boxe audio, inlocuire boxe
![]() ![]() ![]() |
boxe audio, inlocuire boxe
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|||
wheelman2011 |
![]()
|
traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul Group: Members Posts: 172 Joined: 20 January 11 From: Bucuresti ![]() |
da stiam si eu de HERTZ ca sunt bune dar au si preturi pe masura si eu zic ca merg si altele mai ieftine daca nu ai pretentii mari, la mine oricum daca schimb cartoanele se va simti clar diferenta chiar si cu unele ceva mai ieftine.
This post has been edited by wheelman2011: 25 Feb 2011, 12:26 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004 CLIMA 1.4 MPI Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul !
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Bagi o data 7-8 milioane si apoi le asculti toata viata masinii ... ( fata , spate si trasee )
This post has been edited by marius80_eugen: 25 Feb 2011, 12:36 |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Vladd |
![]()
|
![]() Membru Banatean Group: Members Posts: 1.453 Joined: 19 May 09 From: Resita, Caras-Severin ![]() |
A reusit careva dintre voi sa monteze difuzoare in usile din spate ? M-am gandit sa montez inca un sistem ca pe fata.
This post has been edited by Vladd: 25 Feb 2011, 20:47 |
--------------------
Dacia/Bmw
Solenza/320
Europa cu A/C si DA/ E90
|
|
sharkky |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.207 Joined: 11 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Vladd, cum ai facut pana la urma cu prinderea difuzoarelor pe usa?
Ai cumva poze din timpul lucrarilor? |
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
2004 Clima / 2006 Ghia X, 2.0 Tdci
- B XX XXX
|
|
Vladd |
![]()
|
![]() Membru Banatean Group: Members Posts: 1.453 Joined: 19 May 09 From: Resita, Caras-Severin ![]() |
@sharkky- Difuzoarele momentan sunt prinse direct pe fata de usa, din lipsa de timp nu am reusit sa le prind cu inele direct pe tabla ....
|
--------------------
Dacia/Bmw
Solenza/320
Europa cu A/C si DA/ E90
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Vladd - la majoritatea ne-au ajuns difuzoarele din usile fata si cele din polita . De ce oare mai vrei altele ? Daca puterea nu este destula , atunci pui alte difuzoare sau pui altele cu amplificare - statie .
Eu am sistem de 2 x 80 ( 93dB ) fata si 2 x 90 W ( 95 dB ) spate in afara de woofer si in prezent imi ajung . This post has been edited by marius80_eugen: 27 Feb 2011, 21:05 |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Vladd |
![]()
|
Problema e ca eu nu am difuzoare pe spate, si nu e vorba ca nu imi ajung pentru ca voi renunta sa mai imi pun altele in polita, pentru asta ma gandeam sa le pozitionez pe usile din spate unde cred ca o sa intampin o problema "spatiu insuficient".
|
--------------------
Dacia/Bmw
Solenza/320
Europa cu A/C si DA/ E90
|
|
bnedea |
![]()
|
![]() Bogdan Group: Members Posts: 354 Joined: 3 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Vladd cum amplifici difuzoarele din usile spate? Presupun ca nu sunt legate direct la player. Mai ai un amplificator special pentru ele?
Later edit: OK am vazut raspunsul dupa ce am postat. E o solutie contra hotilor, dar cred ca se aud mai bine difuzoarele de 6x9 inch pozitionate pe polita. This post has been edited by bnedea: 27 Feb 2011, 21:44 |
--------------------
dacia
solenza, clima
2004 1.4MPI Join the dark side, we have cookies!
|
|
Vladd |
![]()
|
Momentan o sa fie amplificate de catre Player, poate in viitorul apropiat am sa le amplific, dar pana atunci trebuiesc cumparate difuzoarele pt spate, confectionate inele pt toate 4 si ma opresc aici .....
