Centrale termice, sfat achizitionare
![]() ![]() ![]() |
Centrale termice, sfat achizitionare
DannyY |
![]()
|
||
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
|
||
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|||
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Eu astept sa vad si parerea lui Dracis.
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Pace, pace...
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Daca nu bagati cu linkuri, tot degeaba scrieti aici.
|
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
free jiji linc.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
DannyY |
![]()
|
Moderatorul vrea indreptarea pacatosului, nu mazilirea lui. Nu mai stiu pe unde am citit chestia asta, probabil dacis stie.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
parca fu gabize cu fabula din armata?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(cdadan @ 1 Feb 2016, 11:22) Domnule dragă... Ați întrebat de cum se simte pompa, nu cel care <eventual> s-ar încălzi de la calorifere. Aveți probleme de concentrare în ceea ce privește firul discuției? Scriem prea repede? ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(AR-18-MOS @ 1 Feb 2016, 14:13) Sa-mi fie cu iertare, dar eu am făcut 0 (zero) aprecieri la adresa venerabilului părinte. Iar colegu' rămâne " fiul lui" și "al" forevăr, vezi de la documente oficiale și până la biserică. QUOTE(DragosP @ 1 Feb 2016, 15:03) Tu încă n-ai răspuns la întrebarea aia cu paiul. Și ar fi cazul să te controlezi un pic in exprimare, ca n-am chef de jmenozelile tale de biserică. This post has been edited by cdadan: 1 Feb 2016, 18:23 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
N-am pai, domnule ingineru-le.
P.S. Sunteți cam nervos. Totul e bine? Vă pot ajuta cu ceva? P.P.S. Și chiar de aș avea, eu nu-s pompă. Nu funcționez ca ea. Ce nu vreți Dvs tu să pricepeți, și e ultima încercare a mea de a vă lumina, e că pompa știe să facă presiune. Debitul rezultă din dn-uri, droselizări etc. Și e o formulă, neinventată de mine: P=p*Q, de unde rezultă că dacă ai debit mic și puterea absorbită de pompă va fi mică. Rezultă că "se va simți bine". Ea nu va încerca evăr-nevăr să împingă aceeași cantitate de apă (în unitarea de timp) și prin robinetul deschis la maxim și prin el droselizat juma'. Ea va face doar presiunea nominală. P.P.P.S. Astea de mai sus sunt jmenozeli de inginer, n-au legătură directă cu Biserica, nu vă mai străduiți, domnul Dan, să mă jigniți. Nu ține. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE P=p*Q Așa, și? Mai alaltăieri ziceai caca loriferele se încălzesc dupa I=U/R. Așa o fi la tine acasă? Bine. Echilibrare dinamică? N-am auzit. Nu am nevoie. Nu vreau. Nu vor muschii mei. La mine caloriferele se încălzesc bine și cu retururile complet deschise. Și pompa se simte foarte bine așa. Parol! La tine se încălzesc mai bine cu retururile închise? Și pompa se simte cel mai bine când n-are ce pompa? Foarte bine. Nu contest. Sa-ti dea Dumnezeu sănătate! Zici ca o centrală în condensație se simte cel mai bine când merge pe tur cu 65 de grade? Excelent. Dacă asta-ți indică glandele tale, sau așa ai visat noaptea, nici o problemă. Să fii sănătos! |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
aeru cam tare la cluj?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
DragosP |
![]()
|
Doamne ajută!
Amestecați borcanele foarte frumos! E varza la Cluj. În plus, asa cum zicea țiganul despre girafa, despre ce nu știm zicem "asa ceva nu exista" |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
bygy poa' sa ne spuna.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Oare daca tamaiez topicul ci niste extract de RNP-uri ajuta la calmarea berbantilor termici?
![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
DragosP |
![]()
|
Degeaba.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
io nu-s injiner, asa ca va rog sa-mi scuzati ignoranta.......am citit de volumele diferite impinse de pompa, in functie de retur.......io am banuiala ca este fix acelasi volum de apa, ca nu scade si nu creste, indiferent de cum reglam robinetii.....gresesc?
