Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale
![]() ![]() ![]() |
Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale
Mich@el |
![]()
|
||
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|||
Bet@x |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 13 August 05 ![]() |
Nu stiu unde sa pun intrebarea asta, asa ca va rog nu dati cu pietre....
Saptamana viitoare am revizia de 1 an (6000 km) si as vrea sa bag ulei Castrol txt 5W-40.... e bun? |
--------------------
Dacia
Logan
- Laureate
|
|
Nero |
![]()
|
Mr Group: Members Posts: 94 Joined: 17 May 06 ![]() |
Am facut si eu revizia de 1 an (5.200 km) la Dacia Service Feleac. Uleiul Dacia Oil 5W30 (3 litri - 62 lei),filtru de ulei 16 lei, facut ceva la cablu de aceleratie ca la depasiri se bloca pedala si urca in 6.000 de ture, cost total 132 lei.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4
2005
- Azur
|
|
Ak-47 |
![]()
|
![]() Soacra profesionista! Group: Members Posts: 103 Joined: 11 April 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Bet@x @ 6 Jul 2006, 18:51) Nu stiu unde sa pun intrebarea asta, asa ca va rog nu dati cu pietre.... Saptamana viitoare am revizia de 1 an (6000 km) si as vrea sa bag ulei Castrol txt 5W-40.... e bun? poti baga linistit, e foarte bun ar fi bine sa intrebi intai la service daca accepta sa vii cu uleiul tau, asta ca sa eviti suprizele ..... in rest ai grija cu tepele si fii cu ochii pe factura... |
--------------------
Dacia
Logan
Preference
- B 14 PVB [B]NU mai dati SPAGI, si asa PLATIM prea MULT![/B]
Mi-am luat Logan... Dacie in curs de evolutie!!! |
|
Bet@x |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 13 August 05 ![]() |
Am fost la Meridian vest si m-au primit cu uleiul meu... cost total 170 ron care include 70 manopera ( desi masina a stat efectiv 30 min, mi-au facturat 1h si 30 min), filtru ulei + aer, laveta si antigel....
Din pacate, cu aerul conditionat tot nu m-au rezolvat... |
--------------------
Dacia
Logan
- Laureate
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
PANA CAND vor factura timpul de manopera dupa placul lor si nu dupa cum se realizeaza operatiunea??? Nu exista o perioada de timp normata pentru aceste operatiuni? Daca da, si este asa o diferenta mare intre teorie si realitate, ce imbecil a emis teoria? Unde e buba???
Si la ce naiba tot factureaza lavete ca tot nu se sterg cu ele??? Mie mi-au schimbat butucii si au lasat urme de vaselina nu numai pe fatele de plastic ale usilor dar si pe portiunea textila. Unde se duc banii de lavete??? La fiecare masina folosesc o laveta? Se sterg de 2 ori si apoi o arunca!? Hmmm ![]() |
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Adrian, te vad tanar si agitat...
In primul rand ceea ce se trece pe factura ca timp de manopera este exact timpul normat. Normarea timpului se face in fabrica, pentru mesterul mediu, pentru toate operatiunile. faptul ca nu-ti fac toate operatiunile nu tine de normativul de timp... Deci, pe scurt si pe romana sa inteleaga toata lumea: exista normative de timp, si sunt facturate cf. acelor normative. Legat de lavete: parere personala, ar fi foarte bine daca lumea s-ar mai civiliza olecutica. Daca s-ar mai spala, daca s-ar mai curata, daca ar invata sa lucreze curat la locul de munca. Lavetele alea tocmai din aceasta categorie intra, ca de fac o schimbare de placute, si urmatorul client are o schimbare de scaun, ma indoiesc ca ai vrea sa fii urmatorul client (ala cu scaunul) dupa ce nu au folosit niste lavete, niste sapun... Si ma indoiesc ca ai vrea sa-i vezi ca se sterg cu o laveta plina de ulei si apoi pun mana pe scaunul tau. As fi tare curios daca ai fi revoltat atunci, ca doar vad ca nu esti revoltat la refolosire. Ce, o laveta plina cu ulei nu sterge bine? ar putea chiar sa o puna pe scaun ca sa nu se murdareasca cand se aseaza ei... Nu faptul ca le factureaza ar fi deranjant. Poate ca ar trebui sa le cereti sa vedeti ca le si folosesc |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 13 Jul 2006, 09:56) Remarca asta se datoreaza cumva faptului ca uneori am ceva "activitate" mai multa pe forum? Imi place sa ii ajut pe ceilalti, daca pot, si sa impartasesc din pataniile mele ca poate ii ajuta in sens pozitiv pe altii. Poate imi place sa vorbesc cam mult (sa scriu in cazul de fata ![]() on-topic: Este normal sa se intample asa cum spui tu despre normarea lucrarilor. Insa, de ce la toata lumea se trece exagerat mai mult manopera pe factura decat in realitate? Invers de ce nu se intampla? Chiar toti mecanicii sunt super-mecanici si se misca cu "supertalent"? Nu cumva e tot vreo strategie Dacia !?? 