Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale
![]() ![]() ![]() |
Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale
atehnic |
![]()
|
||
![]() membru meserias Group: Members Posts: 77 Joined: 19 September 05 ![]() |
|
||
--------------------
Logan Preferance
+ Kia cee'd
* 2005 // 2008
- CT 36 // 09 "Eu sunt un om pe niste scari..."
|
|||
atehnic |
![]()
|
![]() membru meserias Group: Members Posts: 77 Joined: 19 September 05 ![]() |
Scuze, era sa uit: EVIDENT, NEA GOGU ! Care m-a intrebat ce specialitate am, cand i-am spus ca masina scartaie la franare si care mi-a raspuns, dupa ce s-a asigurat ca n-am cunostinte tehnice, ca "ar trebui sa stiu, e normale, e de la placute". Chiar, " e normale" ?
|
--------------------
Logan Preferance
+ Kia cee'd
* 2005 // 2008
- CT 36 // 09 "Eu sunt un om pe niste scari..."
|
|
babone |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 90 Joined: 23 April 05 ![]() |
Prima revizie - 11 luni si-o saptamana, 12700 km
IPSO Ploiesti, cu programare, fara asteptare, durata cca 1h. Receptia si hartogaraia ok. M-au intrebat daca am ceva probleme deosebite de semnalat inainte, am spus ca nu, sa le descopere ei daca sunt. -Uleiul meu, acceptat de ei, Elf Excellium 5w40, bidon de 4 litri, nu mi-au dat nimic inapoi pentru eventuale completari. -Filtrul meu de ulei -Filtru de aer de la ei, garnitura buson ulei, manopera = total 140 RON Au verificat jocurile la roti, placutele de frana, presiunea in pneuri, au completat cu apa distilata lichidul de racire, pana peste maxim, la dunga galbena pictata din fabrica. Nu au facut acelasi lucru si la lichidul de servo si frane, desi astea erau spre semnul minim, mult sub dungile galbene. Nu au facut diagnostic calculator. Nu au reglat cablul de ambreiaj. Au spus ca le fac numai daca am constatat eu vreo problema, eu le-am spus ca nu ma pricep sa disting daca e vreo problema, ca d-aia vin la service, ei au raspuns ca nu-i niciuna! Am solicitat o parere despre zgomotul pe care il face AC uneori si huruitul ambreiajului pe liber, am primit raspunsul clasic: asa e normal, nu pot interveni decat daca se strica, ori ei au constatat ca functioneaza in parametri. Sunt convins ca daca n-ar fi fost in garantie, se grabeau sa-mi ia vreo trei patru ore de manopera si nu stiu ce piese sa remedieze chipurile problemele, posibil inexistente! Ori fiind in garantie, am senzatia ca prima revizie e o bascalie, un simplu schimb de ulei si filtre, nimic mai mult. Nu-si prea dau interesul. |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Estate
2008, 1.5dci 78kw
|
|
mafiosso_LODAN |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 251 Joined: 24 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Indiferent daca e sau nu in garantie service-ul isi ia baniipentru orice interventie.
