DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

108 Pages « < 64 65 66 67 68 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.

ionutz81
post 27 Apr 2006, 12:28
Post #1951

Membru incepator

Group: Members
From: Iasi

mai pai acolo am intrat.nu stiu ce sa spun.am impresia ca vb de lucruri diferite.

intru la simulatorul de rate, si intr-adevar iese 3,2, dar in graficul ala de langa. in tabel acolo iese 3,9 milioane

--------------------
Dacia Logan 2007-1,4 - .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
memyselfandI
post 28 Apr 2006, 15:46
Post #1952

m

From: Bucuresti

Salut. Eu vreau sa cumpar Logan 1.4 ( versiunea *cheala) prin leasing pe firma la care lucrez, astfel voi plati doar pretul *cip.
Eu zic ca e mult mai avantajos decit prin credit.
Bafta !

ps: offtopic: cit papa golanelu in oras ? am auzit si am cit o mie de variante.multam

--------------------
Logan 1.6 2006 - 7727
"la curse e simplu, totu' e sa faci ca drumul"
+
gamezcdr
post 29 Apr 2006, 11:58
Post #1953

Membru

Intre 8-11 litri

--------------------
Reanault Kadjar 1.2 TCE
+
mihail75
post 30 Apr 2006, 17:47
Post #1954

mihail

intrebare pt. cei care au luat Loganul cu banii in mina:
am inteles ca dupa ce mergi la dealer si iti alegi masina (ma refer daca gasesti pe stoc), esti trimis la banca sa platesti. poti sa te duci sa iti ridici masina imediat ce ai platit sau trebe sa astepti ceva timp (confirmare de intrare bani in cont, chestii din acestea)?
intreb pt. ca s-ar putea sa ma duc sa iau masina din alt oras si parca nu mi-ar place sa fac o mie de drumuri.
mersi

--------------------
Dacia Logan Laureat 1.4 MPI - Is-YY-XXX
mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
+
ionut232
post 1 May 2006, 07:12
Post #1955

Membru autentic

QUOTE(gamezcdr @ 29 Apr 2006, 14:58)
Intre 8-11 litri
*

nu e cam mult?

--------------------
Logan 1.4 MPI 2006
+
Codrin
post 1 May 2006, 09:02
Post #1956

Membru autentic

Vezi aici topicul de consum pentru variantele pe benzina.

Consumul in oras Dacia il da intre 9.2 si 10, iar in cazuri exceptionale (Bucuresti / talpa grea) se poate ajunge la 11.

This post has been edited by Codrin: 1 May 2006, 09:02

--------------------
Mazda . .
+
valiaviator
post 1 May 2006, 09:10
Post #1957

Membru autentic

QUOTE(mihail75 @ 30 Apr 2006, 18:47)
intrebare pt. cei care au luat Loganul cu banii in mina:
am inteles ca dupa ce mergi la dealer si iti alegi masina (ma refer daca gasesti pe stoc), esti trimis la banca sa platesti. poti sa te duci sa iti ridici masina imediat ce ai platit sau trebe sa astepti ceva timp (confirmare de intrare bani in cont, chestii din acestea)?
intreb pt. ca s-ar putea sa ma duc sa iau masina din alt oras si parca nu mi-ar place sa fac o mie de drumuri.
mersi
*

Eu am platit la dealer. E adevarat ca nu aveau masina pe stoc, am asteptat 5 zile.

--------------------
dacia logan/laureate 2006
+
mihail75
post 2 May 2006, 10:21
Post #1958

mihail

a mai platit cineva direct la dealer (toti banii ma refer)?
Cineva din iasi sau bacau?

--------------------
Dacia Logan Laureat 1.4 MPI - Is-YY-XXX
mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
+
Smeagol
post 2 May 2006, 10:24
Post #1959

Membru ...

From: Timisoara

Depinde la ce banca platesti. Eu am platit in Timisoara la ...
In cazul meu, a trebuit sa astept confirmarea de la Pitesti - 2 zile.