|
--------------------
Dacia/Bmw
Solenza/320
Europa cu A/C si DA/ E90
|
|
211CFL |
![]()
|
![]() Solnitzar Group: Members Posts: 147 Joined: 21 November 10 From: bucuresti ![]() |
<span class='edit'>3 Mar 2011, 10:38:</span> QUOTE(Vladd @ 27 Feb 2011, 21:28) Problema e ca eu nu am difuzoare pe spate, si nu e vorba ca nu imi ajung pentru ca voi renunta sa mai imi pun altele in polita, pentru asta ma gandeam sa le pozitionez pe usile din spate unde cred ca o sa intampin o problema "spatiu insuficient". am incercat si eu si n-am avut unde sa le bag,ar fi sub manerul de la geamuri,da ar lovi in ele cand ar inchide/deschide geamul,si cu firele cum faci? This post has been edited by 211CFL: 3 Mar 2011, 10:38 |
--------------------
Dacia
Solenza
2005
- B-211-CFL sofer din nou :)
Vand roata sandero |
|
Vladd |
![]()
|
Ar fi varianta geamurilor electrice pe spate pentru a scapa de maner, dar tot cred ca nu e suficient spatiu.
|
--------------------
Dacia/Bmw
Solenza/320
Europa cu A/C si DA/ E90
|
|
ovidiu87 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 18 March 08 From: Resita ![]() |
Pai firele nu cred ca sunt extrem de greu de tras, le tragi prin mansonul de cauciuc prin care trec si firele de la actuatorul usii spate.
Dar parerea mea e ca nu e estetic , si nici vreo performanta remarcabila nu ar avea in usile spate. Mai degraba in politza. |
--------------------
Dacia
Solenza Rapsodie
2003
- Numar de Caras "In aceasta lume nimic nu este sigur in afara de moarte si taxe"
|
|
211CFL |
![]()
|
![]() Solnitzar Group: Members Posts: 147 Joined: 21 November 10 From: bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005
- B-211-CFL sofer din nou :)
Vand roata sandero |
|
slash21 |
![]()
|
![]() Membru-Hunedorean Group: Members Posts: 376 Joined: 20 January 10 From: Lupeni ![]() |
de boxele astea jbl ce ziceti?http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/JBL/Coaxiale/GT5-963/
se aud cat de cat decent pe un player hyundai 4x45W? |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- HD 09 CWT
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Nu stiu ce putere rms are acel player , DAR nu au decat 91 dB si cred ca necesita amplificare , apoi la ce te ajuta cele "2 cai" pe inalte ?
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
kuveit |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 20 June 11 ![]() |
Unde pot gasi acel pal pentru incinta sub? Este vrun pal special?
|
--------------------
solenza
solenza
2005
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Eu cred ca este pal ordinar, care se gaseste prin Praktiker, Dedeman etc ...
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Marius_Jay |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 8 February 10 From: Galati ![]() |
Pentru un sunet mai calitativ incearca MDF. E putin mai scump decat PAL-ul normal.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003-Scala Renault Megane 3 Privilege 1.4 Tce
|
|
sharkky |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.207 Joined: 11 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Chiar dublu ca pret ...
|
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
- B XX XXX
|
|
para06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 898 Joined: 14 March 10 From: CONSTANTA ![]() |
si dublu la calitate
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
2003
- CT92PAR
|
|
kuveit |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 20 June 11 ![]() |
Nu prea gasesc MDF...daca stiti vrun magazin in buc ar fi ok
|
--------------------
solenza
solenza
2005
|
|
sharkky |
![]()
|
Hornbach
38.9 lei/mp Te duci cu o foaie unde ai cotele si bucatile, ti le taie si platesti doar cat ai pe foaie. |
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
- B XX XXX
|
|
Bullix |
![]()
|
![]() Solnitzar fidel Group: Members Posts: 655 Joined: 21 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Am reusit eu sa montez difuzoare pe usile spate, n-a iesit prea estetic, insa suna extraordinar de bine. Si tineti-va bine, de mai bine de-un an de zile sunt singurele. Sunt exact cele de pe placa spate, care acolo nu dadeau randament deloc, iar cele de pe fata erau niste no-name-uri care cu timpul m-au lasat. Undeva intr-un viitor urmeaza sa iau 2 perechi si un amplif, pt usile fata si placa spate. Iar pana atunci nu ma plang deloc, suna foarte ok ce am acum. Si sunt niste amarate de Sony Xplod. Un lucru sa fie clar cand vorbim de sonorizare, ordinea in care "conteaza" fiecare detaliu e urmatoarea:
1. montajul (asigurarea compresiei si rigidizarea obiectelor zbarnaitoare din vecinatatea difuzorului); 2. difuzorul; 3. amplificatorul (fie el unul extern ori ampliful nativ al playerului). Am sa vin si cu mai multe argumente daca e nevoie, in ceea ce priveste locul 3 acordat amplificatorului motivul este simplu: absolut toate amplifurile de masina lucreaza cu distorsiuni foarte mari in general, bazandu-se pe zgomotul masinii si al mediului inconjurator, al carui prag minim permite acest lucru fara ca distorsiunile sa fie prea usor sesizate. Cu alte cuvinte, in domeniul auto-audio nu prea avem de-a face cu notiunea de Hi-Fi (documentati-va daca e cazul, Hi-Fi inseamna sub 1% THD, iar THD-ul uzual aici este undeva pe la 10%). Daca doriti poze si detalii despre montajul pe usile spate, va rog sa-mi spuneti. Numai bine! |
--------------------
Dacia / Dacia
1310 TLX 1.4 / Solenza Rapsodie 1.4MPI
1989 / 2004 Exista doua categorii de oameni: oameni inteligenti si oameni puternici.
