TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.
![]() ![]() ![]() |
TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.
vv |
![]()
|
||
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX
|
|||
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
[quote="luxxxian"][quote]
Taicamiu a fost azi la BRD sa definitiveze actele de credit si a zis ca da CASCO 186 Euro pe 3 ani. [/quote] Scuzele mele, nu stia taicamiu ce vorbeste si mai rau e ca l-am crezut si eu , nu stiu de ce , 186 E e CASCO pe 1 an care se plateste tot odata. Pt credit auto de la BRD in valoare de 3.100 E, 9,5% dobanda/an, rata e de 99 E pe 36 luni. Aisgurarea se face la Asiban. Scuze inca o data!!! :oops: |
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Un coleg si-a cumparat o Solenza in rate cu credit in Euro la BRD si a fost luat in calcul venitul net familial. Nu i-a pus nimeni conditia de 300 EU minim pe venitul sau net. Trebuie indeplinita conditia ca rata sa nu depaseasca 30% din venitul familial net.
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Am intrat pe cateva site-uri ale societatilor de asigurari pt a vedea valoarea unei prime de asigurare CASCO pt Ambition cu vopsea metalizata.
La BCR aceasta este de 245 Euro, iar la Asiban 188 Euro. |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
irina LOGAN |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 3 June 04 ![]() |
Slider, daca a luat creditul anul trecut, tot ce e posibil. Problema e ca de la 01.01.04 s-a modificat legislatia privitoare la credite in sensul introducerii unor conditii suplimentare, printre care si cele mentionate aici!
|
--------------------
Peugeot
406 hdi hdi/2 litri/110 cp
|
|
Coza |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 8 July 04 ![]() |
Ieri am fost la un dealer Dacia din Timisoara pentru a ma interesa cum e cu creditul Moderato. Din nefericire dantes avea drepatate. Pentru creditul in euro iti trebuie un venit net 300E(pe familie daca e cazul) la mine nu e cazul. Asa ca ramane doar varianta cu creditul in lei la care spunea dealerul ca dobanzile sunt in scadere. Mi-am facut un calcul si in lei platesti de te rupi la buzunar. Sunt tare dezamagit, nu stiu cum o sa o scot la capat.
|
-------------------- |
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Irina creditul a fost luat anul acesta si mai exact in luna August. Masina a fost cumparata din Constanta iar creditul la BRD. Sucursala Cernavoda
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
@Slider
Nu cunosc de cand a fost introdusa conditia de 300€, posibil de la acest credit moderato...Eu am fost in iunie la un dealer sa ma arunc la o SLZ, dar m-am razgandit (evident de ce) si nu exista aceasta conditie... Iti garantez ca vei primi raspunsul ca trebuie sa ai 300€ minim...dupa cum a confirmat si Coza .. Daca veti citi mai sus, am postat despre ce se va intampla cu creditele, doar ca acum mai fac o adaugare... La BRD, incepand de nu stiu cand (de curand oricum), au facut creditele in euro doar cu dobanda variabila...si se pare ca ar dori sa introduca la lei dobanda fixa... Acest lucru este un semnal in plus ca dobanzile la valuta vor creste cam cu 3-5% iar cel in lei va scade drastic... Oricum..mai vorbim prin primavara-vara anului viitor... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
luxxxian |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 6 September 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan
|
|
satori |
![]()
|
![]() "wherever i may roam"-er Group: Members Posts: 214 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
unde, unde sunt chestii dubioase cu ASIBAN???
te rog. eu am casco la ei si pana acum nu am gasit nimic de ei. |
--------------------
Chevrolet
Kalos SXPP 04, Spark 06
2004, 2006
- BxxBUH
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Satori, ai avut probleme cu masina incat sa trebuiasca sa primesti bani de la ASIBAN? Sau doar ai cotizat frumos in fiecare an?
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
satori |
![]()
|
![]() "wherever i may roam"-er Group: Members Posts: 214 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
am cotizat frumos in fiecare an.
