce trebuie sa-l platesti integral???? Platesti 6 luni, 870.000 cu aproximatie. Ia numerele alea provizorii esti sigur ca sunt aproximativ un milion? Eu am auzit ca sunt aproximativ 700.000. Bine la diferenta de curs nu ma bag, dar daca faci un calcul, vezi ca iesi mult mai ieftin. Hai, sa ai bafta!!!!

--------------------
Dacia Ambition Toreador - B-88-SRS
+
alx
post 24 Jun 2005, 09:30
Post #1143

Membru autentic

From: Bucuresti, Berceni

enrom de mult casco... eu am platit pt ambition ~340 de euro cu tva inclus si plata integrala.

--------------------
Mitsubishi Outlander 1 2.0 benzina - varies
Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet...
+
merlin27
post 24 Jun 2005, 09:56
Post #1144

Membru incepator

Vad ca ma trage lumea de urechi pe aici, ca ar fi vina mea ca nu m-am interesat si nu am citit forumul asta. Ei uite, cand am facut eu comanda numa` la forumul asta nu ma gandeam eu, ca nici nu stiam adresa. AL si restu nu mai criticati aiurea. M-am dus ca simplu cumparator, insa asa cum Sony a avut parte numai de ghinioane, la fel a fost si situatia mea pentru ca am dat peste vanzatori care nu isi fac bine meseria. Mie mi se pare normal ca atunci cand te duci sa cumperi ceva sa ti se ofere tot ce trebuie tu sa stii nu sa stii tu tot ce trebuie sa intrebi. Evident, un minim de cunostinte trebuie sa cunosti, insa nu trebuie sa fii expert. Era de datoria dealer-ului sa-mi explice cum stau lucrurile, sa cunoasca politicile bancilor cu care lucreaza si sa ma consilieze corect in alegerea facuta. Trebuia ca garantia extinsa sa fie facuta ultima nu din start. In fine, am rezolvat problema astept sa vina masina si Doamne ajuta de alte belele. Eu am tacut din acest moment. mellow.gif

--------------------
+
Sony
post 24 Jun 2005, 14:37
Post #1145

Membru autentic

From: Ban Land

@merlin27, eu cand am comandat masina mi s-a spus ca pentru garantia extinsa trebuie sa optez dupa ce vine masina. Am intrebat-o pe Alina Hosu de la cobalcescu daca imi poate trimite avizul de plata prin fax catre banca pentru a castiga timp. Raspunsul a fost afirmativ.
Realitatea insa, a fost cu totul alta! Nu m-au anuntat ca a venit masina. Am aflat lucrul asta de la VC. Am cautat-o eu pe tipa, dar nu era de gasit. In final i-am cerut sa trimita avizul catre banca, insa nu s-a miscat nimic pana nu am mers eu la ei. Desi initial imi spusese ca pot primi masina in 24 de ore de la sosire, cand a trebuit sa o ridic mi s-a spus ca in nici-un caz in mai putin de 4 zile.
"Multumita" vitezei cu care s-au miscat am pierut 3 mil din diferenta de curs.
Sfatul meu: evitati cobalcescu!
P.S.: Cand am ridicat masina presiunea in pneuri era foarte mare, iar praful din masina atingea cote ridicate.

This post has been edited by Sony: 24 Jun 2005, 14:47

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
AL
post 24 Jun 2005, 14:53
Post #1146

Member

Sony, asta e problema generala si nu e vina exclusiva a cobalcestilor.... Dacia are un sistem informatic unic si nu se pot tipari avize la dealer pana nu bifeaza nu stiu cine din fabrica , apoi tu platesti si nu-ti da masina pana iar nu bifeaza financiarul fabricii ca le-au intrat banii...si tot asa... la asta se adauga si faptul ca cei de la dealer nu se ocupa doar de tine etc... adica intarzierile lor....nu au timp sa verifice mereu bazad e date etc....

