DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

108 Pages « < 72 73 74 75 76 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.

Sorinator
post 31 Oct 2006, 13:48
Post #2191

Toriphile (EWF)

Group: Members

As avea urmatoarea intrebare: daca fac o comanda pentru un Logan platind avansul de 50 mil lei iar apoi ma razgandesc si nu mai vreau masina, cat din avans mi se returneaza? Suma intreaga sau isi mai tin si ei ceva de deranj?

--------------------
Dacia Logan Prestige 1.6, 16 V, 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mariuscond
post 31 Oct 2006, 14:17
Post #2192

Membru incomod

From: Bucuresti

Iti returneaza 0 (zero) lei. In aprilie (daca nu s-a schimbat pina acu') asa era. Cind dai comanda semnezi pentru chestia asta si iti asumi pierderea celor 50mil.

--------------------
dacia Logan dizăl - B52
+
Sorinator
post 1 Nov 2006, 00:16
Post #2193

Toriphile (EWF)

Am sunat la dealer si mi-a spus ca daca ma razgandesc imi retine pana la 10 mil. din avans. Voiam sa stiu daca s-a mai intamplat. Chestia cu retinerea avansului integral e neverosimila si ilegala. Nu am semnat nicaieri ca imi asum pierderea banilor. Am semnat doar ca dau un avans pentru un bun, nimic altceva. Cum eu numai beneficiez de bun, nici altcineva nu poate beneficia de banii mei.

--------------------
+
klaus
post 1 Nov 2006, 10:13
Post #2194

步步

Group: Moderatori

Sorinator, pune si mata o poza dupa bonul de comanda vehicule noi (fata verso - sa stergi datele personale de pe el), ca sa vedem daca scrie sau nu ceva de banii aia.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Sorinator
post 1 Nov 2006, 11:34
Post #2195

Toriphile (EWF)

Nu mi-au dat nici un bon de comanda. In plus, toate actele care mi-au fost inmanate sunt scrise doar pe fata. Am un Aviz de Plata Acont, pe care sunt trecute seria caroseriei, culoarea, tipul motorului, seria motorului si data limita a livrarii, si un Extras Depunere Numerar de la banca. Sa inteleg ca exista un bon de comanda pe care trebuia sa-l primesc iar ei nu mi l-au dat? Ar fi o veste buna caci daca ma razgandesc in privinta masinii, greseala lor va face mai facila recuperarea banilor si asta in suma integrala de vreme ce nu am semnat nimic referitor la conditiile returnarii.

--------------------
+
klaus
post 1 Nov 2006, 11:55
Post #2196

步步

Pe vremea mea si cel putin juma de an dupa asta se dadea un bon de comanda, in mod sigur.
Acel bon de comanda reprezinta de fapt contractul.
Daca nu e nici un bon de comanda semnat de matale, ie cam naspa pentru ei sa-ti retina banii, ca le-o dai dupa aia prin toate partile, ca atata timp cat nu ai semnat nici un contract de V/C sau de obligare ca achizitionezi masina, nici macar nu esti obligat sa o achizitionezi.
Insa, faptul ca nu ai semnat bonul le poate fi si lor de ajutor, pentru ca in cf. cu disp legale (C.Com., C.Civ) trebuie sa platesti cheltuielile pricinuite din vina ta vanzatorului.
Bonul de comanda este o foaie cu albatru pe fata si cu clauze contractuale pe spate, pe fond alb.

Eu zic sa mergi si sa-i intrebi de sanatate cu bonul ala de comanda...

PS: am eu o impresia vaga ca acel refuz de returnare a avansului e usor o clauza abuziva, chiar si dupa directivele europene, nu numai dupa legislatia romaneasca. Daca o fi sa mai iau vreo dacie si vor avea acea clauza pe vreun document, cred ca iar vor schimba forma bonului de comanda din cauza mea, ca nu ar fi prima oara.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Sorinator
post 1 Nov 2006, 12:49
Post #2197

Toriphile (EWF)

Ar putea cineva sa posteze o imagine a unui bon de comanda inclusiv cu datele de pe verso? Macar sa stiu la ce ar fi trebuit sa ma angajez prin semnare. Multumesc.

--------------------
+
cosmintr
post 1 Nov 2006, 22:18
Post #2198

Membru

Salutare, e musai BON DE COMANDA asa scrie pe el are mai multe exemplare si clientul primeste exemplarul albastru, ala e comanda ferma de masina in acel moment masina respectiva o blocheaza pe linia de productie pt clientul respectiv am inteles eu.
Eu am comandat luna trecuta o primesc in decembrie si am primit asa zisul bon de comanda.
Am facut poza si am atasat la BONU de comanda.