m-ai inteles gresit!! eu vreau sa stiu la ce sa ma astept de la ei, nu vreau sa le iau apararea! nu stiu nimic de ei, dar nu au fost alegerea mea (masina leasing) |
--------------------
Chevrolet
Kalos SXPP 04, Spark 06
2004, 2006
- BxxBUH
|
|
luxxxian |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 6 September 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
[quote]
unde, unde sunt chestii dubioase cu ASIBAN??? te rog. eu am casco la ei si pana acum nu am gasit nimic de ei. [/quote] In link-urile de mai sus: [quote] societati de asigurari -- casco: http://www.daciaclub.ro/viewtopic.php?t=3004 CASCO SLZ: http://www.daciaclub.ro/viewtopic.php?t=1432 Asigurare Solenza: http://www.daciaclub.ro/viewtopic.php?t=986 [/quote] Nu mai stiu exact in care, mai multe detalii sant in primul link cred. |
--------------------
Dacia Logan
|
|
Sony |
![]()
|
Slider a scris:
[quote] creditul a fost luat anul acesta si mai exact in luna August. Masina a fost cumparata din Constanta iar creditul la BRD. Sucursala Cernavoda [/quote] Dupa cum v-am mai spus mai sus, politica fiecarei filiale difera in functie de director. Acesta are libertatea de a propune propriile reguli, bineinteles in anumite limite permise de centrala bancii. Asa ca nu va mirati daca la un BRD vi se cere venit minim 300 EU si la alt BRD nu vi se cere acest minim. Ganditi-va ca intr-un orasel gen Cernavoda, daca s-ar fixa aceasta conditie cifra de afaceri a BRD Cernavoda ar scadea drastic, deoarece in orasele mici salariile sunt mici de asemenea. |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
uita-te in anuntul initial (ce trebuie sa stie cei care cumpara LGN). Este acolo ceva despre CASCO.
|
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX
|
|
Coza |
![]()
|
Sony, si ce fras ar trebuii sa fac...sa ma mut in Cernavoda. Chestia cu minim 300E este o mare tampenie. Multi o sa avem de suferit pe chesti asta.Atata timp cat eu achit rata lunara care este a 3 parte din netul meu nu inteleg ce mai vor de la platnic. Sa astepte BRD-ul pana primesc eu netul ce-l vor ei !!! Sper ca se vor mai schimba lucrurile pana la anul.
|
-------------------- |
|
Coza |
![]()
|
Stiti cum vad eu toata treaba"Logan, masina saracului dar cu conditii de creditatre pentru cei bogatii".
|
-------------------- |
|
Slider |
![]()
|
Dat telefon la BRD
Venitul net familie 300 Eu. La avans intre 10 - 25% giranti. Peste nu trebuie. Dobinda este fixa (dar variabila... :roll: Asta inseamna ca dobinda se poate indexa in timp). Ratele sunt fixe si variabile. Ati inteles ceva? :roll: :?: |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
luxxxian |
![]()
|
[quote]
Stiti cum vad eu toata treaba"Logan, masina saracului dar cu conditii de creditatre pentru cei bogatii". [/quote] Oricum bancherii astia sant niste idioti cu conditiile astea.. Sa va dau exemplul unui prieten : Are venit in acte cam 1000 eur si un credit imobiliar de 200. Nu mai poate lua cica un Logan Ambition , ca rata depaseste 100 EUR (30% venit = 300), si e 120 . Asta cu toate ca ii mai ramane 800 EUR dupa ce plateste ratele.. Iau altul care are venit in total 400 EUR si nu are alt credit primeste, cu toate ca are practic jumatate din banii lui :?: Mi se pare o mare idiotenie :shock: Si inca un exemplu despre credite : in Italia am o cunostinta care a luat 120.000 EUR credit imobiliar si plateste in plus dobanda 25.000 in 25 ani ei bine, prietenul meu plateste pentru 19.500 EUR imprumutati 35.000 dobanda tot pe 25 ani :idea: Se imbogatesc bancile la noi pe spatele nostru :vmad: |
--------------------
Dacia Logan
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Poate e insurat iar sotia nu lucreaza...sau ceva care ii injumatateste salariul...sunt posibile multe in ochii bancii..