|
--------------------
Renault
Megane/Laguna 3
2005/2013
- xxxxx
|
|
babone |
![]()
|
QUOTE(mafiosso_LODAN @ 3 Jun 2006, 11:59) Ai dreptate, dar mai greu! Trebuie sa aprobe si sa plateasca Dacia interventia in garantie, deci nu-ti pot baga ei pe gat piese si manopere, decat daca e cazul cu adevarat. Ori daca n-ar fi in garantie, mi-ar spune lejer sa schimb ambreiajul sau sa completez nu stiu ce freon, ca ar lua banii de la mine. Pe de alta parte as fi de acord sa platesc interventii suplimentare fata de revizia standard daca as stii ca sunt binevenite, insa nu cred ca isi dau silinta in asa ceva, politica acceptata tacit de dealeri si uzina fiind sa le amane pana nu mai am garantie si le platesc pe banii mei. |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Estate
2008, 1.5dci 78kw
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Pt. Atehnic:
Stai linistit, e o greseala de traducere in romana pe eticheta spate la Mobil 10w40. I-am luat ulei de ala lu' maica-mea, sa-si schimbe la masina si s-a intors ca i-a pus altul, ca ala de i l-am luat eu e de diesel. M-am uitat 5 minute pe eticheta sa-mi dau seama de unde a tras concluzia asta bou' de mecanic. Era de la traducerea in romana, ultimul loc in care ma uit ![]() Uleiurile pt. diesel specifica asta mare pe eticheta, iar la indicele ala de calitate API Sx/Cx nu ai sa gasesti decat API Cx (partea cu S referindu-se doar la motoarele cu benzina). |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(babone @ 3 Jun 2006, 10:53) au completat cu apa distilata lichidul de racire, pana peste maxim, la dunga galbena pictata din fabrica. Nu au facut acelasi lucru si la lichidul de servo si frane, desi astea erau spre semnul minim, mult sub dungile galbene. la mine s-a completat lichidul de racire cu antigel desfacut/desigilat bidonul in fata mea.Oare cum e bine,a se completa cu apa distilata sau cu antigel(ca la mine)? @babone:tu nu ai fost acolo sa reclami faptul ca nu ti-au completat lichidele de servo/frana?Ai plecat asa,cu nemultumiri? |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
NGY |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 30 October 05 ![]() |
Am facut revizia vineri la Meridian Vest si aseara, dand din gresala peste factura am observat urmatorul lucru: in afara de ce am cumparat (filtre, lavete
![]() Total facura 148 RON (fara ulei pe care l-am adus eu). A mai vazut cineva asa pe undeva? E normal? Sa ma duc sa-i calc? ![]() P.S. sunt la servici acum si nu am factura la mine ca sa va zic exact, dar zilele astea pun si un scan cu factura daca vreti. |
--------------------
ex LOGAN,
MITSUBISHI COLT
2006 CZ3 1.5
- IF xx NGY
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
NGY |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 30 October 05 ![]() |
Mersi Codrin, sunt inca in garantie si nu e o idee rea sa am toate stampilele (atu la vanzare).
|
--------------------
ex LOGAN,
MITSUBISHI COLT
2006 CZ3 1.5
- IF xx NGY
|
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
QUOTE(Mich@el @ 14 Apr 2006, 17:52) Azi mi-am facut si eu revizia de 1 an la Autocardo Timisoara,un service arhaic,gazat si murdar, ............ Ulei motor-150 ron Filtru ulei+antigel-25 ron Manopera service-69 ron ----------------------------------- total=244 ron Oare cu ce-am gresit noi timisorenii de avem asemenea preturi ? Din cate am vazut pe prezentul topic si am citit toate 32 de pagini, vad ca avem la revizia de 15.000 km pretul fara schimb de filtru aer echivalent cu pretul celorlalte service-uri din tara, dar care schimba si filtrul. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
vladimir |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 14 February 05 ![]() |
Buna ziua la toti !