2 cazuri personale: montat alarma in service, comanda reparatie - durata estimata lucrari 4 ore ![]() ![]() Iar cu lavetele: Ce spui tu in principiu e adevarat, insa de ce la schimbatul butucilor a trebuit eu sa gasesc fetele de la usi murdare iar la sofer si 3 degete cu ulei (sau ceva grasime, neagra) pe suprafata textila??? In practica folosesc si eu carpe (mai pe romaneste) la masina insa nu o arunc dupa fiecare folosire. Si chiar de ulei daca ma sterg asta nu inseamna ca murdaresc carpa si o fac nefolositoare. Daca ma sterg de "n" ori asta e alta treaba. Oricum uleiul sau murdaria de la schimbatul placutelor nu se ia numai cu laveta. Acolo trebuie spalare cu apa si sapun. Parerea mea e ca laveta e o gaselnita. La noi se fac sali de asteptare, nu te mai lasa langa masina, comenzi de reparatie si altele de genul asta dar modul de lucru tot in stil Dacia ramane. Sunt suparat si poate ca sunt un pic cam deplasat dar multe lucruri rele as mai spune despre serviceuri. Cel mai bine, ca si la doctor, sa nu ai nevoie. |
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Mergi la un service pentru o marca cu pretentii. WV, Skoda, sa vezi acolo durate supralicitate de executie ..
|
--------------------
-
-
-
|
|
cristica |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 15 March 06 ![]() |
Meridian Vest.
Programare cu 3 zile inainte. Sediu OK. Foarte multi angajati. Amabilitate. Automat cu cafea. Spaga nu mai e necesara. Bacsisul se da! Eterna tipa care cand pleaca cu Clio rosu dintre 2 masini, da cu spatele usor, usor pana in bara masinii ![]() Factura: Logan benzina Ulei ELF 10w-40 - 4x21.24 filtru ulei - 23.49 filtru aer - 46.44 garnitura - 4.02 lavete - 0.94 revizie 101-39.90(1h) Total: 199.75+TVA= 237.70 Total timp : 2h 20 revizie propriu-zisa 1h20 recuperare acte+facturare 1h |
--------------------
LOGAN
1.6MPI Ambition // SL10 1,2 16V 75 CP
2006 // 2015
- B-271-ACC
|
|
bitzanu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 9 June 05 From: buzau ![]() |
revizie de un an ( 7000 km) Laureat 1.6 in Buzau la General Autocom - cred ca e singurul autorizat din orasul asta:
-programat cu o saptamana inainte la ora 8, la 8:15 mi-au luat masina, m-au intrebat daca am si alte probleme ( "nu, nu am"), schimbul de ulei numai cu ce au ei la magazin , am luat pana la urma Dacia oil ca preturile erau destul de mari - masina am putut s-o observ tot timpul din baruletul de deasupra atelierului - cost total 230 Ron, ( 4l ulei, filtru ulei, filtru aer, manopera -33% reducere la manopera pentru cei care au cumparat masina de la ei) , uleiul ramas si filtrul de aer l-am gasit in spate, lucrat curat; - durata totala o ora |
--------------------
dacia
logan laur 1.6
- bz-xx-xxx
|
|
Adrian78 |
![]()
|
QUOTE(hash @ 14 Jul 2006, 10:16) Mergi la un service pentru o marca cu pretentii. WV, Skoda, sa vezi acolo durate supralicitate de executie .. Deci e clar ... totul tine de strategie si nu de operatiunile propriu-zise ... din ciclul "logan din piese = 35.000 Euro" (umbla un zvon). Si daca o sa mai protestam mult o sa ne infunde gura ca si colegului de mai sus, adica pentru diferenta de timp ne plimba cu actele si muta masina de colo-colo. Se vede treaba ca daca ai intrat in hora n-ai decat sa joci ... sa taci si sa inghiti. |
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
AYM |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 1 August 05 ![]() |
Vineri am fost la revizia de 1 an la IPSO la iesirea din Bucuresti spre Ploiesti. Dupa ce am fost la receptie si am lasat cheile m-au invitat in sala de asteptare de unde puteam sa-mi vad masina in parcare. Dupa cca 30 minute a aparut si mecanicul. A stat in atelier mai putin de 1 ora dupa care a aparut iar in parcare. Dupa alte 30 min m-au sunat si pe mine sa vin la receptie. Factura o prezint in atasament.