--------------------
Dacia Logan Ambition 2006, 1.6 MPI - TM 10 ???
"Ai grija ce-ti doresti. S-ar putea sa capeti."
+
dbk
post 2 May 2006, 15:45
Post #1960

Membru incepator

La mine pt ambiance dci, in Bucuresti, a durat 3 ore transferul banilor prin BRD, in contul DACIA. Din pacate singura masina ramasa pe stoc nerevendicata, a fost intr-un final ridicata, exact in momentul in care plateam eu suma integrala. Inainte sa aflu asta, dealerul imi spusese ca oricum nu poate sa-mi dea masina imediat ce DACIA primeste confirmarea platii de catre mine, deoarece trebuie sa pregateasca masina pentru livrare (si dura dupa ei 1-2 zile).
Acum o sa primesc masina in jurul datei de 30 mai sad.gif

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci ambiance 05.2006
VW Passat 1.9 tdi 131 cp, 6 trepte, highline 2001
+
camelot
post 3 May 2006, 11:48
Post #1961

Membru incepator

Daca cumpar masina de la un anume dealer trebuie sa raman la ei pe toata perioada garantiei pentru service sau pot merge la alt service?
Azi am vorbit la ADRAS care au zis ca nu imi ofera nimic promotional peste garantia extinsa (i-am replicat tipului ca aia e promotia Dacia, nu a lor), iar Cobalcescu imi ofera covorasele si suporturile de numere. De la Meridian inca astept raspuns. Dar nu stiu ce diferente sunt intre dealeri in legatura cu relatia mea ulterioara cumpararii masinii.

--------------------
+
-Scorpio-
post 3 May 2006, 12:55
Post #1962

membru jucator

From: SV

QUOTE(camelot @ 3 May 2006, 12:48)
Daca cumpar masina de la un anume dealer trebuie sa raman la ei pe toata perioada garantiei pentru service sau pot merge la alt service?
*

poti merge la orice service autorizat Dacia vrea inimioara ta.

--------------------
Honda Civic 140HP 2010 - SV-XX-XXX
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
+
camelot
post 3 May 2006, 13:46
Post #1963

Membru incepator

Mersi mult. smile.gif

--------------------
+
stanila
post 5 May 2006, 09:11
Post #1964

Membru incepator

uite care e dilema mea....am 60 mil, 200 mil fac imprumut la banca, deci pot achizitiona un preferance......as mai sta 6 luni si as mai strange de un laureate....dar daca peste 6 luni, datorita scumpirilor care vor avea loc voi lua cu banii stransi...tot un preferance. (scumpirea nu este sigura, e o varianta). ei in acest caz ce ati face voi? ati mai astepta ati mai strange 20 mil sau ati lua masina acum? in cazul scumpirii am pierdut si timpul si bani si tot un preferance am luat.....dar daca nu se scumpeste....imi permit un laureat....ei asta da situatie incurcata....ce ma sfatuiti sa fac?

--------------------
dacia logan laureate 1,4 2006 - 1,4
+
vlad p
post 5 May 2006, 13:41
Post #1965

Membru incepator

From: Dr. Taberei

poti sa cumperi euro de cei 60 milioane (cumperi la 3.5 ron acum ~ 1.715 E) si banii pe care ii vei economisi sa ii transformi tot in euro. in felul asta esti sigur ca nu ajungi tot la preferance. si daca tot mai astepti cumpara un model cu ABS ca masina asta are franele varza

de scumpit nu cred sa se mai scumpeasca

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 - B-xx-xxx
+
tribunul
post 16 May 2006, 11:44
Post #1966

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Luat cu avans si restul imprumut prin Volskbanc, DAE 9.16, total comisioane 7.5 mil, Casco full 10 mil. la BT, perioada 7 ani.
La dacia DAE era 7.85 iar la semnarea actelor a devenit 9.16, comionul de 1.31 a fost surpriza placuta din partea bancii...sa-i ... mama lor de hoti.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
veveritz
post 16 May 2006, 17:36
Post #1967

Membru incepator

From: bucuresti

QUOTE(ionutz81 @ 23 Apr 2006, 10:49)
salutare sau mai bine zis : Hristos a inviat !  am vazut acum cateva zile in iasi, un logan rosu,fara spoilere vopsite,si cu jantele alea argintii fara capace. avea numar de ungaria. dupa parerea mea, era exact acel logan de 5000 euro. de ce in alte tari se vinde si la noi nu? ieri am vazut iar masina si era inmatriculata pe IS si era foliata in galben. deci era pentru taxi sigur.  intrebarea e, de ce s-a dus in ungaria si a luat-o? sunt oare mai ieftine loganurile acolo? sunt un pic surprins ca la noi nu se comercializeaza varianta de 5000 euro.