Am tot citit aproape toate cele 32 pagini; dar am o rugaminte : la ora actuala care este/sunt service-ul /service-urile mai "bune" pentru a efectua revizia de 1an (11880 km la bord acum, peste 12000 la programare sigur). masina am luat-o de la Meridian Vest pe 24 iunie anul trecut. Din ce citesc, nu numai la revizii, dar si la alte reparatii nu prea sunt indicati. Eu am avut nevoie de a schimba un proiector si m-ar fi tinut o saptamana (si cu programare); l-am facut in 30 min. la un service de cartier, pe CASCO. De ce intreb: nu am timp de stat prin service (asteptari, programari pe cateva zile s.a.m.d.), daca ma puteti indruma undeva unde sa stabilesc o zi si o ora si acelea sa ramana, sa merg si sa rezolv nu sa astept. Chiar si cu "atentii" din partea mea, nu e o problema asta, numai sa nu fiu tinut pe drumuri. Multumiri si multa bafta ! PS. Cele din Bucuresti. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,4
- B xx xxx
|
|
florin79 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 22 June 05 ![]() |
Revizie 15.000:
-Schimbat ulei 4l Elf 5w30 -Filtru ulei -filtru aer -verificat strans suruburi - manopera au pus 2 ore si au lucrat 1\2 ora -total 2.400.000 lei usori -revizia s-a efectuat la Emilianservice Sibiu Eu sumt multumit dar eu zic ca am platit un litru de ulei degeaba pentru ca ei au spus ca il tin de completare dar ce completare ca doar motorul nu va consuma ulei ma gandesc eu... |
--------------------
dacia
Logan
- SB 79 FLR
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Zi mersi ca ti l-au mai dat. Se taxeaza la litru, adica cca. 3.33l=4.00l.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
florin79 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 22 June 05 ![]() |
Da corect,asa este!Chestea faina e ca ei l-au pus in masina.
|
--------------------
dacia
Logan
- SB 79 FLR
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
sper ca nu pe jos!
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
babone |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 9 Jun 2006, 12:06) Stati linistiti, ca mie nu mi-au dat nimic inapoi si il adusesem eu, nu era de la ei! Inca patru fraieri ca mine si-au facut de 3,5 litri mocaciune! Asa ca la al saselea fraier ii baga ce-a ramas de la primii cinci si ii iau banii degeaba! QUOTE(Mich@el @ 3 Jun 2006, 15:18) @babone:tu nu ai fost acolo sa reclami faptul ca nu ti-au completat lichidele de servo/frana?Ai plecat asa,cu nemultumiri? Cam asa ceva, dar sa nu intelegi ca erau sub minim. Erau intre minim si maxim, dar sub dungile galbene unde au fost la livrare. Au spus ca nu completeaza decat daca ar fi fost sub minim. |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Estate
2008, 1.5dci 78kw
|
|
vijelie |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
adisan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 19 December 04 From: ORADEA ![]() |
Citesc si constat un paradox.
Exista o directiva prin care devine OBLIGATORIU sa se schimbe si filtrul aer si un reglaj la ambreaj la 15.000 km. INSA nu la toate service-urile , desi au afisate aceasta directiva nu o pun in aplicare. SE Practica doar schimb filtru ulei si ulei plus ...aceea verificare stabilita in Cartea de Intretinere. Oare nu mai intra in acel STAS de plata impus in Cartea de intretinere? |
--------------------
DACIA LOGAN
Preferance 1.4 MPI
- BH - xx - xxx salutari din Ardeal....
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.190 Joined: 29 May 06 ![]() |
[quote=vladimir,8 Jun 2006, 14:32]
Buna ziua la toti ! De ce intreb: nu am timp de stat prin service (asteptari, programari pe cateva zile s.a.m.d.), daca ma puteti indruma undeva unde sa stabilesc o zi si o ora si acelea sa ramana, sa merg si sa rezolv nu sa astept. Chiar si cu "atentii" din partea mea, nu e o problema asta, numai sa nu fiu tinut pe drumuri. Multumiri si multa bafta ! Eu iti recomand Auto Marcu's Grup din Pantelimon. Am avut inainte de Logan-ul de acum, timp de 4 ani jumate o SuperNova si numai la ei am fost si nu am avut niciodata nici un fel de problema. Mie imi place asta in mod deosebit pentru ca nu este ca in majoritatea service-urilor din Bucuresti, adica nu trebuie programare, te lasa sa intri in service, sa stai langa mecanic, sa vezi ce face ala acolo (in special ce ulei iti baga in cazul in care vii tu cu uleiul). Daca te hotarasti sa te duci acolo, intrii direct in service (nu te intreaba nimeni nimic) si dicuti cu maistrul (seful de atelier) si ala te repartizeaza la un mecanic. Iti urca masina pe elevator si te trimite la receptie sa deshizi comanda. Asta e tot, fara programari, stat afara din service (ca nu ai voie) si apoi sa stai cu morcovul undeva ca poate te-au parlit aia cu uleiul sau altceva. Inca ceva: du-te la magazinul Dacia (magazinul uzinei) de pe Mihai Bravu (inainte de a se intra in pasajul Obor) si ia-ti de acolo toate piesele. Iesi mai iefttin decat daca ti le iei din service. Poate ca deja asta se stie, dar am zis ca e mai bine sa repet. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
vsebas |
![]()
|
![]() spawn Group: Members Posts: 297 Joined: 29 July 05 From: Timisoara ![]() |
Am facut si eu un schimb de ulei + filtru ulei la ~6500Km. Nu e revizie. Am pus ulei Dacia Oil 5W30 - 120 RON 4L, filtru 20RON, manopera - 12,6 RON. La cererea mea au verificat daca suruburile sunt stranse, in general si daca la directia am "jocuri". Totul a fost OK si treaba a fost facuta in ~ 1ora.
