DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

108 Pages « < 66 67 68 69 70 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.

mariuscond
post 1 Jun 2006, 09:30
Post #2011

Membru incomod

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(kostake @ 31 May 2006, 20:12)
La ce banca,comisioane, cand...?
*

Poate te ajuta...
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=482070

--------------------
dacia Logan dizăl - B52
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
prody
post 4 Jun 2006, 23:05
Post #2012

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

Eram cu un prieten care isi face revizia de un an,si,neavand ce face i-am cerut cucoanei de acolo sa-mi faca un calcul pentru un Logan DCI Laureate , credit pe 7ani avans 50%, masina costa 8900 euro, garantie extinsa moca.
Rata este 2 750 000 luna, Casco 12 mil pe an, se pare ca e o promotie cu un trimestru gratuit, comisionul bancii eeste de 6 000 000, cred ca BRD era.
Scum doamna, scump, dincolo era mai ieftin ! radmasa.gif

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
nucu
post 6 Jun 2006, 18:53
Post #2013

Membru incepator

I s-a intamplat cuiva sa-i vina masina si sa o tina dilerul cateva zile la expozitie fara sa te anunte? Mie unu mi s-a intamplat, mai mult, am auzit ca la Dacia chestia asta e specialitatea casei. mad.gif

--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition
+
Horizon
post 13 Jun 2006, 15:48
Post #2014

Membru incepator

Salut nu stiti aproximativ cat ar costa o asigurare CASCO la un Laureate 1.4 indiferent la ce firma de asigurari.

--------------------
dacia Logan Laureate 2006
+
addiyi
post 14 Jun 2006, 08:27
Post #2015

Membru incepator

QUOTE(Horizon @ 13 Jun 2006, 16:48)
Salut nu stiti aproximativ cat ar costa o asigurare CASCO la un Laureate 1.4 indiferent la ce firma de asigurari.
*

full casco la allianz-tiriac in jur de 350e

--------------------
+
Adrian78
post 14 Jun 2006, 19:00
Post #2016

Membru autentic

Laureate 1.6 ... full CASCO Generali 250 E prin firma de leasing wink.gif

--------------------
Logan Laureate 1.6 gri perla
"Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
+
stanila
post 19 Jun 2006, 12:48
Post #2017

Membru incepator

Daca merg cu banii jos, astazi sa achizitionez un logan si momentan nu il au in parc (la reprezentanta), stie cineva cam in cat timp ar trebui normal sa il aduca, ca sa nu intru la banuieli ca cine stie de unde il aduce? ca o avea ceva, ca etc, etc?

--------------------
dacia logan laureate 1,4 2006 - 1,4
+
vijelie
post 19 Jun 2006, 12:54
Post #2018

membru violet

Chiar daca il au prin curte, tot ti-l da dupa 2 zile, sanchi, "pregatire pt vanzare". Daca nu-l au, dealerul stie cel mai bine cum isi organizeaza aprovizionarea. Nu mai fi asa suspicios, ca tot de la Pitesti aduce... Cine ar face Logan de contrabanda???

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
stanila
post 19 Jun 2006, 13:07
Post #2019

Membru incepator

QUOTE(vijelie @ 19 Jun 2006, 13:54)
Chiar daca il au prin curte, tot ti-l da dupa 2 zile, sanchi, "pregatire pt vanzare". Daca nu-l au, dealerul stie cel mai bine cum isi organizeaza aprovizionarea. Nu mai fi asa suspicios, ca tot de la Pitesti aduce... Cine ar face Logan de contrabanda???
*

Am auzit ca dealerul ar avea doua variante: 1. dau comanda la uzina, si pana vine poate dura si 3 saptamani; 2. cauta la alti dealeri poate au cumva pe stoc varianta solicitata, si o aduc in max. o saptamana.
Sincer, ce varianta a-ti alege?

--------------------
+
vijelie
post 19 Jun 2006, 13:13
Post #2020

membru violet

Care vrei tu, la ambele beleste bine ochii la marfa sa nu te vedem pe la ziare...

--------------------
+
coyote
post 19 Jun 2006, 13:16
Post #2021

Membru inferior

alege tu in functie de ce-ti doresti sa aiba masina in dotare si in functie de banii de care dispui. mai sunt threaduri deschise pe tema asta, eventual poti cauta/arunca un ochi pe acolo sa vezi argumente pro si contra diferitelor versiuni sau motorizari.

