Sfaturi camere foto digitale SLR, NUMAI despre dSLR
![]() ![]() ![]() |
Sfaturi camere foto digitale SLR, NUMAI despre dSLR
Ov |
![]()
|
||
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|||
Liviu M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania ![]() |
Dupa cum am mai zis mai devreme, am obiectivul ala 18-200 de la Tamron care e fara stabilizare si, in functie de ce vrei de la el e nemaipomenit sau mizerie.
Daca te intereseaza un obiectiv de concedii pe care sa nu-l dai jos de pe aparat si cu care sa faci poze privibile (preponderent pe lumina buna), atunci e nemaipomenit. Daca vrei claritate "sa numeri firele de par" eventual pe lumina putina, atunci ori iti iei alt obiectiv, ori iti cumperi un stativ si vorbesti cu subiectii sa stea nemiscati suficient de mult timp.sa apuci sa-i pozezi. Si asta numai daca poti deactiva miscarea oglinzii pe perioada pozatului. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Despre 70-300 DI LD: mai depinde si ce vrei sa faci. Daca vrei sa pozezi baschet in hala, precis iti trebuie altceva. Daca insa ai lumina, sau daca subiectele sunt relativ statice, obiectivul nu-i de loc rau. Vezi de exemplu aici: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1681285
sau aici: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1473386 sau aici: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=2402908 sau aici http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=2458747 Sigur ca ai limitari, dar e de luat in consideratie si marimea investitiei in raport cu utilitatea. -------------- PS: stiu ca nu asta a fost intrebarea, dar vreau sa subliniez aici ca nu intotdeauna e nevoie de "cel mai". In functie de scop (si de buget) se pot gasi solutii cel putin onorabile, absolut viabile in teren. This post has been edited by os: 6 Nov 2010, 08:46 |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
ptr care se pricepe la aparate pe film, pun si io o-ntrebare, poate ma lamureste careva. e vorba despre un aparat zenit E. si la el folosec doo obiective. un obiectiv TAIR-11A 135mm si un Helios de 55mm.
aparatul e impecabil, aproape nou desi are o varsta respectabila. obiectivele la fel. ca si rezolutie a pozei, ar trebui sa scoata echivalentul a 6-7 mpx. si totusi pozele arata ca mai jos. pozele is de pe filme diferite (filme de calitate), developate in locuri diferite. si totusi is la fel. care sa fie explicatia? ptr care nu intelege ce vreau sa zic, ma refer la zgomotul care apare in toate pozele. ca nijte puricei. nu e poza clara. si ma seaca la ficati. This post has been edited by CGB: 10 Nov 2010, 11:12 Attached thumbnail(s) g.jpg ( Size: 121.62k ) Number of downloads: 674 Negative0_05_01_1_1.jpg ( Size: 167.96k ) Number of downloads: 702 Negative0_08_4A_1_.jpg ( Size: 102.21k ) Number of downloads: 701 Negative0_12_8A_1_.jpg ( Size: 115.98k ) Number of downloads: 667 Negative0_35_31A_1_1.jpg ( Size: 106.51k ) Number of downloads: 641 |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Pozele sint clare, deci nu e o problema de focus.
Probabil filmele si mai ales developarea si prelucrarea lor nu sint cele mai fericite. Cauta cel mai bun laborator si developeaza, iar cind il gasesti fa doar acolo. De la fotografi mult mai experimentati am ineteles ca Fuji ar cam fi singurul care mai face filme de calitate acum. Asa ca mergi pe Fuji cu laborator Fuji (dar nu unu din ala care baga masina de developat in priza doar cind vine un client, ci unu care face asta permanent). Verifica si scanarea cind o faci pentru digital, fa-o direct de pe film, si scanerul sa fie curat si scaneaza la rezolutie maxima, chiar daca micsorezi dupa aia. PS. Pozele sint foarte faine, si pe mine unu chiar nu ma deranjeaza granulatia aia. |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
CGB |
![]()
|
echivalenta aia au scos-o altii, nu io. asa umbla vorba printre meseriasi, ca ar fi cam 6-7 mpx. am preluat si io ca atare.
filmele toate au fost fuji. si n-au fost deloc ieftine. si nici laboratoarele n-au fost chiar de duzina. si totusi granulatia aia ma seaca. probabil asa or face toate ![]() |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
am patit si eu la fel pe un Zenit. Pozele avand zgomot mare. tind sa cred ca are a face cu aparatul, desi nu vad care a r fi problema.