La schimbul de ulei au folosit un dispozitiv care a "supt" uleiul prin orificiul de la joja de ulei, nu l-au lasat sa se scurga din baie pe jos cum eram eu obisnuit sa vad. Motorul suna ~ la fel. Trebuie sa asculti fff bine ca sa auzi vreo diferenta (un pic mai silentios la 3000rpm), iar de mers merge (trage) ca inainte. Acum stau si ma intreb daca chiar e asa de bine (necesar) un schimb intermediar la 6000-7000Km, dar cel putin sunt impacat ca l-am facut. Urmatorul la 15K Km sau un an ce va fi mai repede si va fi Aral 5W40 cu schimburi din 15K Km in 15K Km. Am uitat sa zic: la AutoCardo Timisoara. Multumit de ei. This post has been edited by vsebas: 13 Jun 2006, 14:23 |
--------------------
Dacia
Duster 1.5 dci, / ex Logan 1.6 MPI 2005 Ambition
/ 2012, Laureate
- TM People are simply not predictable
|
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
Incet, incet m-am apropiat si eu de 12000 km si aproape un an de condus Loganul. Asa ca mi-am indreptat pasii (pardon, rotile) spre Autoeuropa pentru prima revizie. Per ansamblu am fost foarte multumit !
Fiindca uleiul mi-a fost scos gravitational (prin busonul de golire) am zis ca de ce sa nu pun ceva ulei mai bun in masina. Asa ca am cumparat 4 litri de 5W40 (ulei Texaco Synthetic made in Spain). Pret 144 Roni. 3,3 litri au intrat in masina, restul pentru completare. In afara de asta mi s-au mai schimbat filtrele de ulei si de aer (nu mai scriu preturile ca le stiti). Au lucrat foarte atent si serios. Interiorul a fost protejat cu folie la scaun si la volan. Pe dedesupt s-a uns bine pe unde trebuia. Mi s-a reglat cablul de ambreiaj. S-au umflat rotile, s-a completat lichidul de racire. Poate ca s-au facut si alte operatiuni, dar sau nu am sesizat sau am vazut si nu ma pricep eu ce au facut. This post has been edited by bendix: 15 Jun 2006, 10:43 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
vijelie |
![]()
|
De ce ti-au schimbat filtrul de aer la numai 1200 km ?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
bendix |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
|
|
lapescuit |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 6 December 04 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(bendix @ 15 Jun 2006, 11:10) Incet, incet m-am apropiat si eu de 12000 km si aproape un an de condus Loganul. Asa ca mi-am indreptat pasii (pardon, rotile) spre Autoeuropa pentru prima revizie. Per ansamblu am fost foarte multumit ! Fiindca uleiul mi-a fost scos gravitational (prin busonul de golire) am zis ca de ce sa nu pun ceva ulei mai bun in masina. Asa ca am cumparat 4 litri de 5W40 (ulei Texaco Synthetic made in Spain). Pret 144 Roni. 3,3 litri au intrat in masina, restul pentru completare. In afara de asta mi s-au mai schimbat filtrele de ulei si de aer (nu mai scriu preturile ca le stiti). Au lucrat foarte atent si serios. Interiorul a fost protejat cu folie la scaun si la volan. Pe dedesupt s-a uns bine pe unde trebuia. Mi s-a reglat cablul de ambreiaj. S-au umflat rotile, s-a completat lichidul de racire. Poate ca s-au facut si alte operatiuni, dar sau nu am sesizat sau am vazut si nu ma pricep eu ce au facut. pai conteaza preturile... ai postat numai pretul la ulei. avand in vedere ca la postul 941 te plangeai de preturile de la autocardo mie imi suna a reclama la autoeuropa. te-au lasat sa stai langa masina? hai spune-ne te rog toate preturile! |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate - 1.4 MPI
- .
