Logan cu ABS. Un pericol iarna?, mod de cuplare de te lasa fara frina--discutii
![]() ![]() ![]() |
Logan cu ABS. Un pericol iarna?, mod de cuplare de te lasa fara frina--discutii
C a t a l i n |
![]()
|
||
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|||
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Pentru mine e clar.
Reed: hai La multi ani si las-o asa cum e. Catalin, nu vrea sa citeasca. I-am scris si eu la fel mai sus. This post has been edited by liviu2004: 3 Jan 2008, 00:45 |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Acum o dai la întors. Asta am spus și eu mai sus, că nu trebuie să se bazeze nimeni pe ABS, sau ESP sau orice alt sistem ce doar te asistă...
1. ABS-ul nu mai este activ sub o anumită viteză, tocmai pentru a putea opri mașina... 2. Degeaba ai ABS, dacă nu știi să-l folosești. |
--------------------
-
-
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Eu nu inteleg de ce nu apare informatia in manualul masinii pe care o conduc... tocmai am verificat
![]() |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
edturcanu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 9 December 07 ![]() |
www.youtube.com/watch?v=CGodN6bnVDY
2 Jan 2008, 23:20: search pe YouTube la Ford Explorer ABS si gata off-ul hai sa mai invatam si lucruri noi ca de certat..... This post has been edited by edturcanu: 2 Jan 2008, 23:20 |
--------------------
Dacia
logan
2005laureate 1.4
- b79tzo Phantom of Aiur
|
|
zodrac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 13 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Voi va bateti pe ceva ce a zis un nene acu mult timp pe un site web.
Puneti mina si testati dragilor. La mine cel putin stiu ca pe un drum de tara cu noroi de 5cm in panta usoara la viteza in jur de 25km/h ABS-ul a carait pana aproape la full stop si asta fara ca sa apas pedala pana la podea. A doaua oara am facut frana de motor in a 2-a si apoi frina si tot a mai carait de vreo 2-3 ori. Nu mai luati de bun tot ce zice un nene pe net ca nimeni nu e dumnezeu atot cunascotor. Tehnica evolueaza repede, mult prea repede ca sa spui ca intradevar stii totul despre un subiect. |
--------------------
*
*
* Dacia Logan Ambition 1.5 dCi - iunie 2006
|
|
Reed |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 16 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
fara suparare dar asta "The car will skid to a stop and the ABS system will remain totally silent." inseamna ca sistemul ABS este "useless" sub 20-25kmh si masina va patina "skid".
zodrac, nenea ala actualizeaza constanti materialul si oricum nu spune numai el ci o spune o intreaga organizatie: "ABS in snow and ice, and on gravel abs education alliance[I][U] Ah yes. The subject of a good 75% of the emails I get about ABS. The two camps for this argument are split almost exactly 50/50. In one camp, those like me who from experience would rather have their tyres lock up in deep snow to give me at least a fleeting chance of having them dig through the snow to find some road. Those who have anecdotal evidence that ABS is total crap in snow and ice. Whilst in the other camp, those who again believe ABS will somehow magically stop them from crashing in the same conditions. Those who have similar anecdotal evidence disproving all those in the first camp. ABS by its very nature is designed to stop the wheels from skidding by allowing them to keep turning. On deep packed snow and ice, that's exactly what they're going to do - skid, so ABS effectively removes a considerable amount of your braking in an emergency in these conditions. It's why some cars have ABS disable systems for snow and ice, and it's why ice racers yank the fuse to the ABS system before they even get in a car to race. The ABS Education Alliance, a group aiming to help educate drivers on how ABS will best benefit them, has this to say on the subject: Even in fresh snow conditions, you