DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

108 Pages « < 84 85 86 87 88 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.

driverx
post 22 May 2007, 11:40
Post #2551

--- Membru cu ralanti ---

Group: Members

QUOTE(Tibi_ @ 22 May 2007, 12:29)
.... Singurul avantaj la o rata asa indelungata ar fi daca o poti achita integral dupa 3-4-5ani marind rata lunara fara sa platesti comisioane enorme in ideea ca mai incolo o sa o duci mai bine, nu de altceva dar sunt convins ca salariu mediu peste 5 ani va fi dublu fata de acu si preturile nu mai au unde draq sa mai urce decat la imobiliare.
*

Oricum, dobanzile grase le platesc in primii ani, asa ca treaba cu achitatul nu salveaza nu stiu ce. Cei cu credite pe 10 ani sunt cam arsii din punct de vedere financiar. Daca doar asa au putut lua un logan, inseamna ca nu isi permit acea masina. Dar e parerea mea, privit sub aspect financiar...ca fiecare face ce vrea, cum vrea, lupta si trage pentru ce vrea el.

Io am pe 5 ani si imi vine rau cand ma gandesc cat dau pe rabla, si cat oi lua cand o sa o vand....

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bill
post 22 May 2007, 11:50
Post #2552

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(Tibi_ @ 22 May 2007, 11:29)
O regula de bun simt e ca rata pt un produs sa fie pe maxim perioada de folosinta a produsului respectiv foarte folosita in vest (SUA mai ales).
*

Corect. Dar daca tinem cont ca piese de schimb se vor gasi, masina ar putea merge mai mult de 10 ani.
Eu altceva nu pot sa accept. La un credit pe 10 ani sa mai platesc inca o masina (sub forma de comisioane si dobanzi) pe langa cea cumparata.
Mai bine merg cu tramvaiul...........

--------------------
Dacia Logan SL Techroad - B14xxx TCe 90
+
OAP
post 22 May 2007, 12:32
Post #2553

Membru autentic

@Bill:masina ar putea merge mai mult de 10 ani.

Pai la cate berline de 15-20 de ani mai vezi pe sosele, sau la cate straineze de acceiasi varsta, cu siguranta loganul duce 10 ani. La un 40 000km/an in zece ani sunt 400 000km, deci limita de viata a motorului...

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
Tibi_
post 22 May 2007, 17:07
Post #2554

Membru

Dar oare motorul e punctul sensibil la masina asta wink.gif .Si da masina cu siguranta poate sa tina si peste 10 ani poate chiar 20 sau mai stiu eu cat dar la ce costuri de intretinere, oare nu va fi prea scump sa o mai tii dupa vreo 6-7 ani

--------------------
Dacia Logan 2005 Laureate 1.4MPI
+
cosming
post 22 May 2007, 17:17
Post #2555

Membru

From: Cluj-Napoca

QUOTE(OAP @ 22 May 2007, 10:17)
Da, Da asssaaaa e...Eu cand am fost sa iau Loganul am uitat aia 17000 de euro acasa prin bucatarie sau pe langa televizor nici eu nu mai stiu ca nu ma interesa aspectul asta si uite asa m-am trezit cu rate pe 10 ani. Poate reusiti sa fiti seriosi. nu pe toti ne dau banii afara din casa, sau pur si simplu nu ne plac masinile de peste o anumita suma.

In ceea ce priveste ratele fiecare alege ce vrea: face rate si plateste x ani sau ia un junghi de dacie ce-i manca zilele si pe langa banii necesari la intretinerea ei pune deoparte bani pentru masina noua care o ia peste ...10 ani. si uite asa te chinui zece ani sa iei masina si sa te bucuri urmatorii zece sau o iei in rate o folosesti si dupa ce termini ratele o vinzi si faci altele (o practica obisnuita in vest)
*

Eu am tot rate pe 5 ani si un DAE de 28%. Mai mult de 5 ani nu ma gandesc sa tin o masina, iar 10 ani e o utopie pt. o masina de "5000E", mai ales ca intretinerea costa f. mult iar consumul nu este unul dintre cele mai mici, tinand cont ca motor-ul este generatia '90.