Eu am reusit doar cu greu si "pe cuvant" (ca ma cunosteau) sa ridic masina in 24 ore de cand a intrat pe poarta delerului... si am inrosit telefoanele la Dacia ca o vaca de acolo uitase sa bifeze in comp ca masina a fost incarcata pe trailer... si masina ajunsese dar dealerul nu putea emite avizul... iar aia pur si simplu sustinea ca masina e in curtea fabricii iar eu ma uitam la ea la dealer!!!... am crezut atunci ca fac un abuz de putere si ma duc peste ei sa-i strang de gat

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
bomicabomic
post 24 Jun 2005, 15:24
Post #1147

Ex-membru DaciaClub

Corect ce spune AL si in plus dealerul X sau Y nu este de vina ci angajatul X , care-si face mai putin treaba.

--------------------
x x - x
+
Sony
post 24 Jun 2005, 15:42
Post #1148

Membru autentic

Daca sistemul nu permite livrarea in 24 de ore este ok. Eu sunt revoltat de atitudinea individei care pana sa vina masina promitea multe. Dar cand au avut masina in curte modul de lucru s-a schimbat radical. Am semnalat problema directorului de vanzari dar nu s-a intamplat nimic. In conditiile astea este vina dealerului. Se vede clar ca asta e politica lor: imbrobodirea clientului.

This post has been edited by Sony: 24 Jun 2005, 15:43

--------------------
+
bomicabomic
post 24 Jun 2005, 15:49
Post #1149

Ex-membru DaciaClub

Sony, politica asta vine de la Dacia. Asa sunt si aia de la VC. Eu le spun ca in contract scrie ca e datoria lor sa ma anunte cu cel putin 10 zile inainte de livrare, iar ei imi spun sa sun eu la dealer, in preajma termenului previzionat. mad.gif , eu ii intreb cind va iesi masina din fabricatie, iar ei imi raspund, ca nu stiu, dar in jur de data de 30 iunie, e posibil. Asta se intimpla alaltaieri, ca ieri dimineata sa ma sune dealerul, ca masina a iesit din fabricatie si luni - marti va fi la ei.

Aaaa? No comment!

--------------------
x x - x
+
Sony
post 24 Jun 2005, 15:54
Post #1150

Membru autentic

Eu am fost sunat de VC sa mi se spuna ca masina mea a fost urcata pe trailer si e in drum spre dealer.

--------------------
+
AND
post 24 Jun 2005, 16:30
Post #1151

Membru autentic

Pentru o data initiala de 19-21 iulie (data de dealer) ...cam care ar fii data pe care ar putea venii in cel mai bun caz?

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
merlin27
post 24 Jun 2005, 18:36
Post #1152

Membru incepator

Sony, ce sa spun, m-am umplut eu de spume si nervi cu garantia aia extinsa, insa se pare ca dintre toti vina cea mai mare o are in cazul meu banca. Tin sa va spun ca inclusiv azi, cand banii trebuiau sa fi intrat la Dacia in cont, eu trebuia sa duc tot felul de acte idioate la banca, ca in final sa mi se spuna ca "stiti, ghinionul incepatorului, ca dvs ati fost primul nostru client cu cerere de credit pt masina noua prin programul REMAT. De aceea a durat atat pt ca nu aveam pusa la punct procedura". Le-a dat drumul la bani la 16:00 dar "too late for love", banii ajung abia luni la Dacia si deci abia atunci pot ridica masina, care apropo, A AJUNS!!! Practic daca tampitii de la Reiffeisen nu ma amanau toata saptamana maine aveam masina. Maimutele naibii! mad.gif

--------------------
+
merlin27
post 24 Jun 2005, 18:38
Post #1153

Membru incepator

Apropo, uitasem: cat despre Cobalcescu, nu ori fi ei profesionisti, dar "au respectat la sange" ceea ce mi-au promis:20 iunie iese pe poarta fabricii->cel tarziu sambata 25 iunie intrati in posesia masinii. Au zis si au facut! Eu sunt cel neserios care nu a dat banii la timp, si asta din cauza de .... cititi mai sus smile.gif

