DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages « < 3 4 5 6 7 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Semnalizare frina Logan, nu se aprind becurile la frinare usoara

Aurelian_SNova
post 8 Jan 2006, 23:42
Post #121

Membru incepator

Group: Members

Logan cumparat 20 dec 06. Aceeasi problema cu stopurile. La meridian au zis: asa sunt setate si omologate de fabrica. Deci la urmatorul drum jos la masina, ma aplec si imi iau examenul de mecanic auto! Ca doar am dacie nu?!
Multumiri celor care au venit cu poze! si idee cool.gif

--------------------
Dacia Logan 1.5dci - B-096645
RCI Leasing = ai dReaCu hotI de Leasing
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alecs_dorel
post 10 Jan 2006, 18:09
Post #122

Membru incepator

QUOTE(Aurelian_SNova @ 8 Jan 2006, 21:42)
Logan cumparat 20 dec 06. Aceeasi problema cu stopurile. La meridian au zis: asa sunt setate si omologate de fabrica. Deci la urmatorul drum jos la masina, ma aplec si imi iau examenul de mecanic auto! Ca doar am dacie nu?!
Multumiri celor care au venit cu poze! si idee  cool.gif
*

Si eu am avut aceeasi problema, poate chiar mai grava deoarece reuseam sa pun frana si sa opresc masina destul de repede si stopurile de frana nu se aprindeau, nici cand apasam pedala de frana de la viteze mici si masina se oprea brusc de te miscai in scaun. Am reusit sa rezolv problema singur cu ajutorul sfaturilor colegilor de forum, carora le multumesc pentru ca mereu cand puneam frana ma uitam in spate sa nu fie cineva prea aproape sau trebuia sa pun o frana mai brusca pt a se aprinde stopurile.

--------------------
Dacia Logan1,5dci Laureate - TR-00-WSK
_AlecS_
+
IRONICK
post 10 Jan 2006, 20:44
Post #123

-

From: Romania

QUOTE(adinica @ 8 Jan 2006, 13:32)
Azi m-am uitat pe sub bord si am acea placa, are si o eticheta pe care scrie "insono pedalier". Precizez ca am un Ambition din 03.2005.
*

Martie 2005 ?

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
Tudor32
post 10 Jan 2006, 21:09
Post #124

Membru incepator

From: Resita

Pentru Aurelian_SNova , chiar e din decembrie 2006? blink.gif
in aceste conditii se explica deficienta!

This post has been edited by Tudor32: 10 Jan 2006, 21:10

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 MPI - CS 25 JUD
+
QUASAR78
post 12 Jan 2006, 12:28
Post #125

Membru

Si eu am rezolvat problema tot citind pe forum , este foarte simplu , urmati sfaturile si va merge merge 100000% smile.gif

--------------------
LOGAN PREFERANCE - IS 00 CDY
+
adinica
post 13 Jan 2006, 00:26
Post #126

Membru incepator

Da, IRONICK, martie 2005. O sa pun si o poza in vikend!

--------------------
Renault Megane III 1,6/16V Dynamique+ESP+A/C auto/bi
+
lorand
post 26 Jan 2006, 15:06
Post #127

Membru incepator

From: Timisoara

Multumesc celor care au discutat si au dat solutia la aceasta problema. Am un Preference 1.5dCi primit acum 3 zile. Aceeasi problema. Pana acasa mi s-au aprins doar de 2-3 ori becurile la frana.

Multumesc la toti si... sa traiti bine! smile.gif

--------------------
Dacia LOGAN 1.5dCi 2006 Preference - TM-10-MPV
+
cristi_xp
post 27 Jan 2006, 20:01
Post #128

Membru autentic

Ma scuzati ca nu am avut rabdare sa citesc tot threadul,dar am si eu o problema..la mine nu doar frana este problema..ci si becurile de la marsarier,nu se aprind deloc..nici frana nici marsarierul...vreo siguranta ceva????restu pe spate merg..semnalizari..stopuri de ceata
Multumesc!