Numai bine.

--------------------
Dacia Logan Preferance 2006 1.5dCi - DJ 07 xxx
+
stanila
post 19 Jun 2006, 13:17
Post #2022

Membru incepator

QUOTE(vijelie @ 19 Jun 2006, 14:13)
Care vrei tu, la ambele beleste bine ochii la marfa sa nu te vedem pe la ziare...
*

tu chiar crezi ca acolo pe loc, poti sa gasesti ceva in neregula? poti sa belesti ochii cat vrei, ca problemele (daca exista) apar dupa aceea. Ce crezi ca poti depista daca belesti ochii in momentul in care o vezi prima data. Daca ar fi vreo problema vizibila la "belitul ochilor" crezi ca sunt prosti sa ti-o bage pe gat? Au ei grija sa nu iti dai tu seama pe moment. Asa ca, daca sti ceva, spune-ne si noua, pe unde sa belim ochii? Care sunt punctele critice?

--------------------
+
coyote
post 19 Jun 2006, 13:19
Post #2023

Membru inferior

--------------------
Dacia Logan Preferance 2006 1.5dCi - DJ 07 xxx
+
addiyi
post 22 Jun 2006, 10:19
Post #2024

Membru incepator

pt masina luata pe credit, cum e treaba cu gajul pe masina...adica poti sa vinzi masina cand vrei tu sau exista probleme???

--------------------
+
vijelie
post 22 Jun 2006, 10:39
Post #2025

membru violet

QUOTE(stanila @ 19 Jun 2006, 14:17)
tu chiar crezi ca acolo pe loc, poti sa gasesti ceva in neregula?
*

Daca sunt probleme vizibile la ridicarea masinii, belesti ochii, le vezi si le semnalezi, adica ii trimiti in "depozit" dupa alta ca mai sunt si alti dealeri in galaxia noastra. Daca nu sunt probleme vizibile, belesti altceva, dupa ce semnezi ca masina e ok. Simplu ca buna ziua.
Capisci, stanila?

--------------------
+
flaviand
post 22 Jun 2006, 17:22
Post #2026

Membru incepator

From: Brasov

Sa mor daca inteleg de ce insista atatia cu leasing/rate cu garantie...

Pentru cei cu salarii mai mici, cea mai buna varianta: credit de nevoi personale la 2-3 banci.
Bancile nu verifica creditele intre ele !! Cel putin nu inca !! se verifica doar clientii rau-platnici intr-o baza de date comuna. Momentan am 2 credite separate in derulare, la banci independente, vorbesc din experienta proprie.

Sunt unele care mai colaboreaza, dar numai cate 1-2. Si oricum daca se afla, cel mai rau caz e sa nu iti acorde creditul, deci ajungi tot de unde ai plecat.

Avantajele sunt multe:
1. Poti face pe un salariu mic 2-3 credite mai mici care sa ajunga insumat la valoarea dorita.
2.Cumperi masina PE NUMELE TAU, deci nu mai ai cartea/cheia rezerva la firma de leasing, de unde rezulta
3.Nu mai depinzi de ei cu actele la iesirea din tara (procura), vanzarea masinii in caz de nevoie etc.
4.Iti alegi ce asigurare CASCO vrei, la ce firma vrei, sau daca te tin nervii, poti sa nu mai faci deloc.

--------------------
Logan Ambiance Arctic - Mai 2006
Logan Laureat Rosu - Nov 2004
+
stanila
post 27 Jun 2006, 10:08
Post #2027

Membru incepator

Spunea un coleg de forum ca la banca HVB, trebuie sa duci dupa ce ai cumparat masina, factura, cartea de identitate si un set de chei. Mai stiti cumva banci unde iti cere sa duci un set de chei, sa ramana la ei pe toata perioada creditului? Este legal asa ceva? Mie mi se pare o bataie de joc din partea bancii. Auzi sa imi ia mie chiele de la masina, hai acte, documente, da, dar nu cheile.

--------------------
+
vijelie
post 27 Jun 2006, 11:29
Post #2028

membru violet

La fel face si Volksbank la masinile luate in rate.
BRD nu.

This post has been edited by vijelie: 27 Jun 2006, 11:29

--------------------
+
-Scorpio-
post 27 Jun 2006, 11:59
Post #2029

membru jucator

From: SV

la BRD duci doar copii dupa factura si cartea de identitate si nu-ti cere nici un set de chei.

