DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

108 Pages « < 68 69 70 71 72 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.

Bill
post 22 Aug 2006, 10:44
Post #2071

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Cand am depus toate actele necesare creditului, m-a planificat sa vin sa semnez contractul dupa vreo 3 zile. Atunci am intrebat cu ce sume de bani sa vin (avans +comision, etc). Fata de ceea ce stiam mi-a mai spus si de aceasta taxa de inscriere gaj. Am notat si am plecat.
Vazand pe site-ul Dacia informatia ca e gratuita aceasta inscriere, am telefonat la telverde la BRD si fata de acolo mi-a spus acelasi lucru. Dupa ce am rugat-o sa se mai intereseze sa nu spun prostii cand ma duc la banca, mi-a confirmat ca e corecta informatia.
Cand am fost sa semnez mi-a spus ca mai am de dat si suma de aprox 900.000ROL. Zic atunci, donsoara' pe internet spune asa si la telverde tot asa, atunci de ce la dvs. este viceversa? Mi-a aratat contractul, avea dreptate. Zic atunci, cine e mai mare ca dumneata in filiala aici? Mi-a spus ca seful lipseste cu probleme personale. Zic bine, hai sa sunam la telverde. Cand m-a vazut ca ma tin tare, a sunat ea pe cineva, pe semne vreun jurist de la ei. Si mi-a spus bine, suportam noi asta.

Asta a fost tot. In rest, oamenii parolisti si foarte asaltati de clienti...........tot timpul era coada la ei.

Edit:
Era vorba de creditul auto. Si e bine sa nu spui ca esti insurat (daca esti ..bineinteles) ca te plimba pe la ei si cu nevasta , sa semneze si ea.

This post has been edited by Bill: 22 Aug 2006, 10:47

--------------------
Dacia Logan SL Techroad TCe 90 - B14xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Deshteptu
post 22 Aug 2006, 10:53
Post #2072

Membru autentic

QUOTE(Bill @ 22 Aug 2006, 11:44)
Si e bine sa nu spui ca esti insurat (daca esti ..bineinteles) ca te plimba pe la ei si cu nevasta , sa semneze si ea.
*

ms de informatii, am bagat la cap.
faza cu insuratul - deja am spus, dar tipa de la banca a fost amabila si a zis ca-mi da actele sa le duc la nevasta-mea sa le semneze, mai ales ca atunci o sa fie probabil ori in maternitate, ori acasa, imediat dupa nastere.
ms inca o data.

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 1.4 2006
+
andreip
post 22 Aug 2006, 11:49
Post #2073

spiderman

Noua taxa este pentru prima inmatriculare a unei masini in Romania. Deci in mod normal nu ar trebui sa o platesti cand se termina leasingul.

--------------------
Dacia Logan 2005
+
stanila
post 23 Aug 2006, 07:06
Post #2074

Membru incepator

[quote=Bill,22 Aug 2006, 11:44]
Zic atunci, cine e mai mare ca dumneata in filiala aici? Mi-a spus ca seful lipseste cu probleme personale. Zic bine, hai sa sunam la telverde.

mai nou in toate unitatile/institutiile/firmele cand ai o nemultumire si intrebi de sef sau de director s-au invatat sa spuna "ne pare rau dar seful lipseste momentan/azi", si cu asta ti-a inchis gura. Asta am observat-o si eu. Am fost la BRD si eu am depus tot dosarul perfect complet, iar tipul de acolo ca sa nu mai stea sa mi-l verifice, era prea comod, a zis sa trec maine din nou, sa il verifice si seful care, bineinteles azi lipseste. ce sa facem mai si inghitim uneori.

--------------------
dacia logan laureate 1,4 2006 - 1,4
+
mariuscond
post 29 Aug 2006, 09:17
Post #2075

Membru incomod

S-a scumpit Loganu' !?!
http://www.dacia.ro/cum-cumpar/preturi
Uff!

