Centrale termice, sfat achizitionare
![]() ![]() ![]() |
Centrale termice, sfat achizitionare
cdadan |
![]()
|
||
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
||
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|||
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Mai cdanan, daca poti explica e OK, daca vrei doar sa arati cat esti de destept, sa stii ca mi-e usor sa-ti arat ca esti total pe langa subiect. Ai dat niste explicatii din avion.
Incepand cu numarul limitat de aprinderi. Probabil crezi ca aprinderea se face ca la brichete, cu piatra ceva. Tu ai fi in stare sa ne spui ca si motoarele diesel functioneaza cu amestec stoichiometric. This post has been edited by paul_p: 24 Mar 2014, 14:29 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Cristi1980 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 282 Joined: 26 August 07 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2005
- B54erf
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Spre deosebire de motoarele cu benzina, cele diesel lucreaza cu aer in exces. Cu mult aer in exces.
|
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Sunt devastat!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(paul_p @ 24 Mar 2014, 14:28) Am incercat sa dau explicatii coerente, dar dupa ce ai tras postarea aia cu visez/aberez la ce te-ai mai asteptat? QUOTE(paul_p @ 24 Mar 2014, 14:28) Pardon, eu sunt fan dizel. Plus ca am invatat prin generala, la fizica, functionarea motoarelor MAs si MAC. QUOTE(Cristi1980 @ 24 Mar 2014, 14:30) Din caracteristici pentru prima centrala care mi-a venit la indemana: H-Mod prelungeste durata de viata a componentelor centralei prin reducerea numarului de cicluri de aprindere/stingere. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Parca n-am vazut prin topicul asta, sa-si puna cineva intrebarea "cum de au centralele in condensatie (conform producatorilor) randamente supraunitare?"
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
DragosP |
![]()
|
Nu scrie-n wiki?
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
paul_p |
![]()
|
Pai centralele nu au randamente supraunitare. E doar o gaselnita de marketing. De genul puterii de mii de wati trecute pe unele difuzoare sau pe alte echipamente audio.
Randamentul ajunge supraunitar deoarece in acele calcule se pleaca de la puterea calorifica inferioara a gazului. Dar de fapt centrala, prin utilizarea caldurii latente a vaporilor din gazele de evacuare, utilizeaza puterea calorifica superioara. Daca se pleaca de la puterea calorifica superioara, asa cum este corect, randamentul este de maxim 95-98% probabil. This post has been edited by paul_p: 24 Mar 2014, 15:14 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(maho @ 24 Mar 2014, 14:48) Chestia aia care poate sa treaca de 100% se numeste eficienta energetica. Plm ... e o conventie. E trecuta asa fiindca da bine. LE: uite, in sfarsit sunt si eu de acord cu paul_p. This post has been edited by cdadan: 24 Mar 2014, 15:14 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Asa-i, marketing ce dã bine; da' daca te duci sa-ntrebi pe strada (nu mai vorbesc de magazin), poti avea o surpriza...
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(paul_p @ 24 Mar 2014, 15:06) Daca se pleaca de la puterea calorifica superioara, asa cum este corect, randamentul este de maxim 95-98% probabil. QUOTE(cdadan @ 24 Mar 2014, 15:11) Părerea mea, de spectator dezinteresat, e să vă vedeți fiecare de ce știți să faceți. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
paul_p |
![]()
|
QUOTE(cdadan @ 24 Mar 2014, 15:42) Din caracteristici pentru prima centrala care mi-a venit la indemana: H-Mod prelungeste durata de viata a componentelor centralei prin reducerea numarului de cicluri de aprindere/stingere. Asta e tot o gaselnita de merketing. Iei o chestie fara importanta si-i atribui avantaje iluzorii. Aprinderea gazului se face electronic. De genul aprinderii la MAS. Si la masina sunt zeci de mii de aprinderi pe ora, fara nici o problema legata de durata de viata. De ce la o centrala ar fi o problema? Cu atat mai mult cu cat conditiile in care lucreaza aprinderea la o centrala sunt mult mai usoare decat la o masina. This post has been edited by paul_p: 24 Mar 2014, 15:41 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
cdadan |
![]()
|
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DragosP |
![]()
|
Ai puțintică răbdare.
