Deschidere portbagaj comandata electric, sfaturi si solutii
![]() ![]() ![]() |
Deschidere portbagaj comandata electric, sfaturi si solutii
G I M |
![]()
|
||
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
|
||
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|||
mafiozzo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 760 Joined: 17 May 07 From: .::Cluj::. ![]() |
azi mi am montat si eu motoras la portbagaj, nu a fost deloc greu, tre doar sa fi inventiv, voi reveni cu poze:)
|
--------------------
Ex : Supernova 2001
Opel Astra G CC 2003
Coupe Now : Mondeo 2007 Limuzina
|
|
Frank Martin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 9 March 10 From: Targu Mures ![]() |
unde gasesc actuator?la piese auto nu am gasit:(
|
--------------------
Dacia
SupeRNova
2001/confort
- MS 09 FHL
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Mai cauta si la alte magazine, eventual un magazin cu alarme, inchideri centralizate.
@Neagu Ionut: Nu cred ca se poate. Ar insemna da montezi 2 actuatori ceea ce ar fi putin probabil. Poti sa alegi sa DESCUIE hayonul sau sa DESCUIE + DESCHIDA, adica sa faca acelasi lucru cu ce face cheia introdusa in incuietoare, cheie rasucita + apasat buton. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
iulian.bisty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 382 Joined: 24 March 07 From: Braila ![]() |
tare as vrea sa vad o solutie in care sa se incuie hayonul odata cu usille si sa se deschida odata cu usile ca si cum as folosi cheia sa inchid si sa deschid
eu nu prea am gasit |
--------------------
Renault
Megane 3 2015
Kadjar 2017 zxcxzcz
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
pai trebuie sa te apuci sa vezi cum lucreaza mecanic inchizatorul iar dupa aceea sa te apuci sa faci partea mecanica de translatie si rotatie ... e de munca si oricum nu inteleg de ce vrei sa te complici !
Sau faci rost de doua motorase unu inchide altu deschide . |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
crick |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 666 Joined: 2 January 09 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(iulian.bisty @ 4 May 2010, 17:04) tare as vrea sa vad o solutie in care sa se incuie hayonul odata cu usille si sa se deschida odata cu usile ca si cum as folosi cheia sa inchid si sa deschid eu nu prea am gasit Daca mecanismul nu permite,poti alege varianta cu buton exterior activat numai cand usile sunt descuiate. |
--------------------
Dacia Solenza
Scala
2003
- B _____
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
@Maskatu stiu ca imi trebuiesc 2 actuatori...o sa studiez mai bine locul sa vad cam cum functioneaza mecanismul. Oare un actuator normal are forta sa DESCHIDA portbagajul?
This post has been edited by Neagu Ionut: 4 May 2010, 18:39 |
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
SERGIULICA04FUX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.357 Joined: 9 November 08 From: Satu Mare/Cluj Napoca ![]() |
eu m-am gandit la o chestie cu un actuactor care sa incuie si portbagajul cand incahid masina da inca mai studiez iar dupa aia o sa o pun in practica si dupa pun si poze.sper ca o fac sapt asta
|
--------------------
Skoda
Fabia
2005/Confort Pentru toti cei care ma irita am o vorba sa va spun inca: GURA MICA!!!
|
|
sorelfaby |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 290 Joined: 3 December 09 From: Bucuresti/Militari ![]() |
vad ca va agitati cu inchiderea eu las portbagajul pe pozitia inchis cu cheia si apas butonul sare portbagajul =deschis las portbagajul in jos il trantesc putin = si gata e inchis tot pe pozitia inchis cu cheia nici nu mai folosesc cheia la portbagaj acum caut o solutie la usita rezervor benzina sa o deschid din interior si sa vad cum renunt la buson rezervor This post has been edited by sorelfaby: 5 May 2010, 11:47 |
--------------------
Dacia/Opel/BMW
Supernova///Astra G///Seria 316ti
2002/2002/2000
- B-794-DNA
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
mie mi se pare cea mai buna metoda cea data de crick: "Daca mecanismul nu permite,poti alege varianta cu buton exterior activat numai cand usile sunt descuiate. ", s-a mai pus in practica pe un alt topic pe acest forum, butonul se poate pune pe sub plasticul acela negru de care tragi de haion in sus intre lampile de numar, daca nu este centralizata pe masina prefer un buton pe langa sofer care deschide direct, cheia ramane functionala daca nu se intra in masina, idem si in primul caz
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Se fac cam multe confuzii pe seama acestui subiect....