This post has been edited by -Scorpio-: 27 Jun 2006, 14:01

--------------------
Honda Civic 140HP 2010 - SV-XX-XXX
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
+
tribunul
post 27 Jun 2006, 13:14
Post #2030

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

QUOTE(vijelie @ 27 Jun 2006, 12:29)
La fel face si Volksbank la masinile luate in rate.
BRD nu.
*

Eu nu am dus nicio cheie la banca (Volksbank). Facturile (am 2) si cartea masinii sunt la mine in original.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
alinakes
post 27 Jun 2006, 13:28
Post #2031

X

From: X

La masinile luate in sistemul de rate nu se depun nici chei si nici acte in original !

Poate doar la leasing sa se intample asa ceva , la rate in nici un caz !

Eu am luat masina in rate si la BRD am dus DOAR COPII dupa : talon , CI masina si factura fiscala , ATAT ! Nu duci nici o cheie si nici un original , poate doar ca sa iti faca ei acolo copii dupa acte , atata tot !

This post has been edited by alinakes: 27 Jun 2006, 13:29

--------------------
X X X - X
+
calinp
post 27 Jun 2006, 23:31
Post #2032

Membru

Am observat ca in general bancile care au dobanda mai mica si proceduri mai simple de acordare a creditului cer CIV in original si un rand de chei. Cred ca e o masura de siguranta in plus pt ele (banci). Aceste conditii apar pe site-urile bancilor si banuiesc ca si pe contract... esti de acord - ok, nu esti de acord - cauti alta banca

--------------------
+
serban_1205
post 28 Jun 2006, 14:06
Post #2033

Membru

QUOTE(stanila @ 27 Jun 2006, 12:08)
... la banca HVB, trebuie sa duci dupa ce ai cumparat masina, factura, cartea de identitate si un set de chei. Mai stiti cumva banci unde iti cere sa duci un set de chei, sa ramana la ei pe toata perioada creditului?...
*
Da, la Banca Tiriac ... dar e normal. Trebuie sa fie acelasi lucru ca la HVB. Doar si-au aliniat produsele
QUOTE(Daniel_Sarba @ 27 Jun 2006, 23:38)
De banca Ion Tiriac s-a interesat cineva? La prima vedere mi s-a parut avantajoasa!  charge.gif
*
Varianta credit auto
Avans 25%. S-au contrazis, ba din pretul masinii, ba din factura (cei 3000 RON de pe rabla nu prea stiau unde sa-i bage)
Se alege o valoare a creditului din care se opreste comisionul de acordare de 4% din valoarea creditului. Restul trebuie sa reprezinte 75% + un pic (pentru comisionul de ordin de plata, comisionul de administrare al contului curent de 36 RON / an 04.gif si eventual schimburi valutare), care se trec intr-un cont curent din care, prin ordin de plata (comision aproximativ 20 RON) se plateste masina. Apoi lunar se plateste in afara de rata un comision de 0.2% pe luna 04.gif din sold la euro sau 0.5% pe luna excl.gif 04.gif din sold in lei. Dobanda este de 5.95% la euro si 6.95% la lei. Daca faci credit in euro se mai adauga cheltuielile cu diferenta cursului de schimb (3.57 RON/EUR - 3.63 RON/EUR). CASCO cica se poate de oriunde dar mai bine de la ei, normal. Zicea unul ca pe masina lui de 5300 euro plateste CASCO 480 euro / an ceea ce mi s-a parut enorm
Exemplul 1: pentru o masina de 7680 EUR daca faci credit auto in RON si casezi rabla platesti un avans de 6042.38 RON si 6 ani rate descrescatoare de la 419.11 RON la 322.47 RON. La asta adaugi CASCO.
Exemplul 2: pentru o masina de 7680 EUR daca faci credit auto in EUR si casezi rabla platesti un avans de 6143.94 RON si 6 ani rate descrescatoare de la 360.56 RON la 319 RON. La asta adaugi CASCO. Atentie, dependent de cursul euro.
Voi reveni cu varianta credit nevoi personale cand am timp.

