Semnalizare frina Logan, nu se aprind becurile la frinare usoara
![]() ![]() ![]() |
Semnalizare frina Logan, nu se aprind becurile la frinare usoara
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
dany_el |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 6 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 10 Mar 2005, 10:40) Topicul se va redeschide daca vor apare informatii noi referitoare la subiect. Daca apar, dati mp, si se rezolva... Saluty!Am facut reglajul contactorului de la pedala de frana si....ghici..cursa lui tot nu e suficienta.Ghinion?A mai patit cineva asa?Recunosc ca se aprinde mai devreme dar nu suficient.AJUTOR si mersi! ![]() |
--------------------
DACIA LOGAN
LAUREATE FICUS 1.6
- B-XX-UYJ Am Logan...deci am probleme???
|
|
skoda |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 10 October 04 ![]() |
Nu are cum. Nu l-ai apasat suficient. Nu poti sa-l reglezi tu chiar cum vrei, butonasul intra si iese in "click-uri". La primul click impins e tocmai bine (stopurile se aprind exact cand apesi pedala 5mm), la doua deja stau aprinse mereu.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4
- Toreador
|
|
DRE |
![]()
|
![]() Pimp inside Group: Members Posts: 141 Joined: 12 March 03 From: Bucuresti ![]() |
Ideea de baza este ca indiferent de tipul masinii din fata ta, trebuie sa pastrezi o distanta optima care sa-ti asigure o franare la timp a masinii tale indiferent de frana pusa de cel din fata. Mai exista si frana de motor, care nu e semnalizata de nici un bec, daca mergi prea aproape si prea repede de cel din fata si el pune o frana de motor aiurea (retrogradeaza intr-o treapta mult prea mica - de ex. dintr-a patra intr-a doua, fara motiv) il poti lovi foarte usor. De unde sa stii daca cel din fata ta are stopurile bine reglate, ar trebui sa ne lipim toti cate un autocolant pe care sa scrie "Stopurile mele functioneaza perfect!". De altfel, eu am vazut mai demult autocolante care avertizau ca masina respectiva are ABS, pe la inceputurile acestei tehnologii.
|
--------------------
Audi
A4
2010 Viteza luminii este mai mare decit cea a sunetului. De aceea, unii oameni par straluciti, pina ii auzi vorbind...
|
|
algor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 4 December 03 From: iassy ![]() |
Chestia cu distanta optima nu se respecta! De multe ori am mers cu TIR-ul in spate si crede-ma pe cuvint ca ala nu avea opt metri distanta de mine.
|
--------------------
LOGAN
PREFERANCE
- Tico SL Sa traiti - bine!
|
|
dany_el |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 6 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Credeti-ma pe cuvant ca nu pot regla mai mult contactul de la pedala de frana.Am incercat din rasputeri.Ajutor!
|
--------------------
DACIA LOGAN
LAUREATE FICUS 1.6
|
|
RABADU |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 7 June 05 ![]() |
Eu am reusitasta si inca foarte usor.
A fost primul lucru pe care l-am facut dupa ce am pus presurile. M-am inspirat de pe forum.E drept ca nu mi-a iesit din prima , dar am insistat si am reusit. |
--------------------
DACIA
LOGAN PREFERANCE 1.4
- MM05XXX ,,Oamenii invata din greseli . Oamenii destepti invata din greselile altora. "
|
|
dany_el |
![]()
|
Azi am fost la service si au reusit sa-mi regleze aprinderea stopurilor.Recunosc ca eu nu am reusit.Mi-a fost mila sa trag mai tare de tija intrerupatorului de la pedala.Acum merge brici.
|
--------------------
DACIA LOGAN
LAUREATE FICUS 1.6
|
|
paull2002 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 18 October 04 From: Timisoara ![]() |
in 2 minute am rezolvat si eu,la mine a tebuit 2 clicuri ca sa se aprinda la timp. |
--------------------
LOGAN
PREFERENCE 1,4 PERLA
- TM 23 PAU
|
|
Danco |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 197 Joined: 9 June 05 From: Bucuresti ![]() |
La mine dupa 4 click-uri inca nu statea aprins tot timpul ci abia la al 5-lea. Deci nu e obligat sa se rezolve cu un singur click. Ideea e ca la cat de accesibil e reglajul te poti juca cu el cat vrei inainte-inapoi pana-l nimeresti cum iti place.