Attached thumbnail(s) Save0003.JPG ( Size: 183.37k ) Number of downloads: 424 |
--------------------
LOGAN
1.6 AMBITION
- B10EYH
|
|
vlad p |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 11 June 04 From: Dr. Taberei ![]() |
m-am programat si eu astazi la meridian Vest pentru prima revizie.
exista cumva un formular in care treci eventualele defectiuni/nemultumiri sau trebuie sa strigi dupa ei ? am vazut pe aici ca factura nu prea depaseste 3 milioane |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B-xx-xxx
|
|
cristica |
![]()
|
AYM
Pretul reviziei e corect pentru ulei de motor Dacia Oil.De observat diferenta de ora de manopera : Meridian 40 / IPSO 60. (50% in plus si nu cred ca exista o diferenta de calitate justificata) Altceva ma nelamureste revizia de 15000km era tarifata cu 1 ora nu cu 1,5 h!?? Cati litri de ulei ai platit? vlad p In momentul cand iti completeaza comanda de intrare in service, trebuie sa te intrebe ce probleme ai constatat la masina de la ultima revizie/achizitie. Daca nu te intreaba le precizezi tu pentru a fi trecute in comnada si verificate de mecanici in service. Daca la revizie nu o sa fie nevoie de ceva deosebit cam aici se invarte revizia 69-83 euro, in ciuda vechilor promisiuni. Bafta. |
--------------------
LOGAN
2006 // 2015
- B-271-ACC
|
|
vlad p |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 11 June 04 From: Dr. Taberei ![]() |
facut revizie meridian vestu' salbatic
de rau: - m-au tinut doua ore, asta pentru ca m-am sesizat, ca altfel ma tineau pana la inchidere (da, n-am dat shpaga ![]() - nu mi-au schimbat furtunele alea de kko, m. UE dacia ! sa aveti aceleasi satisfactii ca mine! de bine: - desi am crezut ca doar au schimbat uleiul si m-au f**tut in gura de client dificil se pare da paranghelia chiar merge mai bine (au umblat la coshmarele alea de pedale, gizas !!) alte observatii: - tanti alea care gresesc orice inscris n-au fost impuscate in cap de aproape ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B-xx-xxx
|
|
cristica |
![]()
|
In cateva zile o sa te sune o fatuca sa te intrebe cum a fost la revizie. Pe un ton dragut, dar ferm
![]() Apropo nu ai avut impresia ca au sute de salariati care se plimba in toate partile. Cat te-a costat toata revizia? |
--------------------
LOGAN
2006 // 2015
- B-271-ACC
|
|
vlad p |
![]()
|
QUOTE(cristica @ 19 Jul 2006, 11:45) In cateva zile o sa te sune o fatuca sa te intrebe cum a fost la revizie. Pe un ton dragut, dar ferm ![]() Apropo nu ai avut impresia ca au sute de salariati care se plimba in toate partile. Cat te-a costat toata revizia? mi s-a parut aglomerat si dureaza prea mult sa picteze niste acte. au acolo o groaza de teren insa intrarea la service e meschina. probabil ar fi fost mai potrivit sa fie service de matiz & seicento. revizia a fost 2.4 milioane, mai putin decat ma asteptam. au schimbat si filtru de aer, ceea ce e ok. sa vedem daca ma suna tipa aia. am cate ceva de povestit. nu e normal sa refuze garantia. [am facut casco & RCA tot la meridian dar la anu' promit sa nu mai fac. asta merit daca n-am avut timp sa umblu; tipa de la casieria unde am platit asigurarile, aia din showroom, mi-a zis ca nu pot opta ptr alta societate de asigurari ptr RCA decat daca anunt in prealabil pe directorul societatii cu o scrisoare ... sa innebuneasca nenea direftoru', sa vezi ce scrisori ii trimit ![]() This post has been edited by vlad p: 19 Jul 2006, 11:15 |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B-xx-xxx
|
|
Adrian78 |
![]()
|
