DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> lasik - laser eye surgery

AND
post 31 Jan 2005, 12:43
Post #61

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Din pacate si eu sufar pe urma miopiei , am aprox -2.50 la unul , -2.25 la celalalt. Port ochelari cam de la 12 ani , acum am 20. (si nu i-am purtat niciodata frecvent, decat la tv sau la volan). M-am gandit mult la operatie laser si inca nu m-am hotarat daca s-o fac sau nu.

Cat despre problema cu sporturile , pot s-o confirm! Sunt jucator inrait de baschet , joc cam 4-5 zile pe sapt vara , si in acele zile cate 4-5 ore ; deocamdata nu m-a deranjat foarte mult faptul ca joc fara ochelari. Repet..n-am jucat niciodata baschet cu ochelarii la ochi. Dar mi s-a intamplat odata cand unul a incercat sa-mi puna capac, insa nu s-a miscat destul de repede si m-a pocnit direct in ochiul drept. Eh.. in momentul ala daca mai vedeam ceva l-as fi bagat in pamant (nici nu si-a cerut scuze). Timp de vre-o 2-3 min am vazut numai ceata ..a fost nasol! sad.gif

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Valentine
post 31 Jan 2005, 14:40
Post #62

Old Timer

From: California

AND avem exact aceeasi situatie, varsta si dioptrii smile.gif Concluzie: sa NU iti faci operatia (sau citesti tot topicul asta de la inceput la sfarsit si o sa ajungi la aceeasi concluzie) smile.gif

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
Kristisor
post 3 Feb 2005, 11:09
Post #63

Membru incepator

QUOTE(urduban @ 30 Jan 2005, 18:45)
Nu am zis ca trebuie sa fii miop dar ochiul nu ca unul normal sad.gif  (ma mir boxeorii cum nu prea patesc nimic de la atatea lovituri)
Si ca varsta nu am stiut cat ai biggrin.gif  dar voiam sa zic ca dupa varsta asta numai creste miopia biggrin.gif (trebuie sa fii fericit)
*

Boxerii ca si alti practicanti de sporturi de contact in genere nu patesc nimic pentru ca globul ocular este foarte bime protejat de conformatia craniului si de reflexele de aparare cu care ne nastem. Este opinia instructorului meu de arte martiale care este si medic totodata. Desigur asta se aplica in majoritatea cazurilor dar intr-o cariera de profesionist se pot intampla si accidente. Eu nu am auzit pana acum de asa ceva cel putin in Romania.

--------------------
Daewoo Matiz 1991 TLE
+
EvilOne
post 3 Feb 2005, 22:30
Post #64

Membru autentic

From: Bucuresti/Alexandria

Chestia spusa de udurban se intimpla numai la miopii sau dureri EXTREME. Ori la box cel mult te duci in lumea viselor.

--------------------
Reno Megan Sedan (coaja) 1.6 2008
156
+
narse
post 13 Mar 2005, 09:23
Post #65

Servus,
Desi nu ma pot considera chiar un "membru" al clubului, nu am miopie ci un astigmatism degenerativ (keratoconus) as dori sa va rog sa ma ajutati cu ceva informatii...fiind din provincie am mai greu acces(fizic) la cabinetele profesorilor de oftalmologie si inca cum oferta lor/adresele lor apar mai timid pe internet... as dori sa aflu daca la noi in tara se face operatia de implant de inele intracorneene Intacs despre care ati amintit mai devreme...sau daca aveti idee de cabinete care prescriu lentile dure de contact (in afara de Optimed unde am fost si nu prea am fost incantat ...am mai gasit pe internet firma Amaoptimex dar nu stiu multe lucruri despre ei...stie cineva date despre dr Filip&co?)
Referitor la tema discutiei...despre operatia cu laser...eu mi-am descoperit boala in urma unei topografii corneene care ar tb sa se faca inaintea unei astfel de operatii (credeam ca am un astigmatism normal care poate fi corectat prin operatie cu laser)...din pacate am aflat ca am kc...incidenta este de 1 caz la 2000 persoane...deci probabilitate destul de mica dar...eu o am...asa ca ganditi-va bine cand alegeti o anumita operatie cu rata de reusita chiar 99%...este destul de dureros sa te trezesti "elitist" ca facand parte din cei 1%...
Bafta multa!