In primul rand a descuia, nu este acelasi lucru cu a deschide. Cand apasati pe butonul inchiderii, aflat pe cheie, usile se descuie, nu se deschid. Deschise sunt cand trageti de maner/clapa, si intrati in masina. In al doilea rand actuatorul "normal" nu deschide nici un portbagaj sau "hayon". Actuatorul se prinde in asa fel incat tija metalica cu care vine cand il cumparati, sa poata fi atasata la tija originala a masinii, mai exact tija care pleaca din ansamblul comanda deschidere hayon (incuietoarea unde bagati cheie) si ajunge la broasca. In al treilea rand ce am facut majoritatea adica un actuator montat in paralel cu tija portbagajului + push-button, face acelasi lucru cu introdusul cheii in broasca, rasucitul cheii in broasca (pentru a descuia hayonul) si apasatul butonului (pentru a deschide hayonul). Intr-adevar se poate monta si un push-button langa luminile de la numar. Dar necesita mai multe fire trase, si legat unul din minusuri la unul din contactii usilor. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
Nu e buna varianta cu buton exterior ca iarna ingheata si n-ai cum sa il mai apesi, iarna nu puteam nici sa bag cheia si nici sa apas pe butonul de la yala aia, dar sa pui un buton electric... mai deschizi haionul abia la primavara
Consider ca asa cum am facut majoritatea e cea mai buna solutie, asa au si alte masini cielo, ford fiesta, etc si e cel mai bine |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
Maskatu |
![]()
|
Nu pui nici un "buton-electric"... pui un push-button. Insa trebuiesc trase mai multe fire suplimentare... unul din capatul firului de la push-button il pui la un contact de usa, iar celalalt fir direct la minusul actuatorului. In felul acesta conditionezi doar MINUSUL actuatorulu, plusul ramanand permanent.
Drept urmare daca usa este inchisa, actuatorul NU primeste minus, iar daca usa sofer este deschisa, actuatorul primeste minus pentru ca se actioneaza contactul usii. As putea sa pun si eu un astfel de buton, dar ar trebui sa renunt la push-button-ul din interior, care acum intrerupe plusul.... minusul fiind luat de pe caroserie. Mai bine raman la varianta actuala. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
e super cu push buton in locu butucului la haion,doar se descuie masina se activeaza butonu,se apasa si pac sare
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Maskatu |
![]()
|
Pai cum? Ca daca legi minusul la contact usa si ai toate usile inchise, nu va functiona push-button-ul. Pentru a functiona butonul exterior imediat cum descui masina folosind "inchiderea centralizata", ar trebui alte fire trase prin alte parti.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
sunt si pozepejurnalu meu debord,sunt linkurile pe [pagina din urma.
Deci.Am mai montat in usa spate dreapta un actuator cu 5 fire(ca sa nu ma chinui sa trag fire din usa soferului fiind mai complicat,distanta mai mare etc).care functioneaza normal si au ramas 3 fire libere.din alea 3 am folosit doua.La unu vine plus permanent.si de la celalat pleaca semnal la actuatoru din haion cu doua fire. Butonu intrerupe masa actuatorului din haion. Cand e masina incuiata.nu vine plus la actuatoru din haion.cand actuatoarele usilor sunt ridicate.trimite plus si la actuatoru din haion.dar avand masa trecuta prin buton nu cupleaza decat cand apesi butonu. fire trase doar 2 unu din sigurante la usa spate dreapta si inca unu din usa spate dreapta in haion. nu e complicat deloc.Doar trebuie un aparat de masura sa vezi care cum ce fel fir trebuie legat unde. 5 May 2010, 17:53: QUOTE(Relu_GTT @ 5 May 2010, 17:16) Nu e buna varianta cu buton exterior ca iarna ingheata si n-ai cum sa il mai apesi, iarna nu puteam nici sa bag cheia si nici sa apas pe butonul de la yala aia, dar sa pui un buton electric... mai deschizi haionul abia la primavara Consider ca asa cum am facut majoritatea e cea mai buna solutie, asa au si alte masini cielo, ford fiesta, etc si e cel mai bine hai bre ca mai repede se blocheaza butucu iarna decat un push buton ![]() This post has been edited by C@talin: 5 May 2010, 16:53 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
C@talin