--------------------
+
AND
post 24 Jun 2005, 19:27
Post #1154

Membru autentic

Sper ca intrebarea mea nu a deranjat vreun moderator , insa chiar sunt curios daca puteti sa-mi dati o idee (voi..cei care si-au primit masinile mai devreme de termenul limita dat de catre dealer)
Termen limita : 19-21 Iulie , dar ca probabil vine cam cu o saptamana mai repede. E corect/normal? Sau ar putea sa ajunga chiar si mai rapid?..si in cazul asta sa pun mana pe telefon si sa-i sun in curand.

Multumesc anticipat ..chiar nu mai am rabdare

PS: Daca tineti neaaparat sa-mi stergeti postu (jos cenzura tongue.gif ) , v-as ruga mai intai sa-mi trimiteti un MP cu un raspuns.

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
BAB
post 24 Jun 2005, 20:12
Post #1155

GUERRIER MARIN DE VAILLANT

From: CONSTANTA

QUOTE(bomicabomic @ 23 Jun 2005, 21:33)
Pai asta e alta mincare de peste. Exemplu, daca miine dl. Popescu zice acciza este de 10% , incepind cu data de poimiine, atunci Dacia nu-ti mai garanteaza pretul care era cu acciza de 1%.
Ex. 2, daca miine, guvernul zice, ca incepind de poimiine, toate masinile trebuie sa fie Euro4, sau sa aiba nu stiu cite airbaguri, atunci, Dacia nu-ti mai garanteaza pretul initial.

E clar? N-are nici o treaba GE cu ce ai scris tu.
*

Te apuci sa dai raspunsuri, fara sa citesti cu atentie. Am prezentat, in mesajul meu, situatiile in care NU se garanteaza pretul, situatii stipulate in "Conditiile generale de vanzare-cumparare a automobilului nou", tiparite pe spatele bonului de comanda. Este extrem de clar (cel putin pentru mine), ca GE nu are nimic comun cu modificari tehnice sau de taxe. In schimb, nu este clar deloc, pentru altii, care nu au citit acele conditiii generale si se lasa dusi cu vorba de vreun dealer mai smecher. Multumesc pentru explicatiile "detaliate", dar nu isi aveau rostul.

--------------------
Dacia Logan 1,6MPI Laureate - CT 06 BAB
"NOSCE TE IPSUM"
"Avoir une passion dans la vie, c’est un moteur fondamental pour vivre."
+
BAB
post 24 Jun 2005, 20:24
Post #1156

QUOTE(merlin27 @ 24 Jun 2005, 09:56)
Mie mi se pare normal ca atunci cand te duci sa cumperi ceva sa ti se ofere tot ce trebuie tu sa stii nu sa stii tu tot ce trebuie sa intrebi. Evident, un minim de cunostinte trebuie sa cunosti, insa nu trebuie sa fii expert. Era de datoria dealer-ului sa-mi explice cum stau lucrurile, sa cunoasca politicile bancilor cu care lucreaza si sa ma consilieze corect in alegerea facuta. Trebuia ca garantia extinsa sa fie facuta ultima nu din start.
*

Dar tu ai uitat unde traiesti? N-ai auzit de vorba aia "ce isi face omul cu mana lui e lucru bun facut"? Ce tu ai incredere in toti cei care vand ceva? Nu cred. Traim in "eterna si fascinanta" Romanie, unde daca nu faci pe dracu in patru sa afli cat mai multe despre alea, alea, te fac unii si altii de nu te vezi. Grija mare, ca toate sunt pe banii tai, nu pe ai lor. Multa bafta, atentie si "caietul de teme" la zi, ca altfel te jupoaie toti smile.gif !