QUOTE(vlad p @ 19 Jul 2006, 10:11) Cred ca o sa devina celebrii pentru refuzat garantia ... Fatuca aia te intreaba dar are un sictir in ea de nu se poate. Pe mine m-a sunat de 2 ori (2 interventii): la prima nu puteam vorbii, eram in intersectie la Baneasa, i-am zis sa ma sune in 2-3 min. .... a insistat sa ii spun doar daca am fost multumit sau nu ... si daca ziceam "nu" ce conta !?? doar ea isi facuse treaba; a 2-a oara i-am spus plangerile, a zis bine, si cu asta basta. Oricum la ei treaba asta e doar de imagine. Nu cred ca se iau masuri. Cel putin asta e parerea mea. |
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
Beron |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 116 Joined: 8 April 05 ![]() |
Revizia de un an(10.000) la A.M.G.
Fara programare, m-am dus la 07:30 si la 08:40 gata -Schimbat ulei 4l Mobil S 5w40 135 Ron din Cora -Filtru ulei 18 Ron,filtru aer 45 Ron,de la ei -verificat strans suruburi,dat cu vaselina la repartitor si la schimbator -taxa de revizie 40 RON,cu tva cu tot -total 238 RON Foarte bine organizati(avind in vedere ca e fara programare),foarte curat,stai linga mecanic,nici o nemultumire. |
--------------------
Hyundai
Accent 1.5 CRDI
2007 Y.M.berontom
|
|
adoase |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 7 March 06 ![]() |
Am facut revizia la Ambition la 7470 km la Prisma Braila! Am ramas impresionat intr-un mod placut ca se poate lucra si asa cum au lucrat ei! Am ajuns la ora programata cu totul cumparat de mine:
- ulei Mobil 1 0W40 - 1.900.000 de la Metro - filtru ulei in cutie galbena Renault - 220.000 - filtru aer in cutie galbena Renault - 440.000 (luate de la Ultimul Leu din Galati, de la magazinele alea de piese auto). A venit un elevatoris si a ridicat masina pe elevator si analizat in amanunt cu mine de fata si explicat tot ce am intrebat eu. Am o julitura pe scut de cand am raschetat un morman de pamant cu burta. I-am dat lui bonul meu de cafea (ca primesti din partea service-ului consumatie in sala de asteptare si eu cum nu beau cafea i-am dat lui bonul). A mers un alt baiat cu masina cu mine in drepata pe traseu pentru analizari ale comportamentului si zgomotelor. Indicatii: i-am zis ca eu schimb treptele intre 2500-3000 ture si a zis ca e indicat din cand in cand sa-i dau forja pentru binele motorului si catalizatorului. A bagat masina in service propriu-zis cu mine de fata si a venit un mecanic si a schimbat uleiul prin scurgere, filtrul de ulei si cel de aer (cel de aer la cererea mea, ca cica cel vechi mai mergea vreo 10.000 km la cum arata; asa ca il vand SH). Au intrat 3 litri de ulei. Apoi s-a mutat masina la calculator si s-a butonat totul posibil de catre baiatul cu testele. Mi-a explicat totul ce aparea pe calculatorul ala si mi-a si demonstrat anumite valori. Apropo, AC-ul mareste puterea la relanti de la 800W la 1400w, deci are 600w. S-a vazut ca am bagat o data si benzina mai proasta (Luckoil). Mi-a demonstrat puterea motorului la diferite turatii. A mai venit un electrician si a verificat tot ce tine de partea electrica. A uns usile si ceva pe la ele pe acolo, a uns frana de picior sa nu faca zgomote, a desfuntat prin suflare instalatia de spalare a parbrizului. I-am zis ca am si solutie de parbriz si sa nu imi puna ei. Am platit revizia 340.000, pe factura aparand: - Revizie 298.000 - inlocuire filtru aer 29.000 - Buson ulei 12.000. M-am intors si am dat mecanicului 10 Ron ca e finut. Am vorbit cu un tip, cred ca era patronul ca era smecheras, si am vazut la el o chestie smechera: un dispozitiv care se baga la bricheta, se infige in el un memory stick cu mp3 si se cauta pe radio frecventa de 87.9 si pe o raza de 50m toate masinile pot asculta mp3-urile pe frecventa aia de radio, asa ca faci din CD-playerul original un mp3 player. Cost: 2.700.000 la ei in service, plus memoria! RECOMAND CU CALDURA SERVICE-UL DIN BRAILA!!! PS: Apropo, piesele aveau acelasi pret cu cele cumparate de mine! |
--------------------
LOGAN
AMBITION 1.6 DCI I.P.