|
|
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Ar fi interesant sa pui niste poze. Candva vroiam sa fac si eu asta dar am renuntat la idee urmand pe viitor sa mai pun un rand de difuzoare pe usile din fata. Adica 2 pe fiecare usa.
|
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
andreeamaria |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 16 July 11 ![]() |
Magnat Dark Power 216
Difuzoare auto Magnat Sisteme sistem de difuzoare pe 2 cai diametru woofer: 16.5 cm, putere: 120W RMS (300W max) SPL: 91 dB raspuns in frecventa: 35 - 21000 Hz ... de-astea are barbatu-meo ![]() |
--------------------
dacia
solentza
2008 http://www.formulareonline.ro
Tool pentru a crea usor si rapid formulare web de orice fel |
|
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca ti-a batut capu cu ele pana le-ai invatat pe de rost
![]() Ce ar fi de ziua ta sa-ti cumpere un subwoofer mai puternic? ![]() |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
Bullix |
![]()
|
![]() Solnitzar fidel Group: Members Posts: 655 Joined: 21 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Pentru ca audiofilii adevarati si-au dat seama ca poti sa faci ceva pe el de subwoofer daca ai difuzoare all-range suficient de potente
![]() Apropos de marci audio, let's try some BOSE. Am condus odata un S8 pentru o nunta ("nuuuuu stiu d'astea") care avea un sistem stock Bose, n-am retinut exact modelul, dar erau 6 boxe (2 pe usi spate, 2 pe usi fata, 2 tweetere si midrange pe sub parbriz) si un woofer mai maricel montat pe placa fixa spate, dar era un difuzor foarte plat, cu magnetul foarte putin proeminent, si cu un capitonaj pe sub el de asa maniera conceput incat din portbagaj daca te uitai in sus nu gaseai nimic. Dar intregul ansamblu placa-difuzor era cu totul destul de subtire, si acela purta totusi rol de subwoofer. Acuma, va rog, nu ma luati cu fraze precum "laaaas-o, frate, ca Audi e Audi", n-am zis ca vreau sa fac audi din dacie, ci pur si simplu sa despic firul in 4, sa descifrez tehnic problema. Din astfel de montaje performante ai ceva de invatat, chiar daca spatiul disponibil la Audi nu se compara cu cel disponibil la o Solenza. Si pun pariu ca tot asezamantul tabla-difuzor-capitonaj conta cel mai mult. Avion se auzea sistemul ala, va jur... impresionant. This post has been edited by Bullix: 20 Jul 2011, 09:38 |
--------------------
Dacia / Dacia
1989 / 2004 Exista doua categorii de oameni: oameni inteligenti si oameni puternici.
|
|
sharkky |
![]()
|
Nu e ok "difuzoare all-range", ci full range.
Eu am pe Solenza mea 2 difuzoare full range de 2" montate in locul tweeterelor, pe stalp. E o diferenta enorma fata de un set de tweetere, dar trebuie sa ai cu ce sa le amplifici corect dar si un semnal bun. La un sunet decent intr-o masina, cam 70% conteaza instalarea componentelor si tratarea din puncte de vedere acustic al masinii. E foarte mult de discutie pe aceasta tema ... This post has been edited by sharkky: 20 Jul 2011, 16:00 |
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
- B XX XXX
|
|
Bullix |
![]()
|
Aha, deci in afara de termenul gresit "all-range" (scuze, abia ma trezisem si eu si imi beam cafeaua in fata calculatorului), esti de-acord cu filosofia mea de acustica. Ma bucur mult
![]() |
--------------------
Dacia / Dacia
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 03:10 |