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
La aparatele pe film nefiind vorba de senzor electronic singurele lucruri care pot afecta calitatea sint obiectivele, filmele si prelucrarea ulterioara. Asta presupunind ca exponometria si clarul sint facute cum trebuie.
Iar cind le convertesti pe digital, scanarea poate influenta calitatea imaginii. Dar asta nu scade cu nimic valoarea compozitiei. ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.388 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Laboratoarele care developeaza filmul nu ofera si scanarea acestuia?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
ala e granulatia filmului. Ia spune, ce ISO avea filmul? (banuiala mea e ca minim 400 a avut)
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
CGB |
![]()
|
toate pozele de mai sus is facute pe fuji superia 200. ca d-aia ma seaca la ficati. daca era de 400 dadeam vina pe film.
|
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
Ov |
![]()
|
atunci developat prost. Iti pot garanta ca nu-i din cauza aparatului/obiectivului ci din cauza filmului/procesului de developare folosit
de scanat unde le-ai scanat? This post has been edited by Ov: 10 Nov 2010, 16:03 |
--------------------
Dacia
1300
|
|
CGB |
![]()
|
unde le-am si developat. am dus filmu si am luat pozele pe cd. nu sint scoase pe hartie. sint puse pe cd direct de pe film.
|
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
In cele din urma am achizitionat un 70-300 Nikon la un pret decent. Ma bate gandul sa vand 18-55 si sa iau un 18-105, pentru a avea acoperita intreaga plaja 18-300. Cu cel de 70-300 am facut niste poze din mana cu luna au iesit chiar super ok, la un timp de expunere mic 1/1250 si iso
400, F 5/6. Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(Alydor @ 10 Dec 2010, 09:31) In cele din urma am achizitionat un 70-300 Nikon la un pret decent. tu parca ti-ai luat si elcedeu ![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
inca nu, acu belesc si eu ochii sa vad ce si cum sa iau... era in plan, s-a amanat pana la promotiile (primele) de craciun, adica pana prin 16 decembrie, bineinteles suma crescand, au fost altele mai importante de achizitionat ... ca sa fie sub brad...
![]() Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
MirceaMM |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 1 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Am avut candva un Praktica LTL.
As cauta acum un aparat SLR mai pricopsit, normal ca electronic. Sa mearga si cu obiective mai vechi, fie baioneta fie M42x1. Ce s-ar incadra in 1500 Ron? Numai nou ma intereseaza. |
--------------------
Ford
Mondeo
2007
|
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu m-a prea interesat problema asa ca nu stiu prea multe dar ca idee generala, canon si pentax merg sigur, cu adaptor. Mai cauta informatii, pe langa faptul ca focusul si diafragma trebuie setate manual, s-ar putea ca nici exponometrul sa nu-ti fie de folos cu M42.
La nikon nu prea merge, cu un adaptor simplu pierzi capacitatea de focus la infinit; n-o pierzi folosind in adaptor cu lentila insa nu e cine stie ce sticla si atunci pierzi din calitatea optica a obiectivului. Si inca ceva, ai zis ca vrei un SLR nou... sper ca te referi totusi la un DSLR, ca SLR-urile care inca se mai fabrica sunt nitel cam scumpe, din ce stiu eu This post has been edited by zax: 27 Dec 2010, 18:13 |
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
E corecta informatia despre adaptoarele pentru Nikon. "Problema" se datoreaza distantei (care nu stiu cum se cheama pe romaneste) dintre baza baionetei si planul filmului/senzorului. La Nikon aceasta distanta e ceva mai mare (nu gasesc aum cifrele, cred ca 48mm la Nikon si 46,5mm la M42, la Canon si la Pentax).