--------------------
dacia Logan dizăl - B52
+
IRONICK
post 29 Aug 2006, 09:19
Post #2076

-

From: Romania

Mai cumpara $^%@& la preturile astea. Si asa era prea scump pentru ce ofera.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
Bill
post 29 Aug 2006, 10:12
Post #2077

Membru autentic

Da, era de asteptat. Din primavara amenintau ca o sa salte pretul vara asta daca euro nu o sa creasca, si cum nu a crescut..............
Marirea este diferentiata pe modele.

This post has been edited by Bill: 29 Aug 2006, 10:16

--------------------
Dacia Logan SL Techroad TCe 90 - B14xxx
+
danutz1970
post 30 Aug 2006, 12:47
Post #2078

Membru incepator

Politicii si strategii Dacia - experiente personale:
Anul trecut pe 14.08.2005 dau o comanda de Logan Ambiance, plata integrala, reprezentanta Dacia, Calea Floreasca; termen de livrare estimat 22.10.2005; la intrebarea mea ca termenul de livrare este prea mare, raspunsul a fost ca uzina nu lucreaza in luna august.
Sunt de acord semnez bonul de comanda, duduia mi-l inmaneaza, ma lasa singur timp de cinci minute ca sa-mi aduca celelate documente iar eu nu am ce sa fac si citesc pe verso bonul de comanda.Stupoare: pe verso era (e si acum ) conditiile contractuale.Cateva comentariii pe baza conditiilor contractuale:
1.Este garantat numai avansul care reprezinta suma exprimata in euro.Toate diferentele de plata de la data semanarii contractului si pana la data livrarii efective vor fi suportate de cumparator. A se citi cu atentie articolul care cuprinde fraza" daca autoturismul a fost achitat integral atunci toate riscurile ce decurg din aceasta cad in sarcina cumparatorului exceptand situatie cand Dacia nu livreaza autoturismul la locul si data livrarii". Citat din memorie.
2.Mai sunt si alte condtitii contractuale pe care le pot defini aberante: " dacia va ofera prin prezentul contract conditii mai avantajoase decat cele normale". Citat tot din memorie.Nici acum nu am aflat conditiile contractuale normale, sunt doar curios.
Vine duduia, aduce celelalte documente, si la prima vedere constat prima contradictie intre hartiile care mi-au fost inmanate:
In contract pe care doar l-am citit, scria negru pe alb ca pe avizul de plata(sau celalalt formular numai stiu sigur pe care) trebuie specificat termenul de livrare, si surpriza la mine nu era trecut nimic....Intreb de ce s-a incalcat contractul dintre cele doua parti in mai putin de 10 minute de la parafare, si raspunsul a fost "dupa ce platiti va confirmam data livrarii".
Dupa ce am receptionat mesajul, am tras concluzia ca e o teapa mai elaborata si am renuntat la comanda(dupa vreo zece zile, am fost sunat ca nu am platit avansul??? dar eu le-am comunicat ca nu vreau sa platesc avans, si atunci au anulat comanda).
Dupa aceasta experienta am tras concluzia ca nu voi mai achizitiona un Logan decat cu plata si receptia in aceeasi zi.
Toata lumea m-a contrazis pe moment ca nu o sa-mi iau Logan asu cum vreau eu.
Dacia lucreaza numai pe comanda si nu pe stoc.
Le-am comunicat sa aiba rabdare asa cum am si eu.
In perioda 11.08.2005 si 01.12.2005 Dacia si-a batut joc de clienti:
Uzina oprita in luna august nu face altceva decat sa puna presiune pe cumparator.Cererea creste, nu se livreaza aproape nimic, se lasa impresia ca exista comenzi cacalau si atunci este un bun motiv sa creasca pretul.Numai anul aceasta 2006 pe stoc la Dacia sunt masini produse inainte de concediu si nevandute(anul trecut se vandusera toate).
Anul trecut cand cererea era evident mai mare decat in acest an termenul de livrare era de 60-70 de zile dar..............dupa 20 de zile de la data comenzii Dacia putea livra autoturismul comandat, dar au preferat sa-si bata joc de clienti.Exemplu concret:
Un prieten doreste un Logan diesel prin leasing, mare promotie la SIAB(sau ce-o fi fost).Conditiile contractuale de leasing de la RFI mai aberante decat la Dacia( au fost solicitate doua bilete la ordin completate si stampilate in alb.............la suma de plata).Eu ca prieten il sfatueisc sa aiba rabdare, nu e momentuls a achizitionezi o Dacie.El nu vrea si face leasing prin BCR.
La semanrea contractului de leasing , se plateste avensul , se plateste Casco, mai lipseste autoturismul.Cat dureaza? In 15 zile Dacia va comunica termenul de livrare.Exact dupa 15 zile prietenul primeste un telefon de la uzina Dacia fiind informat ca autoturismul a fost fabricat..............Prietenul asteapta sa fie anuntat sa ridice Loganul, trece inca 15 zile plateste si prima rata de leasing, nimic..Se duce in Calea Floreasca sa intrebe cand ridica Loganul.Raspuns: nu mai devreme de 30 de zile ca nu a fost in fabricat.El spune ca a fost fabricat in urma cu 15 zile.Idiotii de agenti vanzari din Floreasca ca nu a fost fabricat.Incepe un scandal monstru, pana in momentul cand un director Dacia vine sa apleneze conflictul. Unde era Loganul cu pricina? Se intereseaza domn director si surpriza loganul era in parcarea din spate.Cand se poate ridica? Raspuns...este vineri ora 15.00 (dupa doua ore descandal) nu mai este nimeni care sa pregateasca masina de livrare, venti luni.
Luni a rdicat in sfarsit Loganul prietenul meu.Daca nu facea scandalul monstru platea mai mult ca sigur 2 rate leasing asa cum facut multi altii care in prerioda mai sus amintita au platit 1-2 rate(credit sau leasing) plus casco, pana au intrart efectiv in posesia masinii.Bataie de joc.Plus ca in momentul cand livrarii dupa xx zile de asteptare culmea nu ti se inmana si factura+cartea de indentitate.Inca un drum de facut si timp pierdut
Cum am luat eu Loganu:
Am asteptat sa scada cererea(lunile de iarna-primavara) si la sfarsitul lunii februarie am ajuns la concluzia ca a venit timpul(reprezentanta din Calea Floreasca s-a inchis, si-am urmarit anunturile (reclama) de la dealeari.
Iatsa Campina - livrare imediata + carte secretizata.
Adras - alarma gratis.
Prima vizita ma facut-o la Adras.Sunt din Bucuresti si doream sa reduc la minim deplasarile inutile(chestia cu facura si C.I.).
-Aveti masina?
-Avem.
-Are alarma din reclama?
-Nu.
-De ce?
-Alarma au numai masinile produse in decembrie 2005 aflate pe stoc.
-Fabricata in 2006 aveti?
-Da.
Am dorit sa vad automobilul din 2006, l-am vazut si am constatat ca pe locul din dreapta statuse cineva care lasase amintere primului propietar doua urme de bocanci pe mocheta.In mod normal am cerut sa mi-se prezinte alt automobil dar am fost refuzat ca in automobilul prezentat se va face obligatoriu curatenie.Am refuzat sa cumpar de la ei.In timpul vizitei am aflat date suplimentare despre livrare.2-3 zile de la data platii catre Dacia.
Ce-am facut mai departe.Am facut o tura la banca, am scos banii toti si m-am dus la alt dealer.
Aveti Logan Ambiance?
Avem?
Pot sa-l vad?
Da.
Cand e fabricat?
In 2006.
Cum dovediti?
Cu copia cartii RAR.
Vad Loganul, asta nu mai avea urme de bocanci, anul de fabricarie era OK, sa facem perfectarea actelor.
Cum platiti?
Cash chiar in moment.
Toata suma?
Da.
Trebuie sa stiti chiar daca platiti astazi cash, autoturismul nu-l puteti ridica decat peste 3-4 zile, va anuntam noi.
Nici o problema, fiindca nu cumpar si o sa plec.
Si-am dat sa plec.De la usa am fost intors inapoi si intrebat daca nu glumesc.Le-am spus ca nu.A fost chemat seful, careia i-am comunicat ceea ce doresc: plata azi, masina azi.A fost de acord.
Dupa exact 7 zile calendaristice am luat factura + CI
Sfat pentru doritorii de Logan sau alte marci: deschidati bine ochii, si amintitilor tutoror vanzatarilor de automobile ca voi sunt sunteti "clientul" si nu le permiteti sa-si bata joc de voi pe banii vostri(inferent ca-i plata cash sau rate, voi platiti nu ei).