--------------------
"NOSCE TE IPSUM"
+
bomicabomic
post 24 Jun 2005, 21:26
Post #1157

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(ASW @ 24 Jun 2005, 21:12)
Te apuci sa dai raspunsuri, fara sa citesti cu atentie.  Este extrem de clar (cel putin pentru mine), ca GE nu are nimic comun cu modificari tehnice sau de taxe. In
*

QUOTE(ASW @ 23 Jun 2005, 21:35)
Ramane de vazut daca extenso reprezinta o taxa inclusa in pret sau este o optiune. Presupun ca totusi ea reprezinta o asa-zisa "dotare optionala" si nu o taxa.
*

Mda.....cu presupun si ramine de vazut....imi dau seama cit de clar era pentru tine. tongue.gif

--------------------
x x - x
+
bendix
post 25 Jun 2005, 07:28
Post #1158

Membru autentic

From: Timisoara.RO

Garantia extinsa este o optiune pe care clientul si-o manifesta in momentul in care vine autoturismul. Dealerul adauga pe avizul cu restul de plata valoarea garantiei extinse (doar daca are acceptul clientului). Apoi se merge cu avizul la banca si se plateste.

--------------------
Dacia Logan Ambiance - 2005 - TM10### , alb arctic
In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
+
BAB
post 26 Jun 2005, 22:14
Post #1159

QUOTE(bomicabomic @ 24 Jun 2005, 21:26)
Mda.....cu presupun si ramine de vazut....imi dau seama cit de clar era pentru tine. tongue.gif
*

Dupa ce am recitit articolul din conditiile generale, mi-a devenit foarte clar. Dar se pare ca pe tine te intereseaza cat de clar mi-e mie si mai putin subiectul propriu-zis.
Pentru cei interesati, garantarea pretului, conform contractului, nu poate fi influentata de renuntarea la garantia extinsa, sau la dotari optionale. Dealerul trebuie sa refaca documentele, fara alte comentarii.

--------------------
"NOSCE TE IPSUM"
+
merlin27
post 27 Jun 2005, 09:22
Post #1160

Membru incepator

ASW, am sa recitesc si eu contractul. Tardiv totusi, pentru ca deja am virat banii. Am sunat inainte la VC, raportand toate incidentele legate de garantia extinsa. Raspunsul VC a fost ca nu se poate renunta pentru ca am fost introdus in baza de date inca de la lansarea comenzii. Nu am inteles eu prea bine acest aspect, insa dealer-ul mi-a explicat ca in cazul in care se doreste renuntarea la garantia extinsa trebuie sa se faca o stornare de factura iar prin refacerea facturii se pierde si garantarea pretului. Ori, cum de la 10 mai pretul masinii a crescut cu peste 200 euro, practic ma costa mai mult sa renunt la garantie decat sa o platesc. ATENTIE! Din ce am inteles discutand pe acest forum, nu lasati dealer-ul sa va bifeze din start GE. O veti face la final, cand va vine masina, astfel avand timp sa reflectati asupra ei, daca aveti nevoie de ea sau nu. Sa aveti bafta!

--------------------
+
klaus
post 27 Jun 2005, 10:05
Post #1161

步步

Group: Moderatori

radmasa.gif radmasa.gif . Mai oameni buni, ia mai dati-le voi prin... stiti voi... la aia de la dacia. Cum adica nu poti renunta pentru ca ei trebuie sa faca o stornare in contabillitate? Mai ramane sa vad ca motivatii ca nu pot sa livreze masina ca trebuie sa faca o copie la factura si nu le merge xerox-ul...
Si cum adica prin refacerea facturii se pierde nu stiu ce pret? Pai ce, vinde alt autoturism? in baza altei comenzi? Nu, vinde acelasi autoturism, in baza aceleiasi comenzi. Doar ca schimba conditiile (repet CONDITIILE) de livrare/garantie etc. Nu schimba nici masina, nici modul de productie, nici modul de livrare nici nimic...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
merlin27
post 27 Jun 2005, 12:00
Post #1162