sau mai bine zis, sunt suparat  mad.gif
*

un articol aparut recent :

Logan mai ieftin, adus din Ungaria

Peste 600 de romani si-au cumparat, in ultimele trei luni, modele Dacia Logan din Ungaria. Masina nationala este mai ieftina la vecini cu pana la 1.200 de euro, prin fentarea taxelor vamale si a celei pe valoare adaugata. Afacerea este deosebit de rentabila, iar fenomenul ia amploare. Cei care trec granita pentru a-si cumpara Logan primesc la intoarcere, din vama maghiara, TVA-ul inapoi si sunt scutiti apoi, la intrarea in tara, de obligatiile vamale, pentru ca produsul este romanesc.

Dupa ce au curatat Ungaria de Dacii 1310 in anii 1990, romanii au dat din nou navala la vecinii maghiari, de data aceasta pentru a cumpara Dacia Logan mai ieftina cu pana la 1.200 de euro. Afacerea este simpla. Cei care trec granita pentru a cumpara de acolo autoturismul national primesc la intoarcere, din vama ungara, TVA inapoi si sunt scutiti apoi, la intrarea in tara, de obligatiile vamale.

In ultimele trei luni, peste 600 de romani, in special din Satu Mare, Maramures si Salaj, si-au achizitionat modele Logan din Ungaria la preturi mai mici ca-n tara, potrivit lui Constantin Stroe, vicepresedinte Dacia.

“Fenomenul ia amploare de la o zi la alta. Noi avem oameni la granita care monitorizeaza situatia si fotografiaza masinile si va pot spune ca s-a dezvoltat o adevarata retea de importatori, care aduc masinile sub acoperirea unor persoane fizice”, sustine Stroe. Afacerea este foarte rentabila, iar mecanismul simplu.

Odata ajunse in Ungaria, masinile sunt comercializate la un pret care include adaosul comercial al dealerului si taxa pe valoarea adaugata. Romanii care isi achizitioneaza Logan din tara vecina platesc acest pret, dupa care, la granita, li se returneaza 19% din acesta, reprezentand TVA din Ungaria. Conform Codului Fiscal, toate produsele reimportate sunt scutite de obligatiile vamale, inclusiv TVA.

Cel mai ieftin tip de Logan, care la noi in tara poate fi cumparat cu circa 6.280 de euro, poate fi achizitionat din tara vecina, Ungaria, cu 1.899.000 de forinti, minus 19%, reprezentand TVA, deci cu circa 5.800 de euro. Daca la cel mai ieftin tip de Logan, economia este de minimum 500 de euro, la tipurile mai sofisticate, care in Romania sunt vandute cu peste 9.500 de euro, economia pe care o face un cumparator este de circa 1.200 de euro, spune Stroe.

In plus, dealerii Dacia de peste granita practica si preturi mai avantajoase decat cele din tara. Ultimul exemplu din Ungaria este dat de promotia Logan Arctic, prin care cei interesati isi pot achizitiona un model Logan, echipat cu aer conditionat, in versiunea standard. Reprezentantii Baumgartner Autócentrum Kft. - dealer Dacia din Budapesta - ne-au declarat ca, de la inceputul anului, 5-6 romani vin saptamanal la show-room pentru a-si cumpara un Logan.

Potrivit oficialilor de la Dacia, vanzarile din Ungaria merg foarte bine, aceasta tara situandu-se, la finalul lunii aprilie, pe locul 6 in topul exporturilor de Logan, cu peste 4.000 de unitati comercializate.

--------------------
dacia Sandero1.5 dci 2016-august - b xx xxx
+
Kostyn
post 17 May 2006, 12:21
Post #1968

Membru incepator

Salut. In curand imi voi cumpara un Logan. Acum am cateva nelamuriri cu care sper sa ma ajutati .