This post has been edited by cosmintr: 1 Nov 2006, 22:26

Attached thumbnail(s)
Bonul.jpg ( Size: 118.96k ) Number of downloads: 229

--------------------
Dacia MCV 1.5 dci 2006 Laureate
+
klaus
post 1 Nov 2006, 23:50
Post #2199

步步

si verso-ul de la bonul nou:

Attached thumbnail(s)
IMG_0898.jpg ( Size: 193.2k ) Number of downloads: 119
IMG_0899.jpg ( Size: 161.94k ) Number of downloads: 75

--------------------
+
Sorinator
post 2 Nov 2006, 00:01
Post #2200

Toriphile (EWF)

Multumesc Cosmin pentru fotografia bonului. Imi amintesc ca atunci cand am facut comanda masinii mi-a cerut buletinul pentru a-mi trece datele pe o hartie, insa mie nu mi-a dat nici un bon, ci doar o hartie cu care am fost la banca sa platesc avansul. Cred ca astia de la Timisoara sunt ori incepatori, ori aiuriti. Scrie ceva pe verso despre situatia in care comanda este revocata de catre client?

Ah, acum vad si verso-ul unde sunt trecute clauzele. Se pare ca e vorba de un procent de 17% din suma platita care se retine cu titlu de daune interese. La un avans de 50 mil ar insemna 8,5 mil retinute de ei, la care se adauga costurile operatiunilor bancare. Asa au ajuns la suma de aproximativ 10 milioane pe care mi-au comunicat-o. Multumesc Klaus pentru fotografii si lamuriri! Primul lucru pe care am sa-l fac maine este sa ii intreb de ce nu mi-au dat bonul de comanda. Parca o sa aud ca o sa-mi spuna ca au fost inebuniti cu lansarea MCV-ului care le-a dat totul peste cap.

--------------------
+
flopep
post 2 Nov 2006, 15:12
Post #2201

Membru incepator

salut tuturor,
as avea nevoie de putin ajutor de la cei trecuti prin situatii asemanatoare,
maine trebuie sa duc sa ridic loganul de la reprezentanta..mentionez ca finantarea am facut- prib VBleasing, unde pe langa avansul si taxa de administrare am platit si 120 euro taxa de inmatriculare.
azi m-au sunat cei de la dacia spunandu-mi ca pot sa ma duc sa ridic masina si sa mai duc vreo 5 milioane cu mine pt numere rosii, inmatriculare, rca, motorina si alte chestii!
mi se pare putin ciudat de ce mai trebuie sa platesc 120 ron numere rosii cand cei de la VBleasing mi-au spus ca-mi trimit ei prin posta numerele , iar cat despre taxa de inmatriculare sper sa nu fiu nevoit sa o platesc de doua ori!

daca stie cineva concret pt situatia mea ce cheltuieli mai trebuie sa acopar maine, va rog sa-mi spuneti!
Mersi mult!

--------------------
Dacia Logan 2006
+
cataiff
post 3 Nov 2006, 08:16
Post #2202

Membru incepator

Domnu' Klaus, sa traiti! ca nu ne-am vazut cam demult.
Voiam sa zic ca, atita de mult cat le ai cu mecanica, la fel de putin le ai cu fotografia... smile.gif) tongue.gif

--------------------
Logan Laureate 1,4 - B 82 MLD
urasc mirc'u....
+
imagecam
post 3 Nov 2006, 09:27
Post #2203

Membru

From: Cluj

Flopep, astazi merg si eu la VB. Voi cere sa-mi spuna clar daca la ridicarea masinii mai trebuie sa platesc altceva...
Totusi apreciez ca banii sunt pt RCA care il platesti majorat pt ca din ianuarie va include si cartea verde.
Sa-ti ceara bani pt cei 2 litri de motorina din rezervor, mi se pare cel putin absurd.
Poate vor sa te mai combine si cu pachetul de trusa, triunghi, extinctor...

This post has been edited by imagecam: 3 Nov 2006, 09:27

--------------------
Renault Megane Cabrio 1.6 16v + Peugeot 308 1.6HDI 2008
imagine motor-sport
+
-Scorpio-
post 3 Nov 2006, 13:45
Post #2204

membru jucator

From: SV

nu-ti cer bani pe benzina din rezervor, dar iti spun ca masina n-are prea multa benzina si ar fi bine sa o alimentezi la primul peco.

