Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale
![]() ![]() ![]() |
Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale
xoft |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 25 November 04 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6
- Gl-XX-XFT "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former" - A. Einstein
|
|||
DArtagnan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 172 Joined: 11 December 04 ![]() |
QUOTE(xoft @ 21 Nov 2005, 15:49) Am si eu o intrebare, am fost la revizia de 15.000, a zis nenea ca a schimbat uleiul(5w30) si filtrele, totul bun si frumos numai ca din momentul in care am facut revizia, la masina pe la 2700 ture se aude un zgomot ca un fel de barait ![]() ![]() ![]() mergi inapoi si nu pleci pana nu se rezolva, tre sa dai cu pumnul in masa! |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2006 Elegance, 2.0 litri TDI, 103Kw, 140CP - Gri Stone Metalizat
|
|
xoft |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 25 November 04 From: Galati ![]() |
QUOTE(DArtagnan @ 21 Nov 2005, 16:53) e foarte interpretabila chestia, adica el poate sa zica ca nu aude nimica deranjant si eu spun ca se aude si tot asa, ma cert cu aia degeaba; vroiam sa stiu care ar fi o posibila cauza, adica poate sa faca asa de la filtrele alea schimbate? de la ulei? This post has been edited by xoft: 21 Nov 2005, 16:57 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6
- Gl-XX-XFT "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former" - A. Einstein
|
|
Kramer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
QUOTE(DArtagnan @ 21 Nov 2005, 15:03) Stimate domnule XXX, ... -Pentru motoarele pe benzina 1.4 MPI si 1.6 MPI se recomanda - DACIA OIL PREMIUM 5W30 de norma europeana ACEA A1 - care ofera performante exceptionale, economie de carburant, protectie maxima in conditii severe de exploatare. Eu cand aud (sau citesc) "performante exceptionale" ma gandesc de la Honda i-VTEC in sus, ei oare ce inteleg prin asta? ![]() |
-------------------- |
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
la o masina care are pana in 3000 de km, logan evident, si se apropie anul, banuiesc ca este totusi necesara schimbarea uleiului?
|
-------------------- fan VAG!
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
15.000 sau un an, deci se impune.
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Facut revizia la Meridian
Ulei Castrol TXT Softec 5W40 4l (Metro) Filtru de la magazin Manopera revizie 1h x 39.9 RON fara TVA Diagnosticare injectie 0.5h x 39.9 RON fara TVA Total cu TVA 71.2 RON Dupa revizie se observa o diminuare MAJORA a zgomotului produs de motor la turatii peste 3000 RPM. Individul de la receptie cand a auzit ca am uleiul cumparat mi-a spus pe un ton extrem de grav ca o sa scrie in carnetul de garantie asta, urmand sa raspund de provenienta (parca nu era sigilat!?!) si calitatea acestuia. Dupa ce i-am raspuns zambind ca nu ma deranjeaza acest lucru, ba chiar as fi incantat ca pe carnetul meu sa fie trecut numai Castrol si nu Dacia OIL....a uitat sa mai noteze ceva ![]() P.S. Am uitat sa mentionez ca o revizie completa cu ulei Mobile1 5W40, filtru si tot tacamul luat de la ei costa 350 RON This post has been edited by adiya: 23 Nov 2005, 10:24 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
dydycom |
![]()
|
![]() daca exista vointa, orice se poate Group: Members Posts: 630 Joined: 24 March 05 From: Bucharest ![]() |
ai mare noroc, ca nu ti-a scris pe carnet...au tupeul si nesimtirea sa treaca doar marca..nu si tipul...gen castron sxt 20w80"" dar nu si acea api sl,sj-cf....ceea ce de fapt conteaza si de aici iti pot scoate masina din garantie!
tie nu ti-au zis sa schimbi placutele la 15k km?...a si filtru de aer nu l-au verificat?....si de ce ti-au bagat 1.5h manomera...diagnosticarea e in alta cladire???? sau ai fost alta data? |
--------------------
laguna
2.0 dci cva
2008 privilege Imi vand Laguna 3, Detalii la bursa!
http://https://www.reno.ro/index.php?act=ST&f=5&t=313709 |
|
cataiff |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 23 July 04 From: Bucuresti ![]() |
asta vroiam sa zic si eu, care poate fi considerata si o intrebare:
pai, daca pui alt ulei, alta marca adica ( teoretic poate fi mai bun decat recomandatu' ), ala nu mai e garantat 15000 sau un an, nu? pe cand uleiul recomandat de dacia este schimbabil la termenele astea... cum e dom' klause ? This post has been edited by cataiff: 24 Nov 2005, 10:34 |
--------------------
Logan
Laureate 1,4
- B 82 MLD urasc mirc'u....