n-am zis ca se blocheaza sau se strica butucul am zis ca ingheata si nu intra cheia si nici nu poate fi apasat si la fel s-ar intampla si cu un push-buton de care tot zice mascatu, iarna cand e numai gheata sau zapada pe masina stai sa mai si cauti butonasul inghetat si pana la urma tot cu cheia ajungi sa-l deschizi asta daca aduci si niste apa calda Maskatu ai zis ca nu e buton electric, dar de care e cumva mecanic? daca nu e electric cum am zis eu.... mai exact si cel mai corect se numeste buton fara retinere, ca push-buton cum zici tu poate fi si ala cu on/off ca si pe ala apesi pffff... ce zic eu si ce inteleg unii...decat sa citesc sau sa scriu pe forum mai bine m-as uita la desene animate ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
Maskatu |
![]()
|
Da... push-button. Atata timp cat ti degetul apasat pe buton, contactele din el se ating (inchid) si plusul sau minusul (ce ai legat) trec prin el. Asa am eu pentru deschiderea hayonului. Am intrerupt plusul de la actuator cu push button, daca tin apasat pe buton, actuatorul primeste in permanenta plus, si se mentine in pozitia de impins, de aceea evit sa apas lung pe el si abia il ating, pentru ca este suficient sa il ating, plusul trece, actuatorul este actionat si hayonul descuiat + deschis.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
stiu ca doar am si eu
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
sorelfaby |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 290 Joined: 3 December 09 From: Bucuresti/Militari ![]() |
acum caut o solutie la usita rezervor benzina sa o deschid din interior si sa vad cum renunt la buson rezervor
astept ideii plsss sau aberez |
--------------------
Dacia/Opel/BMW
Supernova///Astra G///Seria 316ti
2002/2002/2000
- B-794-DNA
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
nu cred ca ingheata acel push-buton langa lampile numar pana nu zice cineva care si-a montat ca a patit-o, oricum yala ramane functionala dar sunt sigur ca ingheata prima, dealtfel nu vad cum ar sta apa cu capu'n jos in zona puh-buton sa inghete pe el in asa hal sa nu mai fie functional ca in el n-o sa intre in veci datorita legii gravitatiei
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
am un coleg care are golf 3 si a "renuntat" la buson in benzinarie , fara sa isi dea seama doar dupa vro patru zile. un timp a folosit o punga cu un elastec. pe urma a cumparat un buson universal fara cheie caci el are inchidere la usita.
ce spui tu despre renuntatul la buson , imi aduce aminte de colegul meu si ma face sa zambesc ![]() |
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|
Maskatu |
![]()
|
@sorelfaby: cum adica sa RENUNTI la buson? Busonul are si el rolul lui... banuiesc ca vrei sa faci ceva in genul in care are daewoo. Adica clapa care actioneaza usita de la rezervor, si buson cu filet. Dar nu prea ai cum sa implementezi asa ceva la dsn.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SERGIULICA04FUX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.357 Joined: 9 November 08 From: Satu Mare/Cluj Napoca ![]() |
se poate cu un actuactor se rezolva, cum e la audi sau la skoda, vw
6 May 2010, 12:50: totul electric This post has been edited by SERGIULICA04FUX: 6 May 2010, 12:50 |
--------------------
Skoda
Fabia
2005/Confort Pentru toti cei care ma irita am o vorba sa va spun inca: GURA MICA!!!
|
|
Maskatu |
![]()
|
Normal ca se poate dar cu BUSONUL CE FACI??? Ca daca il lasi descuiat zdrangane si daca il scoti nu e bine pentru ca ies vaporii de benzina si pute peste tot, plus ca daca faci plinul, risti sa iti iasa benzina daca faci plinul.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SERGIULICA04FUX |
![]()
|
pui unu de la un vw daca se potriveste
|
--------------------
Skoda
Fabia
|
|
Maskatu |
![]()
|
Cum mama masii sa se potriveasca? Alea au buza tevii asemanatoare unui dop de sticla, astfel incat busonul cu filet sa se pupe cu buza tevii. Cum infiletezi tu buson cu filet pe buza tevii la super nova?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SERGIULICA04FUX |
![]()
|
sincer nu m-am uitat niciodata la sitemu ala de la buson desi am masina acasa din gama vw
|
--------------------
Skoda
Fabia
|
|
Maskatu |
![]()
|
Q.E.D.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 14:07 |