Tractorasul: Focus TDCi de 109, de la "Kangoo Full fara piele si navigatie"
![]() ![]() |
Tractorasul: Focus TDCi de 109, de la "Kangoo Full fara piele si navigatie"
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
|
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
În orice manual de service, de la Dacia 1300 și până în era noastră, se scrie clar faptul că la înlocuirea discurilor de frână, se înlocuiesc obligatoriu plăcuțele.
Rectificarea nu este o procedură agreată de contructor, și niciun service respectabil nu ar trebui să o practice. În același timp, rectificarea produce un disc similar cu cel nou, cu excepția grosimii. Prin urmare trebuie înlocuite plăcuțele. |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.512 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
QUOTE(M.C. @ 25 Jul 2013, 10:36) Nu este chiar asa. Daca in urma masuratorilor facute discurilor ovalizate, te incadrezi in limitele minime de siguranta,date de catre constructor,se poate face rectificarea. Personal,eu am discurile de pe puntea fata rectificate in urma ovalizarii,si sunt facute la reprezentanta Ford, la sugestia lor,dupa ce au facut masuratori. te-am editat eu, am sters quote ![]() QUOTE(C a t a l i n @ 25 Jul 2013, 11:30) În orice manual de service, de la Dacia 1300 și până în era noastră, se scrie clar faptul că la înlocuirea discurilor de frână, se înlocuiesc obligatoriu plăcuțele. Rectificarea nu este o procedură agreată de contructor, și niciun service respectabil nu ar trebui să o practice. În același timp, rectificarea produce un disc similar cu cel nou, cu excepția grosimii. Prin urmare trebuie înlocuite plăcuțele. Ceva nu e logic aici ![]() |
--------------------
R
M
8
- B
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Ce nu e logic? E vorba de un service din lumea arabă, unde, ca și în România, totul e discutabil.
Un service Ford din Germania nu făcea așa ceva. |
--------------------
-
-
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
Service-ul ala oarecare,este reprezentanta oficiala Ford din Dubai.
Nu are rost sa intram in polemica inutila. Dar,tu le stii mai bine decit toti,deci,ai dreptate. ![]() This post has been edited by M.C.: 25 Jul 2013, 10:43 |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(C a t a l i n @ 25 Jul 2013, 11:30) Rectificarea nu este o procedură agreată de contructor, și niciun service respectabil nu ar trebui să o practice. Constructor sau service, hotaraste-te. Constructorul nu are treaba decat cu grosimea minima. De service-urile de la noi, e clar ca nu e agreata, e de munca, bani relativi putini, mai bine le schimbam, mai iasa o vanzare, facem un target, samd. This post has been edited by argon: 25 Jul 2013, 10:40 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Ba e logic. Constructorul agreeaza o grosime minima, dar obtinuta prin uzura. Nu face nici o referire la rectificare. Dar nici n-are de ce sa se opuna.
Ce spuna Catalin cu imperecherea placutelor cu discurile e din cauza "modelului" diferit de uzura intre cele doua componente. Eu zic ca in citeva sute de km se egalizeaza si nu mai e o problema, doar ca trebuie sa circuli mai cu grija pina atunci. Acelasi lucru e valabil si cind schimbi placutele, fara sa umbli la discuri. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Ia stimabile un manual de service și vezi ce scrie în el.
25 Jul 2013, 11:47: QUOTE(argon @ 25 Jul 2013, 11:39) Nea flex, un service oficial lucrează sub licența constructorului. Dacă face operațiuni neagreate de constructor, își pierde licența. Iar constructorul are treabă cu orice se face în acel service, pentru că toate dosarele de garanție sunt suportate de el. 25 Jul 2013, 11:53: QUOTE(corbex @ 25 Jul 2013, 11:40) in citeva sute de km se egalizeaza si nu mai e o problema, doar ca trebuie sa circuli mai cu grija pina atunci. Acelasi lucru e valabil si cind schimbi placutele, fara sa umbli la discuri. Într-un service oficial, chiar și în România, după schimb plăcuțe sau schimb discuri + plăcuțe se face obligatoriu test de frânare pe stand. În condițiie descrise de tine, rezultatul n-ar fi deloc satisfăcător. This post has been edited by C a t a l i n: 25 Jul 2013, 10:53 |
--------------------
-
-
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Chiar si dupa inlocuirea lichidului de frana, cu 3 minute inainte de testul de franare de la itp.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Aia nu se pune!