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
QUOTE(cataiff @ 24 Nov 2005, 11:32) asta vroiam sa zic si eu, care poate fi considerata si o intrebare: pai, daca pui alt ulei, alta marca adica ( teoretic poate fi mai bun decat recomandatu' ), ala nu mai e garantat 15000 sau un an, nu? pe cand uleiul recomandat de dacia este schimbabil la termenele astea... cum e dom' klause ? Citește și aici, poate te lămurești: http://daciaclub.tehnoplus.net/DaciaClub/D...20de%20ulei.txt |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
blongro |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 22 November 05 From: bacau ![]() |
sunt relativ nou in forum si nou-nout in topic. am un preference 1.4 cu 5300 km la bord, in majoritate in oras. problema mea este legata de faptul ca nivelul uleiului luat la rece depaseste limita maxima, iar culoarea acestuia este spre gri-negru. am probleme? trebuie sa ma grabesc sa fac primul schimb? intreb soferisti experimentati in general dar mai ales in logan!
multumesc anticipat! |
--------------------
renault
laguna 2 1.8 16v
2001 [URL=http://www.dc-media.info]DC Media[/URL]
|
|
cataiff |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 23 July 04 From: Bucuresti ![]() |
DFA --> merci, acu' mi-e clar
presupun ca'n caz de doamnefere, se poate stabili ce ulei ai folosit. |
--------------------
Logan
Laureate 1,4
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
QUOTE(cataiff @ 25 Nov 2005, 09:07) Cu plăcere! Posibil, dar analiza "post mortem" a uleiului te va costa..., și nu puțin..., de aceea dacă pui altul trebuie să-ți scrie în carnetul de întreținere toate datele de identificare a uleiului folosit. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dydycom @ 24 Nov 2005, 01:07) ai mare noroc, ca nu ti-a scris pe carnet...au tupeul si nesimtirea sa treaca doar marca..nu si tipul...gen castron sxt 20w80"" dar nu si acea api sl,sj-cf....ceea ce de fapt conteaza si de aici iti pot scoate masina din garantie! tie nu ti-au zis sa schimbi placutele la 15k km?...a si filtru de aer nu l-au verificat?....si de ce ti-au bagat 1.5h manomera...diagnosticarea e in alta cladire???? sau ai fost alta data? Am fost in aceeasi zi dar...probabil ca mi-a mutat masina dintr-un loc in altul ![]() Au considerat ca filtrul de aer si placutele nu trebuiesc inlocuite (11500 km) This post has been edited by adiya: 25 Nov 2005, 12:20 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
Danco |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 197 Joined: 9 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Am fost si eu prima data la service cu Loganu saptamana asta, 8000 Km pentru schimb de ulei, de schimbat un plastic in fata si o verificare de frane.
Service Dacoserv-Preciziei. 1.Programare cu fix o saptamana inainte, ajuns cu 1/4h mai devreme de ora stabilita, preluat de la poarta, dar nu s-a gasit programarea in catastif ![]() 2.Ma baga totusi fara sa astept la un schimb de ulei, mecanicii nu comenteaza ca am adus uleiul meu, schimba ei filtrul de ulei si de aer (asta nu cred ca era nevoie, dar i-am lasat in pace). 3.Pentru plasticul de schimbat ma trimit la un nene care zice ca n-are timp acu, daca vreau sa vin alta data. Nu vreau. 4.Cand termina cu uleiul le zic de verificarea de frane, la care fac ochii mari si zic ca trebuie dusa la standul de frane si testata, etc, pe un ton de parca asta ar fi fost in Franta. Accept sa-mi faca o aerisire completa, ceea ce era de fapt si in intentia mea. La aerisire se aude scartait de undeva de la puntea din spate, dar nu reusesc sa-l identifice asa ca renunta. Total timp: cca. 2h, bani: 95 Ron (filtre + manopera). Impresie: aceiasi ciocanari de acum 7 ani cand am fost la ei cu berlina. ![]() PS. La cererea mea expresa mi-au trecut in carte schimbul de ulei. ![]() |
--------------------
---------------
Logan Ambition
- --------------- Vorbind ai pierdut privilegiul de a parea intelept!