--------------------
+
Valentine
post 13 Mar 2005, 11:35
Post #66

Old Timer

Da asta ziceam si eu. Intacs nu cred ca se fac in Romania, si chiar daca s-ar face nu m-as baga la cineva fara experienta. Totusi iti infige ceva in ochi! unsure.gif ... mai bine mai dai 2000$ si te duci in state daca chiar vrei sa iti faci ...

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

+
Kristisor
post 15 Mar 2005, 09:24
Post #67

Membru incepator

QUOTE(narse @ 13 Mar 2005, 09:23)
Servus,
Desi nu ma pot considera chiar un "membru" al clubului, nu am miopie ci un astigmatism degenerativ (keratoconus) as dori sa va rog sa ma ajutati cu ceva informatii...fiind din provincie am mai greu acces(fizic) la cabinetele profesorilor de oftalmologie si inca cum oferta lor/adresele lor apar mai timid pe internet... as dori sa aflu daca la noi in tara se face operatia de implant de inele intracorneene Intacs despre care ati amintit mai devreme...sau daca aveti idee de cabinete care prescriu lentile dure de contact (in afara de Optimed unde am fost si nu prea am fost incantat ...am mai gasit pe internet firma Amaoptimex dar nu stiu multe lucruri despre ei...stie cineva date despre dr Filip&co?)
Referitor la tema discutiei...despre operatia cu laser...eu mi-am descoperit boala in urma unei topografii corneene care ar tb sa se faca inaintea unei astfel de operatii (credeam ca am un astigmatism normal care poate fi corectat prin operatie cu laser)...din pacate am aflat ca am kc...incidenta este de 1 caz la 2000 persoane...deci probabilitate destul de mica dar...eu o am...asa ca ganditi-va bine cand alegeti o anumita operatie cu rata de reusita chiar 99%...este destul de dureros sa te trezesti "elitist" ca facand parte din cei 1%...
Bafta multa!
*

Vezi site-ul asta www.eye.ro. Este al Clinicii Oculus unde mi-am facut si eu operatiile si apartine doctorului Moraru poate cel mai bun chirurg oftalmolog din tara. Si eu am fost suspectat de keratoconus si din ceea ce am aflat solutia cea mai des folosita (poate chiar singura ) este transplantul de cornee. Am vazut personal doi pacienti care trecusera prin ea si erau destul de increzatori in viitor. Dar desigur nu este floare la ureche !

--------------------
Daewoo Matiz 1991 TLE
+
bogdan_iuly
post 15 Mar 2005, 09:33
Post #68

Membru incepator

Eu am -0.5 la ochiul stang si -0.75 la dreptul. Ce imi recomandati? In afara de ochelari, pe care ii am deja sleep.gif ...

--------------------
Dacia Logan -
It's nice to be important, but
It's more important to be nice!
------------------------- Scooter
+
madalina
post 15 Mar 2005, 10:07
Post #69

Membru autentic

Vitamine, afine, lacrimi artificiale daca utilizezi mult computerul si ai sanse sa iti scada. Dar acestea trebuie prescrise de un medic bun.

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
AIX
post 15 Mar 2005, 10:14
Post #70

quite a regular

Morcovi nu? smile.gif

--------------------
. . .
+
madalina
post 15 Mar 2005, 10:18
Post #71

Membru autentic

Morcovii sunt buni in general pentru mentinerea vederii, dar pentru miopie, afinele sunt baza!

--------------------
+
Valentine
post 15 Mar 2005, 11:17
Post #72

Old Timer

QUOTE(madalina @ 15 Mar 2005, 11:18)
Morcovii sunt buni in general pentru mentinerea vederii, dar pentru miopie, afinele sunt baza!
*

Afinele? ... huh.gif nu putea sa fie zmeura? sad.gif tongue.gif

--------------------
Ford Focus 2009

+
Bobo
post 18 Mar 2005, 12:33
Post #73

Membru autentic

da, si dupa aia dai in constipatie de la atatea afine; te strang astea la stomac ceva de groaza...

--------------------
+
AIX
post 18 Mar 2005, 14:57
Post #74

quite a regular

Pai bagi si-un laxativ... ptiu ca uite ce zic 04.gif

--------------------
. . .
+
Ake
post 18 Mar 2005, 15:10
Post #75

Morderator

Group: Moderatori

AIX, pai daca iei laxativ, nu mai sunt bunele afinele la miopie.
Toata treaba e stai pe buda cu ochii asa blink.gif

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
AIX
post 18 Mar 2005, 15:17
Post #76

quite a regular

Hehe, e clar de ce in unele zile vedem bine 04.gif

--------------------
. . .
+
madalina
post 18 Mar 2005, 22:18
Post #77

Membru autentic

Exista pastile cu extract de afine.

