TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.
![]() ![]() ![]() |
TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.
litza |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|||
florinvfd |
![]()
|
![]() florinvfd Group: Members Posts: 163 Joined: 4 March 05 From: Bucuresti ![]() |
de scumpit se scumpeste...
In aprilie am dat pe Laureate 1,6MPI 8080 EUR (28500RON), acum este 8300 (29400RON) Atunci cand am cumparat-o am dat cu 2 mil mai mult decat cu o saptamana inainte, deci scumpirile sunt reale. |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 MPI
2006, Laureate bunul simt e cea mai buna regula de circulatie!
|
|
fanelaru |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 25 February 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 15 Sep 2006, 13:12) fanelaru draga, sa vezi ce s-au ieftinit celelalte masini in ROL, ca la alea a ramas pretul in euro la fel sau chiar a SCAZUT. Sa vezi pretul in rol la alea cum s-a dus la vale... In preturi comparative, loganul s-a scumpit ca porcu' in preajma craciunului Cind zici celelalte masini, te referi la Daewoo? ![]() Nu cred ca sindicatul de la Dacia ar aprecia ideea ta , adica muncitorii sa fie platiti la cursul BNR, iar pretul la Logan sa fie fix in euro. Salariu lui Gigi a fost 8 milioane in 2004, in 2005 i-au mai dat in plus 7% (inflatie), banii astia trebuie sa vina de undeva. Si daca nu de la mine/noi, atunci de unde? QUOTE(andreip @ 15 Sep 2006, 13:35) Eu zic ca se sare peste un aspect aici. Producatorul masinii straine are costuri de productie in euro. Deci pe producator nu prea il intereseaza cum merge cursul la noi pentru ca el isi primeste cei X euro pentru masina. Corect! De aia la alea nu creste si nici nu scade pretul (decit cind mai scot vreun accesoriu de pe modelul respectiv). |
--------------------
Renault
Megane
2005 Influence 1.5 dCi Fanelaru Stelar
|
|
fanelaru |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 25 February 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane
2005 Influence 1.5 dCi Fanelaru Stelar
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ia sa pun eu o intrebare lamuritoare:
Cat crede lumea ca reprezinta la Logan, din costul total de productie, procentul cu costul fortei de munca (care este in lei)? Ca sa facem niste calcule exacte asupra costului masinii. Sau macar cat reprezinta costul factorilor de productie (procentual) care sunt evaluati in lei la dacia, din totalul costurilor factorilor de productie. Ia sa vedem... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
-Scorpio- |
![]()
|
![]() membru jucator Group: Members Posts: 531 Joined: 8 September 05 From: SV ![]() |
mai klaus, din cate stiu esti economist si stii prea bine ca pretul unui produs inseamna totalul cheltuielilor cu producerea si comercializarea acelui produs + BENEFICIU. care BENEFICIU poate fi mai mare sau mai mic, in functiile de conditiile de pe piata si de strategia de marketing a societatii respective. in cazul nostru, Dacia vinde masina la pretul la care suntem dispusi noi sa-l dam pe ea. atata timp cat vanzarile merg ok la Dacia inseamna ca masina nu-i nici ieftina, nici scumpa. daca Dacia are cerere mai mare decat poate face fata, inseamna ca da masina prea ieftin, daca nu prea are de lucru, inseamna ca-i scumpa. tot ce putem noi sa facem, este sa ne rugam sa isi arunce ochii si alt mare producator de automobile la segmentul de piata care-l reprezentam si sa ne ofere alternative la masina pe care o cumparam, iar astfel sa apara prea marita CONCURENTA.
|
--------------------
Honda
Civic 140HP
2010
- SV-XX-XXX Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.562 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
De parcă ar fi vorba de un monopol, unde nu există concurență..., iar începem povestea cu monoplul și lipsa concurenței...
![]() Renault se "laudă" că are un profit mediu de 300 de euro pe fiecare Logan vândut. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
-Scorpio- |
![]()
|
![]() membru jucator Group: Members Posts: 531 Joined: 8 September 05 From: SV ![]() |
daca e adevarat ce spui, mie mi se pare chiar un profit mic.
|
--------------------
Honda
Civic 140HP
2010
- SV-XX-XXX Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
|
|
alexp_ |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 7 September 06 ![]() |
''Renault se "laudă" că are un profit mediu de 300 de euro pe fiecare Logan vândut.''