|
|
Zetu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 633 Joined: 18 December 04 ![]() |
Am facut si eu revizia de un an (13200km) la Dacoserv :| . Sincer ma asteptam la altceva ca am auzit unele lucruri bune despre ei. Dar am mers acolo la un mecanicul la care eram repartizat si mi-a schimbat uleiul (Elf 5w40 luat de mine de la cora) si filtrul (Mann luat de la mecanic
![]() ![]() Cheltuieli 53 RON revizia nu e nimic detaliat pe factura 17 RON (filtrul de la mecanic) 110 RON (ulei ELF 5w40 Cora) TOTAL 180 RON Nu e mult dar practic am facut doar un schimb de ulei. |
--------------------
NISSAN
QASHQAI 1.3 dct Tekna
2019
|
|
Danco |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 197 Joined: 9 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
---------------
Logan Ambition
- --------------- Vorbind ai pierdut privilegiul de a parea intelept!
|
|
andreic |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 18 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 5 Oct 2005, 18:00) Off. topic. Am primit scrisoare de la Dacia sa-mi aduca aminte ca se implineste anu' si ca ar trebui sa ma infiintez in service la revizia de 1 an. I-auzi braul... Ma uitai ca vaca in telescop la scrisoare, credeam ca nu vad bine... Eu am primit astazi un telefon de la Adras sa ma intrebe daca am facut sau nu revizia masina fiind cumparata in septembrie 2004.La inceput am crezut si eu ca face cineva misto de mine. |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1.6 mpi
- B-xx-yyy
|
|
DArtagnan |
![]()
|
Prima mea revizie avand 13100 Km (anul deja) la IPSO langa Baneasa:
CODE - Ulei ELF EXCELL 5W40 4Litri - 145 RON - Filtru Ulei - 14.58 RON - Filtru Aer - 38 RON - Garnitura Buson - 0.96 RON - Geometrie - 0.84 RON - Diverse (6 RON) ): 1) reglare faruri fata 2) reglare stopuri spate (nu se aprindeau imediat cand apasam frana 3) reglare ambreaj 4) ungere timonerie CV (scartia in zilele reci de-mi sareau timpanele) - Manopera revizie 15000KM: 84 RON Total cu TVA: 343.57 RON ![]() Nenea de la IPSO nu mi-a scris nimic in carnetelul de intretinere, doar data si kilometrii si stampila, asa trebuie? Merci |
--------------------
Skoda
Octavia 2
|
|
cataiff |
![]()
|
cu materialele lor sau aduse de tine ?
|
--------------------
Logan
Laureate 1,4
|
|
DArtagnan |
![]()
|
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
|
|
jkno |
![]()
|
![]() Sfortza fie cu voi! Group: Members Posts: 153 Joined: 27 February 05 From: Arad ![]() |
Revizie de 7500 km:
- ulei Mobil 10W40 750.000 lei - manopera, plus filtre aer si ulei: 760.000 lei |
--------------------
Dacia Logan
Logan Laureate 1.6
2004 Words are not enough...
|
|
adiya |
![]()
|
Diagnosticarea injectiei si schimbul filtrului de aer la 15000 este o directiva mai noua a Dacia....afis mare pe perete, n-am avut ce face...
Daca faceam revizia mai devreme o luna scapam. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
BAD_MF |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 9 May 05 From: Iasi ![]() |
Ma apropii si eu de 7500 km si vreau sa-i fac schimbul de ulei. Am citi topicul dar tot nu-s lamurit in totalitate..eu ma gandeam la un Elf 5w40 dar nu stiu de care Elf, voi ce ziceti e bun??
