lasik - laser eye surgery
![]() ![]() ![]() |
lasik - laser eye surgery
AND |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|||
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
AND avem exact aceeasi situatie, varsta si dioptrii
![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
Kristisor |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 27 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(urduban @ 30 Jan 2005, 18:45) Nu am zis ca trebuie sa fii miop dar ochiul nu ca unul normal ![]() Si ca varsta nu am stiut cat ai ![]() ![]() Boxerii ca si alti practicanti de sporturi de contact in genere nu patesc nimic pentru ca globul ocular este foarte bime protejat de conformatia craniului si de reflexele de aparare cu care ne nastem. Este opinia instructorului meu de arte martiale care este si medic totodata. Desigur asta se aplica in majoritatea cazurilor dar intr-o cariera de profesionist se pot intampla si accidente. Eu nu am auzit pana acum de asa ceva cel putin in Romania. |
--------------------
Daewoo
Matiz
1991 TLE
|
|
EvilOne |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti/Alexandria ![]() |
Chestia spusa de udurban se intimpla numai la miopii sau dureri EXTREME. Ori la box cel mult te duci in lumea viselor.
|
--------------------
Reno
Megan Sedan (coaja) 1.6
2008 156
|
|
narse |
![]()
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 18 February 05 ![]() |
Servus,
Desi nu ma pot considera chiar un "membru" al clubului, nu am miopie ci un astigmatism degenerativ (keratoconus) as dori sa va rog sa ma ajutati cu ceva informatii...fiind din provincie am mai greu acces(fizic) la cabinetele profesorilor de oftalmologie si inca cum oferta lor/adresele lor apar mai timid pe internet... as dori sa aflu daca la noi in tara se face operatia de implant de inele intracorneene Intacs despre care ati amintit mai devreme...sau daca aveti idee de cabinete care prescriu lentile dure de contact (in afara de Optimed unde am fost si nu prea am fost incantat ...am mai gasit pe internet firma Amaoptimex dar nu stiu multe lucruri despre ei...stie cineva date despre dr Filip&co?) Referitor la tema discutiei...despre operatia cu laser...eu mi-am descoperit boala in urma unei topografii corneene care ar tb sa se faca inaintea unei astfel de operatii (credeam ca am un astigmatism normal care poate fi corectat prin operatie cu laser)...din pacate am aflat ca am kc...incidenta este de 1 caz la 2000 persoane...deci probabilitate destul de mica dar...eu o am...asa ca ganditi-va bine cand alegeti o anumita operatie cu rata de reusita chiar 99%...este destul de dureros sa te trezesti "elitist" ca facand parte din cei 1%... Bafta multa! |
-------------------- |
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
Da asta ziceam si eu. Intacs nu cred ca se fac in Romania, si chiar daca s-ar face nu m-as baga la cineva fara experienta. Totusi iti infige ceva in ochi!
![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
|
Kristisor |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 27 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(narse @ 13 Mar 2005, 09:23) Servus, Desi nu ma pot considera chiar un "membru" al clubului, nu am miopie ci un astigmatism degenerativ (keratoconus) as dori sa va rog sa ma ajutati cu ceva informatii...fiind din provincie am mai greu acces(fizic) la cabinetele profesorilor de oftalmologie si inca cum oferta lor/adresele lor apar mai timid pe internet... as dori sa aflu daca la noi in tara se face operatia de implant de inele intracorneene Intacs despre care ati amintit mai devreme...sau daca aveti idee de cabinete care prescriu lentile dure de contact (in afara de Optimed unde am fost si nu prea am fost incantat ...am mai gasit pe internet firma Amaoptimex dar nu stiu multe lucruri despre ei...stie cineva date despre dr Filip&co?) Referitor la tema discutiei...despre operatia cu laser...eu mi-am descoperit boala in urma unei topografii corneene care ar tb sa se faca inaintea unei astfel de operatii (credeam ca am un astigmatism normal care poate fi corectat prin operatie cu laser)...din pacate am aflat ca am kc...incidenta este de 1 caz la 2000 persoane...deci probabilitate destul de mica dar...eu o am...asa ca ganditi-va bine cand alegeti o anumita operatie cu rata de reusita chiar 99%...este destul de dureros sa te trezesti "elitist" ca facand parte din cei 1%... Bafta multa! Vezi site-ul asta www.eye.ro. Este al Clinicii Oculus unde mi-am facut si eu operatiile si apartine doctorului Moraru poate cel mai bun chirurg oftalmolog din tara. Si eu am fost suspectat de keratoconus si din ceea ce am aflat solutia cea mai des folosita (poate chiar singura ) este transplantul de cornee. Am vazut personal doi pacienti care trecusera prin ea si erau destul de increzatori in viitor. Dar desigur nu este floare la ureche ! |
--------------------
Daewoo
Matiz
1991 TLE
|
|
bogdan_iuly |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 13 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am -0.5 la ochiul stang si -0.75 la dreptul. Ce imi recomandati? In afara de ochelari, pe care ii am deja
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
- It's nice to be important, but
It's more important to be nice! ------------------------- Scooter |
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Vitamine, afine, lacrimi artificiale daca utilizezi mult computerul si ai sanse sa iti scada. Dar acestea trebuie prescrise de un medic bun.