--------------------
Logan Ambiance 1.4 MPI 2006
cosming
+
colombina29
post 22 May 2007, 17:22
Post #2556

Membru cu FI(c)AT

From: Acasa

Fac si io un anunt celor interesati: azi am vrut sa fac casco la Allianz si mi-au spus ca nu mai accepta decat cu franciza. La o valoare de 2000 de lei de ex, franciza e de 400 lei, adica, daca ai paguba de 400, casco nu mai plateste un ban, totul revine in sarcina proprietarului. La dauna totala, aveau o optiune care te obliga sa suporti circa 5000 de lei asa ca nu-i mai recomand! Aveti grija la informatiile pe care le cereti, fata de la Allianz spunea ca e obligatoriu la toate firmele, la Asirom si la Omniasig insa mi s-a spus ca ei nu au aceasta franciza obligatorie! RUSINE, ALIANZ!

--------------------
FIAT ALBEA Dynamic - "La rând" 2006
+
OAP
post 22 May 2007, 20:35
Post #2557

Membru autentic

QUOTE(Tibi_ @ 22 May 2007, 18:07)
Dar oare motorul e punctul sensibil la masina asta  wink.gif 

eu zic ca punctul sensibil e tabla. Da ar trebui sa tina 10 ani totusi

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
ypo04
post 30 May 2007, 12:18
Post #2558

Membru incepator

incheiat azi casco la Asirom pt ABS Plus, 1,6, valoare 8057 EUR.
am optat sa se calculeze in Euro si sa achit la cursul zilei al BNR
a iesit cam asa (totul pe 6 luni):
Casco: 539,2 ron
RCA: 161,5 ron
Asig. 5 persoane in caz de accident: 36,6 ron
Total: 737,3. (repet: pe 6 luni, fara fransiza)

singurul risc oarecum notabil exclus il consider pe cel care se refera la avarii rezultate din tulburari sociale (greve, rebeliuni, etc).

--------------------
LOGAN ABS + 1.6 - - 2007
+
dantes
post 30 May 2007, 14:42
Post #2559

Membru

From: Tzaranoaia

QUOTE(driverx @ 22 May 2007, 12:40)
Cei cu credite pe 10 ani sunt cam arsii din punct de vedere financiar. Daca doar asa au putut lua un logan, inseamna ca nu isi permit acea masina. Dar e parerea mea, ...
*

Mai exista o categorie de "ratangii"...cei ca mine, care iau creditul pe perioada maxima indiferent de ce si cum ptr. o rata mai mica pe luna sa nu afecteze finantele SI care dupa 1 an maaaaaxim 2 lichideaza creditul. Rata trebuie sa fie mica ptr ca am nevoie de surplus pentru alte treburi care sa faca pui.
Creditul de masina e cel de-al optulea credit care l-am contractat, insa active doar 2 mai am, ptr. ca restul s-au lichidat. Un credit pe 10 ani l-am lichidat in 3 luni de ex.

--------------------
O masina oarecare - . .
Old school
+
driverx
post 30 May 2007, 14:59
Post #2560

Intradevar, dar "ratangii" ca tine exista si pentru cei cu credite pe mai putini ani. E o practica intradevar, fiecare face ce vrea, dar sunt destui care au credit pe 10 ani ca sa fie mica rata si atat.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
vijelie
post 30 May 2007, 15:28
Post #2561

membru violet

QUOTE(ypo04 @ 30 May 2007, 12:18)
incheiat azi casco la Asirom pt ABS Plus, 1,6, valoare 8057 EUR.
am optat sa se calculeze in Euro si sa achit la cursul zilei al BNR
a iesit cam asa (totul pe 6 luni):
Casco: 539,2 ron
RCA: 161,5 ron
Asig. 5 persoane in caz de accident: 36,6 ron
Total: 737,3. (repet: pe 6 luni, fara fransiza)

singurul risc oarecum notabil exclus il consider pe cel care se refera la avarii rezultate din tulburari sociale (greve, rebeliuni, etc).
*

Mai pune pe lista excluderilor si vandalismul. icon_mrgreen.gif

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
ypo04
post 30 May 2007, 15:43
Post #2562

Membru incepator

daca vandalism inseamna sa o gasesti zgariata, distrusa in parcare, atunci este inclus!

--------------------
LOGAN ABS + 1.6 - - 2007
+
vijelie
post 30 May 2007, 15:49
Post #2563

membru violet

In cazul in care gasesti masina busita in parcare, nu ai nicio problema cu CASCO ala al tau. Declari la politie ce si cum, iei dovada, te duci la CASCO si o repari.
Dar daca o gasesti zgariata de la un cap la altul, eventual si scris cu cuiul pe capota"M*IE ypo04", o cam platesti din buzunar. wink.gif

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
ypo04
post 30 May 2007, 16:12
Post #2564

Membru incepator

mai zgarii si eu sa fie indescifrabil wacko.gif

--------------------
LOGAN ABS + 1.6 - - 2007
+
driverx
post 30 May 2007, 16:24
Post #2565

Cum? Ii raspunzi la ala care ti-a zgariat masina cu "Fuck you too"?

