Acvarii si pesti, o alta categorie de "animale de companie"
![]() ![]() ![]() |
Acvarii si pesti, o alta categorie de "animale de companie"
Markos |
![]()
|
||
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
||
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|||
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
E prescurtarea de la Markos
![]() |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
BeciAcustic |
![]()
|
![]() BlackLine Group: Members Posts: 1.574 Joined: 29 March 08 From: Constanta ![]() |
Pe ce muzica danseaza?
![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN
2009 - LAUREATE PH2 1.6 MPI 8V
- CT - numere rosii Statii CB si Xenoane HID la preturi mici si garanti reale
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Pe manele, evident.
|
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
free_fiber |
![]()
|
Neoni nu pot sa-i iau...
Dar niste sanitari? Ca as cam avea nevoie de ei ![]() |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Neoni poti sa-ti iei pentru Logan
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
free_fiber |
![]()
|
La Logan am deja LED-uri
![]() |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Nu lua nici un sanitar, lasa bettanul singur acolo. In timp ai sa apreciezi frumusetea unui singur peste in acvariu, mai ales daca pestele se simte bine.
Aspira si tu cu atentie o data pe saptamana si da-i mancare putina (maxim 3 bobite din alea la o masa). |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
free_fiber |
![]()
|
Mersi Liviu pentru sfaturi, nu e problema cu aspiratul, ziceam doar sa nu-l stresez cand umblu cu furtunul p-acolo.
De mancat mananca putin, eu nu-l vad niciodata mancand... dar presupun ca o face de vreme ce e mult mai activ in ultimul timp ![]() |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
fost membru |
![]()
|
![]() membru analfabet Group: Members Posts: 239 Joined: 1 September 09 From: clasa I-a ![]() |
http://www.fishchannel.com/fish-species/fr...ll_landing.aspx
This post has been edited by fost membru: 9 Feb 2010, 10:52 |
--------------------
dacia
dacia
logan
- CT 09 FMB
|
|
free_fiber |
![]()
|
Peste asta al meu, Betta, are trasaturi de cameleon?
![]() |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
A uitat sa se spele si d-aia
![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
ia ramas mancare intre branhii
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
in functie de cat de stresati sunt, pestii isi schimba culoarea
![]() in general daca sunt stresati/speriati, sunt ori spalaciti ori se inchid FOARTE mult la culoare |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Eu cred ca free_fiber si-a luat un peste emo ... ca prea e stresat si trist
![]() ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
Markos |
![]()
|
de-ala de-si taie branhiile cu lama.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
Micutzu_BH |
![]()
|
![]() Driving around Group: Members Posts: 283 Joined: 11 September 06 From: D'aci ia ![]() |
As vrea sa-mi fac rost de un acvariu rotund in care sa pun un goldfish. Ce fel de peste e? Ii place singur? Are nevoie de pietris si/sau plante?
Attached thumbnail(s) acvariu_rotund.JPG ( Size: 298.71k ) Number of downloads: 409 goldfish.jpg ( Size: 21.36k ) Number of downloads: 415 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition - 2005 Este mai bine sa dezbati o intrebare fara sa o rezolvi, decat sa o rezolvi fara a o dezbate!
|
|
fost membru |
![]()
|
![]() membru analfabet Group: Members Posts: 239 Joined: 1 September 09 From: clasa I-a ![]() |
Bol din ala are la Citymall, la etajul 2, la Carturesti. Pai pestele l-ai furat? Nu scrie pe bon?