--------------------
none none - none
+
yrandreia
post 30 Aug 2006, 16:50
Post #2079

Membru incepator

QUOTE(Amedeus @ 18 Aug 2006, 21:02)
Pai...fara suparare dar cand am introdus conditiile mele singura optiune afisata de conso era BRD  smile.gif . Conditii: suma 12000 ron/8 ani-auto noi
*

Amedeus, nu cauta la credite auto. Cauta la credit de nevoi personale. Le poti folosi cum vrei tu si poti lua mai mult decat ai nevoie pt masina (adica iti acoperi si restul de cheltuieli cu inmatricularea si ce mai ai nevoie). Nu depinzi de o perioada fixa, ci iti stabilesti tu nr de ani in care vrei sa rambursezi imprumutul.
In plus de asta, sunt banci care nu solicita garantii la nevoi personale iar daca vrei sa vinzi masina mai inainte de expirarea perioadei de creditare nu te zapaceste nimeni de cap!
Multa bafta!

This post has been edited by yrandreia: 30 Aug 2006, 16:51

--------------------
Dacia SuperNova Clima 2002 - B-XX-YRA
:::... Nu te pune cu prostul ca... are mintea odihnita! ...:::
+
prody
post 30 Aug 2006, 17:53
Post #2080

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

Mai danutz, esti simpatic foc, nu stiu cum ai avut rabdare atat, cam asta e problema, nu cred ca as fi putut astepta cateva luni doar ca sa-mi fac ambitia de a lua masina in aceeasi zi.
Stii bancu ala care se incheie cu : Rabdare de canibal sa ai, ca femeia tot pica!
Cam asta e cazul tau, doar ca femeia e Loganul. tongue.gif
Felicitari pentru perseverenta, oricum!

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
router
post 30 Aug 2006, 19:02
Post #2081

Recalcitrant

noul logan e mai scump incepand de ieri deoarece are euro4 si sunt ceva scimbari de design in interior si in exterior

--------------------
Fost Supernovist Actualmente fan Gillette Mach 3 2007 - B-81-XXX
Mi-am luat Dacie = Mi-am luat masina la noroc.
+
Amedeus
post 30 Aug 2006, 20:38
Post #2082

Membru cu Logan

From: TM

@ yrandreia
Multam' dar eu am luat deja in februarie. Conditiile erau obligatorii pt. mine (atat e salariul sad.gif ) si nu doream sa depasesc 200 RON pe luna. Acum am rata 182 RON ceace eu zic ca e ok

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
router
post 31 Aug 2006, 10:18
Post #2083

Recalcitrant

cea mai buna oferta dupa parerea mea este sa-ti iei un imprumut de nevoi personale fara garantii de la volksbank si sa-ti iei logan nou (platesti din el masina, garantia extinsa, inmatricularea, asigurarea obligatorie, casco, rovigneta, alarma, sistem audio)

au cele mai bune conditii la volksbank

eu asa voi face biggrin.gif

--------------------
+
greuceanu1973
post 31 Aug 2006, 11:16
Post #2084

Membru incepator

QUOTE(router @ 31 Aug 2006, 11:18)
cea mai buna oferta dupa parerea mea este sa-ti iei un imprumut de nevoi personale fara garantii de la volksbank si sa-ti iei logan nou (platesti din el masina, garantia extinsa, inmatricularea, asigurarea obligatorie, casco, rovigneta, alarma, sistem audio)

au cele mai bune conditii la volksbank

eu asa voi face  biggrin.gif
*

eu asa am si facut! smile.gif

am avut jumatate din suma, apoi pentru restul am luat imprumut de nevoi personale de la volksbank.

