Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale
![]() ![]() ![]() |
Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale
mih95 |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 22 October 05 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
.
|
|||
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ovidiusoft @ 20 Sep 2006, 13:03) F. AC zgomotos - m-au pacalit cu "asa face toate", si sa revin daca isi pierde eficienta. La asta ma asteptam, dar am incercat... Deci A, B rezolvate, C, D cu idei despre ce-as putea face, E nereprodus, F "asa face toate", G n-au avut chef sa dea jos bara probabil. - uleiul meu, de la Cora, 4 x 1L Mobil Synth S 5w40 - 140 RON Ati citit pana aici? ![]() Am citit, foarte interesanta si utila postarea, cat mai multe - tot asa. Intr-adevar te-ai pacalit cu A/C zgomotos. Citeste topicul lipicios pe tema asta, macar ultimele 3-4 pagini (eventual postarile mele), se rezolva pe garantie (eu n-am stiut initial). Zgomotul provine (cel putin in cazul meu) de la lipsa de ulei din compresor (nu e suficient). Incearca sa rezolvi problema cat mai esti in garantie ... sau ... pe mine m-au usurat de 800.000. Daca vrei, te rog sa specifici de la care Cora si de cei ai luat la bidoane de 1L? |
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Am luat de la Cora Militari. Am luat de 1L pentru ca nu am gasit de 4L la caracteristicile dorite si mi-a fost prea lene sa iau magazinele la rand pentru diferenta de pret, am groaza de cumparaturi... Acum dupa cumparaturi chiar ma bucur, ca bidonul de 1L este evident mai mic si pot sa-l indes mai simplu in portbagage si are pe lateral o gradatie prin care vezi cat ulei mai ai in el. Probabil compromisul care mi-ar conveni ar fi sa iau un bidon de 3L (dar nu cred ca exista) si unul de 1L
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
powerx |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 192 Joined: 2 March 04 From: Iasi sau Vaslui ![]() |
13,400 KM, 1 an, Motor Grup Vaslui.
Filtru ulei, filtru aer, ulei + manopera = 207 RON Strans alte suruburi, strans suruburi la portiere, dat cu vaselina timoneria+portiere, verificat vizual placute frana, etc. Multumit de prestatie, mecanici de treaba, etc. |
--------------------
Logan Ambition
Verde cameleon
2005
- VS-23-XYZ Mic si rau, mai mult mic decat rau.
|
|
sintax |
![]()
|
![]() Membru cu.......... burta! Group: Members Posts: 106 Joined: 21 September 06 From: za ploiesti republic! ![]() |
salut all. fratilor sunt ingrozit dupa ce am citit tot ce s-a scris aici pana acum
![]() ![]() |
--------------------
Dacia / Honda
Logan / Accord
Ambition 2005 / Executive 2008 TOT RESPECTU' PTR. MARESALUL ANTONESCU!
www.soundlightvideo.ro |
|
powerx |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 192 Joined: 2 March 04 From: Iasi sau Vaslui ![]() |
despre ulei..cam la toate service-urile nu prea iti dau voie cu uleiul tau. Cat despre restul, da, iti faci lista frumos, cand predai masina pt revizie zici si problemele de pe lista, si poate ti le vor rezolva pe toate. Depinde si de service.
Daca nu faci revizia la 15.000 km SAU la 1 an, e posibil sa ti-o scoata din garantie. Tot asa, depinde de cat de treaba e nenea de la garantie. This post has been edited by powerx: 26 Sep 2006, 12:56 |
--------------------
Logan Ambition
Verde cameleon
2005
- VS-23-XYZ Mic si rau, mai mult mic decat rau.
|
|
sintax |
![]()
|
![]() Membru cu.......... burta! Group: Members Posts: 106 Joined: 21 September 06 From: za ploiesti republic! ![]() |
salut fratilor. am fost astazi la ipso in ploiesti ptr. programare. sunt deja vineri - asta e bine. ulei nu este nici o problema pot sa vin cu ce vreau eu atata timp cat este in parametri ptr. motoru asta. din tot ce am vazut pana acum pe acest fir si umbland prin metro si carefour am ajuns la 2 variante nu stiu daca sunt si bune: elf 5w40 bidon 4 litri made in france 1.190.000 si aral 10w40 made in germany 1.050.000lei. voi ce parere aveti? care din cele 2 ..... va rog raspuns cat mai repede posibil ca vineri trebe sa ma duc la revizie.