Membru incepator

klaus ce sa mai, n-au vrut si pace, a trebuit sa pun botul. la naiba, astept de 2 luni masina asta, am cheltuit un pogon de bani, de nervi nu mai spun. ca sa fac revolutie cu astia mai pierdeam inca o saptamana-doua. scarbit de felul cum am fost tratat, tatal meu m-a sprijinit si le-a dat banii la maimute. nu de alta, dar sanatatea mea "mentala" este importanta pentru el laugh.gif Pana una-alta, uite, eu am depus banii vineri, astazi e luni, ora 13:00 si maimutele de la Dacia nu au confirmat de plata sa merg sa-mi ridic masina. Incet, incet... simt ca o iau razna

--------------------
+
alexadvert
post 27 Jun 2005, 13:40
Post #1163

Membru incepator

QUOTE(merlin27 @ 27 Jun 2005, 12:00)
klaus ce sa mai, n-au vrut si pace, a trebuit sa pun botul. la naiba, astept de 2 luni masina asta, am cheltuit un pogon de bani, de nervi nu mai spun. ca sa fac revolutie cu astia mai pierdeam inca o saptamana-doua. scarbit de felul cum am fost tratat, tatal meu m-a sprijinit si le-a dat banii la maimute. nu de alta, dar sanatatea mea "mentala" este importanta pentru el laugh.gif Pana una-alta, uite, eu am depus banii vineri, astazi e luni, ora 13:00 si maimutele de la Dacia nu au confirmat de plata sa merg sa-mi ridic masina. Incet, incet... simt ca o iau razna
*

Referitor la Bani , Timp , Nervi si altele ... este singura data cand mai fac afaceri cu Dacia ft. Renault ... prea multe lucruri de genul celor exprimate mai sus ...

Spunea cineva de numere provizorii da sunt 996.887 aprox 1 mil din care tu iti recuperezi in Constanta dupa ce stai la o coada de innebunesti mai mult de parca nu a fost suficienta perioada de 2 luni de nebunie , primesti dupa cum spuneam 400.000 lei biggrin.gif ce de bani ...
Acum Casco ... nu stiu sigur cat este ca platesc si comisionul bancii dar in total este 478 euro. Cu cine se incheie asigurarea maiputin ma intereseaza ca oricum ma vor baga pe gat o firma de a lor de asigurare asa ca nu mai are rost ... oricum nu mai am puterea, morala, de a mai cere si altele decat cele care mi se cuvin.
alcoholic.gif 111.gif si pentru final ... doar dupa ce intru in posesia masinii si in timpul exploatarii gun3.gif

--------------------
Daewoo Espero 1.5 16V - ct-27-bav
+
bendix
post 27 Jun 2005, 22:47
Post #1164

Membru autentic

From: Timisoara.RO

CASCO singur nu prea are cum sa treaca de 300 euro. In mod sigur mai sunt si alte cheltuieli prinse pe-acolo.

Cat despre numere provizorii, spuneti-mi si mie, sunt obligatorii ? Daca eu vreau sa-mi fac direct numere definitive si sa nu mai platesc milionu' ce-are ?

--------------------
Dacia Logan Ambiance - 2005 - TM10### , alb arctic
In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
+
donald
post 27 Jun 2005, 23:32
Post #1165

Membru incepator

ce se poate intampla daca nu am primit de la dealer foaia pe care e trecuta seria caroseriei....??(banuiesc ca au omis sa mi-o dea) A mai patit cineva?? mentionez ca loganul nu a venit inca!! multumesc

--------------------
dacia 1310 - b-03-gtr
+
alexadvert
post 28 Jun 2005, 07:23
Post #1166

Membru incepator

Nu stiu inca treaba cu numerele provizorii, o sa aflu in curand ... caci si eu numerele de la espero ...
Cat despre Casco l am facut la Asiban - 212.91 euro ptr valoarea asigurata de 7780 euro.
Masina nu trebuia sa o ridic dupa ce plateam toate danganalele la banca? Oricum io o ridic vineri sau cel tarziu luni cat mai la limita perioadei maxime de livrare.