o mica smecherie au si ei, de fapt, vreo doua: prima este ca in primul an iti adauga 700.000 pe luna la rata pe motiv ca esti client nou (va dati seama ce lipsa de respect din partea mea, sa nu le mai fi calcat pragul pina atunci), iar a doua este un mic comision de retragere a banilor imprumutati, la mine nu mai stiu cit a fost exact, cred ca e in jur de 500.000 la fiecare 100 milioane (asta e chiar nesimtire, m-am imprumutat de o suma, am semnat pentru ea la casierie si m-am trezit ca imi da mai putin).

casco l-am facut cu o zi inainte de a ridica masina la Generali ca e cel mai ieftin (200 euro pe an) prin brokerul de asigurari BTWC (de care am citit tot aici pe forum). asigurarea obligatorie mi-au facut-o cei de la dealer, asa ca am plecat de la dealer cu masina asigurata din toate punctele de vedere.

rovinieta se gaseste la orice benzinarie OMV si costa 600.000. nu mergeti fara rovinieta pe motiv ca aveti numere rosii, cum am mai citit pe aici, ca va luati amenda de 4,5 milioane.

garantia extinsa nu mi-am luat, ca am constat ca nu acopera exact componentele care se distrug in timp scurt.

inmatricularea m-a mai costat 1,5 milioane cu totul si gata!

--------------------
Logan Laureate 2006, 1.4 MPI
+
-Scorpio-
post 31 Aug 2006, 12:31
Post #2085

membru jucator

From: SV

QUOTE(greuceanu1973 @ 31 Aug 2006, 12:16)

o mica smecherie au si ei, de fapt, vreo doua: prima este ca in primul an iti adauga 700.000 pe luna la rata pe motiv ca esti client nou (va dati seama ce lipsa de respect din partea mea, sa nu le mai fi calcat pragul pina atunci), iar a doua este un mic comision de retragere a banilor imprumutati, la mine nu mai stiu cit a fost exact, cred ca e in jur de 500.000 la fiecare 100 milioane (asta e chiar nesimtire, m-am imprumutat de o suma, am semnat pentru ea la casierie si m-am trezit ca imi da mai putin).

*

o chestie asemanatoare am intalnit la BRD, care in momentul acordarii imprumutului si a virarii banilor, pe langa comisionul de administrare ce se achita in avans, m-au pus sa achit prima rata. practic m-au imprumutat cu mai putini bani. mi s-a parut un pic ciudat, nu stiu daca asa se procedeaza in general sau nu.

--------------------
Honda Civic 140HP 2010 - SV-XX-XXX
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
+
router
post 31 Aug 2006, 13:30
Post #2086

Recalcitrant

QUOTE(greuceanu1973 @ 31 Aug 2006, 12:16)
*

La fel m-am, gandit si eu numai ca imi iau si garantie extinsa

--------------------
+
adryan8
post 7 Sep 2006, 19:06
Post #2087

Membru

Am si eu o nelamurire: daca faci un credit la BRD ptr Logan si inchei o asigurare CASCO cu Asiban sau alta firma, scad ratele la CASCO de la an la an daca nu apelezi la el? Spunea cineva pe aici ca ratele la CASCO sunt egale (nu scad, chiar daca nu-l folosesti) daca ti-ai luat credit prin BRD ptr Logan. sad.gif

--------------------
Logan 1.6 90 hp
+
tribunul
post 8 Sep 2006, 10:47
Post #2088

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Casco, depinde de tine cum ti-l negociezi.

Pe mine au vrut sa ma tepuiasca cu vreo 4.5 milioane.
Ma suna cu o zi inainte de la banca sa ma duc sa semnez actele, sa platesc comisioanele si sa incheia polita casco, imi spune prin telefon si ce suma am de platit.
La casco, trebuia sa platesc 14.5 milioane, pt. o masina de 9.500 euro, eu mi-am luat oferte de pe net, de la alte firme care incheie polite casco si m-am dus cu ele la intalnire.
Le-am zis tipilor de la casco ca nu le dau 14.5 milioane nici mort, si surpriza, au mai refacut ei "calculelele" de cateva ori si am ajuns la o polita full casco (fara francize) de 10 milione, platiti toti odata.
Mentionez ca n-am alarma sau garaj.