P.S: pana la urma cati litri de ulei intra in motoru de 1.6 ptr.ca la service mi-au zis sa cumpar 5 litri de ulei ![]() |
--------------------
Dacia / Honda
Logan / Accord
www.soundlightvideo.ro |
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Da' aici ai citit? http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=299148
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
sintax |
![]()
|
si pe firu asta am vazut ca sunt 3 litri in baie si inca 03l in filtru. ok este clar, dar intrebare de ce mi-a zis de la service sa am 5 litri?
![]() sau poate sti o varianta mai buna? astept un sfat. |
--------------------
Dacia / Honda
Logan / Accord
www.soundlightvideo.ro |
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Ambele sunt bune, ia-l pe cel pe care ți-l permiți! Primul e sintetic, al 2-lea e semi-sintetic. Având în vedere că acu' vine iarna, eu l-aș pune pe cel sintetic.
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
sintax |
![]()
|
k. multam fain...o sa iau atunci elf-ul.
![]() |
--------------------
Dacia / Honda
Logan / Accord
www.soundlightvideo.ro |
|
sintax |
![]()
|
salut. am facut si eu revizia astazi la IPSO in Ploiesti:
- uleiul meu (ELF sintetic 5w40 excelum) 1.150.000 lei bidon 4 litri (la ei era 1.600.000 lei fara tva) - filtru ulei de la ei 147.000 lei fara tva - element filtrant (de la ei) nu stiu ce e asta 387.000 lei fara tva -stie cineva ce e asta? - garnitura d 16 de la ei 10.300 lei fara tva - ulei CV ELF trx 75w80 de la ei 124.300 lei fara tva - manopera 720.000 lei fara tva Atitudine super ok - totul a durat 1h si 20 minute + remediat sonda cutie de viteza ptr. bec marsarier pe garantie, usa torpedo, mai putin agatat cutie viteza la marsarier ptr.ca au zis ca era masina calda si cat au "frecat-o" ei nu au vazut nimik ![]() Total 2.835.500 lei adik 80 euro - yo zic ca este ok multa bafta |
--------------------
Dacia / Honda
Logan / Accord
www.soundlightvideo.ro |
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ulei ELF trx completare in cutia de viteze?
Pai si Dacia/renault ce parere are, ca in cutiile jhX se pune ulei trj, nu trx? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
vsebas |
![]()
|
![]() spawn Group: Members Posts: 297 Joined: 29 July 05 From: Timisoara ![]() |
Am facut si eu revizia de 1 an (14200Km) la AutoCardo Timisoara.
Operatiile prevazute la revizie: Golire/umplere motor - DA Inlocuire filtru de ulei - DA Aducere la nivel lichid spalator de parbriz - NU a fost cazul Control nivel lichid de racire - DA Control nivel lichid de frana - DA Control nivel ulei directie asistata -DA Control stare parbriz - DA Control stare retrovizoare - DA Control lamele stergator geam - NU Control lumini de semnalizare - DA Control stare si presiune pneuri - DA Diagnosticare calculatoare - NU Control vizual amortizoare - DA Control reglaj pedala ambreiaj - NU in plus am cerut: Test amortizoare - NU ( aparat defect ) - povesti zic eu Verificare compresor AC (ulei+agent de racire) - NU ( aparat de masurat ceva defect ) - au zis sa ma programez Verificare joc rotule, pivoti, bucse - mDA ( tras cu mana de roti ) Strangere/verificare suruburi si piulite - DA Verificare geam de la usa sofer care clinchene - NU - au zis sa ma programez ca n-au macarale pe stoc Costuri: Filtru de ulei - 181 000 ROL Filtru de aer - 460 000 ROL Ulei 4x1L Aral 5W40 - 1 200 000 ROL (cumparate de mine) Manopera - 800 000 ROL Total ~ 2 640 000 ROL si am plecat aproape deprimat din service ( si nu din cauza banilor ). Mecanicul a bagat o poveste cum ca uleiul Aral comercializat la noi e slab calitativ si ca dupa un timp apar depuneri in baia de ulei. Stie cineva ceva de asta ? This post has been edited by vsebas: 11 Oct 2006, 20:28 |
--------------------
Dacia
Duster 1.5 dci, / ex Logan 1.6 MPI 2005 Ambition
/ 2012, Laureate
- TM People are simply not predictable
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
si eu tot aral hightronic 5w-40 am bagat si am auzit numai lucruri bune despre el.