![]() Cauta-l aici, poate-l recunosti. This post has been edited by fost membru: 9 Feb 2010, 20:20 |
--------------------
dacia
dacia
logan
- CT 09 FMB
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
eu stiu ca "goldfish" ar fi caras-ul
Eu n-as pune nici batut un peste intr-un bol, din cauza formei, cica ameteste tot invartindu-se pe'acolo. In plus, oricarui peste trebuie sa-i asiguri un minim de conditii, conditii pe care intr-un acvariu sferic nu prea ai cum sa le faci. Unde pui incalzitor, unde pui un filtru (fie el un simplu burete cu pompa de aer). |
--------------------
Dacia
1300
|
|
fost membru |
![]()
|
Carassius auratus (Linnaeus, 1758)
Denumire populară:Goldfish (caras auriu, pestisorul de aur) Încadrarea sistematică:Regnul - Animalia Filumul - Chordata Clasa - Actinopterygii Ordinul - Cypriniformes Familia - Cyprinidae Genul - Carassius Habitat: Ținutul sau de baștina este Asia, de unde a pătruns de-a lungul secolelor in Europa. Mărime: In acvarii nu depaseste 20 cm Traiesc destul de mult in comparatie cu altii, intre 5 si 10 ani normal, desi recordul inregistrat este de 43 de ani !!! Descriere: Parametrii apei: Temperatura - 10-24 grade C pH - 6,0-8,0 dH - 5-19 Acvariul: Carasii aurii necesita FOARTE MULT SPATIU, doar pentru cateva motive VITALE: cresc rapid fac foarte multa mizerie, iar un acvariu mic ar crea doar extrem de multe probleme, de la calitatea proasta a apei, murdarirea si tulburarea ei, imbolnavirea foarte deasa a pestilor, etc Comportament: acestor pesti le place sa inoate linistiti, sa isi etaleze inotatoarele purtate cu atat de multa mandrie si sa fie extrem de curata noua lor casuta fara sa fie prea mult deranjati si stresati Scurmă substratul din acvariu. Hrana: De preferinta granulele pe care le gasiti in comert speciale pentru carasi sunt foarte bune! Ati putea completa dieta cu pureci uscati de balta. Incercati sa nu le dati tubifex deoarece acestia contin foarte multe boli. Doar daca gasiti tubifex congelati sau uscati in magazine si ambalati corespunzator! Pentru a nu avea probleme cu vezica inotatoare este recomandabil sa le dati macar o data pe saptamana mazare decorticata si fiarta. Preferabil inante de a le schimba apa. ----------- ------------- L-am intrebat pe Goagal. ![]() This post has been edited by fost membru: 9 Feb 2010, 21:19 |
--------------------
dacia
dacia
logan
- CT 09 FMB
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
"Thumb rule" pentru un acvariu cu carasi aurii: 50 de litri de apa per peste (la fel si pentru scalari).
|
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Micutzu_BH |
![]()
|
![]() Driving around Group: Members Posts: 283 Joined: 11 September 06 From: D'aci ia ![]() |
Noah... ii greu! Nu-mi mai fac nimic! Credeam ca e mai simplu; se pare ca filmele mint... mi-am adus aminte de "Academia de Politie" si de acolo mi-a venit ideea cu bolu` si goldfishu`.
Bafta si respect pentru adevaratii pasionati de acvaristica! |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition - 2005 Este mai bine sa dezbati o intrebare fara sa o rezolvi, decat sa o rezolvi fara a o dezbate!
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
Baga-ti capul intr-o cutie de carton si vezi daca-ti place sa respiri in ea .... cam asa se "simt" pestii aia din bol
![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
free_fiber |
![]()
|
Grea viata cu acvariul asta; te solicita mult.
Am scos plantele artificiale si ma tot uit pe net la aquascaping sa ma inspir... dar nu prea se potriveste ce gasesc cu ce acvariu am eu. |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
Ov |
![]()
|
e multa munca pt aquascaping, dar si cand te prinzi care-i treaba (si ai si ceva talent) rezultatele sunt pe masura, uitati-va la acvariile lui Liviu
![]() Daca ti se pare solicitant, atunci poate nu-i pt tine, ideea e sa faci cu placere ce faci. Mie nu mi se pare multa munca, mai ales pt nivelul meu de boscheti aruncati in apa ![]() 1. dimineata inainte sa se aprinda lumina pun niste fertilizanti in acvariul mare si mancare in ambele acvarii (ca am 2) - 1 minut 2. seara pe la 8, cu lumina aprinsa, pun alt fertilizant in acvariul mare si haleala in ambele acvarii - 1 minut 3. vinerea schimb apa in ambele acvarii, in cel mare 2 sau 3 galeti de 20L si in cel mic una de 20L. Apa o scot cu un furtun cu pompita pe el, o dau in galeata si apoi pun apa la loc fix de la robinet (totusi e riscanta metoda cu apa de la robinet direct, cel putin in cazul unu acvariu mic e TOTAL nerecomandata). Pentru ambele acvarii operatia imi ia maxim 20 de minute. O data la 3 saptamani spal buretii grosieri din filtre, buretii ii clatesc usor in apa scoasa din acvariu operatie care-mi mai ia 10 minute in plus. La 2 saptamani tund plantele din acvariu, in functie de inspiratie, imi mai ia 15-20 de minute. In rest, ma mai uit din cand in cand si daca nu-mi place ceva, bag repede mana si mai tai o frunza, mai mut o planta, mai culeg frunze moarte de deasupra, chestii care nu-ti iau mai mult de 2 minute. Citeam pe undeva ca recunosti un acvarist impatimit dupa manseta dreapta uda tot timpul ![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
Ov |
![]()
|
uite si o poza cu acvariul mic:
mic.jpg |
--------------------
Dacia
1300
|
|
Ov |
![]()
|
niste poze recente
![]() acvariul mic: ala micu.jpg ala mare: ala mare.jpg si ce e sub ala mare: tehnica.jpg IMG_9857.JPG |
--------------------
Dacia
1300
|
|
Ov |
![]()
|
sa inteleg ca nu mai are nimeni pesti?
Attached thumbnail(s) lampa.jpg ( Size: 133.66k ) Number of downloads: 281 |
--------------------
Dacia
1300
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 07:18 |