2006
- B085352
|
|
AYM |
![]()
|
[quote=cristica,18 Jul 2006, 10:34]
AYM [QUOTE]Pretul reviziei e corect pentru ulei de motor Dacia Oil.De observat diferenta de ora de manopera : Meridian 40 / IPSO 60. (50% in plus si nu cred ca exista o diferenta de calitate justificata) Altceva ma nelamureste revizia de 15000km era tarifata cu 1 ora nu cu 1,5 h!?? Cati litri de ulei ai platit?[/QUOTE] Unde scrie ca revizia la 15000 km sau un an este tarifata cu 1 ora. Nu depinde de fiecare service in parte. Oricum mi se pare enorm 107.1 lei manopera pentru un schimb de ulei (inclusiv filtru) si inlocuirea filtrului de aer. Atata timp cat nu esti langa masina in momentul in care se face revizia cei de acolo pot sa-ti puna ce ulei vor iar pe factura sa apara un super ulei foarte scump, nu ai nici un control. Nu cred ca au testat masina la calculator cum mai scriu pe aici unii colegi de suferinta.Cred ca ar trebui sa facem un top al celor mai serioase unitati service pentru a le putea ocoli pe cele care sunt neserioase. |
--------------------
LOGAN
1.6 AMBITION
- B10EYH
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AYM @ 20 Jul 2006, 14:23) ...Atata timp cat nu esti langa masina in momentul in care se face revizia cei de acolo pot sa-ti puna ce ulei vor iar pe factura sa apara un super ulei foarte scump, nu ai nici un control... Sigur ca da, pun ulei Floriol, de floarea soarelui... Stii cum rezolvi problema? Te duci la servis si le zici: "Bah, ma p*s pe el de fier, bagati-i cel mai ieftin ulei recomandat pt Logan, si mai repede, ca ma asteapta soacra-mea cu sarmalele in farfurie!" Ce naiba va e asa teama ca se petrece acolo? |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
AYM |
![]()
|
Nu inteleg supararea ta. Eu chiar nu ma grabeam cand m-am dus la revizie. Totusi traim in Romania si inca cred eu ca este normal sa fim suspiciosi mai ales cand pentru un schimb de ulei este nevoie de 1.5 ore la 600.000 lei/h. Dar daca tu zici ca este OK (si nu se intampla nici o magarie la service) atunci m-am linistit.