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Lasati-l incolo de ulei ca e bun ! Daca il schimbati oricum la 7000 (circulatie preponderent urbana), uleiul dacia muls din service e foarte bun.
LE: Tocmai am facut revizia de 1an. Mi-au lasat in masina: filtrul vechi de aer, restul de antigel, restul de ulei. Am insistat sa vad placutele de frana - le-au dat jos, inspectat vizual. Asta in conditiile in care service-ul era plin ochi. Ulei dacia (texaco) 5W30, verificat niveluri, lumini, reglat faruri, verificat jocuri, frane .. 260 RON. E OK, totul a mers ca pe roate si s-au purtat exemplar. ASV - BV. De fiecare data cand am fost la ei nu am avut nimic sa le reprosez. Am uitat - totul a durat 2 ore (in conditiile in care era lume ca la piata). This post has been edited by hash: 13 Oct 2006, 10:03 |
--------------------
-
-
-
|
|
AlinI |
![]()
|
![]() Nd 4 Spd 4 Life Group: Members Posts: 178 Joined: 13 April 06 From: Bucuresti ![]() |
am facut si eu ieri reviza de 15k la meridian vest (9086km si 6 luni... am un drum foarte lung de facut si am vrut sa fac revizia inainte). motivul pentru care am ales acest service este faptul ca m-au lasat sa aduc uleiul meu. as fi vrut cobalcescu pentru ca am vazut ca acolo si-a rezolvat cineva o problema similara cu temperatura motor, dar daca nu m-au lasat sa vin cu uleiul meu am renuntat...
cost revizie 169.2 RON fara spaga pe care nu am lasat-o.. din principiu.. ![]() Ulei Castrol GTX3 Magnatec 10w40 160 RON din carefour (daca imi aduc bine aminte) ce mi-a placut la service: punctualitatea, felul in care am fost tratat de cei de la mecanica... super politicosi ce nu mi-a placut: poate este parerea mea, dar nu mi se pare ca a lasat uleiul vechi sa se scurga calumea, si mi se pare ca verificarile au fost prea sumare... adica nu stiu daca a durat jumatate de ora toata operatiunea.... |
--------------------
Subaru
Impreza 2.0 Hatchback
2009 '06 Dacia Logan 1.6 mpi
Whishlist Honda S2000 |
|
Marian04 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 10 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Scuze de intrebare dar in alt topic nu cred ca isi avea rost intrebarea...
Cu ce acte trebuie sa te prezinti la revizia de 15.000 (facuta la 11.800) ??? Si daca nu am uleiul cumparat credeti ca-i de calitate ce ne ofera Service-ul ??? Multumesc anticipat !!! |
--------------------
Logan 1,4 Laureate
Logan 1,4 Laureate
- B_96_SPM
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Si pentru cazul in care iese la iveala si ceva ce trebuie rezolvat pe garantie, factura.
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
Marian04 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 10 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Salut !!!
