Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale
![]() ![]() ![]() |
Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale
adiv |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 3 August 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2005
- B si ceva
|
|||
simedi |
![]()
|
![]() Membru ! Group: Members Posts: 25 Joined: 13 November 06 ![]() |
"Ibemol-ul este carpa aceea cu care se sterg mecanicii -sper ca nu te-au pus sa o platesti ptr. ca maine s-ar putea sa-ti ceara sa le platesti si salopetele ca doar la masina ta le-au murdarit Trimite si tu o copie a facturii la VC si vezi ce iti raspund!!! "
Nu numai ibenol-ul ci si husa de nylon pe care au pus-o pe scaun ! ![]() Oricum merci pentru raspuns. Poate o sa trimit copia facturii la VC. |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate 1.4 Mpi - 2005
|
|
Cossty |
![]()
|
![]() Cossty Group: Members Posts: 112 Joined: 19 April 06 From: Ploiesti ![]() |
Ce parere aveti de ELF COMPETITION ST 10W-40?
Maine ma duc la revizie si nu gasesc Elf excellium. Cu multumiri! |
--------------------
Dacia
Logan
2006
- PH-xx-FRG Dacia Logan Laureate 1.4 MPI (deocamdata multumit)
Opel Corsa D 1.2 enjoy + optionale (f. multumit) |
|
Andrei LGN |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 12 September 06 From: Ploiesti ![]() |
Jaf
|
--------------------
Renault
Symbol Fidji
2006 1.4 MPi
|
|
vasile82 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 482 Joined: 3 December 04 From: Ploiesti, Bucuresti ![]() |
@Cossty incearca in Metro sau Careffour. Daca nu pe 23 August. Este imposibil sa nu gasesti.
PS: sper sa nu se considere reclama. |
--------------------
Ex Logan,
Renault Fluence
1.6
|
|
Cossty |
![]()
|
![]() Cossty Group: Members Posts: 112 Joined: 19 April 06 From: Ploiesti ![]() |
Mersi vasile82!
Aseara am fost in Carrefour si Practiker si am gasit numai competition. O sa incerc azi in Metro si pe 23 august, sa speram ca au. Bafta! |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
aral hightronic 5w-40
![]() |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
bmw-fan |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 43 Joined: 9 April 06 ![]() |
prima revizie 7500 km.ce-mi recomandati pentru logan 1.4 MPI. mobil sau elf?
This post has been edited by bmw-fan: 22 Nov 2006, 18:50 |
--------------------
BMW
530 D
2002 Edition Lifestyle
- /
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
De care Mobil si de care Elf spune si tu niste specificatii ale uleiurilor sau daca nu vezi--http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=9511-e cam lung topicul dar daca citesti ai sa-ti dai seama ce vrei de fapt
![]() This post has been edited by lau0678: 22 Nov 2006, 19:06 |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
cataline |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 332 Joined: 9 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Facut si eu revizia la AMG.
Costuri : 3 litrii ulei Elf Competition (mai aveam 1/2l de la schimbul anterior)+filtru ulei+filtru aer=139RON (nu stiu preturile pe fiecare, ca am pierdut bonul ![]() Manopera 40RON. |
--------------------
Logan
Ambition 1.6
2005
- B-xx-XXX Logan 1.6 Ambition, dec 2005
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
Cossty |
![]()
|
Facut revizia la Iatsa Campina.