gain the advantages of better steerability and stability with four-wheel ABS than with a conventional system that could result in locked wheels. In exchange for an increased stopping distance, the vehicle will remain stable and maintain full steering since the wheels won't be locked. The gain in stability makes the increase in stopping distances an acceptable compromise for most drivers. So the short answer to this debate is that ABS is worse in snow and ice for overall stopping distance, but better for controlability. " iara no comment si iarasi zodrac, nu ai fost atent era vorba de terstare pe drum uscat sau USOR umezit nu noroi. This post has been edited by Reed: 2 Jan 2008, 23:33 |
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
- - former Solenza Prima 1,4 8V
|
|
zodrac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 13 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(edturcanu @ 3 Jan 2008, 00:16) www.youtube.com/watch?v=CGodN6bnVDY <span class='edit'>2 Jan 2008, 23:20:</span> search pe YouTube la Ford Explorer ABS si gata off-ul hai sa mai invatam si lucruri noi ca de certat..... La limita da a intrat o data ![]() PS chiar daca scartie cauciucul nu inseamana ca e complet blocat. ABS-ul intra doar cand roata e complet blocata. |
--------------------
*
*
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Eu n-am menționat nicio viteză anume. Dar aceasta limită există. Că o fi de 10 km/h, 13km/h, nu e important. Rolul ABS e de a te ajuta să nu pierzi controlul asupra direcției, pe frânare. Sub o anumită viteză, dacă nu ar fi decuplat automat, mașina nu ar mai frâna eficient până la oprire, și în plus la o viteză așa mică prioritară e oprirea, nu direcția...
Aici nu e valabilă zicala FNI: dormi liniștit la volan, ABS frânează pentru tine... 2 Jan 2008, 23:32: QUOTE(zodrac @ 2 Jan 2008, 23:31) Fals. This post has been edited by Catalin Marinarul: 2 Jan 2008, 23:32 |
--------------------
-
-
|
|
Reed |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 16 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
catalin, inceara sa frinezi BRUSC la o viteza sub 25kmh cu o masina cu ABS si api (de preferabil cu acelasi tip de masina) fara ABS. Vei vedea o crestere semnificativa a promptitudini opririi.
|
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
- - former Solenza Prima 1,4 8V
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
C a t a l i n |
![]()
|
Cu un picior de lemn poate...
Nu răspunzi la subiect. Acum ai schimbat iar placa. Nu am discutat despre acele situatii speciale în care frânarea cu ABS este mai lungă decât cea clasică, dar e de preferat, pentru că deții controlul asupra direcției. Evitarea unui obstacol se face de preferat din volan, nu din frână... Din punctul meu de vedere, discuția s-a încheiat. |
--------------------
-
-
|
|
adrianpsk |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 29 October 06 ![]() |
PAI intra la viteza foarte mica mai mica decit 20 la ora ... o luam incet la vale pe o panta de 10 metri a ciriit pina jos , am ajutat-0 cu frina de motor altfel in sant ( sunt motociclist si sofer de15 ani am peste 100000 km pe zapada si drumuri alunecoase , am condus dacii pe debica navigator 6 ani nam avut nevoie de cauciucuri de iarna am urcat si la v. dornei la teleskicu ele ,la istrate in c lung fara probleme ..... cu loganul intrantia s-a dus la tara spre un gard in lateral la o groapain drum si cind trebuia sa pisti frina de oprea si un tico si o raba la faza asta a ciriit ( era sub 5 la ora)........ apoi am testat pe drum batatorit de zapada larg la 40 la ora la 60 la ora si ciuciu frina crrrrrrrrrrrrrrrrr la frina de motor opreste cit decit bine mult mai slab ca berlina . sa vad cu cauciucuri de iarna dar la polei esti gata dus cu orice pe logan. nu mai conteaza cit calci frina....si continental vara au o aderenta impecabila,arata noi si au destule striuri.....
