DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Semnalizare frina Logan, nu se aprind becurile la frinare usoara

osirus
post 7 Mar 2005, 21:53
Post #31

Milionar de week-end

Group: Banned
From: Salajan

Ar fi bine daca ar citi,dar nu cred!Un prieten a luat masina joi de la meridian si am facut eu reglajul,ca doar am experienta acum biggrin.gif !

--------------------
Dacia/Skoda Logan ambition - Octavia L&K
vreau o rabla de masina ca sa-i rup kilometraju s-o petarda buna rau sa-i dau jos ambalaju
................"Fac sport extrem cu dacia/Cu ochii inchisi o calc/I-mi place senzatia!"...............
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Frank SF
post 7 Mar 2005, 23:58
Post #32

Membru autentic

Group: Members
From: Bucharest

Am facut si eu reglajul dupa indicatiile lui klaus (perfecte, inclusiv poza, foarte utila informatia) - si acum se aprinde frina de cum apas pedala, fara nici un delay.

Reglarea am facut-o la 8 seara, pe intuneric, stind pe scaun, doar cu o lanterna mica... deh, stiam de la voi ce sa caut...
nu e deloc nevoie de scos mufa pentru a face reglarea.

--------------------
BMW 325xi Logan 1.6 1.6 Berlina 1310
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
+
tonyX
post 9 Mar 2005, 09:05
Post #33

Membru

From: Timisoara

Mi-am reglat si eu butonul pentru becurile de frina si intradevar e lesne. Macar atit au facut si astia de la DAcia ca lumea ( nu de alta dar daca ei nu regleaza cum trebuie sa putem regla noi ). mad.gif

--------------------
Logan Laureate 1.6 - TM
Mama timpitzilor e tot timpul gravida
+
collinro2
post 10 Mar 2005, 06:36
Post #34

Membru autentic

From: Iasi

Si eu am facut reglajul aseara, in garaj, cu ajutorul unei lanterne, ca nu vedeam nimic laugh.gif . Merge perfect. Eu cred ca topicul ar trebui inchis. Toata lumea va sti cum sa faca.

--------------------
renault megane 2.2 2006 1,5dCi 80CP - IS-05-GP?
We are what we repeatedly do; al naibii de adevarat...
+
klaus
post 10 Mar 2005, 09:40
Post #35

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Topicul se va redeschide daca vor apare informatii noi referitoare la subiect. Daca apar, dati mp, si se rezolva...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
skoda
post 15 Mar 2005, 16:06
Post #36

Membru incepator

Pun doua poze un pic mai bune si ceva mai clare (klaus avea focalizata pedala in loc de subiectul vizat)
Dupa parerea mea, mufa este mov smile.gif
Mi s-a parut foarte inaccesibila pozitia, nu stiu cum ati reusit sa lucrati de pe scaunul soferului, poate doar orbeste, fara sa vedeti exact ce faceti.

Rezumat : Deci mai intai rotiti 45 de grade invers acelor de ceasornic si scoateti jucaria aia. Puteti lasa mufa de sus cuplata daca va ajunge firul, o decuplati numai daca vreti sa inspectati liber piesa. Impingeti un pic tija butonului inauntru (un click) si apoi montati totul la loc, rotind acum pe dos (in sensul acelor de ceasornic). Verificati sa nu stea mereu aprinse stopurile (daca a intrat prea mult trageti un pic la loc cu mare grija sa nu scape de tot) sau sa nu se aprinda la simple trepidatii de drum denivelat (sa nu fie atat de sensibil incat sa cupleze la gropi)

This post has been edited by skoda: 15 Mar 2005, 16:22

Attached thumbnail(s)
Frana1.jpg ( Size: 45.41k ) Number of downloads: 1749
Frana2.jpg ( Size: 45.49k ) Number of downloads: 1798

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 - Toreador
+
PriesT
post 15 Mar 2005, 16:40
Post #37

Membru incepator

QUOTE(skoda @ 15 Mar 2005, 16:06)
... Deci mai intai rotiti 45 de grade invers acelor de ceasornic ...
*

Pna la urma 45 sau 90 de grade, ca pe poza ai schitzat 90 smile.gif

--------------------
Dacia Logan 1.4 MPI - B-xx-PEY
+
collinro2
post 15 Mar 2005, 20:21
Post #38

Membru autentic

Butonul are doua urechi, iar suportul are fantele corespunzatoare urechilor orientate orizontal. Deci, se roteste butonul invers acelor de ceasornic 45 de grade, in acelasi timp tragindu-l usor inspre tine, asa iti dai seama usor in ce pozitie iese. Iar cind se baga inapoi, atentie la pozitia urechilor, sa intre in fantele alea si apoi rotesti invers pina cind face un clic. Atunci e fixat bine.