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
ypo04
post 30 May 2007, 16:40
Post #2566

Membru incepator

totusi...
in contract scrie asa:
"se acorda despagubiri pt.:
ciocniri, loviri sau izbiri cu alte vehicule sau cu orice alte corpuri mobile sau imobile aflate in afara ori in interiorul autovehiculului, zgirieri, cadere, derapari, rasturnari."

excluderile la care ma refeream erau urmatoarele:
"- pagube produse de..... razboi civil, revolta, revolutie, insurectie, rebeliune;
- orice consecinte ale grevei, tulburarilor civile... faptele unor grupuri sau persoane rauvoitoare care actioneaza in numele sau in legatura cu orice organizatie politica..."

in contract nu e mentionat termenul de "vandalism" nici la includeri, nici la excluderi. veti spune ca expresia "persoane rauvoitoare" cam la asta se refera; totusi e vorba de "persoane rauvoitoare care actioneaza in numele sau in legatura cu orice organizatie politica"; altfel spus, e diferenta intre a o gasi scrisa cu cuiul in fata blocului (cred ca in aceasta situatie ma despagubeste) si a o lasa acolo unde are loc un miting al unui partid si o gasesc scrisa cu PNL+PSD nimenea nu va mai vre! tongue.gif (caz in care nu ma despagubeste.... doar daca nu spun ca de fapt asa am gasit-o in fata blocului)

This post has been edited by ypo04: 30 May 2007, 16:43

--------------------
LOGAN ABS + 1.6 - - 2007
+
driverx
post 30 May 2007, 16:43
Post #2567

Si daca scrie PSD-istule? Unde intra?

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
ypo04
post 30 May 2007, 17:57
Post #2568

Membru incepator

e deja campanie electorala... prin urmare, depinde de orietarea politica a companiei de asigurari tongue.gif 10561582.gif

--------------------
LOGAN ABS + 1.6 - - 2007
+
aliuta2000
post 30 May 2007, 19:39
Post #2569

Membru autentic

intradevar , vandalismul nu e acoperit de casco decat daca se opteaza in plus pentru el .
asa am pus si eu problema la tipa care mi-a facut casco si mi-a zis ca nu intra aceste acete de vandalism, zgariatul cu inscriptiii( de orice natura . pictatul sau alte feluri de vandalism .
cam toate companiile au partea asta cu vandalismul separata
.
am si eu o intrebare
a facut cineva casco la asigurari BCR ca din simularile de pe net am vazut ca ei au cea mai mica prima de asigurare si deci cel mai rentabili din punctul de vedere al clientului.

--------------------
Renault -Megane 3 - - 2014
+
ypo04
post 31 May 2007, 10:43
Post #2570

Membru incepator

sa lamurim:

am intebat agentul de la asirom si mi-a confirmat ca acest risc numit "vandalism" este acoperit de polita, doar ca ei nu folosesc aceasta notiunie. deci, nici o grija.

--------------------
LOGAN ABS + 1.6 - - 2007
+
vi_escu
post 5 Jun 2007, 14:32
Post #2571

Membru somnambul

From: republica procurorilor

O intrbare pentru cei care si-au inmatriculat recent masina!
Au inceput sa apara numere de inmatriculare care au inlocuit tricolorul cu steagul UE. Au alt pret fata de cele vechi?

--------------------
Logan ABS plus 1,6MPi . 2007
Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
+
dragoss
post 5 Jun 2007, 15:17
Post #2572

Membru incepator

Referitor la numerele de inmatriculare cu steagul UE...
Am inmatriculat astazi masina...
85 RON numere preferentiale, 40 RON la rand...