--------------------
Honda Civic 140HP 2010 - SV-XX-XXX
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
+
flopep
post 3 Nov 2006, 18:37
Post #2205

Membru incepator

am luat azi masina..sunt foarte multumit!
nu a trebuit sa platesc in plus decat numere provizorii, suruburi de prindere nr provizorii si suporti pentru acestea, care au insemnat vreo 2,2 milioane cu manopera inclusa...mie mi s-a parut mult dar cand am vazut masinuta n-a mai contat nimic!
iar pentru finantare ii recomand pe cei de la VBLEASING pentru rapiditatea prin care mi-au intocmit dosarul si efectuat platile catre Dacia in asa fel incat sa beneficiez de garantia extinsa gratuit.
cat despre dobanzi ascunse si comisioane care afli ca trebuie sa le platesti in ultimul moment nu a fost cazul, cel de la VBL informandu-ma de la bun inceput foarte bine privind acest aspect! Ii recomand cu incredere!

--------------------
Dacia Logan 2006
+
imagecam
post 3 Nov 2006, 19:01
Post #2206

Membru

Prin ei iau si eu. Luni virez banii iar marti au zis ca am masina. Tipul de la VB Cluj/Dacia mi-e prieten (redescoperit acum) insa acelasi tratament il au toti...
Ramane sa va comunic impresiile (daca o mai fi cineva interesat)
Sunt f curios pt ca la mine trecerea e destul de serioasa, cu atat mai mult cu cat inainte spuneam ca nu mi-as cumpara Logan pt nimic in lume.
Mi se confirma vorba" nu spune niciodata, niciodata" pt ca acum o cumpar cu convingere.

--------------------
imagine motor-sport
+
Sorinator
post 3 Nov 2006, 20:44
Post #2207

Toriphile (EWF)

Flopep, pe ce perioada ai platit RCA-ul, cat te-a costat si la ce companie de asigurari l-ai facut? Am inteles ca de la 1 ianuarie va include si cartea verde. Urmeaza sa-mi ridic si eu masina si nu stiu ce varianta sa aleg. Sa-mi fac pe un an de zile sau pana la sfarsitul anului in curs? Sa-mi fac la asiguratorul prezent la dealer sau sa merg altundeva? Care e firma de asigurari care e prezenta in reprezentantele Logan?

--------------------
+
flopep
post 3 Nov 2006, 21:24
Post #2208

Membru incepator

rca-ul l-a platit spre surprinderea mea firma de asigurari pe un an!--sau poate va veni pe prima rata...io sper ca nu!

dar ceva nu mi-e totusi in regula cu cei 2,2 milioane platiti la ridicarea masinii(suporti placute, placute inmatriculare, suruburi prins placute,manopera)!..
si unde am ramas la manopera care e scumpa scumpa..eu zic ca in ziua de azi o duci bine daca te apuci sa montezi placute de numere si bagi numerele in ele-->faci un 1 milion pe operatiune! cam cate poti monta oare pe zi?smile.gif)
totusi s-ar putea sa ma insel avand in vedere ca pe avizu de lucrari atasat la factura mea nu se vede decat o stampla si cateva urme lasate de la acele de la imprimanta cu ace(fara cerneala deloc)! rog pe cei care vor ridica masinile dupa mine sa verifice acest lucru!

nici eu nu ma vedeam in logan pana acum o luna dar dupa mai multe cautari de masini second hand cu sute de mii de km la bord+ inca cateva sute de mii dati inapoi mi-am schimbat parerea!la dacia am 3 ani garantie si am luat-o cu 7 km!
merita oare sa iau o masina "fiabila straina" care va avea 10 ani cand a mea deabia va iesi din garantie in aceeasi bani?

scuze de greselile ortografice facute!

--------------------
Dacia Logan 2006
+
Sorinator
post 4 Nov 2006, 14:41
Post #2209

Toriphile (EWF)

Mi-ar putea spune cineva care este cea mai avantajoasa oferta de asigurare Casco pentru Logan 1.6? Eu am auzit ca Generali ar avea o oferta pe undeva pe la 250 Euro, full casco pe un an. Din experienta voastra, aceasta firma e una serioasa care plateste la timp si integral, sau mai bine sa recurg la alta firma? Nu-mi explic cum de au preturi atat de mici, si asta doar pentru Logan si Daewoo. Sa nu fie la mijloc o scamatorie.