--------------------
+
Cosbog
post 18 Mar 2005, 23:32
Post #78

Membru incepator

From: Galati

Mada : corect ! nu imi mai aduc aminte cum se numeau, erau chiar de culoarea afinelor. am luat si eu o data dar nu am avut rabdare sa respect tratamentul (inconstienta plus lene). au un efect de intretinere.
poate off topic, dar decat sa mai deschis un al thread care se refera tot la boli oculare intreb aici.
referitor la transplantul de cornee : se face ori ba la noi in tara ? exista banca aia de cornee care se tot chinuie de 3 ani sa o legalizeze ?
ma interesea in mod deosebit deoarece dupa un control la Oculus, mi s-a recomandat transplantul respectiv + reimplantarea cristalinului artificial cu unul up-gradat laugh.gif
dar cand mi-am facut si eu curaj, s-au sistat brusc toate operatiile. motive ? multe dar cele mai pertinente erau cele legate de oficializarea controlului asupra provenientei corneei.

--------------------
- - -
+
Valentine
post 19 Mar 2005, 00:15
Post #79

Old Timer

Madalina, unde se gasesc pastilele astea cu afine? Trebuiesc luate dupa un anumit tratament? Sau se pot lua asa cum luam vitamina C?

--------------------
Ford Focus 2009

+
Cosbog
post 19 Mar 2005, 10:53
Post #80

Membru incepator

valentine mergi la Plafar si ceri pastile cu extract de afine.

--------------------
- - -
+
madalina
post 20 Mar 2005, 22:03
Post #81

Membru autentic

Mirtilene se gaseste in orice farmacie mare. Eu luam dupa un anumit program, dar nu mai tin minte exact: 15 zile da, 15 nu sau 20 de zile da, 10 nu, nu mai stiu...

--------------------
+
mars
post 20 Mar 2005, 23:23
Post #82

meow or never

Group: Moderatori

Si eu am -0.5 la ambii ochi si port ochelarii numai la calculator sau cand conduc (mai ales seara, ca vad luminile difuze). Oare am sanse sa se corecteze cumva, fara operatii?
Daca ar face ceva afinele inghit orice pastile, no problem...

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
madalina
post 20 Mar 2005, 23:31
Post #83

Membru autentic

Eu am scazut jumatate de dioptrie la ambii ochi dupa tratament(dar urmat cu sfintenie cu PML Crono si Mirtilene), insa e serios recomandat s ate vada un medic serios si sa-ti recomande vitaminele si alte medicamente potrivite ochiulu tau. Eu am ochii sensibili la lumina si tratamentul a fost adaptat.

La calculator, nu uita sa folosesti lacrimi artificiale, daca il utilizezi mai mult de o ora pe zi. Plus lenti antireflex.

--------------------
+
Valentine
post 20 Mar 2005, 23:41
Post #84

Old Timer

QUOTE(madalina @ 21 Mar 2005, 00:31)
La calculator, nu uita sa folosesti lacrimi artificiale, daca il utilizezi mai mult de o ora pe zi. Plus lenti antireflex.
*

sad.gif Nu folosesc nimic din ce zici tu mai sus si folosesc calculator + mobil cca 12 ore pe zi (daca nu mai mult tongue.gif) ... chiar sunt curios cum e cu afinele astea smile.gif

--------------------
Ford Focus 2009

+
madalina
post 20 Mar 2005, 23:55
Post #85

Membru autentic

Nici lacrimile artificiale, nici rentilele antireflex nu "vindeca", dar ajuta ochiul sa nu oboseasca mai rau, sa nu creasca dioptriile.

blush.gif

This post has been edited by madalina: 21 Mar 2005, 23:42

--------------------
+
Cosbog
post 21 Mar 2005, 18:51
Post #86

Membru incepator

QUOTE(madalina @ 20 Mar 2005, 23:55)
Nici lacrimile artificiale, nici rentilele antireflex nu "vindeca", dar ajuta ochiul sa oboseasca mai rau, sa nu creasca dioptriile.
*

off : cred ca ai scapat un "nu" pe acolo.