|
--------------------
dacia /logan
1300/ abs + 1.6 mpi
1972 recarosat 1990/.6.2007
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(adrianpsk @ 3 Jan 2008, 00:44) Pai normal, au o aderenta impecabila doar vara, ca de aia sunt de vara. Degeaba sunt noi daca nu sunt facute din alta compozitie cum sunt cele de iarna. Astea de vara, iarna se intaresc si pierd si mai mult din aderenta. |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Catalin
![]() Reed ![]() Din experiența proprie (și nu din cărți) vă spun că pe un Ford Transit ABS-ul nu funcționează pe la 10-15 km/h. Roțile se blochează iar pedala nu cârăie. Pe la 25 km/h ar cam trebui să funcționeze. Nu știu dacă valoare vitezei de la care ABS-ul nu mai cuplează este standard pentru ABS ca sistem electronic de asistență sau este vreun standard pentru producătorul ABS-ului sau al mașinii, dar ABS-ul nu funcționează sub o anumită viteză a mașinii. |
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
zodrac |
![]()
|
QUOTE(Catalin Marinarul @ 3 Jan 2008, 00:31) Poate ai citit in stele. Eu stiu ca ABS-ul intra, adica elibereaza presiunea din circuitul de frinare al unei roti numai cand aceasta aste blocata, nu se mai invirte deloc. Bine acuma si senzorul ala de pe roata are si el o eroare acolo, care e mai mult sau mai putin compensata de calculatorul ABS-ului. |
--------------------
*
*
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Oare ce o fi vreun gradient la matematica?
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu cumva este vorba de ACTIVAREA ABS-ului dupa o anumita viteza si nu de FUNCTIONAREA lui sub aceasta limita? Mai pe romaneste se activeaza numai dupa ce trece de limita de viteza stabilita dar RAMANE activ si dupa ce viteza scade sub aceasta limita de activare.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
zodrac |
![]()
|
Faptul ca scartie rotine nu inseamna ca roata e blocata si tre sa intre neaparat ABS-ul.
Acest lucru mi s-a intimpat vara pe canicula, la o frinare mai tare incercad sa evit un pieton sarit dintre masini am inceput sa aud ca rotile patineaza putin fara sa intre ABS-ul (aveau o viteza mai mica decat cea de deplasare a masinii dar nu erau blocate), dar cretinul continuind sa faca parada pe strada am bagat de tot piciorul in frina si ABS pana la oprire. |
--------------------
*
*
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(adrianpsk @ 2 Jan 2008, 21:43) astept posesorii de abs sa isi aduca si ei contributia la acest topic... Acest topic e o prostie. Lasand la o parte faptul ca mai sunt cateva deschise pe acelasi subiect. Parerea mea: lasa abs-ul in pace si uita-te mai bine la cat de grea ai tu talpa si la cat de proaste sunt cauciucurile pe care le folosesti. Daca nu poti intelege ca fara gume adecvate nu ai aderenta inseamna ca degeaba ai condus 15 aniQUOTE(adrianpsk @ 2 Jan 2008, 23:44) la polei esti gata dus cu orice pe logan. nu mai conteaza cit calci frina....si continental vara au o aderenta impecabila, arata noi si au destule striuri... 1. la polei esti dus cu orice masina, nu doar cu logan. Daca tu crezi ca DOAR abs-ul te salveaza sau te baga in belea inseamna ca degeaba ai condus 15 ani.2. Cauciucurile de vara, oricat de noi ar arata si oricate striuri ar avea, sunt p.i.p.i. iarna. Parerea mea: vinde conserva aia nenorocita si ia-ti o berlina. De diferenta o sa ai cauciucuri de iarna pe viata si nu o sa-ti mai pui probleme de franare. O sa uiti de neajunsurile abs-ului |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
zodrac |
![]()
|
Iesiti fratilor pe gheata cuma si puneti o frina din treapta 1 la relanti cand acul vitezometrului nici nu se ridica sa vedeti de pulseaza or ba pedala eu zic ca daca e gheata sub roti, face cel putin o pedala ABS-ul.
