DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

14 Pages « < 6 7 8 9 10 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Renault Koleos, primul SUV de la Renault

twingooo
post 30 Aug 2008, 09:06
Post #211

Membru de partid din Republica Ceha

Group: Members
From: Ceska Republika, Praha 4

am vazut ieri in service 2 bucati:una o pregateau de show room si cealalta era rasturnata. pot spune ca dpdv estetic mie nu-mi place.nu are o linie si ce e pe ea e perimat ca si design.la interior spun doar ca un conuest care era langa el arata mai bine la interior!!cat despre cea rasturnata, 5 stele!fara deformari majore la cabina, arbaguri sarite, fara oglinzi, si parbrizul praf insa la locul lui.deci daca e sa o judec dupa sguranta, arata mai mult decat bine.nu am reusit sa fac poze iar toata tarasenia se intampla la dealerul avanti din praga

--------------------
Renault Espace 2.0 dci 2007, Privilege
mens sana in corpore barosano!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Modus
post 30 Aug 2008, 22:47
Post #212

Membru autentic

Eu am stat si in Scenic Conquest si in Koleos, si Koleosul mi se pare clar peste Scenic Conquest in interior. Acum depinde si de nivleul de echipare. S-ar putea ca un Conquest full din Cehia sa fie mai luxos decat varianta full pentru Romania.

This post has been edited by Modus: 30 Aug 2008, 23:31

--------------------
Renault Clio GTLine 1.5 dCi EDC 2018
+
twingooo
post 30 Aug 2008, 22:55
Post #213

Membru de partid din Republica Ceha

From: Ceska Republika, Praha 4

de acord!iti pot spune doar ca cel de show room nu avea cotiera(ca fapt divers!)si ca aerul era manual

--------------------
Renault Espace 2.0 dci 2007, Privilege
mens sana in corpore barosano!
+
r_vlad
post 1 Sep 2008, 23:48
Post #214

---

From: Sibiu

A aparut pe www.renault.ro si www.serus.ro configuratorul pentru Koleos. La fel ca si atunci cand a aparut pentru Laguna III preturile nu corespund. La Serus pe site preturile sunt cele din fisa de produs pusa pe forum de Frank SF iar la Renault Romania preturile sunt mai mici cu vreo 1300 euro.

This post has been edited by r_vlad: 1 Sep 2008, 23:50

--------------------
VW/Tesla Tiguan eHybrid/Model 3 2022/2023
+
Garett
post 2 Sep 2008, 06:02
Post #215

Membru autentic

From: Galati

Pe renault.ro la configurator scrie "preturi de lansare", cu toate ca mi s-ar parea ciudat sa aiba acum preturi mici si pe urma sa le creasca, ar fi total atipic. Oricum nu m-ar mira sa le creasca de luna viitoare sau ceva de genul asta.
Ce nu inteleg: exista persoane care isi cumpara "SUV" 4x2? Asta cam e o contradictie de termeni: "mi-am luat 4x4 cu transmisie pe fata"!! Din cate stiu, la Koleos cel putin, transmisia 4x4 e decuplabila asa ca nu vad motivul, daca nu vrei sa consume, ok, decuplezi puntea spate, dar sa-ti iei din start 4x2? Mai bine iti iei Laguna Break si tot acolo ajungi cu spatiul.

This post has been edited by Garett: 2 Sep 2008, 06:12

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
aphophis
post 2 Sep 2008, 07:57
Post #216

Membru autentic

QUOTE(Garett @ 2 Sep 2008, 06:02)
Pe renault.ro la configurator scrie "preturi de lansare", cu toate ca mi s-ar parea ciudat sa aiba acum preturi mici si pe urma sa le creasca, ar fi total atipic. Oricum nu m-ar mira sa le creasca de luna viitoare sau ceva de genul asta.
Ce nu inteleg: exista persoane care isi cumpara "SUV" 4x2? Asta cam e o contradictie de termeni: "mi-am luat 4x4 cu transmisie pe fata"!! Din cate stiu, la Koleos cel putin, transmisia 4x4 e decuplabila asa ca nu vad motivul, daca nu vrei sa consume, ok, decuplezi puntea spate, dar sa-ti iei din start 4x2? Mai bine iti iei Laguna Break si tot acolo ajungi cu spatiul.
*

majoritatea suvurilor sunt 4x2. Cel putin majoritatea tucsonilor vanduti de exemplu sunt 4x2

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
Garett
post 2 Sep 2008, 09:47
Post #217

Membru autentic

From: Galati

Stiu, dar tot mi se pare aiurea!