La mine a durat 3 minute cu inainte-inapoi si probe. |
--------------------
---------------
Logan Ambition
- --------------- Vorbind ai pierdut privilegiul de a parea intelept!
|
|
erica |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 123 Joined: 5 July 05 ![]() |
Azi mi-am scos Loganul si am observat ca are aceasi problema:adica daca apas usor pe frana luminile stop nu se aprind.Asta n-ar fi asa o mare problema daca reducerea vitezei ar fi nesesizabila dar,necazul e ,ca doar ating pedala de frana si ma da cu nasul de parbriz(o sa incerc sa-mi pun centura
![]() |
--------------------
Ex-Dacia Logan
Preferance
2005
|
|
bmjean |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 11 July 05 From: Oradea ![]() |
Dupa ce am citit acest topic, am fost la prietenul meu cu Ambiance (pe care-l mai conduc si eu diin cand in cand, pana imi vine si mie masina) si el avea aceeasi problema cu stopurile la franare.
Am rezolvat in 3 min., a trebuit 2 click-uri, ocazie cu care va multumeste. |
--------------------
Renault
Scenic 1 ph2
2001 1.9dCi RXE
- BH-XX-XXX
|
|
Nobel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 10 February 05 ![]() |
QUOTE(Danco @ 16 Jul 2005, 13:58) La mine dupa 4 click-uri inca nu statea aprins tot timpul ci abia la al 5-lea. Deci nu e obligat sa se rezolve cu un singur click. Ideea e ca la cat de accesibil e reglajul te poti juca cu el cat vrei inainte-inapoi pana-l nimeresti cum iti place. La mine a durat 3 minute cu inainte-inapoi si probe. cu ocazia reviziei pe care am efectuat-o la Ipso baneasa, le-am semnalat si problema franei. MI-au reglat-o si acum se aprinde la cea mai mica apasare - am observat si o schimbare a modului de franare, parca franeaza mai bine. In general am fost multumit de prestatia celor de la ipso - . |
--------------------
Dacia
Logan 1.6
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
Nu are nici o legatura aprinderea stopurilor cu eficienta franelor.Doar un efect psihologic,poat
![]() |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
shefful |
![]()
|
![]() Cititor de forum Group: Members Posts: 134 Joined: 14 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Oarecum
![]() Asa sus tine pedala franei la voi? Nici la mine nu se aprind lampile cum ating pedala de frana, dar nici nu franeaza decat foarte slab sus. Asa este de noua (acum am 1500km) si mi se pare destul de ok, in sensul ca se poate actiona progresiv destul de comod, nu cum se plang alti forumisti sau cum am intalnit eu la SRN |
--------------------
Maybach
ZKR Ambition 1.6MPI
Sedan 2005
- Gri Perla
|
|
bolovan_ro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 449 Joined: 25 November 04 ![]() |
La mine au trebuit 6 click-uri. Am venit de la mare noaptea (se vede in parbriz cind se aprind frinele)...nu's daca s-au aprins de 10 ori in 900 km. Acum merg bine (zic eu). Cam care ar fi dinstanta de apasare la care frinele sa se aprinda (la mine, la aprox 3mm de apasare se aprind...tot atunci si incepe sa frineze)
P.S. Reglati farurile copii taichi...asa am lovit eu pe unul in spate...ulterior gagiul a recunoscut ca se aprind greu becurile de frina la el... This post has been edited by bolovan_ro: 15 Aug 2005, 13:28 |
--------------------
Dacia
Logan II
2016/Laureate 0.9TCe Suma inteligentelor pe pamint ii constanta, populatia este in crestere
|
|
leinad |
![]()
|
![]() Membru dacionist Group: Members Posts: 395 Joined: 17 March 05 From: Constanța ![]() |
Strict necesar reglajul aprinderii stopurilor de frana
Sambata plecam din Mamaia, bara la bara, si urmaream in oglinda cum nu se aprindeau stopurile la franarea usoara....si ma gandeam ca ar trebui sa le reglez si eu.....si cum gandeam eu asa, poc....ma loveste un brailean din spate ![]() |
--------------------
Logan
Preferance
75 ponei
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
Daca te gandeai mai repede la treaba asta....Totusi e bine ca,gandindu-te la treaba asta cu ochii in oglinda retrovizoare nu l-ai pocnit tu pe cel din fata ta.Oricum,daca ai reclama chestia asta la VC,oare ar recunoaste ca e greseala de reglaj din fabricatie?Nu cred.Sper ca nu te-a lovit prea tare...
![]() |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu cred ca la faza asdta voi sau asiguratorii puteati da in judecata Dacia lejeeeeeer.