Mai lasati-o cu teoria auzita la dicovery, puneti mina si testati ca nu e ceva din cale afra de greu de facut. This post has been edited by zodrac: 3 Jan 2008, 00:39 |
--------------------
*
*
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Nu inteleg de ce "astia" de la Dacia pun toate prostiile pe masina, cum ar fii ABS-ul.
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Cum de ce? Sa ''caraie'' si sa te trezeasca inainte de impact. Si voi nu apreciati.
QUOTE(zodrac @ 3 Jan 2008, 00:37) Iesiti fratilor pe gheata cuma si puneti o frina din treapta 1 la relanti cand acul vitezometrului nici nu se ridica sa vedeti de pulseaza or ba pedala eu zic ca daca e gheata sub roti, face cel putin o pedala ABS-ul. Mai lasati-o cu teoria auzita la dicovery, puneti mina si testati ca nu e ceva din cale afra de greu de facut. Eu zic ca daca nu treci de 8km/h nu face deloc. P.S. ''Misto'' topic This post has been edited by adiya: 3 Jan 2008, 00:44 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
zodrac |
![]()
|
Intrebarea e cum isi da seama ca are sub x km/h
![]() Ca poate nu e o viteza fixa ci e ceva oleaca mai complex si il calculeaza el, ca intradevar nu are cum sa isi de-a seama daca masina e pe loc sau nu, doar sa ghiceasca ![]() ![]() This post has been edited by zodrac: 3 Jan 2008, 00:56 |
--------------------
*
*
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Ghiceste
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
zodrac |
![]()
|
na ca postase-si si tu
![]() |
--------------------
*
*
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
QUOTE(liviu2004 @ 3 Jan 2008, 01:25) Good point!QUOTE(zodrac @ 3 Jan 2008, 01:51) Intrebarea e cum isi da seama ca are sub x km/h Oare care o fi diferenta dintre viteza si acceleratie?![]() Ca poate nu e o viteza fixa ci e ceva oleaca mai complex si il calculeaza el, ca intradevar nu are cum sa isi de-a seama daca masina e pe loc sau nu, doar sa ghiceasca ![]() ![]() ABS-ul nu se dezactiveaza sub o anumita viteza si nici nu se activeaza peste o anumita viteza, ci in functie de acceleratia rotilor. Viteza nu are nici o legatura cu asta. In anumite conditii ABS-ul mareste distanta de franare, dar nu-i asa ca-i bine cand nu trebuie sa deblochezi tu rotile ca sa-l eviti pe dobitocul care alearga spre tine pe mijlocul drumului? Cati dintre soferi ar avea prezenta de spirit sa ia piciorul de pe frana la timp pentru a evita un accident in cazul in care nu au timp sa opreasca pana la impact? Probabil ca Marcus Gronholm se descurca mai bine fara ABS, dar pentru soferii obisnuiti e un ajutor binevenit. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
QUOTE(zodrac @ 3 Jan 2008, 00:24) Senzorii ABS măsoară decelerațiile la fiecare roată. Dacă ABS-ul ar intra când roata ar fi deja blocată, nu ar mai fi așa eficient. Acționează cu puțin înainte să fie blocată complet, dar sistemul are ceva întârziere, pentru că asta e diferența între teoretic și practic. O roată nu pierde aderența doar când e blocată, și e vizual evident, ci și atunci când diferența între viteza suprafeței ei de contact și a solului devine însemnată. Când rîmâi fără idei asta e replica ta? Deconectat, e foarte corectă observația ta, dar viteza și accelerația sunt legate matematic... Iar cheia aici e timpul... N-avea rost să complicăm ideile aici, lumea și așa vede stele verzi... This post has been edited by Catalin Marinarul: 3 Jan 2008, 07:34 |
--------------------
-
-
|
|
liviu2004 |
![]()
|
Cătălin, ce constelație ai acolo la avatar?
![]() |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
denwer |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 14 October 07 ![]() |
Viteza solului?!
|
--------------------
logan
1,5 DCi
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 20:13 |