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
corvinarh
post 2 Sep 2008, 11:04
Post #218

Membru autentic

de pe 8 septembrie o sa fie si la targoviste la mavexim pentru drive test

--------------------
mercedes C 220 CDI 2008
+
Modus
post 2 Sep 2008, 12:41
Post #219

Membru autentic

No GPS si sistem multimedia pentru Romania din pacate sad.gif

--------------------
+
r_vlad
post 5 Sep 2008, 13:01
Post #220

---

Azi am fost sunat de un reprezentant vanzari de la concesionarul Renault din Cluj-Napoca. Mi-a spus ca are datele mele de contact pentru ca m-am inscris pe site-ul ala cu aventura Koleos 4x4 si m-a invitat la drive-test cu noul Renault 4x4. Eu am sperat ca m-a sunat sa imi spuna ca am castigat biletele la salonul auto de la Paris dar si asa e bine.
A mai facut RRO asa ceva ? Sa sune oamenii sa vina la drive-test ? Sau le-a intrat morcovu adanc din cauza vanzarilor proaste si s-au mai desteptat ?

This post has been edited by r_vlad: 5 Sep 2008, 13:38

--------------------
+
Modus
post 7 Sep 2008, 23:28
Post #221

Membru autentic

Vad ca m-am inselat doar in privinta GPSului! Renault Romania ofera optional pentru Koleos (la fel ca si pentru Espace) sistem video multimedia pentru pasagerii din spate.

--------------------
+
Modus
post 9 Sep 2008, 13:05
Post #222

Membru autentic

Si am vazut si la PRO TV parca reclama cu Koleos, foarte faina, imi place mult, ca si masina dealtfel. Ii prevad un succes comercial, inclusiv in Romania.

--------------------
+
corvinarh
post 9 Sep 2008, 15:24
Post #223

Membru autentic

avand in vedere faptul ca inca de la lansare a plecat cu minus 1250 euro cu tva, pe cand urmatoarea majorare la reducere?

--------------------
mercedes C 220 CDI 2008
+
s_j_teo
post 9 Sep 2008, 16:39
Post #224

Membru autentic

Astazi am condus un Koleos varianta 2.0 Dci 150Cp cutie automata.O masina frumoasa,cu echipare standard destul de buna,finisarea ? mai este de lucru la Renault in acest domeniu,motorul trage, dar daca se vrea ceva sportivitate cel de 175 CP este alegerea.Eu unul nu as cumpara,costa mult si daca nu faci drumuri afara pe trasee nasoale esti unul dintre cei multii romani care cumpara doar sa se dea mari si sa circule in centru orasului cu asa ceva. In varf de munte nu-l vede nimeni si nu se poate da smecher prost ce este radmasa.gif

This post has been edited by s_j_teo: 9 Sep 2008, 16:39

--------------------
Skoda Octavia 3 2014
+
Alfred
post 9 Sep 2008, 17:38
Post #225

Membru autentic

Intr-adevar, nu e o masina „sa te dai mare”. E o masina cu care sa iti faci treaba, daca chiar ai de mers pe drumuri proaste si nu vrei sa cobori cocosat de la volan. Iar daca folosesti corect tot ce iti ofera la nivel 4x4, chiar te poate scoate din multe belele. Are o singura problema mare: are rombul pe bot, iar asta s-ar putea sa ii dauneze la noi.

--------------------
Dacia Logan 1.5 70 CP 2007 Laureate
There is no spoon.
+
A l e x
post 9 Sep 2008, 18:32
Post #226

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Am configurat unul pe Renault.ro.