--------------------
Dacia Logan Ambition 1,6 MPI 2005 - Neinmatriculata
Vand axa cu came sport de logan /solenza / supernova .
+
DFA
post 28 Jan 2006, 10:13
Post #129

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

QUOTE(cristi_xp @ 27 Jan 2006, 21:01)
Ma scuzati ca nu am avut rabdare sa citesc tot threadul,dar am si eu o problema..la mine nu doar frana este problema..ci si becurile de la marsarier,nu se aprind deloc..nici frana nici marsarierul...vreo siguranta ceva????restu pe spate merg..semnalizari..stopuri de ceata
Multumesc!
*

1. Verifică siguranța F19, de 7.5A - ea protejează lumina de poziție dreapta, lampa spate dreapta și lampa torpedou.
2. Senzorul de marcharier din cutia de viteze nu mai funcționează - se repară/înlocuiește în service

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
cristi_xp
post 29 Jan 2006, 21:17
Post #130

Membru autentic

Hmm...am intrat si eu sub bord si ce constat?Chestia aia din plastic care trebuia sa fie apasata era libera...am impinso inapoi si surpriza acu stau franele aprinse tot timpu,nu am cum sa fac ca pedala de frana sa apese pe butonul acela sa imi stinga becurile de frana...any ideeas?Cred ca e si rupt ala.... wacko.gif Marsarierul tot nu merge,am verificat sigurantele ...STOP care raspund de stopuri si marsarier si desi ar fi parut ca ele sunt de vina...merg...e butonul acela...dar ce legatura are cu marsarierul?
NU MERGE...e rupt butonu ala sau nu stiu ce are...flendare acolo ...mai putin si pica huh.gif
By the way...acelasi sistem il aveam si la bicicleta...doar ca ala era cand se apasa pe buton sa se lumineze stopu radmasa.gif
P.S. Pentru stopuri si marsarier se verifica siguranta de 5A...prima coloana,linia 3-a,nicidecum aia de 7,5 wink.gif

This post has been edited by cristi_xp: 29 Jan 2006, 23:32

--------------------
+
alinpopa
post 30 Jan 2006, 17:44
Post #131

Membru incepator

am facut de mult operatiunea cu aprinderea stopurillor frana,dar ieri cand am umblat iar la dispozituvu ala de plastic pt ca la drum denivelat stateau numai aprinse,l-am gasit aproape tot topit blink.gif ohmy.gif care o fi cauza??

This post has been edited by alinpopa: 30 Jan 2006, 17:45

--------------------
logan ambition - dj 17 PAC
+
hash
post 30 Jan 2006, 18:08
Post #132

calculatorist

Contact imperfect, daca zici ca a stat aprins o vreme, ti-a trecut un curent important prin contact, acesta s-a incalzit , si voila ... Va trebui sa-l schimbi cu totul (la service, nu te juca).

Eu nu am umblat deloc la contactul ala, si acum cand frana s-a lasat un picut, semnalizeaza numa' bine.

--------------------
- - -
+
cristi_xp
post 30 Jan 2006, 19:58
Post #133

Membru autentic

Eu am resusit de am modificat butonu ala sa il lungesc ceva mai mult si am reusit sa aprind becurile cand franez...de marsarier...nimic..tot nu merge sad.gif(

--------------------
+
DFA
post 30 Jan 2006, 20:11
Post #134

moderator://DC/Logan

From: Buzău, RO

QUOTE(cristi_xp @ 30 Jan 2006, 20:58)
Eu am resusit de am modificat butonu ala sa il lungesc ceva mai mult si am reusit sa aprind becurile cand franez...de marsarier...nimic..tot nu merge sad.gif(
*

Păi nu-ți spusăi că e o problemă cu sonda de marșarier din cutia de viteze?
Mergi în service cu mașina!

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
cristi_xp
post 30 Jan 2006, 20:15
Post #135

Membru autentic

Ma..sincer tu cand vezi ca nu iti mere stopu de frana si marsarierul si e o siguranta care se ocupa de stopuri si marsarier,nu te gandesti ca e arsa siguranta?Al dreq coincidenta si la asta se striica amandoua in acelasi timp dar din cauze diferite...sad.gif
Merci DFA

--------------------
+
medevac106
post 8 Feb 2006, 10:29
Post #136

Membru incepator

From: Bucuresti

eu m-am uitat sub bord da am un fel de pasla care acopera zona cu contactul. sa trag de ea? se scoate cumva?
182.gif

--------------------
Dacia Logan Ambiton dec. 2005 - b xx yyy
[color="#000099"] RoAF MEDEVAC "So That Others May Live!"[/color]
+
canapelu
post 9 Feb 2006, 12:22
Post #137