Ulei Aral hightronic 5w40 (au comentat si au trecut in carnetul de intretinere "ulei aral 5w40 adus de client") - 125 lei Filtru ulei, filtru aer, alte reglaje, dat cu vaselina pe la diverse. Total revizie - 113 lei + atentii. Pe garantie, schimbata canistra recuperare vapori (probleme turatia care ramanea din cand in cand la 1500 rot/min). Schimbat armatura scaun dreapta (mi-au spus ca masina este din lotul la care tebuie schimbata armatura) Foarte de treaba oamenii, am stat langa masina tot timpul. Per ansamblu nota 8.5. Drumuri bune la toti! |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
danel |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 29 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Logan 1,4, 7020km in 5 luni, la AMG Pantelimon, schimbat ulei, filtru si completat antigel. (toate luate de la ei, desi m-au intrabat daca am venit cu ale mele)
Ulei Dacia Oil 10W40 X 4L = 69,36 ron Filtru ulei = 15,13 ron Antigel = 16,43 ron Manopera ptr 1/2 ora = 16,81 TOTAL = 117 ron + tva = 140 ron + 10 ron lasat la nea mecanicu' Azi la ora 16:00 am ajuns la receptie fara nici o programare si m-au trimis in fata la Dacia "La minut". Nea mecanicu' chiar a insistat sa stau langa el cand schimba uleiul ca au avut probleme cu clientii (cica nu le-ar schimba uleiul adus de ei si-l pastreaza mecanicii). A mai strans niste suruburi pe dedesupt, shimbat filtru de ulei si completat antigel(era la minim). La 16:30 a fost gata. Per total sunt multumit in conditiile in care a durat numai 1/2 ora. Probabil ca daca as fi cumparat din alta parte totul, as fi iesit un pic mai ieftin... dar bine si asa zic eu.. This post has been edited by danel: 27 Nov 2006, 17:59 |
-------------------- |
|
Petea |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 31 August 05 From: Iasi ![]() |
O intrebare pentru cei care au facut revizia: inainte de schimbarea uleiului va "spala" motorul timp de 10 minute cu un flush ? Ca deja sunt cam deceptionat de intretinerea la Logan (si abia am luat-o). Berlina mea papa doar Castrol cu flush la 5..6000 km. La Logan se pare ca dealerul nu agreaza decat uleiurile Dacia, alarma agreata montata de ei e muuuuult mai slaba decat cea pe care am montat-o eu pe berlina si nici senzorii de parcare nu sunt mai grozavi comparat cu ce am eu pe batraioara mea. Mi se pare aberant ca sa-mi tratez ligheanul mai prost decat berlina. Iar flush-ul la motor inainte de schimbarea uleiului mi se pare destul de important.
This post has been edited by Petea: 27 Nov 2006, 21:33 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
- is Eten Glofiish x500 + iGo Romania 2006
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
În mod normal nu se face nici o spălare (engine flush) a motorului la reviziile periodice obligatorii.
Dacă mai ai și alte întrebări specifice Logan-ului deschide un topic separat la Diverse - LGN. Dacă întrebările nu sunt specifice Logan-ului deschide-le la Dacia - Diverse. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Nu, nu baga motor flush. Nu-i cazul...
Nu baga nici la Peugeot, nici la Ford (pe la serviceurile astea am calcat eu) si nici la alte masini cat de cat contemporane (cel putin nu inainte de tz sute mii km) ![]() E ciudat, oamenii au pretentii cel putin bizare de la masina asta si service-ul aferent. Am fost cu Peugeotul de la firma la revizie, si credeti-ma, n-am crezut ca o sa spun asta vreodata, dar la Dacia am fost tratat mai bine (mi-au dat o cafea, nu m-au luat peste picior cand le-am prezentat problemele la care vroiam sa se uite, etc.) Pe de alta parte, daca vrei motor flush sau spalarea masinii cu Head & Shoulders (sper ca stii de gluma) de ce nu ceri? Cred ca te servesc, contra cost, desigur. |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Am facut azi revizia de 15000 km, pus ulei Castrol , inlocuit filtru de ulei si aer, pret total 180 RON cu pile, altfel era pe la 240 RON.
|
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
|
--------------------
/
/
/
|
|
bmw-fan |
![]()
|
daciafan!
si oare de ce? ce argumente aveti? |
--------------------
BMW
530 D
2002 Edition Lifestyle
- /
|
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
cel mai tare argument este faptul ca acest ulei este folosi de dl moderator Klaus in care am incredere oarba desi nu-l cunosc personal
![]() |
--------------------
/
/
/
|
|
bmw-fan |
![]()
|
daciafan!
daca vreti putem negocia si un high tronic 5w-40,sau castrol long life II 0w-30 ![]() |
--------------------
BMW
530 D
2002 Edition Lifestyle
- /
|
|
l@u |
![]()
|
High Tronic 5w-40 este printre singurele produse care nu sunt ,,made in UE" si este si sintetic
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
@bmw-fan:cum poti compara un 5w-40 cu un 0w-30 longlife?au acelasi pret?