2.0 dCi 175 cp 4x4, Privilege, cu toate optionalele (vopsea metalizata, trapa, piele, scaune incalzite si bi-xenon) si pretul final DDP e 34208 €

Mi se pare un pret decent totusi pentru un SUV 4x4 cu atatea optionale, fiind si pret de inceput. Dar vorba unora, are un mare defect, rombul ala din fata.

Bine, eu unul nu ma omor dupa design, mai ales botul de Clio III umflat si profilul de Tucson, dar nici nu mi se pare extrem de scump in conditia in care acest pret e cam de inceput pentru alte SUV-uri.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
M i h a i
post 9 Sep 2008, 18:38
Post #227

QUOTE(A l e x @ 9 Sep 2008, 18:32)
2.0 dCi 175 cp 4x4, Privilege, cu toate optionalele si pretul final DDP e 34208 €
*

Asa...Si ce crezi ca va cumpara romanul? Koleos nou sau Q7 Sh la 34200..38000 E icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif Am vazut masina ..m-am suit in ea...ca sa fiu sincer : imi place interiorul dar musamaua de pe usi este oribila..in rest arata bine la interior..nu este urat...totusi pare cam firav din exterior...nu are '''rautatatea'' necesara unei masini de teren...am si poze daca doreste cineva... tongue.gif

--------------------
------ ------ ------
+
semit
post 9 Sep 2008, 18:41
Post #228

Private Spice

From: Bucuresti

si cu lacul sarit?

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
A l e x
post 9 Sep 2008, 18:42
Post #229

Showing the fangs of rage

Ai o nebunie cu comparatia cu sh-uri. Aia e altceva. Aceeasi romani care dau 15.000 euro pe un Megane nou in loc de A3 sh, poate vor da si pe Koleos nou banii de pe un Q7 sh.

Eu raspundeam la cei care spuneau ca e scumpa masina. Mie nu mi se pare...

P.S. = Pune pozele...

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
dacialoganmcv
post 9 Sep 2008, 18:46
Post #230

Membru incepator

QUOTE(Alfred @ 9 Sep 2008, 17:38)
Are o singura problema mare: are rombul pe bot, iar asta s-ar putea sa ii dauneze la noi.
*

nu e grav....poate "mere" asa:

--------------------
Dacia / Logan MCV / 2006 / Preference / Gris platine
+
r_vlad
post 9 Sep 2008, 19:44
Post #231

---

Am fost si eu la drive-test. Nu vad prea bine viitorul lui Koleos in Romania. La concesionar era cam pustiu (poate pentru ca era ora 15) iar lista cu numele celor care au venit sa testeze masina era foarte scurta (7-8 in aproape doua zile).
Am condus un Koleos 2.0 Dci 175 Cp, 4x4, cutie de viteze manuala, echipare Privilege.
Traseul: 1-2 km drum asfaltat, trafic destul de intens (Calea Turzii) + 5-6 km drum de proasta calitate cu multe denivalari pe unele portiuni gropi (drumul spre Faget) + aprox 1 km pe niste dealuri, movile si santuri.

Mi-a placut:
- motorul: trage foarte bine, este foarte silentios atat in interior cat si in exterior (comparat cu 1.9 JTD - Alfa Romeo 156, 1.9 TDI - Golf IV si V, 2.0 TDI - Jetta). Nu ma prea pasioneaza SUV-urile. Mai mult pentru motor m-am dus la drive-test. Nu m-a dezamagit. Poate doar intarzierea la acceleratie era putin cam mare pentru un diesel supraalimentat de ultima generatie (comparat cu 1.9JTD 115 Cp de pe Alfa Romeo 156)
- interiorul: arata bine, materiale de calitate, ergonomic (la prima vedere, nu prea m-am jucat cu butoanele in timp ce conduceam.
- pretul: in Romania mai ieftin decat majoritatea concurentilor directi.
- haionul cu dubla deschidere: util. E fain sa mergi in in "varful muntelui" si sa ai la dispozitie 2 scaune la apasarea unui buton.
- foarte buna filtrare a neregularitatilor drumului. Cu Clio nu as fii mers atat de tare pe acel drum (spre Faget). Zgomotul la interior era acceptabil iar denivelarile si gropile de mici dimensiuni erau foarte bine absorbite de suspensie.
- timoneria cutiei de viteze: cursa destul de scurta, intra usor in viteza si nu agata.
- abilitatile off-road: nu am mai condus niciodata un SUV. Nu am cu ce sa compar. Mi-a placut totusi ca m-am putut urca pe tot felu de movile si am putut trece peste tot felu de santuri. Am folosit si HDC. Senzatie interesanta sa lasi masina sa coboare singura in hau.