Cel cu 400 din cate spui e insurat, si impreuna au 400...corect..se califica... Iar cazul 2 poate ai vrut sa spui 35.000 toata suma, nu doar dobanda...nu stiu nu am calculat... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
luxxxian |
![]()
|
[quote]
Iar cazul 2 poate ai vrut sa spui 35.000 toata suma, nu doar dobanda...nu stiu nu am calculat... [/quote] Nu.. Am vorbit destul de mult despre asta.. A cumparat un apartament cu 26.500 cu credit imobiliar , la care banca a contribuit cu 19400 EUR. Plateste rata lunara 180 EUR timp de 25 ani = 180*30 luni = 54.000 , pentru 19400 primiti.. Deci plateste dobanda 34.600.. :shock: |
--------------------
Dacia Logan
|
|
luxxxian |
![]()
|
[quote]
Poate e insurat iar sotia nu lucreaza...sau ceva care ii injumatateste salariul...sunt posibile multe in ochii bancii.. [/quote] E insurat, si sotia lui lucreaza. Nu am fost clar, impreuna au 1000. Dar banca asa calculeaza cum am spus inainte 200 creditul existent + inca 120 rata la Logan -> depaseste 300 (30% din venit) :vmad: |
--------------------
Dacia Logan
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
[quote][quote]
Stiti cum vad eu toata treaba"Logan, masina saracului dar cu conditii de creditatre pentru cei bogatii". [/quote] Oricum bancherii astia sant niste idioti cu conditiile astea.. Sa va dau exemplul unui prieten : Are venit in acte cam 1000 eur si un credit imobiliar de 200. Nu mai poate lua cica un Logan Ambition , ca rata depaseste 100 EUR (30% venit = 300), si e 120 . Asta cu toate ca ii mai ramane 800 EUR dupa ce plateste ratele.. Iau altul care are venit in total 400 EUR si nu are alt credit primeste, cu toate ca are practic jumatate din banii lui :?: Mi se pare o mare idiotenie :shock: Si inca un exemplu despre credite : in Italia am o cunostinta care a luat 120.000 EUR credit imobiliar si plateste in plus dobanda 25.000 in 25 ani ei bine, prietenul meu plateste pentru 19.500 EUR imprumutati 35.000 dobanda tot pe 25 ani :idea: Se imbogatesc bancile la noi pe spatele nostru :vmad:[/quote] La chestia asta cu salariul m-am gandit si eu, ar trebui sa fie x5 in functie de salariu, cu cat e salariul mai mic, cu atat sa fie x% mai mare., X-rata din salariu. Si cu prietenul tau din romania, a luat poate 35.000 si plateste dobanda 19.000 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
cu banca cam asa e... eu cand am luat slz am zis ca o iau pe numele mamei. Si m-am dus la Tiriac. Zic net: 500 EUR, mai avea mama rate la ei de 80-90 eur si imi scoate o foaie ca nu merge, putea plati -(minus)60 EUR (bagasera cheltuieli lunare nu stiu cat...) Zic bine, baga-l si pe tata cu net 1000 eur si un credit cu rata de 50 eur. Si scoate o alta foaie ca poate plati 45 eur!!! (crescusera enorm cheltuielile lunare bagate automat de ei.)
Asa ca si acest lucru conteaza... cheltuielile lunare pe care ei considera ca le ai.... PS. Acest lucru nu -s intamplat la Volksbank, unde totul a mers super rapid, credit prin IPSO mai mic cu un procent fata de normal... |
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
vv |
![]()
|
nu-l mai contrati pe luxxxian - e asa cum zice el. Eu am un credit avantajos la casa (~7.5% dobanda pe an) si platasc 50% in plus pe 10 ani. Acum e usor de vazut ca pe 25 ani as plati mai mult de 125% in plus. Deci la o suma de 20.000 as plati peste 25000 DOAR DOBANDA, deci dobanda in cazul prietenului lui luxxxian e in mod clar mai mare de 25000, si mi se pare foarte plauzibil sa fie 35000 (de ex. la Alpha bank dobanda e 11%, si au dat multe credite ca ei au lansat creditul imobiliar fara girant).
|
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai mi s epare exagerat de mult, apropo, cat dai tu pe luna VV?
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Blizzzard |
![]()
|
![]() BMF Group: Members Posts: 22 Joined: 21 August 04 From: Timisoara ![]() |
Totusi stie careva cat costa CASCO pe luna/ an ?!! si la ce casa de asigurari e mai bine ??!! ....vreu sa ma duc dupa ce imi schimb nr rosii de pe Lgn.... Multumesc !
|
--------------------
Dacia
Logan
2004 Laureate Nu exista adevar absolut - asta este absolut adevarat!
Cand ai dreptate, fii logic; cand n-ai, fii evaziv! |
|
vv |
![]()
|
Nu stiu cat e de relevant... dau ~161 pe luna. Variaza, dobanda e 6%+LIBOR, si ratele se recalculeaza odata la 3 luni.
|
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX
|
|
luxxxian |
![]()
|
[quote]
La chestia asta cu salariul m-am gandit si eu, ar trebui sa fie x5 in functie de salariu, cu cat e salariul mai mic, cu atat sa fie x% mai mare., X-rata din salariu. Si cu prietenul tau din romania, a luat poate 35.000 si plateste dobanda 19.000 [/quote] NU, e asa cum am spus inainte.. Intereseaza-te si tu la o banca daca nu crezi sad.gif |
--------------------
Dacia Logan
|
|
St |
![]()
|
Stiu ca nu e asa, asa ar trebui sa fie. Daca unu da rata la ambition pe 1 an si da 300E pe lanu, la un salariu de 800E, nu iit acorda creditu, chiar daca ala ramane cu bani ca sa traiasca cu 500E. Unuia pe 7 ani, care da avans 2000E si are salariu 300E ii da, pt. ca rata e 97E pe luna. Chiar daca lui ii mai ramane bani sa traiasca 200E. Mie asta mi se pare f incorect.
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th July 2025 - 20:07 |