--------------------
renault megane 2.2 2006 1,5dCi 80CP - IS-05-GP?
We are what we repeatedly do; al naibii de adevarat...
+
klaus
post 16 Mar 2005, 09:48
Post #39

步步

Eu zic ca se invarte in sens trigonometric 90 de grade pentru a se scoate...

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
skoda
post 16 Mar 2005, 16:15
Post #40

Membru incepator

Da, greseala mea, un sfert de tura e 1/4 din 360 de grade, nu din 180 !
Deci 90 de grade, asa cum arata sageata.... Nu mai pot sa-mi editez postul sa schimb poza, deci oricum invartiti pana simtiti ca iese smile.gif

--------------------
+
bassfreak
post 16 Mar 2005, 19:32
Post #41

Membru autentic

la Dacia la revizie le-am spus de problema cu stopul de frana si a zis ca NU trebuie facut sa se aprinda imediat ce se apasa pedala, si ca ca ei nu fac chestia asta (asa li s-a spus de la fabrica sau ceva..)

--------------------
Dacia Logan 2004 Ambiance
Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
+
modream
post 18 Mar 2005, 09:46
Post #42

Membru

Eu abia ieri (17 mar) am ajuns la revizia aia cu schimbatul cricului - ca doar atat a fost necesar. Am fost la Cobalcescu si le-am semnalat si problema cu lampile de frana... si mi-au reglat contactul cum trebuie, n-au comentat nimic, au zic ca au mai avut sesizari pe tema asta. Acum se aprinde la ce mai usoara aparare de pedala.

--------------------
Logan Opel Astra H 1.9 cdti 190 CP - B-94-MMT
+
mirceacd
post 18 Mar 2005, 13:09
Post #43

Membru incepator

Mie mi-au facut reglajul in service. Acum merge super, sunt mai linistit.

--------------------
Dacia Logan Pref. 1,4 - MS xxx
+
FLEX
post 18 Mar 2005, 15:17
Post #44

Membru autentic

QUOTE(bassfreak @ 16 Mar 2005, 21:32)
la Dacia la revizie le-am spus de problema cu stopul de frana si a zis ca NU trebuie facut sa se aprinda imediat ce se apasa pedala, si ca ca ei nu fac chestia asta (asa li s-a spus de la fabrica sau ceva..)
*

Sigur ca da! la ce frine are Loganul, ca te pune in cap daca doar mingii pedala, becul de frina se va aprinde doar dupa sesizarea impactului din spate ... Giiiiiiizaaaaas!

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
skoda
post 18 Mar 2005, 15:25
Post #45

Membru incepator

Loganurile de prin noiembrie-decembrie incolo vin cu frana exact asa cum trebuie (nu mai spargi parbirzu fara centura la primul cm de pedala apasata). In asemenea cazuri, reglajul stopurilor pare doar un simplu moft (am patit-o de curand cu un proaspat posesor, am ramas surprins de diferenta).

Atentie deci ca asta nu este o modificare necesara pentru toata lumea.

--------------------
+
agryn
post 18 Mar 2005, 16:18
Post #46

Membru incepator

From: Radauti

eu l-am luat in decembrie si pana n-am facut modificare am mers cu morcovu' wink.gif si ochii beliti in oglinda cand franam....sa nu care cumva sa ...

--------------------
Logan Laureatte 1.4
+
vv
post 18 Mar 2005, 16:51
Post #47

dilbert.com

Loganurile de prin noiembrie-decembrie incolo vin cu frana exact asa cum trebuie (nu mai spargi parbirzu fara centura la primul cm de pedala apasata).