1) In principiu vreau sa imi iau un Logan Laureate 1.4 MPI, la 7680 euro. Merita sa dau 570 de euro in plus pentru ABS ( ca sa imi iau Laureate Plus) ? As putea face rost de bani daca ma chinui, dar nu stiu cat de util este...
2) Cam cat costa Full Casco, alarma si inmatricularea? Masina o sa o iau cu credit, asa ca vreau sa stiu cati bani trebuie sa am in plus.

Multumesc pentru ajutor.

This post has been edited by Kostyn: 17 May 2006, 12:21

--------------------
Dacia 1310 - B-01-KSN
+
flaviand
post 17 May 2006, 12:33
Post #1969

Membru incepator

From: Brasov

vezi si:

http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=31785&st=71#

This post has been edited by flaviand: 17 May 2006, 12:34

--------------------
Logan Ambiance Arctic - Mai 2006
Logan Laureat Rosu - Nov 2004
+
Kostyn
post 17 May 2006, 12:43
Post #1970

Membru incepator

mersi dar o voi lua in credit, asa ca sunt obligat sa o iau din romania... si oricum prefer sa o iau din ro din mai multe motive...

--------------------
Dacia 1310 - B-01-KSN
+
Slider
post 17 May 2006, 12:49
Post #1971

Membru autentic

From: Cernavoda

Kostyne tot ceea ce vrei tu sa afli gasesti aici pe forum. Iti trebuie numai un pic de rabdare sa dai un "search" si sa citesti. Cit despre Casco nu ii mai simplu sa dai un telefon - asta daca nu vrei sa faci un pic de miscare - la un asigurator si sa afli toate cele?

--------------------
LOGAN Ambiance - CT-xx-xxx
+
Stavreschi
post 17 May 2006, 13:01
Post #1972

Membru

From: GALATI

Parerea mea este sa faci efortul, ABS-ul ca sistem, merita sa il ai pe masina, eu nu am facut efortul asta financiar acum un an si acum imi cam pare rau....

--------------------
dacia Logan 1,6 l GTI - Gl xx xxx
+
stanila
post 17 May 2006, 13:05
Post #1973

Membru incepator

parerea mea e ca...nu merita efortul ptr abs, sunt pareri pro si contra despre abs-ul pe logan. la cheltuieli suplimentare trebuie sa te astepti caci comisioanele la banca sunt foarte mari, plus ca mai platesti la dealer cand ridici masina. apropo la ce banca vrei sa faci credit? o iei cu banii jos? (ia-o cu banii jos cu un credit ptr nevoi personale ca e mai bine, si casco il faci tu pe urma doar daca vrei si cand vrei, ca altfel daca iei credit auto iti baga astia in rate si casco...si te cam jumulesc).

--------------------
dacia logan laureate 1,4 2006 - 1,4
+
Slider
post 17 May 2006, 13:09
Post #1974

Membru autentic

From: Cernavoda

........."si casco il faci tu pe urma doar daca vrei si cand vrei"..........
Eu zic ca ii mai bine sa vrei CASCO si sa-l vrei pina scoti masina pe poarta dealerului...parerea mea....la preturile pieselor de schimb...

This post has been edited by Slider: 17 May 2006, 13:10

--------------------
LOGAN Ambiance - CT-xx-xxx
+
tarzy
post 17 May 2006, 13:15
Post #1975

aroist

parerea mea este ca ABS-ul va conta mult la ... revanzare, pe perioada de utilizarte a masinii iti doresc sa nu ai nevoie

casco la Logan prin credit BRD este in conditii acceptabile, eu la val masinii de 7800 € platesc 230 €/anual (cam 3,2%) - cumparat cu 4-6% cat cer alte firme .... pare destul de OK

pentru alarme ai multe optiunii, da-mi PM si o sa-ti recomanda varianta cea mai buna (atat procedural cat si financioar)

inmatricularea fara numere preferentiale te duce la 1 mil, cu numere preferentiale se mai adauga aprox 400 mii

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
radian
post 17 May 2006, 13:22
Post #1976

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Aer conditionat, ABS si CASCO, obligatoriu.

E pacat sa cumperi o masina noua fara...

This post has been edited by radian: 17 May 2006, 13:23

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Kostyn
post 17 May 2006, 13:33
Post #1977

Membru incepator

@ tarzy

nu pot sa iti trimit pm pentru ca nu ai spatiu in inbox smile.gif . oricum, uite mesajul pe care ti-l scrisesem.