Membru incepator

Vezi ca, normal trebuie sa aibe o prindere pe laterale

--------------------
Dacia Logan 1.6 - B 08 RJK
+
IRONICK
post 9 Feb 2006, 12:27
Post #138

-

From: Romania

QUOTE(medevac106 @ 8 Feb 2006, 10:29)
eu m-am uitat sub bord da am un fel de pasla care acopera zona cu contactul. sa trag de ea? se scoate cumva?
182.gif
*

Sefu nici o problema. Vin eu si iti dau pasla jos. Da o pun la mine pe masina. Ca la tine nu se mai poate regla contactul de frana daca o pun la loc.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
daciaclub-gabif
post 9 Feb 2006, 22:32
Post #139

Membru incepator

Off topic: Mai draga domnule ironick daca nu poti sa-l ajuti pe om de ce te bagi. Am mai postat si eu pe topicul asta si am primit de la tine tot un raspuns de genul asta. Daca tot esti asa de suparat ca nu ai pasla asta du-te frate si caut-o.
On topic: Am si eu bucata asta de pasla si am evitat sa o dau jos. Am zis ca e mai bine sa ma duc la "meseriasii" din service sa-mi rezolve problema cu stopurile. Numai ca am dat peste seful "meseriasilor" care dupa ce mi-a scos masina din service (dupa 10 minute) mi-a zis ca a umblat la servofrana si ca a mai slabit pedala de frana. blink.gif Oricum pedala de frana nu mai era asa de sensibila ca inainte sa o aduc in service. Cred ca pana la urma trebuie sa-mi bag eu degetele sa potrivesc aprinderea stopurilor.

--------------------
DACIA Logan Laureate - DB 01 PDB
+
ICET
post 9 Feb 2006, 23:18
Post #140

O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine??

Bucata aia de pasla e prinsa in 3(parca)braduti de partea din fata a plansei de bord(in partea din spate,nu stiu,nu m-a interesat).Bradutii astia se scot usor prin tragere cu o surubelnita dreapta mai lata,se efectueaza operatia de reglare a contactorului(am observat ca e altfel decat la mine,ca forma si ca mufa,dar reglajul e acelasi).Dupa ce totul e OK,se monteaza la loc pasla si totul e ca si cum ar fi trebuit din fabrica biggrin.gif .Spor la treaba.

--------------------
FIAT Grande Punto 2006 - B 07 CHE
StarGuide Sg-43-ds

Marbella M-5010 defect

Membru Frigotehnist.STELIST pe viata.
+
Sony
post 12 Feb 2006, 13:27
Post #141

Membru autentic

From: Ban Land

gabif, mergi din nou in service! Tu le-ai cerut sa-ti regleze stopul, nu frana! Zi-le sa-ti aduca frana la parametri initiali. Daca ai probleme cu directia ce fac? Iti umbla la calculatorul masinii ca sa iti scada viteza maxima si sa reduca riscurile?

This post has been edited by Sony: 12 Feb 2006, 13:29

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
valmont
post 12 Feb 2006, 16:08
Post #142

Membru

QUOTE(Sony @ 12 Feb 2006, 13:27)
gabif, mergi din nou in service! Tu le-ai cerut sa-ti regleze stopul, nu frana! Zi-le sa-ti aduca frana la parametri initiali. Daca ai probleme cu directia ce fac? Iti umbla la calculatorul masinii ca sa iti scada viteza maxima si sa reduca riscurile?
*

Asa se este.Nu la frana era problema, asa ca nu trebuia umblat la ea.Cel putin nu are rost sa te iei dupa "meseriasul meseriasilor" si sa slabesti frana (siguranta este principala) wink.gif

--------------------
Dacia Logan - CT 19 FVY
Trup si suflet pentru Rapid & Logan!
+
pasparache
post 12 Feb 2006, 17:29
Post #143

Membru incepator

QUOTE(medevac106 @ 8 Feb 2006, 10:29)
182.gif
*

este suficient sa scoti bradutul din partea dreapta (la pedala de acceleratie). La mine a iesit usor, cu mina. Apoi deformezi in sus un pic plasticul cu pisla ca sa ajunti la contactul de la frina. Ai grija ca plasticul are margini taioase! Bafta!