dupa o foarte meticuloasa informare pe piata uleiurilor din RO si pe net,am trecut de aproape 1 an si eu pe Aral Hightronic 5w-40,fiind ulei german,imbuteliat in germania.deci,nu vine ca la alte uleiuri in butoaie sa fie imbuteliat in bidoane undeva in UE(fundul curtii srl)+ca la diverse teste a iesit cu rezultate bune la contaminarea in timp cu benzina. suficiente argumentele? sau ai vrut sa fii doar funny... |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
Mich@el |
![]()
|
daca-mi este permis,un link foarte util despre motare,uleiuri,etc
http://www.carbibles.com/engineoil_bible.html in top-ul paginii gasiti "biblia" despre roti/cauciucuri;carburanti;aditivi ulei;suspensia masinii;frane. informatii interesante,zic eu... |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
juristul2000 |
![]()
|
![]() "Membru 20 cm record" Group: Members Posts: 793 Joined: 6 October 05 From: Oradea ![]() |
Dupa cum probabil se stie eu sunt singurul din Romania care am bagat ulei pt diesesl in benzinar Castrol Magnatech 5w-40 dar efecte secundare inca nu simt.Vreau sa bag Valvoline 5w-40 dar vad ca pana acum nu a luat nimeni in calcul aceasta varianta .De ce?
|
--------------------
logan
dacia
Laurate 2005
- AR-07-RZV 20% warn permanent!!!
decat sa...... mai bine nu!!!! NU, da spaga!!! |
|
l@u |
![]()
|
Sa inteleg ca inca nu l-ai schimbat?
![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
aikido |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 9 January 06 ![]() |
Am facut si eu revizia pt un an la AMG Pantelimon, am 6800 km la bord.
Din pacate am nimerit sambata pe 2 dec, am stat 3 ore (desi initial mi-au zis ca in max o ora intru pe rampa). Ce au facut? Doar au schimbat uleiul si au completat cu antigel, iar cand am rugat mecanicul in mod repetat sa verifice si frane+directie mi-a replicat ca prima revizie "se face doar vizual, domnu'!". Deci operatia de "revizie=doar schimb ulei" a durat 10 minute, dar inainte a trebuit sa stau 3 ore in care sa ascult cum se cearta 2 dobitoci de mecanici pe motivul ca a trebuit sa vina sambata la serviciu. Uleiul l-am avut din Metro (Elf Excellium = 120 RON, filtrul si antigelul a costat la ei vreo 40 RON iar manopera 20 RON). Nu am lasat nimic mecanicului pentru ca a refuzat sa se uite macar la frane, de fapt ar trebui sa imi multumeasca pt ca nu i-am scuipat in ochi si sa le dau si cate un sut in dos.... Mi-e greata cand vad oameni seriosi (clienti) jecmaniti de astfel de habarnisti cu 2 clase, ba mai mult, unui mecanic nu stiam ca toata lumea trebuie sa i se adreseze cu "sefule", "boierule" etc. Aaaa....si la final....un bou de la magazia de piese din service-ul din fata(ala de la calculator, care sta 20 de minute la fiecare factura) refuzase sa imi puna stampila de revizie pe carnetul de intretinere ...pt ce motiv? Ghici? "Pai domnule, daca colegul va facut doar schimb de ulei, cum sa va trec REVIZIE". Asta dupa ce ma intrebasera toti de cate 50 de ori ce sa faca la masina. Revizie, boilor! Se pare ca o vizita la AMG e un test de rezistenta psihica, o fi fost camera ascunsa ceva.... This post has been edited by aikido: 4 Dec 2006, 09:36 |
--------------------
logan
Ambition
2006
- B 48 COOL Sunt prea bun ca sa fiu light!
|
|
l@u |
![]()
|
Nu inteleg cum ai putut sa pleci de acolo numai cu schimbul de ulei fara sa-ti faca revizia completa??
![]() ![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pariu ca exista o hartie unde s-au bifat ca s-au facut TOATE operatiunile conform cartii autoturismului si clientul a semnat-o chiar daca nici macar examinarile vizuale nu au fost facute...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
l@u |
![]()
|
Poti fi sigur de asta
![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 09:03 |