--------------------
Daewoo Espero 1.5 16V - ct-27-bav
+
marafetu_80
post 28 Jun 2005, 07:55
Post #1167

ZKR Power

From: Dr. Taberei Buc.

Din cate i-mi aduc aminte seria caroseriei era trecuta pe factura proforma sau te referi la altceva, oricum nu cred ca e atat de nasol , doar nu esti la piata si ti-a dat restul prea mult e vorba de 50 mil .

--------------------
ZKR Egee 1.6MPI 2005/Preference
Beau ,beau , nu ma face sticla!!!!!!!!
+
CristiZ
post 28 Jun 2005, 07:58
Post #1168

Membru autentic

From: Iasi

Da, pe factura proforma e trecuta seria. Cum altfel ai sa afli cand vine masina ta sunand la VC?

--------------------
Duster ph2 Green Olive 2014
+
costin02
post 28 Jun 2005, 10:59
Post #1169

Membru incepator

fratilor sunt convins ca am facut cea mai proasta alegere, mergand spre logan! profesionalismul lor, al celor de la dacia, ma da pe spate, le este lene sa deschida si gura. i-am sunat la 0248 502694, mi-au trantit receptorul in nas, apoi la 0248 504248, imi raspunde una functionara careia-i este scarba si de ea, si ma intreaba ce dealer sunt? sa sun la vocea clientului, ei discuta cu dealeri, de parca dealeri dau banii pt salariile lor!am insistat ca altadata am primit informatii la acest telefon, apoi mi-l da pe colegul: ''auzi draga ca a primit aici altadata informatii'' ma ia asta-n primire:'' seria'' asteptare, ''nu e expediabila'', trantit receptor! sa mori nu alta , asta dupa ce as ucide vreo cinci dintre angajatii maretei uzine dacia, condusa intr-un stil asa de capitalist''! asta-i una, alta, am dorit sa-mi echipeze un ambition cu cd cu mp3, nu se poate, ei il livreaza cu modul lor de echipare, apoi daca vreau cd cu mp3 sa cumpar eu altul de la dealer cu primul preechipat, treaba mea, ma descurc! am inteles, au gama lor, nu poti renunta la ceva din gama, de exemplu sa scoti aerul conditionat, dar nici nu poti pune se pare! si ca ironie vocea clientului, (ha, ce frumos suna, dar e doar alegere sonora de marketing) imi spune: ''stimate client, suntem deschisi oricaror propuneri'' . ce li-as deschide capul sa vad de-s oameni sau ba! traiasca Romania eterna si fascinanta! au invatat si francezii sa faca afaceri in stil romanesc.

--------------------
Renault Captur 2022/Phev Zen - CT-01-***
+
costin02
post 28 Jun 2005, 11:15
Post #1170

Membru incepator

Cat despre numere provizorii, spuneti-mi si mie, sunt obligatorii ? Daca eu vreau sa-mi fac direct numere definitive si sa nu mai platesc milionu' ce-are ?
*

[/quote]

m-am gandit si eu la aceasta posibilitate, insa din cate am citit pe aici, cartea de identitate iti vine dupa 10 zile, trimisa de uzina, asa ca astepti in acest timp cu inmatricularea, masina ramanand in curtea dealerului, ceea ce nu-i de preferat, nu? si asa astept din 20 mai (platit avans) un ambition si dumnezeu stie cand va sosi! daca gresesc, rog membrii mai experimentati sa ma corecteze!

--------------------
Renault Captur 2022/Phev Zen - CT-01-***
+
108 Pages « < 37 38 39 40 41 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 05:00
Forum Renault