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.6 MPI (4 airbags)
+
danseke
post 6 Jun 2007, 10:12
Post #2573

Membru incepator

confirm, 40RON numere de rand, 85RON preferentiale

--------------------
Logan Ambition 1.5DCI 2007
+
vi_escu
post 12 Jun 2007, 18:06
Post #2574

Membru somnambul

From: republica procurorilor

Azi mi-am inmatriculat Loganu' biggrin.gif Sa mor de inima, la ghiseu doar o singura persoana (am crezut initial ca am gresit institutia). Foarte amabila duduia, mi-a luat actele, mi-a facut o copie dupa chitanta cu taxa de prima inmatriculare si mi-a inapoiat originalul, ca nu se stie... excl.gif si mi-a zis sa revin pe la ora 15. La 14,45 eram cu numerele noi sub brat biggrin.gif A intrat si Bacau' in Europa?!
Exista si o parte proasta: numerele provizorii emise dupa 16 mai nu mai sunt primite de gabori sad.gif

--------------------
Logan ABS plus 1,6MPi . 2007
Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
+
aliuta2000
post 12 Jun 2007, 18:16
Post #2575

Membru autentic

da nr rosii emise dupa 16 mai nu se mai primesc inapoi pentru ca se schimba emblema de la tricolorul rom la UE .
Acum daca stie cineva daca dovada provizorie a fost emisa in aprilie si nr rosii date spre folosinta pe 16 atunci ar trebui sa le plateasca??? dovada e pe 24 aprilie dar eu le-am luat pe 16 .Eu consider ca trebuie sa imi de-a banii inapoi pentru ca defapt pe 24 .04 .2007 au fost date nr rosii .

--------------------
Renault -Megane 3 - - 2014
+
masteruser1
post 12 Jun 2007, 21:37
Post #2576

Membru incepator

Doresc sa-mi achizitionez un logan nou (Preference 1.6 MPI sau ala la 1.4 MPI inca nu m-am hotarit) printr-un credit bancar pe persoana fizica pe o perioada de 6~7 ani. Pentru modelul preferice se poate opta ca optional pentru proiectoare ceata si aer conditionat?
Doresc sa-mi spuneti care e cea mai avantajoasa banca unde as putea face creditul si cit ar fi asigurarea CASCO care am inteles ca trebuie sa o fac obligat daca loganul nou ar fi de 7500 EUR?

E mai avantajos sa-mi iau masina noua sau sa iau un logan de prin 2005 undeva pe la 5500 Euro?

ps: sorry daca s-a mai discutat dar sunt prea multe pagini si nu prea reusesc sa citesc tot ce scrie aici.

--------------------
dacia 1300 - b01abc 1900
+
adriano_chelo2000
post 13 Jun 2007, 22:40
Post #2577

Membru incepator

Eu am facut la volksbank si am fost foarte incantat. Dobanda este cea mai mica de pe piata iar comisionul la dosar este 1 mil biggrin.gif .Mi-au acceptat creditul in 2 zile

--------------------
Dacia laureat plus - 56956 2007
+
Braveheart
post 14 Jun 2007, 17:29
Post #2578

Membru autentic

From: BT

QUOTE(dantes @ 30 May 2007, 14:42)
Mai exista o categorie de "ratangii"...cei ca mine, care iau creditul pe perioada maxima indiferent de ce si cum ptr. o rata mai mica pe luna sa nu afecteze finantele SI care dupa 1 an maaaaaxim 2 lichideaza creditul. Rata trebuie sa fie mica ptr ca am nevoie de surplus pentru alte treburi care sa faca pui.
*

"Ratangiu" si eu, din aceleasi motive! - credit pe 7 ani, la anul il dau gata..sau el pe mine smile.gif

--------------------
Dacia Logan 1,6 MPI 2006 Laureat
The answer my friend is blowing in the wind
+
sebip82
post 28 Jun 2007, 11:59
Post #2579

Membru incepator

salut
urmeaza sa imi vina peste o sapt jumate masina comandata (logan gpl laureate 1.4)
spuneti-mi va rog niste costuri aproximative legate de inmatriculare, numere, certificat, impozit, rca, rovigneta etc.
merci

--------------------
Dacia Logan - 2007 Laureate GPL 1.4
+
adită
post 29 Jun 2007, 20:16
Post #2580

Membru autentic

From: BUCURESTI

eu am leasing prin rci leasing!!la o val de 8500 am dat avans 77 milioane avans cu tot cu taxa de administrare!!ratele sunt pe 6 ani!anume 141 euro pe luna in care intra si casco!masina o sa iasa pe la 12 mii si ceva !!asta e.............daca nu sunt toti banii deodata nu avem ce face!

--------------------
-------------- ------------- - BUCURESTI -------------
-------------------------
+
108 Pages « < 84 85 86 87 88 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 13:34
Forum Renault