Asa ca fii tare in "coaste" si nu te lasa pacalit de ei, nu merge pe buna lor credinta, ca nu au asa ceva, singurul lor scop este sa te usuruze de cati mai multi bani.
Bafta multa.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
adryan8
post 8 Sep 2006, 11:32
Post #2089

Membru

Dar daca BRD-ul lucreaza doar cu o societate de asigurari? Esti nevoit atunci sa accepti conditiile lor (sau sa faci credit la alta banca, cred!) daca nu cedeaza. huh.gif

--------------------
Logan 1.6 90 hp
+
Nero
post 9 Sep 2006, 14:01
Post #2090

Mr

QUOTE(adryan8 @ 7 Sep 2006, 20:06)
Am si eu o nelamurire: daca faci un credit la BRD ptr Logan si inchei o asigurare CASCO cu Asiban sau alta firma, scad ratele la CASCO de la an la an daca nu apelezi la el? Spunea cineva pe aici ca ratele la CASCO sunt egale (nu scad, chiar daca nu-l folosesti) daca ti-ai luat credit prin BRD ptr Logan. sad.gif
*

Scad de la an la an ca scade valoarea masinii. Scrie clar in contract ca nu-ti dau nici o reducere ptr nefolosirea CASCO.

--------------------
Dacia Logan 1.4 2005 - Azur
+
Deshteptu
post 9 Sep 2006, 14:58
Post #2091

Membru autentic

QUOTE(-Scorpio- @ 31 Aug 2006, 13:31)
o chestie asemanatoare am intalnit la BRD, care in momentul acordarii imprumutului si a virarii banilor, pe langa comisionul de administrare ce se achita in avans, m-au pus sa achit prima rata. practic m-au imprumutat cu mai putini bani. mi s-a parut un pic ciudat, nu stiu daca asa se procedeaza in general sau nu.
*

nasol.. adica daca eu fac creditul luni, ar trebui sa am la mine bani de prima rata?

--------------------
+
adryan8
post 9 Sep 2006, 17:10
Post #2092

Membru

Mai am o intrebare: sa zicem ca fac credit la BRD ptr 8 ani. Semnez un contract CASCO pe toata aceasta perioada de creditare. Acum dupa 4 ani achit in avans tot creditul si vand masina. Ce fac cu CASCO? Avand contract pe toata perioada de creditare, trebuie sa-l platesc inainte desi am vandut masina?

--------------------
Logan 1.6 90 hp
+
Deshteptu
post 9 Sep 2006, 17:20
Post #2093

Membru autentic

CASCO il inchei anual.

--------------------
+
Nero
post 9 Sep 2006, 17:54
Post #2094

Mr

Hmm am reinnoit CASCO dupa 1 an si mi-au prezentat un contract desfasurat pana in 2012 !!!!!! E normal ???

--------------------
Dacia Logan 1.4 2005 - Azur
+
alexp_
post 10 Sep 2006, 13:17
Post #2095

Membru incepator

Dupa ce am citit cele scrise de bill am fost la BRD.
Au cerut un comision de 8 ron...nu au putu sa-mi explice ce reprezinta banii aia.Raspunsul unu smekerash de acolo :''du-te la alta agentie''.Nu m-am dus pt ca nu era agentia mamei lui.Am platit cei 8 ron...ca sa nu pierd timp.In schimb i-am zis ca-l cauta niste baieti carora le-a luat luat taxa de gaj (înscrierea gajului în AEGRM) care este gratuita.A lasat capul jos si s-a dus sa faca alte ''treburi'' foarte agitat.

Asa ca aveti grija mare la BRD: desi e cea mai cinstita banca......tot se mai gaseste ceva de tras de la noi.