![]() This post has been edited by kato: 1 Feb 2016, 19:55 |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
cdadan |
![]()
|
Dacă erai din Brăila, nu. Apa s-ar plimba la fel chiar și cu robineții închiși.
Volumul de apă este la fel. Scade dacă scoți niște apă din instalație. Eu am citit ca instalația trebuie proiectată a.i. să fie echilibrată d.p.d.v. hidrodinamic. Alții au citit caca loriferele încălzesc după legea lui ohm. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
io nu am zis nimic de debit, dar gresesc.........ok. aveam acelasi volum de apa pe care il invarte pompa prin calorifere....in unele apa intra mai greu si in altele mai rapid, reusind in acest fel sa reglam incalzirea uniforma a locuintei...de ce merge pompa centralei mai lejer? asta nu inteleg........
|
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
l@u |
![]()
|
Se vorbeste de volumul de apa circulat sau debit nu de volumul total al instalatiei, sunt 2 lucruri total diferite.
EDIT:Caloriferul cu returul deschis maxim functioneaza ca un bypass, volumul circulat scade(celelalte retururi fiind sugrumate), deci pompa lucreaza mai usor deoarece circula un volum mai mic de apa.E fizica elementara, nu cine stie ce lucrare de doctorat. This post has been edited by l@u: 1 Feb 2016, 20:33 |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
DannyY |
![]()
|
Sa interzica_careva centralele istea, ca numa' necazuri ne-aduce ele!
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
kato |
![]()
|
ok. volumul de apa circulat este mai mic in circuit cand unele calorifere sunt partial inchise?
|
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
DragosP |
![]()
|
Corect. Mai ales pafaristilor. Dintre care primul sunt eu.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
QUOTE(DragosP @ 1 Feb 2016, 18:48) Ce nu vreți Dvs tu să pricepeți, și e ultima încercare a mea de a vă lumina, e că pompa știe să facă presiune. Debitul rezultă din dn-uri, droselizări etc. Și e o formulă, neinventată de mine: P=p*Q, de unde rezultă că dacă ai debit mic și puterea absorbită de pompă va fi mică. Nu e deloc asa. Uiti caracteristica de turatie/sarcina a motorului care actioneaza pompa. Este un motor asincron, a carui turatie este independenta de sarcina - are o caracteristica mecanica dura. Ca urmare fie ca este in gol, fie in sarcina, motorul va incerca sa antreneze pompa cu aceeasi turatie. Daca se micsoreaza sectiunea circuitului, pompa, antrenata fiind cu turatie constanta, va incerca sa trimita acelasi debit prin circuit. Ca urmare motorul pompei va fi mai solicitat si consumul va fi mai mare. Asta ca si teorie. In practica variatia sectiunii circuitului circuitului cauzata de inchiderea partiala a unor robineti are probabil o pondere prea mica pentru a influenta sarcina motorului pompei. QUOTE(DragosP @ 1 Feb 2016, 20:33) ![]() This post has been edited by paul_p: 1 Feb 2016, 20:50 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
kato |
![]()
|
mai am cateva intrebari, poate ma lamuresc si io:
1. cam cati litri de apa intra intr-o instalatie? 2. prin inchiderea partiala a robinetilor, ce economii facem, cu cat "ajutam" pompa ca sa mearga mai lejer? 3. cum cuantificam uzura pompei prin lasarea la maxim a robinetilor? putem spune ca este neglijabila sau ca ajuta foarte mult? |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
DragosP |
![]()
|
Aia cu caracteristica motorului e ok. Mai departe, partea cu ce încearcă pompa sa facă, nu.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Cum asa?
Debitul unei pompe date depinde doar de turatia cu care este antrenata. Antrenata fiind la turatia constanta, pompa va incerca sa trimita acelasi debit in circuit. Si cu cat sectiunea circuitului va fi mai mica, cu atat sarcina pompei va fi mai mare si randamentul va fi mai mic. De unde rezulta un consum mai mare. |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
l@u |
![]()
|
Bre Paul, daca inchizi un retur de calorifer, micsorezi sectiunea tevii care intra sau care iese din pompa?
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 07:37 |