Nu mi-a placut:
- directia: mult prea asistata. Chiar si in comparatie cu Clio III.
- design exterior: nu pot sa zic ca e urat dar e departe de ceea ce imi place mie.
- spatiul interior pentru pasagerii din spate: o persoana cu o inaltime de 1.84 m cam atinge cu genunchii spatarele scaunelor (de fapt masutele rabatabile de pe spatarele scaunelor) daca cei din fata au la randul lor peste 1.8 m. Cu masutele ridicate nu mai atingi.
- ambreiajul: are o cursa foarte scurta (asta imi place), e destul de tare (si asta imi place) insa are parca un "prag" in jurul caruia ambreierea se face prea brusc. Eu sunt obisnuit cu ambreiajul de pe Clio III care are cursa foarte lunga, prinde destul de sus si se apasa usor. Foarte greu m-am acomodat ambreiajul lui Koleos. Am calat motorul de cateva ori blush.gif . Sunt sigur, totusi, ca in mare parte a fost vina mea.

This post has been edited by r_vlad: 9 Sep 2008, 19:48

--------------------
+
Alfred
post 10 Sep 2008, 11:13
Post #232

Membru autentic

La design exterior, in afara de preferintele personale ale fiecaruia, Renault s-a autolimitat (corect sau nu, vom vedea in timp) prin faptul ca a folosit elemente stilistice ale gamei precedente, cum ar fi „nasul” masiv si cele doua grile laterale (cum este Megane 2 dar nu mai este M3, de pilda). Ce au vrut ei este sa faca acest model Renault mai usor de recunoscut, ca si cum ar face parte din familie de mai mult timp.
Nu m-am dat in vant dupa design, dar dupa cateva zile petrecute cu Koleos, am ajuns sa il apreciez, desi nu sunt fan SUV-uri. La partea cu ambreiajul, r_vlad, nu e vina ta, am vazut multi care au dat de pragul descris de tine. Chestia este ca te acomodezi usor cu modul de dozare a pedalei si in scurt timp treci peste acest inconvenient de inceput.
Am mers pe drumuri mult mai bombardate decat cel spre Faget si suspensiile s-au comportat admirabil. In off-road (lejer, nu va inchipuiti traseu de Patrol si LandCruiser cu gume cat un stat de om) m-a surprins de cateva ori ca a trecut peste cateva obstacole pe care le vedeam deja mancand din podea. Koleos a trecut insa fara nici macar sa se auda un sunet cat de mic pe dedesubt.

--------------------
Dacia Logan 1.5 70 CP 2007 Laureate
There is no spoon.
+
Modus
post 10 Sep 2008, 13:05
Post #233

Membru autentic

De ce nu ma mira ca e o masina foarte buna?

--------------------
+
nr1_gogon_1979
post 10 Sep 2008, 13:32
Post #234

MEMBRUL

From: Bucuresti: Floreasca & Muncii

QUOTE(A l e x @ 9 Sep 2008, 18:32)
2.0 dCi 175 cp 4x4, Privilege, cu toate optionalele si pretul final DDP e 34208 €

r_vlad Posted Yesterday, 19:44
Mi-a placut totusi ca m-am putut urca pe tot felu de movile si am putut trece peste tot felu de santuri. Am folosit si HDC. Senzatie interesanta sa lasi masina sa coboare singura in hau.

eu:
totusi,sa dau aproape 35.000 eur pe el doar pt a ma urca pe movile...trebuie sa fiu un pic dus cu pluta.