Oferta de Credit prin RCI Finanțare România în colaborare cu BRD Groupe Société Générale

gaj (înscrierea gajului în AEGRM*** este gratuită)
nu se cer alte garanții
*** Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare

FOARTE IMPORTANT: creditul trebuie aprobat in maxim 48 de ore.Sau neaprobat...oricum un raspuns trebuie dat.
Altfel se bazeaza pe faptul ca odata depus avansul de 5000 ron noua ne va fi frica sa ne certam cu ei si vom plati taxe aiurea-> atata timp cat nu avem un raspuns scris de la ei....si atata timp cat Dacia nu-ti mai returneaza avansul in cazul schimbarilor de situatie (adica daca nu se aproba creditul...........in fond nu am nici 1 dovada ca s-a aprobat)

This post has been edited by alexp_: 10 Sep 2006, 13:19

--------------------
logan preference 1.6 2006 - IF-o8-FAP
+
fanelaru
post 15 Sep 2006, 10:02
Post #2096

Membru incepator

N-am stiut unde sa pun demonstratia mea, dar doresc sa-i linistesc pe cei care toooooooot sustin ca s-a scumpit loganul.

Aici e demonstratia (poate a mai facut-o cineva intr-un alt topic):

- Logan lansat septembrie 2004: cel mai ieftin 5700 euro
- curs BNR: 1 euro = 40950 ROL
- pret Logan in ROL = aprox 233 milioane

- Logan septembrie 2006: 6400 euro
- curs BNR (ieri): 1 euro = 35027
- pret Logan in ROL = aprox 224 milioane

Deeeeci, Logan-ul s-a ieftinit in ROL in conditiile in care cam totul in jur s-a scumpit (servicii si produse) + inflatie 7% in 2005.

Si acum intreb eu: v-ar fi convenit un pret in lei (sa zicem 233 mil) care sa se actualizeze cu inflatia din 3 in 3 luni (sau din 6 in 6 luni)?

PS: Treaba cu tarifele din service-uri si preturile componentelor + revizii... trebuie sa traiasca si ei din ceva smile.gif

--------------------
Renault Megane 2005 Influence 1.5 dCi
Fanelaru Stelar
+
klaus
post 15 Sep 2006, 10:12
Post #2097

步步

Group: Moderatori

fanelaru draga, sa vezi ce s-au ieftinit celelalte masini in ROL, ca la alea a ramas pretul in euro la fel sau chiar a SCAZUT.
Sa vezi pretul in rol la alea cum s-a dus la vale...
In preturi comparative, loganul s-a scumpit ca porcu' in preajma craciunului

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Ake
post 15 Sep 2006, 10:16
Post #2098

Morderator

Group: Moderatori

De acord. Si in plus, suntem o gramada cu venituri in euro...deci s-a scumpit.

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
Como
post 15 Sep 2006, 10:19
Post #2099

Membru autentic

S-a ieftinit el in lei, daca facem un calcul insurubat. Dar de ce s-a ieftinit? Pentru ca euro a luat-o la vale rau de tot, ca daca nu tinea BNR sacul legat strans si nu era un sfert din populatia activa la munca in strainatate sa vezi ce suspina lumea ca s-au umflat preturile. Si tare fraieri sunt importatorii de masini noi, ca n-au auzit de metoda romaneasca de hedging: se ieftineste sticla de ulei la litru, deci trebuie sa micsoram litrul.

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
andreip
post 15 Sep 2006, 10:35
Post #2100

spiderman

Eu zic ca se sare peste un aspect aici.
Producatorul masinii straine are costuri de productie in euro. Deci pe producator nu prea il intereseaza cum merge cursul la noi pentru ca el isi primeste cei X euro pentru masina.
Dacia-Renault are costuri de productie si in euro si in ron (asa banuiesc). Asa ca ei sunt interesati de cum merge cursul pentru ca trebuie sa rectifice pretul masinii dupa cum se schimba cursul. Totusi ma indoiesc ca daca euro o sa cresca semnificativ Dacia-Renault o sa scada pretul masinii in euro.

--------------------
Dacia Logan 2005
+
108 Pages « < 68 69 70 71 72 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd July 2025 - 13:43
Forum Renault