This post has been edited by serban_1205: 28 Jun 2006, 18:52

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 2006 - B 24 WNN
+
adrian.paul
post 27 Jul 2006, 19:30
Post #2034

Membru autentic

Am achizitionat un Logan Ambition 1.5 Dci in leasing (prin VBLeasing). Adica doar am platit avansul, taxa de administrare si cheltuieli de contract, asta ieri. Azi urmeaza sa plateasca banca restul de bani si in 2-3 o sa o ridic.
Intrebare: o sa mai platesc ceva la dealer (DacoServ)? Din cate am inteles numerele intra in cheltuielile de contract. blush.gif

LE: ce are trebui sa aiba in dotare masina? Rasfoind forumul am tot citit diverse informatii despre existenta pachetului de siguranta, etc.
Cam cati km ar trebui sa aiba la bord?

This post has been edited by adrian.paul: 27 Jul 2006, 19:47

--------------------
Logan Prestige 2008 1.5 Dci
+
Deshteptu
post 27 Jul 2006, 20:55
Post #2035

Membru autentic

pachet de siguranta trebuie sa-ti dea dealer-ul, am inteles ca de prin aprilie eo lege care ii obliga sa livreze masina cu asa ceva.. oricum au scumpit atunci Loganul, deci si-au acoperit investitia.. in rest, este un topic deschis, dar nu mai stiu care, unde erau atasate chiar si liste cu tot ce trebuie sa ceri de la dealer si cu tot ce trebuie sa verifici cind primesti masina.. o sa-l caut si eu prin septembrie, cind ma duc la dealer.

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 1.4 2006
+
Adrian78
post 27 Jul 2006, 23:51
Post #2036

Membru autentic

QUOTE(adrian.paul @ 27 Jul 2006, 20:30)
Intrebare: o sa mai platesc ceva la dealer (DacoServ)? Din cate am inteles numerele intra in cheltuielile de contract.  blush.gif

LE: ce are trebui sa aiba in dotare masina? Rasfoind forumul am tot citit diverse informatii despre existenta pachetului de siguranta, etc.
Cam cati km ar trebui sa aiba la bord?
*

O sa platesti numerele rosii si autorizatia valabila 30 zile ... parca vreun milion si ceva. Cand vei duce numerele rosii, daca le duci tu la Politie, iti recuperezi garantia de vreo 3-400.000, nu mai stiu exact.

Masina trebuie sa aiba in dotarea standard pachetul de siguranta (trusa sanitara, triunghi reflectorizant si stingator) - vezi ca e prevazut in dotarea masinii si pe site-ul Dacia ... asa ca fa scandal daca nu vor sa ti-l dea ... oare referirea la OPC va avea efect ... !?

A mea a avut 8 km si 2 ml de benzina in rezervor ...

--------------------
Logan Laureate 1.6 gri perla
"Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
+
adrian.paul
post 27 Jul 2006, 23:58
Post #2037

Membru autentic

Multumesc ... si dupa ce urmeaza? Ce tip de numere tinand cont ca e luata in leasing? Sau cum fac sa obtin numerele? Cei de la VBL ziceau ceva ca numerele ar fi incluse in cheltuieli de contract (100 euro).

Scuze de prea multe intrebari dar sunt incepator blush.gif Asta este prima masina dupa Matizul de la fostul meu loc de munca. (in 30 de zile am 1 an de permis blush.gif si scap de lamai)

dupa, urmeaza sa citesti pe forum ceea ce s-a scris deja... doar asta e menirea lui... nu deschidem fiecare cate un topic separat cand ne doare ceva ci discutam acolo unde deja se discuta...

--------------------
Logan Prestige 2008 1.5 Dci
+
Verde Cameleon
post 28 Jul 2006, 13:29
Post #2038

Membru incepator

un posesor de laureate dci imi poate spune cat plateste casco ?

--------------------
. . Logan 1.5 DCI - is 21 xxx
+
alinakes
post 28 Jul 2006, 13:33
Post #2039

X

From: X

9 mil la Asiban !

Rate la BRD si una din cele 4 rate anuale este gratuita in cadrul unei promotii !

Deci fara promotie ar fi 12 mil , dar in cadrul promotiei 9 mil !

--------------------
X X X - X
+
Verde Cameleon
post 28 Jul 2006, 13:41
Post #2040

Membru incepator

multumesc !!!

--------------------
. . Logan 1.5 DCI - is 21 xxx
+
108 Pages « < 66 67 68 69 70 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd July 2025 - 06:22
Forum Renault