Mananca finetti rau de tot ![]() Daca ar fi asa...si-ar scoate banii investiti in 6-7 ani.Personal,cred ca si-au scos de mult timp banii. Astea cu 300 de euro profit/logan sunt minciuni de 2 lei. ![]() P.S. Cei care sustineti ca reno ne-a dat jos din pom nu prea aveti treaba cu economia de piata.Nu s-a investit nici 1 singur cent in RO degeaba....fara o motivatie sau cu vreun risc. |
--------------------
logan
preference 1.6
2006
- IF-o8-FAP
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
pit-bull |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.182 Joined: 9 October 05 From: Banat ![]() |
oare la creditul de la brd cu avans 0 este nevoie si de giranti ? stie cineva
|
--------------------
DACIA
Solenza
2004 Confort Renault Megane Sedan Facelift-2007/Lux P/1,5dci/106CP/6+1/MP3/Beige Poivre+Bandouri
Renault Clio 3 Facelift-2009/1.2 16v Dynamique/AC-Auto/Bleu Gris |
|
danb1961 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 27 September 06 ![]() |
1.Ce banca este mai buna in acest moment ?
2. La ce trbuie sa fiu atent(banca +masina) ? |
--------------------
fara
fara
1
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
1. Alpha Bank (pt credit auto). Dar acuma depinde de multi factori. Pentru mine ca PFA de exemplu si dobanda oferita a fost cea mai buna varianta
2. TOT...LA TOT. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Loghy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 27 April 05 From: Bucuresti ![]() |
incearca si la Volksbank
www.vbr.ro |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 MPI
2004 - Ambition
- B XX RRJ Good things come to those who wait...
|
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
QUOTE(pit-bull @ 27 Sep 2006, 02:15) Nu e nevoie de nici un girant,ai nevoie doar de comisionul de 4% din valoarea creditului acordat(vreo 2500RON). Creditul se acorda pe 10 ani si dobanda e undeva la 10-11%/an. Dar mai bine dute la Volksbank si fa creditul acolo...ofera in aceleasi conditii ca si BRD dar cu dobanda de numai 5,95%/an ceea ce e mult mai bine. Nu cred ca mai e vreo banca in afara de Volksbank care sa aiba o dobanda mai mica ca ei. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
- CT 82 PWR
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu uita de comisionanele de administrare, comisioanele de acordare, comisioanele de gestionare etc., care, adunate, tot cam pe acolo te duc.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
haky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 23 May 03 From: Oradea ![]() |
As vrea si eu sa-mi iau un LOGAN. Nu am toti banii, doar 50% din ei, restul vreau sa fac un credit. Nu stiu inca de care si unde dar nu asta vreau sa va intreb ci cum credeti ca va influenta intrarea in UE asupra pretului de vanzare, asupra creditelor, dobanzilor, samd. Sa astept pana la 1.01.2007 sau sa fac comanda luna viitoare?
|
--------------------
Fost: Dacia
Solenza Scala, 2003; Actual: Opel ASTRA CLASIC II
; Mio C250, miomap v3.3 cu skin Riks v1.0 O zi buna tuturor. Ceau
|
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
QUOTE(haky @ 28 Sep 2006, 12:47) As vrea si eu sa-mi iau un LOGAN. Nu am toti banii, doar 50% din ei, restul vreau sa fac un credit. Nu stiu inca de care si unde dar nu asta vreau sa va intreb ci cum credeti ca va influenta intrarea in UE asupra pretului de vanzare, asupra creditelor, dobanzilor, samd. Sa astept pana la 1.01.2007 sau sa fac comanda luna viitoare? Se zice ca se poate sa mai scada putin dobanzile la credit dupa 1 ianuarie 2007 dar imi vine greu sa cred...ce e sigur e ca vor scadea taxele vamale la masinile din import(asta in cazul in care vreo o masina straina facuta in europa),dar cum tu vrei un logan nu e cazul. Eu zic sa o iei acuma daca tot ai o parte din banii,cine stie poate dupa 1 ianuarie 2007 se mai scumpeste cu cateva sute de euro. |
--------------------
Dacia
Logan
- CT 82 PWR
|
|
alexp_ |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 7 September 06 ![]() |
@haky : si daca solenta ta e in stare buna si nu are prea multe accesorii (adica mai ieftiona din start) poate o vinzi unui prieten de-al meu care vrea o solenta sh
![]() |
--------------------
logan
preference 1.6
2006
- IF-o8-FAP
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.464 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
@haky: dupa 1 ianuarie 2007 sigur Loganul se scumpeste cu cel putin 620 euro (noua taxa de inmatriculare).