|
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Morcovi nu?
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Morcovii sunt buni in general pentru mentinerea vederii, dar pentru miopie, afinele sunt baza!
|
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
|
|
Valentine |
![]()
|
|
--------------------
Ford
Focus
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
da, si dupa aia dai in constipatie de la atatea afine; te strang astea la stomac ceva de groaza...
|
-------------------- |
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai bagi si-un laxativ... ptiu ca uite ce zic
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
AIX, pai daca iei laxativ, nu mai sunt bunele afinele la miopie.
Toata treaba e stai pe buda cu ochii asa ![]() |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
AIX |
![]()
|
Hehe, e clar de ce in unele zile vedem bine
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
madalina |
![]()
|
Exista pastile cu extract de afine.
|
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
|
|
Cosbog |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 25 April 04 From: Galati ![]() |
Mada : corect ! nu imi mai aduc aminte cum se numeau, erau chiar de culoarea afinelor. am luat si eu o data dar nu am avut rabdare sa respect tratamentul (inconstienta plus lene). au un efect de intretinere.
poate off topic, dar decat sa mai deschis un al thread care se refera tot la boli oculare intreb aici. referitor la transplantul de cornee : se face ori ba la noi in tara ? exista banca aia de cornee care se tot chinuie de 3 ani sa o legalizeze ? ma interesea in mod deosebit deoarece dupa un control la Oculus, mi s-a recomandat transplantul respectiv + reimplantarea cristalinului artificial cu unul up-gradat ![]() dar cand mi-am facut si eu curaj, s-au sistat brusc toate operatiile. motive ? multe dar cele mai pertinente erau cele legate de oficializarea controlului asupra provenientei corneei. |
--------------------
-
-
-
|
|
Valentine |
![]()
|
Madalina, unde se gasesc pastilele astea cu afine? Trebuiesc luate dupa un anumit tratament? Sau se pot lua asa cum luam vitamina C?
|
--------------------
Ford
Focus
|
Cosbog |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 25 April 04 From: Galati ![]() |
valentine mergi la Plafar si ceri pastile cu extract de afine.
|
--------------------
-
-
-
|
|
madalina |
![]()
|
Mirtilene se gaseste in orice farmacie mare. Eu luam dupa un anumit program, dar nu mai tin minte exact: 15 zile da, 15 nu sau 20 de zile da, 10 nu, nu mai stiu...
|
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Si eu am -0.5 la ambii ochi si port ochelarii numai la calculator sau cand conduc (mai ales seara, ca vad luminile difuze). Oare am sanse sa se corecteze cumva, fara operatii?
Daca ar face ceva afinele inghit orice pastile, no problem... |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
madalina |
![]()
|
Eu am scazut jumatate de dioptrie la ambii ochi dupa tratament(dar urmat cu sfintenie cu PML Crono si Mirtilene), insa e serios recomandat s ate vada un medic serios si sa-ti recomande vitaminele si alte medicamente potrivite ochiulu tau. Eu am ochii sensibili la lumina si tratamentul a fost adaptat.
La calculator, nu uita sa folosesti lacrimi artificiale, daca il utilizezi mai mult de o ora pe zi. Plus lenti antireflex. |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
|
|
Valentine |
![]()
|
QUOTE(madalina @ 21 Mar 2005, 00:31) La calculator, nu uita sa folosesti lacrimi artificiale, daca il utilizezi mai mult de o ora pe zi. Plus lenti antireflex. ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
|
madalina |
![]()
|
Nici lacrimile artificiale, nici rentilele antireflex nu "vindeca", dar ajuta ochiul sa nu oboseasca mai rau, sa nu creasca dioptriile.