Te-au vazut baietii boier si si-au zis ca nu te mai uiti matale la patruj de lei. ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Stergem praful.
Nu prea am mai umblat cu tractorul, pentru ca nu am schimbat discurile inca. Nu stiu daca e o urmare a impactului sau daca s-a intamplat din cauza discurilor deformate, dar acum a inceput sa huruie rulmentul stanga fata. Urmeaza o vopsire integrala peste ceva timp, o revizie "din bara in bara" dupa care se va incheia capitolul "Tractorasul". Sunt in cautare de alt fier. Spun asta pentru ca ma tot uit de vreo 2 saptamani pe site-uri si nu gasesc ceva sa imi convina, poate ma ajutati voi ![]() Semnalmente: Clasa compacta, dar daca apare o ocazie, e ok si clasa medie, dar usor nenecesara o masina asa mare. An de fabricatie cat mai recent, cat mai putini km, o voi tine vreo cativa ani. Motor benzina 1.8l sau 2.0l. Climatizare automata. Pilot automat. Ar fi dragute scaune incalzite, eventual si parbrizul. Cotiera. ***Un vis frumos ar fi propulsie, nu tractiune. Mai greu cu asta. ![]() Buget: 8000 EUR, dar cam cu tot cu inmatriculare. La motorizarea pe care o vreau ar cam fi 1000 EUR numai taxa, daca o iau de afara. ![]() Pana acum m-am uitat de lancer, accord, civic, focus, mondeo, megane, clio, mazda 3 si 6. Ce mi-a atras atentia pana acum: Am gasit un focus din 2009, 2.0 benzina, echipare titanium, la privat, in apropiere de tatal meu. Sa vedem zilele astea daca e ok masina. In anunt are 68k km trecuti. Tot in jermanea am mai gasit un megane RS, la vreo 50 km de tata. O sa se intereseze si de aia. Masina de autohaus. Ma mai uitam la un clio rs pe autovit, cu putin ciuning mioritic, dar usor remediabil. Suspect de putin km, totusi. Sa ma interesez si de aia. Nu ma grabesc, dar ar fi dragut daca as gasi ceva pana in decembrie. Poate pana atunci mai suplimentez bugetul. ![]() In lipsa de "material" voi lua ceva foarte ieftin si voi pastra banii. Poate gasesc o masina sa imi placa atunci cand nu voi cauta. This post has been edited by MuciX: 23 Sep 2013, 16:11 |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
horace1971 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 290 Joined: 6 January 11 From: Brasov ![]() |
Eu as merge pe Megane RS (225,230,250Cp)Din 2006 merg zilnic cu asa ceva si sunt la al treilea deja.Dac ai noroc sa prinzi unul cup cu autoblocant este mai mult ca perfect!Primul la mine nu a avut-,,impinge" fata pe viraje la mers sportiv !
In rest masina e super. |
--------------------
Dacia/Renault
/1300 /12 TL/12TS/30TS/17TS
1971/1970/1975
- BV99UAP,70REN,75REN
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Din pacate toate megane-urile RS pe care le-am vazut pe autovit sunt "rulate ocazional" si "numai pe autostrazi in strainatate", "pentru cunoscatori", etc.
Un cup interesant ar fi asta, dar il cam scot din buget. |
--------------------
-
-
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(MuciX @ 23 Sep 2013, 17:08) Semnalmente: Clasa compacta, dar daca apare o ocazie, e ok si clasa medie, dar usor nenecesara o masina asa mare. An de fabricatie cat mai recent, cat mai putini km, o voi tine vreo cativa ani. Motor benzina 1.8l sau 2.0l. Climatizare automata. Pilot automat. Ar fi dragute scaune incalzite, eventual si parbrizul. Cotiera. ***Un vis frumos ar fi propulsie, nu tractiune. Mai greu cu asta. ![]() Aham. La banii doar una cam obosita. Sau seria 1, da' aia e prea mica. Si vezi ca e corect tractiune spate, contrar parerii unor moderatori de p-aici. A explicat Marty la un moment dat cum e cu grupul mototractor si cu propulsia integrala. ![]() This post has been edited by cdadan: 23 Sep 2013, 21:17 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Propulsie au avioanele.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
MuciX |
![]()
|
Nu-i graba, nu gasim, mai asteptam, mai punem un ban pe ban.
