Centrale termice, sfat achizitionare
![]() ![]() ![]() |
Centrale termice, sfat achizitionare
DragosP |
![]()
|
||
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
||
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|||
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
Chiar daca nu trebuie,spune cum se face,daca tot ai deschis discutia.....
|
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(cdadan @ 28 Jan 2016, 14:08) Bla bla bla. Daca-s toate legate cum trebuie, nu mai trebuie stranse de oo prin robinetul de retur. Acu' normal ca alea mai indepartate se vor incalzi un pic mai tarziu Nu e nici un bla, bla, bla si nu e vorba numai de utilizarea metodei pentru astfel de cazuri. Obturarea partiala a circulatiei prin robinetii de retur se utilizeaza si in alte scopuri. Orice casa, oricat este ea de bine izolata, tot nu-i omogen incalzita. Ca, vorba aia, mai ai o camera mai la nord, mai alta cu mai multe ferestre, mai una pe colt etc.etc.. Si, daca vrei o incalzire omogena a incaperilor, fara sa deschizi usi intre ele, apelezi la metoda asta, cu robinetii de retur. Meseriasul meu, in prima iarna, dupa ce am vazut si masurat temperaturile si stabilit care camera este mai friguroasa si care mai calduroasa, mi-a zis sa fac asa: deschid la maxim robinetele de retur; in camerele mai calduroase inchid returul si apoi il deschid 1/4 sau 1/3. La urmatoarea camera, ca temeratura, inchid returul si apoi il deschid ceva mai mult decat la prima si tot asa pana la cea mai friguroasa, unde returul este complet deschis. Iar operatiunea asta trebuie facuta cu termostatatii deschisi la maxim. Dupa aia, reglajele fine, functie de constatarile de pe teren: mai inchizi o spira la un robinet, mai deschizi alta la unul... |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(DragosP @ 28 Jan 2016, 14:10) Da' ce-are coada vacii cu stampila primariei? Eu ziceam de radiatoare care merg cu apa calda (aka calorifere), nu de resouri sau aeroterme gen. Sa zicem ca ti-e sete si vrei sa bei un pahar cu apa. Cazul 1: il bei cu paiul de baut. Cazul 2: il bei cu-n pai subtire ca rezerva din pix. Ce zici, crezi ca observi vreo diferenta, vreun efort suplimentar? ![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.512 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
|
--------------------
R
M
8
- B
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 929 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
QUOTE(marksman @ 27 Jan 2016, 11:35) @dacis: probabil 27, nu mai tin minte, ideea e ca stiu ca "mai trebuie ceva". Caloriferul din baie nu incalzeste gresia, or, aici intervin dorintele doamnei, de a calca pe gresie calda in diminetile de iarna. Ma uitam la asa ceva. Eu zic ca e rezonabil un consum de 450W pentru 3mp (nu cred ca traseul intrare-wc-chiuveta-cada are mai mult, din cei ~ 7mp ai baii) Daca tot ramai la incalzirea electrica vezi ce zic si astia. |
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
Mult mai ieftin ar fi cu niste papuci
![]() |
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
Șlapi mai exact...
This post has been edited by volint: 29 Jan 2016, 18:41 |
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Si ce vreti, sa ceara recomandare de papuci?
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Plus un maiou asortat.
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
|
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DragosP |
![]()
|
Știu.
Și asta cunosc. Slava lui Dumnezeu ca nu practici ingineria. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
ceaveț, nu vă merg caloriferele?
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Trebuiau sa mearga? Ca eu le-am vazut fixate.
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 31 Jan 2016, 11:41) Amin! Și doamne-ajută Vezi ca apa nu se plimba cacu rentul prin circuit, mai trebe și împinsă. Da' știi ceva? E fix cum zici tu la calorifere, cu legea lui ohm și tensiuni electromotoare. Plus ca toate caloriferele vor încălzi fix la fel, indiferent de valoarea lor. Behhheton. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DragosP |
![]()
|
Și, mai ales, indiferent de DN.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
Care? 22B?
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Dane, de data asta preasfintia-sa are dreptate. Comparația curent electric vs. curgerea fluidelor prin conducte e modalitatea perfecta de a intui comportamentul sarcinilor electrice prin fire mai groase sau mai subțiri (ca un fel de conducte). Adică sunt cam la fel, doar ca le cheamă altfel.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Mda... Boilerele-s cacum condensatorii, acumulează "sarcină", caloriferurile ca rezistorii, suapele de sens sunt diode....
![]() Acuma caut tranzistorii. ![]() L-am găsit!!! e schimbăutorul de căldură! ![]() This post has been edited by gabize: 31 Jan 2016, 18:54 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DannyY |
![]()
|
Eu așa am înțeles de ce rezistența e invers proporțională cu secțiunea. Se întâmpla in clasa a V-a. Dacă nu eram lepra in liceu, as fi fost coleg de breasla cu DragosP.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
gabize |
![]()
|
În ce parohie?
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
Echilibrarea hidraulica se face cu ochiometrul.
Mai strangi aici, mai dai drumul dincolo, intr-o saptamna il faci ca nu stai 24/24 pe el. De principiu, eu am facut asa: Apartament 3 camere. Pus cronotermostatul in sufragerie, le-am lasat pe toate deschise la maxim. Primul l-am sugrumat pe retur pe ala de la bucatarie pana s-a facut suficient de cald acolo, dar nu prea cald. De cel din baie nu m-am atins. La sufragerie, unde este cronotermostatul am sugrumat cate putin pana a fost bine in dormitorul copiilor. In dormitorul matrimondial am sugrumat pana i-a fost bine doamnei. Deci deschise complet: baie si dormitorul copiilor, restul sugrumate. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
DannyY |
![]()
|
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
volint |
![]()
|
|
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
|
|
gabize |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 31 Jan 2016, 20:16) Azi nu ți-au intrat tromfii? ![]() This post has been edited by gabize: 31 Jan 2016, 20:23 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 02:12 |