|
|
vijelie |
![]()
|
Si daca l-au lasat langa masina, ce conteaza, doar zice ca nu prea e in tema...
Oricum, treaba cu vaselina + presiunea in "roti" + completarea cu lichid sunt operatiuni care necesita maaare atentie si pricepere din partea marelui concern Renault-Dacia... |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
bendix |
![]()
|
Da, m-au lasat sa stau langa masina, e unul dintre motivele pentru care ii laud. De asemenea au fost politicosi si mi-au raspuns la toate intrebarile. In caz contrar nu m-as fi hotarat sa dau aprox. 50 RON in plus pentru un ulei mai bun.
Ceea ce vreau eu sa spun este ca "vorba dulce mult aduce". QUOTE avand in vedere ca la postul 941 te plangeai de preturile de la autocardo mie imi suna a reclama la autoeuropa. E o reclama, dar una mascata ![]() later edit: QUOTE pai conteaza preturile... ai postat numai pretul la ulei. pret revizie 270 RON P.S. Cateva cuvinte despre nivele, caci s-a mai discutat un pic pe-aici. - Nivelul presiunii in pneuri a fost adus in service (am masurat acasa) la valoarea 2 kg/cm2, am convertit si este aproximativ 2 bari, ceea ce e corect. - Nivelul lichidului de racire a depasit un pic maximul, nu cu mult, cam 3 mm, ceea ce nu cred ca e o problema (oricum eu l-am ajustat la linie cu o pipeta ![]() - La nivelul de ulei sunt un pic nelamurit. Au fost introdusi 3,3 litri, am vazut si eu, caci am fost acolo. Totusi, masurand cu joja acasa am impresia ca depaseste maximul. Nu inteleg de ce. Sa ma pacaleasca joja asta de plastic a Logan-ului ? Parca la joja metalica de la vechea dacie citeam mai usor nivelul. This post has been edited by bendix: 16 Jun 2006, 10:58 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
|
|
vladimir |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 14 February 05 ![]() |
Am facut o programare telefonica la Meridian Vest - Bucuresti (de unde am si luat masina)saptamana trecuta si am fost aseara la ora 20.oo cum am fost programat. Am fost "luat in primire" imediat de un consilier de la service, mi s-au facut hartiile de intrare in service, a venit mecanicul repartizat, a dus masina in hala. Mi s-a spus ca pot asista,-am dus, au urcat masina pe platforma hidraulica , au dat cu vaselina pe la "incheieturi" (schimbator viteze, frana de mana etc.). Au pus 3 litri si jumatate de ulei sintetic Elf Competition 10W-40, restul mi l-au dat (fara sa il cer), au completat lichidul, au verificat instalatia electrica (ex. : bujii, baterie, apoi lumini, semnalizare etc.). Am schimbat filtrul de aer, ei l-au scos , l-au suflat cu aer comprimat in fata mea si m-au intrebat ce sa faca : sa il inlocuiasca sau sa il puna la loc. Eu am hotarat sa il inlocuiasca. Apoi au strans suruburile de la usi (chestia cu surubul inbus de la portiere care da "pacanitul" la a doua "volta"), presiunea in roti si verificat placutele la roata dreapta fata (la cererea mea, am declarat o problema inainte, la receptie).