acum 2 saptamani am fost de mi-am facut o pereche de lentile noi cu 6 straturi de protectie din cele mai felurite, inclusiv pentru calculator. Pret : 1.600.000 lei/lentila.
Neavand ce face intreb la misto daca cu atatea straturi mai pot conduce masina in conditii bune. Tipa de la desk se uita la mine si sopteste suav : pentru conducatorii auto avem un ALT tip de lentila special care costa....nu am mai prins si pretul deoarece iesisem pe usa deja. laugh.gif

--------------------
- - -
+
Marius_25
post 6 Nov 2005, 22:43
Post #87

Membru incepator

Salutari

Dati-mi voie sa va spun ca si eu port ochelari nu e mare drioptria : -1.75 .
Exista mai multe generatii de laser excimer , eu cand am fost la o clinica din Romania acum un an sa-mi fac toate examenele dinainte de operatie : fund de ochi , topografia corneeana etc, ca sa-mi vada ce pot ochii mei chirurgul mi-a pus niste rame din alea medicale cu niste lentile de mare calitate si vreau sa va spun ca a fost pentru prima si singura data in viata mea cand am vazut 20/10 .
20/10 inseamna ca poti sa citesti de la 20 de metri ceea ce un om cu vederea perfecta poate citi de la 10 metri !
Ok! asta este doar acuitatea vizuala dar exista multi factori la o vedere : contrastul atat in conditii de lumina mai slaba cat si noaptea ai nevoie de un contrast foarte bun .
Imi pare rau sincer pentru sotia ta dar sincer inainte de o asemenea hotarare trebuie sa te documentezi foarte foarte bine cu privire atat la laserul excimer sunt lasere excimer de la 5.000 de euro am vazut pe net la second un broad beam prima generatie pana la peste un milion de euro ...
Ce se intimpla , laserele mai vechi nu au eye-tracker performant adica nu sunt in stare sa compenseze miscarile ochiului in timpul operatiei in timp real .
Cu un laser excimer de ultima generatie ai prea multe avantaje sa nu te operezi eu nu m-as opera doar daca as sti ca prescriptia nu e stabila si ar trebuie sa repet operatia peste 4-5 ani .
Carl Zeiss Mel 80 , Visx 4 , si nu in ultimul rand Wavelight Allegreto sunt ultimele tipuri de laser excimer care functioneaza pe aceleasi principiu de baza dar aduc unele imbunatatiri :
- in urma studiilor s-a constatat ca in urma unei operatii scade sensivitatea la contrast
- si glare si halos noaptea in jurul luminilor

Aceste trei lasere optimizeaza tratamentul cu algortimi foarte precisi si siguri cititi si o sa vedeti ca in urma operatiei pacientii nu au vedere mai rea noaptea decat au avut cu ochelari .

Eu unul sincer nu m-as opera cu alt model de laser in afara de cele trei scrise mai sus
https://www.zeiss.com/c125679e0051c774/Cont...1256c56002ce302

http://www.visx.com/

http://www.wavelight-laser.net/admin.tool/...AAAQ/795,0.html

si o operatie lasik de la a la z cu toate detaliile explicate de doctor dureaza 38 de minute , sincer cred ca lasik-ul este o optiune riscanta am auzit ca si dupa ani de zile daca esti implicat intr-un accident din cauza socului flap-ul facut in operatie se poate desprinde usor deci e de 100 de ori mai sigura operatia LASEK SAU PRK .
http://www.tvworldwide.com/events/lasik/de...&live=0&id=5415

This post has been edited by Marius_25: 6 Nov 2005, 22:46

--------------------
Dacia 1310 - mm-05-agl
+
AND
post 6 Nov 2005, 23:21
Post #88

Membru autentic

Beam me up Scotty! tongue.gif

In continuare consider si eu operatia laser...

--------------------
+
Valentine
post 7 Nov 2005, 00:58
Post #89

Old Timer

Eu nu o mai consider deloc pana la urma. Prefer sa pierd o lentila in apa decat sa imi pierd vederea noaptea ...

--------------------
Ford Focus 2009

+
AND
post 7 Nov 2005, 01:34
Post #90

Membru autentic

Mane , eu nu cred treaba asta cu pierderea vederii noaptea, atata vreme cat e vorba de un instrument performant , o operatie simpla (adica dioptrie usor de remediat) , si un doctor de nota 10. Jucatorii de baseball isi fac operatie sa vada 20/10 si joaca destule meciuri si noaptea. Daca ar exista un risc , cu siguranta nu l-ar lua atatia atleti si sportivi etc.

--------------------
+
6 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th June 2025 - 08:31
Forum Renault