Să cat pe uichi. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(DragosP @ 24 Mar 2014, 14:33) Am vazut acum ceva vreme un SAVIEM la care, dupa cat fum scotea, sigur-sigur ceea ce ardea pe-acolo nu reprezenta un amestec stoichitso-metric. Bine, acuma parerea mea sincera este ca motorul ala era pe rumegus, ca fumul avea ashea, o vaga aroma de rasina! |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Intre centralele cu tiraj fortat, natural, condensatie, gazeificare, pe lemne sau peleti, nu-i mai buna varianta cu incalzirea electrica, evantual prin pardoseala?
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Ba da, cu mentiunea ca numai valoarea CPC de pe factura de curent, iarna, e cat tot gazul pe o luna.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(C a t a l i n @ 24 Mar 2014, 15:54) Intre centralele cu tiraj fortat, natural, condensatie, gazeificare, pe lemne sau peleti, nu-i mai buna varianta cu incalzirea electrica, evantual prin pardoseala? Daca mai clarifici problema / intrebarea, chiar s-ar putea sa primesti un raspuns! Care sa-ti si foloseasca, daca te bate gandul. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
paul_p |
![]()
|
In Romania nu e convenabila incalzirea electrica. Incalzirea electrica este mult mai scumpa deoarece pretul unui KWh de energie electrica este de cateva ori mai mare decat pretul gazului echivalent.
Pretul gazului este in jur de 10 bani plus TVA pe KWh, pe cand al curentului electric este de 50 de bani pe kWh. This post has been edited by paul_p: 24 Mar 2014, 18:09 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 24 Mar 2014, 15:33) Prietene, cauta in manualul de aritmetica. Si mai lasa cartile alea bisericesti ca te strica decap. QUOTE(C a t a l i n @ 24 Mar 2014, 15:54) Mult mai buna. Dar nu ma coafeaza costurile in exploatare. In loc de centrala, trebuia sa cumpar o hidrocentrala. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
QUOTE(paul_p @ 24 Mar 2014, 16:01) In Romania nu e convenabila incalzirea electrica. Incalzirea electrica este mult mai scumpa deoarece costul unui KWh de energie electrica este de cateva ori mai mare decat costul gazului echivalent. Pretul gazului este in jur de 10 bani pe KWh, pe cand al curentului electric este de 50 de bani pe kWh. Am si eu un fix cu unitatile de masura... |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
paul_p |
![]()
|
Corect.
|
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Ziceam ca poate e mai simplu la incalzirea electrica, combateti in mai putine pagini.
![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Mai ieftina incalzire decit cea cu Saniuta nu exista.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
cu pruna facuta in casa.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
paul_p |
![]()
|
QUOTE(C a t a l i n @ 24 Mar 2014, 17:18) E mai simplu electric, evident. Nu mai ai nevoie de atatea complicatii: alimentare cu gaze, evacuare gaze arse, amplasarea stricta a centralei. Dar e si de vreo 5 ori mai scump. This post has been edited by paul_p: 24 Mar 2014, 16:34 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
QUOTE(cdadan @ 24 Mar 2014, 16:06) Prietene, cauta in manualul de aritmetica. Si mai lasa cartile alea bisericesti ca te strica decap. Mult mai buna. Dar nu ma coafeaza costurile in exploatare. In loc de centrala, trebuia sa cumpar o hidrocentrala. As putea sa imi montez o minihidrocentrala in spatele curtii ca garla pe acolo trece. Din pacate legislatia in vigoare nu imi da voie... Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 20:22 |