Adevarul este ca atunci cand am luat masina de drive-test (reminder: mi-au dat masina de drive-test 4 zile din cauza ca mi-au intarziat livrarea masinii mele), dadeam imediat pasagerii cu capul de parbriz, daca nu-si puneau centura. Dup-aia cand a venit masina mea, n-am mai avut problema asta, dar eram convins ca e din cauza ca m-am obisnuit eu cu franele. Adevarul e ca ma chiar obisnuisem si cu aia de drive-test, si acum aveam senzatia ca la mine s-a mai 'lasat' pedala de frana. De fapt, cred ca imi placea mai mult cand frana avea cursa mai scurta smile.gif

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
bassfreak
post 20 Mar 2005, 14:51
Post #48

Membru autentic

la mine frana este suficient de moale, si asta inca de la inceput, iar masina o am din primele zile din septembrie

--------------------
Dacia Logan 2004 Ambiance
Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
+
vimar
post 20 Mar 2005, 17:33
Post #49

Membru incepator

From: Iași

Am mașina din februarie...și după ce am citit pe forum am verificat și eu luminile de frână.
E adevarat că aveam o mică întârziere la apăsat pedala și aprinderea luminii de stop, însă un drum la service unde băieții au fost mai mult decât amabili...au reglat și totul a fost în regulă...mai puțin cu altel aspecte cum ar fi scârțîitul unor repere.
Așa că decât să mă chinui eu să scot nu știu ce mufă mai bine îi las pe ei să o facă...Caremil Iași.

--------------------
Dacia-Logan Laureate 1,4 mpi - IS-13-SP...
+
Daxx
post 20 Mar 2005, 19:33
Post #50

Membru autentic

vimar, e ciudat ca au fost atit de serviabili si ti-au reglat lampa frina..eu am sesizat asta la service (cind am fost cu alta problema), dar baietii au scris clar.."nu se confirma"...

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4
+
Valentin V
post 3 Apr 2005, 06:23
Post #51

Membru incepator

multumesc domnului klaus
am reglat singur contactul la apasarea pedalei de frana
acum stopurile se aprind asa cum trebuie
raspuns service meridian
asta este boala tuturor loganurilor
facem o programare si se rezolva
am rezolvat eu in 2 minute 124.gif 124.gif 124.gif 124.gif

--------------------
DACIA by Renault Logan 1.4 Preference - B 63 AIV
+
tttvvv
post 3 Apr 2005, 09:41
Post #52

Membru incepator

Și eu am rezolvat singur. La service mi-au spus că este o problemă, că ar trebuie schimbat contactul de la frâna care este capsat,etc.

--------------------
dacia logan laureate1,4 - DJ 15 RVL
+
Daxx
post 3 Apr 2005, 09:46
Post #53

Membru autentic

Foarte utile informatiile de la klaus (si nu numai), asa ca salut si eu astfel de initiative! smile.gif ..desi am rezolvat problema la service.
Mi-am bagat si eu nasu sub bord acolo, la pedala, am vazut ce si cum, dar daca tot aveam programare a doua zi la service pt schimbat bloc lumini (pe care l-am asteptat 2 luni!!), mi-am zis sa-i las pe ei s-o faca..si au facut-o.. tongue.gif

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4
+
dany_el
post 11 May 2005, 19:00
Post #54

Membru incepator

QUOTE(see @ 18 Nov 2004, 10:52)
Ma confrunt cu o mica problema. Frina la masina mea este destul de sensibila. La o usoara apasare a ei autoturismul frineaza, nu puternic ci normal. Numai ca in cazul acestei apasari usoare am observat ca luminele de stop nu se aprind.
Acestea lumineaza doar in momentul cind deja apas mai tare pe frina. Sincer ma deranjeaza chestia asta...mai ales ca nu sunt adeptul frinelor ce bruscheaza masina, mod in care ar trebui sa procedez eu ca sa mi se aprinda stopurile.
Acestea dupa parerea mea ar trebui sa lumineze la simplu click.
A mai observat cineva asta?....a remediat problema intr-un fel?
*

Am observat aceasta anomalie si la loganasul meu. Acum...nu siut daca cineva a rezolvat ceva (eu inca nu am fost la service), dar daca e remediabil va rog sa ma anuntati si pe mine. E destul de nasol sa nu poti avertiza pe cei din coada ta de intentia de a incetini putin masina. SUCCES! excl.gif

--------------------
DACIA LOGAN LAUREATE FICUS 1.6 - B-XX-UYJ
Am Logan...deci am probleme???
+
Manuel
post 11 May 2005, 19:07
Post #55

Membru autentic

From: VASLUI

Din pacate, problema e iremediabila popa.gif
Ce-ar fi sa dai scrisul oleaca mai sus si sa citesti topicul mai atent? E doar o sugestie...