Eventual citati Daciaclub.ro ca martor ![]() |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Mich@el |
![]()
|
Numai sa poti demonstra problema respectiva cu argumente solide.
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
Danco |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 197 Joined: 9 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am observat ca dupa vreo 2500 KM facuti frana nu mai tine ca la inceput, ci mai jos, si nu mai e asa de ferma. Ma gandesc ca cei din fabrica (sau de la proiectare) stiu treaba asta si de-aia au reglat-o sa se aprinda un pic mai tarziu, ca dupa ce se "aseaza" totul sa fie OK. Nu de alta, dar parca prea-s toate la fel!
Oricum, nu vad cu ce deranjeaza daca se aprind stopurile mai devreme, e mai precaut asa, numai sa nu existe niste norme si in legatura cu asta... |
--------------------
---------------
Logan Ambition
- --------------- Vorbind ai pierdut privilegiul de a parea intelept!
|
|
leinad |
![]()
|
![]() Membru dacionist Group: Members Posts: 395 Joined: 17 March 05 From: Constanța ![]() |
|
--------------------
Logan
Preferance
75 ponei
|
|
vsebas |
![]()
|
![]() spawn Group: Members Posts: 297 Joined: 29 July 05 From: Timisoara ![]() |
Azi dimineata mi-am reglat si eu aprinderea becurilor la apasarea pedalei de frana si acum merg mai relaxat, nu tot timpul cu ochiul pe cel din spate.
Dupa parerea mea este un topic foarte important pe care nu toti posesorii sau vitorii posesori de Logan il citesc la timp(eu spre ex. l-am gasit intamplator) si chiar daca DACIA(sau dealerul) ar trebui sa regleze cum trebuie masina totusi de ce sa nu preintampinam ceva mai ales daca avem informatia. De aceea propun evidentierea acestui topic si a altor de care poate nu am cunostinta deocamdata la o sectiune distincta gen "SAFETY" sau "SIGURANTA CIRCULATIEI" in asa fel sa fie foarte vizibil. O sa spuneti ca este functia search si ca cine e interesat citeste din scoarta in scoarta dar nu e chiar asa. Functia search de pe acest forum imi provoaca un deosebit disconfort pentru ca de cate ori am folosit-o (nu) am gasit orice nuami ce dorem nu, iar pentru a citi tot este nevoie de timp pe care nu il are toata lumea. In speranta ca nu am suparat pe nimeni cu remarcile mele va urez la toti cati mai multi Km fara evenimente. |
--------------------
Dacia
Duster 1.5 dci, / ex Logan 1.6 MPI 2005 Ambition
/ 2012, Laureate
- TM People are simply not predictable
|
|
Mich@el |
![]()
|
QUOTE(vsebas @ 10 Oct 2005, 19:44) De aceea propun evidentierea acestui topic si a altor de care poate nu am cunostinta deocamdata la o sectiune distincta gen "SAFETY" sau "SIGURANTA CIRCULATIEI" in asa fel sa fie foarte vizibil. sau sa fie "lipicios",astfel ramane mereu sus.Majoritatea au acesta problema si nu o cunosc sau nu sunt constienti este intradevar o PROBLEMA. This post has been edited by Mich@el: 11 Oct 2005, 17:25 |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|
ga!nusha |
![]()
|
![]() Still here Group: Members Posts: 984 Joined: 6 September 05 From: Paris ![]() |
asa am avut si eu... la 2 clickuri si-a revenit...
Asta nu trebuie sa se faca la pregatirea pentru vanzare??? |
--------------------
Mazda 3 MPS
ex: Logan Preference+AC 1.6
2oo8
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Nu
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
mitzaciobanu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 21 May 05 From: Brasov ![]() |
Tin sa-i multumesc si eu lui klaus pentru acest tutorial. Ma simt mai in siguranta acum. Am facut teste, si 2 click-uri sunt numai bune
|
--------------------
Dacia
Logan
1.6 MPI Ambition - 2005
- BV
|
|
cameleon_boy |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 172 Joined: 21 October 05 ![]() |
Si eu tin sa multumesc pt acest topic,mi-am reglat si eu aprinderea stopurilor ,era un lucru necesar pt mine fiind si incepator .
|
--------------------
fara
fara
fara
- fara
|
|
CristinelM |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 28 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Avand in vedere omniprezenta problemei si mai ales importanta rezolvarii ei reiau si eu propunerea care a mai fost facuta de a se face un "lipicios" cu problema si rezolvarea ei.
|
--------------------
Dacia
Logan
- B- -MHL
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th July 2025 - 03:55 |