Cost total : 2.165.000 lei, manopera 1 ora si jumatate (399.000 ora), uleiul 168.000 litrul (4 litri), filtrul aer (655.000 lei), filtru ulei (nu mai stiu acum pretul dar am factura acasa), 2 lavete (fas, deh, 30.000 lei, nu se pune). Parca astea sunt; daca nu iese la suma inseamna ca nu mai tin bine minte acum sumele, dar le pot lua oricand din factura). Am platit, am multumit si PA, am plecat. Sa nu uit, au protejat interiorul cu ceva gen saci plastic (scria Renault pe ei haha ![]() La bord : 12 144 km , la intrarea in service. Se facea un an pe 23 iunie. Daca pot ajuta cu ceva contactati-ma. Am fost surprins ca am iesit ieftin, ma asteptam la 3 milioane cel putin si s-au purtat super bine. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,4
- B xx xxx
|
|
Alexupb |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 20 June 06 ![]() |
Salut!
Vreau sa fac revizia de un an la Simpotrans(eu nu sunt din Bucuresti si imi vine mai usor acolo- nu tb. sa intru in oras) Va rog sa-mi spuneti si mie ce stiti despre el , sa nu am surprise neplacute acolo. Ati fost la ei? Ati avut ceva probleme sau sunt ok? Si cat a costat? Si inca ceva: am cumparat ulei Mobil S 10w40 din Metro( aproape 1 mil- cred ca am luat teapa, in alte parti am vazut apoi mai ieftin). Asta are vre-o legatura cu Mobil 1, e aceeasi firma?Pe el scrie Made in Belgium parca... Ce stiti e bun? Eu am zis sa iau ceva mai bun decat uleiurile Dacia sau Elf, dar nu stiu dc am facut bine. Va rog sa-mi raspundeti dc puteti sa ma ajutati. Am incercat sa dau search dar nu am gasit nimic ...ajutati-ma- e primul post al meu. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi 3
Ambition 2015
|
|
Seb_ |
![]()
|
![]() Membru activ Group: Members Posts: 84 Joined: 23 May 05 ![]() |
QUOTE(Alexupb @ 21 Jun 2006, 10:00) Si inca ceva: am cumparat ulei Mobil S 10w40 din Metro( aproape 1 mil- cred ca am luat teapa, in alte parti am vazut apoi mai ieftin). Asta are vre-o legatura cu Mobil 1, e aceeasi firma?Pe el scrie Made in Belgium parca... Ce stiti e bun? Eu am zis sa iau ceva mai bun decat uleiurile Dacia sau Elf, dar nu stiu dc am facut bine. Si eu mi-am pus ulei Mobil Synt S 5W40(full syntetic) , recomandat de dealerul Dacia. Deoarece avem iernile destul de geroase, ar fi fost mai indicat norma 5W40 , decat 10W40. Uleiul Elf e un ulei bun recomandat la toate modelele Renault. Am inteles ca uleiul Mobil S e ok, cu siguranta mai bun decat Uleiul Dacia 5W30 sau 10W40. Chiar am avut o discutie cu un mecanic si imi explica ca pentru acest tip de motor, un ulei fin ca Mobil1, pentru turatii mari, nu e atat de indicat. Ca avut dreptate sau nu, nu stiu. Eu am acum peste 2500 de Km de la prima revizie si merge motorul destul de rotund si silentios ![]() |
--------------------
DACIA
LAUREATE 1,4MPI
2005
- XX 55 SEB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 23:28 |