Nu stiu cum e la Canon, ca n-am. Dar am Pentax si ma joc cu placere cu obiective manuale, asa ca la Pentax: Cel putin unele au posibilitatea de a masura exunerea in felul urmator: setezi pe obiectiv diafragma la cea aleasa, ii spui camerei "ia vezi care-i treaba", camera seteaza si retine timpul de expunere. Poti declansa. In acest sens ai la dispozitie un soi de mod Av in doi timpi. Sigur, nu-i chiar practic (sa nu uitam focalizarea). Pentax mai are confirmare focalizare (cu toate obiectivele/adaptoarele) si mai ales "Focus Trap" care e practic. La toate modelele (da, chiar si la cele la care treaba nu e documentata) se poate schimba relativ usor ecranul de focalizare, ceea ce e important pentru focalizarea manuala (microprisme si/sau "split image"). Eu folosesc acum un focus screen de Nikon (!!) pe film cu split image si inel de microprisme, pe care l-am taiat la dimensiuni (fiind pentru film era ceva mai mare decat trebuie la APS). Adaptoare M42->PK sunt de doua feluri: cu "guler" si fara. Cele cu "guler" impiedica focalizarea la infinit, caci tin obiectivul cu cca. 1mm mai departe de senzor decat trebuie. Acest adaptor "cu guler" NU ESTE bun: http://www.f64.ro/inel-adaptor-m42-pentax-k.html Acesta (fara guler) este bun: http://www.amazon.com/Fotodiox-Chrome-Adap...93468454&sr=8-1 This post has been edited by os: 27 Dec 2010, 18:55 |
--------------------
.
.
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
am si eu o problema:
aparatul foto e Canon 450D cumparat in 2009. Am la el 3 memorii de 2G (CF) care merg foarte bine de vreo 2 ani. Am cumparat o memorie kingmax de 4G (133x) si dupa vreo 100 poze a aparut o palma pe ecran, si s-a blocat totul. Pana nu am scos bateria aparatului nu a disparut. A trebuit sa formatez memoria si a recuperez pozele dupa. Am at vina ca e memoria proasta. Acum cateva zile mi-am mai luat o memorie kingston tot 4G. Dupa 250 poze iar mi-a aparut ERORR CF. Are o problema aparatul cu memorii mai mari de 2G? Sau am eu ghinion la cumparat memorii? |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
![]() pag. 18: QUOTE cards up to 2gb |
--------------------
...
...
...
|
|
max.mustermann |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 21 March 11 ![]() |
off, off, acolo scrie: SD (cards up to 2 GB), SDHC
acum il asteptam pe link gica sa ne puna linkurile de rigoare catre carduri SD si SDHC ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2011
- M-W3498 Somnul e cea mai buna meditatie. - Delay Lama
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
taci, nu-l provoca
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
pai da...la cardurile cu capacitate de la de 4 gb in sus s-a implementat protocolul hc...iar specificatia de la canon asta precizeaza: up to 2 gb. cardurile de 2 gb sint standard...si ca sa functioneze totusi in canon-ul colegului trebuie efectuat un up-date de firmware:
QUOTE SDHC memory cards may also work in SD standard slots with a firmware upgrade from a device manufacturer. This post has been edited by george_scala_2004: 8 Jun 2011, 18:18 |
--------------------
...
...
...
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
Sunt singurul care citeste 450D si CF (compact flash) in acelasi text?
|
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
os |
![]()
|
Nu. Conform cu specificatia, 450D merge cu SD (respectiv SDHC) si nu cu CF. Probabil colegul s-a inselat in denumirea cardului.
Pe romaneste: mai mult de 2G nu merge decat eventual cu upgrade la firmware. This post has been edited by os: 8 Jun 2011, 21:08 |
--------------------
.
.
|
george_scala_2004 |
![]()
|
si eu...ce am zis mai sus ?
|
--------------------
...
...
...
|
|
os |
![]()
|
Georgica, Han: eu unul mi-am permis "doar" sa sintetizez informatiile la care v-ati referit.
E drept ca n-am mentionat copyright-ul, asa ca o fac acum: ©Georgica, ©Han ![]() This post has been edited by os: 9 Jun 2011, 08:02 |
--------------------
.
.
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
nu am scris gresit, am 450D, si cardurile sunt CF (alea mari patrate). cardul il vede ca fiind de 4G, doar ca se blocheaza (2 incercari din 2). in weekend o sa fac poze la aparat si memorii ...
LE: scuze vorbesc prosti, Canon 350D... This post has been edited by b34uen: 9 Jun 2011, 08:50 |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
george_scala_2004 |
![]()
|
a, nu, nimic, nu revendic copyright numa' cam vrut sa intaresc parerea ca nu sint singurul care are aceasta parere...
![]() ![]() |
--------------------
...
...
...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 14:59 |