--------------------
+
ciprian0813
post 4 Nov 2006, 18:11
Post #2210

Membru

Eu am ridicat-o pe a mea de vreo 15 zile.La dealer am dat aproape 2.2 mil lei pt. numere rosii si late nimicuri.mi-au dat masina cu un 1 l de motorina si fara nimic pe ea i afara de triunghi,instictor si trusa.in rest totul era contra cost si stiind de la colegii de forum nici nu am intrebat de preturi ,am luat din piata tot felul d nimicuri presuri 840000 lei ,razatoare cu manusa 90000 lei si o scula de verificat antigelul 100000 lei sa vad cit sunt de oameni cei ce au pus antigelul .
In rest am platit tot odata,nu i-a impresionat deloc o suma asa mare odata, intr-o saptamina am ridicat factura si cartea ,saptamina viitoare ridic talonul si numerele, m-am miscat repede cu hartiile.

--------------------
VW Golf variant 2010
+
StefanT
post 4 Nov 2006, 18:13
Post #2211

STF - Special Tactical Force

QUOTE(Sorinator @ 4 Nov 2006, 16:41)
Sa nu fie la mijloc o scamatorie.
*

Sa nu fie la mijloc ca-s marci de productie interna wink.gif

--------------------
Suzuki GSX-1300-R 2008 - B'100'HAY
Fan Reno 53379
+
Sorinator
post 4 Nov 2006, 22:18
Post #2212

Toriphile (EWF)

QUOTE(ciprian0813 @ 4 Nov 2006, 19:11)
Eu am ridicat-o pe a mea de vreo 15 zile.La dealer am dat aproape 2.2 mil lei pt. numere rosii si late nimicuri.mi-au dat masina cu un 1 l de motorina si fara nimic pe ea i afara de triunghi,instictor si trusa.in rest totul era contra cost si stiind de la colegii de forum nici nu am intrebat de preturi ,am luat din piata tot felul d nimicuri presuri 840000 lei ,razatoare cu manusa 90000 lei si o scula de verificat antigelul 100000 lei sa vad cit sunt de oameni cei ce au pus antigelul .
In rest am platit tot odata,nu i-a impresionat deloc o suma asa mare odata, intr-o saptamina am ridicat factura si cartea ,saptamina viitoare ridic talonul si numerele, m-am miscat repede cu hartiile.
*

Azi mi-au zis ca numerele rosii ma vor costa 840.000 de lei. De unde diferentele astea atat de mari de la un dealer la altul? Cat te-a costat RCA-ul? Nici un agent de asigurari nu stie sa-mi spuna daca in banii pe care-i platesc acum pentru RCA-ul pe un an intra si cartea verde (de la 1 ian 2007).

--------------------
+
bogdan3l
post 6 Nov 2006, 16:25
Post #2213

Membru autentic

Zilele trecute l-a lasat electromotorul de la dacia veche pe tata asa ca a hotarat ca trebuie neaparat sa schimbe masina . Varianta este logan laureate 1.4 in leasing (pt. ca nu poate lua credit. A girat acum un an si ceva un prieten pt. un credit destul de mare si nu se mai incadreaza. La banca mi-au spus ca se ia ca si cum ar avea el credit ...dupa normele astea care se pun in aplicare din octombrie ..sau asa ceva ) . Acum intreb si eu ..ca nu stiu ce sfat sa ii dau . Sa mai astepte pana dupa 1 ianuarie ..sau sa faca acum leasingul . Graba nu este ca deja a reparat masina veche . Si oricum nu prea merge cu masina (~4.000 km/an ).
Eu sunt de parere ca este mai bine sa se grabeasca pt. ca dupa 1 ian. se introduce si taxa de inmatriculare plus ca am inteles ca se schimba si legislatia privind leasingul . Si cred ca si pretul va creste iar pentru ca cei de la dacia vor fi obligati sa echipeze cu ABS toate masinile ( sau ma insel ? )
Nu stiu cine i-a bagat in cap ca de la 1 ianuarie se ieftinesc masinile huh.gif . E adevarat ? Ca mie nu prea imi vine a crede !
Eu inca nu am reusit sa vorbesc mai in detaliu cu el .... asa ca va cer si parerea voastra ..pentru a stapani bine subiectul cand voi avea timp sa vorbesc cu el .

--------------------
Renault Megane 2007
+
Batrânul
post 8 Nov 2006, 10:53
Post #2214

Membru autentic

Sigur vor fi scumpiri la Logan dupa 1 ian. 2007 - cel putin noua taxa de inmatriculare. O perioada se vor mai comercializa si masini fara ABS - cel putin cele fabricate deja.
Adevarul e ca sunt si eu in aceeasi situatie - vreau sa imi iau un Logan (DSN-ul meu din 2001 da semne de oboseala, ca si mine de altfel), dar tot am amanat. Parca vad ca prind o scumpire, ca de ieftinire nu poate fi vorba...