Am "rezolvat-o" si eu la Dacoserv - Militari. Intrat la 08:00 , foarte mirat domnul de la Receptie ca-mi fac revizia la 11.800 km, dar i-a trecut repede. Intrat odata cu mecanicul in rampa... Iar la sfarsit STUPOARE.....numai 198 RON pe factura uleiul ,filtrul de ulei, filtrul de aer, astea pe factura. Cu o " atingere" finuta de 50 RON mecanicul a mai adugat pe ici pe colo unele reglaje (la cererea mea) . Manopera pe factura apare 0 RON. Acum nu stiu ce sa zic......poate ca m-a vazut cu "lamaia" in luneta. ![]() In concluzie.....satisfacut.Ciar ma surprinde ca-i mai nervoasa olecutza,mecanicul avertizandu-ma ca oricum nu tine mult "senzatia"....doar 300-400 km. |
--------------------
Logan 1,4 Laureate
Logan 1,4 Laureate
- B_96_SPM
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
cand am platit loganul la unguri mi au zis ca am garantia normala europeana de 3 ani si ca prima revizie este la 30 000 km sau 1 an....
ce parere aveti despre 30 000? |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
Nero |
![]()
|
Mr Group: Members Posts: 94 Joined: 17 May 06 ![]() |
E prea mult ptr conditiile din Romania. Nu uita noi suntem inca in lumea a 3-a.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4
2005
- Azur
|
|
pleosc |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 1 March 04 From: Constanta ![]() |
Maine ma duc si eu la Nea Gogu,m-am cam speriat
![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- CT-54-XXX Orice solutie genereaza noi probleme.
|
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
Salut !
Revizie 1 an (~6000 km) la Dacia Service Feleac Cluj. Durata interventiei ~ 40 min (durata totala petrecuta in service ~2 ore) Schimbat: - Ulei Dacia (benzina) 5W30 - 3x 1L ![]() - Filtru Ulei Manopera revizie intretinere: 1 ora. Cost total: 132.76 RON. Ieftin, dar am indoiala cu (doar) cei 3 litri. Respecte. |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
pleosc |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 1 March 04 From: Constanta ![]() |
260 ron
ulei mobil1 10w40 filtru ulei,filtru aer...schimbat contactor marsarier pe garantie...cam atat. Destul de de treaba,in afara de Nea Gogu ala care se credea cine stie cine. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- CT-54-XXX Orice solutie genereaza noi probleme.
|
|
danchitu86 |
![]()
|
![]() Membru cu BRB Group: Members Posts: 199 Joined: 24 September 05 From: Bucharest ![]() |
hmm... la 40% din revizii se schimba contactoru marsarier pe garantie? Eu inca nu am probleme, voi avea exact peste 6 luni cand nu mai am garantie? cool!
P.S. Revizie IPSO Bucuresti, vineri, 10:00. Sa vedem ce si cum; merita pana la urma sa iau eu uleiul sau nu e mult mai scump la ei? Merci! |
--------------------
Logan 1.4 MPI
Albastru Marin
2005 Laureate People's problem is not that they are mortal, but that they are suddenly mortal...
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Daca te lasa, normal ca e mai bine sa il iei tu. Insa atunci se pune problema calitatii uleiului de prin supermarkete, hypermarkete si alte magazine, benzinarii, etc. Ma gandesc ca daca ei (unii) iau uleiul la butoaie de 50 l sansa ca uleiul sa fie "descantat" este mult mai mica decat a uleiurilor ambalate, importate de catre unii si altii, all Made in EU. Dar ... poate ma gandesc prost.
![]() |
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
danbogdan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 5 August 04 ![]() |
QUOTE(Adrian78 @ 26 Oct 2006, 00:29) Daca te lasa, normal ca e mai bine sa il iei tu. Insa atunci se pune problema calitatii uleiului de prin supermarkete, hypermarkete si alte magazine, benzinarii, etc. Ma gandesc ca daca ei (unii) iau uleiul la butoaie de 50 l sansa ca uleiul sa fie "descantat" este mult mai mica decat a uleiurilor ambalate, importate de catre unii si altii, all Made in EU. Dar ... poate ma gandesc prost. ![]() Eu am luat uleiul de la IPSO, ELF Comp 10W40, nu este cu mult mai scump decat prin supermarketuri, insa uleiul pus de ei nu est edin butoaie, este exact ca cel care se gaseste de cumparat (la mine, de exemplu au fost bidoane de 1L). PS. Cred ca a fost cam la 80 RON la IPSO (4 litri) This post has been edited by danbogdan: 26 Oct 2006, 07:54 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B 04 xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 12:34 |