Pe cielo am folosit numai castrol sintetic si sunt super multumit dar stiu ca motoarele renault sunt cu Elf de multi ani. |
--------------------
Seat leon FR
1.8 TURBO
2003
- IS-xx-COD 9.5j 255/35R18>>8.5J 225/40R18 PORSCHE CHROME WHEELS
|
|
BAD_MF |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 9 May 05 From: Iasi ![]() |
Am gasit modelul asta : Elf Excellium LDX 5W40
Ulei de motor de inalta performanta avand la baza "Elf Syntetic Technology". Este recomandat pentru lubrifierea motoarelor, atat a celor pe benzina, cat si a celor diesel. Este proiectat special pentru a asigura protectie maxima si intervale prelungite de schimbare a uleiului. ACEA: A3/B3/B4-98; API SJ/CF DAIMLER-BENZ: MB 229.3; VW 502.00/505.00; BMW Longlife; PORSCHE; RENAULT Ce parere aveti?? |
--------------------
Seat leon FR
1.8 TURBO
2003
- IS-xx-COD 9.5j 255/35R18>>8.5J 225/40R18 PORSCHE CHROME WHEELS
|
|
DArtagnan |
![]()
|
QUOTE(BAD_MF @ 1 Dec 2005, 15:51) Am gasit modelul asta : Elf Excellium LDX 5W40 Ulei de motor de inalta performanta avand la baza "Elf Syntetic Technology". Este recomandat pentru lubrifierea motoarelor, atat a celor pe benzina, cat si a celor diesel. Este proiectat special pentru a asigura protectie maxima si intervale prelungite de schimbare a uleiului. ACEA: A3/B3/B4-98; API SJ/CF DAIMLER-BENZ: MB 229.3; VW 502.00/505.00; BMW Longlife; PORSCHE; RENAULT Ce parere aveti?? Eu am pus Elf Excellium LDX 5W40 ...motorul parca este mai silentios! La IPSO...citeste mai sus ca am dat detalii si preturi This post has been edited by DArtagnan: 1 Dec 2005, 15:53 |
--------------------
Skoda
Octavia 2
|
|
krystal_22 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 13 April 05 ![]() |
Salut ! Am fost si eu cu masina in service la 8.000 km si 8 luni.Am hotarat sa merg mai devreme cu ea.I-am sunat dinainte mi-am facut programare...Initial am vrut sa vin cu uleiul meu ...dar dupa ce am discutat cu baietii de acolo si nu am ajuns la nici o concluzie am lasat-o asa...Ma dus la 1,2 milioane cu ulei + filtru + manopera. Destul de modest pretul ....
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Preferance 2005
- IL-01-DMX
|
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
Hai sa ma bag si eu cu schimbul de ulei la Rent Car C-ta Am vrut sa schiimb uleiul +filtrul la dealer dar baietii refuza sa-mi bage alt ulei 5W40 in afara de Dacia Oil,eu m-am dus cu cu BP dar ei nimic ca nu-l schimba si daca îl schimb eu neautorizat ma scoate din garantie,asta e psihologia actuala a unui dealer din Ro,apoi m-am dus la un service si l-am schimbat cu 20 lei+suflat filtru de aer(era ff putin murdar) |
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
1.6 dci
- CT 99 xxx Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
frontEND |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
cred ca am o problema!!!
![]() daca e vreo problema ...dati-mi si mie niste sfaturi sa vad cum scap dea ea!! [termenele sunt termene contractuale... mergi repede la service... daca le depasesti te expui riscului de a da peste oameni care aplica strict regulile... si poti pierde garantia .... adica esti la mana celor din service...bafta! AL] |
--------------------
Volvo
S 40 2.4i
2004 summum
- B 03 ...
|
|
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(frontEND @ 6 Dec 2005, 00:32) cred ca am o problema!!! ![]() Salut! Sfatul meu este sa suni la un dealer Dacia la service si sa intrebi. Totusi, eu nu am auzit de o asemenea situatie. Nu cred ca o sa comenteze nimic. La Coltul meu de serviciu scrie in carnet 15000 +/- 750 de kilometri. Nu e cazul sa te agiti! Sa ai o revizie placuta! |
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 13:36 |