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
ady624
post 11 May 2005, 19:11
Post #56

Membru incepator

From: București

Thanks to klaus.. si eu am rezolvat problema. Ba chiar am facut-o cu portiera inchisa, de pe scaun... fara lanterna... ci la "palpare"... Am prins cu o mana de corpul switchului si cu cealaltă de moț... și se trage ușor... Merge în pași, deci e bine să trageți moderat și să fiți pe fază, cum face pasul să încetați să mai trageți....

Acum frâna se aprinde la cea mai mică atingere a pedalei. Mi-a luat sub 2 minute să remediez problema. La mine frâna merge perfect, nu e prea bruscă, e exact cum eram obișnuit. Mașina este in aprilie 2005.

--------------------
Dacia Logan Ambition - B-42-TWK
Culmea lenei este să te scoli mai devreme ca să ai mai mult timp să stai degeaba...
+
liviu2004
post 12 May 2005, 10:14
Post #57

Unregistered

Mama mia ce discutata e o problema banala ca asta. Mi-am luat Logan acum 2 saptamani si am observat si eu problema. O s-o rezolva in 3 sec. Succes.

--------------------
+
klaus
post 12 May 2005, 10:42
Post #58

步步

Mmm, banala zici... Sa vezi ce 022.gif 251.gif ti-as da daca ai fi in fata mea si tu ai pune frana si becurile de frana ar fi mute... Si sa vezi ce bucurie ar fi pe tine la o ridicare de talon pentru neverificare de sistem de avertizare optica in caz de accident...

--------------------
+
Gogomania
post 12 May 2005, 11:23
Post #59

Membru incepator

si eu am aceeasi problema si din pacate nu prea ajung pe forum atat de des cat ar trebui si din oct anu' trecut stau cu morcovu' stiti voi unde. Acum ma duc jos sa rezolv problema!!! Multam fain grouphug.gif worship.gif

--------------------
Dacia Logan laureate dacia berlina 96 - B 45 XXX
+
osirus
post 12 May 2005, 22:41
Post #60

Milionar de week-end

Group: Banned
From: Salajan

Domnu Klaus,sa ma iertati,dar de ce nu ar fi banala?Si zic asta dupa ce am mers in ultimul timp cu masini straine fabricate in 2004 si 2005(opel,skoda,wv)si spre nedumerirea mea au aceeasi "problema" ca si mult hulita(de invidiosi)masina autohtona,in speta Logan.Acum ce sa zic,ca si aia sunt ca noi cind vine vorba de montaj?Nu zic ca eu personal nu am facut acelasi "retus" ca si ceilalti,dar nu mi se pare normal sa zicem ca e o problema,cind acelasi lucru il intilnim si la masini cu pretentii,ca sa zic asa!Personal nu cred ca daca apesi pedala de frina 2-3 mm inseamna ca ai deranjat pe cel din spate!Chiar nu sesizeaza ca tu ai incetinit.Si daca ar fi asa cum zici tu,ca ti se ia talonul pt neverificare sistem optic de frinare,pai ce vina ai tu,daca masina are citeva luni de la achizitionare?Vina ar fi exclusiva fabricantului,dar nu cred ca se va intimpla asa ceva vreodata!

--------------------
Dacia/Skoda Logan ambition - Octavia L&K
vreau o rabla de masina ca sa-i rup kilometraju s-o petarda buna rau sa-i dau jos ambalaju
................"Fac sport extrem cu dacia/Cu ochii inchisi o calc/I-mi place senzatia!"...............
+
8 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

17 User(s) are reading this topic (17 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th July 2025 - 15:07
Forum Renault