![]() Intr-adevar, pentru masini din 2009-2010 trebuie sa sar ceva de 10000, dar poate gasesc vreun doctor pensionat care isi ia masina noua cu care sa mearga la piata. |
--------------------
-
-
|
|
cdadan |
![]()
|
In vreo 2-3 ani alea de 2009-2010 vor fi exact cum vrei tu.
![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
MuciX |
![]()
|
In vreo 2-3 ani voi vorbi de masini din 2012-2013, daca voi vrea sa imi iau una.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
cdadan |
![]()
|
Numa' bine, prinzi niste teseiuri mici si fasnete.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
MuciX |
![]()
|
Musai de unudoi.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
cdadan |
![]()
|
Contrar anumitor pareri, sunt bune si alea. Mie-mi plac.
Eu tot n-am inteles o chestie: daca tot vrei sa dai tractorasul, de ce te mai chinui cu vopsire integrala sau revizie cap-coada? |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
MuciX |
![]()
|
Poveste lunga.
Vrea tata sa scape de kangoo. Si s-a decis ca eu trebuie sa pregatesc tractorul temeinic pentru a se intoarce la tara de bastina, iar eu voi primi un pret "peste piata" in schimbul lui. Pe langa asta voi mai pune si eu ceva si asa am bugetul de masina, prima rezivie si primul an de casco. ![]() |
--------------------
-
-
|
|
cdadan |
![]()
|
Dar cu investitiile curente cum stai? Ai spart sampania?
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
MuciX |
![]()
|
Nț. Mai intai a intarziat constructorul cu actele, iar acum intarzie si banca.
Sunt un munte de draci sincer. Termenul initial era 15 Aug. Lesne de inteles ca stau cu totul impachetat inca de pe atunci. Oricum, stai linistit, acolo e alta socoteala, nu lom masina cu banii de acolo. ![]() This post has been edited by MuciX: 23 Sep 2013, 21:54 |
--------------------
-
-
|
|
cdadan |
![]()
|
Cam nasol, ca acus' vine iarna. Pe interior mai este de lucru?
Intreb fiindca de obicei intr-un astfel de proiect bagi tot ce ai si ce n-ai, bugetele se depasesc lejer. Pe urma apare o lista cu cheltuieli care n-au fost anticipate. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Tu vrei să-și taie venele, sau ce?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
MuciX |
![]()
|
Da, interiorul este gata, in sensul ca e platit tot, mai sunt mici retusuri de facut. Trebuie mobilat. Deja am luat un minim de confort, ramane ca in timp sa vina si altele. Eu locuind singur nu am nevoie sa mobilez toate camerele inca.
Sper ca anul asta sa fac si mansarda, dar nu e o prioritate. This post has been edited by MuciX: 23 Sep 2013, 22:22 |
--------------------
-
-
|
|
Markos |
![]()
|
Da' nu te însori?
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
MuciX |
![]()
|
Nu e in plan.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
horace1971 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 290 Joined: 6 January 11 From: Brasov ![]() |
QUOTE(MuciX @ 23 Sep 2013, 18:48) Din pacate toate megane-urile RS pe care le-am vazut pe autovit sunt "rulate ocazional" si "numai pe autostrazi in strainatate", "pentru cunoscatori", etc. Un cup interesant ar fi asta, dar il cam scot din buget. Acel Megane a fost al meu prima oara ,inca mai are suportii de nr.cu Euromotor ! |
--------------------
Dacia/Renault
/1300 /12 TL/12TS/30TS/17TS
1971/1970/1975
- BV99UAP,70REN,75REN
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 07:57 |