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 2007
Dacia 1310 TX/1989
Renault Laguna I RN/1994
Chrysler 300c /2010
Mercedes E280 CDI 4Matic /2009
Mercedes C200 diesel /1994
+
r_vlad
post 10 Sep 2008, 15:18
Post #235

---

Asta e tot ce ai inteles tu din postul meu si al lui A l e x ? Am scris mai sus ca nu am mai condus alt SUV si nu am cu ce sa compar. Probabil ca poate sa faca mult mai multe cel putin la fel de bine ca si Nissan X-trail. Din ce am mai citit prin reviste si pe diferite site-uri pe partea de off-road sta chiar foarte bine. Pretul acela de 34208 € e pentru motorul cel mai puternic, echiparea cea mai de sus si toate optionalele posibile. Crezi ca e mult ? Arunca un ochi si la concurenta.

--------------------
+
Modus
post 10 Sep 2008, 23:35
Post #236

Membru autentic

eu:
totusi,sa dau aproape 35.000 eur pe el doar pt a ma urca pe movile...trebuie sa fiu un pic dus cu pluta.
*

[/quote]

Si are sens sa dai nu stiu cate zeci sau sute de mii de euro ca sa te urci pe movile cu un Touareg, Q7, sau Range Rover?

Koleos are un pret prea bun pentru tot ceea ce ofera.

--------------------
+
miki
post 11 Sep 2008, 10:56
Post #237

#Hırsızlargibigeceniniçine

pt simplu motiv ca pe movilele pe care urca range-ul sau Touaregul, renoul n-o sa ajunga niciodata!
sau poate, dar tractat!
ca sa nu mai vorbim de stilul Range-ului sau Touareg-ului!
PS! Mitsu Outlander, Citroen Crosser la echipare full de full sint pe la 31K, si pot mai mult, si arata si mai bine decit ''urzica''!

--------------------
Renault Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE 2004 / 2019 - XX-B-XXX

Funken Kurbelwelle
Uzun Araç!
Değer Aºılırsa
+
ssilviu
post 11 Sep 2008, 11:03
Post #238

F1 Man

From: Nicaieri

Touaregul e si el destul de slabut off-road. Iar Mitsu Outlander si Crosser in mod clar sub Koleos la acelasi capitol.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
paul_s
post 11 Sep 2008, 11:05
Post #239

.

From: .

La stilul Range-ului sunt absolut de acord, dar la touareg unde dracu ai vazut stil , sunt absolut convins ca daca pe masina aia era lipit rombul toata lumea bora pe aici de urata ce e, asa o salveaza stema

--------------------
. . . - .
+
miki
post 11 Sep 2008, 11:22
Post #240

QUOTE(ssilviu @ 11 Sep 2008, 12:03)
Touaregul e si el destul de slabut off-road. Iar Mitsu Outlander si Crosser in mod clar sub Koleos la acelasi capitol.
*

De unde deduci asta?
sau , parafraza, ''...pe ce te bazezi?"

ref. la ''stil'', nu era vorba de aspect, care intotdeauna este discutabil, ci de capacitatile off road!
d'aia n'am pomenit de cutia Q7!

LE! Se pare ca ai dreptate la capacitati off-road Koleos vs Outlander(crosser), cel putin pe hartie:

Koleos
Unghi de atac 27°
Unghi de rampa 21°
Unghi de degajare 31°

Mitsu (Citro)
Approach angle 22.0º º
Ramp break-over angle 19.0º
Departure angle 21.0º 21.0º

This post has been edited by miki: 11 Sep 2008, 12:28

--------------------
Renault Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE 2004 / 2019 - XX-B-XXX

Funken Kurbelwelle
Uzun Araç!
Değer Aºılırsa
+
14 Pages « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th May 2025 - 03:43
Forum Renault