--------------------
Renault Clio IV 2015 / Life 1.2 16V
Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte...
+
imagecam
post 9 Nov 2006, 15:12
Post #2215

Membru

Azi am ridicat-o. Nr rosii 1,1 mil. Relatia cu dealer-ul super ok. Poate am avut noroc pt ca am asistat la niste discutii dintre un alt dealer si client care pe mine m-ar fi scos din pepeni.
Masina cum e si firesc e super ok, n-am sesizat nimic defectuos.
Daca mai intereseaza pe cineva, va voi tine la curent cu evolutia...
Bafta tuturor.

This post has been edited by imagecam: 10 Nov 2006, 09:37

--------------------
imagine motor-sport
+
R@du
post 9 Nov 2006, 15:46
Post #2216

Membru

From: Piatra Neamt

Salut. As vrea sa va intreb cat timp dureaza din momentul in care vine masina la dealer si cand o poti ridica. Ma refer la plata, rest de achitat..etc (in cazul meu mai am de achitat ceva banuti). Am inteles ca mai dureaza vreo 2 zile pana intra banii in cont. Asa e?

This post has been edited by R@du: 9 Nov 2006, 15:47

--------------------
Renault Renault Megane Scenic '98
+
danmincea
post 9 Nov 2006, 21:21
Post #2217

membru fara legitimatie

From: Constanta

QUOTE(bogdan3l @ 6 Nov 2006, 16:25)
Zilele trecute l-a lasat electromotorul de la dacia veche pe tata asa ca a hotarat ca trebuie neaparat sa schimbe masina . Varianta este logan laureate 1.4 in leasing (pt. ca nu poate lua credit. A girat acum un an si ceva un prieten pt. un credit destul de mare si nu se mai incadreaza. La banca mi-au spus ca se ia ca si cum ar avea el credit ...dupa normele astea care se pun in aplicare din octombrie ..sau asa ceva ) . Acum intreb si eu ..ca nu stiu ce sfat sa ii dau . Sa mai astepte pana dupa 1 ianuarie ..sau sa faca acum leasingul . Graba nu este ca deja a reparat masina veche . Si oricum nu prea merge cu masina (~4.000 km/an ).
Eu sunt de parere ca este mai bine sa se grabeasca pt. ca dupa 1 ian. se introduce si taxa de inmatriculare plus ca am inteles ca se schimba si legislatia privind leasingul . Si cred ca si pretul va creste iar pentru ca cei de la dacia vor fi obligati sa echipeze cu ABS toate masinile ( sau ma insel ? )
Nu stiu cine i-a bagat in cap ca de la 1 ianuarie se ieftinesc masinile  huh.gif . E adevarat ? Ca mie nu prea imi vine a crede !
Eu inca nu am reusit sa vorbesc mai in detaliu cu el ....  asa ca va cer si parerea voastra ..pentru a stapani bine subiectul cand voi avea timp sa vorbesc cu el .
*

Te intreb, tatal tau a declarat ca e girant sau a fost gasit in baza de date? E la aceiasi banca?

--------------------
* * Logan Preference 1.4 MPI 2006 - CT07XXX
+
bogdan3l
post 9 Nov 2006, 21:33
Post #2218

Membru autentic

Nu a decalarat nimic . A fost la o discutie principiala privind un imprumut si atunci a descoperit ca daca esti girant la un credit veniturile tale nu se mai iau in calcul la venitul familiei . Nu a completat nici un act , deci ei nu aveau cum sa caute in baza de date . Creditul nu e la aceeasi banca .
Intre timp am luat legatura cu un ofiter de credite de la o alta banca printr-o cunostinta si mi-a spus ca ar putea sa nu declare , dar asta inseamna fals si pot fi probleme ....adica sigur sunt daca te prind . Deci nu se pune problema sa nu il declare .

--------------------
Renault Megane 2007
+
danmincea
post 9 Nov 2006, 22:09
Post #2219

membru fara legitimatie

From: Constanta

Poate sa nu-l declare. Ideea e sa fie la zi cu ratele. Daca nu atunci incep problemele.

--------------------
* * Logan Preference 1.4 MPI 2006 - CT07XXX
+
Sorinator
post 9 Nov 2006, 23:18
Post #2220

Toriphile (EWF)

Mi-a venit azi Loganul Prestige. Dealerul s-a comportat OK. Mi-a livrat masina la data promisa (inainte de termen) iar numerele rosii m-au costat doar 840.000 de lei. Am fost dezamagit sa constat ca roata de rezerva nu are janta din aluminiu. Dar nu e vina dealerului, asa sunt toate.

--------------------
+
108 Pages « < 72 73 74 75 76 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th July 2025 - 02:54
Forum Renault