![]() This post has been edited by madalina: 21 Mar 2005, 23:42 |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
|
|
Cosbog |
![]()
|
QUOTE(madalina @ 20 Mar 2005, 23:55) Nici lacrimile artificiale, nici rentilele antireflex nu "vindeca", dar ajuta ochiul sa oboseasca mai rau, sa nu creasca dioptriile. off : cred ca ai scapat un "nu" pe acolo. acum 2 saptamani am fost de mi-am facut o pereche de lentile noi cu 6 straturi de protectie din cele mai felurite, inclusiv pentru calculator. Pret : 1.600.000 lei/lentila. Neavand ce face intreb la misto daca cu atatea straturi mai pot conduce masina in conditii bune. Tipa de la desk se uita la mine si sopteste suav : pentru conducatorii auto avem un ALT tip de lentila special care costa....nu am mai prins si pretul deoarece iesisem pe usa deja. ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
Marius_25 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 6 November 05 ![]() |
Salutari
Dati-mi voie sa va spun ca si eu port ochelari nu e mare drioptria : -1.75 . Exista mai multe generatii de laser excimer , eu cand am fost la o clinica din Romania acum un an sa-mi fac toate examenele dinainte de operatie : fund de ochi , topografia corneeana etc, ca sa-mi vada ce pot ochii mei chirurgul mi-a pus niste rame din alea medicale cu niste lentile de mare calitate si vreau sa va spun ca a fost pentru prima si singura data in viata mea cand am vazut 20/10 . 20/10 inseamna ca poti sa citesti de la 20 de metri ceea ce un om cu vederea perfecta poate citi de la 10 metri ! Ok! asta este doar acuitatea vizuala dar exista multi factori la o vedere : contrastul atat in conditii de lumina mai slaba cat si noaptea ai nevoie de un contrast foarte bun . Imi pare rau sincer pentru sotia ta dar sincer inainte de o asemenea hotarare trebuie sa te documentezi foarte foarte bine cu privire atat la laserul excimer sunt lasere excimer de la 5.000 de euro am vazut pe net la second un broad beam prima generatie pana la peste un milion de euro ... Ce se intimpla , laserele mai vechi nu au eye-tracker performant adica nu sunt in stare sa compenseze miscarile ochiului in timpul operatiei in timp real . Cu un laser excimer de ultima generatie ai prea multe avantaje sa nu te operezi eu nu m-as opera doar daca as sti ca prescriptia nu e stabila si ar trebuie sa repet operatia peste 4-5 ani . Carl Zeiss Mel 80 , Visx 4 , si nu in ultimul rand Wavelight Allegreto sunt ultimele tipuri de laser excimer care functioneaza pe aceleasi principiu de baza dar aduc unele imbunatatiri : - in urma studiilor s-a constatat ca in urma unei operatii scade sensivitatea la contrast - si glare si halos noaptea in jurul luminilor Aceste trei lasere optimizeaza tratamentul cu algortimi foarte precisi si siguri cititi si o sa vedeti ca in urma operatiei pacientii nu au vedere mai rea noaptea decat au avut cu ochelari . Eu unul sincer nu m-as opera cu alt model de laser in afara de cele trei scrise mai sus https://www.zeiss.com/c125679e0051c774/Cont...1256c56002ce302 http://www.visx.com/ http://www.wavelight-laser.net/admin.tool/...AAAQ/795,0.html si o operatie lasik de la a la z cu toate detaliile explicate de doctor dureaza 38 de minute , sincer cred ca lasik-ul este o optiune riscanta am auzit ca si dupa ani de zile daca esti implicat intr-un accident din cauza socului flap-ul facut in operatie se poate desprinde usor deci e de 100 de ori mai sigura operatia LASEK SAU PRK . http://www.tvworldwide.com/events/lasik/de...&live=0&id=5415 This post has been edited by Marius_25: 6 Nov 2005, 22:46 |
--------------------
Dacia
1310
- mm-05-agl
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Beam me up Scotty!
![]() In continuare consider si eu operatia laser... |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
Valentine |
![]()
|
Eu nu o mai consider deloc pana la urma. Prefer sa pierd o lentila in apa decat sa imi pierd vederea noaptea ...
|
--------------------
Ford
Focus
|
AND |
![]()
|
Mane , eu nu cred treaba asta cu pierderea vederii noaptea, atata vreme cat e vorba de un instrument performant , o operatie simpla (adica dioptrie usor de remediat) , si un doctor de nota 10. Jucatorii de baseball isi fac operatie sa vada 20/10 si joaca destule meciuri si noaptea. Daca ar exista un risc , cu siguranta nu l-ar lua atatia atleti si sportivi etc.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th June 2025 - 08:31 |