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.6MPi - B-96-TGV
Unde se duce mincarimea cind te scarpini?
+
medevac106
post 13 Feb 2006, 17:02
Post #144

Membru incepator

GATA!
am facut-!, tras de antifonarea aia de pasla ... (o vrea cineva ca eu nu o mai pun la loc ... hi hi hi, glumeam radmasa.gif ) chiar un pic mai tare ca am reusit sa rup un piciorus de la UCH deci atentie pentru urmatorii excl.gif (e vorba de cel mai din fund bradut, in stanga, care se prinde de un suport al calculatorului). se rezolva la final cu eternul superglue... tongue.gif
din pacate contactorul era la cursa maxima in spate si nu se mai putea regla... mad.gif asa ca am luat frumos un cleste papagal si am tras de suportul ala de tabla pana a ajuns la distanta optima!!! (nu am tras mult, o idee asa, l-am mangaiat)
tot acum am rezolvat si chestia cu stergatoarele (daca tot eram bagat pe sub bord si am umblat pe la uch) .. biggrin.gif dar asta o povestesc pe topicul respectiv...

ps: multumesc de indrumari si de sfaturi!!!

--------------------
Dacia Logan Ambiton dec. 2005 - b xx yyy
[color="#000099"] RoAF MEDEVAC "So That Others May Live!"[/color]
+
1,5dci
post 16 Feb 2006, 18:16
Post #145

Membru incepator

in sfarsit sunt si eu in rand cu lumea luminoasa a stopurilor de frana ... AM REGLAT CONTACTUL FRATZILOR !!! multumesc tuturor celor ce au venit cu idei!
am dat pasla jos , am tras usurel de piciorusele ce tineau pasla- am scos doar cele 2 picioruse din dreapta, nu si pe cele din stanga - am scos contactul afara si am impins butonul cat a fost nevoie . acu mi-e mai mare dragul sa ma uit in retrovizoare...creca ma uit mai mult in spate decat in fatza !!! 124.gif

--------------------
logan 1,5dci ambiance - bc.....
+
pgpdesign
post 1 Mar 2006, 15:14
Post #146

Membru

From: Șimleu Silvaniei

Intr-un sfarsit am rezolvat si eu problema. Aseara, pe zapada, cu franari usoare, m-au cam injurat aia din spate ca nu mi se aprindeau stopurile asa ca am stat 5 minute in carcare si am reglat contactul cu pricina.

Explicatiile de pe aici au fost asa de clare incat am facut toata operatiunea pe intuneric - merci de pont.

--------------------
Dacia Duster 1.5 4WD 2012 - B 102 DOT
+
Sony
post 1 Mar 2006, 20:29
Post #147

Membru autentic

From: Ban Land

Astazi eram sa ma infig intr-un Logan ale carui stopuri s-au aprins foarte tarziu. La primul semafor i-am recomandat domnisoarei de la volan sa mearga in service sa rezolve problema.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
klaus
post 1 Mar 2006, 20:33
Post #148

步步

Am rugamintea sincera, pentru cei ce citesc pe aici, sa-si faca reglajul ala.
Am intalnit zilele astea cel putin 6-7 loganuri care manifestau problema, plus inca fara numar din zilele anterioare.
Este cam periculos in traficul cu viteza mica ce s-a practicat in ultimul timp.
credeti-ma ca stiu sa fac diferenta intre o frana de motor si o frana de pedala (ca sa nu vad pe aici comentarii ca poate or fi oprit cu frana de motor 10561582.gif )

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
cameleon_boy
post 3 Mar 2006, 10:45
Post #149

Membru

Va salut,am un Logan 1.4 mpi Laureate nu am facut nici un reglaj si nu am problemele acestea de a nu mi se aprinde stopurile la timp,este din august ,si sunt curios despre ce pasla vorbiti,despre ce tabla,puteti face niste poze?Inca o intrebare stiti cumva se gaseste in targ la Vitan placa respectiva ca poate ma duc cu tata sa imi iau si eu, si daca stiti vreun pret multumesc frumos.

--------------------
fara fara fara - fara
+
pgpdesign
post 3 Mar 2006, 11:07
Post #150

Membru

From: Șimleu Silvaniei

Klaus: tocmai din aceste motive mi l-am reglat si eu.
Kameleon boy: al meu este din Septembrie anul trecut si nu am nici o pasla (cel putin nu m-a impiedicat sa fac acest reglaj).

Intre timp s-a mai adaugat o pasla la pedale ?

--------------------
Dacia Duster 1.5 4WD 2012 - B 102 DOT
+
8 Pages « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

18 User(s) are reading this topic (18 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th July 2025 - 15:17
Forum Renault