"as vrea sa o iau in rate prin alpha bank http://www.alphabank.ro/ro/produse/Auto/index.htm . aici am gasit cea mai mica dobanda pt credite in euro ( 9.34% pe 8 ani), plus ca nu cer avans. ei nu permit casco de la brd, ci doar de la http://www.alphabank.ro/ro/produse/ASIGURATORI.htm. poate imi poti spune care este mai avantajos, daca stii smile.gif. oricum mari diferente nu cred ca sunt.

cat despre alarme... asta ma roade destul de mult; am auzit ca nu prea gasesc alarma sub 300 euro... imi poti recomanda vreo 2-3 alarme daca te pricepi? ma refer la ceva gen solutie buget smile.gif si ceva care sa ofere un raport de calitate/pret acceptabil. alarma o iei de la dealer sau trebuie sa mergi la firma specializata?

iti multumesc pentru ajutor."

cu abs-ul chiar nu stiu... mi se pare cam mult in plus, pe de o parte tata circula de 20 de ani cu 1310 fara abs pe de alta parte cum spune radian e pacat sa nu imi iau abs pe masina noua.

in functie de cat o sa ma coste casco+alarma, etc ma mai gandesc si daca fac credit pt masina sau daca fac credit pt nevoi personale si o iau cu banii jos.

va multumesc pentru raspunsuri.

--------------------
Dacia 1310 - B-01-KSN
+
tarzy
post 17 May 2006, 13:41
Post #1978

aroist

la asigurari nu ma pricep .... oricum cea mai faina comparatie o poti face chiar tru intrband direct la firmelkew de asigurari - ATENTIE la variantele cu franzciza nu te sfatuiesc sa te incurci cu asa ceva

legat de alarme - acum am golit Inboxul

nu vreau sa fac recomandari aici ptr ca am mai fost avertizat cum ca as face reclama (deh .... unui or avea firme preferate de alarme ....)

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
vladimir
post 17 May 2006, 13:44
Post #1979

Membru incepator

Luat anul trecut : Logan Laureate 1,4 MPI.
Luat cash, fara ABS (nu era pe atunci), vopsea metalizata. Dealer : Meridian Vest.
Casco la Allianz, a venit cu mine cand am ridicat masina ; 14 milioane si ceva pe an. Asigurarea a fost facuta la o valoare mai mare decat cea de achizitie, in lei, pentru a acoperi devalorizarea eventuala, precum si scaderea valorii masinii in timp. mai contine si asigurarea soferului (nu numai cand conduce proprietarul, conduce sotia-eu sunt proprietar in acte) si a pasagerilor in caz de accident precum si o raspundere civila a soferului fata de cei din interior in caz de eveniment.
Alarma, antifurturile pe roti si capace, le-am comandat la dealer si erau montate cand m-au chemat : 4 milioane si un pic. plus numerele provizorii si autorizatia de circulatie : 1 milion jumate parca (pe aici). Alarma a fost cea mai ieftina de la ei 320 RON cu TVA.

Cu ABS nu stiu ce sa zic la Logan. Eu am avut si am (si la fosta si la actuala maina) dar nu am fost pus in situatia de a alege "asa erau toate ". Oricum am avut 10 ani o berlina fara ABS si nu am avut probleme niciodata (am dat-o la gunoi cu vreo 193000 km la bord, 3 seturi motoare schimbate).
Inmatricularea : 1 milion jumate, cu numere preferentiale (400.000 parca).
Bafta multa si o masina buna de care sa te bucuri !

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,4 - B xx xxx
+
Como
post 17 May 2006, 13:59
Post #1980

Membru autentic

S-ar putea sa ma insel, dar dobanzile sunt ceva mai mici la credite auto decat la cele de nevoi personale. Nici sa nu te gandesti sa omiti casco, iar ABS e bun la casa omului; iti doresc sa n-ai nevoie de el, dar cine stie, mie mi-a fost folositor in cateva situatii. (Mai ales ca unii ziaristi se plangeau ca rotile se blocheaza cam repede)

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
108 Pages « < 64 65 66 67 68 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 19:49
Forum Renault