|
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
TAZ_TASMANIA |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 3 November 03 From: IS ![]() |
Nici nu se stiu preturile la Logan Break si BRD deja a lansat un nou tip de credit auto:
![]() http://www.brd.ro/persoane-fizice/credite/...ogan-break.html |
--------------------
TOYOTA
COROLLA
2008
- IS-XX-TAZ
|
|
adryan8 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 31 August 06 ![]() |
Comisionul de gestiune lunar a crescut la 20 RON.
![]() |
--------------------
Logan
1.6
90 hp
|
|
SUPERCAR |
![]()
|
QUOTE(TAZ_TASMANIA @ 3 Oct 2006, 10:32) Nici nu se stiu preturile la Logan Break si BRD deja a lansat un nou tip de credit auto: ![]() http://www.brd.ro/persoane-fizice/credite/...ogan-break.html Si cine e prost sa mai faca credit la ei cand exista Alpha Bank unde dobanzile sunt mai mici si nu exista nici taxe de gestiune ca la ei. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
- CT 82 PWR
|
|
TAZ_TASMANIA |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 3 November 03 From: IS ![]() |
Nu shtiu cine e prost si cine nu e prost - ideea era ca a aparut acest tip de credit special pentru Logan Break...
This post has been edited by TAZ_TASMANIA: 3 Oct 2006, 11:09 |
--------------------
TOYOTA
COROLLA
2008
- IS-XX-TAZ
|
|
DANNIEL |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 27 September 06 ![]() |
As avea o intrebare.daca mi-as lua masina pe firma in rate,cand se returneaza TVA-ul inapoi?la fiecare rata sau la sfarsitul contractului,dupa ce toate ratele au fost platite?va multumesc.
This post has been edited by klaus: 8 Oct 2006, 17:38 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
- CJ 08 XCL
|
|
laurian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 466 Joined: 15 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Odata cu rata.
|
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
2006
- B39xxx Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145 |
|
DANNIEL |
![]()
|
Adica la o rata de exemplu de 5 mil mi se returneaza 19% din ea nuh?sau platesc rata fara de aia 19%?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
- CJ 08 XCL
|
|
laurian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 466 Joined: 15 August 05 From: Bucuresti ![]() |
La o rata de 500 lei, ai tva 500x19/100=95, deci in total platesti 595.
Apoi, daca firma ta vinde ceva, sa zicem de 1000, plateste tva 100x19/100=190. La sfarsitul lunii, firma va trebui sa plateasca la stat 190-95=95 lei, diferenta intre cele 2 valori ale TVA. Deci cand cumperi, platesti oricum TVA, si mai vezi dupa aia daca poti sa il scazi. |
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
2006
- B39xxx Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145 |
|
DANNIEL |
![]()
|
Mersi mult laurian.deci asa sta treaba.de exemplu:am fost la dacia,le-am zis la aia ca vreau un prestige(9900 E)+vopsea met+garantie extinsa si dau un avans de 5000 E.iar pe un interval de 10 ani calculat a zis ca rezulta o rata de 2.4 mil+1mil Casco.adica 3.4 mil pe luna.as vrea sa stiu daca in banii astia e inclus Tva sau vine 3.4 mil+19%?am uitat sa ii intreb...
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
- CJ 08 XCL
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.743 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Mi-e rau .... pana si pe site-ul Dacia cand faci o simulare scrie despre TVA. Tu ce naiba ai intrebat acolo ?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd July 2025 - 13:41 |