|
--------------------
LOGAN
1.6 AMBITION
- B10EYH
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Magarii fac toti, dar daca la un amarat de schimb de ulei vrei sa stai in fundul muncitorilor, la o vopseala ce faci? Dormi acolo 5 zile?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Adrian78 |
![]()
|
QUOTE(AYM @ 20 Jul 2006, 14:23) Cred ca ar trebui sa facem un top al celor mai serioase unitati service pentru a le putea ocoli pe cele care sunt neserioase. Si eu sunt de acord. Ar fi ceva foarte interesant. Si in plus cred ca in acest fel isi vor imbunatatii serviciile si vor fi mai atenti la activitatea lor si cei din coada listei. La prima revizie se face si diagnosticarea pe calculator a masinii? Cum poate sa iasa din calculator informatia ca ai folosit benzina proasta? |
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.562 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
catavencu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 14 February 05 ![]() |
Salut,
Din 18 februarie prietena mea are un Logan MPI 1,4 Ambiance. Am depasit cu putin 7000 de kilometri si m-am hotarat sa schimbam uleiul. Dupa multe ore de citit forumuri, am hotarat sa nu ne zgarcim si am ales Aral 5W-40 High Tronic. Mirare: pe bidon scria clar ca norma API este SL, dar pe fisierul PDF al site-ului producatorului scrie SJ. In cazul in care ar fi SJ, as fi ales ELF 5W-40, mai ales ca este 976.000 lei fata de Aral 5W-40, care este 1.320.000 lei. Uleiul il banuiesc a fi foarte bun, dar nu pot sa nu ma intreb (si sa va intreb): unde este adevarul? Este SJ sau SL? Sper sa nu se aplice aici un banc mai vechi: - Un domn intra intr-un depozit de vinuri si cere niste Feteasca. Alege omul - dupa eticheta, ca doar n-are gura produsul sa strige - gusta, si nu i se pare chiar Feteasca. Il cheama pe responsabil, gusta si acesta..."Ah, da, aveti dreptate, numai putin...Gicaaa!...adu'taica etichetele alea cum trebuie, c-au venit clientii, taica!" Va multumesc pentru rabdarea citirii acestui post. P.S. Am scris si la Aral Romania, sa vedem ce zic si ei. Oricum, sunt incredintat ca orice motor te serveste linistit 100.000 de kilometri, daca ai grija de el, adica schimbare de ulei undeva intre 7000 si 10000 de kilometri, acelasi ulei, filtrul de ulei de fiecare data (sincer, la ENORMUL pret al benzinei nu vad de ce m-as zgarci la partea asta de intretinere). Dar la 90000 de kilometri masina trebuie vanduta, chiar daca se cheama Logan sau altceva, mi se pare un comportament mai mult decat inteligent pentru orice cumparator de autoturism nou. This post has been edited by catavencu: 22 Jul 2006, 11:24 |
-------------------- |
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
Aral HighTronic SAE 5W-40
High-end, high-performance motor oil with Aral Synth-Technology. • Saves fuel and prevents the environment • Most reliable lubrication even at high temperatures • Very good protection against wear • Very fast lubrication of entire engine at cold starts Performance reserves are maintained, especially under demanding driving conditions, even when used with extended oil change intervals and in engines with very low oil consumption. Suitable for almost all four-stroke gasoline and diesel engines (incl. turbo-charged engines). Specifications/Certifications: • ACEA A3, B3, B4 • API SJ/CF • VW Norm 502 00 and 505 00 (01/97) • MB Service Bulletin 229.3 • Porsche • BMW (Longlife Oil List) • Opel GM-LL-B-025 in pdf-ul meu apare ca fiind SJ,am sa ma uit si pe bidon sa vad ce scrie pe eticheta. eu tot din asta am bagat in motor si sunt convins ca e mai ok decat alte uleiuri de pe piata. daca discutia noastra este offtopic,imi cer scuze moderatorilor. This post has been edited by Mich@el: 22 Jul 2006, 13:12 |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
B-XX-CYO |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 31 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Am facut si eu acum 2 saptamani prima revizie la Dacoserv Militari.
Logan Laureate 1.4MPI - 12000 km Pus ulei Castrol 10W40, schimat filtru de ulei si filtru de aer. Dat fiind ca acum 2 luni cand am schimbat stergatoarele "originale" logan cu unele Bosh am rupt una din clemele prin care se prinde, am cumparat si un stergator nou ca sa iau clema (am cautat timp de 1,5 luni prin toate magazinle de piese auto si nu am gasit nicaieri acea clema). Totul a fost cumparat de la service, cu toate ca se poate veni si cu uleiul tau. Cost total 320 RON. Programare cu 2 zile inainte, plecat intr-o ora de la service. Am stat tot timpul langa masina, mi s-a raspuns foarte amabil la toate intrebarile. In afara de pretul putin cam mare, client multumit. This post has been edited by B-XX-CYO: 31 Jul 2006, 14:28 |
--------------------
Logan
Laureate
2005 ---------------------------------------------
Logan Laureate 1.4 MPI, albastru egee. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd July 2025 - 07:26 |